|
|
#1141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Aural trzymam kciuki, żeby wyniki pappa były ok!! Na pewno nosisz w sobie piękną, zdrową dziewuszkę
A możesz zdradzić, jaka przezierność wyszła?? Ja się strasznie boję tego usg i tej przezierności.....Irenka, biedna współczuję ... Faktycznie, spory ten spadek wagi. Co lekarz na to?A mnie dziś w nocy brzuch pobolewał Raz za szybko wstałam do małego i tak mnie coś zakuło, że aż się przestraszyłam. Ale teraz jest ok.Nam też na razie z imieniem się nie spieszy. Poczekamy na płeć Moja siostra całą ciążę twierdziła, że córka będzie Julią. A w szpitalu po porodzie jej się odwidziało na Oliwię ;p
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-10-22 o 08:53 |
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Aural trzymam kciuki za test, na pewno będzie dobrze!
Irenka kurcze współczuję ja wczoraj zwymiotowalam śledzie i czułam się okropnie a to pierwszy raz mi się zdarzyło. Mam nadzieję że przejdzie Ci szybko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1143 |
|
Rozeznanie
|
scotasia no nic nie mówi, twierdzi że widocznie tak musi być, pociesza mnie tylko fakt że z Gabi w ciąży też schudłam 6 kg (ale tak fatalnie się nie czułam) odrabiać wagę zaczęłam z tego co pamiętam dopiero koło 25 tc, plus taki z tego że od wyjściowej wagi z początku ciąży przybyło niecałe 10 kg
![]() U nas z imionami na razie nie ma problemu bo Gabrysia co chwilę podrzuca inny pomysł, na chwilę obecną znowu jest na topie Piotruś i Ola tylko że Aleksandra to trochę długie a nasze nazwisko niestety też do krótkich nie należy. |
|
|
|
#1144 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Suoper dziewczynka. Też chce ... zxa chwile jak mały pójdzie spać Cytat:
U mnie było że w styczniu Mikołaj . A tak bardzo mi sie podobało Tż tez i jest Mikołaj. A znajomi mają mikołaja z sierpnia |
|||||
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Aural, pewnie też będę chciała poznać płeć na USG genetycznym, ale jednak trochę obawiałabnym się późniejszego rozczarowania, gdyby się nie potwierdziło Z Ewą tak miałam - nie preferowałam żadnej opcji, ale jak mi gin na genetycznym zasugerował chłopaka, to gdzieś podświadomie nastawiłam się na syna, wyobrażałam sobie go. A jak mnie na drugim prenatalnym oświecił, że jednak córa, to poczułam to trochę tak, jakby mi ktoś odebrał tego wymyślonego syna. I tak do końca mieliśmy dwa imiona - Ewa albo Jan ![]() Boję się badań krwi - a raczej samych badań nie, nawet to lubię ale ceny...Mam do zrobienia 12 badań, z czego np. pod hasłem "transaminazy" kryją się 3 badania... A oprócz tych 12 dla gina jeszcze tarczycowe dla endo... Dziś spotykam się z kumpelą po pracy, a jutro i w piątek biorę wolne... żeby pracować Mam do skończenia prywatny projekt i termin mnie goni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Ziemniaczane bułeczki na 14 szt
300g mąki (ja używam koncentratu maz bezglutenowych ale można uzyć pszennej) 80g mąki ziemniaczanej 80g mąki kukurydzianej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 300g obranych ziemniaków szczypta soli 100 ml wody 100 ml mleka jajko do posmarowania Ziemniaki pokroić w kostkę i zalej taką ilościa wody, by je tylko zakrywały. posól i gotuj do miekkości. Ugotowane ziemniaki utłucz razem z wodą. Do miski miksera wsyp wszytkie maki i proszek do pieczenia. Wjel olej, mleko i wodę. Wszytko wymieszaj mikserem. Z ciasta formuj małe bułeczki i ukladaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Bułeczki ponacinaj mokrym nożem na krzyż, a następnie posmaruj roztrzepanym jajkiem. Bułeczki piecz w temp. 180 st. C około 30 min. |
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Kefii, ja robię bezglutenowe naleśniki z mąki gryczanej, ryżowej i odrobiny ziemniaczanej, wychodzą super!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka mała jest a ja antybiotyki muszę brać Trzymam kciuki za wynik testu, oby wyszedł prawidłowo ![]() Za córeczkę również, oby się sprawdziło!
|
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
Mnie nad ranem o tej samej porze co wczoraj znów naszedł ten okropny ból i w miarę szybko ustąpił. Bardziej boli jak wyprostuję nogi a jak podkurczam i przyciągam do siebie to mija. My narazie nie spieszymy się z imieniem, uzgodniliśmy, że jak poznamy płeć to wtedy. W sumie co do dziewczynki to jesteśmy zgodni już od bardzo dawna a imienia dla chłopaka jeszcze nie mamy - ciężki wybór. Będziemy intensywnie myśleć później jak będzie wiadomo dla kogo ![]() Aural aby wszystko było w porządku ( na pewno będzie
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Co do imion - długo przed pierwszą ciążą, w ogóle zanim zaczęliśmy ją planować miałam imię dla synka, jak zaszłam w ciążę to stwierdziłam, że absolutnie to imię się nie nadaje, nie wyobrażam sobie tak zwracać się do mojego dziecka.
Imię wybraliśmy jak już poznaliśmy płeć, nie pamiętam dokładnie który to był tc ale mieliśmy nie lada problem teraz nie mam typów, nie wiem jak mąż
|
#1151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
![]() A tak w ogóle witam się rano. |
|||
|
|
|
#1152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1153 |
|
Zadomowienie
|
Wybrałyście już krem do smarowania sięęę ? :P
Ja dalej kontynuuję smarowanie oliwką Hipp , ale zamówiłam Elasti-Q do tego, a tak ok 7ms kupię już Elancyl. Szwagierka stosowała krem z Gerbera i też była zadowolona.
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
używałam oliwki z babydream oraz oleju ze słodkich migdałów w pierwszej ciąży i tym razem też mam taki zamiar
tylko olej muszę zamówić do pielęgnacji noworodka też się idealnie nadaje
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
A witaminy ? Mi się właśnie skończył ten femibion 1 i zastanawiam się czy kupić teraz femibion 2 czy np PregnaPlus. Narazie biorę ten femibion classic bo bez sensu jeszcze 1nkę kupować na kilka dni.
|
|
#1156 | |||
|
Wtajemniczenie
|
już wpisany
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hej! ![]() wczoraj wyskoczyłam na chwilę po prezent do koleżanki, później koleżanki wpadły a zlot czarownic wydoiły 4 butle wina i poszły, a ja sączyłam wodę jeśli chodzi o imiona. masakra jakaś Czarnulka;P no u Nas chłopiec - Michał. Dla dziewczynki nic mi się jakoś najzwyczajniej nie podoba.. Kiedyś chciałam Hanię. i w sumie mogłoby być;P TŻ też się podobało, ale mieliśmy taką koleżankę... ale długo nie mamy z nią kontaktu więc w sumie nie kojarzy mi się z nią tak bardzo;P Mi znowu imiona kojarzą się ze zwierzętami TŻ miał psa - Maksa, szwagierka psa - Leosia, dziadkowie kuzyna - Kaję, pies kolegi - Pati ![]() dzisiaj zamierzam odpoczywać. jakoś tak pod pępkiem wczoraj czułam jakby mi się wszystko naciągało.. pewnie "środek" działa.. a ja sraczka już myślałam, zeby do lekarza lecieć.. muszę trochę wyluzować bo zwariuję
|
|
#1157 |
|
Wtajemniczenie
|
:Hi:
Dziewczyny trzymam za Was , wszystko będzie dobrze! ![]() No właśnie co do kremów, od kiedy można je bezpiecznie stosować ? jaki najlepszy? (ja na razie smaruję się po kąpieli balsamem nawilżającym z ziaji )Czy używała któraś z Was o Palmer's ? dobry jest ?
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#1158 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No już wszytkie znikneły. Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- JA uzywam Mustelli jest od samego poczatku. Potem przejde na Pharmacerisa |
||
|
|
|
#1159 |
|
BAN stały
|
Ja uzywam z Ziaji.Taki od 4 miesiaca.We wszystkich gazetkach dzieciowych ktore dostalam od gina i poloznej wlasnie polecaja.
|
|
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za info o szpitalu
Z tego co wiem to oliwka natłuszcza tylko wierzch i nie wchłania się w skórę więc wolę jakiś krem
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#1161 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Teraz zaczelam vita-miner prenatal.Tabletki dosc duze i twarde ale nie najgorsze |
|
|
|
|
#1162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1163 |
|
BAN stały
|
Zmieniajac temat..
Dodalam sobie do zakladek zdjecia z porodow.TZ wchodzac na komputer wlaczyl bo chcial zobaczyc co to. Pomarudzilam ze chcialabym takie, a on ze i tak zabralby aparat ze soba.Wiec sprawe sesji porodowej mamy ustalona :P Ale dzisiaj paskudna pogoda ![]() Nie mam sily na nic Lucky a gdzie zdjecie? ;> |
|
|
|
#1164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() nieprawdopodobne śniło mi się coś ze mam oddać mocz i chodziłam szukałam lazienki co by siknac do kubeczka, po czym budzę się i tak strasznie chce mi się siusiu
|
#1166 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja biorę tylko kwas foliowy do 12 tygodnia, tak zaleciła pani doktor, bromergon w 7 tyg przestałam brać.
Odnośnie witam to na razie nic mi nie dała by nie było witaminozy, na następną wizytę mam przyjść z morfologią więc przypiszę coś
|
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie dziewczyny, jak to jest z ta polozna? to prawda ze kazda z nas musi miec swoja wybrana?
|
|
|
|
#1169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak widać - co lekarz, to opinia ;P
|
|
#1170 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja chcialam miec badania na nfz i zapisalam sie do gina w szpitalu, a tam tez dodatkowo opiekuje sie mna polozna.Wiec chcac nie chcac chodze do niej |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

A możesz zdradzić, jaka przezierność wyszła?? Ja się strasznie boję tego usg i tej przezierności.....
współczuję ... Faktycznie, spory ten spadek wagi. Co lekarz na to?
Raz za szybko wstałam do małego i tak mnie coś zakuło, że aż się przestraszyłam. Ale teraz jest ok.
ja wczoraj zwymiotowalam śledzie i czułam się okropnie a to pierwszy raz mi się zdarzyło. Mam nadzieję że przejdzie Ci szybko