|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
[QUOTE=Tabletki które brałaś osłonowo chroniły florę bakteryjną przewodu pokarmowego, ale nie chroniły flory pochwy. Od tego są właśnie probiotyki ginekologiczne tyle, że lekarze zapominają o tym poinformować.
Infekcje intymne i pęcherza często chodzą w parze ze względu na bliskie sąsiedztwo pochwy i cewki, która dodatkowo jest bardzo krótka u kobiet. Lekarz z pewnością coś na to zaradzi. A sama możesz na razie coś żurawinowego kupić w aptece.[/QUOTE] Mam tabletki żuravit. Może być? Coś się źle zacytowało :/ Edytowane przez Kociak_mrauu Czas edycji: 2013-07-28 o 12:51 |
|
|
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
Może być. Ale do gina trzeba iść i tak.
|
|
#1143 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a skad sie wzial pomysl? kolezanka slyszala o jego wlasciwosciach odchudzajacych wiec poczytalam na jego temat troche w necie i stwierdzilam, ze warto sprobowac!
|
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki MissySleepy za rade. Na pewno warto sprobowac, wylykalam juz tyle chemii, ze cos naturalnego jak ocet jablkowy w malych ilosciach na pewno nie zaszkodzi. Ztreszta mialam go kupic na wlosy
|
|
|
|
|
#1145 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak skutecznie pozbyc sie grzybicy???
najlepiej udac sie do specjalisty
https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/jforum/ginekolog
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
orientujecie się może czy tabletki Clotrimazolum są dostępne bez recepty?
w sierpniu jadę do Irlandii na 3 tygodnie i z chęcią bym je ze sobą zabrała, bo jak złapie mnie jakieś paskudztwo tam to chyba umrę :/
|
|
|
#1147 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1149 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
Cytat:
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Przyczajenie
|
@agapi16 ja tez nie chce myslec ile nalykalam sie tych lekow przez czas jak mialam infekcje... do wlosow tez uzywam tego octu bo swietnie dziala na lupiez (ktory z reszta tez ma podloze grzybicze) a po nim wlosy sa miekkie i sie ladnie blyszcza. pozdrawiam i zycze duzo zdrowia
ps. nie zniechecaj sie jak zaczniesz pic ocet z powodu jego smaku - idzie przywyknac. Lepiej jest go pic malymi lykami a czesto.
|
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
Cytat:
a nie znacie czegoś o podobnym działaniu, no i w miarę taniego?
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
Cenowo, to chyba clotrimazol jest najtańszy. A wszystko co skuteczne i tak na receptę. A może łykaj probiotyki zpobiegawczo i się nic nie przypałęta.
|
|
|
#1153 |
|
Przyczajenie
|
Ja męcze sie z tym od ponad roku. Do tego jeszcze problemy z pecherzem. Ostatnio pojechalam do dobrego ginekologa. przepisal mi tabletki i globulki. I jest o wiele lepiej w koncu cos zaczelo dzialac ! niedlugo znowu jade zeby wyleczyc do do konca ale jest oo wiele lepiej ! Czuję sie swietnie
|
|
|
|
|
#1154 |
|
Przyczajenie
|
MissySleepy jeszcze raz dzieki, od wczoraj zaczelam pic
pozdrawiam i rowniez zycze duzo zdrowia
|
|
|
|
|
#1155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1156 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zapraszam do lektury Co do grzyba to polecam tez podmywanie sie octem a nawet lekka irygacje. Najwazniejsza jest systematycznosc i wiara w to ze bedzie dobrze. Chociaz ja wierzylam i nastawialam sie pozytywnie za kazdym razem jak wychodzilam z gabinetu ginekologa z recepta na nowe cudo. Mam jeszcze jedna rade dla dziewczyn ktore maja teraz infekcje - zeby usmiezyc swedzenie zazyjcie cos na uspokojenie np. Hydroxyzyne ktora tez lagodzi swiad. Ja bez tego nie moglam zasnac
Edytowane przez MissySleepy Czas edycji: 2013-07-31 o 19:10 |
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie- czy aby wykryć w 100% grzybicę należy zrobić posiew? Dzisiaj ginekolog stwierdził 'na oko' grzybicę. Od kilku dni miałam swędzenie i delikatnie spuchnięte wargi sromowe. Myślałam, że to jakieś podrażnienie lub zalążek infekcji. Zaczęłam łykać lacibios femine, podmywać się lactacydem ale nie przeszło. Po stosunku czułam dyskomfort, pieczenie.
Tabletki doustne dla mnie i partnera - Orungal. Globulki - Pimafucin ( z ulotki wyczytałam, że leczą grzybicę) a później iladian direct plus ( a te bakterie- czyli jakbym była króliczkiem doświadczalnym. Może grzybica a może bakteria) Miała któraś z Was ? Gdzie można zrobić taki posiew? Jest refundowany czy płatny? Moja ginekolog wraca z urlopu dopiero za 1,5 tygodnia dlatego musiałam pójść do kogoś prywatnie, na szybkiego. Czy tabletki antykoncepcyjne wpływają na występowanie różnych infekcji? Bo ja odkąd współżyję i przyjmuję tabsy często mam plamienia czy swędzenie miejsc intymnych, ale tak jak wspominałam, po Lacibios Feminie i żelu intymnym przechodzi. Czytałam, że tabsy osłabiają florę bakteryjną- co w takim razie trzeba zażywać aby była w normie? Ciągle lacibios femine czy są jakieś inne specyfiki? A może warto zmienić tabletki na inne? Ps. podczas leczenia trzeba zwracać uwagę na coś? na pewno stosować oddzielny ręcznik... Bardzo proszę o odpowiedź. Pierwszy raz mam jakąś poważniejszą chorobę miejsc intymnych Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2013-07-31 o 20:25 |
|
|
|
|
#1158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdrawiam - aii
Edytowane przez ailishek Czas edycji: 2013-08-01 o 00:44 |
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1160 |
|
Raczkowanie
|
mam przed sobą całe opakowanie globulek propolisowych (10 szt), 5 kapsułek InVagu i 10 globulek VitaGyn C a za sobą 1,5roku comiesięcznej walki z grzybicą pochwy
|
|
#1161 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dodam jeszcze ze rowniez robilam sobie w kierunku cukrzycy ale wyszly ok.
|
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1163 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
no i baardzo polecam ocet jablkowy - jak dla mnie to cudo! i na grzybice i na lupiez i na tradzik.Ciesze sie, ze luby Cie wspiera ![]() Bedzie dobrze, sama zobaczysz ze za kilka tygodni pozbedziesz sie tego ustrojstwa. 3mam mocno kciuki i zycze duuuuzp zdrowka!! pozdroweczki! |
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
A jak najlepiej stosowac codziennie ten ocet? Chodzi mi jak go rozcienczac itp
|
|
|
|
#1165 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
na wstępie zaznaczę, że przeczytałam tylko ostatnią stronę tematu, ale podzielę się moimi doświadczeniami: od jakiegoś roku walczyłam z nawracającymi grzybicami pochwy, mimo, że w zasadzie nie było u mnie żadnych czynników, przez które mogłabym mieć predyspozycje do tego. No i lekarka zaczęla się zastanawiać, czy może gdzieś w organizmie nie mam też tego świństwa, no ale wydawało się, że nie mam. No i 3 tygodnie temu trafiłam do zupełnie innego lekarza, innej specjalności i z innym problemem i przez przypadek w zasadzie lekarz ten zapisał mi terapię, którą muszę przeprowadzić zanim zacznę robić kolejne rzeczy (związane z zębami) i terapia ta to totalne odgrzybienie organizmu. Lekarka stwierdziła, że jeśli jadłam kiedyś słodycze (bo od jakiegoś czasu nie jem) to jest duża szansa, że mogę mieć grzyby, bo większość ludzi ma. Połaczyłam to z tymi grzybicami pochwy i stwierdziłam, że być może to będzie rozwiązanie dla mnie. No ale do rzeczy: grzybica to takie świństwo, że niestety, ale kondycja organizmu, to co jemy ma na nią duży wpływ, a takie totalne odgrzybianie też nie trwa krótko, w moim przypadku to co najmniej 2 miesiące. Po pierwsze i najważniejsze: zero słodkiego w tym czasie. Ja ponieważ jestem na diecie nie mam z tym problemu, a już od dawna do słodzenia wszystkiego używam ksylitolu (który jeszcze dodatkowo działa antygrzybiczo), więc ten punkt nie będzie dla mnie ciężki i rozszerzam go, czyli nie tylko jak w założeniu lekarza, ze nie będę jeść słodyczy, pić słodzonych napojów, ale i nie jem nic z białej mąki, ani pieczywa, ani makaronów, zero, białego ryżu też nie, ogólnie rzecz biorąc prostych węglowodanów, ani owoców z dużą ilością cukru. Przez te 2 miesiące mam zażywać: 1) tabletki Candida Clear - połaczenie ziół, w tym i ten koci pazur, działających antygrzybiczo. Zamiast nich, jeśli bym nie dostała tych tabletek, to mogę pojedynczo zioła zażyć (wlasnie koci pazur, albo jeszcze jakieś dwa mam wymienione), ale ja kupiłam te tabletki, nie miałam problemu z ich zdobyciem i je jem 2 razy dziennie po 2 sztuki 2) Miedź koloidalna do picia (codziennie 1 łyżeczka) - działa bardzo grzybobójczo. 2) Enterosgel - żel z takim osadem z jakiejś krzemionki, który przechodzi przez przewód pokarmowy w niezmienionej formie tzn nie wchłania się, a jedynie wychwytuje wszystkie toksyny (także te które zdychające grzybki produkują ), alergeny, podobno nawet wirusy grypy i wydala z organizmu. Żel ten rozpuszczam w wodzie i piję 2 razy dziennie.Niestety minus tej kuracji jest taki, że jest droga. Najdroższy jest ten żel, bo jedno opakowanie starcza na tydzień a kosztuje 60 zł :/ No ale takie totalne kuracje na grzyby są zwykle długotrwałe i niestety nie ma lekko. Podjęłam się tej kuracji, bo może dzięki temu nie będę też miała nawracających grzybic pochwy, mimo, że terapię polecil mi lekarz od zębów i stawów Stosuję ją na razie nieco ponad 2 tygodnie, do połowy września muszę ciągnąć i jestem dobrej myśli. Mam nadzieję, że takie kompleksowe działanie w połączeniu z dietą bezcukrową (bardzo ważne!!) da rezultat. Dodatkowo biorę teraz też probiotyki, aktualnie Provag.---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Piłam też ocet jabłkowy przez parę miesięcy w zeszłym roku, ale nie z powodu grzybów, tylko na odchudzanie I tylko nie pamiętam, czy wtedy walczyłam z grzybicą, czy nie, nie mogę jakoś tych faktów połączyć, żeby stwierdzić, czy to działalo. Ale może teraz też do niego wrócę tak dodatkowo.
Edytowane przez viosna82 Czas edycji: 2013-08-02 o 18:44 |
|
|
|
|
#1166 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;42079921]A jak najlepiej stosowac codziennie ten ocet? Chodzi mi jak go rozcienczac itp
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja go pije na czczo 1 lyzke na filizanke wody ale zaczynalam od lyzeczki na pol szklanki wody... Tylko dziewczyny pamietajcie ze nie polecam jak macie problemy z zoladkiem! Pije go malymi lykami i niestety ma fatalny smak ale mi pomogl i szczerze polecam
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
viosna82 a co masz z zębami? Bo mnie się ostatnio psują dość, kruszą się. Ja od jakiegoś czasu podejrzewam u siebie grzybice organizmu, ale nie mam dobrego lekarza, który chciałby mi to sprawdzić.
W sumie na taką kuracje nie byłoby mnie nawet stać w tej chwili. A jakbym miała mieć taką dietę to bym ciągle głodna chodziła. Mnie zostały 2 tabletki Mycosyst, było ich 28, co tydzień jedna. Raz na miesiąc pojawiało się lekkie swędzenie i w zasadzie tyle, więc o wiele lepiej niż wcześniej, chyba trochę mi ta kuracja pomogła. Ciekawe tylko co będzie jak się tabletki skończą. A ten ocet jabłkowy ma jakieś działania szkodliwe? Edytowane przez Wolha Czas edycji: 2013-08-02 o 23:19 |
|
|
|
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
ja z samymi zębami to jeszcze nic wielkiego, ale mam problem ze stawem skroniowo-żuchwowym i muszę się wziąć za prostowanie zębów wraz z naciąganiem kości szczęki. Będzie to ciężki proces, a przed nim lekarka zaleciła mi m.in odgrzybienie organizmu, bo ogólnie rzecz biorąc, może to mieć wpływ na tor powietrza jak przelatuje przez usta, a co za tym idzie na zęby i stawy, czy jakoś tak mi to tłumaczyła
A i z zatokami mogą być problemy wtedy tzn przy grzybie i to też niekorzystnie działa. Zęby same w sobie mi się nie psują. Ale wiem, że jednak to odgrzybienie mi się przyda. Jest też test nazywa się VEGA czy coś takiego, i jest to test na grzyby w organizmie, można go zrobić, ale też kosztuje trochę jakieś 300 zł. Ale lekarka nie zalecała mi żebym go robiła, no chyba, że jak chcę to po kuracji, bo teraz to ona mi za darmo może powiedzieć, że mam grzyba (jeśli wcinałam kiedyś dużo słodyczy, a nigdy nie robiłam odgrzybiania), więc lepiej zrobić kurację i jak się chce to test później, żeby sprawdzić, czy już grzyba nie ma.
Edytowane przez viosna82 Czas edycji: 2013-08-03 o 00:09 |
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam te tabletki dopochwowe, tylko jest mały problem, bo ja już nie czuję dyskomfortu, swędzenia w środku tylko na zewnątrz. Ciekawe czy coś pomogą, jak na razie średnio. Czy tabletki Orungal wystarczą aby partner pozbył się ewentualnej infekcji? |
|
|
|
|
|
#1170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W przypadku mężczyzn leczenie grzybicy jest znacznie krótsze niż kobiet. Im najczęściej wystarczy jedna lub dwie dawki leku.
język angielski Edytowane przez syrenka1982 Czas edycji: 2013-08-03 o 08:19 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

a skad sie wzial pomysl? kolezanka slyszala o jego wlasciwosciach odchudzajacych wiec poczytalam na jego temat troche w necie i stwierdzilam, ze warto sprobowac!

dodam jeszcze ze rowniez robilam sobie w kierunku cukrzycy ale wyszly ok.