Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 18:22   #1141
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
no pewnie ze Pan-ik na wizażu NIE siedzi .
i jeszcze posprzątał .... gdzie się takich znajduje ,gdzie????

......i tak ,zastanawiam się : CO TEZ MOZE FACET DODATKOWO ZROBIC W DOMU ??????
U nas tylko bałagan

2. pomysłowa jesteś z tym wózkiem - z dodatkami do niego
3. byłam w super pharmie i tam promocji nie było na to . bioderma za 69 zł -400ml. kupiłam svr w promocji -400ml za 48 zl .zobaczymy .
Nastepnie wypróbuje bioderme, tołpe ( 37 zł za 400) i widziałm jeszcze Garniera (23 za 400 zł ). werdykt po .
Mój siedzi na elektronicznym forum, a co facet może zrobić w domu??? Wszystko - jak wróciłam z Lądka to w chacie wydmuchnięte, dziecko zaopiekowane, nawet tulipany w wazonie czekały, zakupy zrobione, obiad też (brudne uszy Z wybaczyłam )... No ale od uszu jestem ja, TŻ jest od paznokci choć ciekawe w sumie kiedy by jej wyczyścił gdybym umarła, chyba jakby przestała reagować na dźwięki albo zacząłby się zastanawiać co leży na podłodze, kawał miodu?

Co do wózka to właśnie zobaczyłam ile kosztują te wkładki, no sorry za tą cenę to jedwabne powinny być. Już tak mam, że nawet gdybym miała kasy do oporu to nie wydam na coś, co jest nawet fajne, ale wg mnie nie warte tych pieniędzy.

Jak nie jesteś przekonana do Tołpy to nie wywalaj kasy tylko kup sobie mini buteleczkę podróżną, w Rossie są takie - miałam w Lądku, bez szału, wolę Biodermę.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
to ja syfiara totalna, bo ani razu nie prałam do głowy mi nie przyszło... wkładkę z gondoli wyprałam jak pakowałam do piwnicznego wora...
śpiworek raz prałam i tyle...
Ja wszystko piorę i myję do upadłego, zwłaszcza, że Z potrafi np. przygryzać brzeg śpiworka, a przecież bywa, że rozpinam i zapinam go w sklepie, dotykam pieniędzy itp. itd. No ale ja jestem nieco zboczona higienicznie. Piorę gdzieś 1x/mc, a już przed pierwszym użyciem to mus. Facet na mnie wczoraj dziwnie w sklepie popatrzył jak jedno z moich pierwszych pytań to było czy pokrycie z fotelika się zdejmuje do prania

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Daj znać jak przyjdzie czy fajny i za fotelik.

Na kasę czekamy Teraz musimy fotelik kupić, a następny większy przypływ gotówki będzie na roczek. Chociaż Tż tak się napalił na maclarena, że będzie prosił swoich rodziców o kasę więc zobaczymy co z tego wyniknie.
A nie chcecie na jakąś używkę zapolować? Ja jeszcze nie wiem co i jak z moim będzie, ale ten sam sprzedawca nawet miał i inne maclareny, nie wiem, może komis jakiś ma. W każdym razie sporo na tablicy i allegro wózków i o ile pierwszy chciałam nowy (bo cała gondola do pralki się nie zmieści ) i koniecznie chciałam Mutsy to teraz polowałam tylko na coś w bdb stanie.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 18:40   #1142
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
I my dołączamy do przyciętych paluszków
ojej
to jest teraz moja jazda- bojem się bardzo o te paluszki .a R. majstruje ostro przy szufladach ,szafkach ....

Scarett - wyprzedzanie na podwójnej ciągłej :rot fl:
padłam .

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Mój siedzi na elektronicznym forum, a co facet może zrobić w domu??? Wszystko - jak wróciłam z Lądka to w chacie wydmuchnięte, dziecko zaopiekowane, nawet tulipany w wazonie czekały, zakupy zrobione, obiad też (brudne uszy Z wybaczyłam )... No ale od uszu jestem ja, TŻ jest od paznokci choć ciekawe w sumie kiedy by jej wyczyścił gdybym umarła, chyba jakby przestała reagować na dźwięki albo zacząłby się zastanawiać co leży na podłodze, kawał miodu?

Jak nie jesteś przekonana do Tołpy to nie wywalaj kasy tylko kup sobie mini buteleczkę podróżną, w Rossie są takie - miałam w Lądku, bez szału, wolę Biodermę.
.
o dzięki ! racja z mini tołpą -zapomniałam ze ross takie ma .
może szau nie będzie a może ...trzeba spróbować .

a co do tzta - ..... no nie wiem skąd takie egzemparze macie ????? hehe . nie no ja mojego bardzo ,bardzo ,kocham i w ogole ...jest niesamowity w niektórych aspektach ...ale takich cudów nie robi . nie można mieć wszystkiego co nie? także od dzieci jestem JA. mój tzt nawet paznokci starszakom nie obetnie . na spacerze z R tez nie był sam (nie licząc ze jak był 3 mies. to ubrałam zapakowałam i wywiozłam do parku - to był bo tylko w ten sposób mogłam oddalić się na 2-3 godzin.tyle R.spał ),ja kąpie ,w ogóle to ja,ja,ja .... ostatnio jak jechaliśmy na spacer autem bo do oddalonego parku- to ubierałam R. pakowałam wszystkich-wszystko a tz. poszedł do auta . przyniosłam wsztko -wszystkich i ruszamy ,po 10 min.odwracam się i zaglądam do bagażnika ....a wózka brak .nawet wózka nie spakował . .... ) .

także dla Waszych tztow - zaradnych .dla mojego nie
Stary 2014-02-11, 19:42   #1143
achna79
Rozeznanie

Cytat:

A nie chcecie na jakąś używkę zapolować? Ja jeszcze nie wiem co i jak z moim będzie, ale ten sam sprzedawca nawet miał i inne maclareny, nie wiem, może komis jakiś ma. W każdym razie sporo na tablicy i allegro wózków i o ile pierwszy chciałam nowy (bo cała gondola do pralki się nie zmieści ) i koniecznie chciałam Mutsy to teraz polowałam tylko na coś w bdb stanie.
Na pewno się rozejrzę za używanymi. Tablicę odwiedzę i komisy w moim mieście.
Stary 2014-02-11, 19:49   #1144
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
ojej
to jest teraz moja jazda- bojem się bardzo o te paluszki .a R. majstruje ostro przy szufladach ,szafkach ....

Scarett - wyprzedzanie na podwójnej ciągłej :rot fl:
padłam .

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

o dzięki ! racja z mini tołpą -zapomniałam ze ross takie ma .
może szau nie będzie a może ...trzeba spróbować .

a co do tzta - ..... no nie wiem skąd takie egzemparze macie ????? hehe . nie no ja mojego bardzo ,bardzo ,kocham i w ogole ...jest niesamowity w niektórych aspektach ...ale takich cudów nie robi . nie można mieć wszystkiego co nie? także od dzieci jestem JA. mój tzt nawet paznokci starszakom nie obetnie . na spacerze z R tez nie był sam (nie licząc ze jak był 3 mies. to ubrałam zapakowałam i wywiozłam do parku - to był bo tylko w ten sposób mogłam oddalić się na 2-3 godzin.tyle R.spał ),ja kąpie ,w ogóle to ja,ja,ja .... ostatnio jak jechaliśmy na spacer autem bo do oddalonego parku- to ubierałam R. pakowałam wszystkich-wszystko a tz. poszedł do auta . przyniosłam wsztko -wszystkich i ruszamy ,po 10 min.odwracam się i zaglądam do bagażnika ....a wózka brak .nawet wózka nie spakował . .... ) .

także dla Waszych tztow - zaradnych .dla mojego nie
Jak odstawisz Rocha od cyca wyjedź na weekend do spa i wyłącz telefon. Jak wrócisz i wszyscy będą żywi i czyści, i najedzeni to znaczy, że TŻ przeszedł test survivalowy. Jak nie to go zwolnij, jak tak to ma szansę na masterclass, a Ty pojedź na tydzień do Lądka/Paryża/Mediolanu/Nowego Jorku na zakupy. Itd. A po powrocie OPR że brudno w chacie :brzyda l:

Zosia właśnie wykonała 3 pierwsze raczkokroczki, chce uprawiać skoki narciarskie najwyraźniej. Widać olimpiada ją zainspirowała

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-11, 19:56   #1145
anika_s
Wtajemniczenie

hej
kolejny nasz dzień u babci Danusi zaliczony
właśnie skończyłam oglądać 2 odcinek Breaking Bad i widzę że się wciągnę. Swietny jest O. zasnęła wiec spróbuje jeszcze coś obejrzeć.
Dziś przyszło łóżeczko turystyczne które kupiliśmy do salonu, bo już mi kręgosłup pada od ciągłego chodzenia za Oliwią. A tak to może posiedzi tam trochę w ciągu dnia

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Mam info: 5 kwietnia biorę ślub
super i duże za decyzje! Gratuluję już teraz (może się nie rozmyślisz )
Cytat:
Właśnie zostałam właścicielką maclarena

Cytat:
z tego co pamietam to jak byłysmy w ciąży Oliwka, jak się sprawdza???
no właśnie jak?

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Aaa no i jeszcze zawsze zabieram ją ze sobą pod prysznic wtedy lecę twarz, szyja, dekolt ostatnio się rozpędziłam i na cyckach się zatrzymałam no ale skóra gładka są końcówki wymienne jedna taka masująca a druga ścierająca, i są świetnej jakości bo mi na bardzo długo wystarczały jeszcze jedną mam w całkiem dobrym stanie myślę że koło wakacji będę dokupywać nowe nakładki ale jakby nie było na 1,5 roku wystarczały.
padłam - dobrze ze nie niżej
Cytat:

Ja wszystko piorę i myję do upadłego, zwłaszcza, że Z potrafi np. przygryzać brzeg śpiworka, a przecież bywa, że rozpinam i zapinam go w sklepie, dotykam pieniędzy itp. itd. No ale ja jestem nieco zboczona higienicznie. Piorę gdzieś 1x/mc, a już przed pierwszym użyciem to mus. Facet na mnie wczoraj dziwnie w sklepie popatrzył jak jedno z moich pierwszych pytań to było czy pokrycie z fotelika się zdejmuje do prania
Podziwiam Cię czyściocho!
ja czyszczę /piorę przed pierwszym użyciem, a później jak widzę że brudne
Cytat:

Zosia właśnie wykonała 3 pierwsze raczkokroczki, chce uprawiać skoki narciarskie najwyraźniej. Widać olimpiada ją zainspirowała
teraz będzie już z górki
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:38   #1146
klementyna1
Zakorzenienie

HEj
CZuje się jak plebs ;p Wózki-parasolki za prawie 2tys. szczoteczki za 1000zł i płyny do demakijazu za 70 zeta a o niektóych kosmetykach to nawet nie wiem, ze istnieją;p Ale co tam, stać mnie na łososia(czy jaka to ryba była?) i na dziecko,więc zostaje;p
Gratuluje wszystkich raczków, kroczków i innych osiagnięc.
Na mojedziecko: pokaż gdzie jest....-nie działa;p Potrafi pokazac tylko światełko;pó
p.s i pieczarek w zyciu nie obierałam, w ogóle jak to się robi ?

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2014-02-11 o 20:56 Powód: adnotacja o pieczarkach
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:43   #1147
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
HEj
CZuje się jak plebs ;p Wózki-parasolki za prawie 2tys. szczoteczki za 1000zł i płyny do demakijazu za 70 zeta a o niektóych kosmetykach to nawet nie wiem, ze istnieją;p Ale co tam, stać mnie na łososia(czy jaka to ryba była?) i na dziecko,więc zostaje;p
Na mojedziecko: pokaż gdzie jest....-nie działa;p Potrafi pokazac tylko światełko;p

Jezu, ja też ...lepiej mi jednak jak nie jestem z tym sama
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:05   #1148
bzinka
Zadomowienie

Cytat:

Mam info: 5 kwietnia biorę ślub
Gratulacje!

Cytat:

Ja tak samo, dluuugo przeglądałam net w poszukiwaniu swoich typów wśród używek, dopytywalam o wszystko, prosiłam o dodatkowe zdjęcia... mam nadzieję,że trafiłam Mój wózek wyślą jutro rano kurierem, więc będzie u mnie w czwartek.

Cytat:
HEj
Na mojedziecko: pokaż gdzie jest....-nie działa;p Potrafi pokazac tylko światełko;pó
A wiecie, że mi po porodzie przeszło z kosmetykami? Jakos mi żal wydawać na nie kasę, wole na Hanię
Tylko, że ja większość rzeczy szukam używanych jednak, no i okazji cenowych szukam zawsze, może i mam mutsy i zamówiłam maclarena , ale wszystko to używki w rozsądnych cenach.

Pieczarek też w życiu nie obierałam, nawet nie wiedziałam, że można

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:15   #1149
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
A spodnie dresowe są super w h&m
Też bardzo lubie, W. ma już chyba 6 par. Dla mnie jakościowo super.

No i należą Ci się baty, bo zakochałam się w wózku baby jogger i teraz kminię, żeby tak sprzedaż mój wózek + fotelik, żeby mi na nowy wózek wystarczyło.
Wypróbowałam dziś w sklepie- składanie rewelacja, lekki, zwinny, świetnie się prowadzi i nie ma dwóch rączek jak parasolki. Dla mnie ideał.

Cytat:
ale on na wizażu nie siedzi

Aaa, pieczarki obieram zawsze. Nieobrane są dla mnie niezjadliwe.

Moderna, pytałaś o probiotyk. W. bierze Latopic.

Cat, dziękuję

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2014-02-11 o 21:24
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:24   #1150
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Potrafi pokazac tylko światełko;pó
czyli jednak działa

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
może i mam mutsy i zamówiłam maclarena , ale wszystko to używki w rozsądnych cenach.
hm... nie wiedziałam że mutsy to coś lepszego (widziałaś mój wózek to raczej coś gorszego ).
dobra... nowe mutsy + darmowy mac. = zostaje

Kupiłam dziś nocnik. I się okazał (chłop mnie oświecił) żeński nie wiedziałam, że w nocnikach też kwestia gender by się zdała

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:35   #1151
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
czyli jednak działa

hm... nie wiedziałam że mutsy to coś lepszego (widziałaś mój wózek to raczej coś gorszego ).
dobra... nowe mutsy + darmowy mac. = zostaje

Kupiłam dziś nocnik. I się okazał (chłop mnie oświecił) żeński nie wiedziałam, że w nocnikach też kwestia gender by się zdała
Hehe, ciekawe ile jeszcze rzeczy mamy tych samych - np. Mutsy i Maclaren. (Tylko ja Mutsy kocham).

Czytając Was wyhaczyłam takiego maclarena co ma rączki wymienione na nowe . "Moja" jeszcze niedoszła parasolka za 2 tys kosztowała 350zł, a szczoteczka za 1 tys kosztuje 650zł bodajże, a ja chcę ją nabyć promocyjnie w USA za 125 dol. W ogóle to żałuję, że się w Lądku nie zainteresowałam tematem, bo tam promowali nowość jakąś, u nas są mia, a tam aria....

Nocnika jeszcze nie mam, ale chyba skończy się na ikei, oglądałam na YT trony księżniczek z fanfarami FP za ponad stówę, ale to w końcu tylko pojemnik na siki, a BTW pamięta któraś swój nocnik?!?! Więc chyba nie ma co przeinwestowywać.... Nocnikowy gender wymiata, ciekawe co na to Freud, może Torres może się poczuć czegoś pozbawiony???? :brzyda l:

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-11, 21:44   #1152
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
może Torres może się poczuć czegoś pozbawiony???? :brzyda l:
nie, raczej nie o to chodzi
T. sobie wybrał fioletowy nocnik z lwem i słoniem, model: safari 7,90 zł. Ponoć z przodu jest za niski. I siki mogą nie znaleźć się u celu

BTW ja pamietam. żółty z kaczuszką

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:06   #1153
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
T. sobie wybrał fioletowy nocnik z lwem i słoniem, model: safari 7,90 zł. Ponoć z przodu jest za niski. I siki mogą nie znaleźć się u celu

BTW ja pamietam. żółty z kaczuszką
Jeżżżżżuuuuu, prościej mieć dziewczynkę (przynajmniej na razie) przynajmniej nie trzeba się obawiać armatki wodnej....

Trzeba też stworzyć katalog wiedzy akademickiej - dziedziny niemowlakologii:

najtrudniejsze do zaliczenia:
- wózkologia
- fotelikologia

i inne michałki:
- nocnikologia
- sikologia
- kupologia
- pieluchologia
- zabawologia
- brejologia (nie mylić z dietetyką)
- promocjologia
- cycologia z laktatoroznawstwem
- mm-logia
- metereologia brojenia
- metodyka zbrojeń chałupy
- filologia dziamdziagowata
- modoznawstwo

czekam na więcej propozycji

i to się kurka "urlop" macierzyński i rodzicielski nazywa - chyba "zapieprz" powinno być....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-11, 22:20   #1154
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Czołgi?? czyżby WOT?
Hehe, zgadza się Wciągniety na maxa, klany i te sprawy
Ale powiem szczerze, że fajna giera, też mam konto i grywam, ale sporadycznie, bo trzeba mieć czas (i dobry komp, a nie mojego rzężącego lapka)

I chyba mi pozjadało cytaty, bo coś jeszcze miałam... Może sobie przypomnę. W każdym razie zaraz spańsko, dziś jestem wymęczona potwornym bólem głowy i do tego krew mi z nosa leciała.

Buziaki
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:24   #1155
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, zgadza się Wciągniety na maxa, klany i te sprawy
Ale powiem szczerze, że fajna giera, też mam konto i grywam, ale sporadycznie, bo trzeba mieć czas (i dobry komp, a nie mojego rzężącego lapka)

I chyba mi pozjadało cytaty, bo coś jeszcze miałam... Może sobie przypomnę. W każdym razie zaraz spańsko, dziś jestem wymęczona potwornym bólem głowy i do tego krew mi z nosa leciała.

Buziaki
uuuuu, to zmierz ciśnienie koniecznie....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-11, 22:31   #1156
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
złapaliśmy wczoraj siku do nocnika,
miałam intesywne kilka dni, jutro lekarz małego, bedziemy sprawdzac czy stópki ok

kciuki za lekarza

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Widzę Małpkę na dole pewnie pisze jak to Karolek poszedł sam na spacerek

Cytat:
......i tak ,zastanawiam się : CO TEZ MOZE FACET DODATKOWO ZROBIC W DOMU ??????
obiad na przykład

Cytat:

Jestem zachwycona tą Czereśniową. No Moderna - jeszcze raz dziękuję za polecenie !
ja też oczywiście mój syn troszkę mniej, ale wierzę że niebawem przypadnie mu do gustu

Cytat:
Na kasę czekamy Teraz musimy fotelik kupić, a następny większy przypływ gotówki będzie na roczek. Chociaż Tż tak się napalił na maclarena, że będzie prosił swoich rodziców o kasę więc zobaczymy co z tego wyniknie.
aa chyba ze tak.
Przypomniałaś mi że my tez bedziemy musieli nowy fotelik nabyć

Cytat:
choć ciekawe w sumie kiedy by jej wyczyścił gdybym umarła, chyba jakby przestała reagować na dźwięki albo zacząłby się zastanawiać co leży na podłodze, kawał miodu?

dobra jesteś z tym praniem i myciem. Ja na początku się przejmowałam, a teraz wrzucam na luz. dopóki nie grzebie w kociej kuwecie to jest ok

Cytat:
HEj
to najważniejsze
moj tez nic nie pokazuje, jak chce mu cos pokazać to patrzy na mnie jak na wariata no ale i tak nie jest źle bo nauczyłam go złazić z łózka i przybijac piatke więc coś tam jednak mnie słucha

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ja tak samo, dluuugo przeglądałam net w poszukiwaniu swoich typów wśród używek, dopytywalam o wszystko, prosiłam o dodatkowe zdjęcia... mam nadzieję,że trafiłam Mój wózek wyślą jutro rano kurierem, więc będzie u mnie w czwartek.
ooo, jaki w końcu wziełas?

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

No i należą Ci się baty, bo zakochałam się w wózku baby jogger i teraz kminię, żeby tak sprzedaż mój wózek + fotelik, żeby mi na nowy wózek wystarczyło.
Wypróbowałam dziś w sklepie- składanie rewelacja, lekki, zwinny, świetnie się prowadzi i nie ma dwóch rączek jak parasolki. Dla mnie ideał.
o widzisz, mi tez sie podobał, ale nigdzie nie był dostepny od reki. Poza tym troche składanie oparcia mnie zniechęciło (bo jest na sznurek, prawda?) jakos sensownie to działa? Jaki model testowałaś?

Cytat:

Oliwka za to że napisałaś że ten clarisonic jest w sephorze. Czytam opinie i się napaliłam, a jeszcze teraz do piątku w sephorze 15% rabatu dają i zagadałam tżta że dawno mi prezentu zadnego nie zrobił...

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:

dobre

Cytat:
HMoże sobie przypomnę. W każdym razie zaraz spańsko, dziś jestem wymęczona potwornym bólem głowy i do tego krew mi z nosa leciała.

Buziaki
odpoczywajcie a krew z nosa to cos tam było że w ciąży może sie zdarzyć

A ja dziś napisałam wniosek o wychowawczy. Jutro wysyłam.
Stary 2014-02-11, 22:32   #1157
Tasia34
Wtajemniczenie

Jeszcze się poturlam

Cytat:
HEj
ogólny ja się w sumie czuję podobnie
a za pogrubione - tak, to był mój łosoś...

Cytat:
Nocnika jeszcze nie mam, ale chyba skończy się na ikei, oglądałam na YT trony księżniczek z fanfarami FP za ponad stówę, ale to w końcu tylko pojemnik na siki, a BTW pamięta któraś swój nocnik?!?! Więc chyba nie ma co przeinwestowywać.... Nocnikowy gender wymiata, ciekawe co na to Freud, może Torres może się poczuć czegoś pozbawiony???? :brzyda l:
Ja pamiętam! Ciemnopomarańczowy, plastikowy

Cytat:
Jeżżżżżuuuuu, prościej mieć dziewczynkę (przynajmniej na razie) przynajmniej nie trzeba się obawiać armatki wodnej....

- wózkologia
- fotelikologia

i inne michałki:
- nocnikologia
- sikologia
- kupologia
- pieluchologia
- zabawologia
- promocjologia
- mm-logia
- metereologia brojenia
- modoznawstwo

i to się kurka "urlop" macierzyński i rodzicielski nazywa - chyba "zapieprz" powinno być....
Leżęęęęęęęę...
Ania
Stary 2014-02-11, 22:32   #1158
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Jak odstawisz Rocha od cyca wyjedź na weekend do spa i wyłącz telefon. Jak wrócisz i wszyscy będą żywi i czyści, i najedzeni to znaczy, że TŻ przeszedł test survivalowy. Jak nie to go zwolnij, jak tak to ma szansę na masterclass, a Ty pojedź na tydzień do Lądka/Paryża/Mediolanu/Nowego Jorku na zakupy. Itd. A po powrocie OPR że brudno w chacie :brzyda l:

za "raczkokroczki" to może teraz powoli ruszy

heeeh . ....nie no .u nas taki numer nie przejdzie ... ja na pare dni ???
nie no ja nie narzekam na tzta RACZEJ() . przyzwyczaiłam się . poza tym i tak wiele się zmienił . był wychowany na ksiecia -przynieś ,wynieś ,podaj ..... raz-dwa go oduczyłam. dość dużo robi . i niektóre rzeczy za mnie .....
Czasami tylko jak czytam co inni robia ....
Ale taki test miał kiedyś - jak nagle trafiłam na tydz. do szpitala a Jakub miał niecały rok ,karmiony cycem -odstawiony w sekundę (bo podali mi sterydy) ,nie znał smoczka ,butelki . tz z nim spał i karmił mlekiem z łyżeczki ..... tylko ze mamy tez zaglądały -pomagały-wyręczały(a tz odsypiał u mnie w szpitalu..). także jakbym faktycznie wyjechała to obawiam się ze tesciowa by przejęła stery -a to oznacza katastrofe w moim mniemaniu (tłuczenie słodkim i tv non-stop). także tz nawet by nie poczuł .... a ja nawet nie wypoczęła -tylko od zadręczania bym straciła włosy .
Ale -ale nie jest tak ze tz nic nie robi - tylko ze przed tym musze się namarudzic .... to chwyci odkurzacz. sam na to nie wpadnie .no ale tez robi dużo rzeczy których ja nie ruszam ...

Cytat:
HEj
podsumowałas ....oj podsumowałas
nawet nie wiem co napisac - wiadomo z kasa jest róznie ale nie można ludzi dzielic pod tym względem ...

od światełka się zaczyna
[QUOTE=bzinka;45103101
A wiecie, że mi po porodzie przeszło z kosmetykami? Jakos mi żal wydawać na nie kasę, wole na Hanię
Tylko, że ja większość rzeczy szukam używanych jednak, no i okazji cenowych szukam zawsze, może i mam mutsy i zamówiłam maclarena , ale wszystko to używki w rozsądnych cenach.
[/QUOTE]
nie no - ja tez wole na dzieci ... choć przyznajmy szczerze ,ze "firmowe" wózki i takie tam gadżety sa częściej dla mam -dzieciom w sumie wszystko jedno ...mogłyby czymkolwiek jezdzic ...

Cytat:

Cytat:
Czytając Was wyhaczyłam takiego maclarena co ma rączki wymienione na nowe . "Moja" jeszcze niedoszła parasolka za 2 tys kosztowała 350zł, a szczoteczka za 1 tys kosztuje 650zł bodajże, a ja chcę ją nabyć promocyjnie w USA za 125 dol. W ogóle to żałuję, że się w Lądku nie zainteresowałam tematem, bo tam promowali nowość jakąś, u nas są mia, a tam aria....

ja tez tak podchodzę - miałam -mam najtańszy nocnik. bo Kuba nie chciał korzystać .a ninka krótko i raz dwa przeszła na nakładke .
Jedynie w co zainwestuje to w nocnik turystyczny -zamieniany w klape (60 zł?) . ale to kiedyś.

nie ja nocnika nie pamiętam .ale także i wozka ,i łóżeczka ....
Cytat:
racja . choć powiem Ci ze jak siusiak" warjuje" to i tak może wylecieć.... a Nnka miała taki sik pod ciśnieniem ze tez czasem wyleciało ....
Stary 2014-02-11, 22:35   #1159
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
I dlatego też boję się zabiegu więzadełka bo bedą go trzymać na siłę a on właśnie wtedy się zanosi. Wscieka się rzadko ale jak już to całą parą.
to przed zabiegiem powiesz, że tak mu się dzieje, zwrócą większą uwagę. no i ... dziecka nie trzymają cały czas, podanie znieczulenia to był moment, podcięcie również, ale fakt, J. krzyczał porządnie i długo jeszcze po fakcie. zaczęliście już coś działać z tym zabiegiem?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:38   #1160
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
uuuuu, to zmierz ciśnienie koniecznie....
Mierzę, mierzę... Przy moim x-letnim nadciśnieniu - w ciąży to mus, szczególnie, że w 1. ciąży ostatnie 2 tygodnie na patologii z tego powodu przeleżałam No i dziś mam takie na granicy alarmowej, jeszcze bez paniki. Z moją kardiolog mam ustalone, że w razie potrzeby mam sobie zwiększyć dawkę leku ("bo pani już doświadczona w tych sprawach" ), no to sobie dziś zwiększyłam.

Cytat:
odpoczywajcie a krew z nosa to cos tam było że w ciąży może sie zdarzyć
W ciąży z K. też tak miałam, że przez jakiś czas prawie codziennie mi leciała krew (ciśnienie było ok), tak ciążowo Mam nadzieję, że to był jednorazowy incydent. W sumie łeb mnie przestał boleć, to chyba ku dobremu idzie. Może to ta podła pogoda.

Miałam iść spać, a gadam
Ania
Stary 2014-02-11, 22:42   #1161
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

- wózkologia
- fotelikologia

i inne michałki:
- nocnikologia
- sikologia
- kupologia
- pieluchologia
- zabawologia
- promocjologia
- mm-logia
- metereologia brojenia
- modoznawstwo

no nie mogę
Cytat:
, dziś jestem wymęczona potwornym bólem głowy i do tego krew mi z nosa leciała.
ojej .
Cytat:
obiad na przykład
.
a tak. mój tzt umie - OBIAD zamówić. o OBIAD poprosić czasem tez przywiwzc

Tasia - zmykaj stąd ! do spania -odpoczywaj !
Stary 2014-02-11, 22:42   #1162
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
o widzisz, mi tez sie podobał, ale nigdzie nie był dostepny od reki. Poza tym troche składanie oparcia mnie zniechęciło (bo jest na sznurek, prawda?) jakos sensownie to działa? Jaki model testowałaś?
Bardzo łatwo i szybko, regulujesz na taką wysokość, na jaką chcesz (tzn. nie tak jak u mnie tylko 4 stopnie).
Oglądałam city mini i city mini gt - wybrałabym ten pierwszy w wersji trójkołowej, choć w drugim kuszący jest ręczny hamulec.
Napaliłam się strasznie.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:56   #1163
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
HEj
jak dobrze, że to napisałaś
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:56   #1164
alliw
Zadomowienie

Cytat:
a tak. mój tzt umie - OBIAD zamówić. o OBIAD poprosić czasem tez przywiwzc

Cytat:
Bardzo łatwo i szybko, regulujesz na taką wysokość, na jaką chcesz (tzn. nie tak jak u mnie tylko 4 stopnie).
Oglądałam city mini i city mini gt - wybrałabym ten pierwszy w wersji trójkołowej, choć w drugim kuszący jest ręczny hamulec.
Napaliłam się strasznie.
fajowo. Ja bym chyba ten gt wzięła

Wiecie, ze jutro ROCZEK Misi i Jaski?
I wlazłam na stary watek i zaczełam czytać i az się wzruszyłam kiedy to zleciało....
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=673806&page=64 wpis Megi z 11:05 no i dalej
Stary 2014-02-11, 23:06   #1165
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

fajowo. Ja bym chyba ten gt wzięła

I wlazłam na stary watek i zaczełam czytać i az się wzruszyłam kiedy to zleciało....
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=673806&page=64 wpis Megi z 11:05 no i dalej
wiemy,wiemy
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 23:13   #1166
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
o wow!!!!
nooo jak to się stało ze tak szybko????
szok!

ehhhh weszłam sobie w link - a tam...... objechałam Scarlett
jak to się zmienia wszystko ... strippi na + a scarlett na - ...
kto by pomyślał .
Stary 2014-02-11, 23:38   #1167
cathlyn
Rozeznanie

Witam

Zaczne od pochwal - moge ? Dzisiaj dziecko pozwolilo mi na meeega długi spacer - prawie 2 h. TŻ po pracy zrobił obiad. No prawie obiad. Hamburgery własnej roboty Narzekałam, że w Lidlu nie udało mi się prawie nic kupić... przyszła paczka. Od teściowej, A tam 2x2 bodziaki, 2xdresy i pajac. I co ciekawe, nie rozmawiałam z nią na ten temat. Ja kupiłam 1xbody i 1 x dres - i wyobraźcie sobie, że kolory nam się nie zdublowały L. usnęła o 19. A nam się udało obejrzeć film A teraz Lila śpi w łóżeczku i się uśmiecha przez sen co jakiś czas Ciekawe co jej się śni...
Gratuluję pierwszym roczniakom Ale ten czas leci....

scarlett, Twoje teksty Jak ja bym zostawiła L. z TŻ na jakiś czas to nie wiem, co bym zastała po powrocie Sajgon w domu na pewno
Mój TŻ jak ja wychodzę to na ogół pobawi się z L. a potem jakoś udaje mu się ją ululać. Jak ja z nią jestem to śpi 1h. Jak on - nawet 2,5. I co on dodatkowo może zrobić w domu? No oczywiście dodatkowo sobie film obejrzy...Leży koło niej - nie odkłada jej do łóżeczka, tylko razem na łózku leżą sobie, żeby jej się lepiej spało I potem mówi - no przecież nie mogłem wstać, musiałem jej pilnować - czyt., leżeć koło niej - CAŁY CZAS.
Stary 2014-02-12, 00:11   #1168
scarlett26
Zakorzenienie

Myślcie sobie co chcecie, ja się nadal podpisuję pod każdym słowem.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-02-12, 05:33   #1169
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej

Wszystkiego najlepszego dla Misi i Jaśki! Nasze pierwsze roczniaki

Cytat:
Brzmi fajnie, poszukaj, jak możesz
http://allegro.pl/sliczne-bluzeczki-...961456009.html

hmm... patrzę, że tu czarna ma jakieś przeszycie bod biustem, moja nie miała i inne też nie mają, więc może to tylko zdjęcie z innej aukcji

i nie polecam białej, bo prześwitująca.nadawałaby się jedynie pod coś. zamówilam czarną s.m i białą l/xl bo myślałam, że "dorosnę" ale do końca była za duża, za to czarna- nadal jedna z moich najulubieńszych bluzek, mimo tego, że najzwyklejsza na świecie

Cytat:

też lubiłam i jeszcze "Przyjaciół", ale w oryginale, bo polskie tłumaczenie jest dla mnie w ogóle nie śmieszne. To samo z "Jak poznałem waszą matkę".
z lektorem to nie to samo. wolę obejrzeć z napisami i jednocześnie słyszeć co rzeczywiście mówią

Cytat:
A spodnie dresowe są super w h&m (Moderna polecała), ostatnio kupiłam jedną parę, ale na bank dokupię jeszcze, bo są mięciutkie i dosyć ciepłe (jest promocja że za dwie rzeczy z serii organic cotton płacisz 29,90, a bodziaki tez mają super)
mam te z h&m fajne są, ale kiedyś miałam też od koleżanki po jej synku i tak jak któraś już pisała, te starsze są lepszej jakości. w ogóle mam wrażenie, że ciuchy h&m kupione w lumpeksach są super jakości, nie do zdarcia a te nowe już niekoniecznie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

złapaliśmy wczoraj siku do nocnika, czysty przypadek, zresztą zaraz wylądowało na dywaniku w łazience, bo matka zapomniała się i poszła po suche ciuchy a syna zostawiła samego z nocnikiem musiała go przebrac bo sie zamoczył jak wytrzepał zawartośc swojego kubka na siebie, takze brawa dla trolli za rozgarniecie
za siki

co do rozgarnięcia to polecam jeszcze sprawdzać czy się wyciągnęło tylną część bodziaka z nocnika mówię z własnego doświadczenia, bo już 3 razy musiałam przebierać K. po nocnikowaniu, bo wydawało mi się, że bodziak nie sięgnie albo że wyciągnęłam

Cytat:
nagle dziewczyna kasująca - " panią z dzieckiem wozku -zapraszam do kasy " . mina ludzi mijanych po drodze bezcenna . ale fajnie .
w czwartek byłam w sklepie i pani specjalnie dla nas otworzyła drugą kasę mimo tego, że nie było dużej kolejki a Lolo tylko miałknął swoje rozespane "nieeee". Pierwszy raz coś takiego mi się trafiło licząc całą ciąże i prawie roczek po porodzie
Kosztowało mnie to 1gr, którego ta pani nie miała wydać

Cytat:

Cytat:
HEj
hehe dobrze, że to napisałaś widać jest nas więcej

płynu miceralnego używam z biedronki BeBeauty za 5 czy 6 zł podobno produkowany przez Tołpę, mi odpowiada

Cytat:

Kupiłam dziś nocnik.
i jak wrażenia? było już pierwsze posiedzenie

Cytat:

- wózkologia
- fotelikologia

i inne michałki:
- nocnikologia
- sikologia
- kupologia
- pieluchologia
- zabawologia
- promocjologia
- mm-logia
- metereologia brojenia
- modoznawstwo

co do zbrojeń, kupiłam w lidlu zestaw zabezpieczeń do szafek i szuflad. wracam do domu rozochocona, że w końcu wszystko pozamykam, otwieram opakowanie a tam wysypuje się torebeczka ze śrubami. alem się wnerwiła :/ nie mogę wywiercać dziur w nieswoich meblach. o kant d.. rozbić te zabezp. do tego nadają się tylko do pierwszej szuflady od góry

Cytat:
ależ to były emocje

patrzcie jakie cudo nie wyobrażam sobie tego w praktyce
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...p?produkt=1094
Stary 2014-02-12, 07:59   #1170
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Yehhhh Dla Jaski i Miski za 1wszy roczek Zycia jupiiii ....!! Zdrowka kochane male kobietki ...!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości