Bunt dwulatka na tapecie,zanim wątek skończymy urodzinki będą trzecie. Mamy IX-X 2011 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-03, 21:42   #1141
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Bunt dwulatka na tapecie,zanim wątek skończymy urodzinki będą trzecie. Mamy IX-

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Jeju jaki kawał chłopa z niego witam w klubie Martuchna to też gaduła, nawet jedzenie buzi nie zamyka w sumie przez sen też gada
łaaa mój też, do tego stopnia, że lunatykuje, siada w łóżku i gada do ściany
hhaha myślałam raz że ześwirował, jak zaczął gadać do ściany i mówić, "mama widzisz Ole, Ola jest, superrrr" a potem " patrz, patrz, na suficie (pokazuje rączką i ja go pytam co jest na suficie, a on ) prezent dla mnie " i kładzie się z powrotem na poduszkę, po czym wstaje za dwie minuty i mówi że głodny

a jeszcze potem schodzi z łóżka i mówi że idzie po ziemniaki do piwnicy
zaświeciłam światło z mężem, a ten się obudził p jakiś 10 sekundach i dopiero zajarzył że go światło razi

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-03, 22:35   #1142
agus1978
Wtajemniczenie

Dot.: Bunt dwulatka na tapecie,zanim wątek skończymy urodzinki będą trzecie. Mamy IX-

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
laski tak trzymałyście kciuki mocno o ten plasterek, że doktor stwierdził, że jeszcze nie sciaga , dziś idziemy na szczepienie , a plaster dzis w nocy sam odpadł zostały tylko (aż) te plastry sciągające ranę i stwierdzam, ze blizna niestety bedzie duza
dziwiłam się trochę jak napisałaś, że będzie ściągać lekarz plaster tak szybko...Michaśka to dwa tygodnie nosiła a blizna i tak została...ale blizny można laserem wygładzać, chodziłam z małą na dwie serie laserów ale nie bardzo mi to pasowało czasowo, więc na razie odpuściłam...
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Piotrek tez nie bardzo.
Może Inka by podeszła?
Misia skosztowała i stwierdziła.."nie chcę"

cfffffaniara
no jest z niej łobuziak niezły coraz częściej

enooo- to już wyższa szkola jazdy
no nauczyła się wypluwać i pluje namiętnie...śliną tez jej wychodzi
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Archi my też wieczorem myjemy zęby w łóżku bo też mleczko pije w łóżku i nie ma co do łazienki lecieć z nią bo też pasty nie wypluwa, rano zresztą też myję tam gdzie stoi/siedzi najczęściej w salonie
niezłe miejsce do mycia zębów
Cytat:
Napisane przez new_life Pokaż wiadomość
Ja pamiętam, że też chciałam przyspieszyć i zamiast windy schody na 3 piętro itp a tu nic! Amelia zdecydowanie nie chciała wyjść nawet już jak był termin :P
ja to umyłam okna, skakałam i tańczyłam do końca ciąży a młodej było dobrze w brzuchu
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
O matko!
Szczęka opadała mi do podłogi i pozbierać nie mogę

ale mamy przyrost naturalny

WOW

chyba się ociągam!

A w ogóle witam, po o o o o długgiejjjj przerwie
no hello witamy z powrotem
Cytat:
Stanisław w załączeniu, drań do kwadratu tyle powiem !
Powie wszystko, wszystkich sprzeda, wymyśla, zmyśla, oczywiście kochany jest strasznie
a tak too jak u was, czas pędzzziii , choroby, problemy itd itp
świetny agenciak Misia tez mała gaduła kochana, łobuzuje na potęgę ale jak mi powie "mamo tęskniłam za tobą" przytuli i powie "kocham cię" to serducho mięknie
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 07:58   #1143
martunia_199
Zakorzenienie

Irmith to ja tego nie ogarniam serio, to że nasza służba zdrowia to porażka to chyba każdy wie ale przecież to jest małe dziecko i to że dzieje się coś takiego nie jest normalnością
a to badanie ginekologiczne miała? a jakieś badania na poziom hormonów? masakra może musicie pójść gdzieś prywatnie?

Małgosia
Stasiek boski z tym gadaniem, się uśmiałam

Aga dla mnie miejsce mycia zębów teraz nie ma najmniejszego znaczenia, ważne że chce myć przyjdzie czas na łazienkę, nocnik też ma w salonie postawiony i nam to w żadnym stopniu nie przeszkadza, grunt że nie sika w gacie ani w pampersa

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 08:31   #1144
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
hhaha myślałam raz że ześwirował, jak zaczął gadać do ściany i mówić, "mama widzisz Ole, Ola jest, superrrr" a potem " patrz, patrz, na suficie (pokazuje rączką i ja go pytam co jest na suficie, a on ) prezent dla mnie " i kładzie się z powrotem na poduszkę, po czym wstaje za dwie minuty i mówi że głodny

zaświeciłam światło z mężem, a ten się obudził p jakiś 10 sekundach i dopiero zajarzył że go światło razi
Małgośka padłam ze Staśka

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 08:40   #1145
danika
Zakorzenienie

Cytat:
przyjdzie czas na łazienkę, nocnik też ma w salonie postawiony i nam to w żadnym stopniu nie przeszkadza, grunt że nie sika w gacie ani w pampersa
u nas to samo jest nocnik w salonie, najlepiej jeszcze bajkę jej włączyć albo książeczke dać do oglądania
danika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 08:54   #1146
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
u nas to samo jest nocnik w salonie, najlepiej jeszcze bajkę jej włączyć albo książeczke dać do oglądania
no i gitarka przyjdzie czas na wychowanie w sensie odwiedzanie łazienki w tych potrzebach chociaż Zuzia do wc też robi ale po prostu w salonie jest to łatwiejsze logistycznie

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2014-04-04, 11:54   #1147
anciaahk
kosmitka

Tak mnie natchnęła Sara Stokrotki na FB - czy ja się Wam chwaliłam, że Franek zna literki? Muszę to nagrać, ma takie puzle z literkami i wie która literka jest jaka, tzn nie mówi A czy B, tylko patrząc na literkę mówi wyrazy, które się na nią zaczynają. A puzle dostał jakoś po wakacjach od swojego taty i w dzień się nauczył.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-04, 12:21   #1148
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Tak mnie natchnęła Sara Stokrotki na FB - czy ja się Wam chwaliłam, że Franek zna literki? Muszę to nagrać, ma takie puzle z literkami i wie która literka jest jaka, tzn nie mówi A czy B, tylko patrząc na literkę mówi wyrazy, które się na nią zaczynają. A puzle dostał jakoś po wakacjach od swojego taty i w dzień się nauczył.
wow zdolniacha
ja widziałam takie domino w pepco właśnie z literkami i obrazkami które zaczynają się na te literki i z cyferkami (wzięłam póki co z cyferkami ) ale dopiero na zająca Zuzia dostanie i będzie się uczyła liczyć ale może trzeba i po te literki skoczyć

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2014-04-04, 18:43   #1149
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
dziwiłam się trochę jak napisałaś, że będzie ściągać lekarz plaster tak szybko...Michaśka to dwa tygodnie nosiła a blizna i tak została...ale blizny można laserem wygładzać, chodziłam z małą na dwie serie laserów ale nie bardzo mi to pasowało czasowo, więc na razie odpuściłam...

ja to umyłam okna, skakałam i tańczyłam do końca ciąży a młodej było dobrze w brzuchu

świetny agenciak Misia tez mała gaduła kochana, łobuzuje na potęgę ale jak mi powie "mamo tęskniłam za tobą" przytuli i powie "kocham cię" to serducho mięknie
Igor juz ma sciagniete te plastry. Wczoraj mu doktor sciagnal- minal tydzien mowil, ze nic jyz nie naklejamy, ze najlepiej sie goi bez, ale wiecie ja sie martwie, bo to albo piach albo sie podrapie jak zaswedzi. Ogolnie jest przewrazliwiony I jak tylko sie lekko gdzies w gloee uderzy to placze ale w sumie mu sie nie dziwie.
A w czoraj zaliczyl tez za jednym zamachem szczepienie I moj dzielny synolek wcale nie plakal
Cytat:
Wow
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 20:43   #1150
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Irmith to ja tego nie ogarniam serio, to że nasza służba zdrowia to porażka to chyba każdy wie ale przecież to jest małe dziecko i to że dzieje się coś takiego nie jest normalnością
a to badanie ginekologiczne miała? a jakieś badania na poziom hormonów? masakra może musicie pójść gdzieś prywatnie?

Małgosia
Stasiek boski z tym gadaniem, się uśmiałam

Aga dla mnie miejsce mycia zębów teraz nie ma najmniejszego znaczenia, ważne że chce myć przyjdzie czas na łazienkę, nocnik też ma w salonie postawiony i nam to w żadnym stopniu nie przeszkadza, grunt że nie sika w gacie ani w pampersa
Zawsze myślałam że jak się stawiasz na IP z dzieckiem z którego leje się krew to już jest mega poważna sprawa i każdy się rzuci na ratunek a tu zonk trzeba pozdrowić panią dr od serca zeby tyłek ruszyła bo akurat tłusty czwartek był i pewnie żarła 7 pączka a tu ktoś jej narusza mir pracy... chwała Bogu nabyłam wprawy w rozmowach z lekarzami i nie mam już krępacji w rzucaniu pannami lekkich obyczajów żeby tylko się zabrali za obowiązki... powinni tego na szkole rodzenia uczyć serio!

Martka była konsultowana ginekologicznie dwa razy, chirurgicznie chyba z 4 w celu wykluczenia ciała obcego, endokrynologicznie pod kątem badania poziomu hormonów i oględzin na poczet przedwczesnego dojrzewania też porządnie przebadana w końcu tydzień w szpitalu siedziałyśmy, teraz czekam już tylko na wyniki krzepliwości krwi bo pomysły powoli się kończą. Jeśli prywatnie to do kogo jeszcze?

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość

Taaaa moja łobuza też narozrabia mi solidnie a potem przytuli się i powie: wiesz, bardzo cię lubie.... i co zrobić

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 21:03   #1151
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:

hmm no ja się nie do końca z tym zgadzam, bo jednak dziecko powinno wiedzieć, co gdzie się robi, tym bardziej jeśli chodzi o mycie ząbków i naukę wypluwania pasty do umywalki lub wanny...ja Michasię na początku wysadzałam na nocnik w moim pokoju, miała książeczki koło siebie ale w pewnym momencie przeniosłam do łazienki i tak już zostało..przepraszam, jeśli uraziłam ale takie mam zdanie na ten temat
Cytat:
to jest pamięć wzrokowa..dziecko kojarzy co i jak..logopeda mi to tłumaczyła, że dziecko de facto się nie uczy ale kojarzy wzrokowo, co jest co ja tam nie mam parcia na naukę Michasi..będzie chciała to sama mi to zasygnalizuje...
Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość

Igor juz ma sciagniete te plastry. Wczoraj mu doktor sciagnal- minal tydzien mowil, ze nic jyz nie naklejamy, ze najlepiej sie goi bez, ale wiecie ja sie martwie, bo to albo piach albo sie podrapie jak zaswedzi. Ogolnie jest przewrazliwiony I jak tylko sie lekko gdzies w gloee uderzy to placze ale w sumie mu sie nie dziwie.
Misia długo po urazie czoła płakała, jak tylko się w głowę uderzyła i mówiła, że ją czoło boli...teraz to już chyba o tym zapomniała, jedynie czasami pokazuje na tą bliznę i się pyta, skąd to ma albo jej się przypomnie, że ma ała na czole
A w czoraj zaliczyl tez za jednym zamachem szczepienie I moj dzielny synolek wcale nie plakal

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Zawsze myślałam że jak się stawiasz na IP z dzieckiem z którego leje się krew to już jest mega poważna sprawa i każdy się rzuci na ratunek a tu zonk trzeba pozdrowić panią dr od serca zeby tyłek ruszyła bo akurat tłusty czwartek był i pewnie żarła 7 pączka a tu ktoś jej narusza mir pracy... chwała Bogu nabyłam wprawy w rozmowach z lekarzami i nie mam już krępacji w rzucaniu pannami lekkich obyczajów żeby tylko się zabrali za obowiązki... powinni tego na szkole rodzenia uczyć serio!
i bądź tu człowieku spokojny i przekonany,że otrzymasz pomoc wtedy, kiedy jej potrzebujesz....
Martka była konsultowana ginekologicznie dwa razy, chirurgicznie chyba z 4 w celu wykluczenia ciała obcego, endokrynologicznie pod kątem badania poziomu hormonów i oględzin na poczet przedwczesnego dojrzewania też porządnie przebadana w końcu tydzień w szpitalu siedziałyśmy, teraz czekam już tylko na wyniki krzepliwości krwi bo pomysły powoli się kończą. Jeśli prywatnie to do kogo jeszcze?

jak krzepliwość krwi to do hematologa...a tak to już sama tez nie wiem, kto by mógł wam pomóc..

Taaaa moja łobuza też narozrabia mi solidnie a potem przytuli się i powie: wiesz, bardzo cię lubie.... i co zrobić
przytulić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-05, 12:32   #1152
martunia_199
Zakorzenienie

Aga nie uraziłaś, każdy robi jak uważa - ja też uważam że dziecko powinno te czynności wykonywać w łazience i tak będzie na pewno ale jeszcze nie teraz

Irmith nie mam pojęcia gdzie się jeszcze udać - chodziło mi bardziej o to żeby się nie dać spławić lekarzom bo przecież jakiś powód musi być tych krwawień, ale widzę że faktycznie przebadali Martusię porządnie w szpitalu

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2014-04-05, 20:21   #1153
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Dobrze że u nas czynność mycia zębów była zawsze w łazience, bo szybko z nauką wypluwania a i potrzeby fizjologiczne szybko z mobilnego nocnika zostały wyplenione do WC bo im później tym gorzej to przestawić

Martunia spławić się nie dam bo to kurde zbyt poważne, tylko własnie co dalej... zobaczymy w poniedziałek będę łapać panią dr która nas kierowała na te badania i zobaczymy co ona powie. No i może już ta krzepliwość będzie.

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2014-04-05, 20:50   #1154
anciaahk
kosmitka

Moj w ogóle nie robi w nocnik. Mógłby robić na środku salonu czy gdzie by chciał, byle by robił.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Agus może Cię zaskocze, ale nie zmuszam Franka do nauki w ogóle. Parcia jak to okreslilas tez nie mam. Tata mu kupil i tate wysmialam a tu niespodzianka, bo Franek był bardzo zainteresowany. Literek szuka na koszulkach, książkach itp.

Stary 2014-04-05, 20:52   #1155
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Moj w ogóle nie robi w nocnik. Mógłby robić na środku salonu czy gdzie by chciał, byle by robił. [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

[/COLOR]Agus może Cię zaskocze, ale nie zmuszam Franka do nauki w ogóle. Parcia jak to okreslilas tez nie mam. Tata mu kupil i tate wysmialam a tu niespodzianka, bo Franek był bardzo zainteresowany. Literek szuka na koszulkach, książkach itp.
co nie tez tak mam
jestem z atym aby dzieciatko opanowało najpierw dana umiejentnośc a nastepni eiśc krok dalej i pokazac mu gdzie sie to robi najlepiej
nie wszytko na raz, jak z dzieckiem ma sie kontakt i umie sie mu coś wytłumaczyc to nawet mycie zębów w łózku nie uczy " złych nawyków"

Ancia i gratki dla małego zdolniachy
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 20:53   #1156
anciaahk
kosmitka

Piąteczka Asiu.

Stary 2014-04-05, 21:01   #1157
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
co nie tez tak mam
jestem z atym aby dzieciatko opanowało najpierw dana umiejentnośc a nastepni eiśc krok dalej i pokazac mu gdzie sie to robi najlepiej
nie wszytko na raz, jak z dzieckiem ma sie kontakt i umie sie mu coś wytłumaczyc to nawet mycie zębów w łózku nie uczy " złych nawyków"

Ancia i gratki dla małego zdolniachy
mam takie samo podejście

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2014-04-05, 21:10   #1158
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Piąteczka Asiu.
Cytat:
mam takie samo podejście
no jakoś nie umiem Marcela do czegoś "zmusić " jak nei chce to nie, raz ze nei chce dwa ze on sie nie da on charakterny po mamusi
ostatnio mył zabki na podłodze w przedpokoju przy lustrze z szafy-wazne że mył
jakby ni echciał w łazience to co? mam w ogole nie dawac mu myc? mój od poczatku tam ze mna mył zabki i teraz mu sie odmieniło, to co mam go zmusić? abronic myc czy jak?
to jeszcze dziecko, tłumacze, pokazuje i on wie , ale akurat ma ochote zrobić i spróbowac cos po swojemu-niech próbuje , zobaczy efekt , no niech pozna różne opcje i juz
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 21:11   #1159
anciaahk
kosmitka

Dokładnie. Na wszystko przyjdzie czas.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-05, 22:15   #1160
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Aga nie uraziłaś, każdy robi jak uważa - ja też uważam że dziecko powinno te czynności wykonywać w łazience i tak będzie na pewno ale jeszcze nie teraz
każdy wychowuje po swojemu....jak to napisałaś
Cytat:

Agus może Cię zaskocze, ale nie zmuszam Franka do nauki w ogóle. Parcia jak to okreslilas tez nie mam. Tata mu kupil i tate wysmialam a tu niespodzianka, bo Franek był bardzo zainteresowany. Literek szuka na koszulkach, książkach itp.
ale ja nie miałam wcale na myśli, ze go zmuszasz...widać Franek polubił literki i lubi poznawać nowe rzeczy..,dobrze, że jest taki ciekawy wszystkiego
Cytat:
Dokładnie. Na wszystko przyjdzie czas.
Stary 2014-04-06, 07:08   #1161
archinta
Zakorzenienie

M8- rozlozylas mnie ta misja.piwniczno-ziemniaczana Stasia, w środku nocy .Tz też mało nie padl,jak mu to przeczytalam! Bossski jest ten Twój agent! ¡

Ja Piotka też nie przymuszam, raczej wypatruje momentów i gdy przyjdziesz TEN moment to staram się tylko odpowiednio go ukierunkowac.

Irmith- ciezko nawet skomentować to co piszesz o wizytach u tylu lek i na IP.
Ale ostatecznie zdiagnozowano skąd jest krew? Czy to z endometrium? Robili jej usg, żeby okreslic grubość endom., czynność jajnikow itp?

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2014-04-06 o 07:09
archinta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-06, 07:33   #1162
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Stasiek z gadaniem to agent, norma jest jak coś krzyknie w nocy i śpi

mąż ma tak samo wczoraj w nocy usiadł i gadał ze zmieni sobie plan taryfowy, po moim szturchnięciu , położył się i dalej spał

co do przymusu etc, Staś też jak chce może sikać do nocnika na środku salonu, a sam już załapał że sika się w łazience jak mama i tata i sam leci na nakładkę zęby też miał długi czas że myślismy gdzie popadnie, czy to przy bajce czy w łóżku. Tak samo już załapał że rodzice myją w łazience i on też zawsze chce w łazience i coś tam wypluwa do umywalki nie ma teraz przeproś, łazienka i koniec
tak jak jedzenie przy stole w kuchni tak jak mama , jeszcze tatę woła żeby razem jeść . Przyszedł u niego ten okres że patrzy co my robimy i gdzie , on chce tak jak my, bo mówi że już "duzy chłopak" jest

25.08.2011

Stary 2014-04-06, 08:00   #1163
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Stasiek z gadaniem to agent, norma jest jak coś krzyknie w nocy i śpi

mąż ma tak samo wczoraj w nocy usiadł i gadał ze zmieni sobie plan taryfowy, po moim szturchnięciu , położył się i dalej spał

co do przymusu etc, Staś też jak chce może sikać do nocnika na środku salonu, a sam już załapał że sika się w łazience jak mama i tata i sam leci na nakładkę zęby też miał długi czas że myślismy gdzie popadnie, czy to przy bajce czy w łóżku. Tak samo już załapał że rodzice myją w łazience i on też zawsze chce w łazience i coś tam wypluwa do umywalki nie ma teraz przeproś, łazienka i koniec
tak jak jedzenie przy stole w kuchni tak jak mama , jeszcze tatę woła żeby razem jeść . Przyszedł u niego ten okres że patrzy co my robimy i gdzie , on chce tak jak my, bo mówi że już "duzy chłopak" jest
To u nas dokładnie tak samo, Bartek chce robić wszystko co my. Niezli obserwatorzy z dzieciaczkow. Takie to słodkie jak można obserwować jak sie dzieci rozwijaja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-06, 08:40   #1164
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

O matko.

Ziemniaki z piwnicy i mnie rozwaliły.

A co do tego o czym piszecie to ja mogę się schować. Mój odmawia odstawienia pieluchy, dopiero się rozgaduje a zęby myje gdzie popadnie. A jak nie chce myć to tam gdzie go "dorwiemy" wstyd ale co począć

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-06, 08:49   #1165
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
O matko.

Ziemniaki z piwnicy i mnie rozwaliły.

A co do tego o czym piszecie to ja mogę się schować. Mój odmawia odstawienia pieluchy, dopiero się rozgaduje a zęby myje gdzie popadnie. A jak nie chce myć to tam gdzie go "dorwiemy" wstyd ale co począć

U mnie jeszcze z miesiąc temu było podobnie. Stasiek sam nas tym zaskakuje jak to Martusiaa napisała z naszym dzieciaczków nieźli obserwatorzy

25.08.2011

Stary 2014-04-06, 09:11   #1166
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Archi narazie nic nie wiemy, żadne badania nic nie wykazują, na usg wszystko ok, wyniki w normie, dokładne oględziny też niczego nie wykazały... jutro będę się kontaktować z lekarką która nas kierowała na badania i zobaczymy czy ona ma jakiś plan...

U nas z nocnikiem to akurat proste było bo Martka pewnego dnia sama powiedziała że nie chce do nocnika a od jakiegoś czasu nawet nakładka odpada tylko prosto do ubikacji, pieluszka tylko do spania także i tak sukces jest wielki. A z myciem zębów nigdy nie było nawet potrzeby zmuszania bo od pierwszego razu mycie było w łazience a teraz Martka ma stopień i jest poprostu nauczona że ząbki myje tam bo i odrazu buzia od pasty się umaże no i mała wypluwa pastę także nie ma innej opcji mamy problem z jedzeniem bo ostatnio je malutko, długo i generalnie więcej się bawi i rozrzuca niż je :/

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2014-04-06, 09:24   #1167
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

U nas już trzy razy były przełomy nocnikowe, które po 1 dniu braw, zachwytów i wielkiej podjarki kończyły się wraz z wieczorem i rozkazem wsadzenia w pampa. Później no way i tak do dziś. Dziwnei wygląda już w tym pampie ;p

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-06, 10:41   #1168
new_life
Rozeznanie

My już bez pampka ale mała ma czasem takie dni, że nie ogarnia...
Miesiąc już bylo dobrze a dziś od rana kupka w majtki, siku...SZOK

Kiepski poranek eh... no ale oby to był chwilowy kryzys
Stary 2014-04-06, 16:38   #1169
agus1978
Wtajemniczenie

hej..chwila spokoju dziecko ogląda bajki a przyspieszenia ostatnio dostaje w łobuzowaniu, dyskutowaniu i szaleństwie, że masakra.... teraz na tapecie u nas jest zakup rowerku..dziecko się nie może zdecydować, czy chce biegówkę czy z pedałami ja osobiście wolę z pedałami, bo nie uśmiecha mi się za nią biegać
Misia już od jesieni odpieluchowana całkowicie, więc w tym temacie mam już spokój...zęby myje w łazience, jedzenie głównie w kuchni choć czasem się zdarza przed bajką (ale przynajmniej zje wtedy) a tak to tak jak wszędzie...każde dziecko jest inne
Stary 2014-04-06, 17:56   #1170
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
U nas już trzy razy były przełomy nocnikowe, które po 1 dniu braw, zachwytów i wielkiej podjarki kończyły się wraz z wieczorem i rozkazem wsadzenia w pampa. Później no way i tak do dziś. Dziwnei wygląda już w tym pampie ;p
Cotka ciesz się, że chociaż przełom był. U nas ani przełom ani cień szansy. Taki wielki kon i wali w pieluche. Wszystko gada a siku nie powie. Z zebami jakos tak nie wiem ze mam biegać po mieszkaniu. Myjemy w kąpieli i mam w nosie poki co zmiany. A jak go kapie mąż to pewnie zęby nie sa w centrum jego zainteresowania . Czasem np. twarzy mu nie umyje ....bo zapomniał.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości