Plotkowy - sklepy dziecięce - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2013-03-28, 20:44   #1141
ankham
Zadomowienie

Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
7 cm kiedy to było Oj leci czas leciii...

Dziękuję za kciuki. Młody waży już 3300 a ja jestem w 33tyg+6d. Wg pomiarów on wychodzi na 37 tydzień
W ciągu 3 tygodni przybrał na wadze 1 kg, więc za kolejne 3 tyg. będzie ważył ok 4,5kg tak więc czeka mnie cc... Termin mamy ustalić na kolejnej wizycie.

Te paczki, które udało mi się wytargać z domu są wysłane.

Wesołych Świąt dziewczyny bo nie weim czy mi się uda wpaść na pogaduchy jeszcze przed Świętami.
Mam masę roboty
Can!!! ale duży chłopak!!! nieźle, mi usg przepowiadało w 36 tyg 3700 g, a urodził się 3500.
Gdzie Ty go mieścisz?

Cytat:
Napisane przez Megaan Pokaż wiadomość
Wszystko jest już w porządku Po kilku dniach była jak przed upadkiem. Przez ten czas wyszedł jej dziewiąty ząb, więc pewnie i to swoje zrobiło.
no to nieźle!

Aalicia, w sumie zmiana środowiska na podkarpackie dobrze mu robi dzisiaj przespał całą noc, ale w sumie to też podróż wychodziła. Zobaczymy jak będzie dzisiaj, ale zawsze miał dobry apetyt tutaj zresztą ma tu powierzchnie 200 m2 a nie 50m2 .

Dziewczyny ja też Wam życzę Wesołych Świat!!! tutaj rzadko zaglądam, bo nie mam czasu a poza tym komputer jest w biurze taty i brata, więc nie chce mi się schodzić

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Podobno sporo tych zębów ma Śmiejemy się, że zęby i włosy jej rosną jak szalone
to u mnie tak samo, teraz ma 12 zębów i kolejne się przebijają, bo widziałam

włosy też ma długie i dużo ich :0 mama chce mu trochę podciąć, a on taki fajny w tych włoskach ma dłuższe ode mnie
ankham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 21:50   #1142
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankham Pokaż wiadomość
Can!!! ale duży chłopak!!! nieźle, mi usg przepowiadało w 36 tyg 3700 g, a urodził się 3500.
Gdzie Ty go mieścisz?

no to nieźle!

Aalicia, w sumie zmiana środowiska na podkarpackie dobrze mu robi dzisiaj przespał całą noc, ale w sumie to też podróż wychodziła. Zobaczymy jak będzie dzisiaj, ale zawsze miał dobry apetyt tutaj zresztą ma tu powierzchnie 200 m2 a nie 50m2 .

Dziewczyny ja też Wam życzę Wesołych Świat!!! tutaj rzadko zaglądam, bo nie mam czasu a poza tym komputer jest w biurze taty i brata, więc nie chce mi się schodzić

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

włosy też ma długie i dużo ich :0 mama chce mu trochę podciąć, a on taki fajny w tych włoskach ma dłuższe ode mnie
a nie rodziłaś po terminie? bo po dzieci tracą na wadze - moja miała niespełna 3kg, a dwa tygodnie wcześniej 3200

co do zębów to moja ząbkowała późno bardzo, ale szły wszystkie na raz 3 i 4 szły po kolei przez kilka miesięcy jeden za drugim. A mam taką znajomą, której córka zaczęłą ząbkować mając 3 i pół miesiąca i to był hardcore

Meegan co z tym mothercarem?

Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 22:11   #1143
Megaan
Zakorzenienie

Cytat:

Mojej koleżanki syn skończył 14 miesięcy i ma 4 zęby Jak widać co dziecko to zupełnie inna historia. Moja ma dużo włosów i są dosyć gęste. Ja w jej wieku miałam pięć na krzyż

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość

Chyba po Świętach? Zaraz zerknę na wątek.

16.06.2012 moje 53 cm szczęścia

Megaan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 23:02   #1144
jostra
Rozeznanie

Tak a propos wagi noworodka, kobitka w UK urodziła ostatnio SN ponad 6kilowego bobasa:
http://blogs.babycenter.com/mom_stor...id=fb_wallPost
Moje dzieciaczki były małe, córa 3100 a synek wcześniak 2500, ale po miesiącu miał już ponad 4kg, więc może i lepiej, że się wcześniej urodził.
jostra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 08:48   #1145
ollka1994
Rozeznanie

Mojej wlosy tez rosna jak szalone. ma prawie 15 miesiecy a zabków ma 8.
Takze z kazdym jest inaczej

“Jedynie miłość rozumie tajemnice: innych obdarowywać i samemu przy tym stać się bogatym”
- Clemens von Brentano
ollka1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 09:00   #1146
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Zęby to u mnie też teraz temat na czasie, Młody skończył 11mcy i wychodzi mu 9 ząb.

Megan - to co zostało z F&F mojego niech na razie u Ciebie wisi, bo jeszcze do rozliczenia będzie George a tam nie było jednej rzeczy, więc też pewnie coś zostanie. A znając życie to i tak pewnie po świętach się skusze na jakieś kolejne zamówienie z Tobą
Stary 2013-03-29, 09:42   #1147
ankham
Zadomowienie

Cytat:
a nie rodziłaś po terminie? bo po dzieci tracą na wadze - moja miała niespełna 3kg, a dwa tygodnie wcześniej 3200

co do zębów to moja ząbkowała późno bardzo, ale szły wszystkie na raz 3 i 4 szły po kolei przez kilka miesięcy jeden za drugim. A mam taką znajomą, której córka zaczęłą ząbkować mając 3 i pół miesiąca i to był hardcore

nie rodziłam po terminie, nawet przed, bo miałam ułożenie pośladkowe więc zaplanowaną cesarkę tydzień wcześniej.
każde dziecko jest indywidualne i zęby każdemu idą różnie, mi Młody dzisiaj przespał znowu całą noc, ale wstał o 5.30. Ranny ptaszek chyba mu dzisiaj poszukam zabawki u babci
Stary 2013-03-29, 10:20   #1148
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
nie rodziłam po terminie, nawet przed, bo miałam ułożenie pośladkowe więc zaplanowaną cesarkę tydzień wcześniej.
każde dziecko jest indywidualne i zęby każdemu idą różnie, mi Młody dzisiaj przespał znowu całą noc, ale wstał o 5.30. Ranny ptaszek chyba mu dzisiaj poszukam zabawki u babci
Ja czekam na zmianę czasu i liczę, że Młody się szybko nie przestawi i będzie spał chociaż do tej siódmej "nowego" czasu, bo teraz jak z zegarkiem w tyłku wstaje zawsze o 6
Stary 2013-03-29, 11:39   #1149
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Ja czekam na zmianę czasu i liczę, że Młody się szybko nie przestawi i będzie spał chociaż do tej siódmej "nowego" czasu, bo teraz jak z zegarkiem w tyłku wstaje zawsze o 6
ja to się bardziej martwię z kolei, o której Mała będzie chodziła spać

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Będę miała paczuszkę po 16 już mi listonosz dzwonił przed chwilą, a w systemie nawet nie pisze, że już dotarła do rozdzielni dziękuję Can
dopłatę Ci wczoraj zrobiłam

Stary 2013-03-29, 12:22   #1150
Megaan
Zakorzenienie

Ja już mam paczkę od can Kochana dziękuję Ci pięknie

Rzeczy...siedzę i gapię się na nie już 20 minut Najchętniej już bym coś znowu zamówiła Niektóre rzeczy na lato będą dobre, niektóre za duże. A rzeczy z Gymboree...

Stary 2013-03-29, 12:29   #1151
Kulkaaga
Wtajemniczenie

A ja sobie czekam na paczkę od Megan z rzeczami z F&F, która oczywiście utknęła w Pruszczu - standard. Pewnie się zlitują dopiero po świętach
Stary 2013-03-29, 13:08   #1152
ankham
Zadomowienie

Cytat:
no w sumie to też się tak pocieszam
Cytat:

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Będę miała paczuszkę po 16 już mi listonosz dzwonił przed chwilą, a w systemie nawet nie pisze, że już dotarła do rozdzielni dziękuję Can
szybciutko można powiedzieć białe święta i prezenty

Cytat:

Rzeczy...siedzę i gapię się na nie już 20 minut Najchętniej już bym coś znowu zamówiła Niektóre rzeczy na lato będą dobre, niektóre za duże. A rzeczy z Gymboree...
hahahaha Megaan, utoniesz w tych myślach
Stary 2013-03-29, 14:48   #1153
doro76
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:

Kurcze a ja nic nie dostałam i zostałam bez prezentu dla siostrzeńca
doro76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 16:56   #1154
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doro76 Pokaż wiadomość
Kurcze a ja nic nie dostałam i zostałam bez prezentu dla siostrzeńca
wiesz co Can nie dała rady wysłać wszystkich paczek - jakbyś dała jej znać, że potrzebujesz przed świętami jak ja czy adzienka to pewnie by wysłała w pierwszej kolejności, my ją prosiłyśmy o szybką wysyłkę

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Dziewczyny mam te piękności

Kubki disneya - rewelacja, polecam w środku pływający brokat i gwiazdki jakby. Koszulka nocna faktycznie prawie do kostek, ale Małej to nie przeszkadza, od razu ubrała

Matalan - świetna jakość, moim zdaniem nawet ładniejsze niż na fotkach. W butach trafiłam z rozmiarem - chociaż to bardziej 25 niż 24, bo Mała ma jeszcze zapas nawet natomiast kapelusz 3-6 to olbrzym, za rok albo 2 może będzie dobry

Wszystko śliczne ogólnie, dziękuję bardzo Can
piżamki z cartersa też przecudne - mała nawet twierdzi, że w tej spodenkowej będzie spała, więc sukces

Stary 2013-03-29, 17:00   #1155
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Na mnie w domu czekała niespodzianka - paczka od Megan z ciuchami F&F
chociaż to moje 2 zamówienie stamtąd to tym razem ciuchy są większe a brałam jak poprzednio na 12-18mcy. No ale lepiej za duże niż za małe
Zaskoczyła mnie tylko jedna kurtka - na zdjęciach była jasnobeżowa a w realu ciemny brąz/khaki
Stary 2013-03-29, 17:27   #1156
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Can, dziś rano dostałam paczuchę strasznie Ci dziękuję, rzeczy cudne bez wyjątku! starsza córa bardzo zadowolona, a rzeczy dla małej
generalnie z rozmiarem trafiłam z każdą rzeczą, jakość matalan bardzo fajna ehhh jaka jestem happy

Edytowane przez antoinette
Czas edycji: 2013-03-29 o 17:29
antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 17:51   #1157
doro76
Rozeznanie

Cytat:
wiesz co Can nie dała rady wysłać wszystkich paczek - jakbyś dała jej znać, że potrzebujesz przed świętami jak ja czy adzienka to pewnie by wysłała w pierwszej kolejności, my ją prosiłyśmy o szybką wysyłkę

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Dziewczyny mam te piękności

Kubki disneya - rewelacja, polecam w środku pływający brokat i gwiazdki jakby. Koszulka nocna faktycznie prawie do kostek, ale Małej to nie przeszkadza,od razu ubrała

Matalan - świetna jakość, moim zdaniem nawet ładniejsze niż na fotkach. W butach trafiłam z rozmiarem - chociaż to bardziej 25 niż 24, bo Mała ma jeszcze zapas nawet natomiast kapelusz 3-6 to olbrzym, za rok albo 2 może będzie dobry

Wszystko śliczne ogólnie, dziękuję bardzo Can
piżamki z cartersa też przecudne - mała nawet twierdzi, że w tej spodenkowej będzie spała, więc sukces
Pisałam po wiadomości z 21 marca,że paka jest juz u niej, może przeoczyła, zresztą w natłoku tylu PW, paczek itd.. można było przeoczyć. Rozumię to trudno, będzie póżniej i już, i tak jestem wdzięczna za zorganizowanie itd.. ps. Babka wielkanocna udała się
Stary 2013-03-29, 18:30   #1158
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
ps. Babka wielkanocna udała się
jaką zrobiłaś? pochwal się przepisem, bo m nigdy nie wychodzą a muszę z córą upiec
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 19:08   #1159
adzienka
Zakorzenienie

Can doszła dzisiaj do mnie paczucha,dziękuję bardzo
Miałam nosa i sama pojechałam rano na pocztę,po ubranka i dobrze zrobiłam,bo po południu u nas była taka śnieżyca,że listonosz mógł nie dojechać
Niestety moja Mała jest chora i wykazała średni entuzjazm ubrankami ale za to ja nadrabiałam A zabawki z disneya udało mi sie schować,żeby miała prezent na urodziny
No i miała pecha,bo biały sweterek z george ma mała jasnobrązową plamkę na samym środku z przodu ale mam nadzieję,że jakiś odplamiacz temu zaradzi

Ubranka z Matalanu są cudowne, a grantowe lakierki są już wielką miłością mojej Małej I rozmiarowo też trafione ale tak jak Aalicia pisała 7 wypada bardziej na 25 niż na 24 ale lepsze ciut większe niż za małe
adzienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 20:40   #1160
doro76
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
jaką zrobiłaś? pochwal się przepisem, bo m nigdy nie wychodzą a muszę z córą upiec
Ta babka jest ucierana, też pierwszy raz robiłam ale jest warta tej roboty
25 dkg mąki
25dkg cukru
25 dkg margaryny kasi
4 duże jajka, 1 cytryna, 1 lyzeczka proszku do pieczenia.

Margaryne utrzeć z cukrem i żółtkami na puch, następnie dodać satrtą skórkę z cytryny i wcisąć sok z jej połowy, ubić piane z białek na sztywno i wymieszć z masa, na końcu dodać mąkę z proszkiem przesiewając przez sito i delikatnie mieszając.Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, przełożyć ciasto do formy, wstwić do nagrzanego piekarnika 170 c, na 40-50 minut. ja piekłam prawie godzinę bo to zależy od piekarnika, najlepiej sprawdzać patycziem. Smacznego

Edytowane przez doro76
Czas edycji: 2013-03-29 o 20:41
Stary 2013-03-29, 21:33   #1161
candace1
Zakorzenienie

doro bardzo mi przykro ale paczka do Ciebie została w domu z jeszcze jedną paczką - nie wiem jak to się stało
Wyślę Ci rzeczy już we wtorek bo jutro obok mnie poczta jest zamknięta.
Cieszę się, że reszta dziewczyn dostała swoje rzeczy
Życzę Wam Wesołych Świąt.
Obniżył mi się brzuch i się trochę zestresowałam
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 21:46   #1162
nugat
Raczkowanie

ja tez dostalam pake sliczne dzieki Can
z Matalanu jestem bardzo zadowolona
nugat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 22:23   #1163
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Ta babka jest ucierana, też pierwszy raz robiłam ale jest warta tej roboty
hmmm...spórbuję ją zrobić jutro rano
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 22:23   #1164
KatarzynaD
Raczkowanie

Can i ja dostałam dziś paczkę, raz jeszcze Ci dziękuję za ogrom pracy który w to włożyłaś.
Ubrania są super!
Chciałam się podzielić spostrzeżeniami na temat rozmiarów:
- moja córka ma 3,5 roku jest bardzo drobna/ chudzieńka - zamawiałam rozmiar 4 T i jest dobry na teraz. Może się komuś przyda na przyszłość
KatarzynaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 22:37   #1165
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adzienka Pokaż wiadomość
Can doszła dzisiaj do mnie paczucha,dziękuję bardzo
Miałam nosa i sama pojechałam rano na pocztę,po ubranka i dobrze zrobiłam,bo po południu u nas była taka śnieżyca,że listonosz mógł nie dojechać
Niestety moja Mała jest chora i wykazała średni entuzjazm ubrankami ale za to ja nadrabiałam A zabawki z disneya udało mi sie schować,żeby miała prezent na urodziny
No i miała pecha,bo biały sweterek z george ma mała jasnobrązową plamkę na samym środku z przodu ale mam nadzieję,że jakiś odplamiacz temu zaradzi

Ubranka z Matalanu są cudowne, a grantowe lakierki są już wielką miłością mojej Małej I rozmiarowo też trafione ale tak jak Aalicia pisała 7 wypada bardziej na 25 niż na 24 ale lepsze ciut większe niż za małe
moja też sobie dziś granatowe upodobała - nawet do łóżka chciała w nich iść dobrze, że nie wzięłyśmy 8, bo by się nam dziewczyny utopiły.
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
doro bardzo mi przykro ale paczka do Ciebie została w domu z jeszcze jedną paczką - nie wiem jak to się stało
Wyślę Ci rzeczy już we wtorek bo jutro obok mnie poczta jest zamknięta.
Cieszę się, że reszta dziewczyn dostała swoje rzeczy
Życzę Wam Wesołych Świąt.
Obniżył mi się brzuch i się trochę zestresowałam
o ile dobrze pamiętam to powinien się zacząć obniżać kolo 3-4 tygodni przed porodem, więc u Ciebie chyba jakiś tydzień do 2 wcześniej mogłoby co najwyżej być, także w normie biorąc pod uwagę wagę małego może tak być, że będzie te 2 tygodnie wcześniej chciał wyjść, bo już będzie gotowy. Ale nie ma reguły - mój się obniżył, a potem nosiłam jeszcze i nosiłam, będzie dobrze

Megaan na Gymboree jest nowa kolekcja brzoskwiniowa, dobrze, że na razie zamówień nie będzie

Edytowane przez Aalicia24
Czas edycji: 2013-03-29 o 22:41
Stary 2013-03-29, 22:45   #1166
ollka1994
Rozeznanie

Can nie chce straszyc ale mi dzien przed porodem sie nawet nie obnizyl. widzial go i lekarz i polozna, nic nie mowili oprocz tego ze jeszcze sobie poczekam a tu niespodzianka

“Jedynie miłość rozumie tajemnice: innych obdarowywać i samemu przy tym stać się bogatym”
- Clemens von Brentano
Stary 2013-03-29, 23:20   #1167
Megaan
Zakorzenienie

Cytat:
Na mnie w domu czekała niespodzianka - paczka od Megan z ciuchami F&F
chociaż to moje 2 zamówienie stamtąd to tym razem ciuchy są większe a brałam jak poprzednio na 12-18mcy. No ale lepiej za duże niż za małe
Zaskoczyła mnie tylko jedna kurtka - na zdjęciach była jasnobeżowa a w realu ciemny brąz/khaki
Miałam nadzieję, że jakimś cudem dojdzie Fajnie, że poczta tak sprawnie działa. U mnie tym razem podobnie z rozmiarami. Brałam na 12-18, a wydają się większe.

Stary 2013-03-29, 23:26   #1168
ollka1994
Rozeznanie

No do mnie paczka nie przyszla ale czekam nie zalezalo mi zeby byla przed swietami

- Clemens von Brentano
Stary 2013-03-29, 23:27   #1169
Megaan
Zakorzenienie

Cytat:
Megaan na Gymboree jest nowa kolekcja brzoskwiniowa, dobrze, że na razie zamówień nie będzie
Widziałam Miałam nie wchodzić na ich stronę, ale wczoraj coś mnie podkusiło.

Stary 2013-03-29, 23:43   #1170
jostra
Rozeznanie

Cytat:
Cudna ta kolekcja, czekam tylko na jakąś obniżkę albo kod i parę rzeczy będzie moje, znaczy się córkowe.
A już sobie obiecałam, że żadnych maili z Gymbo i innych dzieciowych sklepów otwierać nie będę.
Chociaż za bardzo szaleć nie mogę, bo ostatnio przyszła 9kilowa paczka ciuszków dla mojej dwójeczki.
jostra jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości