|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Czterolatki :)
ci co nie muszą liczyć kalorii, nigdy nie zrozumieją- nas ograniczających się z jedzenia.
Ten kto ma tendencje do tycia ( zazwyczaj dziedziczy ) zawsze będzie się ograniczał. Jak tylko sobie pozwoli na więcej, od razu widać efekt. Ja też muszę się pilnować, obecnie nie jem ziemniaków i chleba ( choć czasem bywa że się skuszę. Z tego co zauważyłam nie służy mi jedzenia mięsa z ziemniakami. Powinnam bardziej uszczuplić mój jadłospis,ale mam ogromnego lenia. Pocieszam się tym że od kiedy zgubiłam 4 kg ( jesienią) nie powróciły jak jojo. Mam jeszcze sporo do zrzucenia, ale brak mi silnej woli. Mija ślimaczki zrobione, mogę powiedzieć że chyba się udały ![]() Ale jednak inne niż moje maślane. Maślane będę robić jutro. nowaken Karolek też miał na płucach. Szczerze mówiąc to się zdziwiłam, że ma całkiem czysto, jak w sobotę rano jeszcze słyszałam świsty i dość brzydko kaszlał. Kasiulka aa nie myślisz iść jeszcze do innego lekarza, Może inny by się lepiej zainteresował, twoim zdrowiem. Mam w dalszym ciągu problem z prezentem dla Karolka |
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to nie ma nic wspolnego z balansowaniem to moze nie rozumiem znaczenia slowa
elementy tanca, krecenie tylkiem i brzuchem, rownowaga to podstawa. Nie bylam, tzn nie cwiczylam, bo bierny obserwatorem bylam, kumpela chodzi. Ja napisalam z mojego punktu widzenia, dla mnie kazdy rodzaj fittnesu jest nudny, trzeba lubic. Ja wole pakowac na muły i wiem ze temat zarcia byl walkowany ale moze w koncu Jowiszowa sie przekona Jowisz gratki za decyzje najtrudniej zaczac, potem jak odpuscisz trening to brakujeja ogladam Resident evil, lece 2czesc. Mam wszystkie wiec jutro tez mam co ogladac Kasiulka nie mam pojecia co to za badanie. A to ze dawka leku wieksza to moze dobrze skoro efektow nie bylo. Ja mam jeszcze z 2miesiace do kontroli, ciekawe co mi wyjdzie
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
oglądam sobie wampirki
Czy mi może ktoś powiedzieć czemu 22 odcinek z 2 sezony jest taki sam jak któryś tam odcinek z 1 sezonu ( ten co wyłapują wampirów za pomocy tych dźwięków ) Nie wiem o co chodzi, sprawdzałam kilkakrotnie czy dobrze włączyłam (dobrze) ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- kurcze nie mogę nawet włączyć 1 odcinka z 3 s ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- hmm nikt mi nie chce pomóc, więc chyba pójdę spać. |
|
|
|
#1144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla mnie to bardziej taniec i skakanie ![]() pieklam wczoraj jeszcze zebre, bo dzis w przedszkolu spotkanie swiateczne ![]() co do jedzenia, lepiej moze nie bede sie wypowiadac, podjadam caly czas i caly dzien szczegolnie teraz, gdy napieklam piernikow i ciastek ![]() dobre jest to, ze staram sie jesc chleb pelnoziarnisty (u nas to tzw. Muslichleb), owsianke itp. tylko jogurty mi ostatnio nie ida jakos
|
||
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki babeczki, już chyba mniej więcej wiem o co chodzi z tym badaniem
Tak, najprawdopodobniej zmienię lekarza, ale tym zainteresuję się po Nowym Roku bo już mi się nie chce o tym myśleć. Odnośnie jedzenia to do mnie leci paczka pełna hamerykańskich słodyczy. Nie jest od brata tż, zamówiłam sama ze strony która sprzedażą takowych się zajmuje Przykładowo przylecą Reeses (takie czekoladki z masłem orzechowym- ja uwielbiam), czekoladowe gwiazdki z nadzieniem Milky Way
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym raczej na taki pomysl nie wpadla, polki sie uginaja u nas od slodkosci, a wiadomo, jak mniej sie kupi to i mniej sie je. Wczoraj Tz oproznil szafki, zeby maluch za duzo nie jadl i wyszedl tego wielki wor, tyle ze przed swietami kupilam wiecej by miec do paczek dla dzieciakow worek do poiwnicy powedrowal, zeby nas nie kusilo ![]() U ans slodycze lubi Tzet (wszelkie Duplo i Kinder czekoladki) ja wole ciasteczka wlasnej roboty, ew. kostke czekolady gorzkiej czy mlecznej Edytowane przez Mijalea Czas edycji: 2012-12-18 o 09:11 |
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
buahahaha, rozwalacie mnie z tymi slodkosciami
czesc kobietki! Piotrka puszczam do przedszkola do czwartku tylko. Od piatku robie mu juz wolne ![]() U mnie w szafkach ostatnio tez wiecej slodyczy sie pojawilo, z racji otrzymania roznych paczek czy to urodzinowych czy mikolajkowych, ale zostawiam to na swieta. Zreszta w tym roku, to tylko 1 dzien swiat spedzam w domu, a wigilia i 2 dzien swiat jestem w rozjazdach, wiec szykuje nam niezbedne minimum. Prezentow nadal nie mam
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Kasiula jestes niepowtarzalna ja uwielbiam niemieckie słodycze, milka mi w zupełnosci wystarczy. Albo belgijska czekolada a na mikołajki dostałam od mamy ciemna czekolade z peperoni z lindta dziwne to to kostka wystarcza ![]() moze uda mi sie w koncu na zakupy prezentowe dzis pojechac
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja dzisiaj jadę do lekarza z dzieciakami już się boję co pani doktor powie ![]() Cytat:
ale aż tak często jeździsz że Ci głupio? No mój Antek potrafi sie sam sobą zająć i w domu i gdzieś ale wiem że jak jadę z nim do rodziców czy do teściów to oni chcą się nim zająć i to samo mają wobec Anii
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka mysle ze sie za bardzo przejmujesz. Przeciez to tylko dziecko, najgorzej jak ktos rezygnuje z własnego zycia bo dziecko.... Przeciez skoro widuje ich rzadko a ich tak obsiaduje to znaczy tylko ze ich lubi, niech sie cieszą
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ona tego potrzebuje i oni też
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Babeczki jeździmy mniej więcej co tydzień więc myślę, że często. Z resztą wiecie jak to u mnie wygląda dziadkowie - Ola.
Co do stronki, to mam nadzieję że to nie reklama. Zamawiałam tutaj : http://cosslodkiego.com.pl/ i wiele rzeczy mnie tam jeszcze kusi... wrócę, oj wrócę ![]() Przykładowo zamówiłam m&m z nadzieniem kokosowym i z masłem orzechowym no naprawdę cuda tam mają
27.07.2008 r. Olcia 01.02.2015 r. Kamilek Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2012-12-18 o 10:52 |
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Kasiulka a cenowo to korzystniej wychodzi czy tak samo jak u nas pomijając fakt że u nas takich urozmaiceń nie ma
|
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Nowaken wychodzi drożej z tym co u nas
Teraz tak patrzę na te m&m's i widzę, że już nie ma ani kokosowych, ani z masłem orzechowym, ale się ludziska rzucili przed świętami Dobrze, że się jeszcze załapałam
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
ojaaa, Kasia, ales slodka strona pocisnela!
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
No to co mamy ANGINĘ !!!
Antek w gardle ma masakrę rano miał 39 temperatury zasnął mi przed wyjazdem nawet majaczył a Ania ma mniejszą masakrę ale ma bardzo zaczerwienione gardło. Oboje mają antybiotyk jestem wściekla na pediatrę rejonowego ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Czy któreś z Waszych dzieci ogląda bajkę na minimini pt wielka rodzina? |
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiulka to ta strona jest polska bo pisalas ze z Usa slodycze leca?? wysylka z Usa? czy jak bylismy na wigilii w przedszkolu....wszystko fajnie ale na koniec zlapal mnie bol glowy...dzieci, plus rodzenstwo plus rodzice ewakuowalam sie po hamsku i anwet sprzatac nie pomoglam na koniec. Jedyne o czym myslalam to lyknac proszek ![]() Ide klasc mlodego i chce skonczyc czytac ksiazke, Tz ma dzis wychodne sluzbowe Anisia, Jowisz, czytam 'Odliczanie' - wciagnelo mnie hihi |
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Mijuś ja pisałam, że to słodycze hamerykańskie, ale one są już w Polsce więc wysyłka jest szybka, ja się już dziś obżerałam
![]() Nowaken współczuję
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
jeju
każdy ma swojego bzika i już ![]() Kasiulko na zdrowie , wszak ciut magnezu jest w słodyczach no i inne wartości też ![]() ja zapolowałam na ten kombinezon dziecięcy tchibo dla Olki , ciekawe czy mi przyjdzie z tymi zniżkami ![]() wyszedł mi po 54 zł jak się nadal do niego nie przekonam to pójdzie na all, za rok ![]() a dla siebie kurtkę dłuższą prawdziwą puchową z C&A, za 64 zł , ciekawe jak wyjdzie rozmiar, bo to dziwaczna rozmiarówka którejś tam kolekcjiszału nie ma , no ale za taką kasę chciałam sie przekonać jak leży, wzięłam czarną jak nie przypasi, to odeślę, w końcu za free, w obie strony mogę słać ![]() chyba wpadłam w zakupoholizm ![]()
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
No to na poprawę nastoju dobre jest winko
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to smacznego ![]() A zerknelam z ciekawosci na stronke i widze tam Cudbury, niektorymi zajadalam sie w uk swego czasu...az mi wspomnienia wrocily ![]() Anka napisz jak wrazenia na zywo odnosnie kurtki. |
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Cadbury tez uwielbiam, zwlaszcza czekolade w proszku do zalewania
![]() padam na fejs, zrobilam u mamy ponad 10kg pierogow z kapucha i grzybami
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaa
zdrówka dla bobasów Nowaken, niech szybko im blakną te krwiste gardełka ![]() mam pytanie, czy robicie zakwas z buraków , na barszcz wigiliny ? http://smakuje.blox.pl/2012/12/Zakwas-buraczany.html nigdy nie zakiszałam buraków nastawiałam buraki, a potem wiadomo taki jasny barszcz to dolewałam płynny koncentrat z krakusa ale teraz przy okazji świąt, sie zastanawiam jaki to moze miec smak , taki "prawdziwny" barszcz ![]() słodyczy unikam jak ognia, cos tam kupię jak mi wpadnie w oczy w danym momencie, ale lepiej , żeby nie wpadało, bo potem jest szamanie Milka karmelowa, plus orzeszek laskowy na wierzchu, pyszota ale ile to kalorii ![]() dzięki Bogu , nie mam jakiejś tam chrapki na słodkie jak już to wolę lody ![]()
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2012-12-18 o 22:08 |
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama dzisiaj mi się pyta pierogów z kapustą chcesz odp chcę, sałatki warzywnej chcesz odp chcę i ja jej na to to jeszcze miseczkę galartu poproszę |
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
nowaken zdrówka dla dzieciaków. Nam się udało bez antyka, ale ciekawe na jak długo. Karolek znów ma katar ( chyba załapał coś wczoraj w przychodni ) Widzę że nikt nie chce mi pomóc odnośnie wampirków. Znów nie mogę włączyć strony. Czy może mi ktoś odpowiedzieć czemu 22 odcinek się powtarza z 1 sezonu A 1 odcinka z 3 też nie mogę otworzyć ![]()
|
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem na czym ogladasz ![]() moze ktos zle zaladowal
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Anka barszcz z buraków a barszcz z krakusa - to jak niebo a ziemia
Mnie barszcze gotowe nie smakują. Mój brat akurat robił w zeszłym tyg zakwas, ale nie mam pojęcia jak i co tam dawał. Anisia właśnie się zastanawiałam jak tam tegoroczne pierogi ![]() Jeśli można zapytać z czym te pierogi i kiedy jecie. Ja kupiłam gotowe uszka z kapustą i grzybami i zastanawiam się zczym je podać. Bo raczej nie robię barszczu na wigilię ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
No właśnie nie umiem a oglądam tu http://video.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Pami%C4%99t...TV/video/18998 |
|
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Uszka najlepiej smakuja z czerwonym barszczem.
A pierogi robimy ruskie, z kapusta i grzybami, z sama kapusta jak ktos chce lub z kapusta i pieczarkami a uszka z samych grzybow. Mama to robi na sprzedaz. Ma swoich stalych zamawiajacych, wiec zawsze sobie w ten sposob dorabia do swiatecznych wydatkow. A my na wigilii jemy ruskie z cebulka, z kapucha i grzybami z cebulka, uszka z barszczem, fasola jas zasmazana na maselku tez ja z barszczem wcinam, gołabki postne, zupa rybna, barszcz wigilijny (taki na kwasnej kapuscie z warzywami i grzybami, podbijany smietana ) karp w galarecie, karp pieczony, dla TZ dorsz i dla dziecka tez, sledzie w smietanie, sledzie w cebulce i to w sumie tyle ![]() aaa i koniecznie moczka, makówki, kompot z suszonych owocow ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Kristi, lap http://video.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Pami%C4%99t..._TV/video/9557 ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- jak ci coś nie dziala, to kopiujesz nazwe odcinka i wklejasz w googla ci wyszuka inne online kanaly, gdzie jest poprawny odcinek
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
oo matko i to wszystko zjadacie na jedną wieczerzę wigilijną ?
aa powiedz mi jak można zasmażaną fasolę jeść z barszczem ? Przecież taka fasola jest taka płynna ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Dziękuję Anisia jesteś wielka |
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
No co ty Kristi
![]() Fasole jas gotujesz do miekkosci, jak na fasolke po bretonsku, ale jej nie rozgotowywujesz, a pozniej podpiekasz na maselku na patelni, zeby sie zarumienila i jest pyszna. Mi tam fasolka zawsze plywa w zupie Nigdy nie mialam pulpy A u nas duzo potraw, bo mama tak wychowana, a dwa duzo nas na wigilii bedzie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

elementy tanca, krecenie tylkiem i brzuchem, rownowaga to podstawa. Nie bylam, tzn nie cwiczylam, bo bierny obserwatorem bylam, kumpela chodzi. Ja napisalam z mojego punktu widzenia, dla mnie kazdy rodzaj fittnesu jest nudny, trzeba lubic. Ja wole pakowac na muły

szczegolnie teraz, gdy napieklam piernikow i ciastek 

a na mikołajki dostałam od mamy ciemna czekolade z peperoni z lindta 

Antek w gardle ma masakrę rano miał 39 temperatury zasnął mi przed wyjazdem nawet majaczył

tez ja z barszczem wcinam, gołabki postne, zupa rybna, barszcz wigilijny (taki na kwasnej kapuscie z warzywami i grzybami, podbijany smietana