WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 08:26   #1141
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris
Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Czy ktoś by nie chciał 2 biletów na operę "Słowik" na 7 maja 2013, godz. 12:00 w Sali Moniuszki.
Bilety (każdy kosztował 55zł - dogadamy się) można odebrać osobiście w kasie teatru (podam nr do odbioru).

Miejsca:
1 balkon I loża 16 miejsce 1
2 balkon I loża 16 miejsce 2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bd15090ee1.jpg (167,0 KB, 11 załadowań)

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:41   #1142
wwweeerka
Zakorzenienie

Czesc
Moze ktoś polecic dobrego sprawdzonego okuliste ktory przyjmuje ok 18h lub później albo w sobote?

wwweeerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 06:56   #1143
withi_as
Zakorzenienie

Dziewczyny gdzie w Warszawie dostanę kosmetyki HEAN ?
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 08:59   #1144
--Olka--
Zakorzenienie

Nie wiem czy na pewno konkretny produkt, ale widziałam HEAN w drogerii Jasmin pod Centralnym.
Stary 2013-04-27, 09:26   #1145
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Nie wiem czy na pewno konkretny produkt, ale widziałam HEAN w drogerii Jasmin pod Centralnym.
A w którym miejscu jest w ogóle ta drogeria? Bliżej McDonalda, wejścia do Złotych czy w ogóle gdzieś tam przy Emilii Plater? Bo jakoś trafić tam nie umiem
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 10:33   #1146
Iwona92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
A w którym miejscu jest w ogóle ta drogeria? Bliżej McDonalda, wejścia do Złotych czy w ogóle gdzieś tam przy Emilii Plater? Bo jakoś trafić tam nie umiem
Jasmin jest w tym przejściu, które prowadzi do ruchomych schodów, które swoją drogą rzadko kiedy działają... (jak się wjedzie na górę to na przeciwko jest empik)
Iwona92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 10:48   #1147
Carpathia
Raczkowanie

Mnie pasują oba parki.
Weekendy chętniej.
Mam do oddania / wymiany ubrania w rozmiarze 36/38
Carpathia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 11:08   #1148
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona92 Pokaż wiadomość
Jasmin jest w tym przejściu, które prowadzi do ruchomych schodów, które swoją drogą rzadko kiedy działają... (jak się wjedzie na górę to na przeciwko jest empik)
Aaa to już wiem Dzięki Bo już myślałam, że ślepa jestem całkowicie a po prostu nigdy tam go nie szukałam
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 22:50   #1149
dorota_128
Zadomowienie

Oba parki, weekend. Ubrania głównie 36/38 ale inne rozmiary też mogą się znaleźć Buty głównie rozmiar 37.
A co z tym pomysłem, żeby zrobić zdjęcia a nie przynosić tego wszystkiego?
Muszę zrobić przegląd szafy!

dorota_128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-28, 12:16   #1150
withi_as
Zakorzenienie

Oba parki, bardziej Moczydło. Pasują mi głównie niedziele - w tygodniu kompletnie nie mam czasu, a w niektóre soboty mam praktyki w szpitalu. Ubrania od 36 do 38, buty 37 & 38
Stary 2013-04-28, 12:51   #1151
Carpathia
Raczkowanie

Postaram się ogarnąć ze zdjęciami moich rzeczy po majowym weekendzie. Wrzucę to na jakiś serwer i założę temat żeby nasze pozbywanie się rzeczy było usystematyzowane. (Jeżeli ktoś ma czas może to oczywiście zrobić wcześniej )
Carpathia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 06:28   #1152
kuki9
Zakorzenienie

Czy jest gdzieś w centrum miejsce, gdzie można wydrukować dokumenty z pendrive'a?
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 06:40   #1153
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Czy jest gdzieś w centrum miejsce, gdzie można wydrukować dokumenty z pendrive'a?
A dużo? W centralnym są kafejki, ale po 50 groszy/strona. Jedna jest na pewno przy wyjściu na przystanek na wysokości tramwajów 16, 17 itd. Dworzec Centralny 04 od Jana Pawła II.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 06:53   #1154
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
A dużo? W centralnym są kafejki, ale po 50 groszy/strona. Jedna jest na pewno przy wyjściu na przystanek na wysokości tramwajów 16, 17 itd. Dworzec Centralny 04 od Jana Pawła II.
Mało. Z 5 stron góra więc cena to nie problem.
A wiesz może czy te miejsca są czynne w soboty?
Stary 2013-04-30, 07:17   #1155
somethinggood
Zadomowienie

Jest takie miejsce 24 h, strona internetowa druk24h.pl , są w centrum. Tyle ze wlasnie odpalilam ich stronę ,ze dzisiaj do 21 ,a na 1-3 mają zamknięci.
somethinggood jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 07:21   #1156
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez somethinggood Pokaż wiadomość
Jest takie miejsce 24 h, strona internetowa druk24h.pl , są w centrum. Tyle ze wlasnie odpalilam ich stronę ,ze dzisiaj do 21 ,a na 1-3 mają zamknięci.
Ojej super. Dziękuję ci bardzo

Ja akurat potrzebuję 4 drukować więc nie ma problemu

Aha jeszcze jedno mi się przypomniało.

Czy któraś z was zna dobrego i niedrogiego jubilera, który wykona mi obrączki z mojego złota? Jubilerów jest jak mrówków oczywiście ale nie wiem gdzie się udac bo to jednak zbyt droga impreza, żeby sie uczyć na błędach.

Edytowane przez kuki9
Czas edycji: 2013-04-30 o 09:18
Stary 2013-04-30, 10:23   #1157
Mocny Akcent
Dolce vita

A ja poszukuję sklepu/hurtowni z firankami, zasłonami i dodatkami. Najlepiej, żeby był sprawdzony, tani i z dużym wyborem.
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 18:06   #1158
withi_as
Zakorzenienie

Dziewczyny może widziałyście gdzieś jakieś fajne szlafroki ? Od razu powiem że w OYSHO patrzyłam, w H&M też i w TESCO - ok, czasami są fajne, ale wszystkie są mega długie ! ! ! , a ja jestem niską osobą i nie chcę mieć zamiast szlafroka - królewskiego futra

Może w jakiejś sieciówce widziałyście jakieś ładne ? Z góry dzięki za inf
(a, chodzi mi o taki cieplejszy, bo ja zmarzluch jestem )
Stary 2013-04-30, 18:12   #1159
pitu pitu
Rozeznanie

Gdzie tanio i smacznie można zjeść w Warszawie? Planujemy z tżtem 3 maja wybrać się do stolicy, pozwiedzać najciekawsze miejsca, muzea i zoo.
pitu pitu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 18:15   #1160
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pitu pitu Pokaż wiadomość
Gdzie tanio i smacznie można zjeść w Warszawie? Planujemy z tżtem 3 maja wybrać się do stolicy, pozwiedzać najciekawsze miejsca, muzea i zoo.
Tanio to raczej ciężko, zwłaszcza w centrum, a podejrzewam, że tam się będziecie przede wszystkim znajdować?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 19:28   #1161
somethinggood
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pitu pitu Pokaż wiadomość
Bardzo lubię jeść w Podwalu na Starym Mieście , w Szwejku na Placu Konstytucji , w Wagburgerze na górnym Mokotowie, Vapiano obok dworca . Jest bardzo dużo lunch deal między 12 a 15 , więc polecam wtedy się przejść to znajdziecie dużo miejsc gdzie można zjeść po 20 zł .

Jeżeli bardzo Was przyciśnie jeżeli chodzi o finanse , to obok Smyka w Centrum jest bar mleczny i na starym mieście niedaleko Freta też jest całkiem przyzwoity

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Dziewczyny może widziałyście gdzieś jakieś fajne szlafroki ? Od razu powiem że w OYSHO patrzyłam, w H&M też i w TESCO - ok, czasami są fajne, ale wszystkie są mega długie ! ! ! , a ja jestem niską osobą i nie chcę mieć zamiast szlafroka - królewskiego futra

Może w jakiejś sieciówce widziałyście jakieś ładne ? Z góry dzięki za inf
(a, chodzi mi o taki cieplejszy, bo ja zmarzluch jestem )
Ja widziałam śliczne szlafroki w Etam ( w ogóle uwielbiam ten sklep) . Widziałam też jakieś w TK Max , może tak jakiś wyszukasz . Kupiłam sobie kiedyś w Lidlu fioletowy , mega cieplutki i bardzo fajny . Ale to byś musiała śledzić gazetkę , bo nie wiem kiedy się pojawią znowu .

Edytowane przez somethinggood
Czas edycji: 2013-04-30 o 19:30
somethinggood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 20:24   #1162
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Mało. Z 5 stron góra więc cena to nie problem.
A wiesz może czy te miejsca są czynne w soboty?
Oni powinni miec czynne 24h codziennie. Ja się kiedyś tam drukowałam o 22 w piątek. To jest kafejka, więc nie powinno być problemu.
Stary 2013-04-30, 22:29   #1163
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś z was zna dobrego i niedrogiego jubilera, który wykona mi obrączki z mojego złota? Jubilerów jest jak mrówków oczywiście ale nie wiem gdzie się udac bo to jednak zbyt droga impreza, żeby sie uczyć na błędach.
Podstawowa zasada: przejdź się po kilku salonach (mniejszych i większych) i pokaż złoto i popytaj o ceny.
My rok temu obeszliśmy masę jubilerów i w końcu okazało się, że najkorzystniej wyszło nam kupienie gotowych obrączek (złoto oddaliśmy w rozliczeniu) w salonie Aren w Al. Jerozolimskich. Generalnie okazało się, że wszędzie chcieli nam strasznie zaniżyć cenę naszego złota (a wszyscy tak bardzo polecali, żeby robić u jakiegoś małego jubilera, bo wyjdzie taniej - gdybyśmy nie trafili do Arenu, to nieźle dalibyśmy się naciągnąć Powiem tylko, że bylibyśmy stratni dobrych parę stówek!).
Stary 2013-05-01, 07:24   #1164
kraina _chichow
Rozeznanie

Dziewczyny, szukam koleżanki do wspólnego biegania czy też jazdy rolkach po Polu Mokotowskim. W ciągu tygodnia mam czas tylko późnym popołudniem/ wieczorem, a weekendy różnie. Za chwilę właśnie uciekam biegać Przyłączy się któraś?
kraina _chichow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 08:25   #1165
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Podstawowa zasada: przejdź się po kilku salonach (mniejszych i większych) i pokaż złoto i popytaj o ceny.
My rok temu obeszliśmy masę jubilerów i w końcu okazało się, że najkorzystniej wyszło nam kupienie gotowych obrączek (złoto oddaliśmy w rozliczeniu) w salonie Aren w Al. Jerozolimskich. Generalnie okazało się, że wszędzie chcieli nam strasznie zaniżyć cenę naszego złota (a wszyscy tak bardzo polecali, żeby robić u jakiegoś małego jubilera, bo wyjdzie taniej - gdybyśmy nie trafili do Arenu, to nieźle dalibyśmy się naciągnąć Powiem tylko, że bylibyśmy stratni dobrych parę stówek!).

Hmm ja wiem, że ceny skupu i sprzedaży złota różnią się. Skup 1g jest po 50zł za próbę 585 a sprzedaż niemal po 200zł.

Tylko, że ja nie chcę nic kupować więc nie wiem co ma do tego cena mojego złota
Mi chodzi tylko o kogoś kto wykona taką robotę.

Cytat:
Oni powinni miec czynne 24h codziennie. Ja się kiedyś tam drukowałam o 22 w piątek. To jest kafejka, więc nie powinno być problemu.
Dzięki. Juz się zdecydowałam na ten punkt druk24h, akurat mam ich po drodze

Edytowane przez kuki9
Czas edycji: 2013-05-01 o 08:27
Stary 2013-05-01, 10:10   #1166
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki lea_ny wlasnie szukalam nazwy tego jubilera, tez szukam obraczek i pamietam ze rok temu przewijał się jako polecany. Chce sie tam wybrac, mama nadzieje ze po roku czasu tez sa godni polecenia.

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 12:08   #1167
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm ja wiem, że ceny skupu i sprzedaży złota różnią się. Skup 1g jest po 50zł za próbę 585 a sprzedaż niemal po 200zł.

Tylko, że ja nie chcę nic kupować więc nie wiem co ma do tego cena mojego złota
Mi chodzi tylko o kogoś kto wykona taką robotę.
Wspomniałam o cenie skupu, bo okazało się, że bardziej, niż przetapianie, opłaciło nam się oddać nasze złoto w rozliczeniu i dostać w zamian nowiutkie obrączki.

Może zobrazuję to podając konkretne sumy: większość jubilerów proponowała nam przetopienie (lub odkupienie) całego naszego złota i wykonanie z niego obrączek wartych ok. 1200 zł - do których musielibyśmy dopłacić jeszcze kilkaset złotych za robociznę. W salonie Aren okazało się, że nasze złoto jest warte ok. 2 tys. - a więc decydując się na przetopienie w którymś z wcześniej odwiedzonych salonów bylibyśmy stratni o ponad tysiąc złotych!

Tutaj dokładniej opisywałam jak wyglądały nasze poszukiwania obrączek: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=308

No chyba, że chodzi o to, ze to złoto ma dla Ciebie wartość sentymentalną i dlatego koniecznie chcesz je przetopić i wykonać z nich swoje obrączki - wtedy rozumiem Ale to zrób tak jak pisałam: odwiedź wielu jubilerów i zobacz kto zaproponuje Ci najlepszą ofertę - żebyś nie dała się naciągnąć.

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
Dzieki lea_ny wlasnie szukalam nazwy tego jubilera, tez szukam obraczek i pamietam ze rok temu przewijał się jako polecany. Chce sie tam wybrac, mama nadzieje ze po roku czasu tez sa godni polecenia.
Cieszę się, ze mogłam pomóc
Stary 2013-05-01, 17:17   #1168
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Wspomniałam o cenie skupu, bo okazało się, że bardziej, niż przetapianie, opłaciło nam się oddać nasze złoto w rozliczeniu i dostać w zamian nowiutkie obrączki.

Może zobrazuję to podając konkretne sumy: większość jubilerów proponowała nam przetopienie (lub odkupienie) całego naszego złota i wykonanie z niego obrączek wartych ok. 1200 zł - do których musielibyśmy dopłacić jeszcze kilkaset złotych za robociznę. W salonie Aren okazało się, że nasze złoto jest warte ok. 2 tys. - a więc decydując się na przetopienie w którymś z wcześniej odwiedzonych salonów bylibyśmy stratni o ponad tysiąc złotych!

Tutaj dokładniej opisywałam jak wyglądały nasze poszukiwania obrączek: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=308
No ja póki co znalazłam jubilera, który za samą robociznę bierze 300zł. Tylko nie chcę iść do pierwszego lepszego po prostu.

Zresztą nie za bardzo rozumiem dlaczego niektórzy chcą brac połowę ceny obrączek czy coś. I dlaczego chca odkupywać złoto. Złoto mam oni mają tylko je przetopić bo ja sama tego nie zrobię. Nie oszukujmy się w prostych obrączkach największą cenę gra surowiec a nie robocizna.

No nic jeszcze poszukam, dzięki.

Edytowane przez kuki9
Czas edycji: 2013-05-01 o 17:21
Stary 2013-05-01, 18:24   #1169
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
No ja póki co znalazłam jubilera, który za samą robociznę bierze 300zł. Tylko nie chcę iść do pierwszego lepszego po prostu.

Zresztą nie za bardzo rozumiem dlaczego niektórzy chcą brac połowę ceny obrączek czy coś. I dlaczego chca odkupywać złoto. Złoto mam oni mają tylko je przetopić bo ja sama tego nie zrobię. Nie oszukujmy się w prostych obrączkach największą cenę gra surowiec a nie robocizna.

No nic jeszcze poszukam, dzięki.
Bo oni na tym zarabiają... Złoto jest drogim surowcem, a że przetapianie to nie jest typowa usługa, to sobie mogą zażądać wysokiej ceny. Szczerze mówiąc nie dziwię się takiemu podejściu.
Stary 2013-05-01, 18:27   #1170
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Bo oni na tym zarabiają... Złoto jest drogim surowcem, a że przetapianie to nie jest typowa usługa, to sobie mogą zażądać wysokiej ceny. Szczerze mówiąc nie dziwię się takiemu podejściu.

Szczerze mówiąc to w tym wątku dopiero o tym przeczytałam i dlatego mnie to tak dziwi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości