![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mazidla dostepne w Niemczech :)
Witam po przerwie
![]() ![]() 1. Jak się opalasz - Bardzo szybko na czerwien-roz ![]() 2. Kolor oczu -oczy ciemno brazowe, oprawa brwi ciemna 3. Piegi - zlotawe plamki 4. Cera - chyba chlodna, porcelanowa. Czasem jednak mam wrazenie ze zoltawa 5. Naturalny kolor włosów - zlotawo-brazowe przeblyski, ciemny blond 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) rozowy, nie sa jakies super ciemne 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? chyba najlepiej czuje sie w kolorach ziemi(braz, zielen, pomarancz) kocham tez czerwien ktora bardzo mnie orzywia. Nie znosze rozu( no chyba, ze taki brudny). Nie przepadam za fioletami.
#1142 |
Zakorzenienie
|
Moni, ja robilam sobie ten masaz juz dwa razy w srodku tez
![]() ![]() Majka kupilam te kapsulki z DM ![]() Bylam znow patrzec na roze Mac'a ![]() ![]()
#1143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze,ze juz lepiej ![]() Cytat:
![]() Ja narazie do MACa nie wchodze,musze sie opamiatac z zakupami ![]() ![]() 1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? Szybko-najpierw jestem taka jakby przykurzona,brudna,a potem fajny brazik raczej szaro-bezowy... ![]() 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Oczy brazowe,obwodka jakas jest ,ale slabo widoczna,raczej bez plamek. Brwi i rzesy ciemne/mysie 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Piegow brak,mam za to milon brazowych pieprzykowna calym ciele ![]() 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Tu jest problem,bo nie umiem sie okreslic.Raczej nie rozowy,powiedzialabym,ze zolty z bezem ![]() ![]() 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Teraz ciemny,latem bardziej mysi ![]() 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? Usta rozowe ![]() 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Nie umiem konkretnie odpowiedziec... Lubie siebie w brazach,granatach ,zieleniach,fioletach,ale to tez zalezy od dnia... ![]() Fotke wrzuce do albumu ![]() Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-02-17 o 11:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Konto usunięte
|
Maja ja bym powiedziala ze twoje wlosy sa ciemne i( moze)popielate. Wez pod uwage ze ty masz duzo jasnych pasemek, jak masz odrost to masz ciemne wlosy i napewno nie sa one cieple w kolorycie, a cere masz ewidentnie w rozowym odcieniu, nawet dekolt nie jest cieply. Nie masz jasnej porcelanowej cery, jest ona ciemniejsza w kolorycie, ale napewno nie jest zlota
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Moni,wlosy na 100% w sloncu mienia sie na zloto
![]() ![]() Jak teraz patrze na reke,a daaaawno sie nie opalalam,to ona w ogole rozowa nie jest ![]() ten podklad od EL na twarzy robi sie rozowy,to mi sie odznacza od reszty,widac,ze skora na szyi ma inny odcien...W MAC mi tez powiedzieli,ze musze kupowac podklady w ocieniu zoltym... ... A moze ja zmieniam kolory jak kameleon ![]() Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-02-17 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Konto usunięte
|
majka nigdy nie patrzy sie na kolor w losow w sloncu. Niestety u europejczykow tak jest ze w sloncu kazdemu beda pojawiac sie cieple refleksy nawet u takiej myszy jak ja, a przeciez nie jestem cieplym typem urody. jestem klasycznym latem inaczej nazwywanym tez myszowatym latem.
ja jak patrze na twoje szyje a tam podkladu nie nakladasz to ona ciepla nie jest. Masz lekko oliwkowa cere, a pani lato tez taka moze miec, ale nie jest ona ciepla w zabarwieniu. ja sama wybieram podklady w neutralnym lub zoltym odcieniu bo nie robie ze mnie swinki. ladnie tuszuja rozowosc cery. nawet jak nie bylam naczynkowcem i nie wiedzialam co to rumien wybiaralam podklady w neutralnym bezu, bo te rozowawe powodowaly swinke. Wtedy nie wiedzailam dlaczego, teraz wiem hihihi. Mnie w Mac tez powiedzieli ze w odcieniu zoltym, bo tam tak jest chlodne cery o rozowym zabarwieniu powinny wybierac podklady w zoltym zabarwieniu, a zolte w rozowym, wtedy taka cera najladniej wyglada i taka strategie przyjmuje Mac. |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Moni
![]() Siezie teraz przed lusterem i sie gapie na siebie jak jakis narcyz ![]() Moze teraz wlosy zrobily sie ciemniejsze,a latem to chyba faktycznie sa bardziej mysie ![]() Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-02-17 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny zrobilam dzisiaj testu tuszy do rzes od Maybelline. Prawym okiem umalowalam sobie rzesy maskara Volum express, a lewa oko ta z gumowa szczoteczka wersja pogrubiajaca w rozowym opakowaniu. No i powiem wam nie ma roznicy.! Oba slepia nosza dwie warstwy maskary. Volum Express pogrubia lepiej przy jednej warstawie, ale gdy dodalam druga warstwe to sie okazalo ze ta druga maskara pogrubiala rzesy( przy jednej jest raczej naturalny efekt ot odrobinka koloru) i oba slepia maja tak samo pogrubione rzesy. Dlugosc ich jest taka sama. Jedynie jedno ale mam. Volum Express jak sie dobrze przyjrzec z bliska to nie tworzy takiaj gladkiej powloki, sa minimalne grudki, ale to widac gdy sie przygladam z nosem w lustrze i jest to naprawde ledwo dostrzegalne. Do tego Volum Express z lekka sie osypuje porzy roczesywaniu i nie usztywnia rzes, ta druga lekko usztywnia, co jest dla mnie na plus, bo rzesy trwaja caly dzien na swoim miejscu i nie wiwijaja sie. Czasami zdarzy mi sie ze rzesy sie tak jakos rozkraczaja, wiec wole maskare ktora je lekko usztywni, zdyscyplinuje.
Porownujac te dwie maskary uzyskalam taki sam efekt. Chodz z jednam okiem umalowanym jedna maskara a drugie druga maskara hehehe. Do tego Volum Express nie usztywnia rzes, moze sie z lekka osypywac i nie tworzy idalnie gladkiej struktury. Zdaje mi sie ze chyba pozostane przy tej z gumowa szczoteczka... |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
mala aktualizacja watku wymiankowego
![]() targowisko niemieckie
Edytowane przez desti Czas edycji: 2009-02-18 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
czekam na zdjecia
![]()
#1152 |
Zakorzenienie
|
#1153 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() Ile macie juz krawatow,albo paczköw na kacie? ![]() Dzis Altweiber Party na miescie,moze sie potem wybiore ![]() ![]() Bylam wczoraj w dm po dlugim czasie i dojrzalam kolorowke Esprit ![]() ![]() ![]() ![]() Desti,zdjecie bylo do wczoraj w albumie kocim ![]() ![]() ![]() Edit:dorzucilam jeszcze dwa robione przed chwila,kamerka ![]() Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-02-19 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Maja to zostaw tam to zdjecie na dluzej
![]() ![]()
#1155 |
Zakorzenienie
|
![]() Rozumiem,ze na krawaty sie wybierasz? ![]() Edit: czy ten olejek do wlosow Kerastase juz zarezerwowany czy jeszcze do wymiany? Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-02-19 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Zakorzenienie
|
ja zupelnie zapomnialam, ze taki cyrk bedzie... w Müller stalam miedzy pszczolka Maja a zmutowana mysza a obslugiwala mnie czarownica
![]() ![]() ![]() najlepiej jak pani chciala mi dac probki, wiec powiedzialam ze interesowalby mnie dwie firmy... pokazalam co juz mam... a ona na to (chodzilo o serie Rides Repair Biothermu) ... czy to dla mnie nie za silne... wiec spojrzalam jej w oczeta i powiedzialam ile mam lat... co ona uczcila minuta ciszy ![]() ![]() Cytat:
a w ogole trafilam w koncu u mnie na cukiernie, ktora ma paczusie jak w pl... z lukrem i tak smaczne, ze zjadlam juz dwa ![]()
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
No,zaszalalas
![]() A jaki nr cieni kupilas? Jak dobrze,ze ja nie uzywam prawie w ogole,bo te cinie do tanich nie naleza ![]() Jak tam analiza mojego typu? ![]() ![]() My zaraz po obiedzie pedzimy na paczuchy ![]() ![]() Aaaa,mnie sie czasami jeszcze o dowod pytaja ![]() Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-02-19 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie zajac... do wieczora typ Ci sie nie zmieni ![]() ![]() smacznego paczusia ![]() mnie to zawsze bawi... a szczegolnie reakcja jak zobacza wiek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Desti, jaki nr 5tki Diora?? Bo mam juz jedna w domu i jestem ciekawam
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
- Clinique Peony
- Dior ultra gloss reflect nr 137 - Dior piatki nr 559 Parisian Lights ![]()
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Napisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Maja pomijajac, ze sliczna z Ciebie dziewczyna to wydaje mi sie, ze jestes lato ![]() cera- jasna, blada o oliwkowym chłodnym odcieniu, dobrze ukrwiona skóra, szarobrązowe znamiona i piegi . Opala sie dobrze, opalenizna bywa czerwona, ale po kilku dniach osoby w typie lata mogą uzyskać piękną chłodno- oliwkową barwę skóry. włosy - do średniego brązu, popielate brwi i włosy ( nigdy w kolorze złotym) mysie oczy - piwne, jasno brązowe. Średnio nasycona oprawa oczu. Makijaż lata powinien być lekki i upiększający. Podkład i puder powinny mieć chłodny odcień różowy lub chłodny beżowy, nigdy ciepły beż, czy brzoskwiniowy. Lato musi niestety zrezygnować z samoopalaczy, różów w odcieniu terakoty, czy ciemnych matujących podkładów. Osoby w typie lata zazwyczaj mają sporo znamion i piegów- z tego powodu także nie powinny używać matujących fluidów i ciężkich pudrów. Także należy zrezygnować z kompaktów- szczególnie osoby o delikatnej cerze są zbyt obciążające. Z palety cieni do powiek dla lata najodpowiedniejsze będą kolory podkreślające barwę tęczówki- szarości, błękity, a także róże i fiolety. Ważne, aby kolory te były "brudne" i jakby przytłumione, nigdy ostre i krzyczące. Osobom w typie lata nie polecam także makijażu oka na zasadzie kontrastu. Lato jest spokojnym typem urody, nie znosi, zatem kontrastów i ekstrawagancji, zdecydowanie lepiej czuje się w delikatnych, romantycznych pastelach. Makijaż ust także musi być w chłodnej tonacji. Najlepsze będą wszelakie różowe błyszczyki, perłowe i lodowe odcienie pomadek. Konturówkę najlepiej dobrać idealnie w kolorze warg. Przy kompletowaniu swojej podstawowej garderoby pamiętaj o kolorach: szary, antracyt, błękit morski, szarobrązowy, jasnoniebieski, jasna mięta, złamana biel, delikatny cytrynowy, jasnoróżowy. Możesz nosić stroje prawie we wszystkich kolorach. Najważniejsze jest tylko dobrać ich właściwy odcień. Jeżeli osoba w typie lato chce zmienić kolor włosów, zdecydowanie powinna wybierać chłodne odcienie popielate.
#1163 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje desti
![]() ![]() Teraz czekamy na zdjecie Gosi ![]() ![]() Jak Ci sie podoba maczek? Mnie troche zdziwilo opakowanie,szczegolnie ten bialy plastik w srodku,wyglada tanio i jakby mial sie zaraz rozpasc ![]() Blyszczyk mialam kiedys taki sam i oddalam kolezance ![]() ![]() Szkoda,ze olejek zarazerwowany,ale jakby cos,to daj znac ![]() Madziu,jak meteoryty? Edit: desti,a co to za Top Secrets od YSL w Twoim albumie? ![]() Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-02-20 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
nie ma za co
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() hihi... to jest cos co wlasciwie trudno zakfalifikowac. Na stronie podaja, ze to pfelege produkt i owszem... ale dla mnie to idzie w kierunku bazy pod makijaz. W kazdym razie uzyte z podkladem matujacym ysl sprawuje sie rewelacyjnie. Nie obciaza tak skory jak bazy ale daje podobne efekty. A ja jako milosniczka ysl musialam ja miec i jestem bardzo zadowolona. Zwykla baze matujaca uzywam pod podklad Maybelline a na ta uzywam matujacego od ysl... tak na zmiane ![]() ![]() W kazdym razie sluzy mi to rownie dobrze jak inne produkty ysl, spelnia swoje zanianie, nie uczula i nie zapycha ![]() opis producenta: TOP SECRETS - Flash Radiance Skincare Brush Yves Saint Laurent enthüllt sein erstes "Top Secret"-Geheimnis: ein außergewöhnlich wirksames Hautpflege-Produkt, inspiriert durch die Schönheits-Tipps der Profis. Es gleitet sanft über Ihr Gesicht und sofort sind Anzeichen von Müdigkeit verschwunden, Poren verkleinert, die Textur der Haut geglättet und Ihr Teint strahlt.Nur ein Pinselstrich und Ihre Haut fühlt sich so weich und strahlend an, wie die eines Topmodels!
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Majkus, meteorki testuje od wczoraj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Desti,widzialam pare razy ta baze/pielegnacje i myslalam,ze to podklad w pedzlu jest...
![]() Mi sie podoba rozyk od YSL ![]() Madzia,niestety w swietle dziennym,to one praktycznie niewidoczne,moze sprobuj sie im przyjrzec w sztucznym swietle,np w lazience ![]() ![]() Brrrr,ale ponuro dzisiaj,zraszta od poczatku tygodnia tak szaro,slonca mi trzeba ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
U mnie wczoraj bylo fajne slonko... a w nocy znowu zaczelo sypac i znowu jest sino ehhh...
#1168 |
Zakorzenienie
|
Helau!!!
Dzis przynajmniej nie pada,wiec smigne sobie na TM,popatrzec co ciekawego maja ![]() Stwierdzam,ze powinnam powaznie pomyslec o wizycie u psychologa co najmniej ![]() ![]() ![]() ![]() Milego dnia Dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Maja na ebayu pokazaly sie rozswietlacze od EL
![]() ![]() przed chwila mi jakas szachownica Clinique mignela z boku na najnowszych recenzjach... nie powiem zaciekawila ![]() ![]() a tak w ogole to w koncu przeprowadzilam moje mazidla z kosmetyczek do koszykow kupionych w Tchibo ![]() ![]()
Edytowane przez desti Czas edycji: 2009-02-21 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Mam Rose Quartz,jeden mi wystarczy
![]() Na TM byly wczoraj 5tki Diora po 22 Euro,nawet sie nad nimi zastanawialam ![]() Bylo tez mnostwo blyszczykow Lancoma FG,chcialam wziac jeden,ale one jakies takie perlowe mi sie wydawaly i zrezygnowalam... ![]() Koszyczki sa super,tez sie im przygladalam i nie wpadlam na to,zeby zrobic z nich domki dla kolorowki,dobry pomysl,moze zmalpuje ![]() Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-02-22 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.