Mazidla dostepne w Niemczech :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-16, 20:55   #1141
raspberry69
Zakorzenienie

Dot.: Mazidla dostepne w Niemczech :)

Witam po przerwie wreszcie odzylam zakazenie chyba leczy sie i zab boli jedynie wieczorami i rankiem. Mam nadzieje, ze wszystko mi przejdzie.

1. Jak się opalasz - Bardzo szybko na czerwien-roz prawie nigdy nie jestem brazowa

2. Kolor oczu -oczy ciemno brazowe, oprawa brwi ciemna

3. Piegi - zlotawe plamki

4. Cera - chyba chlodna, porcelanowa. Czasem jednak mam wrazenie ze zoltawa

5. Naturalny kolor włosów - zlotawo-brazowe przeblyski, ciemny blond

6. Kolor ust (naturalny oczywiście) rozowy, nie sa jakies super ciemne

7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę?
chyba najlepiej czuje sie w kolorach ziemi(braz, zielen, pomarancz) kocham tez czerwien ktora bardzo mnie orzywia. Nie znosze rozu( no chyba, ze taki brudny). Nie przepadam za fioletami.
Stary 2009-02-16, 20:57   #1142
raspberry69
Zakorzenienie

Moni, ja robilam sobie ten masaz juz dwa razy w srodku tez zobaczymy co z tego bedzie .

Majka kupilam te kapsulki z DM super sa! DO tego mleczko rozane do demakijazu oraz krem na noc oliwkowy.

Bylam znow patrzec na roze Mac'a jestem juz prawie pewna, ze jeden bedzie moj booooooooooooskie sa!
Stary 2009-02-17, 10:13   #1143
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
Witam po przerwie wreszcie odzylam zakazenie chyba leczy sie i zab boli jedynie wieczorami i rankiem. Mam nadzieje, ze wszystko mi przejdzie.
Biedactwo wspolczuje strasznie,nacierpialas sie przez ten zab
Dobrze,ze juz lepiej

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość

Majka kupilam te kapsulki z DM super sa! DO tego mleczko rozane do demakijazu oraz krem na noc oliwkowy.

Bylam znow patrzec na roze Mac'a jestem juz prawie pewna, ze jeden bedzie moj booooooooooooskie sa!
Super,ze Ci sie podobaja
Ja narazie do MACa nie wchodze,musze sie opamiatac z zakupami

1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy?

Szybko-najpierw jestem taka jakby przykurzona,brudna,a potem fajny brazik raczej szaro-bezowy...

2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana?

Oczy brazowe,obwodka jakas jest ,ale slabo widoczna,raczej bez plamek.
Brwi i rzesy ciemne/mysie

3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe?

Piegow brak,mam za to milon brazowych pieprzykowna calym ciele

4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy?

Tu jest problem,bo nie umiem sie okreslic.Raczej nie rozowy,powiedzialabym,ze zolty z bezem

5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate?

Teraz ciemny,latem bardziej mysi

6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral?

Usta rozowe

7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę?

Nie umiem konkretnie odpowiedziec...
Lubie siebie w brazach,granatach ,zieleniach,fioletach,ale to tez zalezy od dnia
...

Fotke wrzuce do albumu

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2009-02-17 o 11:53
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 10:50   #1144
201608040942
Konto usunięte

Maja ja bym powiedziala ze twoje wlosy sa ciemne i( moze)popielate. Wez pod uwage ze ty masz duzo jasnych pasemek, jak masz odrost to masz ciemne wlosy i napewno nie sa one cieple w kolorycie, a cere masz ewidentnie w rozowym odcieniu, nawet dekolt nie jest cieply. Nie masz jasnej porcelanowej cery, jest ona ciemniejsza w kolorycie, ale napewno nie jest zlota
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 10:57   #1145
*majka*
Zakorzenienie

Moni,wlosy na 100% w sloncu mienia sie na zloto To chyba o to chodzi?
Jak teraz patrze na reke,a daaaawno sie nie opalalam,to ona w ogole rozowa nie jest
ten podklad od EL na twarzy robi sie rozowy,to mi sie odznacza od reszty,widac,ze skora na szyi ma inny odcien...W MAC mi tez powiedzieli,ze musze kupowac podklady w ocieniu zoltym...
... A moze ja zmieniam kolory jak kameleon

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2009-02-17 o 11:00
Stary 2009-02-17, 11:37   #1146
201608040942
Konto usunięte

majka nigdy nie patrzy sie na kolor w losow w sloncu. Niestety u europejczykow tak jest ze w sloncu kazdemu beda pojawiac sie cieple refleksy nawet u takiej myszy jak ja, a przeciez nie jestem cieplym typem urody. jestem klasycznym latem inaczej nazwywanym tez myszowatym latem.
ja jak patrze na twoje szyje a tam podkladu nie nakladasz to ona ciepla nie jest. Masz lekko oliwkowa cere, a pani lato tez taka moze miec, ale nie jest ona ciepla w zabarwieniu.
ja sama wybieram podklady w neutralnym lub zoltym odcieniu bo nie robie ze mnie swinki. ladnie tuszuja rozowosc cery. nawet jak nie bylam naczynkowcem i nie wiedzialam co to rumien wybiaralam podklady w neutralnym bezu, bo te rozowawe powodowaly swinke. Wtedy nie wiedzailam dlaczego, teraz wiem hihihi.
Mnie w Mac tez powiedzieli ze w odcieniu zoltym, bo tam tak jest chlodne cery o rozowym zabarwieniu powinny wybierac podklady w zoltym zabarwieniu, a zolte w rozowym, wtedy taka cera najladniej wyglada i taka strategie przyjmuje Mac.
Stary 2009-02-17, 11:51   #1147
*majka*
Zakorzenienie

Dzieki Moni
Siezie teraz przed lusterem i sie gapie na siebie jak jakis narcyz
Moze teraz wlosy zrobily sie ciemniejsze,a latem to chyba faktycznie sa bardziej mysie

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2009-02-17 o 11:53

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-18, 10:35   #1148
201608040942
Konto usunięte

Dziewczyny zrobilam dzisiaj testu tuszy do rzes od Maybelline. Prawym okiem umalowalam sobie rzesy maskara Volum express, a lewa oko ta z gumowa szczoteczka wersja pogrubiajaca w rozowym opakowaniu. No i powiem wam nie ma roznicy.! Oba slepia nosza dwie warstwy maskary. Volum Express pogrubia lepiej przy jednej warstawie, ale gdy dodalam druga warstwe to sie okazalo ze ta druga maskara pogrubiala rzesy( przy jednej jest raczej naturalny efekt ot odrobinka koloru) i oba slepia maja tak samo pogrubione rzesy. Dlugosc ich jest taka sama. Jedynie jedno ale mam. Volum Express jak sie dobrze przyjrzec z bliska to nie tworzy takiaj gladkiej powloki, sa minimalne grudki, ale to widac gdy sie przygladam z nosem w lustrze i jest to naprawde ledwo dostrzegalne. Do tego Volum Express z lekka sie osypuje porzy roczesywaniu i nie usztywnia rzes, ta druga lekko usztywnia, co jest dla mnie na plus, bo rzesy trwaja caly dzien na swoim miejscu i nie wiwijaja sie. Czasami zdarzy mi sie ze rzesy sie tak jakos rozkraczaja, wiec wole maskare ktora je lekko usztywni, zdyscyplinuje.
Porownujac te dwie maskary uzyskalam taki sam efekt. Chodz z jednam okiem umalowanym jedna maskara a drugie druga maskara hehehe. Do tego Volum Express nie usztywnia rzes, moze sie z lekka osypywac i nie tworzy idalnie gladkiej struktury. Zdaje mi sie ze chyba pozostane przy tej z gumowa szczoteczka...
Stary 2009-02-18, 17:37   #1149
desti
Zakorzenienie

mala aktualizacja watku wymiankowego

targowisko niemieckie

Edytowane przez desti
Czas edycji: 2009-02-18 o 17:39
desti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 19:28   #1150
raspberry69
Zakorzenienie

Desti jakie my typy z Majka jestesmy?
Stary 2009-02-18, 19:30   #1151
desti
Zakorzenienie

czekam na zdjecia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-18, 19:41   #1152
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
czekam na zdjecia
Ok
Stary 2009-02-19, 10:35   #1153
*majka*
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny Helau!!!

Ile macie juz krawatow,albo paczköw na kacie?
Dzis Altweiber Party na miescie,moze sie potem wybiore

Bylam wczoraj w dm po dlugim czasie i dojrzalam kolorowke Esprit Stala sobie mala szafa ,ale jakos te kosmetyki takie sobie Widzialam tez LE Manhattanu no i Balsamy Nivea zmienily szate,szczerze mowiac stara podobala mi sie bardziej....

Desti,zdjecie bylo do wczoraj w albumie kocim zaraz wrzuce znowu i czekam na werdykt
Edit:dorzucilam jeszcze dwa robione przed chwila,kamerka

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2009-02-19 o 11:28
Stary 2009-02-19, 10:47   #1154
desti
Zakorzenienie

Maja to zostaw tam to zdjecie na dluzej ... albo wrzuc po poludniu bo ja wlasnie wybieram sie do miasta
Stary 2009-02-19, 10:50   #1155
*majka*
Zakorzenienie

ok

Rozumiem,ze na krawaty sie wybierasz?

Edit: czy ten olejek do wlosow Kerastase juz zarezerwowany czy jeszcze do wymiany?

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2009-02-19 o 10:58
Stary 2009-02-19, 13:55   #1156
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *majka* Pokaż wiadomość
Rozumiem,ze na krawaty sie wybierasz?
ja zupelnie zapomnialam, ze taki cyrk bedzie... w Müller stalam miedzy pszczolka Maja a zmutowana mysza a obslugiwala mnie czarownica ... z tego wszystkiego wyszlam ze sklepu z maczkiem peony, nowymi 5 Diora i pasujacym do tego blyszczykiem z nowej kolekcji

najlepiej jak pani chciala mi dac probki, wiec powiedzialam ze interesowalby mnie dwie firmy... pokazalam co juz mam... a ona na to (chodzilo o serie Rides Repair Biothermu) ... czy to dla mnie nie za silne... wiec spojrzalam jej w oczeta i powiedzialam ile mam lat... co ona uczcila minuta ciszy ... i powiedziala, ze ocenila mnie tak na ekhmm... 25

Cytat:
Edit: czy ten olejek do wlosow Kerastase juz zarezerwowany czy jeszcze do wymiany?
zarezerwowany

a w ogole trafilam w koncu u mnie na cukiernie, ktora ma paczusie jak w pl... z lukrem i tak smaczne, ze zjadlam juz dwa (a ja do milosniczek paczkow nie naleze hehe)
Stary 2009-02-19, 14:12   #1157
*majka*
Zakorzenienie

No,zaszalalas
A jaki nr cieni kupilas? Jak dobrze,ze ja nie uzywam prawie w ogole,bo te cinie do tanich nie naleza Blyszczydlo tez Diorowe?

Jak tam analiza mojego typu?

My zaraz po obiedzie pedzimy na paczuchy

Aaaa,mnie sie czasami jeszcze o dowod pytaja

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2009-02-19 o 14:14
Stary 2009-02-19, 14:22   #1158
desti
Zakorzenienie

Cytat:
No,zaszalalas
A jaki nr cieni kupilas? Jak dobrze,ze ja nie uzywam prawie w ogole,bo te cinie do tanich nie naleza Blyszczydlo tez Diorowe?
blyszczydlo tez ... potem wstawie zdjecia... super jest bo bezowy z takim delitatnym perlowym polyskiem bez drobinek

Cytat:
Jak tam analiza mojego typu?
nie zajac... do wieczora typ Ci sie nie zmieni ... a ja dopiero wrocilam i musze sie za obiadek zabierac

Cytat:
My zaraz po obiedzie pedzimy na paczuchy
smacznego paczusia

Cytat:
Aaaa,mnie sie czasami jeszcze o dowod pytaja
mnie to zawsze bawi... a szczegolnie reakcja jak zobacza wiek
Stary 2009-02-19, 14:54   #1159
Mijalea
Zakorzenienie

Desti, jaki nr 5tki Diora?? Bo mam juz jedna w domu i jestem ciekawam

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 15:53   #1160
desti
Zakorzenienie

- Clinique Peony
- Dior ultra gloss reflect nr 137
- Dior piatki nr 559 Parisian Lights

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7920.jpg (32,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7928.jpg (43,2 KB, 15 załadowań)
Stary 2009-02-19, 16:54   #1161
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
- Clinique Peony
- Dior ultra gloss reflect nr 137
- Dior piatki nr 559 Parisian Lights

Jakie cudne te 5tki

Stary 2009-02-19, 17:49   #1162
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Jakie cudne te 5tki
... jakis czas temu widzialam zdjecia tu na wizazu i wtedy nie bylam przekonana ale jak je dzis zobaczylam ... to sie nie moglam oprzec

---------- Napisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Maja pomijajac, ze sliczna z Ciebie dziewczyna to wydaje mi sie, ze jestes lato

cera- jasna, blada o oliwkowym chłodnym odcieniu, dobrze ukrwiona skóra, szarobrązowe znamiona i piegi . Opala sie dobrze, opalenizna bywa czerwona, ale po kilku dniach osoby w typie lata mogą uzyskać piękną chłodno- oliwkową barwę skóry.

włosy - do średniego brązu, popielate brwi i włosy ( nigdy w kolorze złotym) mysie

oczy - piwne, jasno brązowe. Średnio nasycona oprawa oczu.

Makijaż lata powinien być lekki i upiększający. Podkład i puder powinny mieć chłodny odcień różowy lub chłodny beżowy, nigdy ciepły beż, czy brzoskwiniowy. Lato musi niestety zrezygnować z samoopalaczy, różów w odcieniu terakoty, czy ciemnych matujących podkładów. Osoby w typie lata zazwyczaj mają sporo znamion i piegów- z tego powodu także nie powinny używać matujących fluidów i ciężkich pudrów. Także należy zrezygnować z kompaktów- szczególnie osoby o delikatnej cerze są zbyt obciążające.

Z palety cieni do powiek dla lata najodpowiedniejsze będą kolory podkreślające barwę tęczówki- szarości, błękity, a także róże i fiolety. Ważne, aby kolory te były "brudne" i jakby przytłumione, nigdy ostre i krzyczące. Osobom w typie lata nie polecam także makijażu oka na zasadzie kontrastu.
Lato jest spokojnym typem urody, nie znosi, zatem kontrastów i ekstrawagancji, zdecydowanie lepiej czuje się w delikatnych, romantycznych pastelach. Makijaż ust także musi być w chłodnej tonacji. Najlepsze będą wszelakie różowe błyszczyki, perłowe i lodowe odcienie pomadek. Konturówkę najlepiej dobrać idealnie w kolorze warg.

Przy kompletowaniu swojej podstawowej garderoby pamiętaj o kolorach: szary, antracyt, błękit morski, szarobrązowy, jasnoniebieski, jasna mięta, złamana biel, delikatny cytrynowy, jasnoróżowy.

Możesz nosić stroje prawie we wszystkich kolorach. Najważniejsze jest tylko dobrać ich właściwy odcień.

Jeżeli osoba w typie lato chce zmienić kolor włosów, zdecydowanie powinna wybierać chłodne odcienie popielate.
Stary 2009-02-20, 10:06   #1163
*majka*
Zakorzenienie

Dziekuje desti za komplement rowniez...

Teraz czekamy na zdjecie Gosi

Jak Ci sie podoba maczek? Mnie troche zdziwilo opakowanie,szczegolnie ten bialy plastik w srodku,wyglada tanio i jakby mial sie zaraz rozpasc
Blyszczyk mialam kiedys taki sam i oddalam kolezance a potem juz na TM nie trafilam na niego,musze dalej polowac...

Szkoda,ze olejek zarazerwowany,ale jakby cos,to daj znac

Madziu,jak meteoryty?

Edit: desti,a co to za Top Secrets od YSL w Twoim albumie?

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2009-02-20 o 10:33
Stary 2009-02-20, 11:02   #1164
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje desti za komplement rowniez...
nie ma za co

Cytat:
Jak Ci sie podoba maczek? Mnie troche zdziwilo opakowanie,szczegolnie ten bialy plastik w srodku,wyglada tanio i jakby mial sie zaraz rozpasc
maczek fajny ... to srebrno - biale opakowanie tez mnie troche zaskoczylo ale az tak zle nie wyglada ... choc tez podejrzewam, ze do trwalych to nie nalezy

Cytat:
Edit: desti,a co to za Top Secrets od YSL w Twoim albumie?
hihi... to jest cos co wlasciwie trudno zakfalifikowac. Na stronie podaja, ze to pfelege produkt i owszem... ale dla mnie to idzie w kierunku bazy pod makijaz. W kazdym razie uzyte z podkladem matujacym ysl sprawuje sie rewelacyjnie. Nie obciaza tak skory jak bazy ale daje podobne efekty. A ja jako milosniczka ysl musialam ja miec i jestem bardzo zadowolona. Zwykla baze matujaca uzywam pod podklad Maybelline a na ta uzywam matujacego od ysl... tak na zmiane ... naklada sie przed podkladem, przy cerze suchej mozna na krem ale nie trzeba... ja przy mieszanej i tak wczesniej nakladam krem
W kazdym razie sluzy mi to rownie dobrze jak inne produkty ysl, spelnia swoje zanianie, nie uczula i nie zapycha

opis producenta:
TOP SECRETS - Flash Radiance Skincare Brush Yves Saint Laurent enthüllt sein erstes "Top Secret"-Geheimnis: ein außergewöhnlich wirksames Hautpflege-Produkt, inspiriert durch die Schönheits-Tipps der Profis. Es gleitet sanft über Ihr Gesicht und sofort sind Anzeichen von Müdigkeit verschwunden, Poren verkleinert, die Textur der Haut geglättet und Ihr Teint strahlt.Nur ein Pinselstrich und Ihre Haut fühlt sich so weich und strahlend an, wie die eines Topmodels!
Stary 2009-02-20, 11:42   #1165
Mijalea
Zakorzenienie

Majkus, meteorki testuje od wczoraj Tylko ja jestem jakas slepa chyba, bo jakos nie moge wydobyc z nich tego, co piwnnam

Stary 2009-02-20, 12:25   #1166
*majka*
Zakorzenienie

Desti,widzialam pare razy ta baze/pielegnacje i myslalam,ze to podklad w pedzlu jest...
Mi sie podoba rozyk od YSL

Madzia,niestety w swietle dziennym,to one praktycznie niewidoczne,moze sprobuj sie im przyjrzec w sztucznym swietle,np w lazience

Brrrr,ale ponuro dzisiaj,zraszta od poczatku tygodnia tak szaro,slonca mi trzeba
Stary 2009-02-20, 13:03   #1167
desti
Zakorzenienie

U mnie wczoraj bylo fajne slonko... a w nocy znowu zaczelo sypac i znowu jest sino ehhh...
Stary 2009-02-21, 10:18   #1168
*majka*
Zakorzenienie

Helau!!!

Dzis przynajmniej nie pada,wiec smigne sobie na TM,popatrzec co ciekawego maja

Stwierdzam,ze powinnam powaznie pomyslec o wizycie u psychologa co najmniej Dzis przez pol nocy snily mi sie rozswietlacze Najbardziej z tego snu utkwila mi w pamieci szachownica Clinique,to moze byc jakis znak dla mnie koniecznie musze sie za nia rozejrzec

Milego dnia Dziewczynki
Stary 2009-02-21, 15:43   #1169
desti
Zakorzenienie

Maja na ebayu pokazaly sie rozswietlacze od EL ... te kwadraty... dwa rozne odcienie: 02 Rose Quartz i 03 Coral Sand

przed chwila mi jakas szachownica Clinique mignela z boku na najnowszych recenzjach... nie powiem zaciekawila

a tak w ogole to w koncu przeprowadzilam moje mazidla z kosmetyczek do koszykow kupionych w Tchibo ... niestaty nie znalazlam kuferka co by mnie zaciekawil i dobrze... bo koszyczki sa idealne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kw06_16608_detail.jpg (30,3 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez desti
Czas edycji: 2009-02-21 o 15:45
Stary 2009-02-22, 09:12   #1170
*majka*
Zakorzenienie

Mam Rose Quartz,jeden mi wystarczy

Na TM byly wczoraj 5tki Diora po 22 Euro,nawet sie nad nimi zastanawialam
Bylo tez mnostwo blyszczykow Lancoma FG,chcialam wziac jeden,ale one jakies takie perlowe mi sie wydawaly i zrezygnowalam...

Koszyczki sa super,tez sie im przygladalam i nie wpadlam na to,zeby zrobic z nich domki dla kolorowki,dobry pomysl,moze zmalpuje

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2009-02-22 o 09:13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości