|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Miło.
Lady, nie chodzi o mojego TŻa, tylko MI to przeszkadza. Ja się z tym czuję źle i nawet nie mogę ponarzekać, bo od razu jakieś wielkie wypracowania, że trzeba było się z tym liczyć, że to, że tamto. ![]() Tylko nacięcie krocza to rzecz rutynowa w Polsce i wcale nie trzeba tego robić. Dlatego mi to przeszkadza, bo Oliwka była mała, miała malutką główkę i pewnie wcale nie trzeba było mnie nacinać. A jednak zostałam nacięta i nie jestem z tego powodu zadowolona. Ot, po prostu. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-13 o 17:12 |
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
co do wysokich obcasów
oglądajcie https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, Deli, wczoraj oglądałam to z TŻem, myślałam, że padnę...
Ciekawe, czy ma lipne buty, czy po prostu nie umie w nich chodzić?
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chstujące : zarzućcie linkiem z instrukcją wiązania do elastyka
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, Twój suwaczek oszalał, wg niego rodzisz za 45 dni.
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zadomowienie
|
hahaha spprawdzam ten rozstep: napinam miesnie, nie czuje ich.. chciałam wyczuc jakis miesien tak sie napielam ze az mi sie ciemno przed oczami zrobiło
deli jak chce klasyczne czółenka ot, jak to http://moda.allegro.pl/b20-klasyczne...097623820.html moze kolor inny tylko ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Coooo, o nie! ja nie chcę drugi raz
![]()
|
|
|
|
#1148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja kupowałam z dee zee ale widze juz ich nie ma w zalaczniku na zdjeciu sa ![]() musisz ! Ja coraz częsciej myslę ze jednak decyzja o jednym dziecku byla zbyt pochopna i moze kiedys jednak sprawimy sobie drugie ![]() A w ogóle mam dziś mega doła moja mała coraz częściej placze przy cycku ;( ona go już nie kocha chyba ;( głupia butelka!!! ale z drugiej strony musialam czasem wyjsc i dac jej to odciagniete w butelce... tylko ona teraz nie chce mi jesc dlawi sie ksztusi ryczy ;( a ja mleko mam ehhhhhhhhh Czy ja dobrze robie
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-03-13 o 17:42 |
||
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh : to może odciągaj i dawaj swoje?
Jak często dawałaś butlę zanim hania odrzuciła pierś? |
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
O, ten plaszczyk ladnie bardzo wygladal w tv
![]() Chyba meza namowilam na warsztaty chustowania, w ta sobote w Kato
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dawałam raz na dzień może co 4 dni albo rzadziej moze raz sie zdarzylo ze dalam raz dziennie dwa dni pod rząd
|
|
#1152 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy tydzień był super, mój mąż się dziwił, że mamy małe dziecko w domu bo budziła się regularnie i zasypiała po jedzeniu
W drugim tygodniu się zaczęło pogarszać, ale jeszcze było znośnie i od trzeciego jedziemy po całości Czyli leci nam miesiąc z takim cudowaniem. Najgorsze jest to, że ja się ostatnio nie umiem dobudzić w nocy. Dzisiaj to już przegięłam bo mało brakowało, a bym upuściła Małą z tego zmęczenia Bokeh ja nie dawałam jeszcze butelki przez co mogę wyjść z domu na 15-30minut. Na dłużej się boję. I znowu łapię doła przez to, że ciągle w domu siedzę. Także się nie obwiniaj tą butelką, nie miałaś wyjścia, a jak widzisz przed dołem nie da się ustrzec Dziewczyny ja myślę, że z tym nacięciem i blizną to jest tak jak z rozstępami. Wiadomo, że w ciąży mogą się pojawić, ale każdy ma nadzieję, że jego to ominie
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem ciągle próbuje jej dawać i czasem mi sie uda czasem nie.Jak tam bioderka bo byłaś tam dziś? ja dopiero 10 kwietnia tam idę. Dopiero niedawno ją zapisałam bo dodzwonić się nie umiałam i się wku** i tam po prostu poszłam...
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
To ja sie dodzwonic nie moge na rehabilitacje
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie zapisac mogłam bez niczego dopiero przy badaniu musz emiec już jej karte nfz
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze to w szoku jestem, przecież b.rzadko dawałaś tę butle i co tak się zniechęciła już do cyca? szok.
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także bądź dobrej myśli
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pochwalę sie wam moja pracą zaliczeniową na wok
Dostałyśmy 6 A pracy nad tym miałam moze jakieś 10 min![]() Trzeba było wybrać jakiś obraz i na wzór tego obrazu zrobić szkic, namalować coś itp, ja strzeliłam fotę bo kompletnie o tym zapomniałam
|
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
Bokeh nie obwiniaj się... moja laktacja legła w gruzach i jakoś z tym żyję
Bardo dobrze, że wychodzisz z domu, by gdzies się wyrwać, uwierz, gdybyś nie wyszła to byś miała doła jak z Katowic do Warszawy ;] Wiem po sobie, zbejowałam się totalnie, frustracja, kłotnie z tżem, że ledwo związek się trzyma, bo oboje uciekamy. A co do laktacji jeszcze... ja sama jestem sobie winna, dopadł mnie kryzys laktacyjny i technicznie nie miałam jak małej przystawiać często, bo studiuję dziennie, więc musiałam wyjśc... więc tu kryzys, a mała dostaje dwie butle, bo mnie nie ma... A potem jakoś poszło, wiesz, pokarmu mało, mała sfrustrowana totalnie, na mojego cyca krzyczała okropnie, no to dałam butle, żeby nie męczyć jej i siebie, zansęła jak aniołek i co... chyba poszłam na łatwizne. Ale tak to już z kp jest, jesteś "uwiązana' do maleństwa jako chodząca mlekodajnia ale nie popadajmy w paranoję, nie możesz się zamknąć w domu na 4 spusty na najbliższe pół roku,żeby uniknąć dwania butli. Myślę, że każda mama musi czasem wyjść i tego maluszka da się przechytrzyć, nie daj się złamać, to jest człowiek, tyle, że mały, masz pokarm, jak mała będzie głodna to zje, nie martw się. Ale nie dawaj butli, musisz ją przetrzymać Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-03-13 o 18:16 |
|
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie: chciałam dzisiaj wypić z tz lampke wina,i mam pytanie ile razy potem muszę ściągnąć pokarm by wyplukać z organizmu stężenie alkoholu i po jakim czasie znów mogę karmić piersią?
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Rozeznanie
|
Ewulka, ja też nie mam ciemnego pępka, także nie jesteś sama.
W ogóle to dla mnie dziwne było jak większość pisała, że albo pępek wyszedł, albo ciemny. Ja miałam normalny, taki jak zawsze, tylko już pod sam koniec ciąży sam ten środeczek zrównał się z resztą. A teraz, to się tak schował, że pół palca mogę włożyć. Ale w zabarwieniu bez zmian. I krecha jakby troszkę mniej widoczna, ale to tylko troszeczkę.
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Rozeznanie
|
Black, otóż to.
U mnie to akurat było konieczne, bo mała nie chciała w ogóle wyjść, i i tak bym pękła. Ale właśnie to jest złe, że często ten zabieg jest stosowany zbyt pochopnie i bez potrzeby. No i tylko w Polsce i w jakichś krajach wschodnich jeszcze się go stosuje, a kurde, on jest jeszcze z czasów średniowiecza.
|
|
|
|
#1167 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzięki za rady co do sukienki. Biorę brudny róż, zwłaszcza że mąż też tak zagłosował. No i ja tak naprawdę to nie mam w szafie NIC niebieskiego więc nie wiem czy ta niebieska by mi pasowała
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jedyne co to zwierze wam się bo strasznie mnie to zastanawia, zawsze miałam wargi sromowe te mniejsze ciut większe tak że wystawały nie wiem czy wiecie o co kaman no ale po porodzie one się tak zmiejszyły że praktycznie ich nie widać ! miała też któraś z was taka sytaucję, bo nie mam pojęcia jak to się mogło stać a cieszy mnie to bo zawsze mi to troche przeszkadzało...
|
|
#1169 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie pytaja o zgode na naciecie. Jak juz przyszlo co do czego, to zapytali czy zgadzam sie na naciecie, bo inaczej tego nie zrobia, a moge popekac. Takze ja soe zgodzilam od razu.
A jak u Was to wyglada, u tych miesiecznych dzieciaczkow, budzi sie, jedzenie i przewojanie, odbijanie i dalej spanie?tzn.usypiacie wtedy jak juz ziewac zaczynaja??
|
#1170 |
|
Rozeznanie
|
Bijkora - wow! Ale masz talenta! Na woku takie rzeczy robicie? To do jakiej Ty szkoły chodzisz?
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Bokeh, ja miałam jedną większą od drugiej, a po porodzie się wyrównały. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

Ciekawe, czy ma lipne buty, czy po prostu nie umie w nich chodzić?

Chyba bedzie boxerem
ehhhhhhhhh

na szczescie zapisac mogłam bez niczego dopiero przy badaniu musz emiec już jej karte nfz
6 5 4 3 2 1