Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-19, 09:58   #1141
gararetka
Raczkowanie

GG do gararetka
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Witajcie ponownie,

może niezupełnie będzie to związane z kosmetykami ale ponieważ Wy wiecie chyba wszystko dlatego pytam tutaj

Chciałabym się zaopatrzyć w probiotyk typu Lactovaginal albo Lacibios femina - generalnie coś co mnie ochroni przed infekcją na przykład na basenie. Znacie może tego typu produkty na tutejszym rynku?

I jeszcze jedno - który z produktów tu dostępnych jest podobny do Sensibio H2O Biodermy?

Dziękuję za odpowiedź
gararetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 10:01   #1142
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cytat:
Napisane przez Olaola Pokaż wiadomość
Apsik, a czy próbowałaś serii E45? Pytam, bo moja koleżanka ma problemy z bardzo wrażliwą i przesuszoną skórą, wszystkie specyfiki E45 natomiast spisywały się na niej świetnie. Wprawdzia toniku chyba nie produkują
Wczoraj kupilam jeden kremik z tej serii E45, ale w skladzie ma glównie różnego rodzaju parafiny, glicerynę i lanolinę... Nie podoba mi się...
Fakt, ze nie ma nic co mogloby podrażniać ale prócz zatrzymywania wody w skórze nie ma nic odżywczego wlaściwie... Ale bardzo Ci dziękuję za podpowiedź

Czy znacie taką sieć sklepów która się nazywa Home & Bargains?
Wczoraj znalazlam tam balsam do ust Carmex za 99p.
Szampon Tresemme razem z odżywką kosztuje 2,99. Ceny troszkę niższe niż w innych sklepach. No i można tam znaleźć dużo fajnych rzeczy do domu, zdobione poduszki, ciekawy wazony, suszki do nich, obrusiki itd.
Apsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 11:14   #1143
13ryjek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Apsik Pokaż wiadomość
...

I potrzebuję jakiegoś kremu, który wzmocni skórę, odżywi ją.. myślalam o tym różanym Dr Hauschki (dzięki 13ryjku za podpowiedź), tylko nie wiem gdzie go kupic?
Bylam niedawno u kosmetyczki, która powiedziala, ze mój plaszcz lipidowy wymaga szczególnej opieki i troski, bo jest dość mocno starty (mam takie lekkie zaczerwienienia zaraz po umyciu, wygląda trochę jak trądzik rózowaty, taki delikatny rumień przy skrzydelkach nosa).
Teraz muszę wyleczyć troszkę buzię. Dziękuję za pomoc i odzew, bardzo, bardzo mi pomoglyście.
Apsik, nie wiem jak u Was w Anglii ale u mnie, Hauschkę można kupić w małych sklepikach ze zdrową żywnością i kosmetykami naturalnymi.
Jak juz znajdziesz, to może na początek kup sobie zestaw podróżny do pielegnacji twarzy Hauschki. To mini produkty. Masz tam krem z pigwy i z róży. Jakiś krem nawilżający, tonik, mleczko do demakijażu i krem - peeling oczyszczający. Ja tak zrobiłam przetestowałam sobie kremy pod względem uczulenia i efektu, a potem kupiłam Na pierwszy ogień poszedł krem z pigwy ( jest lżejszy) a teraz mam z róży. Ten jest bardzo tłusty ale po chwili wszystko sie wchłania. Jak dla mnie jest chyba bardziej odżywczy niz ten z pigwy.
13ryjek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 11:47   #1144
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

Cytat:
Napisane przez 13ryjek Pokaż wiadomość
Apsik, nie wiem jak u Was w Anglii ale u mnie, Hauschkę można kupić w małych sklepikach ze zdrową żywnością i kosmetykami naturalnymi.
Jak juz znajdziesz, to może na początek kup sobie zestaw podróżny do pielegnacji twarzy Hauschki. To mini produkty. Masz tam krem z pigwy i z róży. Jakiś krem nawilżający, tonik, mleczko do demakijażu i krem - peeling oczyszczający. Ja tak zrobiłam przetestowałam sobie kremy pod względem uczulenia i efektu, a potem kupiłam Na pierwszy ogień poszedł krem z pigwy ( jest lżejszy) a teraz mam z róży. Ten jest bardzo tłusty ale po chwili wszystko sie wchłania. Jak dla mnie jest chyba bardziej odżywczy niz ten z pigwy.
Fajnie to brzmi - u was - u nas

Będę szukac w takim razie, a jak mi się nie uda znaleźć to zamówię przez internet.
To dobry pomysl, zeby skorzystac z tych mini produktów. Mam już sporą kolekcję rzeczy, które nie przypadly mi do gustu.
Stary 2007-07-20, 08:05   #1145
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

Znalazlam stronę z produktami Dr Hauschki, na której można sobie sprawdzic czy w pobliżu miejsca zamieszkania znajdują się sklepy z tymi kosmetykami. Jest też sklep online, można zrobić zakupy przez internet. Wklejam link, może ktoś jeszcze będzie potrzebował:

http://www.drhauschka.co.uk/

Już zamówilam zestaw mini produktów, jeden make-up oraz Toned Day Cream. To sklep firmowy, więc jest tam wszystko co Dr Hauschka produkuje. Slawny puder również
Stary 2007-07-20, 18:15   #1146
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper
Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

jakis czas temu cos pisalyscie o promocjach w Superdrugu. Co powiecie na to? http://www.superdrug.com/invt/334847
Stary 2007-07-20, 18:45   #1147
AfroJAzz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
jakis czas temu cos pisalyscie o promocjach w Superdrugu. Co powiecie na to? http://www.superdrug.com/invt/334847

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-20, 18:51   #1148
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
Ktoras Wizazanka pisala, ze skorzystala z takiej wlasnie promocji na Clinique i kosmetyki okazaly sie przeterminowane
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 20:44   #1149
Ekta21
Przyczajenie

Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

13ryjku mozesz napisac ile ml maja te miniaturki hauschki?
I mnie teraz kusi zeby wyprobowac,tym bardziej ze moje kremowe zapasy bardzo zubozaly
Ekta21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 20:54   #1150
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ktoras Wizazanka pisala, ze skorzystala z takiej wlasnie promocji na Clinique i kosmetyki okazaly sie przeterminowane
No o ile ta promocja jest rowniez w sklepie to mozna sprawdzic ewentualnie skorzystac z prawa do rozmyslenia sie

Apsik - Dr Haushka w kazdym sklepie ze zdrowa zywnoscia. Holland&Barrets nawet chyba ma, john Lewis. Zajrzyj sobie tu i znajdz sklep najbizej siebie:
http://www.drhauschka.co.uk/outlets....b226e&linkid=1

Edit: - no ja to czytam a nie dowidze sama sobie juz stronke znalazlas

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 21:23   #1151
13ryjek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ekta21 Pokaż wiadomość
13ryjku mozesz napisac ile ml maja te miniaturki hauschki?
I mnie teraz kusi zeby wyprobowac,tym bardziej ze moje kremowe zapasy bardzo zubozaly
Ekta kremy maja po 5 g, krem do demakijazu i peeling 10 g, tonik 10 ml
Stary 2007-07-20, 21:38   #1152
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

Szukalam plynu micelarnego Avene, ale nie znalazlam takiego proudktu, który ma w nazwie "micellaire"... po polsku chyba nazywa sie po prostu wlaśnie plyn micelarny, prawda? Więc który to produkt? Na stronie i w sklepie bootsa jest tego dużo...
Stary 2007-07-20, 21:41   #1153
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

Cytat:
Napisane przez Ejva Pokaż wiadomość
No o ile ta promocja jest rowniez w sklepie to mozna sprawdzic ewentualnie skorzystac z prawa do rozmyslenia sie

Apsik - Dr Haushka w kazdym sklepie ze zdrowa zywnoscia. Holland&Barrets nawet chyba ma, john Lewis. Zajrzyj sobie tu i znajdz sklep najbizej siebie:
http://www.drhauschka.co.uk/outlets....b226e&linkid=1

Edit: - no ja to czytam a nie dowidze sama sobie juz stronke znalazlas
Dzięki Ejva za ratunek Ale wlaśnie w mojej malej miejscowości nie ma takich sklepów. Ale super, ze istnieje internet i sklepy online
Stary 2007-07-20, 23:04   #1154
13ryjek
Rozeznanie

Cytat:
Szukalam plynu micelarnego Avene, ale nie znalazlam takiego proudktu, który ma w nazwie "micellaire"... po polsku chyba nazywa sie po prostu wlaśnie plyn micelarny, prawda? Więc który to produkt? Na stronie i w sklepie bootsa jest tego dużo...
Apsik jest w kartoniku ma konsystencję gęstej zawiesiny (mętny jest).
Tak to sie nazywa:

Extremely gentle cleanser
no-rinse tissue-off formula
Sensitive and irritated skin
Stary 2007-07-21, 09:05   #1155
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

Tak myślalam, zwlaszcza, ze w opisie jest informacja, ze sklada się w 95% z wody termalnej, ale chcialam mieć pewność
Dziekuję Ci bardzo

A tak przy okazji zestawów promocyjnych... czy ktoś widzial ten?

http://www.lancome.co.uk/_en/_gb/catalog/product1.aspx?prdcode=181 01y&categorycode=AXEMakeu p^F1_Eyes^F2_Eyes_Mascara s^F3_Eye_Mas_Lengthening& vname=name&rtlid=WELLBEIN G

Sporo tutaj pochlebnych opinii dla tego tuszu...
Stary 2007-07-21, 18:39   #1156
AniaWila
BAN stały

o kurcze!!!! to Wy wszystkie tutaj jestescie? na posterunku? a ja myslalam, ze kazdy jest gdzies rozsiany na wakacjach Aaliyah, Ejva, Bee i dla reszty oczywiscie tez

ja jeszcze sie wakacjuje dosyc ostro, choc nudno mi jak chole...a
A co do kosmetykow EA to mi sie kojarza z TK Maxem, gdzie stoja sobie bezwiednie w poplamionych i obdartych opakowaniach z pewnie przeterminowana data no co? tak mi sie kojarzy EA :P a do superdruga w kwestii lepszych kosmetykow po niebywale niskich cenach nie mam zaufania i juz ;p
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-21, 18:51   #1157
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio zamawilam ten plyn avene
Plyn miceralny to:
Eau Thermale Avene Micellar Lotion Cleanser and Make-Up Remover
skladniki:
Water (Aqua); Cocamidopropyl Betainamide MEA Chloride; Poloxamer 188; Bisabolol; Fragrance (Parfum); PEG/PPG/14/4 Dimethicone; Sodium Chloride; Sodium Hyaluronate; Trisodium EDTA

jest jeszcze:
Eau Thermale Avene Gentle Cleanser For Intolerant Skin-ale on zawiera sls

a takze:
Eau Thermale Avene Gentle Milk Cleanser-ale ten znowu zawiera mineral oil-moze zapychac-raczej dla b suchych cer

teraz przeczytalam odpowiedz Ryjka-moze u Was jest inna wersja-ja zamawialam zcvs pharmacy i maja 3 rodzaje
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-21, 22:15   #1158
13ryjek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Ja ostatnio zamawilam ten plyn avene
Plyn miceralny to:
Eau Thermale Avene Micellar Lotion Cleanser and Make-Up Remover
skladniki:
Water (Aqua); Cocamidopropyl Betainamide MEA Chloride; Poloxamer 188; Bisabolol; Fragrance (Parfum); PEG/PPG/14/4 Dimethicone; Sodium Chloride; Sodium Hyaluronate; Trisodium EDTA

jest jeszcze:
Eau Thermale Avene Gentle Cleanser For Intolerant Skin-ale on zawiera sls

a takze:
Eau Thermale Avene Gentle Milk Cleanser-ale ten znowu zawiera mineral oil-moze zapychac-raczej dla b suchych cer

teraz przeczytalam odpowiedz Ryjka-moze u Was jest inna wersja-ja zamawialam zcvs pharmacy i maja 3 rodzaje
Elfie u mnie jest tylko to co wymieniłam i ten płyn właśnie mam. Teraz dałaś mi do myślenia To co ja mam? Nic mnie nie podrażnia, ładnie zmywa makijaż twarzy i oczu. Przypomina mi płyn miceralny LRP.
Stary 2007-07-22, 18:09   #1159
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

Dokladnie.
Tylko, ze cokolwiek to jest (co my tu mamy, bo już tez zakupilam, tak przy okazji na prawde super ) to tutaj nie ma innego firmy Avene. A optycznie wygląda jak wlasnie plyn micelarny, choć w sklepie jest w pudelku i tego nie mozna na oko od razu stwierdzic.
Grunt, ze dziala, świetnie oczyszcza i nie wymaga użycia wody. Swoją drogą 13ryjku bardzo Ci dziękuję za radę, moja skóra bardzo dobrze czuje sie po takim zmywaniu, tysiąc razy lepiej niż po użyciu angielskiej chloróweczki kranowej
Stary 2007-07-22, 18:42   #1160
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 13ryjek Pokaż wiadomość
Elfie u mnie jest tylko to co wymieniłam i ten płyn właśnie mam. Teraz dałaś mi do myślenia To co ja mam? Nic mnie nie podrażnia, ładnie zmywa makijaż twarzy i oczu. Przypomina mi płyn miceralny LRP.
Cytat:
Dokladnie.
Tylko, ze cokolwiek to jest (co my tu mamy, bo już tez zakupilam, tak przy okazji na prawde super ) to tutaj nie ma innego firmy Avene. A optycznie wygląda jak wlasnie plyn micelarny, choć w sklepie jest w pudelku i tego nie mozna na oko od razu stwierdzic.
Grunt, ze dziala, świetnie oczyszcza i nie wymaga użycia wody. Swoją drogą 13ryjku bardzo Ci dziękuję za radę, moja skóra bardzo dobrze czuje sie po takim zmywaniu, tysiąc razy lepiej niż po użyciu angielskiej chloróweczki kranowej
Najwazniejsze ze dziala
sprawdzilam dokladniej sklad-b podobny- sls jest w sumie na ostanim miejscu wiec nie powinien wysuszac-no i ten ktory Wy macie nie ma w skladzie fragrance-to tez dobrze-fragrance moze podrazniac.
Mam nadzieje ze mnie nie podrazni-ja jeszce swojego nie dostalam.
Stary 2007-07-23, 16:26   #1161
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

Elfie, mam przeraźliwie wrażliwą buzię i jak dla mnie ten preparat jest świetny, z czystym serduchem polecam. Myślę, ze Tobie tez będzie slużyl
Stary 2007-07-24, 03:33   #1162
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Elfie, mam przeraźliwie wrażliwą buzię i jak dla mnie ten preparat jest świetny, z czystym serduchem polecam. Myślę, ze Tobie tez będzie slużyl

Zdam relacje jak sie sprawuje jak dostane
Stary 2007-07-24, 12:34   #1163
biiibiii
Zakorzenienie

Dziewczeta prosze o pomoc,
strasznie zepsula mi sie cera odkad przyjechalam do UK. potrzebuje czegos punktowego na wypryski. co mozecie mi polecic? i jeszcze dobrze by bylo jakby nie bylo specjalnie drogie ;p
bardzooo prosze, pomorzcie, bo nie mam sie do kogo tutaj zwrocic o pomoc a Wy jestescie ekspertki
biiibiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 18:51   #1164
Beekeeper
Zakorzenienie

Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cytat:
Napisane przez biiibiii Pokaż wiadomość
Dziewczeta prosze o pomoc,
strasznie zepsula mi sie cera odkad przyjechalam do UK. potrzebuje czegos punktowego na wypryski. co mozecie mi polecic? i jeszcze dobrze by bylo jakby nie bylo specjalnie drogie ;p
bardzooo prosze, pomorzcie, bo nie mam sie do kogo tutaj zwrocic o pomoc a Wy jestescie ekspertki
No wiec Ryjku, dzis specjalnie dla Ciebie obejrzałam te pudry. Jest to duzy puszek i w nim znajduje się pylek.
Najbardziej spodobal mi sie ten brzoskwiniowy, Kitten Classic chyba. Jest to odcień szampański i składa się cały z malutkich drobinek. Jest taki beżowawy właśnie i bardzo neutralny. Następny, fioletowy, kitten goes to paris tez nie jest najgorszy, tylko ze jest juz ewidentnie zimny czyli nie dla mnie , cieplego typka.
Trzeci, czarny, kitten shops new york city jest natomiast kompletnie inny pod wzgledem drobinek i nie sa juz to migoczace iskierki jak we wczesniejszych, lecz brokat mieniacy sie na rozowo, srebrno i chyba niebiesko (?). Moim zdaniem tylko na sylwestra.
Stary 2007-07-24, 18:55   #1165
styska
Rozeznanie

Ja na pryszcze kupilam sobie zel Oxy w superdrugu, nawet calkiem dobrze mi sie sprawuje, swego czasu robilam sobie maseczke aspirynowa na twarz i tez dobrze radzila sobie z pryszczami ale z racji ze teraz lato to nie uzywam. No i zamiennie pasta cynkowa z Polski.
styska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 19:49   #1166
13ryjek
Rozeznanie

Bee dzięki Ja też ostatnio sie do nich dopadłam i tak jak Tobie spodobał mi się ten brzoskwiniowy, Kitten Classic
Tylko się rozczarowałam trochę Myślałam, że w środki jest puder, w którym ciapie sie puszkiem , a tu puder jest w puszku. Jeszcze takiego wynalazku nie miałam . Cały czas jednak o tym pudrze myslę

Biibii może to tymczasowy wysyp Zmiana wody i jedzenia.
Ja też uzywam maseczkę z aspiryny lub polopiryny S. Najczęściej stosuje punktowo. Pomagał mi też Effakler A.I. LRP ( tak to chyba sie zwie) nie jestem pewna ale u mnie kosztuje chyba jakies 11 euro.
Stary 2007-07-24, 20:53   #1167
Beekeeper
Zakorzenienie

Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Dzis dorwalam sie tez wreszcie do kosmetykow Me Me Me i musze powiedziec ze calkiem fajne sa. Te rozswietlacze to moze nie do konca Benefit, ale napewno warte sa rozwazenia, zwlaszcza, ze kosztuja 1/3 tego co one. Bardzo mi sie tez spodobaly te nowe rozswietlacze podobne do Shimmer Bricksow BB, ale w opakowaniu w stylu Benefit lub Too Faced (czyli taka mala ksiażeczka, uwielbiam takie opakowania!) a zwlaszcza ten bronzujacy (bo co do rozowego to nie bylabym pewna,za bardzo fuksjowy byl). Niestety nie mieli testerow,wiec nie moglam sprawdzic co i jak. Fajne tez mieli korektory w sztyfcie: zielony i fioletowy. Mysle, ze naprawde beda działały.

Ogladalam tez bronzer Benefitu Hoola i musze powiedziec, ze moze i ma bardzo ladny naturalny kolor, ale tez przy tym jest dosc ciemny i dla bladych twarzy raczej niebezpieczny. Do tego bardzo miekki, wiec mozna niechcacy niezle sie usmarowac.

A ma ktoras z Was ta kredke "ujarzamiającą"pomadk i i blyszczyki? Troche mnie zaskoczyla,bo myslalam, ze jest w kolorze skory, a ona jest calkiem bezbarwna Ciekawa jestem czy w ogóle działa...

Poza tym jestem calkiem zakochana w tym nowym rozswietlaczu w plynie Revlonu. Nio P.I.E.N.K.N.Y jest dosłownie.

Tak samo zastanawiam sie nad tymi brylancikami do rzes, czy w rzeczywistości naprawde to tak wygląda jak na zdjęciu... http://www.revlon.com/ProductCatalog...C=309974746014
Stary 2007-07-25, 09:44   #1168
biiibiii
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Dziekuje dziewczeta
biiibiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 18:10   #1169
Hosenka*
Zakorzenienie

Czy w Anglii dostępne są kosmetyki Isa Dory? Jeśli tak, to czy można je kupić w Superdrug lub Bootsie? Przyznam, że nie rzuciły mi sie w oczy, ale wolałam zapytać...

EDYCJA: i coś wam jeszcze napisze z polskiej Urody:

Cytat:
Napisane przez Uroda lipiec 2007
KOLEJKA PO KREM!
Okazuje się, że kosmetyki budzą wielkie emocje. Po emisji programu, w którym przedstawiono wyniki badań potwierdzające przeciwzmarszczkowe działanie serum Protect & Perfect Beauty marki No 7, do sklepów Boots ustawiły sie kolejki. Jego sprzedaż wzrosła o 2 tys. procent, a na listę oczekujących zapisało się ponad 100 tys. kobiet
nieźle

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-25, 21:44   #1170
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Czy w Anglii dostępne są kosmetyki Isa Dory? Jeśli tak, to czy można je kupić w Superdrug lub Bootsie? Przyznam, że nie rzuciły mi sie w oczy, ale wolałam zapytać...
Kosmetyki Isa Dory...hmmm...nie chyba nie ma. W kazdym badz razie nie rzucily mi sie w oczy

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
EDYCJA: i coś wam jeszcze napisze z polskiej Urody:

nieźle
Ta zbiorowa goraczka miala miejsce chyba 3 miesiace temu
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości