Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-10, 08:05   #1141
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Ja-ika, Kaska - Współczuję nocek
Dużo sily
dzięki u mnie jest moc, ciekawe czy dzisiaj da pospać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 08:16   #1142
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
No to piątka ja nie wiem w sumie po co pizame zakladalam skoro spalam w sumie 2,5 h z przerwami druga noc z rzędu taka w dodatku byłam sama bo mąż na nocce ale o dziwo dobrze się czuję
u Ciebie to 2 nocka, a u mnie 312
Stary 2014-08-10, 08:21   #1143
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam po ciężkiej nocce z cogodzinnym płaczem

Padam na pysk...
U nas to samo, już trzecia noc z rzędu

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 08:39   #1144
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
u Ciebie to 2 nocka, a u mnie 312
a co jej jest? też zębole? nie mów,że to tyle trwa

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
U nas to samo, już trzecia noc z rzędu
łączę się w bólu

Stary 2014-08-10, 08:45   #1145
bajka1807
Zakorzenienie

Hej, wspolczuje nocek dziewczyny

u mnie noc spoko, ale dola mam od rana bo brat mi sie snil pierwszy raz od dawien dawna. widzialam na necie wczorj cos ala demota z dwoma kapsulkami, niebieska przywraca zmarlych, a czerwona stajesz sie milionerem
no i snilo mi sie ze moj brat wrocil jutro 7 rocznica jego smierci
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 08:47   #1146
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

u mnie noc spoko, ale dola mam od rana bo brat mi sie snil pierwszy raz od dawien dawna. widzialam na necie wczorj cos ala demota z dwoma kapsulkami, niebieska przywraca zmarlych, a czerwona stajesz sie milionerem

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-08-10, 09:06   #1147
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

przypomina a jutrzejszych urodzinach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-10, 09:07   #1148
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
a co jej jest? też zębole? nie mów,że to tyle trwa

łączę się w bólu
chyba zęby, ale ona nie przespała jeszcze nocy, więc zawsze mam pobudki Najgorsze były noce, co budziła się co pół godziny
Cytat:

Edytowane przez ja-ika
Czas edycji: 2014-08-10 o 09:09
ja-ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 09:09   #1149
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
chyba zęby, ale ona nie przespała jeszcze nocy, więc zawsze mam pobudki Najgorsze były noce, co budziła się co pół godziny
oj no u nas to nowość bo on spał całe noce, kij tam z niewyspaniem, ale tak mi go szkoda

Stary 2014-08-10, 10:01   #1150
dirtymagic85
Zadomowienie

miłej niedzieli mimo nieprzespanych nocek, jak u niektórych z was, ja miałam też średnio, wróciliśmy późno z grilla, a od 4 Lila budziła się z płaczem co kilkanascie minut nawet, ale dobrze się czuję na szczęście.

bajeczko ale sen....brat jest z tobą, pewnie dlatego się przypomniał
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 10:12   #1151
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 10:45   #1152
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Cytat:

Padam na pysk...
witam w klubie u nas to juz trwa tydzień...
przedwczoraj zemdlałam rano

Cytat:

Cytat:

u
nas to samo
nigdy nie było przespanej nocy, najlepsza to taka z 3 pobudkami.

pomimo ogromnego zmęczenia po nockach nie sposób mi się nie uśmiechać do Jaśka. Taki pocieszny się zrobił
wczoraj świętowaliśmy 90'tke dziadka i cudnie się bawił do późnego wieczora. taki śmieszek z niego

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 11:47   #1153
kropla_deszczu
Zadomowienie

Hejka wszystkim!!!

Na dzień.dobry chciałam podziękować za wszystkie życzenia dla Alicji

Dopiero dzisiaj pisze bo miałam mega zabiegane dni

Ale już jesteśmy na wsi u mojej babci w podkarpackim. Będziemy tu urzedowac przez najbliższe 2 tygodnie podróż nawet nam poszła całkiem sprawnie, tylko 4,5 godziny jechaliśmy. Z dwoma postojami (dodam, że kiedyś.nam ta trasa.zajmowała.nawet 7 godzin...). Młoda była grzeczna.i dzielnie zniosla podróż.

Teraz właśnie siedzę sobie.na chustawce przed domem i łapie troszkę słońca, a Alicja smacznie śpi sobie obok mnie w cieniu w wózku już 2 godziny

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja mam pieluchy babydream od poczatku i moim zdaniem są lepsze od pampersów

Laski, nie śmiejcie się, ale gdzie się kupuje buty dla dzieci naszych? W normalnych sklepach z butami, czy w dziecięcych? I skąd wiedzieć, jaki rozmiar? Mierzy się stopę? ktoś tu pisał o rozmiarze 21, jeśli się nie mylę, a Ola ma za duże skarpetki 17-19, więc nie wiem, o co kaman I czy pod sandały się zakłada skarpetki dzieciom?

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Moja teściowa robi coś podobnego z agrestem i pycha jest
U mnie.jest kilka stacjonarnych sklepów gdziemożna dostać.buty. A jak nie to ccc lub daichman mają.

Co do skarpetek to zależy od pogody, czasem zakładam. Ale sandały już odchodzą w odstawke powoli bo młodej stopa zaś.urosła i.już nosimy rozmiar 20
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Ola ponoć dostała kolczyki, nie wiem jeszcze jakie bo tylko Dawid mi powiedział i moja mama mówi ze szkoda ze jej nie przebilam jak była mniejsza albo że teraz trzeba będzie przebić... Bo ze szkoda kolczyków ech. No zobaczę jakie to są jeśli będą duże to poczekają a jak małe to sprzedam albo co? Przebić bym chciała raczej później. A i mama mówi ze mam kupić nocnik bo już jej ciocia coś tam gadała... Kupię dla spokoju ;p a ponoć ja i mój brat po jak mieliśmy z 14mcy to już czailismy ze tam się robi wiec może Ola tez zakuma

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

własnie jadę kupić wezmę 4+ jak będą bo mi ostatnio 4 przeciekaja po nocy

Jak będą małe to zawsze możesz sprzedac. Alicja dostanie teraz.na roczek od chrzesnej kolczyki, ale od razu kupiła większe bo my chcemy przebić jak sama już będzie chciała mieć.kolczyki, ale może wcześniej namówie tz. Bo to on się upiera, ja bym.przebila tak na 2-3 lata.

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Wow Kropla to gruba impreza się szykuje

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Gruba. Ale co ja poradzę jak taka rodzina duża? Sami najbliżsi.

Szwagier+ szwagierka + córka
Szwagier + szwagierka + 2 synów
Tesciowie i moi rodzice.
Siostra z chłopakiem.
Pradziadek.

No i do tego.my i już masz 17 osób

Cytat:
Dokładnie agusia, jesteśmy najlepszymi mamami na świecie dla swoich dzieci
Taka anegdotka:
Kiedyś czytałam teksty dzieci na dzień matki i jeden utkwił mi w pamięci, napisała, lub powiedziała go dziewczynka 3 lub 4 letnia:
"Jesteś moją ulubioną mamą, gdybym miała inną, to pobiłabym ją i poszła szukać Ciebie"

Umarłam z tego tekstu

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Laryska mądrze piszesz o zwracaniu uwagi

Bojatoja u mnie tata jak tlumaczyl komus przez tel droge do nas to zawsze pozostali domownicy mieli poleweke bo ostatnie zdanie brzmialo,no i jak skonczy Ci sie ulica to tam mieszkamy,no brzmiało jakby to było totalne zadupie

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Zrobiłam sobie kawkę do kubka termicznego i czytam Was z ławeczki

Do mnie jak tłumaczę drogę to mówię tak:

I wjeżdżasz na naszą ulicę, jedziesz prosto i po prawej stronie.jest mur na którym jest taki wielki napis "BORO TY KU.RWO". To naprzeciw słowa "TY" jest wjazd na.nasze podwórko jeszcze nie było takiej osoby która.by nie trafiła do nas po Tym opisie

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość
Nie ma co się sprzeczać, przecież gramy w jednej drużynie

Jaika, super słowa tego dzieciaczka, dzieci są takie mądre i kochane Kocham swoją pracę!!!

Antosia ma juz od wczoraj okularki. na razie walczymy z tym, żeby je ponosiła choć chwilkę. Ciężko będzie coś czuje Oby się do nich przyzwyczaiła

Powodzenia z tym przyzwyczajaniem!

Cytat:
Właśnie przeczytałam wywiad z Panem Michałem Rusinkiem http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...#ixzz39keq5RTo
zacytuję Wam fragment, który mnie powalił
"... dzwoni do mnie pani z banku i mówi: "Dzień dobry, czy rozmawiam z panem Michałem Rusinek?"; ja: "Tak, ale ja się deklinuję"; ona: "A, to przepraszam. Zadzwonię później...".

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Wygoda jest wielka Zwłaszcza na spacerach. Gdyby nie czytnik to zwariowałabym z nudów na spacerach... Lekki, nie trzeba trzymać, kartki nie lecą. Fakt, że niektóre książki trzeba kupić, ale i tak taniej niż papierowe, a często są promocje. Mam nawet ulubioną księgarnię

A swego czasu się zarzekałam, że nigdy w życiu, że wolę papier. Aż nie spróbowałam czytnika. No od czasu do czasu fajnie coś papierowego, ale jednak wygodniej na czytniku i mam wrażenie, że szybciej czyta mi się tak

A powiem Wam, że Miłoszek to tak się ślini, że ciągle ma całą klatę ulaną, brodę. Normalnie strumienie śliny i on tak ma już naprawdę długo. Z miesiąc albo i dłużej. Jak chodzi, bawi się, to ślina kapie mu na ziemię. Ciągle trzeba wycierać go chusteczką. Zauważyłam ostatnio, że własne paluszki podgryza też.
I w sumie myślałam, że wszystkie dzieci mają tak samo z tym ślinieniem, że im nie ustaje wcale i jest takie gigantyczne.
U nas na slone sprawdzają się super śliniaki, ale takie podbite ceratka.

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 11:51   #1154
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
U nas na slone sprawdzają się super śliniaki, ale takie podbite ceratka.

Miłosz wszystkie śliniaki od razu zrywa z siebie. Do obiadu zakładamy mu takie z rękawkami, bo tego zdjąć nie potrafi
Stary 2014-08-10, 13:32   #1155
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

u
nas to samo
nigdy nie było przespanej nocy, najlepsza to taka z 3 pobudkami.

pomimo ogromnego zmęczenia po nockach nie sposób mi się nie uśmiechać do Jaśka. Taki pocieszny się zrobił
wczoraj świętowaliśmy 90'tke dziadka i cudnie się bawił do późnego wieczora. taki śmieszek z niego
zemdlałaś ze zmęczenia? Dbaj o siebie Kochana Ja też miałam kilka momentów, co myślałam, że zemdleję, ale jakoś się trzymałam
Masz rację pomimo zmęczenia, Nasze dzieci dają nam dużo siły przez uśmiech i samo to, że po prostu są
Stary 2014-08-10, 13:36   #1156
kaska87
Zakorzenienie

Rusałko ojojo uważaj na siebie, robiłaś sobie jakieś badania, czy to typowo z przemęczenia, jak myślisz?

Stary 2014-08-10, 17:34   #1157
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
zemdlałaś ze zmęczenia? Dbaj o siebie Kochana Ja też miałam kilka momentów, co myślałam, że zemdleję, ale jakoś się trzymałam
Masz rację pomimo zmęczenia, Nasze dzieci dają nam dużo siły przez uśmiech i samo to, że po prostu są
Cytat:
Rusałko ojojo uważaj na siebie, robiłaś sobie jakieś badania, czy to typowo z przemęczenia, jak myślisz?
myslę że ze zmeczenia ;/
robilam badania w srode i nic niepokojącego nie wyszło

za nami intensywna niedziela widze ze nie tylko za nami bo cisza na forum jak makiem zasiał

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 19:20   #1158
MsLullaby
Zakorzenienie

Halo halo

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-08-10, 19:26   #1159
nena_milka
Wtajemniczenie

Hej
Pytanie, czy taka sukienka będzie ok na wesele? http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Mesh-I...rt=-1&clr=Blue

A jeśli tak to co z butami i biż bo nie mam pomysłu jakoś te laczki co asos proponuję nie podchodzą mi
Hilfe!

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-10, 19:43   #1160
papalinka83
Zakorzenienie

coś mi się nie chce pisać, nie mam jako śweny. Dzisiaj pół dnia przespałam

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Hej
Pytanie, czy taka sukienka będzie ok na wesele? http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Mesh-I...rt=-1&clr=Blue

A jeśli tak to co z butami i biż bo nie mam pomysłu jakoś te laczki co asos proponuję nie podchodzą mi
Hilfe!

Bardzo ładna, ale ja bym takiej jasnej nie założyła na wesele

Kaśka, Ja-ika, Rusałka za lepszą nockę

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-08-10 o 19:48
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 19:45   #1161
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
coś mi się nie chce pisać, nie mam jakośweny. Dzisiaj pół dnia przespałąm

Bardzo ładna, ale ja bym takiej jasnej nie założyła na wesele

Kurde dlatego też jeszcze się waham
Szukam i dosłownie nic mi się nie podoba. ..

Stary 2014-08-10, 20:09   #1162
Snow_White1
Wtajemniczenie

Witam się poweekendowo. Przepraszam, nie nadrabiam, w sumie to spać idę
Weekend aktywny. W piatek bylam z mlodym u przyjaciolki, co tez ma synka tylko 10 tyg mlidszego. Wczoraj byla kolezanka z dziećmi i mężem na grillu. A dzis maz zabral Adasia do kolegi. Adas ostatnio wciąż w swoim basenie siedzi, a ja obok trochę się opalam No i mlody dziś "ochrzcil" basen hehe

Stary 2014-08-10, 20:33   #1163
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
hej
za nami najgorsza noc ever
miał 38,4 Piotrek wracał po 22:00 z pracy więc kupił nurofen, podaliśmy mu i po 40min. już przeszło i było 36,6 ale noc z głowy, ja spałam w sumie 5:00-7:00 a tak to czuwałam, on bardzo źle spał, kręcił się co godzinę się budził, dałam mu mleczko w butli, zjadł i 2h ciągiem pospał ale widać,że to zęby bo ślini się jak piesek aż po brodzie i klacie leci, kupki są takie rzadsze, a on rączki tak pcha, że masakra
teraz wstał i znowu miał 38,2 więc znowu nurofen daliśmy, ale chyba dobrze, że czuje bo się cieszy, bawi
mnie oczy pieką- chyba zakładanie soczewek na takie zmęczone oczy to nie najlepszy pomysł był
ojoj współczuję, bidulek Miki

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Pryskam sprayem i robi się to miększe, jednak większej poprawy nie widzę. Musiałam wczoraj wieczorem zmyć spray, bo tak strasznie mnie szczypało, że nie mogłam wytrzymać Dziś rano spryskałam i było ok.
Dziękuję, że pytasz
mam nadzieję ze pomoże Ci ten spray, podejrzewam ze szczypało cię dlatego że miałaś ranę, a po nocy troszke to podeschło i już tak nie piekło, oby Ci się to ładnie zagoiło

Cytat:
Ja nienawidzę ciast, tortow, ciastek, czekolad itp super to jest za to jedyne co serio uwielbiam to lody wodne i sorbetzw(bo mlecznych też nie lubię) a tak to mnie mdli bardzo od słodkiego. Nawet mam film jak mam wyprawiane dziesiąte urodziny i mówię mamie "mi torta nie, ja nie lubię" i zasłaniam dłońmi talerz

Burza wczoraj była więc nie spaliśmy jednak w salonie bo nie było tv a po to chcieliśmy tam spać :P
Oglądałyście film "Niebo istnieje naprawdę"? Polecam. Zrył mi trochę banie szczególnie na końcu. Wyłam dobre pół godziny
Aha i chwalę się! Bartuś zrobił wczoraj sam dwa kroczki a dziś jeden ale trochę to potrwa zanim pójdzie na dobre bo jest bardzo ostrożny
a ja uwielbiam wszelkie słodkosci, a już ciasta domowe to obłędnie, wolę choćby drożdżowe ciasto domowe niż wypasione z kawiarni, te do, oczywiście ograniczam się jak mogę ale ciężko jest
a fiilmu nie oglądałam -ale obejrzę

Cytat:

A powiem Wam, że Miłoszek to tak się ślini, że ciągle ma całą klatę ulaną, brodę. Normalnie strumienie śliny i on tak ma już naprawdę długo. Z miesiąc albo i dłużej. Jak chodzi, bawi się, to ślina kapie mu na ziemię. Ciągle trzeba wycierać go chusteczką. Zauważyłam ostatnio, że własne paluszki podgryza też.
I w sumie myślałam, że wszystkie dzieci mają tak samo z tym ślinieniem, że im nie ustaje wcale i jest takie gigantyczne.
kurczę u nas też to samo klusek ślini się okropnie, ostatnio dokupiłam w wielopaku 7 śliniaków to mamy teraz 23 i to trzeba na bieżąco prać,
wie ktoś kiedy to sie skończy?

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
rozkoszne
mój mały robi taką minę jak starszy nas

Cytat:
Wrocilismy niedawno z Leeds, cudownie bylo zrobilismy troche zakupow, oblecialam Primark, H&M, Next i Mamas&Papas noo i tyle niestety, bo Bartek za zakupami nie przepada później obiad, spacer i do domu nogi mi odpadaja, mimo to ide cwiczyc
jak dawno nic sobie nie kupiła, zazdroszczę

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
[

mialam cos jeszcze odpisac i zapomnialam ale mam pytanie ,
co sadzicie na temat tego produktu ?
https://leclerc.com.pl/nowy/prodinfo.php?item_id=10784
ja nie przepadam osobiście za kakao, i dzieciom też nie daję starszak specjalnie nie lubi a małemu jeszcze bym chyba nie podała

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

ja-ika, rusałka, lula- współczuję nocek

Cytat:

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-08-10 o 20:49
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 20:46   #1164
anutka171
Rozeznanie

hej

u nas tez intensywny weekend

dzis przyjechala moja siostra i przywiozla Kubusiowi prezent na roczek - wozek Baby Design Mini a dala wczesniej, zebysmy mogli juz korzystac Larysko, Ewacia dziekuje za opinie, spacerowka jest super
a i zlozylismy dzis malemu trojkolowy rowerek, ktory dostal na chrzciny jest po prostu zachwycony
pomimo nieciekawych opinii co do uzywania przez dziecko, uwazam, ze switenie sie sprawdzi chocby do wozenia go. tym bardziej, ze ma duzo podstawke na nogi i wygodnie mu sie siedzi. juz nie wspominajac o tym jak "pyszne" jest lusterko, ktore dokladnie wylizal i probowal obgryzc

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość
Motylku , po tym jak mieliśmy wizyte w 3 miesiącu, dr kazała się niczym nie przejmowac, że wszytsko jest ok, że zez fizjologiczny i do roku mamy czekać. W 8 miesiącu postanowiliśmy iśc ponownie, ale prywatnie do sprawdzonej specjalistki i od razu diagnoza, naświetlania, wszytsko tak szybko się potoczyło. Tosia nie zezuje cały czas, ale to lewe oko,zdecydowanie jej ucieka nadwzrocznośc w drugim oku wyszła przy okazji badań.

My zaczynamy dość szybko leczenie, takze lekarka mówiła, że okularki i naświetlania powinny pomóc. Gdybyśmy zgłosili się później, to juz niestety operacja wchodziłaby w grę.[COLOR="Silver"]
zeby leczenie odnioslo skutek
i oby okularki chciala nosic

Cytat:
Dziękuję za pomoc po 40min i nurofenie-jakis skoncentrowany-ma 36,6
dobrze, ze pomoglo

Cytat:
Dziś swoje miesięcznice obchodzą:

Miłoszek, Jasiu, Bartuś, którzy kończą 11 miesięcy
oraz
Nincia-Ninozaur, która kończy 10 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów
najlepszosci

Cytat:
Ja nienawidzę ciast, tortow, ciastek, czekolad itp super to jest za to jedyne co serio uwielbiam to lody wodne i sorbetzw(bo mlecznych też nie lubię) a tak to mnie mdli bardzo od słodkiego. Nawet mam film jak mam wyprawiane dziesiąte urodziny i mówię mamie "mi torta nie, ja nie lubię" i zasłaniam dłońmi talerz

Pewnie zęby

sto lat

Ech u nas to samo, w domu nosi chustki pod szyja bo normalnie z niego cieknie

Burza wczoraj była więc nie spaliśmy jednak w salonie bo nie było tv a po to chcieliśmy tam spać :P
Oglądałyście film "Niebo istnieje naprawdę"? Polecam. Zrył mi trochę banie szczególnie na końcu. Wyłam dobre pół godziny
Aha i chwalę się! Bartuś zrobił wczoraj sam dwa kroczki a dziś jeden ale trochę to potrwa zanim pójdzie na dobre bo jest bardzo ostrożny
po pierwsze zazdroszcze, ze nie lubisz slodyczy
Po drugie dla Bartusia
Stary 2014-08-10, 20:47   #1165
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
cześć.

ojć współczuję
dziekuje

Cytat:
u Jakuba leje sie non stop juz wieele miesiecy.
tak sie zastanawiam, czy kiedys to sie skonczy
z co najmniej 10 sliniakow dziennie nam idzie

Cytat:

Padam na pysk...
Cytat:
No to piątka ja nie wiem w sumie po co pizame zakladalam skoro spalam w sumie 2,5 h z przerwami druga noc z rzędu taka w dodatku byłam sama bo mąż na nocce ale o dziwo dobrze się czuję
wspolczuje nocek
nasza o dziwo ciut lepsza, ale 3 pobudki byly.
z tym, ze udalo mi sie Kubusia uglaskac i dal nam pospac do 8 (co sie nie zdarzylo od dobrych 3-4 miesiecy )

Cytat:

Stary 2014-08-10, 20:57   #1166
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Hejka wszystkim!!!

Na dzień.dobry chciałam podziękować za wszystkie życzenia dla Alicji

Dopiero dzisiaj pisze bo miałam mega zabiegane dni

Ale już jesteśmy na wsi u mojej babci w podkarpackim. Będziemy tu urzedowac przez najbliższe 2 tygodnie podróż nawet nam poszła całkiem sprawnie, tylko 4,5 godziny jechaliśmy. Z dwoma postojami (dodam, że kiedyś.nam ta trasa.zajmowała.nawet 7 godzin...). Młoda była grzeczna.i dzielnie zniosla podróż.

Teraz właśnie siedzę sobie.na chustawce przed domem i łapie troszkę słońca, a Alicja smacznie śpi sobie obok mnie w cieniu w wózku już 2 godziny

Do mnie jak tłumaczę drogę to mówię tak:

I wjeżdżasz na naszą ulicę, jedziesz prosto i po prawej stronie.jest mur na którym jest taki wielki napis "BORO TY KU.RWO". To naprzeciw słowa "TY" jest wjazd na.nasze podwórko jeszcze nie było takiej osoby która.by nie trafiła do nas po Tym opisie

.
super że Alusia zniosła dobrze podróż - to najważniejsze , to teraz porządnie odpocznijcie
kurcze padłam jak przeczytałam " jak do ciebie trafić" , nooo

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

doczytałam już że robiłaś badania i sa w normie, ale jesteś absolutnie przemęczona skoro takie niespodzianki organizm Ci sprawia, spróbuj troszkę odpocząć moze zorganizować sobie choć na jeden dzień pomoc w opiece nad Jaśkiem - wiadomo że jest uroczy i kochany i zrobisz dla niego wszystko jak każda z nas dla swojego dziecka, ale dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Hej

Hilfe!

w moich stronach utarło się że na ślubach kolor biały jest zarezerwowany tylko dla pani młodej, nawet ecru się nie ubiera- zdarza się oczywiście ze są osoby w beżach , złotach- ale w białych
sukienka jest fajna, i w sumie możesz dodatki wybrać niemal w kazdym kolorze
w ubiegłym roku na komuni widziałam matkę która miała "mleczną" sukienkę i dodatki w kolorze fiołkowym/fioletowym - fajnie wyglądała

Cytat:
Halo halo

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Dziś swoje miesięcznice obchodzą:

Miłoszek, Jasiu, Bartuś, którzy kończą 11 miesięcy
oraz
Nincia-Ninozaur, która kończy 10 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów

)
sto lat!!!!!!!!! sto lat !!!!!!!!!

mena-milka
- teraz trochę bardziej się przyjrzałam tej sukience to nie jest ona do końca śnieżno biała- wygląda jak by miała takie błękitne refleksy

Czas edycji: 2014-08-10 o 20:58
Stary 2014-08-10, 21:04   #1167
nena_milka
Wtajemniczenie

Bo ona ma takie błękitne pasy jakby.
Ale nieważne. I tak szukam dalej

Stary 2014-08-10, 21:06   #1168
kaska87
Zakorzenienie

łooooł ale cisza
ja też od rana nie wchodziłam bo robilismy grilla byli rodzice, sis P, moja kuzynka też na chwilę, fajnie było, Mikołajek oczywiście bawił się broił dopiero po 19:00 widać było po nim zmęczenie :alasiu:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
ojoj współczuję, bidulek Miki
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
dobrze, ze pomoglo

Cytat:
wspolczuje nocek
nasza o dziwo ciut lepsza, ale 3 pobudki byly.
z tym, ze udalo mi sie Kubusia uglaskac i dal nam pospac do 8 (co sie nie zdarzylo od dobrych 3-4 miesięcy )
super, że dał pospać,Mikołajek od wczoraj jak mu podałam nurofen to był spokój teraz na wieczór mu troszkę skoczyło do 37,7 podałam mu od razu nurofen zobaczymy czy pośpi

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-08-10 o 21:07
Stary 2014-08-10, 21:19   #1169
Isabell12
Zadomowienie

co za niedziela, wow
tyle rzeczy dzisiaj robiliśmy, basen, rowery, znajomi- oj zmęczyłam się a jeszcze ta pogoda 32 stopnie

muszę wam powiedzieć że klusek uwielbia kisiel który mu robię, dzisiaj jadł na podwieczorek i ja go karmiłam to krzyczał am, am

dzień był cudny, ale nocka dość dziwna
mały obudził mi się 3.05 i stanął sobie w łóżeczku, i "straszył" jak to tylko on potrafi łuuuu łuuuu łuuuu i gadał po swojemu tatata etaaaa i takie tam, nie płakał nic, tylko po prostu zbudził się i nie spał, nie mogłam go zostawić w łóżeczku bo on nie potrafi usiąść sam puszcza sie po prostu i leci więc bałam się ze się potłucze a nie zapalałam światła, bo wtedy to już całkiem musiałabym się z nim bawić, nie płakał więc nie włączyłam, wzięłam go do nas to urządzał sobie wspinaczki, więc w końcu posadziłam go do wózka i tak siedział i gadał w tych ciemnościach tak do 4 później się napił i zasnął, dziwne to bo nigdy tak nie robił ,jak już budził się w nocy to wył a tu taki wybryk, nie wiem skąd to
to że nie wył to nie zmienia faktu że ja nie spałam razem z nim, a tż chrapał tylko huczało, mam nadzieję ze dzisiaj da pospać

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
dziekuje

u Jakuba leje sie non stop juz wieele miesiecy.
tak sie zastanawiam, czy kiedys to sie skonczy
z co najmniej 10 sliniakow dziennie nam idzie

:
u nas to samo, a jak nie założę małemu śliniaka to 5-10 minut i pod szyją jest mokry do połowy i wtedy to tylko zmiana koszulki ratuję sytuację- masakra nigdzie nie mozemy ruszyć się bez śliniaka, nawet do koscioła, sklepu, na spacer, wszędzie ze śliniakiem

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

ale mam ciepło w domu
lecę pod zimny prysznic i spać
dobranoc

Czas edycji: 2014-08-10 o 21:13
Stary 2014-08-10, 21:20   #1170
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
muszę wam powiedzieć że klusek uwielbia kisiel który mu robię, dzisiaj jadł na podwieczorek i ja go karmiłam to krzyczał am, am
dasz przepis

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości