|
|
#1141 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Ja robie delikatny sosik warzywny z piersią z kurczaka i z warzywkami
|
|
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Co mi mąż zrobi to będę miała ale zjadła bym ogórkowej, albo kapuśniaku aaa no i pierogi za mną chodzą ze śmietanka już mężowi wspomniałam on siedi z synkiem w domu to mi zrobi
lubię jego pierożki taj jak i moje
|
#1143 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy silny stres w pierwszym trymestrze moze sprawic ze urodzi sie chore dziecko?Przeczytalam wczoraj o tym i bardzo sie boje
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Przeczytalam o tym wczoraj w necie i b.sie boje,przyznam ze w ciazy zrobilam sie strasznie nerwowa,o byle co robie awantury i siebie nie poznaje mialam kilka sytuacji takich stresujacych po ktorych bolal mnie brzuch,a wczoraj to masakra cala noc bolal mnie brzuch a rana mialam skurcze,przeczytalam ze dziecko moze urodzic sie z roznymi wadami serca i mozgu,byc nadpobudliwe a nawet miec downa bardzo sie boje czy nie zaszkodzilam dzieciatku,dziewczyny co myslicie o tym ??---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- |
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dostałam dzień przed ślubem @ i cerę miałam nie najlepszą. Tak wszystko zamaskowały, tak mnie pomalowały, że było pięknie ![]() Wymyśliłam sobie placki ziemniaczane i teraz płakać mi się chce nad tym pomysłem, bo mam lenia i nie chce mi się ich robić, ale innego pomysłu nie mam. |
|
|
|
|
#1145 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.
jestem i zyje. czuje sie zle, tak jak wczoraj. sok z cebuli juz gotowy i bede po łyżce piła. zrobiłam sobie herbatkę z całą cytryną i miodem. nie wiem co jeszcze mogę zrobić. czosnek też wcinam i staram się odpoczywać. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
))czyli logicznie myslac jeszcze bardziej szkodzisz hahah. czym wiecej czytasz o tym tym bardziej sie nakrecasz, tym bardziej sie stresujesz, zamartwiasz i bardziej szkodzisz )wiesz co trzeba zrobic?? WRZUCIĆ NA LUZ!!! będzie dobrze! ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
pokazują tylko prawdopodobieństwo chorób. ale spokojnie, naprawde małe szansa jest na to, abys miała chore dziecko. to prawdopodobieństwo jak wygranie w lotka. wygrałaś kiedyś?? ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
zdaję mi się że w ciaży zaczęłam mniej dbać o siebie nie maluję się nie mam sił do włosów, w ogóle nie mam chęci na nic. Jestem taka do niczego. Jeszcze od wczoraj niej jem przez te wymioty, twarz mam w pryszczach gdzie nigdy nie miałam może były ale rzadko pijedyńcze
![]() Dziś już mam dość muszę wkońcu pogadać z szefową niech kogos szuka bo ja się wykończę chyba
|
#1147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ksiazek, ja nie musialam czytac, na innym forum jest taka co mnie opier.... jak napisala, ze zeby wyjsc do WC wlaczam reklamy dziecku (miala wtedy okolo roczku) i moge spokojnie posiedziec na tronie, to na mnie oburzona, czy czytalam ksiazke "wychowanie przez czytanie"!!!!! I ze ona do 3 roku dziecku tylko bajeczki bedzie czytac i co ???? teraz mala ma 1 rok i 4 miesiace i wieczorami wlacza dziecku bajki i teletubisie i takie tam ![]() Cytat:
u mnie barszcz bialy z wczoraj ![]() Marysia walasnei pochlonela cala bulionowke barszczu i wyjelam jej biala kielbaske, pokroilam i tez wsunela - po kim to dziecko ma taki apetyt. Za pol godziny poloze drania spac, rozwiesze pranie, rozbiore choinke (bo maz ja tylko wyniosl z pokoju do ganku i trzeba ja rozebrac). I wezme sie za czytanie ksiazki zaczelam fajna i juz nie moge sie doczekac co bedzie dalej.co do zakupow ciuszkow - polecam jak sa przeceny w Tesco tych F&F sa naprawde fajne, a jak przeceny sa mozna utrafic za poldarmo. Po praniu sie nie mechaca i nie rozciagaja. Ja czaje sie na kurtke zimowa malej bo ta co ma jest na styk, a na dwa miesiace bedzie jeszcze potrzebna. Chyba musze cos na all poszukac.
|
|
#1150 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38799979]Ja byłam ostatnio u siebie w szpitalu na peryferiach z tym plamieniem, to mi lekarz nie był łaskaw podać żadnego ręcznika (a nie ma tam takiej informacji) i miałam całe spodnie ubabrane w tym żelu :/ Ja ostatnio byłam, leżałam za parawanem, a TŻ obserwował na innym monitorze. A tak w ogóle TŻ wlazł taki pewny do tego gabinetu, szuka mnie patrzy a ja z nogami rozłożonymi Cytat:
Cytat:
Cytat:
rudzielec przekochany !Cytat:
Ale mam dwóch pieskowych synusiów i nic tego nie zmieni ![]() Cytat:
![]() A ja zakopałam sie na Amen! Czekam az Tż wroci z pracy bo ja nie mam sił odsniezac sobie szlaku.Namordowałam sie przy skrobaniu lodu z szyba auta az mnie teraz brzuch pobolewa
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety nie zawsze wszystkie dolegliwości znikają, a i pojawiają się nowe. Kocham siebie w ciąży
, ale byłam zaspana)
|
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ostatnio czytałam, że jak kobieta w ciąży czuje się fatalnie, to dla poprawienia nastroju powinna zrobić sobie porządny makijaż i ubrać się jak na wyjście z domu, mimo że siedzi w... że wtedy poczuje się lepiej..ładniej, tyle że z dolegliwościami
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Zadomowienie
|
Rockyyy ja swojego psa też tak traktuje
rodzina się śmieje ze mnie ![]()
|
|
|
|
#1154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic nie wyciskaj, bo sobie tylko pogorszysz. Poszukaj dobrej kosmetyczki, która ładnie Cię umaluje w dzień ślubu. A kosmetyki jakie mogę ci polecić: Zielona glinka, dla mnie najlepsza Naturmedicine Lerosett. Ściąga skórę i może wysuszać, więc pamiętaj o dobrym nawilżaniu. Możesz stosować ją również punktowo na noc. Możesz mieć po niej większy wysyp, ale warto to przeczekać. Używałam ją 1-2 razy dziennie przez dwa tygodnie i wszystko pięknie oczyściła. Żel do mycia twarzy vichy normaderm lub la roche posay effaclar. Z bardziej naturalnych kosmetyków świetne jest mydełko siarczkowe, ja używałam takie w płynie sulphur. Do dnia ślubu ograniczaj makijaż, ciężkie podkłady itp. No chyba, że na prawdę musisz to pamiętaj o dobrym nawilżaniu i dokładnym zmyciu makijażu po powrocie do domu. Nie polecam parówek i wyciskania, bo tak jak pisałam wyżej tylko pogorszysz sytuację. Nie używaj również peelingów ziarnistych, jedynie enzymatyczne. Bardzo ładnie łagodzi trądzik tonik własnej roboty. Zaparz w szklance mieszankę ziół, ja miałam taką o nazwie acneflos tea, którą przemywałam twarz i piłam (rumianek, fiołek trójbarwny, pokrzywa, skrzyp polny, korzeń cykorii). Można wcisnąć trochę soku z cytryny, u mnie ładnie wybielał przebarwienia, tylko nie za dużo bo będzie piekło. Jak dla mnie fajny jest krem normaderm noc, ale na jego temat są różne opinie. Jednym pomaga innym nie. Ostatnio kupiłam fajną maseczkę algową żurawinową bielendy z serii ideal skin. Polecam. Ładnie wyrównuje koloryt skóry i "prygasza" diody. Z tańszych kosmetyków, dobry jest krem ziaja pro antybakteryjny. Duża butla, bo 250ml. Można smarować twarz, dekolt i plecy. Omijaj okolice oczu, nie smaruj powiek. Mi po dłuższym używaniu (2 razy dziennie) podrażnił skórę, ale punktowo dalej go używam. No i fajny bajer to woda termalna avene lub la roche posay. Łagodzi podrażnienia. To tyle co mogę Ci polecić. Jak mi się coś przypomni to napiszę. Ale najważniejsze - NIE WYCISKAĆ, NAWILŻAĆ (niektóre kremy nawilżające mogą zapychać, poszukaj odpowiedniego dla siebie, na KWC na pewno coś znajdziesz). Nie zapycha na pewno z serii Lerosett exlusive. Ale w używaniu jest okropny. Czuje się jakbym smarowała się klejem, lepi się, pachnie, bieli jak klej. Ja nieraz mam mocno przesuszoną skórę i ten krem nie zawsze sobie radzi. Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-01-23 o 12:49 |
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1156 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na usg też wyszło że dziewczynka ![]() Cytat:
Cytat:
Jakieś 20cm ma według tego co czytałam więc kawał człowieczka U mnie makaron z truskawkami ![]() Ale mi się dziś dobrze spało |
|||
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
rudzielec przekochany !Ja tez.Mam bzika na punkcie swoich i innych psów.Swoje psy traktuje jak swoje dzieci i niektorzy ludzie patrzą na mnie jak na wariatke Ale mam dwóch pieskowych synusiów i nic tego nie zmieni ![]() Jak to określiła moja szwagierka on nie jest rudy tylko biszkoptowy
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w drugiej ciazy do 8 miesiaca jezdzilam na trasie UK-PL autokarami do ciezko chorej Mamy, na samoloty juz mnie dawno przestalo byc stac przy takiej czestotliwosci wizyt. Jezdzilabym i do 9, ale Mama zmarla. I jeden powiedzialby - wyrodna corka, powinna byla rzucic UK zeby na stale zostac z mama w chorobie - a drugi: wyrodna matka, ciaze miala z problemami, a tak dziecko narazala i siebie, luuuuudzie!.... pewnie jej na tej ciazy w ogole nie zalezalo. Notabene, ja do lekarza w UK rowniez rzadko chodzilam (ba, lekarza! tam sie chodzi do poloznej...) i tylko dlatego, zeby zalozona karte ciazy i szpital poznac wczesniej, ciaze prowadzil mi de facto lekarz w Pl - ja wiele lat przepracowalam i tutaj, i tam w sluzbie zdrowia i po prostu ani podejscie do pacjenta, ani podejscie do ciazy, ani inne rozne szczegoly mi zwyczajnie w Anglii nie pasowaly (moze z racji tego, ze je dobrze znalam od podszewki) - i juz. Z tego samego powodu, plus szkolnictwo, wrocilam na stale do PL i tyle. A bylam ubezpieczona i jak widzisz nie tylko to decyduje czasem. Dawno dawno temu na poczatku pobytu rowniez opiekowalam sie tam w UK osobami starszymi, terminalnie chorymi, sparalizowanymi po wylewach i jakkolwiek praca nie najlzejsza, to jednak mozna i w ciazy (bezproblemowej ) spokojnie ja wykonywac. Przy szwagierce nie stoisz i nie wiesz, czy sie oszczedza czy zupelnie celowo przegina z wysilkiem i na ile w ogole wysilkowa ma prace.Chwali sie dziewczynie wrecz, ze pracuje uczciwie zaiast po np. miesiacu pracy w UK bujnac sie na zwolnienie albo zrezygnowac i pasozytowac na ich socjalu nic wczesniej nie wnioslszy od siebie...
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() domciatko - pozwole sobie odpisac Ci tutaj i jednoczesnie sie pochwalic. Tak jestem znowu w ciazy ) ze udalo mi sie tak szybko , lekarze mowia zeby nie wiazac tego z poprzednia ciaza , ze nie ma zadnych powodow dla ktorych ta tez miala by sie nie udac jestem pelna strachu i obaw , ale jednoczesnie przeszczesliwa ze dostalam druga szanse ![]() Pozdrowionka dla wszystkich mamusiek i fasolinek
|
#1161 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje |
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja uwielbiam moje włosy, zrobily się gęstsze i s taakie błyszczące |
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciesz się, dziecko poczuje tą radoche i bedzie rosnać jak na drożdżach
|
|
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten jest krajowy, po co nam chinszczyzna ![]() Ja tez bardzo czekam na coreczke, z chinskiego wychodzi synek, a z tego swojskiego na 70% dziewuszka Zobczymy, co wyjdzie z USG polowkowego w lutym... Dziewczynki znajace plec, zrobcie pliiiiiiiiiiiz ten test i dajcie znac, czy Wam sie sprawdzilo
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedzcie mi moje kochane gdzie dokładnie czułyście pierwsze ruchy/ kopnięcia skarbów? Dużo poniżej pępka? Na wysokości pępka?
Coś poczułam i nie wiem czy to jest właśnie to. Położyłam się i przyłożyłam rękę w to miejsce i od razu "ucichło". Usiadłam i po chwili ponownie TO COŚ. |
|
|
|
#1168 | ||
|
Rozeznanie
|
U mnie pieczarkowa a na drugie żeberka:d
Cytat:
a w pierwszej ciąży miałam idealną cerę...Niby mówią że dziewczynka zabiera urodę ale ja w 1 urodziłam dziewczynkę więc jak teraz mi zabiera to musi być chłopczyk^^Cytat:
|
||
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedys zaatakował mnie pies koleżanki, i wszystkie psy były dla mnie niebezpieczne - tak myślałam.
Jednak mój Moris zadziałał na mnie terapeutycznie, przestałam się bać nawet tych olbrzymich psów, które budziły strach na sam widok Wogole w domu wiecej smiechu i radochy odkąd jest pies, a mój ojciec to by mu dał awałek nieba gdyby mógł, co to bedzie jak sie pojawi wnuk
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dzisiaj narobie Wam smaka , bo będe robiła z mamą pierogi z kapustą i grzybami mogłabym jeść je tonami.Zazdroszcze że Tż Ci gotuje , mój niestety jest mistrzem na poziomie podstawowym(jajecznica i te sprawy )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

Ja dostałam dzień przed ślubem @ i cerę miałam nie najlepszą. Tak wszystko zamaskowały, tak mnie pomalowały, że było pięknie 

A jak zaczynałam to mnie wkurzały te książki, że nieżyciowe trochę 
12.06.2010

KCIUKI DLA ANI 
Wogole w domu wiecej smiechu i radochy odkąd jest pies, a mój ojciec to by mu dał awałek nieba gdyby mógł, co to bedzie jak sie pojawi wnuk