Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum część II - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-28, 11:23   #1141
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
Dot.: Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum część II

Cytat:
Napisane przez Emiks Pokaż wiadomość
Pewnie hasło do logowania na Allegro też Ci ukradł? I te z Wizażu również? Może powinnaś zawiadomić organy ścigania
co do allegro - czy konto soledad należy do Lirriel ?
jeżeli tak, to natychmiast powinna zmienić hasło

a na wizażu można sobie założyć konto w kilka sekund i widzieć wszystkie załączniki, więc niekoniecznie musiał ten ktoś wchodzić na konto Lirriel

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 11:24   #1142
pozzzziomka
Zakorzenienie

Dokladnie ja jak jestem na komp w pracy, to jak wylacze komp, to zalogowanie zostaje - ja jeszcze jak sie wylogowuje to wiem czemu, ale kilka razy musze dac wyloguj, zeby faktycznie sie wylogowalo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-28, 11:28   #1143
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
co do allegro - czy konto soledad należy do Lirriel ?
jeżeli tak, to natychmiast powinna zmienić hasło
Już odpisałam na to w poprzednim poście.

Cytat:
Napisane przez pozzzziomka Pokaż wiadomość
Dokladnie ja jak jestem na komp w pracy, to jak wylacze komp, to zalogowanie zostaje - ja jeszcze jak sie wylogowuje to wiem czemu, ale kilka razy musze dac wyloguj, zeby faktycznie sie wylogowalo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja się nawet nie wylogowuję, no bo w końcu komputer stoi w domu, poza nim na wizaż wchodzę z telefonu, chyba że mam kompa ze sobą.
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 11:43   #1144
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie hasło do logowania na Allegro też Ci ukradł? I te z Wizażu również? Może powinnaś zawiadomić organy ścigania
Niedawno chłopak (w tym momencie już były) mojej koleżanki włamał się na jej konto na fb i na maila, więc to nie jest niemożliwe.
Poza tym ja np z wizażu się nie wylogowuję, więc jakby mój TŻ włączył mój komputer to od razu ma dostęp do wizażu, tak samo do allegro.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 11:46   #1145
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez Lirriel Pokaż wiadomość
Już odpisałam na to w poprzednim poście.
(...)
Tak, doczytałam już

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 11:57   #1146
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Niedawno chłopak (w tym momencie już były) mojej koleżanki włamał się na jej konto na fb i na maila, więc to nie jest niemożliwe.
Poza tym ja np z wizażu się nie wylogowuję, więc jakby mój TŻ włączył mój komputer to od razu ma dostęp do wizażu, tak samo do allegro.
Mam zabezpieczoną skrzynkę przed włamaniem podwójnym logowaniem - wymagany jest numer telefonu. Ale na własnym komputerze mam ustawione zaufane logowanie, więc nawet jakbym się wylogowała, to i tak można wejść z zapamiętanego hasła. A i tak się nie wylogowuję, w końcu wydawałoby się, że jestem u siebie i nie mam się czego bać. Czas spakować manatki - właśnie się tym zajmuję. Tylko szkoda, że trzeba było aż takiej afery do tego, to z tego powodu jest mi najbardziej przykro (no dobra, bardziej szczerze - to z tego powodu jestem tak wściekła, że mi się wszystkie włosy jeżą).

Jeszcze raz ogromne przepraszam dla Fenris, Pani Stettke i AudreyS, nic podobnego się nie zdarzy w przyszłości, odlewki kupuję dla siebie, z pełną odpowiedzialnością i nie zamierzam ich nigdzie odsprzedawać. Chociaż jak tak patrzę, gdzieś tam były słowa o robieniu z tego biznesu - chyba nie, te ceny nie były jakieś zawyżone. Raczej chodziło o to, żeby je po prostu opchnąć czy coś w tym stylu.

W każdym razie dziękuję wszystkim, którzy się odnieśli do sprawy ze zrozumieniem!
Stary 2014-05-28, 12:09   #1147
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
(...)A konto allegro jest jego - mówiłam, że Pani Stettke się z nim kontaktowała właśnie za pośrednictwem allegro.
Strona Allegro "o mnie"
"W związku ze szczególną sytuacją zawodową i osobistą zawiadamiam, że wszelkie zakupy na moich aukcjach realizuję w ciągu PIĘCIU dni roboczych od momentu otrzymania wpłaty przez Płacę z Allegro lub wpłynięcia pieniędzy na konto bankowe. Staram się nadawać przesyłki zawsze jak najprędzej, ale czasem nie jestem w stanie tego zrobić, chciałabym więc uniknąć nieporozumień na tym tle. W razie braku akceptacji dla tego warunku proszę nie brać udziału w aukcji.

Odbiór osobisty na terenie Krakowa zazwyczaj nie jest możliwy, ponieważ po prostu bardzo dużo jestem poza miastem. Dlatego oferuję taką opcję jedynie przy ciężkich lub wartościowych zakupach. Przy mniejszych zawsze można zapytać, ale nie gwarantuję zgody, bądź też czas oczekiwania może być wydłużony, gdyż jest zależny od mojej obecności w mieście. Nie jest to kwestia złośliwości - po prostu jednorazowa wycieczka do Krakowa i z powrotem do domu przy obecnych cenach paliwa kosztuje mnie minimalnie 40 zł. Proszę więc o zrozumienie i uszanowanie mojej ewentualnej odmowy.

Pozdrawiam i dziękuję za udział w moich aukcjach!
soledades
"

Najwyraźniej to mężczyzna rodzaju żeńskiego
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 12:19   #1148
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Przykro mi, nie odpowiadam za to, co jest tam napisane. To konto ma wiele lat, było użytkowane również przez kobiety, bo świadczą o tym nawet mieszane komentarze i różne sprzedawane i kupowane rzeczy, więc jeszcze na ich podstawie możesz się doszukiwać mojego udziału.
Stary 2014-05-28, 12:19   #1149
ajsikorska
Zadomowienie

Cytat:
Strona Allegro "o mnie"
"W związku ze szczególną sytuacją zawodową i osobistą zawiadamiam, że wszelkie zakupy na moich aukcjach realizuję w ciągu PIĘCIU dni roboczych od momentu otrzymania wpłaty przez Płacę z Allegro lub wpłynięcia pieniędzy na konto bankowe. Staram się nadawać przesyłki zawsze jak najprędzej, ale czasem nie jestem w stanie tego zrobić, chciałabym więc uniknąć nieporozumień na tym tle. W razie braku akceptacji dla tego warunku proszę nie brać udziału w aukcji.

Odbiór osobisty na terenie Krakowa zazwyczaj nie jest możliwy, ponieważ po prostu bardzo dużo jestem poza miastem. Dlatego oferuję taką opcję jedynie przy ciężkich lub wartościowych zakupach. Przy mniejszych zawsze można zapytać, ale nie gwarantuję zgody, bądź też czas oczekiwania może być wydłużony, gdyż jest zależny od mojej obecności w mieście. Nie jest to kwestia złośliwości - po prostu jednorazowa wycieczka do Krakowa i z powrotem do domu przy obecnych cenach paliwa kosztuje mnie minimalnie 40 zł. Proszę więc o zrozumienie i uszanowanie mojej ewentualnej odmowy.

Pozdrawiam i dziękuję za udział w moich aukcjach!
soledades
"

Też na to zwróciłam uwagę, plus rodzaj żeński w wystawionych komentarzach
ajsikorska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 12:26   #1150
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajsikorska Pokaż wiadomość
Też na to zwróciłam uwagę, plus rodzaj żeński w wystawionych komentarzach
U mnie konto na allegro jest TŻ'a, ale, że ja też z niego korzystam, w komentarzach pojawiają się zwroty "allegrowiczka, kupująca", co strasznie go śmieszy
Stary 2014-05-28, 12:33   #1151
Lirriel
Zadomowienie

Finlora - właśnie tak, szczególnie że nie można mieć wielu kont na zbieżnych adresach ip, więc w jednym miejscu przecież raczej korzysta się z jednego konta. Przynajmniej ja normalnie w domu rodzinnym korzystam z konta mojej mamy, zresztą od dawna nic nie kupowałam.

Chyba jakbym się miała tajniaczyć, to pierwsze co bym zrobiła to bym pozmieniała wszystko, co się da, ba, włącznie z lokalizacją.
Pominę, że ja sama nie jestem z Wieliczki, co najwyżej z tej samej gminy.

Edytowane przez Lirriel
Czas edycji: 2014-05-28 o 12:37

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 12:48   #1152
vilka80
Wtajemniczenie

Cytat:
Finlora - właśnie tak, szczególnie że nie można mieć wielu kont na zbieżnych adresach ip, więc w jednym miejscu przecież raczej korzysta się z jednego konta. Przynajmniej ja normalnie w domu rodzinnym korzystam z konta mojej mamy, zresztą od dawna nic nie kupowałam.

Chyba jakbym się miała tajniaczyć, to pierwsze co bym zrobiła to bym pozmieniała wszystko, co się da, ba, włącznie z lokalizacją.
Pominę, że ja sama nie jestem z Wieliczki, co najwyżej z tej samej gminy.
o tu się nie zgodzę, można chyba mieć kilka kont, jeśli każde jest na innego użytkownika, korzystam z mężem z tego samego połączenia ID ale konta all mamy oddzielne i ani ja nie wchodzę na jego ani on na moje (jeszcze tego by brakowało )

nie chcę rozstrzygać czy piszesz prawdę czy nie, wytłumaczyłaś się, chociaż dla mnie też takie zachowanie jest niepojęte, przeprosiłaś i chyba tyle musi wystarczyć

Edytowane przez vilka80
Czas edycji: 2014-05-28 o 12:53
vilka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-28, 12:53   #1153
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilka80 Pokaż wiadomość
o tu się nie zgodzę, można chyba mieć kilka kont, jeśli każde jest na innego użytkownika, korzystam z mężem z tego samego połączenia ID ale konta all mamy oddzielne i ani ja nie wchodzę na jego ani on na moje (jeszcze tego by brakowało )
Możliwe, zawsze mi się wydawało, że to działa na zasadzie "złapiemy kilka kont z tego samego ip - bana mają wszystkie". Albo kiedyś tak było, albo może faktycznie można mieć kilka, tylko nie wolno sobie podbijać aukcji czy tym podobnych rzeczy.

Wierz mi, dla mnie ta akcja jest bardziej niepojęta niż dla kogokolwiek innego. Ale faktycznie, ja się wytłumaczyłam, przeprosiłam za cały ten młyn i nic więcej nie mam już do dodania, cała reszta w waszych rękach. Na szczęście teraz akurat nie biorę udziału w rozbiórkach, wyjąwszy kilka, które już są na etapie wysyłki.

Edytowane przez Lirriel
Czas edycji: 2014-05-28 o 12:57
Stary 2014-05-28, 14:46   #1154
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
o tu się nie zgodzę, można chyba mieć kilka kont, jeśli każde jest na innego użytkownika, korzystam z mężem z tego samego połączenia ID ale konta all mamy oddzielne i ani ja nie wchodzę na jego ani on na moje (jeszcze tego by brakowało )(...)
Vilko, ależ oczywiście, że można, a nawet należy Z konta powinien korzystać tylko i wyłącznie Użytkownik, a że życie pokazuje inny schemat, to już historia na inną opowieść
Ja również nie korzystam z konta swojego męża, robimy zakupy z własnych kont, podobnie jest ze sprzedażą

Cytat:
Możliwe, zawsze mi się wydawało, że to działa na zasadzie "złapiemy kilka kont z tego samego ip - bana mają wszystkie". Albo kiedyś tak było, albo może faktycznie można mieć kilka, tylko nie wolno sobie podbijać aukcji czy tym podobnych rzeczy. (...)
Zamiast snuć historie na zasadzie mi się wydawało, proponuję, abyś zapoznała się z Regulaminem Allegro i będziesz miała pewność, kto może korzystać z konta, ile osób i że hasła nie należy udostępniać osobie trzeciej.
Stary 2014-05-28, 15:00   #1155
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Vilko, ależ oczywiście, że można, a nawet należy Z konta powinien korzystać tylko i wyłącznie Użytkownik, a że życie pokazuje inny schemat, to już historia na inną opowieść
Ja również nie korzystam z konta swojego męża, robimy zakupy z własnych kont, podobnie jest ze sprzedażą
Owszem, ale użytkownik może do swojego konta dopisać współmałżonka i wtedy oboje mogą bez przeszkód korzystać z jednego konta.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-28, 16:00   #1156
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem, ale użytkownik może do swojego konta dopisać współmałżonka i wtedy oboje mogą bez przeszkód korzystać z jednego konta.

"Użytkownikowi nie wolno korzystać z Kont innych Użytkowników oraz udostępniać swojego Konta innym osobom, z wyjątkiem przypadków:
a. udostępnienia Konta Firmowego osobom należycie umocowanym przez Użytkownika do działania w jego imieniu,

b. udostępnienia Konta Zwykłego małżonkowi Użytkownika poprzez umieszczenie danych małżonka Użytkownika w specjalnym formularzu pod warunkiem, że Użytkownik Konta Zwykłego przynajmniej raz skorzystał z usługi PayU lub przynajmniej raz uregulował należności za usługi związane z organizacją Transakcji świadczone w ramach Grupy Allegro.

Użytkownik, który udostępnił Konto na zasadach określonych powyżej ponosi odpowiedzialność za wszystkie działania podejmowane w ramach Allegro.

Użytkownik powinien zachować w tajemnicy hasło do Konta.
"
Stary 2014-05-29, 09:24   #1157
edziakalitowa
Vegemamita

Cytat:
Ja mam do swojego konta dopisanego małżona i nigdy nie było problemów

wymianka zapachowa
wymianka książkowa
edziakalitowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-30, 08:40   #1158
edziakalitowa
Vegemamita

Dzień Dybry

Czy byli by chętni na Comme Des Garcons Amazingreen

wymianka zapachowa
wymianka książkowa
edziakalitowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-30, 09:21   #1159
nekot
Raczkowanie

TAAAAAAAAAAAAAAKKKKK

Cytat:
Napisane przez edziakalitowa Pokaż wiadomość
Dzień Dybry

nekot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-31, 08:06   #1160
Kimiko666
Zadomowienie

Lightbulb Dot.: Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum część II

Cytat:
Napisane przez edziakalitowa Pokaż wiadomość
Dzień Dybry

tak

Kimiko666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-01, 17:13   #1161
moniczka795
Zakorzenienie

Cytat:
czy ktoś kupował już i stosował te atomki ? klik
Przypominam pytanie, bo zdaje się nikt nie odpowiedział. A może ktoś jednak je kupował...
moniczka795 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-01, 17:26   #1162
vilka80
Wtajemniczenie

kupiłam te atomki więc jak dotrą to dam znać

Stary 2014-06-01, 17:47   #1163
Fenris
Czekam na Ragnarok

Nie wiem czy tu pytać czy gdzie? Ktoś wie czemu arszenikzcukrem została zbanowana?
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-01, 18:44   #1164
HABANITA 72
Spod wody.....

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Nie wiem czy tu pytać czy gdzie? Ktoś wie czemu arszenikzcukrem została zbanowana?
W Regulaminie pisze, żeby "nie dociekać dlaczego ktoś został zbanowany"
https://wizaz.pl/forum/announcement.php?f=17&a=16

"Gdy długo patrzysz w otchłań, otchłań zaczyna patrzeć w Ciebie"
HABANITA 72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-01, 18:47   #1165
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez HABANITA 72 Pokaż wiadomość
No tak, szkoda. Chciałabym wiedzieć czy ten ktoś oszukiwał czy co, tak często ją widziałam.
Ale skoro nie można się dowiedzieć, tylko osoby będą ot tak znikać - to ok.
Stary 2014-06-01, 18:57   #1166
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez HABANITA 72 Pokaż wiadomość
Chyba że ktoś był nieuczciwy na Targowisku - wtedy ja zawsze chętnie uświadomię.

Arszenikzcukrem miała problemy nie tylko z wysyłką rzeczy zgodnych z opisem (sytuacja opisywana na plotkowej Czarnej Liście na Kosmetykach), ale również z podjęciem kontaktu w takiej sytuacji zarówno z kontrahentką, jak i moderatorem. Dla takich osób miejsca na Targowisku nie ma.
Stary 2014-06-01, 18:59   #1167
Fenris
Czekam na Ragnarok

Dziękuję za info.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-06, 20:17   #1168
vilka80
Wtajemniczenie

Cytat:
czy ktoś kupował już i stosował te atomki ? klik
te atomki są niezłe, mieści się w nich 10 ml na styk więc żeby nie uronić kropli perfum przed zakręceniem wciskam 2 razy atomizer żeby trochę poszło do rurki i wtedy jest ok, zobaczymy czy nie będzie przecieków jak dotrą do rozbiórkowiczów ale jak na razie polecam

Edytowane przez vilka80
Czas edycji: 2014-06-06 o 20:18
Stary 2014-06-06, 20:40   #1169
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:

te atomki są niezłe, mieści się w nich 10 ml na styk więc żeby nie uronić kropli perfum przed zakręceniem wciskam 2 razy atomizer żeby trochę poszło do rurki i wtedy jest ok, zobaczymy czy nie będzie przecieków jak dotrą do rozbiórkowiczów ale jak na razie polecam
Na styk? Kupowałam już te atomki i mimo, że zawsze nalewam więcej niż wskazuje mi podziałka strzykawki (przepsikuję w 20tki) to nigdy nie jest na styk
W plastikowych owszem, też naciskam atomizer, żeby nic nie wyciekło, ale w tych nie
Stary 2014-06-06, 20:56   #1170
vilka80
Wtajemniczenie

ja mierzyłam strzykawką 10 i w atomku mi wychodziło tak prawie pod samą szyjkę, tak ok. 2-3 milimetry przed zwężeniem ale jak się wsadzi atomizer z rurą to wiadomo poziom się podnosił i kropelka mogła nawet ulecieć przy zakręcaniu

zmierzyłam teraz strzykawką 20 i różnica jest minimalna

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości