![]() |
#1141 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tetralysal 300 mg
Dzieki wszystkim za pomoc. Ale teraz mam inny problem. Brałem ten shit przez miesiąc, czyli tyle, ile powinienem. Było w porząku. Tydzień po zakończeniu kuracji znów zaczynają mi wychodzić wypryski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Przyczajenie
|
Gdy odstawiłam teraz po raz drugi tetralysal też zaczynają mi się robić krostki,przerwałam na 9dni[na inny lek,nie na trądzik]i potem zacznę znowu brać tetr.3razy dziennie[co 6,5godz]...
U mnie krostek nie ma dużo więcej jednak nie wiadomo czy stan cery się nie pogorszy... A i lepiej się nie opalaj[teraz cera się poprawi bo syfki się ładnie zasuszą ale zimą trądzik może się przez to nasilić,wiem po sobie;/] Piłam 2razy przy braniu tetr. i nie zauważyłam jakiś skutków ubocznych czy gorszego kaca;]Jednak ograniczyłam alkohol[czyt.od 3mies.ani kropelki w ustach=D] i skupiam się tylko na leczeniu[wolę nie ryzykować bo za 3razem czasem by się coś stało;/].Wylecz skórę,alkohol nie ucieknie;] 3m się,pzdr=D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
DOMator
|
Po pierwsze piszę po raz kolejny dzisiaj: Ten temat już był na forum. Doczekał się nawet wątku zbiorczego. Dlatego dla porządku lekturę zaczynamy od wyszukiwarki i FAQ.
Po drugie trudne zadanie: Kto odnajdzie w spisie temat o tetralysalu? http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=223593 A po trzecie niestety po kuracji tetralysalem trądzik często powraca. Matikmalutki szkoda wątroby na kolejne kuracje antybiotykowe. Teraz lepiej skupić się na kuracji zewnętrznej, ewentualnie suplementacji, która cudów nie zdziała, ale czasem pomaga. Przeszłam kurację teralysalem i unidoxem. Poprawa była niewielka i którkotrwała, podobnie było u osób, które znam i które łykały tetracyklinę na trądzik. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Też brałam unidox i na mnie o wiele lepiej działa tetralysal,poprawa po jego zażywaniu jest znaczna[każdy jest inny i działanie leku różnie może działać].Co prawda teraz mnie wysypało ale problemy z okresem też mają na to wpływ,po 2tyg brania na nowo tetr.będzie ok. pzdr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 | |
DOMator
|
Cytat:
Owszem jedna, dwie dłuższe kuracje mają sens jeśli dają trwalszą niż kilka tygodni poprawę, ale jeśli po każdej kuracji trądzik wraca to przyczyna tkwi gdzie indziej i trzeba wypróbować inna kurację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
od 9 do 25 dnia cyklu biorę luteinę na wywołanie okresu,gdy brałam równocześnie tetr.to strasznie bolała mnie głowa i byłam wiecznie zmęczona. Dlatego w ten czas przerywam i niestety kilka nowych"niespodzianek się pojawia na twarzy.Gdy dostaję okres zaczynam od nowa brać antybiotyk i skora się poprawia.Tetr.biorę 2,5miesiąca,z owymi przerwami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Raczkowanie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
a po skończonej kuracji tetrarysalem brałyście coś jeszcze wspomagająco? Jakiś cynk czy coś?
Ja skończyłam tetrarysal i podczas brania widać było poprawę, chociaż i tak nie na tyle ile miałam nadzieję, a teraz wszystko wraca ;( Znowu wyskakują mi ropne przyszcze i zaczynam się powoli załamywać.. Do dermatologa nie mam jak na razie iść, bo ciągle wyjeżdżam a chodziłam do takiego w mieście, w kórym studiuję, a teraz wakacje to jestem w domu, a tutaj jakoś nie ufam kompenetcjom dermatologów.. Chyba kupię sobie ten cynk, może coś pomoże. Można go brać tak 'samopas'? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odp
![]() Tylko niestety poszedłem się opalać dzisiaj i sporo mi zeszło z twarzy. Już wyglądam w miare normalnie, ale oby mnie nie wysypało. Pójdę w najbliższym czasie do dermatolog i zobaczymy co mi przepisze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co wiem, cynk jest bez recepty, więc nie zastanawiaj się nad jego kupnem. Zaszkodzić raczej na pewno nie zaszkodzi.
![]() |
![]() |
#1150 |
Przyczajenie
|
No mam nadzieję,że później nie będziesz miał niespodzianek na twarzy;]
pozdrawiam,3m się=D Edytowane przez rabcza20 Czas edycji: 2009-07-15 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ta Belissa Sun poprawiła Ci jakoś koloryt cery? Ja też nie mogę opalać twarzy i używam wysokich filtrów, więc cerę mam bladą i odcinającą się od reszty ciała co jest czasami denerwujące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cynk moim zdaniem możesz stosować, może herbatke z bratka pij? i polecam ten skrzyp z humavit, dla mnie jest b.dobry.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Przyczajenie
|
I znów średni wysyp. Muszę iść do tej deramatolog, bo mało ten tetralysal pomógł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Przyczajenie
|
Ja od czwartku zażywam ten Tetralysal. Przez 16 dni 2 kapsułki po kolacji, później przez 32 dni jedna. Do tego mam maść Epiduo. Narazie efektów żadnych nie widzę, może trochę mniej tych czerwonych, bolących wysepek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie kończę kurację, zostały mi 4 tabletki, biorę co drugi dzień, więc tydzień i koniec. Cera pomimo zmiejszenia dawki wygląda bardzo dobrze. Oczywiście, zdarzają się jakieś niespodzianki, ale w porównaniu do tych, które były, to nic. Wcześniej "odwiedzały" mnie ogromne, bolące, czerwone, utrzymujące się po 2 tygodnie pryszcze, teraz jak się zdarzy jakiś, to w wersji mini, 2 dni i po kłopocie. ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za Was dziewczyny! ![]() Edytowane przez singermarla87 Czas edycji: 2009-07-27 o 15:12 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 |
Przyczajenie
|
Byłem dzisiaj u dermatolog i znowu przepisała mi tetra, mam brać przez półtora miesiąca
![]() Zobaczymy, czy pomoże ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny orientujecie się może czy picie wapna ma jakis wpływ negatywny na tetre?
albo łykanie cynku? bo brałam tetre, "wyjadłam" już dwa opakowania (2xdziennie po 1 tabsie) i jak włądzyłam wapno, zaczełam łykac już 3 opakowanie to mnie strasznie skóra pikła, swędziała - okropnie jakby mi ktos kwas wylał na skóre!! musiałam zrobic przerwe - jutro zaczynam od nowa łykać zobaczymy co bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
" Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co przed nami." P. Coelho 01.07.10. -4 miesiące bez nałogowego picia kawy 01.10.10. - oszczędzam 01.11.10. - słodyczom mówimy stanowcze NIE! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Przyczajenie
|
Stosowałam tetralysal jakieś pół roku.. cera oczywiście znacznie sie polepszyła ale chciałam Was przestrzec przed skutkami ubocznymi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1163 |
Przyczajenie
|
Zalezy też pewnie od czasu stosowania i od dawki.. Na mnie te maści wszystkie nie działały niestety, więc dermatolog mi przepisała tetralysal 500mg, jak zaczełam skarżyć się na skutki uboczne to wtedy miałam ten 250mg. No ale efekt byl super, nic nie mialam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Przyczajenie
|
witam was dziewczyny,
stosowalam uporczywie tetralysal kiedys przez ponad 8 miesięcy, cere owszem mam teraz w miare ok w porównaniu do teo co bylo kiedys, ale organizm.. schudłam ok 5 kg, straciłam zupelnie w tym okresie apetyt, miałam bóle brzucha, a co najgorsze od tamtej pory mam tak osłabiony organizm że męcze sie do dziś z przewlekłymi problemami ginekologicznymi, powracająca grzybica, czasem już żyć sie odechciewa... ładna buzia kosztem naprawde wielkiego dykomfortu. pamiętajcie o osłonach , jogurtach, można zrobić sobie naprawde krzywde. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Wtajemniczenie
|
wlasnie dostalam ten lek. jestem bardzo zdezorientowana.tradziku nie mam,tylko atopowa skore. lekarz zalecil jak najwiecej slonca,powtorzyl to 3 razy ...
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1166 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
lekarz zalecił słońce przy tetra???? jestem zszokowana! przeciez tetracykliny uczulają na słońce! mój dermatolog wręcz zabroniła mi wygrzewania się na słońcu, zaleciła kupić do buzi kremik z filtrem 50! Lauro - mam nadzieję, że między kolejnymi antybiotykami masz przerwe? czy jeden sie konczy i od razu przechodzisz do kolejnego? ja przyjmowałam tetra od lutego do kwietnia włącznie, jednocześnie stosując differin. buzia ładnie sie wygoiła, już nie wyskakują mi ropne bulbasy! ![]() ![]()
" Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co przed nami." P. Coelho 01.07.10. -4 miesiące bez nałogowego picia kawy 01.10.10. - oszczędzam 01.11.10. - słodyczom mówimy stanowcze NIE! Edytowane przez Baby Lu Czas edycji: 2009-08-19 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Rozeznanie
|
biorę antybiotyki na okrągło...
![]() |
#1169 |
Przyczajenie
|
hej
![]() chyba w koncu przestana wyskakiwac i te pojedyncze co nie .. a wgl z tej jednej strony policzka mam juz same blizny tylko z tej drugiej mi wlasnie czasem wyskoczy co o tym myslicie ![]() pomocy mam juz dosc tej walki z tradzikem ![]() jak dlugo leczy sie blizny? ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Przyczajenie
|
witam
przykro mi ale muszę Cię zmartwić, blizny leczy sie w takim tempie jakim dysponujesz pieniędzmi. Ja byłam 3 razy na Frakselu - polecam gorąco wręcz rewelacyjne efekty. Ale niestety kilka zabiegów to za mało na moje blizny i pasowałoby jeszcze ze dwa/trzy a nie ma juz kasy. Dziś idę tylko na IPL bo wyskoczyły mi blizny posłoneczne mimo, iż miałam filtr 50 i chowałam sie jak mogłam przed słońcem. Po tym poddaję sie.Buzia jest znacznie ładniejsza ale blizny są nadal niewielkie ale jednak widoczne. Więc powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.