|
|
#1141 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Project Runway- polska edycja
Projekty beznadziejne zresztą w poprzednim odcinku też nic ciekawego nie pokazali. Kurde większość uczestników jest mega irytująca-gorzej niż w 1 edycji
Bartek pewny projektu - jarał się nim cały program a pokazał jakieś badziewne gacie masakra^^ Ruda wredna ale racje miała. Udział Michaliny w tym programie to jakaś porażka.
|
|
|
|
|
#1142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uczestnicy są rzeczywiście bardziej irytujący niż w pierwszej edycji. Młody może i zdolny, ale bardzo słabe było to, że zapomniał imienia modelki. Mnie by to porządnie zdenerwowało Discopolowiec jest faktycznie wieśniacki, ale i tak wolę jego niż wiecznie szczerzącego się Bobra, który jest dla mnie przykładem nieszczerości, obłudy i zakłamania (zachowanie w stosunku do Patryka i teraz do Michała). Żałuję, że nie odpadł Wietnamczyk, który 2 razy z rzędu zaprezentował coś bardzo słabego. Obawiam się, że będzie przechodził fartem, bo jest 'śmieszny' i pewnie części widzów się to podoba
|
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie oglądam odcinek i te obleśne komentarze Tyszki
![]() A "kreacje" |
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to jakis żart. Tragedia te projekty.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się
Za to rozmowa wietnamczyka była świetna! Śmiałam się jak głupia |
|
|
|
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
...Sylwia przeszła? Sylwia przeszła! Łaaa! (...nie pytajcie, dlaczego się cieszę, ale jakoś tak chyba darzę ją jakimś dziwnym rodzajem sympatii).
A projekty faktycznie koszmarne... czyli w sam raz dla Maryli. Czy coś. (To jest jeden z tych niewielu momentów, kiedy chciałabym powiedzieć coś zabawnego i w punkt, ale nie potrafię. Poczekam więc tylko na recenzję Tobiasza, może on da radę coś sklecić). |
|
|
|
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
Michał jest chamski, nie lubię go, ma się za nie wiadomo kogo. Poza tym udawał, że się cieszy, kiedy zobaczył Marylę.
Jego projekt, pomimo zachwytów jury, nie podobał mi się. Maryla wygląda okropnie w tym kostiumie w czarno-białą kratkę, pogrubił ją strasznie. Piotrek jest strasznie fałszywy. To on wrzeszczał na Bartka, bo był liderem. A co więcej, jury stanęło po jego stronie.
|
|
#1148 |
|
Rozeznanie
|
Nie potrafię ocenić tych projektów. Estetyka kostiumów scenicznych Maryli jest odległa od mojej o lata świetlne. Tym razem nie mogę nawet napisać, że nie podoba mi się, ale doceniam - bo niestety nie doceniam, nie podoba mi się, nic w tym nie dostrzegam. Dla mnie to był festiwal koszmarków
![]() Szczerze współczuję uczestnikom tak niewdzięcznego zadania i uważam, że nikt nie powinien dziś odpaść. Jeśli ktoś poległ na projekcie dla Maryli to tak naprawdę niczego złego w świecie mody nie uczynił ;-) |
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
To było straszne,istna maskarada.
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Rozeznanie
|
Maryla czepiająca się kiczu to chyba jakiś żart. Jej sceniczne kostiumy bywały gorsze. Wczesniej mogła dziewczynom powiedzieć na temat stroju a nie mieć pretensje. Nikt nie powinien odpaść dzisiaj, a jak już to prędzej ruda i jej podomka.
|
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Rodowicz zarzucająca projektom kicz.
![]() ![]() ![]() no umarłam. |
|
|
|
|
#1152 |
|
Raczkowanie
|
Więc podsumowując...
Sylwia, która: - totalnie zmieniła projekt - zrobiła coś w ostatniej chwili - czego klientka nie chciała założyć - co przypominało prześcieradło z kilkoma podpiętymi ozdobami PRZESZŁA DALEJ. Ale już dziewczyny, które: - miały projekt - mniej-więcej zgodny z tym, co chciały zrealizować - niedokończony, ale realizowany konsekwentnie - i będący solidną podstawą, do której dokończenia zwyczajnie zabrakło czasu POLECIAŁY. I to jeszcze z uwagą do jednej z nich, że "nie powstrzymałaś koleżanki w odpowiedniej chwili, nie zaproponowałaś innego rozwiązania" (czy coś w ten deseń). To przepraszam bardzo, z jakiej racji Anh wciąż tam jest?! Też jakoś sobie nie przypominam, by Sylwię w odpowiednim momencie ogarnął i nie dopuścił do sytuacji, w której muszą jakąś narzutę, która nijak się ma do oryginalnego projektu, prezentować Maryli. No bez jaj! |
|
|
|
|
#1153 | |
|
Raczkowanie
|
Mnie w sumie żal zwłaszcza Magdy, bo w poprzednich odcinkach jej projekty były ok, a ten z pierwszego nawet całkiem intrygujący. Więc zupełnie najbardziej sprawiedliwym byłoby odpadnięcie Sylwii i ewentualnie Anha (ale przecież ona jest wredna a on zabawny, więc są "jacyś", więc...), zwłaszcza, że projekt dziewczyn przynajmniej nadawałby się na Halloween, podczas gdy biała szmatka z dopiętymi kwiatkami... cóż.
Ogólnie również Cytat:
Poza tym za tydzień szycie bielizny z tego, co na sobie, dobrze zrozumiałam? Borze, zadania kreatywne są fajne i kreatywne, ale polska edycja to serio przegięcie, do tej pory uczestnicy zdecydowanie powinni móc chociaż raz na spokojnie kupić materiały i uszyć coś dla swoich modelek... chyba, że to jakaś próba zatajenia braku czegoś w stylu Mooda. |
|
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszy był tekst tej rudej: "No teraz to na pewno przez jakis czas nie będę słuchała piosenek pani Maryli"
|
|
|
|
|
#1155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czasami odnoszę wrażenie,że projektantem każdy mógłby zostać,byleby ubranie było "chaotyczne" bez ładu i składu.. ![]() Marylka też dobra, nazwała któryś projekt "kiczem",ale przecież ona tylko w takim stylu sie ubiera...
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Szachownica jeszcze w miarę, ale ktoś napisał że pogrubiła. Nie da się pogrubić kogoś bez talii
Pary dobrane tak żeby się działo show. Nie mogę patrzeć na te koszmarne makijaże które im robią, tona pudru na twarzach ładnych kobiet, podkreślony każdy por skóry, wszystko koniecznie zmatowione Za tydz. projektant od pokazywania rozmiarów piersi na swoich dłoniach będzie miał pole do popisu. Na miejscu jego żony wstydziłabym się oglądając to teraz w domu, suchary jakie rzuca poniżej jakiegokolwiek poziomu. Mimo że zmienił dres na marynarkę nadal go odbieram jako typowego drecha z pod budki z piwem. Szkoda mi dziewczyn które będą się musiały przy nim rozbierać.
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Już od pierwszego odcinka widać, że do finału dojdą młodzi: ładniutki (Michał?) i długowłosy (Patryk?).
W poprzedniej edycji było podobnie. Jakub i Lila wyróżniali się od początku. Po raz kolejny powinni odpaść Sylwia (no ale szyła dla Dody i Górniaczki, to ją jeszcze potrzymają) i Ahn (bo bez niego programu nie dałoby się oglądać). |
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1161 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc jakoś mniej mi się podoba ta edycja od poprzedniej. Mam wrażenie, że bardziej stawiają na show, kontrowersje i jak największą oglądalność, a nie na pokazanie talentu projektantów. Nie podobało mi się zadanie z wczorajszego odcinka. Mało mają szans na zaprezentowanie siebie i uszycie czegoś fajnego. Czekam, aż dostaną jakieś zadanie, gdy będą mogli sami wybrac normalne materiały i uszyć coś bardziej w ich stylu.
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
|
#1163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oooooooookropne projekty podobał mi się jedynie projekt Sylwii i Ahna (jeśli miałabym cokolwiek wybrać ... w przyszły odcinku mają być stroje kąpielowe, mam nadzieję że będzie lepiej niż przy strojach sportowych ![]() najfajniejszy duet to Sylwia i Ahn & Michał i Patryk Edytowane przez camillie Czas edycji: 2015-03-19 o 22:02 |
|
|
|
|
|
#1164 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Haha, dokładnie, w sumie mogłaby założyć wszystkie projekty z ostatniego odcinka i nikt by nie zauważył, że projektowały je osoby powiedzmy to na początku swojej drogi w modzie
Jak dla mnie wszystkie były jednakowo paskudne, chociaż najbardziej pozytywnie w mnie wyróżniało się "dzieło" Agaty i Sylwii, fajna lekkość, przy specyficznych warunkach Marylka ma fajne nogi ![]() Cytat:
Bartek może i gadał trzy po trzy, ale mogłam go wyjątkowo słuchać, bo nie gadał o cyckach i miał fajną marynarkę
|
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
I wszystko w temacie:
http://freestylevoguing.com/2015/03/...bierajac-dive/
|
|
#1166 |
|
Zadomowienie
|
Obejrzałam właśnie odcinek - znowu tragiczne projekty.
Chyba najlepiej wyglądał projekt Michała i Patryka, jakoś tak najbardziej wyglądał na zrobiony i dopracowany. Z kolei projekt Bobra uratował Bartka, który mnie coraz bardziej załamuje - dobór kolorów i w ogóle te odzywki. Jeszcze jego tekst "to było oczywiste i mało przewidywalne" .Projekt Agaty i Sary też ujdzie, chociaż wyglądał jakby sukienka wpadła do niszczarki. Projekt Sylwii i Anha też nie był zły, ale wyglądał na niedokończony. Z kolei cieszy mnie, że odpadła Monika - była taka bezbarwna, a Magda przesadziła. Ciężko przesadzić projektując strój dla kogoś kto przebierał się za kozła, ale jej się to udało . Rozmowa telefoniczna Ahna była zdecydowanie najlepsza w tym odcinku .
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie wszystkie te stroje były koszmarem,przefatalne zadanie mijające się z celem tego programu. Żenada,nieoporozumienie i żal mi tych uczestników,że zostali do tego zmuszeni.
Nie wiem na ile Maryli kazali grać divę i gwiazdę ale wnerwiała mnie okrutnie. |
|
|
|
|
#1169 | |
|
Konto usunięte
|
Samego szycia i projektowania w odcinku może 20%, a cała reszta to scenki jak ktoś bardzo się nie lubi, jak ktoś bardzo się lubi, albo jak ktoś płacze rozmawiając na skypie z mężem. Dobór w pary też oczywiście taki, żeby jak największe show było.
Litości, to jest Big Brother czy program na temat tworzenia mody? Z werdyktem się nie zgadzam, uważam że Sylwia i Anh powinni odpaść, nie mieli żadnej spójnej wizji, ich projekt był chaotyczny, zrobiony totalnie "na odwal się". Kostium dziewczyn może Maryli do gustu nie przypadł, ale był przemyślany, konsekwentnie realizowany i starannie wykończony. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
Mnie się podobał sam zamysł, że biała sukienka i kwiaty, ogólnie klimat. Wykonanie im nie wyszło, materiał nie pasował, kwiatki wyglądały infantylnie i kiczowato, ale sam projekt nie był taki zły. Np. w porównaniu do projektu Magdy i Moniki, gdzie całość wyszła tanio i jak strój na Halloween do straszenia dzieci
. Pod względem estetyki zdecydowanie mi bliżej do sukienki Sylwii i Anha.Zresztą estetyka Magdy od początku mi nie przypadła do gustu, więc zadowolona, że odpadła - a powinna wylecieć za majtki ze spódnicą dla siatkarki. Chociaż byłoby lepiej gdyby Bartek wyleciał, nikt mi tak nie działał na nerwy w tym programie jak on. Edytowane przez theorema Czas edycji: 2015-03-20 o 19:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

Bartek pewny projektu - jarał się nim cały program a pokazał jakieś badziewne gacie masakra^^ Ruda wredna ale racje miała. Udział Michaliny w tym programie to jakaś porażka.

poniżej jakiegokolwiek poziomu. Mimo że zmienił dres na marynarkę nadal go odbieram jako typowego drecha z pod budki z piwem. Szkoda mi dziewczyn które będą się musiały przy nim rozbierać.