Straszny wątek cz. 2. - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-10, 19:47   #1141
gersimii
Raczkowanie

Dot.: Straszny wątek. Część 2.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
Nie wierzę w ufo Nie wiedziałam ich więc cóż
w jedyne w co wierzę z takich paranormalnych rzeczy to w 'kuszenie'
Kuszenie? Możesz trochę rozwinąć?
gersimii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-10, 20:25   #1142
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gersimii Pokaż wiadomość
Kuszenie? Możesz trochę rozwinąć?
No że ktoś z rodziny przychodzi do domu i 'kusi' u nas to się tak nazywa czasami coś dziwnego się np. dzieje albo słychać kroki albo pies wyczuwa czyjąś obecność Niestety byłam świadkiem u tż kilka razy. U mnie całe szczęście nic się nie dzieje i mam nadzieję że tak zostanie

Tzn. z reguły szukam jakiegoś racjonalnego wytłumaczenia, ale niekiedy się po prostu nie da

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-11, 13:05   #1143
Patkaa0
Raczkowanie

....

Edytowane przez Patkaa0
Czas edycji: 2017-06-15 o 11:41
Patkaa0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-11, 13:59   #1144
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość

Aaaaaaa ja też! Tylko ja przymykam drzwi, bo zamknięte na samą klamkę wywołują u mnie poczucie klaustrofobii i właśnie odcięcia od ucieczki
I z tym krzesłem! Zawsze odwracam na noc krzesło od komputera tyłem. Nawet jak o tym pomyślę to mam dreszcze. Tż za to ma ubaw.
Albo jak mieszkaliśmy na parterze i mieliśmy zejście z balkonu do ogródka. Przez jakiś czas mieliśmy w oknach tylko firanki i to takie krótkie, które przysłaniały drzwi balkonowe do połowy. Nie przeszkadzało nam to zbytnio, bo za oknami były krzaczory i generalnie nie było za wiele widać. Do czasu, aż zaczęłam mieć ciągle wrażenie wieczorami, że na tym balkonie ktoś stoi Przeszło jak założyłam długie zasłony i dokładnie zaciągałam je na noc.
Nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu, dopóki nie dołączyłam do tego wątasu

Cytat:
No że ktoś z rodziny przychodzi do domu i 'kusi' u nas to się tak nazywa czasami coś dziwnego się np. dzieje albo słychać kroki albo pies wyczuwa czyjąś obecność Niestety byłam świadkiem u tż kilka razy. U mnie całe szczęście nic się nie dzieje i mam nadzieję że tak zostanie

Tzn. z reguły szukam jakiegoś racjonalnego wytłumaczenia, ale niekiedy się po prostu nie da
Ja też czasami słyszę niewyjaśnione kroki, strasznie mnie to męczy
Moja kotka tylko w nocy potrafi się wsłuchiwać w ciszę, nie lubię tego.

Cytat:
Napisane przez Patkaa0 Pokaż wiadomość
Ja tylko raz w życiu miałam styczność z czymś naprawdę przerażającym. Wyjechałam na ferie ze znajomymi do Zakopanego, wynajęliśmy dla siebie cały duży domek (jeśli ktoś jest ciekawy mogę podać nazwę, aczkolwiek nie polecam-również z innych, przyziemnych względów ). Gdy zajmowaliśmy pokoje właścicielka jakby nie polecała nam jednego z pokoi, jednak ktoś musiał go zająć- łącznie znajdowało się tam 3 pokoje, 2 po jednej stronie i 1 po drugiej. Padło na mnie. Oprócz mnie znajdowało się tam jeszcze dwie osoby.
Domek był stary, jednak wyremontowany. W domkach góralskich często widuje się takie ,,belki'' przy suficie. I właśnie w naszym pokoju znajdowała się belka, a na niej takie wgłębienie.. Była tam bardzo dziwna, gęsta atmosfera. Non stop czułam, że mnie ktoś obserwuje, i nie były to tylko moje odczucia. Najgorzej było w nocy. Non stop było słychać kroki, szuranie itp. A po wyjściu na korytarz nie było nikogo.. Nie mogłam spać całą noc. To było straszne, chyba najgorsza noc w moim życiu. Na drugi dzień postanowiliśmy zrobić ognisko- pomagał nam taki starszy pan, który tam pracował- robił porządki na zewnątrz itp. Zapytałam go wprost, o co tutaj chodzi-wszyscy byliśmy pewni, że z tym domkiem jest coś nie tak. On na początki nie chciał nic powiedzieć, jednak po pewnym czasie uległ moim błaganiom (, byłam bardzo bardzo ciekawa prawdy) i powiedział, że kiedyś, wiele lat temu w tym domku powiesił się mężczyzna.. Akurat w moim pokoju.. Co więcej wisiał tam bardzo długo I że to nie pierwszy raz, gdy ktoś z gości zauważa dziwne zjawiska.. Jestem na 100% pewna, że powiedział prawdę. To były naprawdę smutne dni, smutna, przygnębiająca atmosfera.. Nigdy w życiu nie chciałabym tego powtórzyć.
Popuściłabym w pory, a jeszcze bardziej po historii tego pana!
Stary 2015-02-11, 14:12   #1145
Wieszczka
Zadomowienie

Historie o Zakopanem widzę Znacie Willę Bałamutkę? Ona chyba nie jest na wynajem, ale ma dziwną aurę, stoi blisko centrum na trasie do basenu. Byłam raz na wakacjach w Zakopanem z chłopakiem, ale w domu nie straszyło, tylko było słychać tylko stukania jakby od strony dachu (spaliśmy pod skosem, a innych urlopowiczów z nami nie było), co ciekawe sekwencje dziwnych stukań i pukań pojawiają się wszędzie gdzie śpię, min na wakacjach w Anglii też to słyszałam, ale najczęściej słychać je w domu moich rodziców.
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-11, 14:44   #1146
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wieszczka Pokaż wiadomość
Historie o Zakopanem widzę Znacie Willę Bałamutkę? Ona chyba nie jest na wynajem, ale ma dziwną aurę, stoi blisko centrum na trasie do basenu. Byłam raz na wakacjach w Zakopanem z chłopakiem, ale w domu nie straszyło, tylko było słychać tylko stukania jakby od strony dachu (spaliśmy pod skosem, a innych urlopowiczów z nami nie było), co ciekawe sekwencje dziwnych stukań i pukań pojawiają się wszędzie gdzie śpię, min na wakacjach w Anglii też to słyszałam, ale najczęściej słychać je w domu moich rodziców.
Może coś puka, bo chce żebyś je wpuściła?
Stary 2015-02-14, 13:20   #1147
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość

Aaaaaaa ja też! Tylko ja przymykam drzwi, bo zamknięte na samą klamkę wywołują u mnie poczucie klaustrofobii i właśnie odcięcia od ucieczki
I z tym krzesłem! Zawsze odwracam na noc krzesło od komputera tyłem. Nawet jak o tym pomyślę to mam dreszcze. Tż za to ma ubaw.
Albo jak mieszkaliśmy na parterze i mieliśmy zejście z balkonu do ogródka. Przez jakiś czas mieliśmy w oknach tylko firanki i to takie krótkie, które przysłaniały drzwi balkonowe do połowy. Nie przeszkadzało nam to zbytnio, bo za oknami były krzaczory i generalnie nie było za wiele widać. Do czasu, aż zaczęłam mieć ciągle wrażenie wieczorami, że na tym balkonie ktoś stoi Przeszło jak założyłam długie zasłony i dokładnie zaciągałam je na noc.
Z takiego właśnie względu myślę, że miałabym problem z mieszkaniem na parterze. Z jednej strony staram się wszystko racjonalizować, a z drugiej jestem bardzo strachliwa. Trzymam się jednocześnie teorii mojej babci, że nie zmarłych należy się bać, tylko żywych. Ale przecież spoglądając w okno na parterze można przestraszyć się przechodniów, żulików, czy nawet bezdomnych zwierząt ( nie wspomnę o świrach, bo tego na pierwszy rzut oka nie widać czy ktoś nim jest ).

Mam też duże obawy przed jazdą samochodem po zmroku w terenie niezabudowanym (to trochę wina filmu Widmo, który dawno temu widziałam ), bo boję się że mogę zobaczyć coś, czego bym nie chciała widzieć, gdzieś na poboczu, czy w przydrożnym lesie.

Cytat:

A ja myślałam, że będzie chodzić o kuszenie samobójców przez diabła

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu, dopóki nie dołączyłam do tego wątasu
Witamy w szanownym gronie
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 13:37   #1148
Cytruskowa6
Zakorzenienie

A to kuszenie samobójców przez diabła miałoby dotyczyć tylko wisielców?
Stary 2015-02-14, 13:45   #1149
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytruskowa6 Pokaż wiadomość
A to kuszenie samobójców przez diabła miałoby dotyczyć tylko wisielców?
Tak, słyszałam o tym w odniesieniu właśnie do wisielców. Nie znam innej teorii.
Stary 2015-02-14, 14:22   #1150
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Z takiego właśnie względu myślę, że miałabym problem z mieszkaniem na parterze. Z jednej strony staram się wszystko racjonalizować, a z drugiej jestem bardzo strachliwa. Trzymam się jednocześnie teorii mojej babci, że nie zmarłych należy się bać, tylko żywych. Ale przecież spoglądając w okno na parterze można przestraszyć się przechodniów, żulików, czy nawet bezdomnych zwierząt ( nie wspomnę o świrach, bo tego na pierwszy rzut oka nie widać czy ktoś nim jest ).
A jeszcze gorzej mają ci, którzy mieszkają w starszych kamienicach i mają okna za poziomie równym chodnikowi
Stary 2015-02-14, 18:39   #1151
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Z tymi upadającymi rzeczami to wcale nie jest tak śmiesznie

Parę lat temu pojechałam sama w góry na wakacje. Wynajęłam pokój w pensjonacie blisko centrum Szklarskiej Poręby. Ostatniej nocy źle się czułam, złapało mnie przeziębienie i postanowiłam skrócić pobyt i wyjechać następnego dnia. Było późno, leżałam już w łóżku, smsowałam z kolegą i czytałam książkę. W końcu stwierdziłam, że gaszę światło, bo rano nie wstanę na pociąg. Zapadła ciemność przykryłam się kołdrą i nagle słyszę głośny huk tuż przy łóżku. Odkryłam się i ręką szukam książki, bo byłam święcie przekonana, że spadła z szafki nocnej. Nie mogłam jej wyczuć, więc zapaliłam światło... Książka była na stoliku. Nic innego nie spadło...

Następne 30 minut szukałam źródła dźwięku, a że go nie znalazłam, a byłam już okropnie przerażona, zapaliłam wszystkie światła i nie spałam do rana...

Boję się nawet myśleć, że coś wydało tak głośny dźwięk, a ja do rana byłam sama w tym pokoju...
też raz miałam podobną sytuację byłam na delegacji, mieszkałam przez 3 dni sama w wynajętym apartamencie i w jedną z nocy obudził mnie huk właśnie tak jakby coś spadło. oczywiście środek nocy ja sama w obcym miejscu więc się zeschizowałam, zapaliłam światło rozejrzałam się po sypialni i zaczęłam nasłuchiwać dalszych dźwięków nic. cisza. zgasiłam więc światło, zakryłam się cała kołdrą, żeby nie widzieć i nie słyszeć jeżeli coś miałoby się jednak dziać no i zasnęłam rano postanowiłam rozejrzeć się czy faktycznie może coś spadło i stąd był ten dźwięk (w nocy nie miałam odwagi ruszyć się z łóżka, bo pod kołdrą bezpieczniej) i jak się okazało w salonie na półce stały ramki ze zdjęciami i jedna z tych ramek była przewrócona, więc to był zapewne ten dźwięk. na szczęście nie przyszło mi wtedy do głowy żeby się zastanowić nad tym czy ktoś tej ramki nie przewrócił i czy na pewno sama się przewróciła nic tak nas nie straszy jak nasza własna wyobraźnia
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-14, 22:17   #1152
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Mam też duże obawy przed jazdą samochodem po zmroku w terenie niezabudowanym (to trochę wina filmu Widmo, który dawno temu widziałam ), bo boję się że mogę zobaczyć coś, czego bym nie chciała widzieć, gdzieś na poboczu, czy w przydrożnym lesie.
Ja się najbardziej boję że mi sarna wyleci prosto przed samochód. Jakoś o duchach nie myślę. Chociaż, kiedyś jechałam nocą z facetem przez Szczekociny, tłumaczył mi gdzie był dokładnie ten straszny wypadek pociągów, nic nie widziałam choć tory są kilkadziesiąt metrów od szosy podobno, ale czułam się nieswojo, a potem miałam koszmary.

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 09:01   #1153
juliet91
Przyczajenie

Świetny wątek, szkoda, że tak tu cichutko.
juliet91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 10:05   #1154
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Nic się nie dzieje

Tż ostatnio mi wmawiał że słyszał jakby ktoś po salonie chodził -.- ja nie wiem, skąd mu się ostatnio to bierze... wydaje mi się ze obudziłabym się jeśli faktycznie by coś było na rzeczy

Stary 2015-02-24, 15:14   #1155
_Matilde_
Biała Dama

A myślałam że kogoś postraszyło

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-24, 15:27   #1156
201607040946
Konto usunięte

U mnie nic strasznego się nie dzieje, miewam tylko paraliże senne i fałszywe przebudzenia, inaczej: nawiedzają mnie inkuby i sukkuby
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-24, 15:57   #1157
oxoxoxoxox
Rozeznanie

Cytat:
Tak, słyszałam o tym w odniesieniu właśnie do wisielców. Nie znam innej teorii.
A jak to dokładnie z tym jest? Ja też się spotkałam kiedyś z takim stwierdzeniem i też tylko przy powieszeniu ale nie pamiętam już szczegółów
Stary 2015-02-26, 18:59   #1158
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oxoxoxoxox Pokaż wiadomość
A jak to dokładnie z tym jest? Ja też się spotkałam kiedyś z takim stwierdzeniem i też tylko przy powieszeniu ale nie pamiętam już szczegółów
Podobno da się powiesić na klamce od drzwi Długo nie mogłam w to uwierzyć i wtedy przekonywano mnie, że się da. Że wtedy staje przed tobą diabeł i dźga cię widłami (serio :d) a Ty oddalasz się od drzwi i w efekcie dusisz.
Stary 2015-02-26, 19:24   #1159
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Podobno da się powiesić na klamce od drzwi Długo nie mogłam w to uwierzyć i wtedy przekonywano mnie, że się da. Że wtedy staje przed tobą diabeł i dźga cię widłami (serio :d) a Ty oddalasz się od drzwi i w efekcie dusisz.
hahaha dobre
oczywiście, że da się powiesić na klamce i diabeł nie ma z tym raczej nic wspólnego
widziałam kiedyś na internecie filmik gdzie chłopak nagrał własną śmierć i powiesił się właśnie na klamce od drzwi balkonowych.
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-26, 19:50   #1160
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
hahaha dobre
oczywiście, że da się powiesić na klamce i diabeł nie ma z tym raczej nic wspólnego
widziałam kiedyś na internecie filmik gdzie chłopak nagrał własną śmierć i powiesił się właśnie na klamce od drzwi balkonowych.
No pewnie Większość tego typu rewelacji znam od nieżyjącej już niestety babci. Wydaje mi się, że w ten sposób ludzie tłumaczyli sobie zjawiska, których nie byli w stanie wyjaśnić, albo zrozumieć. Tak zresztą powstały pewnie gusła i zabobony. Nie przytoczę teraz nic konkretnego, jednak łapię się na tym, że z czasem znajduję logiczne wyjaśnienie zjawisk, o których mówiła mi babcia(niezbyt wykształcona osoba) czy starsza część rodziny, będąc przekonaną o ich niezwykłości czy też tajemniczości. A to po prostu tak wędrowało z pokolenia na pokolenie.

Aż mi się przypomniał genialny film - Konopiełka. Widział ktoś?
Stary 2015-02-26, 19:54   #1161
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

A ja tam w sily nieczyste wierze.

I wierze ze sa ludzie co maja "zle" oczy. Znam nawet taka jedna (babcia). I zawsze jest wszystko dobrze dopoki ona nie pochwali.

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-26, 19:56   #1162
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Ja się najbardziej boję że mi sarna wyleci prosto przed samochód. Jakoś o duchach nie myślę. Chociaż, kiedyś jechałam nocą z facetem przez Szczekociny, tłumaczył mi gdzie był dokładnie ten straszny wypadek pociągów, nic nie widziałam choć tory są kilkadziesiąt metrów od szosy podobno, ale czułam się nieswojo, a potem miałam koszmary.
Takie historie zawsze wywołują we mnie dreszcze. Ale nie ze względu na duchy. Coś jak wycieczka do Auschwitz na przykład, raczej zaduma. No tam się chyba nikt nie spodziewa spotkać ducha (tzn. ja się nie spodziewam).
Stary 2015-02-26, 20:36   #1163
Wieszczka
Zadomowienie

Cytat:
Takie historie zawsze wywołują we mnie dreszcze. Ale nie ze względu na duchy. Coś jak wycieczka do Auschwitz na przykład, raczej zaduma. No tam się chyba nikt nie spodziewa spotkać ducha (tzn. ja się nie spodziewam).
Ja się spodziewam, dlatego unikam takich miejsc. Ale nie ducha typu Kacper z kreskówki, tylko umęczoną potrzebującą pomocy (której zwykle ofiarować jej nie możemy) duszę.
Stary 2015-02-26, 20:38   #1164
agnieszka_2612
Zakorzenienie

A ja właśnie np. w obozie bym się spodziewała... niby nic nie widziałam w sztolniach w Górach Sowich ale miałam schizy tzn. raz mi się coś wydawało że widziałam, ale mógł być to wytwór mojej wyobraźni już z tego przerażenia jak słyszałam ile tysięcy ludzi tam umarło...

Stary 2015-02-26, 20:46   #1165
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DIABLICAorg Pokaż wiadomość
hahaha dobre
Dziewczyno co Ty oglądasz? :-P ja to widziałam na zywo. Wujek tz się upił i wieszał na krawacie. W ostatniej chwili go znaleźliśmy i tz go uratował. To najbardziej makabryczna historia w moim życiu.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-26, 20:57   #1166
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się spodziewam, dlatego unikam takich miejsc. Ale nie ducha typu Kacper z kreskówki, tylko umęczoną potrzebującą pomocy (której zwykle ofiarować jej nie możemy) duszę.
Rozumiem. Nigdy w życiu, takiej, jak to nazywasz, duszy nie spotkałam, stąd się nie spodziewam. Uważam, ze są ludzie bardziej i mniej wrażliwi na takie zjawiska. A ci pierwsi wcale nie muszą specjalnie szukać wrażeń.

Cytat:
A ja właśnie np. w obozie bym się spodziewała... niby nic nie widziałam w sztolniach w Górach Sowich ale miałam schizy tzn. raz mi się coś wydawało że widziałam, ale mógł być to wytwór mojej wyobraźni już z tego przerażenia jak słyszałam ile tysięcy ludzi tam umarło...
Góry Sowie! Wybieram się tam co najmniej od jesieni.
Stary 2015-02-26, 20:58   #1167
Wieszczka
Zadomowienie

Cytat:
No widzisz a jak ja tam pojechałam, to nie wiedziałam na początku, że ktokolwiek tam umarł. Dlatego jak mnie straszyło, to myslałam, że to żywi ludzie i nawet nie uciekłam stamtąd
Stary 2015-02-26, 20:59   #1168
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem. Nigdy w życiu, takiej, jak to nazywasz, duszy nie spotkałam, stąd się nie spodziewam. Uważam, ze są ludzie bardziej i mniej wrażliwi na takie zjawiska. A ci pierwsi wcale nie muszą specjalnie szukać wrażeń.

Góry Sowie! Wybieram się tam co najmniej od jesieni.
Warto! Więc wybierz się jak najszybciej
Cytat:
No widzisz a jak ja tam pojechałam, to nie wiedziałam na początku, że ktokolwiek tam umarł. Dlatego jak mnie straszyło, to myslałam, że to żywi ludzie i nawet nie uciekłam stamtąd
Jak nie wiedziałaś? Przewodnik nie mówił o tym? my w każdej sztolni usłyszeliśmy jakąś liczbę. Najwięcej chyba było 14 tys

Stary 2015-02-26, 21:01   #1169
Wieszczka
Zadomowienie

Cytat:
Warto! Więc wybierz się jak najszybciej

Jak nie wiedziałaś? Przewodnik nie mówił o tym? my w każdej sztolni usłyszeliśmy jakąś liczbę. Najwięcej chyba było 14 tys
Nie, bo nie byliśmy z przewodnikiem. Mniejsza o to, co tam robiliśmy, ale było to zobowiązanie zawodowe, było bhp i zgoda na to więc wszystko legalnie Dopiero potem się dowiedziałam, w sklepiku miejscowym, gdzie jest restauracja, pamiątki i właśnie przewodnik.
Stary 2015-02-26, 21:04   #1170
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, bo nie byliśmy z przewodnikiem. Mniejsza o to, co tam robiliśmy, ale było to zobowiązanie zawodowe, było bhp i zgoda na to więc wszystko legalnie Dopiero potem się dowiedziałam, w sklepiku miejscowym, gdzie jest restauracja, pamiątki i właśnie przewodnik.
Chyba że
Czyli coś tam widziałaś?

Ja zanim tam pojechałam to już poczytałam kilka rzeczy i wiedziałam że na pewno dużo ludzi tam zginęło i sam fakt mnie przerażał

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości