|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Jazdy się też tak nie boję, ale testy to grr
|
#1142 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie Cytat:
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żebyś zdała
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję,że w końcu to nastąpi
|
|
|
|
#1146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Isopropyl Myristate to nie to samo co IPA. A jeśli ktoś używa szamponów z SLS, to może ładować silikonów w odżywkach ile chce, oczywiście jeśli włosy nie protestują. A serum do końcówek to powinna być bomba silikonowa, ma przecież zapobiegać zniszczeniom.![]() Teraz nie boję się używać kosmetyków naładowanych chemią i nie słucham nagonki na silikony, na parafinę itd. Dobrze to wytłumaczyła Kascysko w swoim blogu, chemik w końcu.
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Zadomowienie
|
Porobili teraz te testy takie, że ja bym zdawać nie chciała
![]() Ola, poradzisz sobie ![]() Hmm no to nie wiem Oczyść włosy prostym szamponem z SLSem, nawilż skalp i myj delikatnymi szamponami, może swędzenie ustąpi
|
#1148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
Wymarzonych mam dużo ale z tych przyziemnych to bmw seri 1 z 2006 roku, 2.0 diesel 163km
O samochodach i włosach mogłabym rozmawiać godzinami
|
#1150 |
|
Zadomowienie
|
Prosty szampon z SLS - np. Barwa, Joanna Naturia, Radical
Może glutek z siemienia lnianego ? Siemię Nie obciąża włosów, więc może być nałożona na skalp. Wspaniale nawilża.
|
#1151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeden z tych szamponów. Zobaczymy czy dadzą radę. Dzięki
|
|
|
|
|
#1153 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i chyba nie obłowię ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1154 |
|
Przyczajenie
|
Mam dokładnie taki sam "problem. Tyle tylko, że moje włosy przy głowie są suche i zniszczone. Nie żebym uważała, że całe mam super zdrowe i tylko tam takie sianko, ale są naprawdę okropne! - wywijają się we wszystkie strony, są jakieś jaśniejsze...a do tego to puszenie, ehhh, uroki kręciołków
widząc zdj twoich włosów, mam wrażenie, że mamy je niemal identyczne, a jak nie - to baardzo podobne taka włosowa siostra - marzenie!
|
|
|
|
#1155 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz nawet często jeżdżę a jak mi się zdarzy jakaś dłuższa przerwa to czuję, że czegoś mi brakuje.
|
|
#1157 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Nakremowałam włosy Eveline z aloesem poza tym tylko mycie dziś będzie, bo czasu nie mam wybitnie.Pochwalę się, że dogadałam się dziś z jednym prowadzącym i mam już promotora projektu inżynierskiego
|
|
|
|
#1158 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
ale pędzicie z postami, ledwo Was nadrobiłamCytat:
Moje włosy są ostatnio nie wyjściowe, ale nie dla tego, że ich stan jest zły, ale przez fatalną pogodę ;( nie nawiedzę wilgoci A tak poza tym standard: olej, mycie, odżywka, wcierka, odżywka b/s. |
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ech to prawda, że matura przy stresie na prawko to było nic Właściwie na pisemnych sie nie stresowałam tylko na ustnych, ale na egzaminie na prawko jest większy...taki paraliżujący, że mimo iż dobrze jeździłam na jazdach i instruktor mnie chwalił, to na tym właściwycm egzaminie nie mogłam go opanować. Koszmar.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z Polandii ![]() Uskuteczniając moje początkowe włosomaniactwo powiem wam, że: Przede wszystkim zaliczyłam frycka, który skutecznie opitolił mi końcówki Mimo, ze płakałam nad ilością i długością to przynajmniej nie wygladam już jak miotła ![]() No i zakupiłam pare przydatnych produktów między innymi biedronkowy olej z winogron i suplement diety w formie skrzypu W tabletkach mam zapas na 4 miesiące ![]() Teraz trzeba się dalej trzymać z dala od farbowania i prostowania włosów i będzie gitara
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale jestem prze szczęśliwa znalazłam starego AiK bez izopropylu wiem, że on jest tam w małych ilościach i zapewne nic złego by nie zrobił ale jakoś czuję się pewniej jak wiem, że tego tam nie ma
i kupiłam dwie paczuszki kozieradki powiecie mi jak ja przygotowujecie? i jak długo może stać przygotowana w lodówce? i jeszcze skrzyp i pokrzywa i dwa opakowania calcium pantothenicum, od poniedziałku zaczynam kurację siedzę teraz zaolejowana na biovaxa latte, zaraz spłukuje i nakładam bingo drożdżowe ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Ja prawko zdałam za drugim razem, nie zapomnę nigdy jak to mi gościu za pierwszym razem kopertę kazał zrobić, a mój instruktor tylko jeden jedyny raz mi pokazał jak to się robi bo powiedział, że koperty dają tylko tym, których chcą na dzień dobry oblać Na początku też mi się chciało jeździć, jestem nauczona na aucie TŻ, ale teraz to już mi się nie chce za bardzo kierować, ekscytacja minęła :P |
|
|
|
#1162 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczęta! Mam duży problem z moimi wł0sami tuż po umyciu i osuszeniu ręcznikiem. A mianowicie robi mi się jeden wielki kołtun! Nie ma znaczenia jakim umyje szamponem, jaka nalożę odżywkę, maskę czy bedzie olejowanie przed myciem. Wspomagam sie odzywką uatwiajacą rozczesywanie ale to rozwiazanie dorazne, a ja chciałabym pozbyć się problemu na stałe. Czy mozecie mi cos doradzic? Co polecacie? Na blogu mam zdjęcia.
Edytowane przez Ines 90 Czas edycji: 2013-10-21 o 20:27 |
|
|
|
#1163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O własnie, też mam kozieradkę, która będzie moją następna kuracją i równiez jestem ciekawa ile mozna ją przechowywac w lodówce. A jesli chodzi o jej przygotowanie to pewnie skorzystam z przepisu Anwen KLIK
|
|
#1164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Uzależnienie
|
Upolowałam odżywkę z biedry i teraz myślę, jakby tu ją wykorzystać, chyba wypróbuje mieszanie z olejem, bo olejowanie na sucho nie bardzo mi przypadło do gustu.
|
#1166 |
|
Zadomowienie
|
|
#1167 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam pytanie z innej beczki. Jak pielęgnujecie swoje kręcone włosy? Szukam jakiejś odżywki/maski bez silikonów, która po dłuższym stosowaniu dałaby efekt "wow" ale praktycznie każda, stosowana przeze mnie daje podobny efekt, zależy mi na uwydatnieniu skrętu i zlikwidowaniu puchu.
Szukam również żelu (oprócz lnianego) do włosów kręconych bez alkoholu i z przyzwoitym składem. Macie coś godnego polecenia?
|
#1168 |
|
Uzależnienie
|
Tak odnośnie żelu - swego czasu furore zrobił żel aloesowy, pamiętam, że nawet sama go kupiłam i był super, ale szybko zniknął ze sklepów - używa się jeszcze do włosów takich cudów?
O coś takiego - https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/24911_250.jpg
Bridezilla ![]() Edytowane przez Antilia Czas edycji: 2013-10-21 o 20:59 |
|
|
|
#1169 |
|
Rozeznanie
|
Ja posiedziałam ponad godzinę z garnierem a i k, potem płukanka z lnu i efekt jest całkiem fajny.
Zauważyłam że ostatnio mniej włosów mi wypada, o wieele i że w ciągu miesiąca urosły ok. 2,5 cm ![]() Kukimi ja mam fajny żel bez alko. Bielenda- błyskacz. Trysk i błysk. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Aha. I dużo bejbijków
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piona Skończę radicala i zacznę kozieradkę, nie mogę się już doczekać Jak 3dni to będę sobię na bieżąco parzyć bo mam zamiar ją stosować tylko przed myciem, a myje co 3dni i też już czytałam tą notke Anwen i też będę stosować ten przepis
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

Chociaż już mniej jak w połączeniu BD + odżywka z Matrixa 
żebyś zdała