|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
1 | 3,23% |
| Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! |
|
12 | 38,71% |
| Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią |
|
0 | 0% |
| Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! |
|
3 | 9,68% |
| Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe |
|
0 | 0% |
| Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. |
|
3 | 9,68% |
| Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. |
|
1 | 3,23% |
| Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. |
|
0 | 0% |
| Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. |
|
3 | 9,68% |
| Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. |
|
2 | 6,45% |
| Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. |
|
4 | 12,90% |
| Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. |
|
2 | 6,45% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Ile ta priorix kosztuje?
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1143 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze moja rodizna tak nie mysli ;P co do twoich rodzicow bardzo przykro mi ze tak mialas, mysle ze mialybysmy duzo wspolnych tematow... naprawde kiepskie zachowanie i nie dziwie sie ze Tobie przykro jestem pela podziwu za to jaka osoba teraz jestes... naprawde ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
jednak ja dostalam Alka szybciej bo po 9 godzinach, rodzialam o 22.30 a o 12 juz sie nim zajmowalam a zaraz po porodzie to tak sie cala trzeslam ze nie dalabym rady go nakarmic :/ ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
no nieładnie sie zachowal, kurcze faceci nie kumaja ze wystarcza czekoladki i wspolny wieczor ? kurdeee ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
No nie mogę, czy u was też jest tak zimno? Już 2 razy włączałam elektryczny piecyk, ale jakoś boję się na noc zostawić. Na szczęście jutro zaczynają grzać
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zimnica jak nie wiem ale w domu mam tak ciepło ze cały dzień muszą być otwarte okna. Grzejniki juz cieple, wszystkie zakręcone póki co.
|
|
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
dostałam grafik. i prawie zemdlałam, potem prawie beczałam, teraz tępo się gapię....264 godziny pracy (10x doba i dwie nocki luzem)
do tego mam dyżur w akredytację szpitala... to jakiś żart????
|
|
|
|
#1147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam ale za poważne tematy poruszacie a mój mózg już śpi
![]() także dobranoc i słodkich snów
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
U n a s zimno jak cholera. Dzisiaj już mąż palił w piecu wieczorem. Mamy zimny dom.
Lola tez mial a m dreszcze po cc do t e go krecilam głową w jedna i druga, na drugi dzień miałam taki koltun, że nie mogl a m tego rozczesac. Dirty ![]() Gdzie pracujesz? Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezeli chodzi o reszte to jest zle
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia, mąż się zreflektowal?
![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze sobie odbijecie
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnieeeee, można dostać receptę na Priorixa, jak u mnie w przychodni szczepią MMR? (pani pielęgniarka twierdziła, że to to samo tylko innych firm.;])
Laryska, chyba po prostu potrzebne mi było wyjście do ludzi, stąd trochę optymizmu - no ogólnie zaczęło sie cokolwiek dziać - wyjeżdżaliśmy na weekendy, teraz te jazdy przed którymi tak bardzo się wzbraniałam... Ale chociaż mogę się odezwać do dorosłego człowieka innego niż Tż. Diorisha, jak Twoje prawko? Zaczęłaś? Ja mam 5,5h jazdy za sobą, ale boję się wyjechać na miasto ćwiczę cały czas w takiej strefie przemysłowej, jest tam malutki ruch. Ciągle mi gaśnie przy ruszaniu ze wzniesienia, a u mnie w mieście co chwilę takie atrakcje. No i ogólnie czuję, że słabo mi idzie Tu też zimno. U nas grzejniczek elektryczny chodzi, dla mnie 21 stopni to mało... Na dworze w dzień było ze 12. Brrrrr. Byle do wiosny....
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
omgto nieludzkie
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Teacherka głowa do góry, każdy kiedyś zaczynał, z każdą godzina będzie coraz lepiej
Gorgulek, dzisi a j rano gotowalam kasze jaglana dla M, mogę jutro ogrzać i dać na śniadanie? Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mie tez zimnica
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w dzień w domu było 19 stopni
![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Passion, pewnie ze możesz
ja zawsze tak robię ![]() A jak cos zostanie to i do obiadu możesz dodać jakiegoś
|
|
|
|
#1160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo w pl brakuje to fakt ale nie zgadzam sie ze cała reszta jest zła. Widzę wiele dobrych rZeczy. Z perspektywy życia 3 lat za granica. No ale to juz był wałkowany temat wiec go nie drażmy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- U rodziców mega zimno. Zimny dom to jest. Ale pali sie w piecu od wieczora wiec jest przyjemnie. A w mieszkaniu mam ukrop nawet bez grzania i nawet przy takiej pogodzie 22 stopnie. Dla mnoe za ciepło i wietrze cały dzien Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
U mnie tez ale dla mnie w sam raz tylko wieczorem sie chłodno zrobiło.Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Idę w kime bo chyba sie czymś strulam i żołądek mnie boli okropnie. Jak nie urok to straczka wiecznie cos. Dobrej nocy dziewczyny ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam o czym pisac to cicho siedze ![]() u nas po staremu ale moze szykuja sie zmiany
|
|
|
|
|
#1162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego byłam bardzo nerwowym dzieckiem, dokładnie takim z 1 str tego artykułu. Soł ![]() Cytat:
![]() Współczuję, serio ![]() Macham dalej nie gadając. Masakra, serio
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Matall bo 2,5 a nie 3
![]() Tak nać serio to współczuję Wam wszystkich takich relacji z rodzicami ![]() Gorgulek dzięki Czyli do zlobka tez będę gotow a c na dw a dniBajka, mieszkanie czy trzecia córka? Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja tam chodzilam do zlobka chyba od 11 miesiaca zycia i nawet cos nie cos pamietam ogladajac zdjecia a z rodzicami mam zarabisty kontakt, gdzie ogolnie rodzina w sumie patologiczna bo ojca wiecznie nie bylo, bo w rejsach. ale jak widac powielam ten schemat, chociaz nieswiadomie bo tz poczatkowo w polszy dzialal tak wiec brak ojca na codzien i zlobek nie popsuly naszych relacji, wrecz uwazam ze malo jest takich rodzin w ktorych gada sie wrecz doslownie o wszystkim, nawet o bzykaniu nie no moi rodzice sa poprostu moimi przyjaciolmi.
|
|
|
|
|
#1165 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro zamierzam przejść się do dwóch centrów niemowlęcych i na pewno będą takie grubsze skarpetki to zakupię Cytat:
dobrze znosi aktualne mleko wiec niech tak zostanie Cytat:
![]() Zróbcie sobie rocznicę wieczorem przy lampce wina i będzie sto razy lepiej niż gdzieś poza domem wszystko zależy od Was jak będzie wyglądał ten wieczór ) Cytat:
mega Bartuś ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
Cytat:
) z jazdami będzie tak jak passion pisze z każdą lepiej Pociesze Cie może tym ze ja też miałam problemy z gorkami no az mnie trzeslo ;p i to dość długo nawet już po dostaniu prawka tak było, ale się wyjezdzilam, auto wyczulam i jest ok a nawet nie skromnie powiem ze oprócz tych wzniesień to ogólnie uważam się za dobrego kierowcę )
|
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś Pierwszy Roczek świętuje:
Wikuś
![]() Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta ![]() Sto Lat Chłopaku-Przystojniaku a 11 miesięcy kończą: Lencia i Kornelek Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów ![]()
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha bajka rodzice w pozycji przyjaciół to tez patologia
Kurcze u nas cos się nie dobrego z Maciuchem dzieje i nie wiem jak mu pomoc. Widzę ze się chłopczyk męczy. Jest non stop marudny i płakał CALA NOC non stop. Przez sen- najdłużej miał 20minut przerwy. Jak probowalan go wyciągnąć z lozeczka to dostawał histerii, jak chciałam go polulalc na rekach to zanosił się jakbym go bila. Nie wiem co zrobić. Czuje się jajbym miała noworodka w domu. Intuicja nic mi nie podpowiada, a nie wygląda to najlepiej ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- WIKUS sto lat wariaacie
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Larysko my mamy pantofelki z Korneckiego
Bajka super ze masz taki kontakt z rodzicami Tassia i jak tz, poprawil sie? ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Tassia a wymioty ustapily? A moze zeby? Moze cos go boli? Albo komar ugryzl i swedzialo?---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Dirty ja pierdziele...
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam bardzo dziwny kontakt z rodzicami. Z ojcem to ogólnie lipa na maxa. Ja to chyba od zawsze nie byłam ich córką ale bardziej sprzątaczką, kucharką, nianią mojego brata i co tylko. Popychadłem siostry a w trakcie rozwodu to matką mojej matki
to jest dopiero popaprane. A po tym wszystkim jestem chyba jedyną osobą w rodzinie o zdrowych zmysłach ![]() Dzień dobry, sto lat dla solenizantów!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

).

, karmiona na dzieńdobry MM.
do tego mam dyżur w akredytację szpitala... to jakiś żart????

Ja mam 5,5h jazdy za sobą, ale boję się wyjechać na miasto
ćwiczę cały czas w takiej strefie przemysłowej, jest tam malutki ruch. Ciągle mi gaśnie przy ruszaniu ze wzniesienia, a u mnie w mieście co chwilę takie atrakcje. No i ogólnie czuję, że słabo mi idzie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Moze cos go boli? Albo komar ugryzl i swedzialo?