|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Harry Potter?
Hmmm ja to 5 razy nie przeczytałam całej serii za to samą trzecią część 7 razy ^^ ale to było dawno, dawno temu. A kiedyś był taki teleturniej dla dzieci, które się wykazywały znajomością o HP
Pamiętam, bo oglądałam
" Jako jedyne spośród wszystkich stworzeń na świecie, trolle wierzą, że istoty żywe poruszają się w czasie do tyłu. Jeśli przeszłość jest widoczna, a przyszłość ukryta, tłumaczą, to znaczy, że musimy stać tyłem do przodu. Wszystko co żyje, porusza się tyłem " T. Pratchett "Kosiarz"
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też przeczytałam wiele razy, nie wiem, ile razy, nie liczę, ale w liceum/gimnazjum czytałam całą serię kilka razy w roku, trochę się tego skumulowało.
Ja mam po angielsku pierwszą część, jestem w trakcie czytania. Jakoś nie mogę dokończyć, bo nie mam czasu, ale cieszę się, że wiele rozumiem. |
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dwie czesci po angielsku, ale niestety bra czasu na ich przeczytanie bo to jednak wolniej idzie niz w ojczystym jezyku ;-)
|
|
#1145 |
|
Przyczajenie
|
ja mam pierwszą część prosto z Anglii.
w tej chwili czytam piątą cześć :P jak na razie po polsku. |
|
|
|
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem świeżo po wszystkich siedmiu tomach, przeczytałam je ciurkiem w tydzień w święta. To taki rytuał jak powtórka całej Jane Austen w każde wakacje
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam wszystkie. Zaczęłam jeszcze w podstawówce, a po szóstą część biegłam nawet o północy do księgarni ^^' Po przeczytaniu siódmej trochę było mi szkoda, że to już koniec...
Z angielskiej wersji czytałam jak na razie tylko część drugą. |
|
|
|
|
#1148 |
|
Konto usunięte
|
60 dni do premiery HP i KP
Umarł coś ten wątek |
|
|
|
|
#1149 |
|
Rozeznanie
|
Witam, ja również należę do fanów Harrego. Po pierwszą część sięgnęłam bo lubię być na bierząco z nowościami wydawniczymi, poza tym wolę sama wyrobić opinię.
Przeczytałam całą serię, ostatnią część w oryginale. Sięgam po te książki zawsze kiedy jestem chora i lężę w łóżku ![]() Dodatkowo pisałam licencjat z proper names, a i magisterkę będę równiez pisała o HP i procesie defamilaryzacji. Uważam, że książki są świetnie napisane a polskie tłumaczenie to już wogóle mistrzostwo świata!
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Wątek umarł, bo wszystkie książki wydane, dyskusje o nich już zostały zakończone, koniec
![]() Ale może coś związane z filmem. Pod tym linkiem KLIK można zobaczyć Billa Weasley'a, a tu: KLIK spot telewizyjny zawierający sceny z KP A tu KLIK trailer. Długi! Ale bardzo fajny, nie mogę doczekać się tego filmu. I uwielbiam główny temat muzyczny z HP
Edytowane przez ville Czas edycji: 2009-05-17 o 18:05 |
|
|
|
|
#1151 |
|
Raczkowanie
|
Bo teraz kroluje "Zmierzch"
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
kiedy bedzie premiera 6 cz.?
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
w lipcu, ale nie pamietam dokładnej daty
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
ah, również czekam na film
![]() nie wiem ile razy przeczytałam już Harry`ego. jakoś bardziej do mnie przemawia niż 'Zmierzch". sama nie wiem, po prostu takie mam odczucie z wielką przyjemnością sięgam po książki pani Rowling. odprężają mnieno i nie czuję się nigdy za stara na nie
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Raczkowanie
|
czy rowling napisała inne książki nie wiem chyba nie bo HP to przebój. a co do Zmierzchu to autorką jest Meyer:P
ja także uwielbiam pottera nie wiem ile razy przeczytałam te wszystkie książki ale znam je na pamięć coś ok 60 razy każdy tom już będzie i właśnie czytam od nowa
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, bo HP powinno się czytać duużo razy, a nie raz i odstawić na półkę
![]() Nie, nie napisała. To znaczy te dwie książeczki Qudditch przez wieki i Fantastyczne zwierzęta..., ale one zaliczają się do świata HP, więc ja je nie traktuję jako osobne książki. |
|
|
|
|
#1160 | |
|
Konto usunięte
|
Szczęściara
![]() Cytat:
![]() Które z resztą mam i przeczytałam,pomagają zrozumieć pewne sprawy w Insygniach Za jakiś czas ma się podobno pojawić coś na miarę Historii Hogwartu
Edytowane przez 201607111632 Czas edycji: 2009-05-18 o 12:18 |
|
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy mi na książkach o podobnej tematyce co .H.P. co możecie polecić,bo H.P. znam już na pamięć ![]() co do urodzin,mało się nie udławiłam,jak przeczytałam o dacie.31.07 to moja ulubiona data. |
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, jeszcze Baśnie..., zapomniałam o nich.
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Raczkowanie
|
Już nie mogę się doczekać nowego filmu o HP. Trailery widziałam już chyba wszystkie, zdjęcia też
Twilight mam na kompie, jeszcze nie obejrzałam, ale może, może tam gra ten chłopak, który grałw 4 cz. HP, którego zabili, prawda?
|
|
|
|
|
#1164 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak,Edwarda Cullena - głównego boh gra Robert Pattinson - Cedrik Diggory z Czary Ognia TmargoT też bym była w mega szoku ![]() Ale za to jakim pozytywnym. ![]() Aż naszła mnie ochota na przeczytanie po raz kolejny serii HP. Chyba w wolnym tygodniu,gdy moja klasa będzie na wycieczce się za to zabiorę |
|
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wstydź się,żeby nie wiedzieć takich rzeczy
|
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Za mną też chodzi HP, ale nigdy w życiu, przede mną sesja. Żeby mnie nie kusiły, pożyczyłam książki znajomej, żeby sobie poczytała
![]() Dobra, nie mogę się doczekać szóstej części, ale na myśl o 7. już dostaję dreszczyku emocji, nie mogę się doczekać ekranizacji tej części!
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
jesli ktoras z was chce basnie to w auchan byly ostatnio za 4,99
rowniez nie moge sie doczekac filmu...jeszcze tle czasu, ale zdaze sobie jeszcze raz przeczytac 6 czesc zeby miec ja w pamieci podczas ogladania
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, sprawdziłam, najbliższy Auchan ponad 100 km ode mnie.
Co do Zmierzchu (tylko jedno słówko, w końcu to temat o HP ): mnie się podobało, ale na pewno nie "wstrząsnęło" i nie "porwało" jak HP. Pomysł na książkę naprawdę fajny, ale wydaje mi się, że po prostu niedopracowany. Gdyby Rowling się za to wzięła, to byłoby naprawdę coś! A tak... To tylko fajna, ciekawa książka, niestety pod względem jakości nie przebijająca HP. |
|
|
|
|
#1169 |
|
Konto usunięte
|
Budzę wątek
![]() Premiera Księcia Półkrwi już niebawem Wybieracie się do kin? |
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

Pamiętam, bo oglądałam 

coś ok 60 razy każdy tom już będzie i właśnie czytam od nowa