|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część III
Cytat:
W połowie czerwca mam zamiar zacząć pić skrzypokrzywę i suplementować się witaminą B, a po miesiącu zamienić witaminę B na drożdże i zobaczę czy będzie jakaś różnica.
|
|
#1142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też miałam dac sobie na wstrzymanie, bo mam otwartego Kallosa Latte, Fruttę, balsam Mrs Potters aloesowy i dwie maski, a na wykończeniu Alterrę i co? I znów do mojej kolekcji zawitała buteleczka Garnier A&K bo stwierdziłam, że nie mam żadnej bezproteinowej i bezalkoholowej odżywki u siebie w chwili obecnej.Włosy są miękkie, przyjemne, ale robią się coraz cięższe i przyklapnięte. Muszę je podciąć, ponieważ moim zdaniem włosy rzadkie nie wyglądają dobrze gdy są dłuższe niż do maksymalnie połowy pleców. Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2013-06-09 o 15:25 |
|
|
|
|
#1144 |
|
Konto usunięte
|
Mają być w końcu moją ozdobą, nie chcę wyglądać jak zmoczona kura
|
|
|
|
#1146 |
|
Konto usunięte
|
Moje już zaczęły się strączkować, pomimo że zrobiłam im dzień oczyszczania tylko szamponem i nic na nie nie nakładałam. Włosy mam w dobrym już stanie, końcówki nierozdwojone, ale ostatnio widziały fryzjera w marcu i przydałoby się trochę je podciąć. Akurat mojej fryzjerki się nie boję, ponieważ jest to kobieta która wie, ile to 3 cm
|
|
|
|
#1148 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Chociaż u mnie drożdże są nr 1.[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41233988]Skąd ja to znam Też miałam dac sobie na wstrzymanie, bo mam otwartego Kallosa Latte, Fruttę, balsam Mrs Potters aloesowy i dwie maski, a na wykończeniu Alterrę i co? I znów do mojej kolekcji zawitała buteleczka Garnier A&K bo stwierdziłam, że nie mam żadnej bezproteinowej i bezalkoholowej odżywki u siebie w chwili obecnej..[/QUOTE] Ja mam już 6 masek i 6 odżywek do spłukiwania, wszystko otwarte, a jeszcze idą do mnie jeden balsam i maska, balsam 600 ml, maska 360ml . No, ale była promocja, wysyłka gratis, więc jak tu się powstrzymać? Pewnie, lepiej podciąć niż mieć przerzedzone |
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Moje nie były aż tak przerzedzone, w sumie to są tak po prostu ścięte
Ale jak zaczęła mi rosnąć nowa warstwa włosów naturalnych to była różnica między tymi farbowanymi a naturalnymi Więc podcięłam i teraz są dobre.
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
no czaje
ja mówię, że używam najtańszej rozpuszczalnej
|
|
#1151 |
|
Konto usunięte
|
Mnie opieprza TŻ, że ścinam włosy, a chcę mieć dłuższe. Na nic tłumaczenia, że włosy czasem TRZEBA podciąć, żeby wyglądały dobrze
Dodam, że on o swoje dba niesamowicie i gdybym miała jego gęstość i grubość włosów, byłabym najszczęśliwszą kobietą na świecie!
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
A ma długie?
Niestety, to jest niesprawiedliwość Chłopak mojej siostry ma gęste, proste jak tafla, błyszczące za ramiona Dodam że dba o te włosy w sensie podcina je często, zawsze są świeże
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że mój ma krótkie i nawet nie rozumie, co mi te wszystkie odżywki i nie czepia się niczego
|
|
#1154 |
|
Konto usunięte
|
Hmm, krótkie, ale potwornie zadbane i dobrze podcięte.
|
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Dziewczęta. weekend dobiegł końca, właśnie powróciłam z moich wyjazdów i doprowadzam sie do porządku
![]() na głowie u mnie...siano, siano, siano;( juz nie wiem jak sobie z nim radzic. wymyłam je i nałożyłam wax rainforrest na skalp i na długości. Jak jeszcze moge je "nawilżyć"?? bo chyba dlatego robi sie taki puch ;/ |
|
|
|
#1156 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1159 |
|
Konto usunięte
|
Podoba mi się mój kolor włosów, ale kusi mnie, by sięgnąć po jakąś szamponetkę, taką do 2-3 myć.
I to jakiś fiolet mnie kusi, zwariowałam! |
|
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41237499]A olejowanie? Mnie pomaga zawsze na przesusz, później delikatny szampon i emolientowa maska bądź odzywka typu Garnier AK albo balsam Mrs Potters, jeśli masz włosy mało zniszczone.[/QUOTE]
olejuje praktycznie przed każdym myciem. Raz na tydzień kładę olej na całą noc. Oleje które stosuje; lniany, alma, oliwa z oliwek, ze słodkich migdałów. maska emolientowa?? np? o własnie, ostatnio często o tym sie spotykam na wizażu. Jak go szybko przygotowac i jak nakładać??? jakie polecacie maski nawilżające??? dziękuje Dziewczęta
|
|
|
|
#1161 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jest w porządku, ale u mnie szału nie robi, ponieważ mam dość zdrowe włosy. Dziewczyny ze zniszczonymi czy wysokoporowatymi bardzo ją sobie chwalą. Sama szukam masek nawilżających, bez protein i alkoholi (poza emolientowymi) w składzie. Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2013-06-09 o 20:32 |
|
|
|
|
#1162 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę , że poruszyłyście temat kawy . Ja zawsze zaparzam kopiastą łyżkę kawy , przecedzam przez siateczkowaną szmatkę , dolewam letniej wody i po umyciu płuczę tym włosy . Tylko , że jeszcze to spłukuję chłodniejszą wodą , a z tego co zrozumiałam Wy tego nie robicie ?
![]() Jeszcze zauważyłam , że po zrobieniu proteinowej maseczki z żółtkiem moje włosy dłużej utrzymują świeżość Chce obciąć sobie włosy , ale mam takie wymówki , że to masakra. Planowałam zejść na długość do ramion tak by wszystkie włosy się wyrównały i rosły sobie spokojnie. Wymówki - nie jestem pewna czy mam odpowiednio ostre nożyczki ( kilka razy ich używałam ale nie wiem w jakim stanie są teraz ) . Do fryzjerki bym poszła ale tego czy ona ma ostre nożyczki też przecież pewna nie jestem . Nie no mam jakąś manię
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą - ja też bardzo odkładam swoje podcięcie. Miałam to zrobić 20 maja po ostatniej maturze, a tu juz prawie połowa czerwca, a włosy nadal nie podcięte. Brawo Agato
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1164 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dochodzę do wniosku , że lepiej tego nie planować Pewnego dnia postanowić - dziś obcinam włosy , pójść zrobić to i mieć z głowy Tak w ogóle zastanawiam się czy lepiej dla włosów jest obciąć je na mokro czy na sucho ? Kusi mnie strzyżenie gorącymi nożyczkami ale u mnie niestety żaden salon nie oferuje takiej przyjemności
|
|
|
|
|
#1166 | |
|
Zadomowienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41239086]Ja biegnę jutro, po egzaminie z tłumaczenia, bo już wariuję z tymi włosami
[/QUOTE]powodzenia Cytat:
Wiem, że ostatnio wiele osób się zastanawia czy zdrowiej jest na sucho czy mokro, wolę w to głębiej nie wnikać, bo przestanę całkiem ścinać włosy
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
Chętnie bym dołączyła, bo ja jestem z tych WłosoBzików wiecznie zapuszczających
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
każdy jest przyjęty
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Na mokro.
|
|
#1170 |
|
Raczkowanie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41238493]Przepraszam, chodziło mi o odzywkę emolientową i maskę nawilżającą, typu Bioetika I. Małe opakowanie (250 ml, mnie wystarczyło na 3 miesiące) kosztuje na allegro jakieś 11 zł
![]() Jest w porządku, ale u mnie szału nie robi, ponieważ mam dość zdrowe włosy. Dziewczyny ze zniszczonymi czy wysokoporowatymi bardzo ją sobie chwalą. Sama szukam masek nawilżających, bez protein i alkoholi (poza emolientowymi) w składzie.[/QUOTE] hej, a maskę scandica może próbowałaś? chodzi mi o tą z różowym paskiem, nawilżającą, bo pozostałe są proteinowe, niewiele kosztuje, to mniejsze opakowanie 6 zł, jak się nie sprawdzi to nieduża strata, ma świetny skład, i to "fryzjerska" maseczka , no i działa, pięknie pachnie, zapach owoców pozostaje jeszcze przez jakiś czas
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

Też miałam dac sobie na wstrzymanie, bo mam otwartego Kallosa Latte, Fruttę, balsam Mrs Potters aloesowy i dwie maski, a na wykończeniu Alterrę i co? I znów do mojej kolekcji zawitała buteleczka Garnier A&K bo stwierdziłam, że nie mam żadnej bezproteinowej i bezalkoholowej odżywki u siebie w chwili obecnej.
Jak ktoś ma mało włosów to lepiej jak ma krótsze.

. No, ale była promocja, wysyłka gratis, więc jak tu się powstrzymać?
Ale jak zaczęła mi rosnąć nowa warstwa włosów naturalnych to była różnica między tymi farbowanymi a naturalnymi