Mamusie Majowe 2015!! cz. 2 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-22, 07:51   #1141
scotasia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2

Aural trzymam kciuki, żeby wyniki pappa były ok!! Na pewno nosisz w sobie piękną, zdrową dziewuszkę A możesz zdradzić, jaka przezierność wyszła?? Ja się strasznie boję tego usg i tej przezierności.....

Irenka, biednawspółczuję ... Faktycznie, spory ten spadek wagi. Co lekarz na to?

A mnie dziś w nocy brzuch pobolewał Raz za szybko wstałam do małego i tak mnie coś zakuło, że aż się przestraszyłam. Ale teraz jest ok.

Nam też na razie z imieniem się nie spieszy. Poczekamy na płeć Moja siostra całą ciążę twierdziła, że córka będzie Julią. A w szpitalu po porodzie jej się odwidziało na Oliwię ;p

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2014-10-22 o 07:53
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 07:57   #1142
Kinga_20
Zakorzenienie

Aural trzymam kciuki za test, na pewno będzie dobrze!

Irenka kurcze współczuję ja wczoraj zwymiotowalam śledzie i czułam się okropnie a to pierwszy raz mi się zdarzyło. Mam nadzieję że przejdzie Ci szybko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 07:58   #1143
irenka78
Rozeznanie

scotasia no nic nie mówi, twierdzi że widocznie tak musi być, pociesza mnie tylko fakt że z Gabi w ciąży też schudłam 6 kg (ale tak fatalnie się nie czułam) odrabiać wagę zaczęłam z tego co pamiętam dopiero koło 25 tc, plus taki z tego że od wyjściowej wagi z początku ciąży przybyło niecałe 10 kg

U nas z imionami na razie nie ma problemu bo Gabrysia co chwilę podrzuca inny pomysł, na chwilę obecną znowu jest na topie Piotruś i Ola tylko że Aleksandra to trochę długie a nasze nazwisko niestety też do krótkich nie należy.
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 08:00   #1144
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
Kefii...dawaj babeczke....ja czekam pod szkola na Olimpie. ..jutro caly dzien w pracy a ja jeszcze po wczorajszym ledwo zyje. ...kregoslup mi dokucza....
Juz ich nie ma

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
Natan kojarzy mi się z tym z Pierwszej miłości i jestem na tak, ale TŻ na nie..
Mi to imie sie ;podoba ale nie wiem co na to maż.

Cytat:
Napisane przez Opulka Pokaż wiadomość
Bo imiona dla dziewczynek są w ogóle łatwiejsze do wybrania. Ja też, dla dziewczynki imion miałam multum. Dla chłopca jedno, bo trudno znaleźć coś co byłoby i oryginalne i ładne.
My długo mysleliśmy nad synkiem ale obu nam wpadlo jedno Mikołaj.

Cytat:
Napisane przez aural Pokaż wiadomość
Hej przeczytałam, ale kalafior dzisiaj rządzi

Witam nowe mamy

Tienshan współczuję bólu oby antybol szybko zadziałał

Byłam dzisiaj na wizycie i są dobre, ale też takie sobie wieści...
Przezierność karkowa wyszła nam na granicy boję się... miałam robiony test pappa i za tydzień wyniki... no i pobiorą mi jeszcze krew na konflikt płytkowy... Błagam trzymajcie kciuki żeby nie było żadnych chorób genetycznych
Z dobrych rzeczy dzidziuś jest piękny i duży ma 6,2 cm i przesunął mi się tp na 01.05 dzidziol grzecznie leżał i tylko delikatnie podskakiwała klatka piersiowa, ale żadnych wyczynów akrobatycznych nie było młody był z nami, bo było przez brzuch i w pewnym momencie doktor się młodego pyta czy woli siostrę czy brata? a młody stwierdził, że w sumie wszystko jedno, na co ona do niego czyli z siostry też się będziesz cieszył no i rozpłynęliśmy się
Wiem, że ta płeć jeszcze nie jest na 100% ale trzymam kciuki żeby krewetka pozostała krewetką do końca

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

U nas ma być przynajmniej jak na razie Luiza bądź Leonard oczywiście ze wskazaniem na dziewuszkę

btw a my jakoś tak bezbleśnie zgodziliśmy się co do imion żadnej walki nie było kilka moich propozycji odrzucił tż, kilka moja mama, kilka młody no ale razem z tż bardzo walczyliśmy o tą parę (w szczególności o Luizę )
Super że dzidzia rośnie i oby wszytko było oki. Wiem co to chore dziecko w domu i dziękuje 2 raz tego nie przetrwm.
Suoper dziewczynka. Też chce ...

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
Dawaj przepis

zxa chwile jak mały pójdzie spać

Cytat:
Przerabialismy juz je... David - syn znajomej, a mikołaj -w maju?!(to była odp mojego uparciucha)
Mikołaj w maju jak najbardziej.
U mnie było że w styczniu Mikołaj . A tak bardzo mi sie podobało Tż tez i jest Mikołaj. A znajomi mają mikołaja z sierpnia

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 08:03   #1145
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Aural, pewnie też będę chciała poznać płeć na USG genetycznym, ale jednak trochę obawiałabnym się późniejszego rozczarowania, gdyby się nie potwierdziło Z Ewą tak miałam - nie preferowałam żadnej opcji, ale jak mi gin na genetycznym zasugerował chłopaka, to gdzieś podświadomie nastawiłam się na syna, wyobrażałam sobie go. A jak mnie na drugim prenatalnym oświecił, że jednak córa, to poczułam to trochę tak, jakby mi ktoś odebrał tego wymyślonego syna. I tak do końca mieliśmy dwa imiona - Ewa albo Jan

Boję się badań krwi - a raczej samych badań nie, nawet to lubię ale ceny...
Mam do zrobienia 12 badań, z czego np. pod hasłem "transaminazy" kryją się 3 badania... A oprócz tych 12 dla gina jeszcze tarczycowe dla endo...

Dziś spotykam się z kumpelą po pracy, a jutro i w piątek biorę wolne... żeby pracować Mam do skończenia prywatny projekt i termin mnie goni

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 08:18   #1146
kefii
Wtajemniczenie

Ziemniaczane bułeczki na 14 szt
300g mąki (ja używam koncentratu maz bezglutenowych ale można uzyć pszennej)
80g mąki ziemniaczanej
80g mąki kukurydzianej
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka oleju
300g obranych ziemniaków
szczypta soli
100 ml wody
100 ml mleka
jajko do posmarowania

Ziemniaki pokroić w kostkę i zalej taką ilościa wody, by je tylko zakrywały. posól i gotuj do miekkości. Ugotowane ziemniaki utłucz razem z wodą. Do miski miksera wsyp wszytkie maki i proszek do pieczenia. Wjel olej, mleko i wodę. Wszytko wymieszaj mikserem. Z ciasta formuj małe bułeczki i ukladaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Bułeczki ponacinaj mokrym nożem na krzyż, a następnie posmaruj roztrzepanym jajkiem. Bułeczki piecz w temp. 180 st. C około 30 min.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2014-10-22, 08:27   #1147
asiuk
Zakorzenienie

Kefii, ja robię bezglutenowe naleśniki z mąki gryczanej, ryżowej i odrobiny ziemniaczanej, wychodzą super!

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2014-10-22, 08:37   #1148
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:

Przezierność karkowa wyszła nam na granicy boję się... miałam robiony test pappa i za tydzień wyniki... no i pobiorą mi jeszcze krew na konflikt płytkowy... Błagam trzymajcie kciuki żeby nie było żadnych chorób genetycznych
Z dobrych rzeczy dzidziuś jest piękny i duży ma 6,2 cm i przesunął mi się tp na 01.05 dzidziol grzecznie leżał i tylko delikatnie podskakiwała klatka piersiowa, ale żadnych wyczynów akrobatycznych nie było młody był z nami, bo było przez brzuch i w pewnym momencie doktor się młodego pyta czy woli siostrę czy brata? a młody stwierdził, że w sumie wszystko jedno, na co ona do niego czyli z siostry też się będziesz cieszył no i rozpłynęliśmy się
Wiem, że ta płeć jeszcze nie jest na 100% ale trzymam kciuki żeby krewetka pozostała krewetką do końca

Dziękuję, już mi lepiej choć martwię się o Fasolkę taka mała jest a ja antybiotyki muszę brać

Trzymam kciuki za wynik testu, oby wyszedł prawidłowo
Za córeczkę również, oby się sprawdziło!

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 08:39   #1149
LuckyLove
Zadomowienie

Witajcie
Mnie nad ranem o tej samej porze co wczoraj znów naszedł ten okropny ból i w miarę szybko ustąpił. Bardziej boli jak wyprostuję nogi a jak podkurczam i przyciągam do siebie to mija.

My narazie nie spieszymy się z imieniem, uzgodniliśmy, że jak poznamy płeć to wtedy. W sumie co do dziewczynki to jesteśmy zgodni już od bardzo dawna a imienia dla chłopaka jeszcze nie mamy - ciężki wybór. Będziemy intensywnie myśleć później jak będzie wiadomo dla kogo

Aural aby wszystko było w porządku ( na pewno będzie )
Stary 2014-10-22, 08:44   #1150
TienShan
Zakorzenienie

Co do imion - długo przed pierwszą ciążą, w ogóle zanim zaczęliśmy ją planować miałam imię dla synka, jak zaszłam w ciążę to stwierdziłam, że absolutnie to imię się nie nadaje, nie wyobrażam sobie tak zwracać się do mojego dziecka. Imię wybraliśmy jak już poznaliśmy płeć, nie pamiętam dokładnie który to był tc ale mieliśmy nie lada problem teraz nie mam typów, nie wiem jak mąż

Stary 2014-10-22, 08:55   #1151
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brownsugar772 Pokaż wiadomość
No i przyszedł ten okropny czas TŻ zaczyna dziś kontrakt czyli 6 tygodni bez niego W sumie to powinnam się już przyzwyczaić do jego pracy, ale zawsze jak wyjeżdża robi się w domu tak smutno
A co do imienia to jak się żegnaliśmy dziś, TŻ przytulił się do brzucha, pocałował i powiedział: pa Leo, w sumie nawet mi się podoba mały Leo, Leoś zobaczymy czy jak wróci to będzie mu się nadal podobało
Współczuje Ci bardzo. Musicie to przetrwać i dobrze, że 6 tygodni a nie miesięcy

Cytat:
Hej przeczytałam, ale kalafior dzisiaj rządzi

Witam nowe mamy

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

U nas ma być przynajmniej jak na razie Luiza bądź Leonard oczywiście ze wskazaniem na dziewuszkę

btw a my jakoś tak bezbleśnie zgodziliśmy się co do imion żadnej walki nie było kilka moich propozycji odrzucił tż, kilka moja mama, kilka młody no ale razem z tż bardzo walczyliśmy o tą parę (w szczególności o Luizę )
Będzie dobrze, musi być dobrze. Trzymam kciuki .

Cytat:
Zamówiłam właśnie książkę 10 tys imion z całego świata i mam nadzieje ze zdarzymy coś z tego wybrać do maja

aural, znaczy wstępnie babeczka?? Gratuluję!
i 3mam kciuki, żeby te badanie były w porządku!!
czarnulka jesteś niesamowita ja bym na to nie wpadła

A tak w ogóle witam się rano.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 08:56   #1152
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ziemniaczane bułeczki na 14 szt
300g mąki (ja używam koncentratu maz bezglutenowych ale można uzyć pszennej)
80g mąki ziemniaczanej
80g mąki kukurydzianej
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka oleju
300g obranych ziemniaków
szczypta soli
100 ml wody
100 ml mleka
jajko do posmarowania

Ziemniaki pokroić w kostkę i zalej taką ilościa wody, by je tylko zakrywały. posól i gotuj do miekkości. Ugotowane ziemniaki utłucz razem z wodą. Do miski miksera wsyp wszytkie maki i proszek do pieczenia. Wjel olej, mleko i wodę. Wszytko wymieszaj mikserem. Z ciasta formuj małe bułeczki i ukladaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Bułeczki ponacinaj mokrym nożem na krzyż, a następnie posmaruj roztrzepanym jajkiem. Bułeczki piecz w temp. 180 st. C około 30 min.
Ziemniaczane :O Super, dzięki! Ja używam mąki ryżowej bądź z tapioki
Stary 2014-10-22, 08:58   #1153
LuckyLove
Zadomowienie

Wybrałyście już krem do smarowania sięęę ? :P

Ja dalej kontynuuję smarowanie oliwką Hipp , ale zamówiłam Elasti-Q do tego, a tak ok 7ms kupię już Elancyl. Szwagierka stosowała krem z Gerbera i też była zadowolona.
Stary 2014-10-22, 09:04   #1154
TienShan
Zakorzenienie

używałam oliwki z babydream oraz oleju ze słodkich migdałów w pierwszej ciąży i tym razem też mam taki zamiar tylko olej muszę zamówić do pielęgnacji noworodka też się idealnie nadaje

Stary 2014-10-22, 09:08   #1155
LuckyLove
Zadomowienie

A witaminy ? Mi się właśnie skończył ten femibion 1 i zastanawiam się czy kupić teraz femibion 2 czy np PregnaPlus. Narazie biorę ten femibion classic bo bez sensu jeszcze 1nkę kupować na kilka dni.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 09:11   #1156
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grubaRyba Pokaż wiadomość
mojego faceta tez prosze wpisac

powoli nadrabiam
już wpisany

Cytat:
Czarna to będziecie się gimanstykować z jednej strony zazdroszczę, a z drugiej współczuję tego quizu z imionami

I z tego co Pani dr stwierdziła to tak, będzie dziewuszka jak zobaczyła naszą radość z tej wiadomości to stwierdziła, że sama będzie trzymać teraz kciuki żeby się to nie zmieniło
super! to wpisuję dziewuchę!

Cytat:
Się okaże, ale jakby nie patrzeć bardzo bym chciała i w sumie idąc dzisiaj na wizytę marzyłam, że mi dzisiaj powie jaka płeć i że to akurat będzie dziewczynka

Dobra to Martin skreślamy... ale jest jeszcze kilka
Ja jakoś też tak czuję, że u Ciebie chłopak będzie jak opisywałaś wrażenia z usg to identyczne jak moje z młodym teraz było dokładnie inaczej
Na pocieszenie mogę napisać, że większość znajomych nawet jak miała wybrane imię, to bardzo często zmieniali w okolicy 7 miesiąca ciąży albo nawet od razu po porodzie więc masz jeszcze dużo czasu

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

a jeszcze tak pomyślałam o imieniu Anton / Antoni albo Lukas/Łukasz...
mojego TŻta kuzyn miał mieć Dawida. przez całą ciążę Dawid, Dawid... a jak się urodził, zobaczyli go to był już Alan

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość

Ja dalej kontynuuję smarowanie oliwką Hipp , ale zamówiłam Elasti-Q do tego, a tak ok 7ms kupię już Elancyl. Szwagierka stosowała krem z Gerbera i też była zadowolona.
ja smaruje się na razie oliwką. ale też muszę oglądać się za czymś innym..

hej!
wczoraj wyskoczyłam na chwilę po prezent do koleżanki, później koleżanki wpadły a zlot czarownic wydoiły 4 butle wina i poszły, a ja sączyłam wodę

jeśli chodzi o imiona. masakra jakaś Czarnulka;P no u Nas chłopiec - Michał. Dla dziewczynki nic mi się jakoś najzwyczajniej nie podoba.. Kiedyś chciałam Hanię. i w sumie mogłoby być;P TŻ też się podobało, ale mieliśmy taką koleżankę... ale długo nie mamy z nią kontaktu więc w sumie nie kojarzy mi się z nią tak bardzo;P
Mi znowu imiona kojarzą się ze zwierzętami TŻ miał psa - Maksa, szwagierka psa - Leosia, dziadkowie kuzyna - Kaję, pies kolegi - Pati

dzisiaj zamierzam odpoczywać. jakoś tak pod pępkiem wczoraj czułam jakby mi się wszystko naciągało.. pewnie "środek" działa..
a ja sraczka już myślałam, zeby do lekarza lecieć.. muszę trochę wyluzować bo zwariuję

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:11   #1157
ruskaa
Wtajemniczenie

:Hi:

Dziewczyny trzymam za Was , wszystko będzie dobrze!

No właśnie co do kremów, od kiedy można je bezpiecznie stosować ?
jaki najlepszy? (ja na razie smaruję się po kąpieli balsamem nawilżającym z ziaji )
Czy używała któraś z Was o Palmer's ? dobry jest ?

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:12   #1158
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Kefii, ja robię bezglutenowe naleśniki z mąki gryczanej, ryżowej i odrobiny ziemniaczanej, wychodzą super!

Ja tylko bezglutenowe rzeczy mogę jeść i czasem kożystam z mmieszanke a czasem sama mieszam. Przy dziecku wygodniej z mieszanek.

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
Ziemniaczane :O Super, dzięki! Ja używam mąki ryżowej bądź z tapioki
No już wszytkie znikneły.

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
używałam oliwki z babydream oraz oleju ze słodkich migdałów w pierwszej ciąży i tym razem też mam taki zamiar tylko olej muszę zamówić do pielęgnacji noworodka też się idealnie nadaje
Ja mam olejek ze slodkich migdałów. Używałam dla synka i mi został to bede miec dla 2 dzieciaczka

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

JA uzywam Mustelli jest od samego poczatku. Potem przejde na Pharmacerisa

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

Stary 2014-10-22, 09:19   #1159
Iluzja00
BAN stały

Ja uzywam z Ziaji.Taki od 4 miesiaca.We wszystkich gazetkach dzieciowych ktore dostalam od gina i poloznej wlasnie polecaja.
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:27   #1160
ruskaa
Wtajemniczenie

Dziękuję za info o szpitalu

Z tego co wiem to oliwka natłuszcza tylko wierzch i nie wchłania się w skórę więc wolę jakiś krem

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2014-10-22, 09:30   #1161
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
A witaminy ? Mi się właśnie skończył ten femibion 1 i zastanawiam się czy kupić teraz femibion 2 czy np PregnaPlus. Narazie biorę ten femibion classic bo bez sensu jeszcze 1nkę kupować na kilka dni.
Ja bralam prenatal od drugiego trymestru.
Teraz zaczelam vita-miner prenatal.Tabletki dosc duze i twarde ale nie najgorsze
Stary 2014-10-22, 09:33   #1162
grubaRyba
Raczkowanie

Cytat:
ja koncze jedynke i gin kazala mi przejsc na dwojke, tam sa jeszcze piguly z dha jesli sie nie myle, musze sprawdzic w necie czy nie mozna gdzies zamowic po taniosci
grubaRyba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:37   #1163
Iluzja00
BAN stały

Zmieniajac temat..
Dodalam sobie do zakladek zdjecia z porodow.TZ wchodzac na komputer wlaczyl bo chcial zobaczyc co to.
Pomarudzilam ze chcialabym takie, a on ze i tak zabralby aparat ze soba.Wiec sprawe sesji porodowej mamy ustalona :P

Ale dzisiaj paskudna pogoda
Nie mam sily na nic

Lucky a gdzie zdjecie? ;>
Stary 2014-10-22, 09:37   #1164
grubaRyba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
już wpisany

super! to wpisuję dziewuchę!

mojego TŻta kuzyn miał mieć Dawida. przez całą ciążę Dawid, Dawid... a jak się urodził, zobaczyli go to był już Alan

ja smaruje się na razie oliwką. ale też muszę oglądać się za czymś innym..

hej!
wczoraj wyskoczyłam na chwilę po prezent do koleżanki, później koleżanki wpadły a zlot czarownic wydoiły 4 butle wina i poszły, a ja sączyłam wodę

jeśli chodzi o imiona. masakra jakaś Czarnulka;P no u Nas chłopiec - Michał. Dla dziewczynki nic mi się jakoś najzwyczajniej nie podoba.. Kiedyś chciałam Hanię. i w sumie mogłoby być;P TŻ też się podobało, ale mieliśmy taką koleżankę... ale długo nie mamy z nią kontaktu więc w sumie nie kojarzy mi się z nią tak bardzo;P
Mi znowu imiona kojarzą się ze zwierzętami TŻ miał psa - Maksa, szwagierka psa - Leosia, dziadkowie kuzyna - Kaję, pies kolegi - Pati

dzisiaj zamierzam odpoczywać. jakoś tak pod pępkiem wczoraj czułam jakby mi się wszystko naciągało.. pewnie "środek" działa..
a ja sraczka już myślałam, zeby do lekarza lecieć.. muszę trochę wyluzować bo zwariuję
dziekuje mnie tez strach oblatuje przy kazdym minimalnym bolu, moglby juz ten brzuchol zaczac rosnac to chociaz wiedzialabym ze wszystko ok
Stary 2014-10-22, 09:38   #1165
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Hej

nieprawdopodobne śniło mi się coś ze mam oddać mocz i chodziłam szukałam lazienki co by siknac do kubeczka, po czym budzę się i tak strasznie chce mi się siusiu

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:39   #1166
ruskaa
Wtajemniczenie

A ja biorę tylko kwas foliowy do 12 tygodnia, tak zaleciła pani doktor, bromergon w 7 tyg przestałam brać.
Odnośnie witam to na razie nic mi nie dała by nie było witaminozy, na następną wizytę mam przyjść z morfologią więc przypiszę coś

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2014-10-22, 09:40   #1167
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam oliwkę Rossmanna zamiennie z innymi specyfikami. Nie mam ani jednego rozstępu po ciąży. Na razie się nie smaruję.

Cytat:
Nie biorę żadnych witamin oprócz jodu i kwasu foliowego.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2014-10-22, 09:41   #1168
grubaRyba
Raczkowanie

no wlasnie dziewczyny, jak to jest z ta polozna? to prawda ze kazda z nas musi miec swoja wybrana?
Stary 2014-10-22, 09:41   #1169
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
A ja biorę tylko kwas foliowy do 12 tygodnia, tak zaleciła pani doktor, bromergon w 7 tyg przestałam brać.
Odnośnie witam to na razie nic mi nie dała by nie było witaminozy, na następną wizytę mam przyjść z morfologią więc przypiszę coś
mi gin powiedziała, że na początek właśnie kwas foliowy a innych witamin na razie nie przypisuje, bo woli, zeby z pożywienia je czerpać. jak to stwierdziła "na faszerowanie lekami będzie jeszcze czas" jak widać - co lekarz, to opinia ;P

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:44   #1170
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
Napisane przez grubaRyba Pokaż wiadomość
no wlasnie dziewczyny, jak to jest z ta polozna? to prawda ze kazda z nas musi miec swoja wybrana?
Moze miec ale nie musi.
Ja chcialam miec badania na nfz i zapisalam sie do gina w szpitalu, a tam tez dodatkowo opiekuje sie mna polozna.Wiec chcac nie chcac chodze do niej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości