Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-07, 10:14   #1141
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A ja mam taki w domu i jest naprawdę świetny i cieszę się, że go nie wyrzuciłam bo nedługo znowu mi się przyda

----------------------
Cześć
piękne słonecko za oknem trzeba iść się dotlenić
podziel się słonkiem
Stary 2013-04-07, 10:21   #1142
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Ano z Warszawy. Jak sie nasze skarby urodza to koniecznie musimy sie umówić ma spacer.
Szczerze to mam Tylko jedna koleżankę która ma rodzinę i dziecko takze nawet nie mam z kim za bardzo porozmawiać dlatego tak wam sie zwierzam i pytam o wszystko

Nie musiałam dzwonić napisal ze przyjedzie kolo 12
Lato przyjdzie to sobie będziemy urządzać spacery z maarchewka i ash jak jeszcze będzie w polandii

To trzymam kciuki żeby się wyjaśniło

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
super

Haha moze znowy by były bliźniaki?? swoją drogą super Ci z jednej strony bo 2 na raz odchowasz a z drugiej to nie lada wyczyn Mama bawi bliźniaczki i jest nimi od ich 2 tyg życia. Bo pomagała tej Pani podawać do karmenia i ogółem się nimi zająć bo oni firmę mają Więc jak o nich opowiada myślę sobie o mamach bliźniaków I min. Tobie
Jeny. Ja to najpierw zatrudnie męża do pomocy potem mamę a potem teściowa. Już mi wszyscy obiecali że wezmą po 2 tyg urlopu ale potem faktycznie chyba kogoś zatrudnie bo to będzie roboty że ho ho.

Cytat:
Aś jeszcze Cię dopingować będziemy fajnie mieć dwójke od razu ale z drugiej strony wziąć i to ogarnąć tak do roku czasu conajmniej to jest ciężko chyba
Że co robić?!

No właśnie śmiesznie by było jakby znowu bliźniaki były
Śmiesznie albo strasznie
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 10:26   #1143
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Jenny- super wybor wozkowy widze, ze mutsy rowniez popularny u nas na forum a wlasnie mam pytanie odnosnie fotelika i bazy, bo my chcemy zamowic na dniach i tez mocno zastanawiamy sie nad tym cybexem, gdzie kupowaliscie i jakie macie do niego adaptery? Znalazlam na allegro zestaw za 888zl nie wiem czy to dobra cena
http://allegro.pl/fotelik-cybex-aton...122256448.html
Stary 2013-04-07, 10:33   #1144
Veronic
Wtajemniczenie

hej
nie wiem jak u Was, ale w Ciechocinku jest piękne słoneczko i błękitne niebo od razu człowiek lepiej się czuje
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 10:36   #1145
niunka045
Zadomowienie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Ja właśnie wróciłam ze spaceru z psem. Piękna pogoda słońce było przez chwilę i wogóle czuc wiosnę. Najwyższy czas

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Lato przyjdzie to sobie będziemy urządzać spacery z maarchewka i ash jak jeszcze będzie w polandii

To trzymam kciuki żeby się wyjaśniło

Jeny. Ja to najpierw zatrudnie męża do pomocy potem mamę a potem teściowa. Już mi wszyscy obiecali że wezmą po 2 tyg urlopu ale potem faktycznie chyba kogoś zatrudnie bo to będzie roboty że ho ho.

Że co robić?!

No właśnie śmiesznie by było jakby znowu bliźniaki były
Śmiesznie albo strasznie
E tam drugim razem byś jeszcze przeżyła ale trzecim? :P
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 10:38   #1146
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Dalej sama witam sie z rana... Strasznie pusto, całą noc płakałam... Zero kontaktu z jego strony. Nie wiem może zadzwonić?
ja myślę, że on Cię bierze na przetrzymanie. na pewno wróci, daj mu trochę czasu

Cytat:
Jak się przeniesiemy na odchowalnie i jak kiedyś rzuce hasło że chcę 3 dziecko to któraś ma przyjechać i mnie walnac w łeb. Dziękuje
a mnie jak będę chciała drugie... tzn nie mam nic przeciwko drugiemu dziecku, ale absolutnie nie wyobrażam sobie kolejnej ciąży
a propos cholestazy, powinni Ci zrobić badania na wątrobę na wszelki wypadek ;>

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 10:47   #1147
nuna2
Zakorzenienie

Aś pomoc na pewno Ci się przyda

a najlepsze jest to, że te małe kłócą się jak te dzieci:
http://www.youtube.com/watch?v=ITJ1JOLpAXQ

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

vil ja się boję drugiej ciąży, bo kto by sie wtedy pierwszą dzidzią zajmował

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 10:55   #1148
banka26
Zakorzenienie

u mnie tez swieci sloneczko , ale jest mi takciezko juz ze nawet mnie nie cieszy czuje sie jak juz bym byla pare dni po terminie:brzydal : masakraaaaaaaa
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 10:55   #1149
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Veronic faktycznie mały brzuszek ale piękny!! Ogółem brzuchy ciążowe są cudne
dziękuję

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O ja....no śliczny brzusio i taaaki maleńki jak na 34, teraz już rozumiem dlaczego moja babcia mi dziś rzuciła, że " Jej się wydaje, że jak na mój etap ciąży to mam duży brzuch"
dziękuję

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Chudzinka Niewielki brzuszek, ile cm ?

Się pochwalę, że kupiłam dziś łóżeczko z materacem i chusty

Został mi już tylko leżaczek, mata edukacyjna (chyba kupię po porodzie) i kosmetyki
za zakupy
brzuszek ma 96 cm, a zaczynałam z 67cm, więc chyba nie jest aż taki mały
Stary 2013-04-07, 11:05   #1150
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

zobaczcie co znalazlam o plynie do kapieli babydream http://pieniadze.gazeta.pl/Gospodark...Babydream.html
widzialyscie??
to stara informacja. zawsze może się coś tam zdarzyć i jakieś serie są cofane. było o tym głośno - ale właśnie o to chodzi, żeby info dotarło do wszystkich.
co do tych kosmetyków w promo - one zdaje się są dla maluszków od samego początku, ale na początek wystarczy i jest wręcz zalecane takie minimum: do mycia coś, ale rozrzedzone najlepiej (a czasem to wystarczy sama woda) - włosów też nie trzeba szorować przecież; i jakiś krem pielęgnacyjny na pupcię. do masaży jakieś oleje, oliwki można wykorzystać jak nie będziemy z malucha zdzierać skóry detergentami, to i smarowanie można ograniczyć do minimum. wiadomo - pupa to inna sprawa, bo tam częsty kontakt z wilgocią i żrącymi kupkami robi swoje ale na początek warto wypróbować minimalizm i tylko jak się okaże, że to mało, dorzucić kolejne kosmetyki.
no i w miarę upływu czasu - więcej włosów, bardziej ruchliwy maluch (pocenie), będzie można wprowadzać kolejne bajery. w każdym razie ja mam taki plan
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 11:10   #1151
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ale na początek warto wypróbować minimalizm i tylko jak się okaże, że to mało, dorzucić kolejne kosmetyki.
no i w miarę upływu czasu - więcej włosów, bardziej ruchliwy maluch (pocenie), będzie można wprowadzać kolejne bajery. w każdym razie ja mam taki plan
myślę, że to rozsądny plan

na początku nie ma co przesadzać z nadmiarem kosmetyków dla dzidziusia

ale myślę, że u każdej z nas po prostu samo życie zweryfikuje nasze postępowanie z maluchami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 11:39   #1152
Elusiek
BAN stały

Witamy w 37 tc jak ten czas leci

Byliśmy dziś z tż i moimi rodzicami na zakupach i wreszcie zdecydowaliśmy się na wózek tż przez godzinę zastanawiał się który wózek jest najlepszy, aż sprzedający mieli go chyba już dość............ miliony pytań Moja mama powiedziała, że mam nerwy ze stali jak wytrzymuje z tak niezdecydowanym facetem Ale się zdecydowaliśmy wreszcie na wózek 3w1 Seka - Carlo Lux w odcieniach szaro-czerwonych, który wypatrzyliśmy na samym początku od wejścia do sklepu

wozek-wielofunkcyjny-baby-seka-carlo-lux.jpg
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 11:45   #1153
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC

Cytat:
W nocy tak mnie dłonie swedzialy że myślałam że na piechote do jakiegoś leroy pójdę po papier ścierny
Teraz się przeniosło na brzuch...ja nie chce kolejnej choroby!

Jak się przeniesiemy na odchowalnie i jak kiedyś rzuce hasło że chcę 3 dziecko to któraś ma przyjechać i mnie walnac w łeb. Dziękuje
no ładnie, jakby mało wrażeń było!!!
myślę, że tak szybko ci się trzeciego dziecka nie zachce... ale w razie czego z bejsbolem przyjadę!
Stary 2013-04-07, 12:14   #1154
diabli
Zakorzenienie

dzien dobry wyspalam sie, zjadlam sniadanie, znow wlalam w siebie 2 herbaty i inke (Wy tez tak duzo pijecie? wyczytalam chyba w kalendarzu mamazone, ze dziecko pije wody plodowe
"Ciągle połyka wody płodowe - w ciągu doby nawet pół litra, czyli dwie szklanki, co stanowi ok. 20% jego obecnej wagi."
no to mam w brzuchu mala pijaweczke, ktora wypija wszystko co w siebie wleje baaaardzo duzo musze w siebie wlac, zeby czuc sie napojona.

dzwonila do mnie dzisiaj szpitalna znajoma-juz mamusia pisalam Wam wczoraj. relacja z porodu. w piatek wyciagnela pessar, w sobote troche pozamiatala nowe mieszkanko. w nocy obudzil ja bol brzucha, powiedziala swojemu mezowi, ze chyba zaczynaja jej odchodzic wody. spakowala na spokojnie torbe, ogolila sie, umyla glowe, rozpoczely sie skurcze zadzwonila o 5 rano do swojej umowionej poloznej. w szpitalu sporo papierkow do wypelnienia. jej maz nie mial byc przy porodzie, ale zdecydowal, ze jednak idzie kolo 6 weszla do wanny i siedziala tam do siodmej. 7:35 maly byl na swiecie. bez pekania, nacinania. gladko poszlo 37 tydzien, 32o0. jak wszystkie wyniki beda ok jutro do domu

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Gratuluję kolejnych skończonych i rozpoczętych tygodni
Dziękujemy również za oklaski z okazji wizyty i wózka
wozkowe, jak pepkowe

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Tylko my byliśmy na zleceniu a nie jako goście
aaa i wszystko jasne, praca

doczytam co tam dalej pisalyscie i uciekamy na obiadek do mamy. pozniej chyba castorama, bo trzeba w koncu wybrac farby.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 12:35   #1155
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cześć Dziewczęta,

Znów jestem z doskoku i wieczorem też mnie nie będzie.Aż mi brakuje takiego posiedzenia sobie z Wami Ale cóż, życie kręci się dookoła w troszkę szybszym tempie ostatnio więc nie narzekam

Widziałam, że warszawianki z urodzenia i przyjezdne snują plany spacerkowe Ja się dołączam, do kiedy tylko będę w kraju A do Ciebie Aaś musze koniecznie wpaść zanim się rozpakujesz. Może jakoś w tygodniu, w godzinach pracy normalnych ludzi Będziemy w kontakcie.

Lecę czytać dalej.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 12:54   #1156
potterka
Zakorzenienie

cześć

rano przez chwilę było piękne słoneczko, a teraz znów chmuuuury
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 12:59   #1157
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzien dobry wyspalam sie, zjadlam sniadanie, znow wlalam w siebie 2 herbaty i inke (Wy tez tak duzo pijecie? wyczytalam chyba w kalendarzu mamazone, ze dziecko pije wody plodowe
"Ciągle połyka wody płodowe - w ciągu doby nawet pół litra, czyli dwie szklanki, co stanowi ok. 20% jego obecnej wagi."
no to mam w brzuchu mala pijaweczke, ktora wypija wszystko co w siebie wleje baaaardzo duzo musze w siebie wlac, zeby czuc sie napojona.

dzwonila do mnie dzisiaj szpitalna znajoma-juz mamusia pisalam Wam wczoraj. relacja z porodu. w piatek wyciagnela pessar, w sobote troche pozamiatala nowe mieszkanko. w nocy obudzil ja bol brzucha, powiedziala swojemu mezowi, ze chyba zaczynaja jej odchodzic wody. spakowala na spokojnie torbe, ogolila sie, umyla glowe, rozpoczely sie skurcze zadzwonila o 5 rano do swojej umowionej poloznej. w szpitalu sporo papierkow do wypelnienia. jej maz nie mial byc przy porodzie, ale zdecydowal, ze jednak idzie kolo 6 weszla do wanny i siedziala tam do siodmej. 7:35 maly byl na swiecie. bez pekania, nacinania. gladko poszlo 37 tydzien, 32o0. jak wszystkie wyniki beda ok jutro do domu
Ale super sprawny poród. Też mi siętaki marzy. I 37tc - suuper Ale pewnie szyjki nie miała za bardzoi dlatego tak szybko po zdjęciu pessara rozkręciła się akcja...

A co do picia, ja całą ciąże dużo piłam, ale teraz nie dość, że w ciągu dnia wykańczam 1,5l butelkę wody (plus ze 3 kubki czegoś na ciepło)to jak wieczorem otwieram nową butle, to rano już jest pusta Po każdej nocnej wizycie w toalecie wypijam chyba 2 razy tyle co wysikam I mimo, że nienawidzę tych nocnych pielgrzymek do łazienki, nie jestem w stanie nie pić, tak mnie suszy
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 13:05   #1158
Magiusa
Zakorzenienie

Dzień dobry dziś Jaaakie piękne słońce.
Muszę się Wam zwierzyć, że zapisane mi żelazo okazało się remedium na wszelkie dziwne rzeczy w ciąży.
Cera była szaro-blada i miałam wrażenie, że rozlazł mi się kontur twarzy-> po tych 2 tyg.wsparcia żelazowego nabrałam kolorów i kontur wrócił na swoje miejsce
Totalny brak apetytu -> teraz jest taki akurat
Totalny brak ochoty na seks -> no znacznie lepiej i TŻ szczęśliwszy
Mogłam spać cały dzień -> teraz już mam energii by wstać i coś tam porobić w ciągu dnia
Nawet mam wrażenie, że brzuch mi się mniej spina. Jestem zachwycona

Cytat:
To jest strasznie ciężkie, najgorsze jest to ze pomału uświadamiam sobie swoją winę. Boję sie że Nie wroci do nas
Wróci, wróci. Niunka ja czytałam jak pisałaś o Waszych relacjach i to by było naprawdę kuriozum gdyby ni z tego ni z owego fajny związek się rozpadł. Więc to naprawdę wygląda na kryzys, tylko daj mu czas. Ja wiem, że tęsknisz i Ci przykro i że najchętniej byś do niego pisała i dzwoniła, ale nie rób tego. Daj mu czas.
Jestem przekonana, że wróci i przeprosi. Ale pamiętaj, że w poniedziałek to się może nie stać, może być tak, że powiesz mu co czujesz i myślisz, on przytaknie i powie, że musi to przemyśleć czy coś i może dopiero za tydzień lub dwa wróci. Ale daj mu tyle. Będzie dobrze, jestem pewna. Trzymam

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 13:13   #1159
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

za zakupy
brzuszek ma 96 cm, a zaczynałam z 67cm, więc chyba nie jest aż taki mały
Tylko 3 cm więcej niż mój, a Twoja ciąża 3 tygodnie starsza Ja też zaczynałam mając jakieś 65cm

aaa i wczoraj w nocy też mnie wszystko swędziało mam nadzieję, ze to nie ta cholestaza..

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-04-07 o 13:15
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 14:08   #1160
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

kurczę, ja chyba za mało piję... ale ogólnie piję więcej niż przed ciążą. no i oczywiście znacznie więcej niż w pierwszym trymestrze, kiedy to rzygałam wodą na samo wspomnienie

a opis porodu................. bosssski! pozazdrościć
Stary 2013-04-07, 14:51   #1161
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
to stara informacja. zawsze może się coś tam zdarzyć i jakieś serie są cofane. było o tym głośno - ale właśnie o to chodzi, żeby info dotarło do wszystkich.
co do tych kosmetyków w promo - one zdaje się są dla maluszków od samego początku, ale na początek wystarczy i jest wręcz zalecane takie minimum: do mycia coś, ale rozrzedzone najlepiej (a czasem to wystarczy sama woda) - włosów też nie trzeba szorować przecież; i jakiś krem pielęgnacyjny na pupcię. do masaży jakieś oleje, oliwki można wykorzystać jak nie będziemy z malucha zdzierać skóry detergentami, to i smarowanie można ograniczyć do minimum. wiadomo - pupa to inna sprawa, bo tam częsty kontakt z wilgocią i żrącymi kupkami robi swoje ale na początek warto wypróbować minimalizm i tylko jak się okaże, że to mało, dorzucić kolejne kosmetyki.

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość

Byliśmy dziś z tż i moimi rodzicami na zakupach i wreszcie zdecydowaliśmy się na wózek tż przez godzinę zastanawiał się który wózek jest najlepszy, aż sprzedający mieli go chyba już dość............ miliony pytań Moja mama powiedziała, że mam nerwy ze stali jak wytrzymuje z tak niezdecydowanym facetem Ale się zdecydowaliśmy wreszcie na wózek 3w1 Seka - Carlo Lux w odcieniach szaro-czerwonych, który wypatrzyliśmy na samym początku od wejścia do sklepu

Załącznik 5197497
za 37 tc

ja sie polozylam i pospalam , wpadam na watek zeby nadrobic a tu 4 wpisy od pojego polozenia sie co sie dziejee:confuse d:
Stary 2013-04-07, 14:55   #1162
gosiulka22
Wtajemniczenie

zaczynamy dzis 32 tydzień

zostało jeszcze 8

odkryłam dziś że nic nie przytyłam od 3 tygodni co mnie bardzo cieszy fakt że nie zaczynałam z małą wagą więc nie mogę sobie pozwolić na za duzo kg

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja sie polozylam i pospalam , wpadam na watek zeby nadrobic a tu 4 wpisy od pojego polozenia sie co sie dziejee:confuse d:
może dziewczyny już pojechały rodzić
a tak na poważne to pewnie wiosna sie zbliża
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 14:56   #1163
ankaaa206
Wtajemniczenie

helloł, powróciłam z weekendu u rodziców i fajjnie było, mega pyszne jedzonko i co najważniejsze towarzystwo. Mężu wraca ok 20 i zrobię na kolację jajecznicę z boczkiem i szczypiorkiem, bo coś mam ochotę

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-07, 15:19   #1164
cloche
Zakorzenienie

taki spokój, bo się dziewczyny w końcu oderwały od komputerów
Stary 2013-04-07, 15:20   #1165
MoTyleKsw
Zakorzenienie

taka ładną pogoda a tu ld
leżeć trza ....

nudno i gorąco . następny raz wracam na.poród.
mimo że dziś u nas 32 tydzień i 4 dni to w szpitalu dla wszystkich jestem w 31 czyli jakoś inaczej liczą...

i jaka cisza tutaj...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 15:20   #1166
whatIthink
Raczkowanie

ale cisza w eterze pogadajmy o czymś ciekawym

ja już dziś zaliczyłam drzemkę i w sumie to za bardzo nie wiem, co ze sobą zrobić... nic mi się nie chce jakoś.

jutro wizytuję.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 15:22   #1167
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
To Juz 30 tydzień

--
ja liczę skończone, ale ta 30 wygląda cudnie

Cytat:
Witaj 30 tyg

Cytat:

Nie musiałam dzwonić napisal ze przyjedzie kolo 12
mam nadzieję że będzie dobrze zaciskam mocno kciuki za was

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
za 37t, i za wózek

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziś Jaaakie piękne słońce.
Muszę się Wam zwierzyć, że zapisane mi żelazo okazało się remedium na wszelkie dziwne rzeczy w ciąży.
Cera była szaro-blada i miałam wrażenie, że rozlazł mi się kontur twarzy-> po tych 2 tyg.wsparcia żelazowego nabrałam kolorów i kontur wrócił na swoje miejsce
Totalny brak apetytu -> teraz jest taki akurat
Totalny brak ochoty na seks -> no znacznie lepiej i TŻ szczęśliwszy
Mogłam spać cały dzień -> teraz już mam energii by wstać i coś tam porobić w ciągu dnia
Nawet mam wrażenie, że brzuch mi się mniej spina. Jestem zachwycona

super

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość

zostało jeszcze 8
za 32t

my już po basenie - straszny był tłok dzisiaj, ale coś tam sobie popływałam i od razu jestem szczęśliwsza
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-07, 15:35   #1168
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość

zostało jeszcze 8

odkryłam dziś że nic nie przytyłam od 3 tygodni co mnie bardzo cieszy fakt że nie zaczynałam z małą wagą więc nie mogę sobie pozwolić na za duzo kg

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

może dziewczyny już pojechały rodzić
a tak na poważne to pewnie wiosna sie zbliża
za 32 tc i za O kg
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
leżeć trza ....

mimo że dziś u nas 32 tydzień i 4 dni to w szpitalu dla wszystkich jestem w 31 czyli jakoś inaczej liczą...

i jaka cisza tutaj...
rzeczywiscie dziwnie licza , cos wiadomo czy jutro wychodzisz???
Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
ale cisza w eterze pogadajmy o czymś ciekawym

ja już dziś zaliczyłam drzemkę i w sumie to za bardzo nie wiem, co ze sobą zrobić... nic mi się nie chce jakoś.

jutro wizytuję.
ja tez o 11 mam wizyte i chyba jajo zniose z nerwow

moj tz wlasnie szedl z zakupami i spadl ze schodowww
Stary 2013-04-07, 15:39   #1169
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
leżeć trza ....

i jaka cisza tutaj...
przyszło mi do głowy, że jeśli przy zapisie 32t 4d ktoś mówi o 31, to chodzi o liczenie 38-tygodniowe. czyli: w liczeniu 40-tygodniowym leci już 33 tydzień, a w tym 38-tygodniowym to jest właśnie 31 tydzień - w sensie od zapłodnienia. znaczy się dzidziuś znajduje się w 31. tygodniu swojego życia
innego wyjaśnienia nie widzę... powinni jednak to ujednolicić. tak jak tutaj liczą miesiące jakoś inaczej... w trybie 4-tygodniowym. czyli ciąża trwa 10 miesięcy no i jak się mnie ktoś pyta, w którym miesiącu jestem, to mówię, że nie mam pojęcia
Stary 2013-04-07, 15:40   #1170
Mysia mysz
Zakorzenienie

Witam niedzielnie w 31 tc byliśmy w fabryce Schindlera i na obiadku, teraz chwilka relaksu a potem będę piec ciacho pożegnalne na wtorek, bo mam ochotę na sernik dziś :P zaczęłam pakować torbę do szpitala
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości