Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 16:30   #1141
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

poszła sie pytać innej co ma zrobić, oczywiście miałam racje, pasowałoby chociaż przepraszam
a to sucz
a leniwe uwielbiam
Musze mamusi powiedziec zeby mi tak szykowala sie na kulanie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 16:42   #1142
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Moje Kluseczki kochane
haha genialne słodziaki!

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Moja najchętniej wypiłaby ciepłą herbatkę rumiankową Hipp (czyt. z glukozą).
Samą glukozę widziałam ostatnio obok ciast w proszku, więc nie musisz w tym celu szukać apteki. Zwykłego cukru bym nie dawała.
mnie położna uczulała, żeby nie kupować takiej glukozy w spożywczakach ale koniecznie apteczną, ale zabij mnie nie pamiętam dlaczego. Na bank mi podała uzasadnienie, ale nie zakodowałam

Ja dzisiaj z obiadem idę na łatwiznę - zamawiamy pizzę. A o 19.30 mam dentystę

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dałam jej ciepłego mleka to się zaczęła wyrywać i drze się jak opętana... No oszaleje...
ojej
moja znowu zaczęła cyrki przy butli odstawiać...

Cytat:
my po szczepieniu, dziękuje za wszystkie kciuki mały zniósł je dobrze a teraz mamy marudzenie
waży 8 kg i ma 70 cm, pediatra 3 razy mówił "ale duży!" no jak pediatra sie nawet dziwi to ja nie wiem co z tym moim dzieckiem, mam się martwić? pytałam o basen, odradza w pierwszym półroczu

no a poza tym to się wkurzyłam bo po pierwsze rodzice przyprowadzają chore dzieci w czasie kiedy przyjmowane powinny być tyko dzieci zdrowe(na bilanse no ale można poczekać aż dziecko wyzdrowieje) a po drugie pielęgniarka chciała podać dziecku złą szczepionkę przecież mogę sie nie orientować jaki rodzaj szczepionki moje dziecko powinno dostać

Cytat:
po pierwsze te z NFZ a jak ju zaczęliśmy 5w1 to trzeba się tego trzymać a po drugie chciała podać znowu WZW a przy drugim szczepieniu WZW nie ma

noooo kawał chłopa!
A ta pielęgniarka to jakaś porażka...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 16:46   #1143
hanjah
Zakorzenienie

wanilka-podziel się proszę przepisem na leniwe
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 17:30   #1144
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
wanilka-podziel się proszę przepisem na leniwe
  • 700 g ziemniaków
  • 300 g białego sera
  • 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • sól do smaku

ziemniaki ugotować w słonej wodzie, przestudzić i zgnieć z serem, wbić jaja dodać mąkę i sól i zagnieść ciasto w misce, jeśli ciasto miałoby zbyt rzadką konsystencję dodać trochę mąki, tyle by ciasto nie kleiło się do rąk, ale nie może być twarde, bo wtedy leniwe też będą twarde (choć moje się dziś kleiło i leniwe rozpływały się w ustach) Podzielić ciasto na kawałki i na posypanej mąką stolnicy robić wałki grubości ok. 2 cm, trochę je spłaszczyć i kroić małe ukośnie kawałki

a i dziś dałam więcej sera i zapomniałam o jajku a i tak wyszły pyszne

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-10-17 o 17:33
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 17:33   #1145
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
też bym się nie szczepiła
zresztą nie wierzę w te szczepionki p/grypowe
Ja też
Cytat:
A wiecie, tż wczoraj sobie pił piwo do meczu którego jednak nie było. I akurat kończył i nagle zakrył sobie usta i wszystko wypluł .. on cały mokry, podłoga obryzgana, myślałam że zwymiotował.. a co okazało się w piwie było 0,5cm szkło
Szok! Dobrze, że mu się nic nie stało
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
i właśnie to jest zadziwiające, Adaś śpi podobnie, a gdy poszłam do szkoły i został sam z mężem, czy potem z siostrą, to spał kilka razy ciągiem po godzinę-dwie...
No właśnie, dziwne to...
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja wczoraj byłam na szyciu w szpitalu mojego podwozia. Jejku jak przekraczałam drzwi tego szpitala to mi się słabo zrobiło.
Ale powitała mnie moja lekarka i mówi, że mam jej zaufać, że nie będzie bolało. Przyjęli mnie, dostałam łóżko na patologii i miałam czekać na zabieg. Po jakieś godzinie mnie zawołali, mialam podpisać zgode na znieczulenie ogólne, wtedy to dopiero zaczełam się bać bo nigdy nie miałam takiego znieczulenia no ale ginka mnie uspokajała. Wlazłam na kozła, nogi mi przypieli, założyli welfron, dali coś do szczykawki białego i odjechałam totalnie. Potem mnie obudzili, przewiezli na salę i po 3 godzinach mogłam iść do domu.
Założyła mi 6 szwów i znów mnie boli całe podwozie, ale na szczęscie nie tak jak po porodzie, za tydzień ma mi je zdjąć i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze już.

A Agatka nauczyła się chwytać zabawkii po miesiącu przerwy zaczeła mi pić z cycka (a słyszałam że to niemożliwe jak podam butelkę), ale automatycznie zmniejszyła mi się laktacja. Dokarmiam ją bebilonem pepti i w sumie mam wrażenie, że smakuje jej bardziej niż moje, a jak dla mnie to te mleko strasznie śmierdzi. I dostaliśmy skierowanie do alergologa,muszę ją zapisać, ale można tylko osobiście,ciekawa jestem na kiedy termin dostaniemy
Fajnie, że masz już to za soba
Brawa dla Agatki, super postępy
Dla mnie wszystkie mm śmierdzą, a dzieci je lubia
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

dzis mam wene na sprzatanie. Przed spacerem posprzatałam caly prawie dom. zostalo mi pol kuchni wsio w szafkach w lodowce itp a to przez to ze nie boli mnie kregoslup tzn w tym miejscy ktore najb ardziej dokucza

o ja a moj tz kiedys w sloneczniku znalazł paznokcia
Ja wenę mam, ale czasu nie za bardzo

OMG zrzygałabym się chyba
Cytat:
Zdecydowanie nie Teraz w UK ciężarne w 3. trymestrze chcą szczepić na koklusz

Melduję, że mission accomplished Dziękuję za kciuki
Dokumenty złożone, wszystko poszło bardzo sprawnie Jeszcze mąż zdążył na przerwę w pracy
Paszport Marysi będzie gotowy za jakiś miesiąc, ale my odbierzemy je razem w styczniu.

Pogoda jest koszmarna Do domu wróciłyśmy mokrusieńkie...
Super, że się wszytsko udało
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
co macie na obiad?
ja wlasnie palaszuje placki ziemniaczane z gulaszem
Standard czyli kanapki
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Karolina ja mam z małą dokładnie tak samo jak Ty z Marcinkiem jeśli chodzi o ssanie rączek. Jakby mogła to całą piąstkę by wsadziła do buzi.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
problem w tym, że w PL herbatki są z glukozą, a w DE nie mogę takiej znaleźć...wszystkie bez...jedyna dosłodzona to jak pisałam melisa/jabłko od 4.miesiąca, a moja ma dopiero 2,5 więc chyba nie powinna jej pićdepoison może Ty wiesz, która z herbatek jest słodka??
Może Ci ktoś z Polski wyśle glukozę, jak u Was nie ma
Cytat:
Moje Kluseczki kochane
Ale świetne zdjęcia, Marysia rozbójniczka
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 17:35   #1146
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
A wiecie, tż wczoraj sobie pił piwo do meczu którego jednak nie było. I akurat kończył i nagle zakrył sobie usta i wszystko wypluł .. on cały mokry, podłoga obryzgana, myślałam że zwymiotował.. a co okazało się w piwie było 0,5cm szkło
hmmm miałam podobnego typu przygodę, znalazłam w 7 days spieczone dwie osy i znalazłam je tylko dlatego że przełamałam rogalika na pół, chciałam dać dziecku, był wtedy jeszcze w spacerówce
Stary 2012-10-17, 17:36   #1147
pumas
Zakorzenienie

Witajcie Niestety jeszcze was nie nadrobiłam, a jestem strasznie ciekawa, co nowego u każdej z was.
U nas nudy, jesteśmy u rodziców, mała grzeczniutka, odwiedziła rodzinę, do wszystkich cały czas się śmieje na głoś, ubaw po pachy, wszyscy twierdzą, że grzeczna wesoła dziewczynka....a wiadome, różnie bywa.

Byłam podotykać iphona hihi i zaczepił mnie pan z obsługi z pytaniem, czy ja to jestem ta i ta, która pracowała tu i tu. Zrobiłam oczy i potwierdziłam, po czym poznałam tego chłopaka - okazało się, że to mój dobry były współpracownik sprzed 3 lat, tylko trochę się "przybyczył" i dlatego go nie poznałam... Miło mi było, że mnie pamięta (a byłam jego niedobrą szefową grrrr).
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 17:39   #1148
ewka5891
Zakorzenienie

Mój synek jeszcze śpi, normalnie nie mam co robić przygotowalam obiad, pozmywalam a teraz oglądam mecz

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 17:41   #1149
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Pytanie do mam na Hippie, jakie kupki robia Wasze dzieciaczki?

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Mój synek jeszcze śpi, normalnie nie mam co robić przygotowalam obiad, pozmywalam a teraz oglądam mecz
ja tez ogladam mecz
i dosmazam plackow ziemnaiczanych bo cos zlodnialam :P

Amelcia
Stary 2012-10-17, 17:43   #1150
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
To można moczyć uszka normalnie
Słyszałam i czytałam różne opinie, a ponieważ po tym zamoczeniu z obu uszek czułam zapach woskowiny, jednak nie taki sam , to zapytałam pediatrę. Powiedziała, że przecież niektórzy od początku chodzą z maluszkami na basen i nic się nie dzieje. Sądzę, że ten inny zapach wynikał z wypłukania resztek wód płodowych, bo na pewno ją te uszka nie bolały.
Od pewnego czasu każdą kąpiel kończę "położeniem" jej na wodzie. Chcę po pierwsze dokładnie wypłukać włoski i karczek (czasem spływa jej tam mleko, więc myję te fałdki płynem do kąpieli), a po drugie przyzwyczaić ją do wody, żeby pływała lepiej, niż mamusia.

Zaznaczam, że nie robiłam tego w pierwszym miesiącu, ale czy na początku drugiego, czy trzeciego to już nie pamiętam.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 17:43   #1151
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
popieram
ja kocham buty natomiast torebki dla mnie nie istnieją
A ja odwrotnie, bardziej lubię torebki i mieć i kupować
A kupno butów i tak mnie czeka bo jakimś dziwnym trafem stopy mi po ciąży urosły i wszystkie mnie cisną, ganiam w adidasach
Cytat:
Napisane przez wanilllka8e2 Pokaż wiadomość
my po szczepieniu, dziękuje za wszystkie kciuki mały zniósł je dobrze a teraz mamy marudzenie
waży 8 kg i ma 70 cm, pediatra 3 razy mówił "ale duży!" no jak pediatra sie nawet dziwi to ja nie wiem co z tym moim dzieckiem, mam się martwić? pytałam o basen, odradza w pierwszym półroczu

no a poza tym to się wkurzyłam bo po pierwsze rodzice przyprowadzają chore dzieci w czasie kiedy przyjmowane powinny być tyko dzieci zdrowe(na bilanse no ale można poczekać aż dziecko wyzdrowieje) a po drugie pielęgniarka chciała podać dziecku złą szczepionkę przecież mogę sie nie orientować jaki rodzaj szczepionki moje dziecko powinno dostać
Ale rosły chłopak Super!!!
Oby marudzenie szybko minęło
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj z obiadem idę na łatwiznę - zamawiamy pizzę. A o 19.30 mam dentystę .
Powodzenia
Mi mąż zabronił jeśc pizzy, mimo, że karmię tyle co kot napłakał
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 17:44   #1152
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam i czytałam różne opinie, a ponieważ po tym zamoczeniu z obu uszek czułam zapach woskowiny, jednak nie taki sam , to zapytałam pediatrę. Powiedziała, że przecież niektórzy od początku chodzą z maluszkami na basen i nic się nie dzieje. Sądzę, że ten inny zapach wynikał z wypłukania resztek wód płodowych, bo na pewno ją te uszka nie bolały.
Od pewnego czasu każdą kąpiel kończę "położeniem" jej na wodzie. Chcę po pierwsze dokładnie wypłukać włoski i karczek (czasem spływa jej tam mleko, więc myję te fałdki płynem do kąpieli), a po drugie przyzwyczaić ją do wody, żeby pływała lepiej, niż mamusia.

Zaznaczam, że nie robiłam tego w pierwszym miesiącu, ale czy na początku drugiego, czy trzeciego to już nie pamiętam.
ja zamaczam caly czas normalnie w koncu w brzuchu tez bylo zamoczone cale w wodzie

Amelcia
Stary 2012-10-17, 17:50   #1153
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
  • 700 g ziemniaków
  • 300 g białego sera
  • 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • sól do smaku

ziemniaki ugotować w słonej wodzie, przestudzić i zgnieć z serem, wbić jaja dodać mąkę i sól i zagnieść ciasto w misce, jeśli ciasto miałoby zbyt rzadką konsystencję dodać trochę mąki, tyle by ciasto nie kleiło się do rąk, ale nie może być twarde, bo wtedy leniwe też będą twarde (choć moje się dziś kleiło i leniwe rozpływały się w ustach) Podzielić ciasto na kawałki i na posypanej mąką stolnicy robić wałki grubości ok. 2 cm, trochę je spłaszczyć i kroić małe ukośnie kawałki

a i dziś dałam więcej sera i zapomniałam o jajku a i tak wyszły pyszne
Dziękuję
Na piątek chcę zrobić pierogi ruskie (jak mi się uda kupić ser), a na przyszły może właśnie leniwe A czym je okraszasz?
Stary 2012-10-17, 17:51   #1154
Linka25
Zakorzenienie

Uwielbiam leniwe! niedobre Wy!!!!

Mała leży na bujaczku i oddaje się swojemu ulubionemu zajęciu - okładaniu łosia Lamaze i łapaniu jego nóg

Anna - pytałaś o spanie w łóżeczku, tak Mała zasypia sama w swoim łóżeczku (przed nocnym spaniem). W ciągu dnia mam większy problem by ją uśpić dlatego tu sprawdza sie pierś. Kładę sie z nią do naszego lożka w "jej godzinie i karmię. Odpada

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-10-17 o 17:58
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 17:52   #1155
ewka5891
Zakorzenienie

Dobrze wiedzieć z tymi uszami, ja się bałam moczyc bo położna jak po porodzie pokazywała jak kąpać mówiła aby uważać i nie zamoczyc uszek w wodzie

Synek

Stary 2012-10-17, 17:57   #1156
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze wiedzieć z tymi uszami, ja się bałam moczyc bo położna jak po porodzie pokazywała jak kąpać mówiła aby uważać i nie zamoczyc uszek w wodzie
to patrz a mi nic takieo nie mowila

Ty masz angielska tv ? czy polska?
Pamietam ze ktoras z dziewczyn mowila ze ma anielska tv :P

Amelcia
Stary 2012-10-17, 18:01   #1157
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
mnie położna uczulała, żeby nie kupować takiej glukozy w spożywczakach ale koniecznie apteczną, ale zabij mnie nie pamiętam dlaczego. Na bank mi podała uzasadnienie, ale nie zakodowałam

Dzięki. Ja i tak kupiłam apteczną, ale u Karolki chyba bardziej chodziło o sprawdzenie, czy Lilka ruszy słodką herbatkę.

Róża przed chwilą próbowała posmakować kostkę http://allegro.pl/canpol-miekka-kost...666262970.html . Dodam, że to delikatnie grzechocze.
Cytat:
hmmm miałam podobnego typu przygodę, znalazłam w 7 days spieczone dwie osy i znalazłam je tylko dlatego że przełamałam rogalika na pół, chciałam dać dziecku, był wtedy jeszcze w spacerówce
Stary 2012-10-17, 18:06   #1158
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
to patrz a mi nic takieo nie mowila

Ty masz angielska tv ? czy polska?
Pamietam ze ktoras z dziewczyn mowila ze ma anielska tv :P
My mamy szkocka tv ale tam nie puszczają meczu. Teraz oglądam przez internet, chyba nawet Ty podawalas mi adres do tej strony
A tak na marginesie to muszę kupić Polska tv, bo zima to się na smierć zanudze chyba

Synek

Stary 2012-10-17, 18:13   #1159
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję
Na piątek chcę zrobić pierogi ruskie (jak mi się uda kupić ser), a na przyszły może właśnie leniwe A czym je okraszasz?
u mnie w domu jadło sie z roztopionym masłem i zarumieniona tarta bułka, chłopaki jedzą z cukrem a ja tylko z masłem

ja tez mocze uszka Małego, tak jak mówi mamcia w brzuchu był w wodzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-17, 18:13   #1160
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
A ja odwrotnie, bardziej lubię torebki i mieć i kupować
A kupno butów i tak mnie czeka bo jakimś dziwnym trafem stopy mi po ciąży urosły i wszystkie mnie cisną, ganiam w adidasach
*
Powodzenia
Mi mąż zabronił jeśc pizzy, mimo, że karmię tyle co kot napłakał
Tak bywa. Dlatego na początku ciąży nie kupowałam butów, a w połowie tylko jedne w moim rozmiarze, ale z zapasem na opuchliznę, której ostatecznie nie było.
*
Ja też nie jem niczego z mleka, a wczoraj dopadło mnie uczulenie i musiałam wziąć Cirrus, więc dzisiaj i tak nie karmię. Powinnam powalczyć z laktatorem, ale może organizm sam się oczyści z leku. Oby mi ta przerwa nie wstrzymała laktacji.
Stary 2012-10-17, 18:19   #1161
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy szkocka tv ale tam nie puszczają meczu. Teraz oglądam przez internet, chyba nawet Ty podawalas mi adres do tej strony
A tak na marginesie to muszę kupić Polska tv, bo zima to się na smierć zanudze chyba
My mamy polską telewizję n-polecam Przekonał nas do niej dekoder do nagrywania

Cytat:
u mnie w domu jadło sie z roztopionym masłem i zarumieniona tarta bułka, chłopaki jedzą z cukrem a ja tylko z masłem
To tak jak u nas Baaardzo dawno nie jadłam takich leniwych, koniecznie muszę zrobić
Stary 2012-10-17, 18:24   #1162
nadalka
Zakorzenienie

uff wyszłam na 1,5h i od razu mi lepiej...

paczuszki do blue i ciastka wyslane
Stary 2012-10-17, 18:32   #1163
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
hej.,.. boże normalnie jestem wykończona. mam już dość macierzyństwa! normalnie ledwo na oczy patrzę.
nic nie mogę zrobić :/
dzisiaj pobudka o 1 i 5 i juz nie chciała spać i musiałam ją zabawiać jak ledwo mogłam oczy otworzyć a co dopiero gębę :/
teraz też już jęczy..
nawet dawałam kaszki - myślałam że będzie lepiej ale . u nas nic nie dają. to tak samo jak by zjadła samo mleko..

normalnie mam ochotę się zabić :/

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moje dziecko samo zasypia ale czasem potarmosic musi pieluche. I najlepiej jej sie zasypia jak se ja polozy an buzie rece rozlozy i tyle. A potem macha nogami i rekami bo oddychac nie moze. I zawsze jak zasypia z pieluchą tak jak np teraz to musze byc koloniej i jej ja odslaniac z nosa. Ale ona czuwa i wtedy otwiera oczy i se znowu an nos kladzie
A mój to jakoś pieluch nie bardzo Zasypia przytulony do mnie. Nie noszę go tylko kładę na naszym łóżku, kładę się obok niego, przytulamy się i Kuba zasypia No, albo ja zasypiam, bo to różnie bywa

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Czesc dziewczeta! Witam ze spaceru, nadrobilam rano, piekna dzis aura;-)! Dzis Jas konczy 12 tygodni, ale ten czas pedzi! Ech szkoda ze tak szybko dzisiaj czekamy na paczke od rp_77 beda tam rowniez woreczki bo bede mrozuc pokarm skoro mlody gardzi butla teraz. A i nie chce zapeszac ale nie mamy stekania od tygodnia i co rano jest kupeczka!
za tygodnie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
My już po szczepieniu, nie było najgorzej. Mały płakał tylko przez chwilkę, a potem dostał cycusia i wszystko inne przestało się liczyć. Mam nadzieję, że nie będzie żadnej reakcji poszczepiennej

Mi też włosy wypadają
za szczepienie

A w to moje zakupy z kilku dni (kabel się znalazł u męża w pracy - przez pomyłkę wziął zamiast kabla do telefonu)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0307.jpg (50,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0308.jpg (60,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0309.jpg (46,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0310.jpg (74,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0311.jpg (66,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0312.jpg (80,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0313.jpg (100,9 KB, 23 załadowań)

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-17, 18:43   #1164
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
U nas tak samo żeby tylko małżowinki precierać wodą, ale uwazać, żeby się do uszek nie nalało

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:47   #1165
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hejj

wróciliśmy z działki

my moczymy uszka w kąpieli całe,małemu wystają tylko oczka,nosek i usta i tak lubi najbardziej
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:47   #1166
wanilllka82
Wtajemniczenie

wiecie co... wpisałam wzrost Małego na siatkę centylowa i wyjechał mi poza skalę ja go chyba muszę sama zmierzyć bo wychodzi na to że to mało mozliwe, wagę ma przy 97 centylu(97 % dzieci ma mniejsza wagę) więc też wysoko, nie wiem co mam myśleć
Stary 2012-10-17, 18:48   #1167
phdwao
Zakorzenienie

Wanilka porazka z ta szczepionką! my mielismy sytuacje ze gdy Jas miał 2 tygodnie poslzismy na wizyte patronazowa do przychodni i lekarka do mnie pytaniee cyzm szczepimy? a ja takie oczy O.O i sie pytam od kiedy szczepi sie dwutygodniowe dziecko? To ją zatkało
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 18:49   #1168
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hejj

wróciliśmy z działki

my moczymy uszka w kąpieli całe,małemu wystają tylko oczka,nosek i usta i tak lubi najbardziej
my tak samo

Amelcia
Stary 2012-10-17, 18:50   #1169
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Wanilka porazka z ta szczepionką! my mielismy sytuacje ze gdy Jas miał 2 tygodnie poslzismy na wizyte patronazowa do przychodni i lekarka do mnie pytaniee cyzm szczepimy? a ja takie oczy O.O i sie pytam od kiedy szczepi sie dwutygodniowe dziecko? To ją zatkało
nasza służba zdrowia wychodzi na to że ciągle trzeba się pilnować
Stary 2012-10-17, 18:50   #1170
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
ja zamaczam caly czas normalnie w koncu w brzuchu tez bylo zamoczone cale w wodzie
Cytat:

ja tez mocze uszka Małego, tak jak mówi mamcia w brzuchu był w wodzie
O kurde, to co mi się w głowie uwaliło, żeby nie zamaczać uszek? I jeszcze na małża krzyczałam, jak źle główkę przytrzymał w kąpieli i woda małemu do uszek się wlała
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
A w to moje zakupy z kilku dni (kabel się znalazł u męża w pracy - przez pomyłkę wziął zamiast kabla do telefonu)
Świetne!

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości