![]() |
#1141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
Hej
![]() Po przyjeździe tutaj pracowałam przez agencję, zwolniłam się. Zapisałam się do drugiej agencji w której do dnia dzisiejszego pracy nie podjęłam, a w międzyczasie dostałam P45 z pierwszej agencji i tu moje pytanie. Jak podejmę jakąś pracę to powinnam dać pracodawcy P45 z pierwszej agencji czy drugiej (mimo, że przez drugą ani razu nie pracowałam) Któraś z Was pracowała w KFC w UK? Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna i praca tam? |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, orientujecie sie moze w ktorym TK Maxxie jest dobry dzial z dodatkami do domu?
#1143 |
Zakorzenienie
|
spedzam Wigilie w Londynie, z moimi kuzynkami, większosc rzeczy będzie zamówiona ze sklepu, ja myślałam, zeby ugotowac kompot z suszu - gdzie dostanę mieszankę gotową? Co jeszcze mogłabym zrobić?Pieczenie odpada, bo nie mam w ogóle przyrządów żadnych..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
wiecie może jak to jest z Oysterką, jeśli chce się ją oddać i odzyskać depozyt?
Mogę tego dokonać na stacji w Stratford? |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
super, dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Przyczajenie
|
Tak, tylko musisz pamiętać, gdzie kupiłaś tą Oysterkę. Ja raz chciałam oddać i miałam problem, bo nie pamiętałam na której stacji ją kupiłam...
#1149 |
Zakorzenienie
|
Sluchajcie jak byscie to rozwiazaly. Od przyjazdu mialam z 7 prac, ale wszystkie porzucalam i dopiero teraz znalazlam cos co odpowiada mi finansowo i ogolnie. W ostatniej pracy bylam 3 dni, jeden probny za darmoche i dwa normalnie platne. Napisalam do baby kiedy moge przyjsc po pieniadze a ona, ze sorry ale placimy tylko ostatniego dnia miesiaca.
Martwie sie, ze nie bedzie chciala mi tej kasy dac. Dodatkowo mam haka bo placila mi nielegalna stawke i wiem jeszcze o jednym pracowniku cos. W sensie nielegalnego rowniez. dowod, ze tam bylam te dwa dni powinien byc bo byla to stacja kolejowa i przy wyjsciu i wyjsciu musialam isc sie wpisac do biura, ale nie tego baru tylko ogolnego od stacji, ale nie wiem czy tego nie wywalaja. w bardze podpisywalam kartki w segregatorze przy wyjsciu. Jak byscie to rozwiazaly xd Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
kurczę, to mam problem, bo dostałam oysterkę od kuzynki, jak przyjechałam do Londynu w zeszłym roku..wydaje mi się, że na Tottenham Hale ja kupiła.a po co im to info?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Skrzat leśny
|
Dziewczyny, help
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Nie znam sklepu tego typu, ktory bylby porownywalny z Ikea jesli chodzi o ceny, wyglad i jakosc mebli. Jesli chodzi o dodatki wybor jest wiekszy, ale rozumiem, ze nie tego szukasz.
#1153 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że to system anty-złodziejski
![]() ![]()
#1154 |
Raczkowanie
|
![]() Nie znalazłam innego "żyjącego" wątku, więc zapytam tu ![]() Nie wiecie jak wypada rozmiarówka szpilek w New Look? Muszę jakieś kupić na już, za w miarę małe pieniądze i padło na ten sklep. Problem w tym, że mam szczupłe stopy i zawsze ciężko coś mi wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zadomowienie
|
Rozmiarowka jest raczej standardowa, ale uwazam ze kupowanie butow przez neta (tymbardziej jak szukasz tanio i masz niewymiarowa stope) to nie jest najlepszy pokysl
![]()
#1156 |
Zakorzenienie
|
Dostalam list, ze chyba skladki emerytalne ida do nest i moge jeszcze zrezygnowac. Nie rezygnowac Nie?
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Jako że jestem tu nowa, chciałam się przywitać ![]() W najbliższym czasie chciałabym założyć aparat ortodontyczny, czy któraś z Was leczyła się u jakiegoś polskiego ortodonty w Londynie godnego polecenia? Mam nadzieję, że uda mi się z Wami zostać na dłużej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam aparat ale latalam do pl wiec nie pomoge
#1160 |
Przyczajenie
|
-
Edytowane przez paroweczka Czas edycji: 2015-05-04 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
na marble arch jest calkiem spory wybór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny potrzebuje porady w kwestiach mieszkaniowych
![]() I tak się zastanawiam: mieszkacie może gdzieś pod Londynem z jakimś dobrym dojazdem? Na które dzielnice się patrzeć? Bo jeśli przyjdzie mi zapłacić 1.5k miesięcznie to za wiele najprawdopodobniej mi nie zostanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
ja wynajmuję pokój na seven sisters i płacę 95 f/tydz
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Nie szukaj mieszkania do wynajecia na Gumtree - ja bym sie jednak bala wynajac bezposrednio od landlorda, a agencjom ktore sie tam oglaszaja nie ufam. Zerknij np. na zoopla.co.uk.
Nie wiem jakie masz wymagania ani jaki masz budzet, wiec trudno cos poradzic. Ja bym szukala na west/north west - sama wynajelam niedawno 1bed miedzy Acton a Shepherds Bush. Wschodni Londyn jest nieco tanszy, podobnie z poludniem, ale ja najlepiej czuje sie na zachodzie.
#1165 |
Konto usunięte
|
Dzięki Enn
![]() co do moich potencjalnych wymagań to zapewne są z kosmosu, ale do rzeczy: jeżeli wyląduje w Londynie, to pewne pracować na Canary Wharf a co bardziej prawdopodobne w City i chciałabym mieszkać gdzieś gdzie dojazd zajmie mi max godzinę (co zabawne w Polsce uważałam, że 30min w dwie strony to już tragedia), najlepiej w 1 bedroom flat z opłatami za wynajem mieszczącymi się w 1k. No i kombinuje dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Na pewno mozesz rozejrzec sie na poludniu - o Forest Hill, Brockley czy Dulwich slyszalam sporo dobrego. No i stamtad moglabys miec dojazd do City albo Canary Wharf w granicach 30 minut.
Sadze tez, ze zarowno jesli chodzi o ceny jak i dojazd, mogloby byc dobrze rozejrzec sie w okolicach Stratford i dalej, ale zupelnie nie znam tamtych okolic, wiec trudno mi cos doradzic. Jak bedziesz czegos szukac, to mozesz przy okazji sprawdzac przestepczosc w okolicy tutaj: http://maps.met.police.uk/ Nie wiem natomiast czy znajdziesz 1bed w akceptowalnym standardzie, z oplatami wlacznie, za 1k. Na Twoim miejscu rozwazylabym studio.
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2015-01-06 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Raczkowanie
|
Enn_ my wynajmujemy bezposrednio od landlorda. Ostatnio sasiedzi z domu obok zapytali nas czy zostajemy tu na dluzej, bo im mowil, ze mamy mieszkac pol roku i maz sobie uswiadomil, ze umowa (ktorej de facto nadal nie podpisalismy, bo nam nie przyslal) skonczyla nam sie w listopadzie.
![]() Pinkswan mieszkam w okolicy Surrey Quays, Rotherhithe i moim zdaniem to fajna okolica, spokoj, kolo mnie mieszkaja glownie starsi Brytyjczycy. Na Canary Wharf jedzie sie chwile-jedna stacja Jubilee, maz jezdzi do City rowerem i zajmuje mu to 20 min. Tylko za 1000f ciezko chyba tu cos znalezc. Maz wczesniej mieszkal kolo Limehouse, tez blisko do City i na Canary, ale nie poleca, bo tam glownie mieszka muzulmanski socjal i jest dosc niebezpiecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Zadomowienie
|
My wynajmujemy od landlorda i nastepnym razem tez sie zdecydujemy brac mieszkanie prywatnie. Bez problemu wyrazil zgode na przemalowanie mieszkania na kolory nam pasujace, oddal pieniadze za malowanie, dal nam numer ubezpieczenia, wiec nie musimy sie z nim nawet kontaktowac tylko dzwonic od razu do ubezpieczyciela.
Wszystko jednak zalezy na kogo sie trafi. My mieszkamy na Woolwich jednak nie w samym centrum a bardziej na uboczu, gdzie jest ciszej, ok 50min od City, mieszkania tutaj nie sa drogie, placimy za mieszkanie 780£ i rachunki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Konto usunięte
|
dzieki Dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
1000 z rachunkami za 1bed w city- graniczy z cudem. Ale trzymam kciuki żeby się udało. Dodatkowo przyszykuj się na kaucję- miesiąc lub 6 tygodni i jeśli przez agencje wynajmowane opłatę do agencji (ostatnio znajomi za sprawdzenie i wynajęcie przez agencje zapłacili 700 funtów). Cicho tu ostatnio. Ja uciekam do pl na kilka dni a po powrocie szukam nowej pracy. Myślicie że tygodniowy okres wypowiedzenia jaki mam teraz nie stanowi przeszkody? Poczeka ktoś na mnie tydzien? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.