|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
dzień dobry, ale tu dużo nowych osób już się pogubiłam
![]() nie mogę znaleźć "złotego środka" wczoraj przed myciem nałożyłam naftę na włosy i olejek łopianowy z GP na skalp potem mycie Facelle, maska Elseve z dodatkiem skrobi i gliceryny, GlissKur b/s i na końcówki CHI wczoraj wlosy były super wygladzone, dociążone, "mięsiste" cudo chyba jednak były zabardzo "dociążone" i wyglądają jakby już były przetłuszczone denerwują mnie moje włosy albo nadmiernie się puszą albo są przyklapnięte już następnego dnia
Edytowane przez kropelkaa Czas edycji: 2013-08-11 o 12:50 |
|
|
|
#1142 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
Aaa jak się spisywał na twoich włosach ten arganowy??
|
|
#1143 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
Haha, ja tak samo
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Lena
|
cześć dziewczyny mogę dołączyć?!
moja historia z włosomaniactwem krótka, praktycznie od miesiąca bawię się w pielęgnację ich. mój naturalny kolor to brąz ciemny. zawsze koloryzowałam / a bardziej nadawałam im blasku szamponami koloryzującymi. ale kiedyś użyłam szamponu Palette i stały sie ono kruczo czarne. powrót do odcienia mojego, to było droga przez mękę. niedawno postanowiłam rozprawić sie z nimi na zawsze; dekoloryzacja i nałożenie koloru brązowego- co dało mi śliczny odcień kasztanowo - "czerwony" ![]() no i zaczęły się schody- moje włosy to siano. fakt nigdy przedtem nie dbałam aż tak o włosy, tylko szampon i odżywka; ale teraz postanowiłam wsiąść się za nie i za siebie. obecnie stosuję: - szampony: joanny Naturia mięta/ wrzos; Fructis color resist, Fructis goodbye damage (naprzemiennie) oraz Eucerin (raz na ruski rok) - odżywki: Fructis goodbye damage, Kallos Keratine, Kallos Jasmine, Nivea color protect, Isana intesywna pielęgnacja - na końcówki: Fructis goodbye damage nie suszę- czasem tylko grzywkę ,bo mam bardzo niesforną i nie umiem ją ułożyć; nie prostuję w ogóle. - uzywam jantar- choć przyznam sie bez bicia, że ciężko mi pamietać o wcierce, a jak juz zacznę to robić to jestem tak zniecierpliwiona i narzekam ile czasu mi to zajmuje. dla mnie ta butelka jest niepraktyczna.. - chciałabym zacząć olejować włosy; ale kompletnie sie na tym nie znam, czytam , czytam, studiuję wszystko... gdzie mogę kupić oleje? w zwykłym sklepie,drogerii, czy tylko w aptece? - od środka używam tylko skrzypovitę. niestety jestem bardzo wybredna i nie wszystko przejdzie mi przez gardło myję włosy co drugi dzień; przynajmniej staram się. po umyciu są lśniące, puszyste, ale widzę że im dalej w ciągu dnia stają sie one napuszone, i tłuste!
|
|
#1148 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Co do olejów to niektóre można kupić w zwykłym sklepie(np. z awokado czy lniany), drogeriach czy też sklepach zielarskich no i przez internet
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-11 o 13:18 |
||
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=barylka666;42210916]Ładny kolor, włosiska też
Pieknie dziekuje Co do koloru to zauwazylam, ze naturalne maja to do siebie, ze potrafia wygladac nieco inaczej w roznym oswietleniu. Moj kolor w sloncu mieni sie zlotymi refleksami, w sztucznym wyglada jak jasny kasztan ale generalnie to mysi braz i dla wiekszosci ludzi bez wyrazu. Ja go lubie, zaczne farbowac dopiero jak pojawia sie siwe oby to nie nastapilo za szybko
|
|
|
|
#1150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mogłam już nie używać tego GlissKura następnym razem się poprawię
|
||
|
|
|
#1151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ha ale mądrze zabrzmiałam
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj nałożyłam oliwę z oliwek na włosy, tak na godzinkę i umyłam głowę szamponem bez silikonów z yves rocher (moja mama sporo ich kosmetyków kupuje, ma kartę i spore zniżki, więc zawsze coś tam w domu stoi). Góra włosów pięknie domyta ale dół jakbym w ogóle nie myła. Najśmieszniejsze, że umyłam drugi raz ale tylko od ucha w dól i to samo jest.
|
#1154 |
|
Zadomowienie
|
Roslina xD, haha ja też raz nie domyłam oleju
![]() Mi pomogło nałożenie maski/odżywki na ok.30min
|
#1155 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Ja zawsze około 30 minut przed zmyciem oleju nakładam jakąś prostą odżywkę - działa jak emulgator i dużo łatwiej domyć włosy, a i efekt często lepszy ;-)
|
|
|
|
#1156 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
hejka
ja siedzę sobie z migdałkiem na włosach, łopianem na skalpie i maseczką z glinki na buzi;pp na 10 min przed myciem pójdzie odżywka i potwierdzam pomaga domyć olej witam nowe dziewczyny coraz więcej nas, i dobrze w kupie raźniej heheco do olejów to dużo dziewczyn zaczyna od kokoska (ja miałam dabur vatika) albo od jakiegoś typowo spożywczego np oliwy z oliwek lub z pestek winogron, bo zawsze można jak nie podpasuje użyć w celach spożywczych. ja teraz kupię z pestek winogron w biedronce bo jest duży i tani bo mój sercowy tato musi przejść na zdrową dietę, ale na włoski też powędruje hehe w ogóle to mam teraz "fazę" na coś do włosów z kakaem, jak nie upoluje na mieście w środę maski Ziajki kakaowej to na bank kupię Isanę albo masło kakowe ziaji.. |
|
|
|
#1157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1160 |
|
Raczkowanie
|
15 zl w biedronce
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1161 |
|
Rozeznanie
|
Ja niedługo muszę się zaopatrzyć w olej kokosowy i oliwę z oliwek,bo Amla mi starczy jeszcze na kilka użyć. Oleju kokosowego mam zamiar używać też jako balsam, a oliwę z oliwek razem z kawą jako peeling.
|
#1162 |
|
Raczkowanie
|
ja niestety kokosowego kupić nie mogę ze względu na moje wysokopory, jak na razie oliwa z olwiek, olej z pestek winogron i olej arganowy .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1163 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a co myślicie o szamponie bambino z witaminą B3 ?
Skład : Aqua ,Decyl Glucoside,Sodium Myreth Sulfate,PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate,PEG-80 Sorbitan Laurate,PEG-90 Laurylcitrate Sulofosuccinate,PEG-40 Hydrogenated Castor Oil ,Sodium Benzoate,Laureth-2,Citric Acid,Polyquaternium-10,Sodium Laureth Sulfate,Niacinamide,Bisob olol,Parfum. Nadaje się do używania na codzień ? |
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wlasnie wrocilsmy od tesciow mam zamiar poeksperymentowac z maska domowa... Wszystko mi sie pokonczylo... Jutro smigam na zakupy Nie wiem jaka sobie zrobic papke... Co myslicie o miodzie i oleju avocado na cala noc? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2013-08-11 o 19:08 |
|
|
|
#1165 |
|
Raczkowanie
|
a może coś z jogurtem naturalnym albo zoltkiem ? a co do szamponu to ms sls, na końcu, ale ma .szczerze mówiąc nie wiem jak to by mogło wpłynąć na włosy, ale do codziennej pielęgnacji lepiej szampony bez slsow
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez beastlyessence Czas edycji: 2013-08-11 o 19:45 |
|
|
|
#1166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze ten: HiPP Babysanft, Szampon dla dzieci Szampon HiPP Babysanft z ekologicznym wyciągiem z migdałów BIO delikatnie myje włosy niemowlęcia, nie podrażniając oczu. Jest idealny także dla dorosłych – do pielęgnacji cienkich i delikatnych włosów oraz wrażliwej skóry głowy. Skład: Aqua, Sorbitol - utrzymuje nawilżenie skóry Cocamidopropyl Hydroxysultaine - środek powierzchniowo czynny Cocamidopropyl Betaine - substancja powierzchniowo czynna, Lauryl Glucoside - Emulgator Coco Glucoside - substancja powierzchniowo czynna Glyceryl Oleate - emulgator, emolient Sodium Chloride -stabilizator Prunus Amygdalus Dulcis - olej ze słodkich migdałów, substancja natłuszczająca, nawilżająca, Glycerin - substancja o właściwościach nawilżających Citric Acid- substancja pochodzenia roślinnego, konserwant, regulator kwasowości. p-Anisic Acid - substancja zapachowa Lactic Acid - kwas mlekowy, działanie złuszczające, nawilżające, zwiększa skuteczność działania innych składników aktywnych, Parfum Sama chce go kupic, skladowo wydaje sie byc lepszy od babydream, bo zawiera nawet emolient w postaci oleju ze slodkich migdalow, przez co nie powinien tak platac wlosow. Edytowane przez Michoben Czas edycji: 2013-08-11 o 20:09 |
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
Co ja zrobiłam ;(( ogrzewałam suszarką buteleczkę z Vatiką kokosową, zawartośc ładnie chlupotała i zaczęłam wlewac ją do słoiczka po kremie żeby zmieszac z odżywką. Za mocno nacisnęłam, koreczek odpadł i naolejowałam pół łazienki
Już na szczęście sytuacja opanowana, Vatika z Timoteiem, który samodzielnie mi w ogóle nie służy znalazła się na włoskach
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
przeciez dorosli nie powinni szamponu dla dzieci uzywac
dzieci maja inne Ph..i ten szampon cos tam powoduje ze łuski włosa nam sie zamykaja a tak nie powinno byc,w kazdym razie tak czytałam ![]() alterra jest niezła,fitomed (ale dosc ciezko go dostac ja w sklepie zielarskim kupowałam) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.

chyba jednak były zabardzo "dociążone" i wyglądają jakby już były przetłuszczone
denerwują mnie moje włosy albo nadmiernie się puszą albo są przyklapnięte już następnego dnia

mogłam już nie używać tego GlissKura następnym razem się poprawię

Już na szczęście sytuacja opanowana, Vatika z Timoteiem, który samodzielnie mi w ogóle nie służy znalazła się na włoskach