|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
)... No ale od uszu jestem ja, TŻ jest od paznokci choć ciekawe w sumie kiedy by jej wyczyścił gdybym umarła, chyba jakby przestała reagować na dźwięki albo zacząłby się zastanawiać co leży na podłodze, kawał miodu?Co do wózka to właśnie zobaczyłam ile kosztują te wkładki, no sorry za tą cenę to jedwabne powinny być. Już tak mam, że nawet gdybym miała kasy do oporu to nie wydam na coś, co jest nawet fajne, ale wg mnie nie warte tych pieniędzy. Jak nie jesteś przekonana do Tołpy to nie wywalaj kasy tylko kup sobie mini buteleczkę podróżną, w Rossie są takie - miałam w Lądku, bez szału, wolę Biodermę. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
) i koniecznie chciałam Mutsy to teraz polowałam tylko na coś w bdb stanie.
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
ojej
to jest teraz moja jazda- bojem się bardzo o te paluszki .a R. majstruje ostro przy szufladach ,szafkach .... ![]() Scarett - wyprzedzanie na podwójnej ciągłej ![]() ![]() :rot fl:padłam ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
może szau nie będzie a może ...trzeba spróbować . a co do tzta - ..... no nie wiem skąd takie egzemparze macie ????? hehe . nie no ja mojego bardzo ,bardzo ,kocham i w ogole ...jest niesamowity w niektórych aspektach ...ale takich cudów nie robi . nie można mieć wszystkiego co nie? także od dzieci jestem JA. mój tzt nawet paznokci starszakom nie obetnie . na spacerze z R tez nie był sam (nie licząc ze jak był 3 mies. to ubrałam zapakowałam i wywiozłam do parku - to był bo tylko w ten sposób mogłam oddalić się na 2-3 godzin.tyle R.spał ),ja kąpie ,w ogóle to ja,ja,ja .... ostatnio jak jechaliśmy na spacer autem bo do oddalonego parku- to ubierałam R. pakowałam wszystkich-wszystko a tz. poszedł do auta . przyniosłam wsztko -wszystkich i ruszamy ,po 10 min.odwracam się i zaglądam do bagażnika ....a wózka brak . .... ) . także dla Waszych tztow - zaradnych .dla mojego nie
|
|
#1143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:Zosia właśnie wykonała 3 pierwsze raczkokroczki, chce uprawiać skoki narciarskie najwyraźniej. Widać olimpiada ją zainspirowała
|
|
#1145 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
kolejny nasz dzień u babci Danusi zaliczony ![]() właśnie skończyłam oglądać 2 odcinek Breaking Bad i widzę że się wciągnę. Swietny jest Dziś przyszło łóżeczko turystyczne które kupiliśmy do salonu, bo już mi kręgosłup pada od ciągłego chodzenia za Oliwią. A tak to może posiedzi tam trochę w ciągu dnia ![]() super za decyzje! Gratuluję już teraz (może się nie rozmyślisz )![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja czyszczę /piorę przed pierwszym użyciem, a później jak widzę że brudne ![]() Cytat:
teraz będzie już z górki
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
HEj
CZuje się jak plebs ;p Wózki-parasolki za prawie 2tys. szczoteczki za 1000zł i płyny do demakijazu za 70 zeta a o niektóych kosmetykach to nawet nie wiem, ze istnieją;p Ale co tam, stać mnie na łososia(czy jaka to ryba była?) i na dziecko,więc zostaje;pGratuluje wszystkich raczków, kroczków i innych osiagnięc. Na mojedziecko: pokaż gdzie jest....-nie działa;p Potrafi pokazac tylko światełko;pó p.s i pieczarek w zyciu nie obierałam, w ogóle jak to się robi ?
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-02-11 o 20:56 Powód: adnotacja o pieczarkach |
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezu, ja też ...lepiej mi jednak jak nie jestem z tym sama
|
|
#1148 | ||
|
Zadomowienie
|
Gratulacje!
Cytat:
Mój wózek wyślą jutro rano kurierem, więc będzie u mnie w czwartek. Cytat:
![]() Tylko, że ja większość rzeczy szukam używanych jednak, no i okazji cenowych szukam zawsze, może i mam mutsy i zamówiłam maclarena , ale wszystko to używki w rozsądnych cenach.Pieczarek też w życiu nie obierałam, nawet nie wiedziałam, że można
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
Też bardzo lubie, W. ma już chyba 6 par. Dla mnie jakościowo super.
No i należą Ci się baty, bo zakochałam się w wózku baby jogger i teraz kminię, żeby tak sprzedaż mój wózek + fotelik, żeby mi na nowy wózek wystarczyło. Wypróbowałam dziś w sklepie- składanie rewelacja, lekki, zwinny, świetnie się prowadzi i nie ma dwóch rączek jak parasolki. Dla mnie ideał. Aaa, pieczarki obieram zawsze. Nieobrane są dla mnie niezjadliwe. Moderna, pytałaś o probiotyk. W. bierze Latopic. Cat, dziękuję
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2014-02-11 o 21:24 |
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
czyli jednak działa
Cytat:
to raczej coś gorszego ).dobra... nowe mutsy + darmowy mac. = zostaje ![]() Kupiłam dziś nocnik. I się okazał (chłop mnie oświecił) żeński nie wiedziałam, że w nocnikach też kwestia gender by się zdała
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytając Was wyhaczyłam takiego maclarena co ma rączki wymienione na nowe . "Moja" jeszcze niedoszła parasolka za 2 tys kosztowała 350zł, a szczoteczka za 1 tys kosztuje 650zł bodajże, a ja chcę ją nabyć promocyjnie w USA za 125 dol. W ogóle to żałuję, że się w Lądku nie zainteresowałam tematem, bo tam promowali nowość jakąś, u nas są mia, a tam aria....Nocnika jeszcze nie mam, ale chyba skończy się na ikei, oglądałam na YT trony księżniczek z fanfarami FP za ponad stówę, ale to w końcu tylko pojemnik na siki, a BTW pamięta któraś swój nocnik?!?! Więc chyba nie ma co przeinwestowywać.... Nocnikowy gender wymiata, ciekawe co na to Freud, może Torres może się poczuć czegoś pozbawiony???? ![]() :brzyda l:
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
nie, raczej nie o to chodzi
T. sobie wybrał fioletowy nocnik z lwem i słoniem, model: safari 7,90 zł. Ponoć z przodu jest za niski. I siki mogą nie znaleźć się u celu ![]() BTW ja pamietam. żółty z kaczuszką
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba też stworzyć katalog wiedzy akademickiej - dziedziny niemowlakologii: najtrudniejsze do zaliczenia: - wózkologia - fotelikologia i inne michałki: - nocnikologia - sikologia - kupologia - pieluchologia - zabawologia - brejologia (nie mylić z dietetyką) - promocjologia - cycologia z laktatoroznawstwem - mm-logia - metereologia brojenia - metodyka zbrojeń chałupy - filologia dziamdziagowata - modoznawstwo czekam na więcej propozycji i to się kurka "urlop" macierzyński i rodzicielski nazywa - chyba "zapieprz" powinno być....
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe, zgadza się
Wciągniety na maxa, klany i te sprawy ![]() Ale powiem szczerze, że fajna giera, też mam konto i grywam, ale sporadycznie, bo trzeba mieć czas (i dobry komp, a nie mojego rzężącego lapka) ![]() I chyba mi pozjadało cytaty, bo coś jeszcze miałam... Może sobie przypomnę. W każdym razie zaraz spańsko, dziś jestem wymęczona potwornym bólem głowy i do tego krew mi z nosa leciała.Buziaki
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1156 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kciuki za lekarza Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przypomniałaś mi że my tez bedziemy musieli nowy fotelik nabyć Cytat:
dobra jesteś z tym praniem i myciem. Ja na początku się przejmowałam, a teraz wrzucam na luz. dopóki nie grzebie w kociej kuwecie to jest ok ![]() Cytat:
![]() moj tez nic nie pokazuje, jak chce mu cos pokazać to patrzy na mnie jak na wariata no ale i tak nie jest źle bo nauczyłam go złazić z łózka i przybijac piatke więc coś tam jednak mnie słucha ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oliwka ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Cytat:
A ja dziś napisałam wniosek o wychowawczy. Jutro wysyłam. |
||||||||||||
|
|
|
#1157 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze się poturlam
![]() Cytat:
ja się w sumie czuję podobnie ![]() a za pogrubione - Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#1158 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za "raczkokroczki" to może teraz powoli ruszy ![]() heeeh . ....nie no .u nas taki numer nie przejdzie ... ja na pare dni ??? nie no ja nie narzekam na tzta RACZEJ( ) . przyzwyczaiłam się . poza tym i tak wiele się zmienił . był wychowany na ksiecia -przynieś ,wynieś ,podaj ..... raz-dwa go oduczyłam. dość dużo robi . i niektóre rzeczy za mnie ..... Czasami tylko jak czytam co inni robia .... ![]() Ale taki test miał kiedyś - jak nagle trafiłam na tydz. do szpitala a Jakub miał niecały rok ,karmiony cycem -odstawiony w sekundę (bo podali mi sterydy) ,nie znał smoczka ,butelki . tz z nim spał i karmił mlekiem z łyżeczki ..... tylko ze mamy tez zaglądały -pomagały-wyręczały(a tz odsypiał u mnie w szpitalu..). także jakbym faktycznie wyjechała to obawiam się ze tesciowa by przejęła stery -a to oznacza katastrofe w moim mniemaniu (tłuczenie słodkim i tv non-stop). także tz nawet by nie poczuł .... a ja nawet nie wypoczęła -tylko od zadręczania bym straciła włosy .Ale -ale nie jest tak ze tz nic nie robi - tylko ze przed tym musze się namarudzic .... to chwyci odkurzacz. sam na to nie wpadnie .no ale tez robi dużo rzeczy których ja nie ruszam ...Cytat:
nawet nie wiem co napisac - wiadomo z kasa jest róznie ale nie można ludzi dzielic pod tym względem ... od światełka się zaczyna ![]() [QUOTE=bzinka;45103101 A wiecie, że mi po porodzie przeszło z kosmetykami? Jakos mi żal wydawać na nie kasę, wole na Hanię ![]() Tylko, że ja większość rzeczy szukam używanych jednak, no i okazji cenowych szukam zawsze, może i mam mutsy i zamówiłam maclarena , ale wszystko to używki w rozsądnych cenach.[/QUOTE] nie no - ja tez wole na dzieci ... choć przyznajmy szczerze ,ze "firmowe" wózki i takie tam gadżety sa częściej dla mam -dzieciom w sumie wszystko jedno ...mogłyby czymkolwiek jezdzic ... Cytat:
![]() Cytat:
ja tez tak podchodzę - miałam -mam najtańszy nocnik. bo Kuba nie chciał korzystać .a ninka krótko i raz dwa przeszła na nakładke . Jedynie w co zainwestuje to w nocnik turystyczny -zamieniany w klape (60 zł?) . ale to kiedyś. nie ja nocnika nie pamiętam .ale także i wozka ,i łóżeczka .... Cytat:
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
to przed zabiegiem powiesz, że tak mu się dzieje, zwrócą większą uwagę. no i ... dziecka nie trzymają cały czas, podanie znieczulenia to był moment, podcięcie również, ale fakt, J. krzyczał porządnie i długo jeszcze po fakcie. zaczęliście już coś działać z tym zabiegiem?
|
|
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
Mierzę, mierzę... Przy moim x-letnim nadciśnieniu - w ciąży to mus, szczególnie, że w 1. ciąży ostatnie 2 tygodnie na patologii z tego powodu przeleżałam
No i dziś mam takie na granicy alarmowej, jeszcze bez paniki. Z moją kardiolog mam ustalone, że w razie potrzeby mam sobie zwiększyć dawkę leku ("bo pani już doświadczona w tych sprawach" ), no to sobie dziś zwiększyłam. Mam nadzieję, że to był jednorazowy incydent. W sumie łeb mnie przestał boleć, to chyba ku dobremu idzie. Może to ta podła pogoda.Miałam iść spać, a gadam
|
#1161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a tak. mój tzt umie - OBIAD zamówić. o OBIAD poprosić czasem tez przywiwzc Tasia - zmykaj stąd ! do spania -odpoczywaj !
|
|
#1162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oglądałam city mini i city mini gt - wybrałabym ten pierwszy w wersji trójkołowej, choć w drugim kuszący jest ręczny hamulec. Napaliłam się strasznie.
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1164 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie, ze jutro ROCZEK Misi i Jaski? I wlazłam na stary watek i zaczełam czytać i az się wzruszyłam kiedy to zleciało....https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=673806&page=64 wpis Megi z 11:05 no i dalej
|
||
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo jak to się stało ze tak szybko???? szok! ehhhh weszłam sobie w link - a tam...... objechałam Scarlett ![]() jak to się zmienia wszystko ... strippi na + a scarlett na - ... kto by pomyślał .
|
|
#1167 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Zaczne od pochwal - moge ? L. usnęła o 19. A nam się udało obejrzeć film A teraz Lila śpi w łóżeczku i się uśmiecha przez sen co jakiś czas Gratuluję pierwszym roczniakom scarlett, Twoje teksty Sajgon w domu na pewno ![]() Mój TŻ jak ja wychodzę to na ogół pobawi się z L. a potem jakoś udaje mu się ją ululać. Jak ja z nią jestem to śpi 1h. Jak on - nawet 2,5. I co on dodatkowo może zrobić w domu? No oczywiście dodatkowo sobie film obejrzy...Leży koło niej - nie odkłada jej do łóżeczka, tylko razem na łózku leżą sobie, żeby jej się lepiej spało
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Myślcie sobie co chcecie, ja się nadal podpisuję pod każdym słowem.
|
#1169 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Wszystkiego najlepszego dla Misi i Jaśki! Nasze pierwsze roczniaki ![]() http://allegro.pl/sliczne-bluzeczki-...961456009.html hmm... patrzę, że tu czarna ma jakieś przeszycie bod biustem, moja nie miała i inne też nie mają, więc może to tylko zdjęcie z innej aukcji i nie polecam białej, bo prześwitująca.nadawałaby się jedynie pod coś. zamówilam czarną s.m i białą l/xl bo myślałam, że "dorosnę" ale do końca była za duża, za to czarna- nadal jedna z moich najulubieńszych bluzek, mimo tego, że najzwyklejsza na świecie Cytat:
Cytat:
Cytat:
za sikico do rozgarnięcia to polecam jeszcze sprawdzać czy się wyciągnęło tylną część bodziaka z nocnika mówię z własnego doświadczenia, bo już 3 razy musiałam przebierać K. po nocnikowaniu, bo wydawało mi się, że bodziak nie sięgnie albo że wyciągnęłam ![]() Cytat:
![]() Kosztowało mnie to 1gr, którego ta pani nie miała wydać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
widać jest nas więcej ![]() płynu miceralnego używam z biedronki BeBeauty za 5 czy 6 zł podobno produkowany przez Tołpę, mi odpowiadai jak wrażenia? było już pierwsze posiedzenie Cytat:
co do zbrojeń, kupiłam w lidlu zestaw zabezpieczeń do szafek i szuflad. wracam do domu rozochocona, że w końcu wszystko pozamykam, otwieram opakowanie a tam wysypuje się torebeczka ze śrubami. alem się wnerwiła :/ nie mogę wywiercać dziur w nieswoich meblach. o kant d.. rozbić te zabezp. do tego nadają się tylko do pierwszej szuflady od góry Cytat:
![]() patrzcie jakie cudo nie wyobrażam sobie tego w praktycehttps://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...p?produkt=1094
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Yehhhh
Dla Jaski i Miski za 1wszy roczek Zycia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

.

)... No ale od uszu jestem ja, TŻ jest od paznokci 

są końcówki wymienne jedna taka masująca a druga ścierająca, i są świetnej jakości bo mi na bardzo długo wystarczały jeszcze jedną mam w całkiem dobrym stanie myślę że koło wakacji będę dokupywać nowe nakładki ale jakby nie było na 1,5 roku wystarczały.

kiedy to zleciało....