|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
robie kopytka z gulaszem i sosem grzybowym. komu?
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Na swoje wytłumaczenie mam tylko zbudynienie ciążowe
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli nie to pamiętaj, że tu jesteśmy. Zawsze możesz napisać, chociażby żeby powiedzieć, że jest Ci źle. Wszystkie wiemy jakie to uczucie i na pewno znajdziesz tu dobre słowo i pocieszenie ![]()
![]() |
#1144 |
Raczkowanie
|
Nie myslalam I raczej sie nie wybiore gdzie znajde psychologa ktory stracil dziecko.
Wy mi bardzo pomagacie. Wydaje mi sie ze to wszystko poglebia fakt ze nie rozmawiam z siostra ktora jest tu w Anglii. A do tego dochodzi jeszcze choroba mojego tsty, mojej bratowej i szwagra. Bardzo kocham swoja rodzine I jestesmy z soba bardzo zzyci. Chyba to poglebia moj stan. A pozatym to dopiero 6 miesiecy wiec chyba jeszcze za wczesnie na poprawe. Duzo tego wszystkiego. Dzieki ze jestescie. Ciesze sie ze do was dolaczylam.
#1145 |
Zakorzenienie
|
cześć
dziękujemy za życzenia ![]() stawiamy popołudniową kawę i tort ![]() mam nadzieje, że nadrobię was wieczorem izuś super, że diabetolog zadowolona ![]() ![]() ![]() Mój Mikołaj urodził się w 40+1 tc z wagą 2440g niby hipotrofik ale w szpitalu mówili, że trochę mu brakło do norm i że widocznie taka moja natura, że będę rodziła małe dzieci.
#1146 |
Raczkowanie
|
Natalio wszystkiego najlepszego dla Mikolaja.
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- A propo malych I duzych dzieci to moje dwie siostry tak mialy. Jedna z podejrzeniem zbyt malego dziecka trafila do szpitala I urodzila corke 3600g. Drugiej mowili ze dziecko duze mala urodzila sie 2200g I tak im powiedzieli lekarze. Tak wiec Izus glowa do gory a pozatym ja eyznsje zasade Male jest piekne I duzo potrafi.
#1147 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43784923]Artuś przybrał w ciągu 3 tygodni tylko 200 g, w ciągu 1,5 miesiąca zaledwie 600, więc mamy zalecenie rozszerzyć dietę, z glutenem czekać do 6 mż. Szczepienie makabra, Artur strasznie płakał. [/QUOTE]
To chyba normalne. Olek też w pewnym momencie przestał przybierać, później zaczął, a teraz znowu stoi. Jakie macie zalecenie? Co wprowadzać? Cytat:
![]() ![]() Ja też kiedyś myślałam o psychologu, ale tak samo jak Ty stwierdziłam, że nie znajdę takiego, który byłby mi w stanie pomóc, zwłaszcza w moim małym mieście. Dla mnie terapią było to forum. Więc pisz tu jak najwięcej, o czymkolwiek. To naprawdę potrafi zdziałać cuda
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Maga Ja śpię prawie na ziemi, TŻ na ścianie, a Stasio śpi jak młody Bóg rozłożony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43784923]Artuś przybrał w ciągu 3 tygodni tylko 200 g, w ciągu 1,5 miesiąca zaledwie 600, więc mamy zalecenie rozszerzyć dietę, z glutenem czekać do 6 mż. Szczepienie makabra, Artur strasznie płakał.[/QUOTE] a mówiłaś pediatrze, że ostatnio słabo jadł? ja nie wiem jak to jest z tymi zaleceniami rozszerzania diety. ja miałam zalecenie rozszerzania, żeby Jakub nie tył tyle, Pani, żeby Michaś przytył. dziwne to. ale Pani dobrze napisała, na początek dziecko zje może łyżeczkę, a jak jest wybredne, albo trudno mu się przyzwyczaić do nowej konsystencji jedzenia to i tyle nie zje. choć pewnie próbować warto ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakub co prawda ważył więcej w czasie zbliżonym do Twojego usg, ale żadna to reguła, dzieci w brzuchu też różnie rosną, przybierają skokowo, i nie wydaje mi się, żeby nasza dieta miała znaczący wpływ na wagę dzieci. No i u Jakuba zawsze waga z usg była zawyżona, urodził się z niższą niż prognozowana na kilka dni przed porodem. Cytat:
![]() Cytat:
my tak dosypiamy po nocy. Jakub prawie na mnie, albo w poprzek łóżka... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
Czy tylko Mój po tygodniu rozszerzania diety zjada 90 ml dyni z ziemniakiem i do tego 180 ml mleka??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
my tak śpimy od 10 miesięcy. Olek już nie wróci raczej do łóżeczka. Pewnie dopiero na swój tapczanik pójdzie
#1152 |
Zakorzenienie
|
fioluś- mieliśmy przez 2 tygodnie noc w noc płacz i wyciąganie rączek, na znak że Kasia chce do naszego łóżka, od tygodnie wszystko wróciło do normy
("trójki" minimalnie ale przebiły się przez dziąsła ![]() Perse- nie wiem czy my jesteśmy dobrym przykładem ale Kasia od marca (czyli od 9 miesiąca) do teraz (czyli do 17-tego miesiąca) przybrała niecałe 2 kg. Od urodzenia raz zdarzyło nam się przybrać 600gram za 1,5 miesiąca ale byliśmy wtedy na syropie wzmagającym apetyt ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- czekam na kuriera i coś go nie ma a spodziewałam się, że dzisiaj będzie zamówiliśmy Świętą Rodzinę ![]() wypatrzyłam ją nim zaczęliśmy remont i marzyłam aby zakupić taką do sypialni http://www.artedii.pl/produkt/sw-rodzina-r2 Mąż marzenia zrealizował ![]()
#1153 |
Zakorzenienie
|
u Waderki chyba nie obejdzie się bez operacji - ciąża za duża na metotreksat mają jej dziś jeszcze usg zrobić i decydować...
moja siostra miała tej firmy (medela) elektryczny oczywiście i była super zadowolona ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43780823]Adaś pięknie przybiera, crp w normie!!!, wegetacja w sercu sie zmniejszyła a tamto coś to był błąd w opisie ![]() ![]() ![]() super wieści ![]() ja już kupiłam ![]() ![]() pięknie ![]() no właśnie strasznie się martwię.... ANITKA odezwij się ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-11-19 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Maga- podziwiam za spanie z Olkiem
jak Kasia zapłacze w nocy to robię wszystko aby ją uspokoić i aby pozostała u siebie, Tz-et jak wstanie pierwszy to ją przekłada od razu do nas....po czym po chwili zasypia (tz-et) a ja włączam program"czuwanie" i czekam aż Kasia zaśnie aby ją przełożyć do łóżeczka, boję się, że mogłabym ją przygnieść... zdarza mi się po takim "czuwaniu", że przełożę ją bo zasnęła, wracam do łózka -zasypiam i po chwili budzę się z lękiem i szukam Kasi pod kołdrą.... ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- rena- szybka jesteś ![]() ![]()
#1155 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dajcie jakiś sprawdzony przepis na ciasto ,łatwy,efektowny i dobry
![]() Monia,częściej się udzielam bo Tż był na urlopie a teraz ma takie zmiany,że do 17 jest w domu, także wyręczał mnie trochę ![]() Dzisiaj byłam z Wiktorką w bibliotece, mała zaczęła czytać i chciała nowe książki
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Czarnula 3 bit pyszny i szybki
![]()
#1157 |
Rozeznanie
|
Zamówiłam Amelci torcik na roczek,o taki http://nk.pl/#profile/37722875/galle...o/34365101/519
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- a masz sprawdzony przepis?
![]() |
#1158 | |||||||
Zakorzenienie
|
CZESC! (znowu mi nie pocytowało wszystkiego
![]() CZARNULA! ale menu daj przepisy!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43784923]Artuś przybrał w ciągu 3 tygodni tylko 200 g, w ciągu 1,5 miesiąca zaledwie 600, więc mamy zalecenie rozszerzyć dietę, [/QUOTE]PERSE! biedny Artuś a jak macie rozszerzac dietę? Dzięki za wieści od Cynamonkow i to takie dobre wiesci ![]() ![]() IZA! super ze diabetolog Cie uspokoil bo Twoi tesciowei to mi ciśnienie podnieśli strasznie! Cytat:
![]() hahahaaahhh u mnie tez kopytka z sosem pieczarkowym. Ale muffiny mogę dorzucić! NATALIA! jeszcze raz najlesze zyczenia dla MIKIOŁAJA! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Szybka jesteś z prezentem - ja mam pomysł, cos zaczełam i mam nadzieje ze zdążę! ![]() Tez się martwie o ANITKE! RENA! a Ty jak się czujesz? Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
tak sobie myślę, jak bardzo musi cieszyć się cynamonkowa patrząc na zdrowiejące dziecko, sama się cieszę, że u nich coraz lepiej
![]() esesia- marzy nam się jeszcze ten do salonu http://www.artedii.pl/produkt/jezus-z-barankiem-j1 ale na razie się wstrzymaliśmy czarnulka- piękny tort chociaż zawsze jak patrzę na te kolorowe masy to zastanawiam się czy one są tak samo smaczne jak piękne ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- ciociami- mnie rozmowa z psychologiem zaraz po pierwszej stracie bardzo pomogła
![]() |
#1160 |
Rozeznanie
|
Esia,prosze
http://aromatyczneinspiracje.blogspo...-i-ogorka.html tylko ja robie z serkiem chrzanowym robie je w galarecie http://www.uwielbiamgotowac.com/2011...l#.UouU2dfxLIV udka i żeberka no to marynuje jakimiś tam przyprawami boczek też marynuje na noc ale daje dużo czosnku i przyprawę do marynaty,zwijam i pięke pieczeń rzymską -mięso mielone doprawiam do smaku ,do formy daje jedną warstwę i do środka układam ogórek konserwowy,i potem drugą warstwę mięsa mielonego,wierzch smaruje ketchupem(wierzch jest wtedy chrupiący) a sałatke szefa będę robiła pierwszy raz ,musze wziąć przepis od koleżanki no i pomidory kroje w plastry,na wierzch daje sos czosnkowy,i posypuje dużą ilością sera żółtego
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja jakoś lepiej już...jeszcze plamię, ale jest ok... Czarnula nie mogę przepisu znaleźć :/ ale jak w google wpiszesz to jest mnóstwo tego i każdy na pewno dobry ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-11-19 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Rozeznanie
|
Zeberko-kwestia gustu i smaku
![]() ![]()
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
czarnula- ale pyszności
dzisiaj pierwszy raz od kilku miesięcy ugotowałam obiad mężowi i zjedliśmy razem zazwyczaj albo je w pracy albo u swojej Mamy a jak już jest u nas na obiedzie (czyt. co drugą niedzielę) to jemy u moich Rodziców powoli zapominam gotować ![]() ![]()
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() oj tak tak!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Wtajemniczenie
|
Jestem dziewczyny. Mąż przywiózł mi laptopa i nareszcie mam kontakt ze światem!
![]() Oj działo się działo. W sobotę trafiłam do szpitala MSW z tym domniemanym zaśniadem. Zrobili usg i wyszło, że to ciąża pozamaciczna. Zlokalizowali ją między bańką jajowodu a jajnikiem. Ale tam zepsuł się akurat sprzęt do laparoskopii i przekierowali mnie do szpitala Świętej Rodziny na Madalińskiego. Tutaj znów zrobiono usg i zadecydowano o operacji. Dostałam już wenflon, maszynkę do wygolenia i fartuszek. Ale w ostatniej chwili padł pomysł, żeby sprawdzić to bHCG, bo poprzedni wynik był z czwartku (7350). Okazało się, że beta spadła na 6800. Operację odwołano i wyobrażacie sobie jaka była moja radość... Byłam już przekonana, że w poniedziałek będzie to samo i może pozwolą mi wyjść. A tu ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko będzie zależało od jutrzejszego wyniku, jeśli będzie większy niż 6000 to zgadzam się na operację, bo mam już dość ![]() Najbardziej boję się, że nie wiadomo co tak naprawdę tam jest (teraz na usg nie widzą nic, ale pojawił się płyn w Zatoce Douglasa), boję się, że będą musieli wyciąć jajowód ![]() Wczoraj czekałam na wynik bety jak na wyrok, ale byłam jakoś dziwnie spokojna i wręcz przekonana, że znów spadnie... Na jutro wolę się nastawiać jak na operację, nie robię sobie nadziei......
#1166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Raczkowanie
|
wadera, mam nadzieję, że zabieg nie będzie konieczny, ale gdyby jednak to laparoskopia nie jest tragiczna, mialam dwie, to kilkanaście minut w krótkiej narkozie i trzy malutkie dziurki na brzuchu. Biedulko
![]()
#1170 | ||
Zakorzenienie
|
Anitka litości odezwij się!
Cytat:
Sto lat dla Mikołaja! czekamy na zdjęcia jubilata Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.