|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Straszny wątek. Część 2.
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
No że ktoś z rodziny przychodzi do domu i 'kusi' u nas to się tak nazywa
czasami coś dziwnego się np. dzieje albo słychać kroki albo pies wyczuwa czyjąś obecność Niestety byłam świadkiem u tż kilka razy. U mnie całe szczęście nic się nie dzieje i mam nadzieję że tak zostanie ![]() Tzn. z reguły szukam jakiegoś racjonalnego wytłumaczenia, ale niekiedy się po prostu nie da
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Raczkowanie
|
....
Edytowane przez Patkaa0 Czas edycji: 2017-06-15 o 11:41 |
|
|
|
|
#1144 | |||
|
Holy Crap!
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja kotka tylko w nocy potrafi się wsłuchiwać w ciszę, nie lubię tego. Cytat:
|
|
|
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
Historie o Zakopanem widzę
Znacie Willę Bałamutkę? Ona chyba nie jest na wynajem, ale ma dziwną aurę, stoi blisko centrum na trasie do basenu. Byłam raz na wakacjach w Zakopanem z chłopakiem, ale w domu nie straszyło, tylko było słychać tylko stukania jakby od strony dachu (spaliśmy pod skosem, a innych urlopowiczów z nami nie było), co ciekawe sekwencje dziwnych stukań i pukań pojawiają się wszędzie gdzie śpię, min na wakacjach w Anglii też to słyszałam, ale najczęściej słychać je w domu moich rodziców.
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Mam też duże obawy przed jazdą samochodem po zmroku w terenie niezabudowanym (to trochę wina filmu Widmo, który dawno temu widziałam ), bo boję się że mogę zobaczyć coś, czego bym nie chciała widzieć, gdzieś na poboczu, czy w przydrożnym lesie.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
A to kuszenie samobójców przez diabła miałoby dotyczyć tylko wisielców?
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1150 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
|
#1151 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
byłam na delegacji, mieszkałam przez 3 dni sama w wynajętym apartamencie i w jedną z nocy obudził mnie huk właśnie tak jakby coś spadło. oczywiście środek nocy ja sama w obcym miejscu więc się zeschizowałam, zapaliłam światło rozejrzałam się po sypialni i zaczęłam nasłuchiwać dalszych dźwięków nic. cisza. zgasiłam więc światło, zakryłam się cała kołdrą, żeby nie widzieć i nie słyszeć jeżeli coś miałoby się jednak dziać no i zasnęłam ) i jak się okazało w salonie na półce stały ramki ze zdjęciami i jedna z tych ramek była przewrócona, więc to był zapewne ten dźwięk. na szczęście nie przyszło mi wtedy do głowy żeby się zastanowić nad tym czy ktoś tej ramki nie przewrócił i czy na pewno sama się przewróciła |
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Biała Dama
|
Ja się najbardziej boję że mi sarna wyleci prosto przed samochód. Jakoś o duchach nie myślę. Chociaż, kiedyś jechałam nocą z facetem przez Szczekociny, tłumaczył mi gdzie był dokładnie ten straszny wypadek pociągów, nic nie widziałam choć tory są kilkadziesiąt metrów od szosy podobno, ale czułam się nieswojo, a potem miałam koszmary.
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Przyczajenie
|
Świetny wątek, szkoda, że tak tu cichutko.
|
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Nic się nie dzieje
Tż ostatnio mi wmawiał że słyszał jakby ktoś po salonie chodził -.- ja nie wiem, skąd mu się ostatnio to bierze... wydaje mi się ze obudziłabym się jeśli faktycznie by coś było na rzeczy
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1156 |
|
Konto usunięte
|
U mnie nic strasznego się nie dzieje, miewam tylko paraliże senne i fałszywe przebudzenia, inaczej: nawiedzają mnie inkuby i sukkuby
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Rozeznanie
|
A jak to dokładnie z tym jest? Ja też się spotkałam kiedyś z takim stwierdzeniem i też tylko przy powieszeniu ale nie pamiętam już szczegółów
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długo nie mogłam w to uwierzyć i wtedy przekonywano mnie, że się da. Że wtedy staje przed tobą diabeł i dźga cię widłami (serio :d) a Ty oddalasz się od drzwi i w efekcie dusisz.
|
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() oczywiście, że da się powiesić na klamce i diabeł nie ma z tym raczej nic wspólnego ![]() widziałam kiedyś na internecie filmik gdzie chłopak nagrał własną śmierć i powiesił się właśnie na klamce od drzwi balkonowych. |
|
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość tego typu rewelacji znam od nieżyjącej już niestety babci. Wydaje mi się, że w ten sposób ludzie tłumaczyli sobie zjawiska, których nie byli w stanie wyjaśnić, albo zrozumieć. Tak zresztą powstały pewnie gusła i zabobony. Nie przytoczę teraz nic konkretnego, jednak łapię się na tym, że z czasem znajduję logiczne wyjaśnienie zjawisk, o których mówiła mi babcia(niezbyt wykształcona osoba) czy starsza część rodziny, będąc przekonaną o ich niezwykłości czy też tajemniczości. A to po prostu tak wędrowało z pokolenia na pokolenie.Aż mi się przypomniał genialny film - Konopiełka. Widział ktoś?
|
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam w sily nieczyste wierze.
I wierze ze sa ludzie co maja "zle" oczy. Znam nawet taka jedna (babcia). I zawsze jest wszystko dobrze dopoki ona nie pochwali. |
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
Ja się spodziewam, dlatego unikam takich miejsc. Ale nie ducha typu Kacper z kreskówki, tylko umęczoną potrzebującą pomocy (której zwykle ofiarować jej nie możemy) duszę.
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie np. w obozie bym się spodziewała... niby nic nie widziałam w sztolniach w Górach Sowich ale miałam schizy
tzn. raz mi się coś wydawało że widziałam, ale mógł być to wytwór mojej wyobraźni już z tego przerażenia jak słyszałam ile tysięcy ludzi tam umarło...
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyno co Ty oglądasz? :-P ja to widziałam na zywo. Wujek tz się upił i wieszał na krawacie. W ostatniej chwili go znaleźliśmy i tz go uratował. To najbardziej makabryczna historia w moim życiu.
|
|
#1166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my w każdej sztolni usłyszeliśmy jakąś liczbę. Najwięcej chyba było 14 tys
|
||
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero potem się dowiedziałam, w sklepiku miejscowym, gdzie jest restauracja, pamiątki i właśnie przewodnik.
|
|
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli coś tam widziałaś? Ja zanim tam pojechałam to już poczytałam kilka rzeczy i wiedziałam że na pewno dużo ludzi tam zginęło i sam fakt mnie przerażał
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Nie wiedziałam ich więc cóż 

). Gdy zajmowaliśmy pokoje właścicielka jakby nie polecała nam jednego z pokoi, jednak ktoś musiał go zająć- łącznie znajdowało się tam 3 pokoje, 2 po jednej stronie i 1 po drugiej. Padło na mnie. Oprócz mnie znajdowało się tam jeszcze dwie osoby. 

Staram się blogować kuliarnie
my w każdej sztolni usłyszeliśmy jakąś liczbę. Najwięcej chyba było 14 tys