![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
A który jest lepszy/zdrowszy/bardziej odżywczy itp itd - biały czy brązowy?
Cytat:
Ale bym zjadła kotleta - mniam. Ja dziś robię fasolkę, ziemniaki z koperkiem i jaja sadzone z parowara - pewnie się zaraz okaże, że to niezgodne z niczym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() Ja też dziś robię fasolkę, do tego mam szynkę pieczoną i penne pełnoziarniste, dla TŻ ziemniaki z koperkiem. Butter, czy mi się wydaje, czy nie wrzucasz ostatnio przepisów na bloga? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale planuję to zmienić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozbijam mięso na bardzo cienki plaster, masuję przeciętym ząbkiem czosnku, doprawiam solą i grubo zmielonym czarnym pieprzem, smaruję odrobiną oliwy z oliwek i obsypuję majerankiem. Jeśli robię więcej, to pokrojony czosnek wrzucam pomiędzy porcje mięsa. Wrzucam na rozgrzaną patelnię grillową, smażę ok. 1 minutę na każdą stronę - albo krócej, widać jak się smaży. Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2013-07-24 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
emilko, dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Miśku, dzięki za info. Pierwszego dnia będę we Wrocławiu, kolejne 2 w Poznaniu (podobno
![]() Butter, na pewno masz rację, tylko że to nie jest celowe. Po prostu jestem zamknięta na amen, nawet dla siebie - nie mam wglądu, nie potrafię przypomnieć czy wyobrazić sobie siebie w jakiejś sytuacji, przywołać myśli ![]() Dziś miałam małą masakrę - po 14 musiałam zwolnić się do domu, bo dostałam mojego comiesięcznego krwotoku i zapaskudziłam sobie spodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty sie aż tak bardzo 'nie przejmuj', mało kto od samego początku ma wglądy, pojęcie co się z nim dzieje itp. Po to masz tą panią,żeby Ci to pomogła z siebie wyciągnąć. W sobie na tę chwile wyrób chęć współpracy i pracy nad sobą, reszta się powinna wtedy dobrze potoczyć ![]() Padam na ryj, idę przepędzić męża z wanny, ochlapać sie i spać. Dziś cały dzień po pracy sprzątaliśmy piwnicę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Butter, w sumie co miesiąc tak mam, przynajmniej podobnie, ale nie zawsze zabrudzę gacie. Generalnie po porodzie tak mi się zaczęło.
Ja jeszcze pracuję, tyle że w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam bardziej hardkorowe akcje od tego poronienia. Pytałam nawet gina w poniedziałek o to, powiedział, że każda ciąża sprawia, że endometrium się 'poprawia', bo macica 'dojrzewa' i się rozwija. Powiedział, że dla niektórych kobiet (bardzo rzadko) kilka poronień pod rząd jest jedyną opcją na donoszenie kolejnej ciąży. Brzmi strasznie, ale może coś w tym jest. Ja zawsze miałam cienkie endometrium, a tym razem, jak u niego byłam pierwszy raz na kontroli, powiedział, że jest git ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja miałam kosmetykowego ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja używałam, ja ![]() Ja miałam mikrodermabrazje z MK, fajne to było nawet. Mam też róż, pieeeeekny ![]() Cytat:
![]() ![]() Asiuk, wspolczuje, też miałam kiedyś taka akcje, na dodatek miałam wtedy biala sukienkę ![]() Ja za to po tabsach mam mega rozregulowane cykle. Poprzedni miał 18dni, teraz 29. No ale co się dziwić jak brałam to dziadostwo od 15r.z. przez 10lat, musi sie to jakoś odbic na moim zdrowiu. Haniu, nie myślałaś o jasnym tle na blogu? ![]() ![]() ![]() Przeczytaj/obejrzyj sobie: http://www.zombiesamurai.pl/post/562...yc-piekny-blog Tak w ogóle to cześć ![]()
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." ![]() ![]() Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-07-25 o 06:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
cześć
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Betti, z MK mam krem do mycia twarzy, krem nawilżający z filtrem i właśnie tę mikrodermabrazję. Dostałam od mamy na imieniny
![]() Spodobał mi się jeszcze puder mineralny, ale nie wzięłam. Jakie są Twoje wrażenia? Cześć ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |
Zakorzenienie
|
Cześć czwartkowo!
Cytat:
Fajnie się zapowiada wyjazd, też bym sobie gdzieś wyskoczyła... Też jak Butter sądzę, że otwarcie i samopoznanie (nazywanie uczuć, odnajdywanie sytuacji, wspomnienia) to kwestia czasu i dobrych warunków do tego. Jak aktualnie samodzielnie się terapeutyzuję. Mam spory problem z koncentracją i czytam sobie właśnie inspirującą książkę "Uważność". A w ogóle nadal polecam Ci (już kiedyś dawno pisałam) "Dramat udanego dziecka", jakoś czuję, że mogłabyś tam coś znaleźć dla siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Emilko, dzięki za namiar na książkę. Aktualnie czytam (w końcu!!!) "Uratuj mnie" R. Reiland, o chorej na bpd (co u mnie zdiagnozowano, choć "nie w takim stopniu" ![]() ![]() Chciałam zapisać się do kosmetyczki na mikrodermabrazję, ale... mi odmówiła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pójdę na pedicure, manicure i coś na twarz. Aktualnie mam wszystko w opłakanym stanie. Paznokcie na stopach niby pomalowane, ale jak się przyjrzeć z bliska, to wyglądają fatalnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ad kosmetyczki - na manicure czy pedicure chętnie bym poszła, ale bardziej inwazyjnych zabiegów się boję. Moja koleżanka u kosmetyczki zaraziła się gronkowcem, a ja mam przykre wspomnienia po laserowej depilacji. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Wtajemniczenie
|
betti stosowałaś tabsy przez 10 lat bez żadnej przerwy???
butter zmieniając temat. szukamy z tż-tem dla siebie psa. Zakochałam się w malamutach. Poznałam już wady tej rasy. Nie zniechęcaj mnie ![]() ad. ziół to hoduję mięte na parapecie. wpierdzielają ją świnki morskie, coś jeszcze miałam napisać, ale nie pamiętam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o zioła, to chyba za szybko się ich pozbyłam.
Wczoraj jak otworzyłam okno, nagle pojawił się rój meszek, a pilnuję, żeby nic z jedzenia nie leżało na wierzchu. Może to kwestia otoczenia, w jakim mieszkam. Za ogrodem mam pole bobu, może to dlatego. Kupiłam siatki, na razie takie jednorazowe do przyklejenia, ale w przyszłym roku zainwestuję w takie porządne na stelażach, bo nie da się wyrobić |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Nie, nawet nie, ale za nudno im na tyłku w naszym trybie życia. To psy pracujące, ciężko pracujące. Jak nie ciągną i regularnie nie pracują, wtedy uciekają, niszczą i robią się agresywne. Nie wystarczy mu półgodzinna przebieżka niestety...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
ButterBear, skoro już biia wywołała temat
a co sądzisz o owczarku niemieckim w bloku? 30minutowy spacer rano, 1h wieczorem i w ciągu dnia krótkie wyjście na siku byłyby wystarczające dla takiego psiaka? w sumie to wolelibyśmy pewnie poczekać z psem aż się przeprowadzimy do domu i w zamian kupić kota, więc tak profilaktycznie pytam (jakby np. TŻ miał jednak tą alergie na koty) co do malamuta - to często widzę takiego pana jak kursuje ze swoim psiakiem po mieście - pies na smyczy a on na rowerze |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę, że to nie jest odpowiedni pies do bloku. Z resztą, mało który jest. Ale psy myśliwskie, pierwotne, pasterskie, to psy, które potrzebują mega dużo ruchu i aktywności. Szczególnie, że sama wiem, jak wyglądają obiecane codzienne długie spacery ![]() Ja bym polecała poczekać do domu, albo zdecydować się na innego psa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
w sumie to podobnie myślę, chociaż wiem, że z tymi spacerami bylibyśmy z TŻ sumienni i jedynie choroba mogłaby być wymówką
przy opcji do bloku pozostanę w takim razie przy koncepcji z Goldenem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam kiedyś przez chwilę styczność z gościem, który zajmował się hodowlą psów wyścigowych i ścigał się na psich zaprzęgach. Dziwnie się te psy zachowywały, jak się odpowiednio nie wylatały na treningu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to jednak też duży psiak. Potrzebuje mniej aktywności, ale spacerów na pewno też ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Wtajemniczenie
|
Zaczęłam pisać z jedną panią, która hoduje malamuta. przygotowałam się na wybiegiwanie i sierść wszędzie. nie przygotuję się na ucieczkę tylko zrobię tak, żeby nie uciekł.
Wiem, że z psem nie ma "nie chce mi się". Ale ja już mam taki odruch, że jak wracam do domu, to potrzebuję psa, żeby się przewietrzyć. Kiedy mam mieć malamuta, jak nie teraz, kiedy jestem młoda i aktywna? A tż-et będzie miał towarzysza do roweru. Zapewnimy mu sport i prace. Jest przynajmniej jeden klub sportowy właśnie dla tej rasy u mnie w mieście, więc nie dość, że sport i praca, to jeszcze grupowa ![]() Nie bierzemy go teraz, bo zmieniają nam się warunki mieszkaniowe. Ad domu, czy mieszkania. To nawet dom z ogrodem nie załatwia sprawy w tym wypadku. Zostawienie psa na dworzu na cały dzień to gorszy wybór niż blok i regularne spacery/bieganie. Jasne, że do kawalerki go nie weźmiemy ![]() Decyzja nie zapadła jeszcze na 100%, ale jesteśmy blisko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.