Listopad- Grudzień 2014- część VI :-) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-14, 20:06   #1141
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)

Moj tez strasznie wypycha sie nozkami najczesciej po prawej stronie i jednoczesnie czuje jak napiera na szyjke.
Goniaaas z tym czopem to wlasnie ciezko. Ja mam np.ostatnio zwiekszona wydzieline. A kiedys rano szybko odruchowo spuscilam wode i po chwili zaczailam, ze moze tam czop byl, bo jakis glut haha ale pewnosci nie mam

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Goniaaas a moze jakies zapalenie pecherza?
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:06   #1142
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
chce popelnic samobojstwo ...
tydzien temu sie pieknie chwalilam ze wydalam 1500 zl na ekogroszek ...
dzis sie dowiedzialam ze nie ma ani ekogroszku ani pieniedzy.... firma to ponoc oszusci na cala polske... od rana jezdze po policjach ....
nie dosc ze czlowiek dal ostatnie oszczednosci na ten ekogroszek to go jeszcze w chu*a zrobili .... nic tylko sie pociac....
jeszcze na policji milo mnie poinformowali ze nie mam co liczyc ze pieniadze odzyskam tak na prawde .....
takze generalnie jest super .....
co ja wiem na ten temat..u mnie akcja prawie 500 zl za wozek..do tygodnia mialam dostac powiadomienie o wszczeciu postepowania ...tez mi gosciu powiedzial,ze kiepsko to widzi..marne szanse na odzyskanie pieniedzy..

ja pierdziu,i komu teraz mozna zaufac..??nikomu..najgors ze jest to,ze tacy ludzie nie maja sumienia i nie czuja skrupułów ,ze kogos oszukali..:pa la:

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Esti taki mleczno-brazowy to moze czop odchodzi? Ale bardzo prawdopodobne ze to po wczorajszym badaniu masz
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Cytuje:
Czop śluzowy może być przejrzysty, lekko różowy lub zabarwiony krwią. Niekiedy wyglądem przypomina śluz w nosie. Czop śluzowy może mieć postać gęstego czopu z ciągliwego śluzu, znacznie gęstszego niż ma to miejsce w typowych wydzielinach z pochwy. Jeśli kobieta jest bliska porodu, czop może mieć różowe, brązowe lub czerwone zabarwienie na brzegach.
Manieczka,Ty mnie strasz..ja caly dzien sobie wkrecam,ze to po badaniu..a ten czop to raczej powinien byc w kawalku albo jakies grudki,ale żeby tak normalnie na calej wkladce...hmmm..nonono..j eszcze nie dzis..jutro chce zaliczyc imprezke..

Gonia a ja ide siku i za jakies 5 min znow/do poprawy ..jakbym wszystkiego za jednym zamachem nie umiala wysikac..i tez tego jest pare kropel..ale Tz qwspominalas o jakiejs infekcji a ja robilam niedawno cytologie i bylo wszystko ok..nic mnie nie piecze,nie swedzi..

Edytowane przez esti87
Czas edycji: 2014-10-14 o 20:09
esti87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:07   #1143
manieczka1
Zakorzenienie

Esti to pewno po badaniu
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-10-14, 20:08   #1144
GoniaaaS
Rozeznanie

mam nadzieję, że nie ale dla świętego spokoju oddam mocz na badania
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:15   #1145
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Manieczka te bóle jak na @ to przepowiadacze

Szybka przykro mi ze tyle kasy stracicie co za banda

Esti właśnie a jak sprawa z ta babka? Oddala kasę?

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Dziewczyny czop naprawdę wygląda jak galaretka ,nie pomylicie tego ,zbity ,wielka gruda

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:18   #1146
ela_86
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny.

Indra wizyte mam 23.10.

Ale odebralam dzis GBSa i ujemny. Chociaz tyle...

Jasiek dalej smarka i kszle... nie podoba mi sie to...

Jestem u rodziców. Przyszedl dzis ten robot. Moze go jutro wyprobujemy z mama.

Ide pod prysznic ina m jak miłość. ..
Boli mnie.... moge se wziąć paracetamol
Swietnie...
Nawet nie biore...

Szybka ale pech... jaja urwac to malo. ...
Stary 2014-10-14, 20:25   #1147
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Manieczka te bóle jak na @ to przepowiadacze

Szybka przykro mi ze tyle kasy stracicie co za banda

Esti właśnie a jak sprawa z ta babka? Oddala kasę?

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Dziewczyny czop naprawdę wygląda jak galaretka ,nie pomylicie tego ,zbity ,wielka gruda
to u mnie to napewno nie czopek..hehe nie oddala..i nie nastawiam sie,ze odda..najpierw przeslala mi potwierdzenie niby z banku,ze przelala pieniadze ale myslala,ze sobie nie powieksze i nie sprawdze nr konta..i niby przypadkiem jej sie cyfry poprzestawialy..
a nastepny przelew ropbila ponoc 9.10 na poczcie i tez wyslala potwierdzenie ale pieczatka ucieta wiec kolejna bujda..ja juz sie do niej nie odzywam..nie strasze..napisalam jej tylko dobitnie co o niej mysle,ze jeszcze bedzie yebrac i nikt sie nad nia nie zlituje a dzieci zabiora jej do Domu Dziecka..nie przebieralam w slowach,ale juz nie nakrecam sie..zglosilam na policje i to oni sa od tego..ale wiadomo..zawsze maja czas..

juz nigdy wiecej nie bede zerkala na strony z ktorych mozna cos zamowic a nie sa ubezpieczone..chcialam sie polasic,ze taniej to teraz mam za swoje..ciesze sie,ze tz na mnie nie mial focha za to.. mam nadzieje,ze ten glupi babsztyl kupi cos dzieciom za to a nie przechleje,przekurzy albo przegra..bo to ponoc hazardzistka..
Stary 2014-10-14, 20:30   #1148
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
to u mnie to napewno nie czopek..hehe nie oddala..i nie nastawiam sie,ze odda..najpierw przeslala mi potwierdzenie niby z banku,ze przelala pieniadze ale myslala,ze sobie nie powieksze i nie sprawdze nr konta..i niby przypadkiem jej sie cyfry poprzestawialy..
a nastepny przelew ropbila ponoc 9.10 na poczcie i tez wyslala potwierdzenie ale pieczatka ucieta wiec kolejna bujda..ja juz sie do niej nie odzywam..nie strasze..napisalam jej tylko dobitnie co o niej mysle,ze jeszcze bedzie yebrac i nikt sie nad nia nie zlituje a dzieci zabiora jej do Domu Dziecka..nie przebieralam w slowach,ale juz nie nakrecam sie..zglosilam na policje i to oni sa od tego..ale wiadomo..zawsze maja czas..

juz nigdy wiecej nie bede zerkala na strony z ktorych mozna cos zamowic a nie sa ubezpieczone..chcialam sie polasic,ze taniej to teraz mam za swoje..ciesze sie,ze tz na mnie nie mial focha za to.. mam nadzieje,ze ten glupi babsztyl kupi cos dzieciom za to a nie przechleje,przekurzy albo przegra..bo to ponoc hazardzistka..
Faktycznie kretaczka jakaś.........kiedyś to się na niej odbije ze tylu ludzi oszukala

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:36   #1149
manieczka1
Zakorzenienie

Ela ale zadnej masci, balsamu nie mozesz? Ja przy mojej wysypce to chociaz balsam i krem specjalny moglam stosowac, ktore troche zmniejszaly swedzenie i nawilzaly skore.
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-10-14, 20:42   #1150
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Jak urodzić i nie zwariować" fajnie sie to w ciazy ogłada, ja widziałam chyba ze 4 razy i za każdym razem śmieje sie i ślimtam
Swietny film, z TŻ oglądalismy i oboje mieliśmy niezły ubaw. Już jako rodzice, wtedy się inaczej patrzy na wiele rzeczy.

Cytat:
dzis sie dowiedzialam ze nie ma ani ekogroszku ani pieniedzy.... firma to ponoc oszusci na cala polske... od rana jezdze po policjach ....
nie dosc ze czlowiek dal ostatnie oszczednosci na ten ekogroszek to go jeszcze w chu*a zrobili .... nic tylko sie pociac....
jeszcze na policji milo mnie poinformowali ze nie mam co liczyc ze pieniadze odzyskam tak na prawde .....
Współczuję.
Mojego TŻ oszukał pracodawca na 1500zł, kupę długów narobił i masie ludzi nie zapłącił, uciekła za granicę. Jakiś czas temu dzwonił i udawał głupka, że on nie wie o co chodzi, jaka kasa itp. i czy mój TŻ ma jego przemysłowy odkurzacz. Wiadomo, jak koleś uciekł, to pracownicy pobrali sobie co zostało. TŻ tak się wpienił, ze szok.

Ja miałam taką wydzielinę koloru kawa z mlekiem i byłam wtedy w szpitalu, to lekarz mówił, że może się zdarzyć.
Stary 2014-10-14, 20:46   #1151
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Faktycznie kretaczka jakaś.........kiedyś to się na niej odbije ze tylu ludzi oszukala
ja tez mam taka nadzieje..tz chcial ja nawet odwiedzic w domu ale by jej jeszcze krzywde zrobil i tym samym sobie problemy..jak ja nazwalam oszustka to mi napisala,ze mnie pozwie o znieslawienie..

kurcze jak mnie ciagle suszy..wypijam ok.2/2.5 l plynow dziennie i ciagle jeszcze chce mi sie pic..jak jakis wielblad..

wchodze do sypialni a tam na suficie czarno od komarow..skad te cholery sie jeszcze biora?trudno akcja paletka i skacze jak malpa po lozkach.. ide myju i na M jak Milosc...milego wieczorku do jutra
Stary 2014-10-14, 20:50   #1152
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
pasta zasycha...
ja mam genialny sposób.. i zawsze pomaga jeżeli od razu się zastosuje..jak tylko wyczuwam, że opryszczka zacznie wyskakiwać..
mocny alkohol... lub wino... w ciąży jak mi zaczęło się dziać..to oczywiście nie piłam..tylko paluszkiem nakładałam na to miejsce.. i nawet nie wyskakiwała mi potem a jak nie w ciąży..to oprócz smarowania pacem..to też piłam to mój sposób..
na studiach przed imprezą zaczeła się pojawiać... (na imprezie butelkę wina chyba wypiłam).. na drugi dzień ani śladu..zdziwiłam sie... później stwierdziłam że to przez alko... i utwierdziłam sie w tym przekonaniu, bo działa na mnie za każdym razem

Ooo podobami sie ten sposob

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
]]

oj czekoladka,to sie trochu rozczarowalas..ale juz bd wiedziala ze efekt marny..a tak bys sie ciagle zastanawiala..hmm..a moze kosmetyczka to lipnie zrobila? zapraszam na ta szarlotke,wyszla przepyszna..z lodami i ita smietana..normalnie mniam..i szybko sie ja robi

keithlyn..glowa do gory..za 3 tyg bedziecie juz z maluchem bezpieczni..dasz rade

ela..dobrze,ze sprawa wyjasniona..nie ma innej opcji..tylko musi byc dobrze..przykro mi,ze musisz sie meczyc

ktoras pisala o mleczno/brazowym sluzie..Gonia??hmm..ja mialam taki wczoraj po wizycie i dzis przez caly dzien wiec albo mnie tak gin dobitnie zbadal i to dlatego albo cos mi sie przypaletalo..bo to nie jest raczej żaden objaw zblizajacego sie porodu?

byla kolezanka z pracy z coreczka..to ta ktora miala male problemy po porodzie.rechabilitacja jednak zdaje egzamin..nozka sie prostuje,asymetria powoli zanika...pracujemy razem i jutro jedziemy wspolnie na imprezke z okazji Dnia Nauczyciela juz widze te ogromy jedzenia..mmm..

jak mialam pobolewania brzucha tak teraz mocny nacisk polaczony z twardnieniem..az zakluje.. maly przy tym bardzo ruchliwy wiec nie wiem czy to akurat on nie jest odpowiedzialny za ten bol..

u mnie wymioty od 2 tygodni ,srednio co 2 dni..
Ja w zeszlym tygodniu dzien po badaniu mialam takakawowa wydzieline, potem juz bylo ok
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:50   #1153
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
hahaha! Kostka ja go zamowilam wlasnie na spróbowanie dla dziecka...! kolezanka jak będzie miała zamówienie to mi podrzuci, bo dolozylam się do jej zamówienia.
robmy podwojne zamówienia
przyznaj sie co jeszcze kupiłaś...

szybka- masakra, współczuje....a skąd ich wytrzasnęłaś? taniej mieli ten groszek czy jak?

gonia - może woda Ci sie zatrzymuje...albo coś z pęcherzem, ale jak nic nie czujesz to się nie przejmuj...

u mnie jakoś dzisiaj lepiej z brzuchem ale ja już nie wiem jak mam siedzieć, leżeć..itp..gniecie mnie wszystko a na dodatek dziec się dzisiaj słabo rusza...nie wiem jak wytrzymam te dwa tygodnie...a co gorsza moze dłuzej
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 20:55   #1154
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
O rany... Tyklko sie nie denerwuj zbyt mocno a sa jeszczeinni oszukani ?

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
no policja bedzie scigac ... toretycznie... ale maja juz ponoc kilkadziesiat zgloszen lekko i nadal nic ....
sie nie zdziwie jak dostane pismo z policji ze sprawa zostala umozona ....
zaloze biznas za 500 zl bede dawac porady jak zrobic walek ... i byc bezkarnym .... potem sie dowiedzialam o gosciu co ledwo ma od pierwszego do pierwszego, zona nie pracuje, 2 dzieci , wzial 6 tys kredytu na ten wegiel i co m teraz chlop zrobic... wziasc kredyt na kredyt i ekogroszek ....
jakbym goscia spotkala co ten przekret robi to pierw bym mu pogratulowala, bo ma w chu*j kasy za powietrze a potem bym go za jaja powiesila ....
O kurde
Stary 2014-10-14, 20:58   #1155
chmielinka
Zadomowienie

dzisiaj zamówiłam 3 półki do szafy i jutro wieczorem już będę miała zrobiony porządek z ciuszkami

esti narobiłaś mi smaka na szarlotke i już mi małż kupił jabłka jutro z Hania będziemy piec Ona już się nakręciła że będzie sypać cukier do ciasta

szybkawolna brak słów na tych oszustów

Franuś

Edytowane przez chmielinka
Czas edycji: 2014-10-14 o 21:00
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:00   #1156
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
O rany... Tyklko sie nie denerwuj zbyt mocno a sa jeszczeinni oszukani ?
wlasnie sa, po calej polsce sa oszukani, wychodzilo taniej kupic u nich jakies 100 zl na tonie wiec znowu nie jakies podejrzane kokosy ....
Stary 2014-10-14, 21:02   #1157
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie sa, po calej polsce sa oszukani, wychodzilo taniej kupic u nich jakies 100 zl na tonie wiec znowu nie jakies podejrzane kokosy ....
Ludzie nie maja sumienia i dlaczego tacy sa bezkarni.....
Stary 2014-10-14, 21:11   #1158
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Aleska, ja już różne rzeczy słyszałam, także od lekarzy, że można i powinno się żyć z alergenem oraz że chcę zabic własne dziecko i skazuję je na przedwczesną śmierć. Kotka została, szukałam nawet domu dla niej przez jakiś czas, ale trudno dla starszego kota coś znaleźć, coś pewnego. Moi rodzice mają psa, na niego też jest uczulony, choć kot to alergenny król. Syn bierze na stałe leki, na jesieni zaczyna kaszleć, to zwiększamy dawki, nebulizujemy, jak przestaje to zmniejszamy i tak do wiosny. Jest szansa, że z tego wyrośnie.

Ja miałam wołki zbożowe, takie małe czarne żuczki z trąbką. Przeszukaliśmy kuchnię i znaleźliśmy siedlisko w słoiku z kaszą pęczak. Jak wywaliliśmy to problem się skończył.
To świetnie, że dajecie radę z alergią i zwierzakami. Trzymam kciuki za wyrośnięcie z alergii.

U mnie to jednak w takim razie nie wołki, tylko jakieś taki małe i brązowe. W każdym razie od godziny 16 żadnego nie zauważyłam.

szybkawolna - o kurde. Współczuję. Jeszcze w takim okresie taki stres Uważaj na siebie.
Mam nadzieję, że uda się wsadzić tych złodziei i oby udało się odzyskać pieniądze,
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:22   #1159
Keithlyn
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny trochę mi lepiej na duszy
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Spokojnie, nic jej nie będzie skoro już jest bardzo nisko to może niedługo zechce wyjść...
Moja za to wysoko ma główkę i podobno jeszcze dużo miejsca, no nic dziwnego jak bęben mam taki wielki
Natomiast moja kuzynka ( urodziła we wrześniu) a raczej jej synek też miał bardzo ciasno ( gin mówił, że ma małą macicę ) i tak ją straszyli, że dużo wcześniej urodzi itp. a wytrzymała jeszcze parę tygodni, ur. z 3 tygodnie przed tp a że mu ciasno to mówili od 31/32 tc.

A ja jutro muszę jechać autobusem na pobranie gbs, od przystanku jeszcze kawałek będę musiała iść i się zastanawiam jak ja dam radę skoro gdy idę do sklepu po drugiej stronie ulicy ( parę kroków) to mam problem z powrotem bo tak mnie krzyż boli i brzuch ciągnie....
mam tylko nadzieję, że mnie nie odeślą bo się w sumie zapomniałam umówić na ten wymaz ( a może nie trzeba...) i myslałam że to jest trochę tak jak z pobraniem krwi etc. ...
podjechałabym bliżej ale tam akurat jest promocja 20 zł a normalnie u nas 45 zł
Mi też gin co wizyte powtarza i kręci nosem że za mało ma miejsca ale co ja moge zrobić ...
Kochana możesz mi napisać gdzie to badanie robisz ?? bo u mnie w przychodni raczej tego nie robią i będe musiała gdzieś podjechać
Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Keithlyn Kochanie nie martw się moja siostra jest tancerką i ma mega umięsniony brzuch w ciąży jej córeczka prawie w ogóle nie miała miejsca bo mięśnie nie chciały się rozciągać straszyli ją i straszyli a Amelka z wagą 3300 urodziła się zdrowa i w pełni sił. Ona nawet ruchów nie czuła i na KTG wychodziły też minimalne tak dziecko było ściśnięte, także będzie dobrze zobaczysz ważne, że się powoli rozwija i rośnie
no moja też mało ruchliwa... w szpitalu jak mi robili ktg to zawsze w porządku wychodziło, tak się pocieszam trochu
Cytat:

Masakra z ta babą , a na profilu na fb wygląda całkiem normalnie i wiarygodnie, te zdjęcia z dziećmi itp że tam nikt jej nie pojechał za te oszustwa ?? chyba że usuwa na bieżaco posty. Dobrze że jednak nie zamówiłam tego wózka od niej ...

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:33   #1160
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
O losie, ktoś jeszcze głosi te teorie o kotach?
U nas teściowa i moje koleżanki coś tam brzęczą o psa, że nie powinno się go przy dziecku trzymać, ale nie jestem debilem, żeby się zwierzęcia kochanego pozbyć, bo może 'szczeknąć, ugryźć, zarazić miliardem chorób' Wychowywałam się z psami, z psami wychowują się dzieciaki mojego brata i wielu znajomych i jakoś nie widziałam, aby u kogokolwiek te demoniczne wizje się sprawdzały. Ale niektórzy zawsze muszą mieć coś do powiedzenia na każdy temat, koniecznie odmiennego od reszty
Spoko bo moja babcie stwierdziła że musimy oddać nasz LABRADORY bo jak mały przyjdzie to nam je tu cytat "ZEŻRĄ" albo "PORWĄ I Z DOMU WYNIOSĄ" hahahaha nawet jak teraz o tym myślę to mi się śmiać chce
A twoje besteie BOOSSSKKIIIEE nie wyobrażam sobie już życia bez tych moich bestii...
Aha no i oczywiście gratuluję opinii na książce!!!SUPER!!

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Tak sobie teraz myslę, że dawno się nie udzielała JustynaW i Justana... Halo !!!!DZiewczyny do tablicy.....

Zresztą wiele mamusiek się wykruszyło.... ciekawe co u nich ???
Cytat:
też o nich myślałam....Justyna jakoś parę dni temu się odzywała, ale Justana chyba już z tydzień milczy jak nie więcej
mam nadzieję wszystko ok u nich
Ja jestem cały czas tylko coś ostatnio słabo się czuję i tylko was podczytuję ale jestem dzięki za pamięć

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Leczenia nie mam bo dermatolog powiedzial ze lek przeciw wirusowy podaje sie w 1 dobie. Od 5 juz nie jestem zakazna. A dzis jest tak 4 albo 5.

Nie antybiotyk bo to wirus nie bakteria.

Wzielo sie stad ze chorowałam na ospę w dzieciństwie i wirus jest uśpiony. Ale wylazi przy oslabionej odporności i chyba tak u mnie.

Boli okrutnie, jakbym rane żywą miala.
Wczesne objawy jak grypa a ja dlugi czas chodzilam taka ni zdrowa ni chora. Ostatnio mnie wszystko bolalo, te bole krzyżowe tez stad.

Wirus przechodzi przez lozysko wiec jak najbardziej ma wplyw na dziecko.

Tyle ze to 3 trymestr. W 1 trym takie zakażenie to mozliwosc uszkodzenia konczyn, wady oczu i ukladu moczowego. Teraz juz niby wszystko wykształcone ale jak urodzi sie z ospa wietrzna, bo to ten sam wirus, to przebieg mega ciezki i umieralnosc noworodkow do 30 procent.

Ale zakladam ze tak nie bedzie....

Ginka byla bardzo powazna. Bede miala dodatkowe usg jakies szczegółowe ale generalnie powiedziała ze mamy sie czym martwić. .. i zawsze do mnie ns Ty jechała a dzis na Pani... naprawde rozmowa byla powazna....
O rany ela ale masz przeboje i stres, ale tak jak mówisz trzymaj się i myśl pozytywnie!!!Na pewno będzie dobrze!!!

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
pasta zasycha...
ja mam genialny sposób.. i zawsze pomaga jeżeli od razu się zastosuje..jak tylko wyczuwam, że opryszczka zacznie wyskakiwać..
mocny alkohol... lub wino... w ciąży jak mi zaczęło się dziać..to oczywiście nie piłam..tylko paluszkiem nakładałam na to miejsce.. i nawet nie wyskakiwała mi potem a jak nie w ciąży..to oprócz smarowania pacem..to też piłam to mój sposób..
na studiach przed imprezą zaczeła się pojawiać... (na imprezie butelkę wina chyba wypiłam).. na drugi dzień ani śladu..zdziwiłam sie... później stwierdziłam że to przez alko... i utwierdziłam sie w tym przekonaniu, bo działa na mnie za każdym razem
O tego to nie próbowałam!!!!Ale jak tylko bedzie można to spróbuję mysle tak PROFILAKTYCZNIE żeby nic się nie pojawiło hihi

Cytat:
Masakra współczuje!!!!!Przez takie akcje tracę wiarę w ludzi!!!Jak tak można!!!!wziąść i wpierdal taki spuscić!!!!Sumienia ludzie nie mają!!!

Kierabedzie dobrze!!!musi trzymam kciuki i co się tam tylko da!!!

AleaWojtuś słodziak!!!

shiloh (chyba cos w poplatałam w Twojej nazwie nie martw się będzie dobrze ale współczuję stresu :/ :tuli:

A mi się ostatnio spać non stop chce no i młodemu chyba włoski rosną bo zgaga mnie prawie nie opuszcza...dobrze że Renni pomaga

Oficjalnie dostałam zaświadczenie od okulisty i będzie cc...nawet chyba się cieszę...z tego cc ale trochę zmartwiłam się oczami bo pole widzenia mi się pogorszyło i jakieś mikrotętniaki na plamce...nie wiem zupełnie co to za bardzo oznacza ale póki co nawet nie sprawdzam bo po co sie stresować... WYPARCIE najleprzy mój przyjaciel ostatnio

Przyszły mi zakupki z all materac koszule o takąhttp://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...681016528.html i rożek lubię dostawać "prezenty" hihi

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png

Edytowane przez justynaw1982
Czas edycji: 2014-10-14 o 21:36
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 21:44   #1161
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Spoko bo moja babcie stwierdziła że musimy oddać nasz LABRADORY bo jak mały przyjdzie to nam je tu cytat "ZEŻRĄ" albo "PORWĄ I Z DOMU WYNIOSĄ" hahahaha nawet jak teraz o tym myślę to mi się śmiać chce
A twoje besteie BOOSSSKKIIIEE nie wyobrażam sobie już życia bez tych moich bestii...

Ja jestem cały czas tylko coś ostatnio słabo się czuję i tylko was podczytuję ale jestem dzięki za pamięć

O rany ela ale masz przeboje i stres, ale tak jak mówisz trzymaj się i myśl pozytywnie!!!Na pewno będzie dobrze!!!

O tego to nie próbowałam!!!!Ale jak tylko bedzie można to spróbuję mysle tak PROFILAKTYCZNIE żeby nic się nie pojawiło hihi

Masakra współczuje!!!!!Przez takie akcje tracę wiarę w ludzi!!!Jak tak można!!!!wziąść i wpierdal taki spuscić!!!!Sumienia ludzie nie mają!!!

Kierabedzie dobrze!!!musi trzymam kciuki i co się tam tylko da!!!

AleaWojtuś słodziak!!!

shiloh (chyba cos w poplatałam w Twojej nazwie nie martw się będzie dobrze ale współczuję stresu :/ :tuli:

A mi się ostatnio spać non stop chce no i młodemu chyba włoski rosną bo zgaga mnie prawie nie opuszcza...dobrze że Renni pomaga

Oficjalnie dostałam zaświadczenie od okulisty i będzie cc...nawet chyba się cieszę...z tego cc ale trochę zmartwiłam się oczami bo pole widzenia mi się pogorszyło i jakieś mikrotętniaki na plamce...nie wiem zupełnie co to za bardzo oznacza ale póki co nawet nie sprawdzam bo po co sie stresować... WYPARCIE najleprzy mój przyjaciel ostatnio

Przyszły mi zakupki z all materac koszule o takąhttp://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...681016528.html i rożek lubię dostawać "prezenty" hihi
Fajnie ze jestes i wszystko ok
Czyli jednak cc...ale przynajmniej juz wiesz na czym stoisz i co Cie czeka
Stary 2014-10-14, 21:46   #1162
eclariss
Rozeznanie

Melduje sie po wizycie

Esti
moja ginka i Twój chyba biorą to samo hahah
Ostatnio twierdziła, że chyba nie spotkamy sie za następnej wizycie bo mała bardzo nisko i szyjka dojrzała i miękka i radziła leżeć odpczywać by wytrzymać do końca 37 tyg. a dziś umówiła mnie na kolejną wizytę na za tydzień bo szyjka się trzymie i chyba jeszcze potrzymie..
no to ja już jestem głupia totalnie z tego wszystkiego...a miałam taką cichą nadzieję, że powie mi że do tygodnia urodzę jak nic a tu dupa!!!

Powiedziała, że mam zacząć łazić,krzątać się ale zero intensywnych ruchów, wieszania firan i mocnego wysiłku bo wtedy to prędzej się łożysko odklei niż macica pobudzi do skurczy.

Idę szybko zrobić jakieś kanapeczki i muszę Was nadrobić

cały czas rozmyślam o Kiarze..ciekawe czy się macica uspokoiła..
Stary 2014-10-14, 21:56   #1163
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie ze jestes i wszystko ok
Czyli jednak cc...ale przynajmniej juz wiesz na czym stoisz i co Cie czeka
No co prawda to prawda termin będę miał wyznaczony na 17 lub 18.11 dam rade boje się ale co tam a z reszta znowu musze ciśnienie mierzyć bo u gina miałam 150 /90 chyba no i powiedział że gdyby mnienie znał to od razu do szpitala bym goniła heh a że prawdopodobnie to "alergia " na służby zdrowia to mam kontrolować heh

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Melduje sie po wizycie

Esti
Ostatnio twierdziła, że chyba nie spotkamy sie za następnej wizycie bo mała bardzo nisko i szyjka dojrzała i miękka i radziła leżeć odpczywać by wytrzymać do końca 37 tyg. a dziś umówiła mnie na kolejną wizytę na za tydzień bo szyjka się trzymie i chyba jeszcze potrzymie..
no to ja już jestem głupia totalnie z tego wszystkiego...a miałam taką cichą nadzieję, że powie mi że do tygodnia urodzę jak nic a tu dupa!!!

Powiedziała, że mam zacząć łazić,krzątać się ale zero intensywnych ruchów, wieszania firan i mocnego wysiłku bo wtedy to prędzej się łożysko odklei niż macica pobudzi do skurczy.

No ja mam jeszcze wizytę 30.10 ostatnią kurcze jak to zleciało a pamiętam jak omawiałyśmy nasze prenatalne wyniki i wogóle a teraz....SZOK!!!!!

Stary 2014-10-14, 21:56   #1164
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Melduje sie po wizycie

Esti

Czyli jeszcze jakis czas w komplecie

Widzisz jak Twoja szyjka potrafila zaskoczyc gina
Stary 2014-10-14, 22:03   #1165
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Za wizyty i zdrowe, duże i silne dzieciaczki

My wróciliśmy z bobolandu, odebraliśmy wózek, jutro Wam pokażę, jest dokładnie taki, jak chciałam

Dzisiaj przyszedł też monitor oddechu a jutro chyba przyjdzie kołyska, co za piękny tydzień zamówieniowy!

Wyprasowałam wszystko, posegregowałam i podliczyłam, wyprasowałam łącznie 104 ciuszki! Do tego jeszcze pieluchy, czapeczki, śliniaczki i ręczniki. Ale mam satysfakcję dziką!

szybka, współczuję przeżyć, a tych ludzi to bym chyba własnoręcznie rozszarpała
Stary 2014-10-14, 22:13   #1166
Kostka09
Zakorzenienie

Justyna - wiesz przynajmniej co i kiedy cie czeka
Ecleriss - moj gin tez chyba cos bierze bo ostatnio mialam szyjke miekka i skracajaca sie a teraz trzyma podobno tak ze przed terminem nie urodze...

Dziewczyny chyba wyszly mi hemoroidy jesli to to ale takie grudki/bulki w okolicach odbytu..nie krwawi ale lekko szczypie czym to potraktowac??
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 22:30   #1167
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Justyna - wiesz przynajmniej co i kiedy cie czeka

Dziewczyny chyba wyszly mi hemoroidy jesli to to ale takie grudki/bulki w okolicach odbytu..nie krwawi ale lekko szczypie czym to potraktowac??
No niby tak ...heh

A co do hemoroidów to niestety nie pomogę...nie mam pojęcia chyba trzeba by w aptece się spytać najlepiej...ja tam żadnych domowych sposobów niestety nie znam :/

Stary 2014-10-14, 22:37   #1168
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
współczuję, to naprawdę przerażające, ile podłości szerzy się wokół

Cytat:
Hhahah, wyobraziłam sobie to wyniesienie z domu

Cytat:
A z jakiego powodu to wskazanie? Też miałam wybrać się do okulisty, bo astygmatyzm + dość duża wada, ale gin mi powiedział, że w naprawdę ekstremalnych przypadkach wydaje się zgodę na CC i żebym się nie kłopotała
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-14, 22:46   #1169
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość

Hhahah, wyobraziłam sobie to wyniesienie z domu

A z jakiego powodu to wskazanie? Też miałam wybrać się do okulisty, bo astygmatyzm + dość duża wada, ale gin mi powiedział, że w naprawdę ekstremalnych przypadkach wydaje się zgodę na CC i żebym się nie kłopotała
Wiesz co mi ta Pani całą kartkę zapisała...ale wcześniej juz miałam problemy na tyle że nie mogłam kożystać z sauny, uprawiać wysiłków czy podnosić ciężarów bo mi coś tam pęka, a teraz nie wiem czy to przez ciąże coś się tam pogorszyło łącznie z polem widzenia i jeszcze paroma rzeczami o które zapomniałam zapytać, nie kłamie szczerzę to nie chciało mi się już o nic pytać bo byłam tam chyba z 3 i pół godziny!!! i wypisała mi zaświadczenie podkreślając że konicznie muszę przyjść na kontrolę po porodzie bo coś tam trzeba będzie zrobić...

Stary 2014-10-14, 22:52   #1170
paulina119a
Zadomowienie

Umieram!!! tak mnie boli to biodro że oszaleje ! Niech mnie ktoś dobije bo nie mam już siły do tej rwy
Noc znowu mam z głowy, jak nic

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości