Dieta 3d chili - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 14:43   #1141
kenya_
Raczkowanie

Dot.: Dieta 3d chili

Cytat:
Napisane przez Cecylia Sztabowska Pokaż wiadomość
Jak dla mnie sypanie dużych ilości przypraw nie jest dobre.
Po drugie też nie lubię być ograniczona do ścisłego trzymania się diety.
Dieta powinna być ułożona indywidualnie pod osobę jaką ma aktywność i tryb życia a tu dieta jest ścisła i najlepiej aby jej nie zmienić
Nikt tu nie twierdzi, że dieta ułożona indywidualnie nie jest lepsza Jednak jak widzisz nam 3D chili pasuje, wiele z nas wprowadza drobne modyfikacje i jesteśmy zadowolone Tobie nie odpowiada - Twoje święte prawo, każdy lubi co innego.
kenya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 14:48   #1142
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kenya_ Pokaż wiadomość
Nikt tu nie twierdzi, że dieta ułożona indywidualnie nie jest lepsza Jednak jak widzisz nam 3D chili pasuje, wiele z nas wprowadza drobne modyfikacje i jesteśmy zadowolone Tobie nie odpowiada - Twoje święte prawo, każdy lubi co innego.
Dokładnie.

Jak pisałam wczoraj na blogu - jest tyle diet do wyboru i innych metod pozbycia się nadmiernych kilogramów, że każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie

Np. ktoś może uznawać tylko basen i to u niego daje efekty, natomiast mnie nikt wołami na basen nie wyciągnie, bo nie lubię (jedynie w grę wchodzi basen otwarty, rzeka, jezioro).
Znam sporo osób chwalących sobie siłownię - dla mnie jest to zupełnie bez sensu, a już w ogóle płacić za chodzenie/bieganie po bieżni a na siłownie jechać samochodem Za to wszelkie zajęcia fitness (zumba, ATB, TBC) uwielbiam. Z kolei inna osoba nie widzi w nich sensu

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 08:10   #1143
kenya_
Raczkowanie

Dziś waga pokazała równe 57, ten wynik bardziej wiarygodny czyli tygodniowy spadek 0,7
Stary 2013-04-17, 08:12   #1144
arnama
Zakorzenienie

Witam
Dzisiaj było moje drugie ważenie kolejny kilogram paszoł won!
Czyli w sumie -2,6kg w 2 tygodnie
Zadowolona jestem, ale nie wiem czy uda mi sie dociągnąć do wymarzonych 5 kg w miesiąc

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 12:42   #1145
MalgorzataD
Zadomowienie

Ja też się zważyłam i też pokazała w dół i też mnie zadowoliła, ale to dopiero 3 dzień diety, więc nie ma co mówić hop, poczekamy na wynik 8 dnia diety
MalgorzataD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 19:43   #1146
Rubella
Rozeznanie

ja po 10. dniu, trzymam się na tej diecie jak na żadnej

dzisiejsza zupa krem w brokułów była przepyszna
ale omleta już więcej nie robie, nie mam do niego ręki
Rubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 10:52   #1147
Ania na Dieta 3D Chili
Przyczajenie

Fajnie czytać, że Wam też się udaje schudnąć na tej diecie - ja w temacie znalazłam fajny wpis, w którym pokazane jest jak wygląda 200 kcal na podstawie różnych produktów.
Ania na Dieta 3D Chili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 11:49   #1148
jargos
Przyczajenie

Ja stosuję dietę 3D chili od środy 10 kwietnia i po 8 dniach mam 3,3 kg mniej. Ale codziennie też ćwiczę z Ewą Chodakowską po minimum 30 minut a w weekend jeździłam na rowerze w szybkim tempie około 60 minut. Startowałam z 64,9 kg, a dzisiaj rano waga wskazała 61,6 kg i czuję w spodniach więcej luzu

Edytowane przez jargos
Czas edycji: 2013-04-18 o 11:51
jargos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 12:27   #1149
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ania na Dieta 3D Chili Pokaż wiadomość
Fajnie czytać, że Wam też się udaje schudnąć na tej diecie - ja w temacie znalazłam fajny wpis, w którym pokazane jest jak wygląda 200 kcal na podstawie różnych produktów.
Aniu, Ty już jakiś czas temu dietowałaś prawda? Kilogramy nie wróciły? Możemy nie bać się jojo?
Stary 2013-04-19, 15:28   #1150
marcelia89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jargos Pokaż wiadomość
Ja stosuję dietę 3D chili od środy 10 kwietnia i po 8 dniach mam 3,3 kg mniej. Ale codziennie też ćwiczę z Ewą Chodakowską po minimum 30 minut a w weekend jeździłam na rowerze w szybkim tempie około 60 minut. Startowałam z 64,9 kg, a dzisiaj rano waga wskazała 61,6 kg i czuję w spodniach więcej luzu
ja zaczęłam ćwiczyć intensywnie z Ewką od poniedziałku za mną już 4 treningi i boczki wyraźnie zmniejszone nowe spodnie czekają dziś do piersi z jogurtem zamiast sałatki z sałatą i papryką, która już mi się przejadła, zrobiłam sałatkę z pomidorem i ogórkiem kiszonym. Uwielbiam ją babcia zawsze mi ją robiła do obiadów.
marcelia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 12:32   #1151
kenya_
Raczkowanie

Jeju właśnie się zorientowałam, że już mam 19 dzień drugiego miesiąca.. Strasznie szybko mi leci ten miesiąc, jak już tak bardzo się nie skupiam na diecie, jedzeniu, przychodzi mi to mi to jakoś naturalnie Zanim się obejrzę i będzie po.. A potem kolejne wyzwanie - żeby utrzymać A za jakiś czas, kto wie, może jeszcze wrócę?

Powiem szczerze, że jem rozpiskowo (choć w dużej mierze kupuję już produkty ' z glowy', np. te przekąski, które lubię), ale chyba nie ma dnia, żebym nie zjadła ani odrobiny niedietowego ;p.. Ale powolutku dalej leci w dół, to najważniejsze

Dziś na obiad kurczak z warzywami na ostro i ryżem Jednak gotowanie na 2 dni jest dużą wygodą, bez sensu robiłam w tamtym miesiącu, że codziennie musiałam stać przy garach ;p
Stary 2013-04-20, 13:02   #1152
Hosenka*
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj 3 dzień drugiego miesiąca. Na wadze od początku -5,9kg

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 15:49   #1153
Speedway Fanka
Przyczajenie

Hosenka - gratulacje
U mnie dziś 13 dzień diety. Jem coraz mniej..., ale to pewnie przez to, że wreszcie przyszła wiosna i prawie w ogóle nie ma mnie w domu. Poza tym zawsze na wiosnę nie mam apetytu. Zważę się w poniedziałek, ale nieważne ile waga spadła przez ten kolejny tydzień, bo już wyglądam tak jak chciałam. Wróciłam do wagi sprzed zimy i jest ok
Stary 2013-04-20, 16:42   #1154
inga_iga
Raczkowanie

a mi bardzo wstyd, bo zeszłam na złą drogę dietową(( Dwa dni rozpusty nie mającej nic wspólnego z dietą. Ale od jutra znowu 3d.
inga_iga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 20:21   #1155
Rubella
Rozeznanie

mi też wstyd, bo wczoraj na imprezie zjadłam trochę słodyczy, ale! jeden niezdrowy, kaloryczny posiłek nie spowoduje utycia, tak samo jak jeden zdrowy chudnięcia, więc od rana juz z powrotem na diecie
Stary 2013-04-20, 20:26   #1156
Dotka90
Zakorzenienie

Żeby przytyć 1kg, trzeba zjeśc ok. 7000 nadprogramowych kalorii, więc tak źle nie będzie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 23:25   #1157
MalgorzataD
Zadomowienie

Mi też wstyd, bo to dopiero 6 dzień diety drugiego miesiąca, a z 3 dni ostatnie to normalnie trzymałam się do obiadu, po obiedzie zamiast przekąsek coś innego skubnęłam, a to placki ziemniaczane - teściowa mi podsunęła pod nos po zjedzeniu kremiku z marchewek , a to piwko, a dzisiaj to już w ogóle - u mnie w mieście jest akcja za pół ceny i co? Po zjedzeniu obiadku w domu (kremik z marchewki) poszliśmy na długi spacer i....zahaczyliśmy po drodze na obiad za pół ceny do nowej włoskiej knajpki. Jedzenie wyśmienite! Ja uwielbiam makarony, a te były robione na miejscu, nie kupne, więc podwójne łał!

Moja poniedziałkowa waga pewnie nie będzie taka fajna w dół jak powinna być, ale to tylko i wyłącznie moja wina i pretensje do siebie

Głupio mi teraz
Stary 2013-04-21, 10:38   #1158
kenya_
Raczkowanie

Ja też wczoraj wieczorem poszalałam, ale same zdrowe rzeczy, szkoda, że o 22 :P Dziś powinno się udać jedzenie rozpiskowe, bo nie mam okazji do zgrzeszenia
Stary 2013-04-21, 10:56   #1159
Rubella
Rozeznanie

ja dzisiaj na urodziny kuzynki jade, torta robiłam i nawet palca w krem nie wsadziłam
ale teraz czeka mnie jeszcze impreza- jedzenie zapakowałam sobie w pojemniczki i nie dam się babci namówic na jej kaloryczny obiad i ciasto
no i tak się grubo czuje po wczorajszej imprezie, założyłam majtki wyszczuplające dzisiaj, a i tak brzuch sterczy jak cholera
Stary 2013-04-21, 12:17   #1160
arnama
Zakorzenienie

Oj jak widzę że wszystkie, to wszystkie
Ja wczoraj na urodzinkach też byłam i jadłam wiele rzeczy nie dietowych (choć słodyczy ani grama ), starałam się ograniczyć, ale no.... takie pyszności były że wszystkiego się chciało choć po troszku spróbować

Stary 2013-04-21, 12:51   #1161
marta86UK
Przyczajenie

Hej jestem tu nowa i od jutra zaczynam dietke 3D chili jestem młoda mamusią moj synek ma 7 tyg,ale musze już coś ze sobą zrobić... Będę relacjonować na bierząco trzymajcie kciuki
marta86UK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 14:43   #1162
Tequillla
Zadomowienie

Cześć
Kciuki trzymamy
Ale nie karmisz synka piersią? Nowe dania, przyprawy mogą zmienić smak mleka...
Stary 2013-04-21, 21:10   #1163
Rubella
Rozeznanie

też myślę, że jeżeli karmisz, to przyprawy mogą miec wpływ na mleko niestety
lepiej, po prostu zdrowo sie odżywiac, a ostre przyprawy sobie darowac

artykuł - numer 4 ostre przyprawy

Edytowane przez Rubella
Czas edycji: 2013-04-21 o 21:15
Stary 2013-04-22, 08:36   #1164
kenya_
Raczkowanie

21 dzień, jutro ważenie.. Pofolgowałam sobie nieźle przez ten tydzień :/ skutek? Weszłam dziś na wagę i 57,4, czyli tyle co rowno tydzien temu.. No, ale zobacyzmy co będzie jutro. Spinam tyłek i postaram się jak najlepiej ten ostatni tydzień wykorzystać, bo aż mi głupio ;/ Najchętniej schudłabym jeszcze ze 2/3kg, a dietę mam po 2 mscach przerwać, może uda mi się już ak ' na własną rękę', powoli.. Kurcze, byle nie przytyć bo się chyba zapłacze
Stary 2013-04-22, 10:31   #1165
MalgorzataD
Zadomowienie

Ja też sobie pofolgowałam przez ten tydzień (a to 1 tydzień drugiego miesiąca diety), a mimo to waga pokazała o 1 kg mniej, czyli cieszę się i zdaję sobie sprawę jednocześnie z tego, że jakbym nie folgowała, spadek byłby dużo większy

Waga na dziś: równe 60,0 kg
Stary 2013-04-22, 10:34   #1166
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kenya_ Pokaż wiadomość
21 dzień, jutro ważenie.. Pofolgowałam sobie nieźle przez ten tydzień :/ skutek? Weszłam dziś na wagę i 57,4, czyli tyle co rowno tydzien temu.. No, ale zobacyzmy co będzie jutro. Spinam tyłek i postaram się jak najlepiej ten ostatni tydzień wykorzystać, bo aż mi głupio ;/ Najchętniej schudłabym jeszcze ze 2/3kg, a dietę mam po 2 mscach przerwać, może uda mi się już ak ' na własną rękę', powoli.. Kurcze, byle nie przytyć bo się chyba zapłacze
Ja też po sobocie, poprawiłam wczorajszym grillem- nie dość że nie dietowe jedzenie, to jeszcze tak późno I dziś z ciekawości stanęłam i... no właśnie nic nowego Mam jeszcze 2 dni do ważenia i muszę je maksymalnie wykorzystać

Stary 2013-04-22, 12:44   #1167
marta86UK
Przyczajenie

RUBELLA jakie diety stosowałaś że schudłaś aż tyle ja jestem 1szy dzień na 3d chili... pozdrawiam
marta86UK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 14:51   #1168
Rubella
Rozeznanie

schudłam tylko 3kg, na 3d chilli

ale kiedyś ważyłam 80! to z tego zeszłam po prostu zdrowym odżywianiem, a teraz zrobie miesiąc 3d chilli i wracam do zdrowego jedzenia i dodam sobie te przyprawy do menu, żeby miec na codzień korzyści z tej diety

+ 3d chilli mnie nauczyło od czasu do czasu pozwolic sobie na czekolade

Edytowane przez Rubella
Czas edycji: 2013-04-22 o 15:05
Stary 2013-04-22, 14:53   #1169
marcelia89
Przyczajenie

Ja przez ostatni tydzień -1kg w dół, w sumie raz tylko zgrzeszyłam, ale za to po 6ściu skalpelach Chodakowskiej -4cm w brzuchu i -3 cm w udzie przez tydzień!!!!!!!
marcelia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 17:43   #1170
Rubella
Rozeznanie

no ja już mam filmy- skalpel i killer i tylko czekam, aż kontuzja nie będzie przeszkadzac i zaczynam

no i biegac też chcę zacząc, więc czeka mnie zakup butów, może któraś z Was biega i by mi jakieś poleciła?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości