Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-27, 07:33   #1141
kordelka85
BAN stały

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

I zakup matetraca mam z glowy bo ono juz jest z piankowo kokosowym.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 07:33   #1142
7koliberek7
Zadomowienie

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Ewuniu bardzo ladne imie U nas zostanie pawelek a na drugiie bedzie mial jan po moim tacie...

jeszcze nikomu nie mowilismy ze zmienilismy imie ale smialismy sie z babci meza bo zapomniala sobie ze mial byc dawid i jak jej sie siostra meza zapytala czy wie jakie imie to powiedziala ze takie zydowskie ... smiejemy sie ze teraz jak zapomni to bedzie mowic ze swiete
nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki.
To ich krew, życie, to ich własne dziecię,
co im nad wszystko droższe jest na świecie...

SZYMONEK 09.12.2014
7koliberek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 07:37   #1143
Nati_kk
Zakorzenienie

Kordelka,mojego chrzesnica robi dokładnie tak samo,z tym że ona ma same szczebelki...Więc wydaje mi się że prędzej czy później by to nastąpiło

Agolandia, ja oprócz tych porannych boli póki co śpię bardzo dobrze,bo brzuszek wielkości mini,ale jak się trafiła okazja to biorę,bo tak używane są mniej więcej po 80-90zl...

Koliberek gratuluję 9 miesiąca,ale to przeleciało!

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 07:57   #1144
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie też problemy z kręgosłupem,tylko głównie zaraz rano po przebudzeniu,śpię cały czas tak samo więc nie wiem od czego...

Ale znalazłam w piątek na Olx ten kojec poduszkę z motherhood za 60zl w idealnym wydaje się stanie,więc jadę po nią w środę i zobaczymy czy to takie cudo jak mówią
Także Agolandia możesz poczekać jeszcze trochę i dam znać,bo te 60zl mogę zaryzykować,najwyżej będzie do karmienia :-D

India-wspolczuje wyjazdu męża, znam ten ból chociaż mój co tydzień wracał,a teraz na przymusowym wolnym...

Meliska - ja w sobotę w ogóle malucha nie czułam,a wczoraj też miał tylko dwa okresy aktywności,ale myślę że jeszcze trochę i co chwilę będą nasze dzidzie kopać

Nie wiem czy się witalam z nową koleżanką, jak nie to przepraszam

Ewunia - Patrycja ładnie
A to Ewuniu nie były jeszcze polowkowe Twoje?byłam pewna,że tak :-D ja też czekam na nie z niecierpliwością, chociaż mam nadzieję że płeć się już nie zmieni i będzie chłopiec,jakoś tak się już do tej myśli przyzwyczaiłam :-D no i w sumie zawsze chcieliśmy mieć najpierw chłopca,a potem dziewczynkę

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Aha,już wrzucam foto brzuszka,chociaż nie uroslismy w ogóle przez ten tydzień :-(

Agolandia, ja do tych ich zakupów podchodzę z dystansem,bo wydaje mi się że jeszcze tyyyyyle czasu :-D
Jeszcze nie polowkowe bo mój gin woli robic po 22 tc, poza tym dziecko było za małe, a tak jak poprzednio na prenatalnym powinno mieć odpowiednią wielkość moja młodsza nie ma jeszcze 300g. I idziemy za 3 tyg.
To ogólnie jest takie badanie gdzie wiadomo, bada się przepływy, wielkość dziecka, czy w mózgu wszystko sie dobrze rozwija, ale przede wszystkim serduszko, zastawki, czy wszystko jest prawidłowo itd. U mnie teraz jeszcze nie było tego widać ze względu na wielkość dziecka. Serduszko na pewno jest całe ale czy jakies wady to zobaczymy za te 3 tyg dokładnie.
Teraz mi sprawdził przepływy i wszystko poza tym sie dało poza serduszkiem

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim
Ja nawet dobrze zniosłam tą zmianę czasu .
Dziewczyny mam dylemat, a nawet 2, w tym jeden staraczkowy pisalam Wam ze w sobotę bardzo bolał mnie ten jajnik, a dopiero dzis pojawil sie śluz płodny i zgupialam. Myślicie ze juz jest po owulce czy to dopiero teraz
A drugi to taki ze zastanawiam sie co dać w prezencie chrzenicy na komunię, wiem ze jest jeszcze trochę czasu, ale musze zacząć chyba odkładać kase. Nie wiem co sie teraz daje dzieciom na komunie ostatni raz bylam u mojej siostry jakieś 10 lat temu...macie jakieś pomysły ?
My mamy w przyszłym roku chrześnicę siostrzenicę męża wiec też bedziemy musieli troche sie wykosztować teraz sie tyle daje na komunie że to kosmos. Pewnie damy kasę i kupimy coś drobniejszego, jakąś biżuterię czy coś w tym stylu.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Dziewczyny wlasnie a propo drugiego imienia.... to u nas w rodzinach daje sie drugie imię po rodzicach... Starsza ma na drugie Ewa, myślicie ze bedzie głupio jak Młodsza też bedzie miała tak na drugie imię?
Bo tak nie bardzo wiem jak to rozwiązać. Moja młodsza siostra ma inne drugie imię po prostu, ja jako ze starsza mam po mamie.
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:08   #1145
Guerka
Wtajemniczenie

Ewcia, a jakbys dała po swojej mamie, tzn takie jakie Ty masz na drugie to też jakieś rozwiązanie ja mam po prababci Weronika

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Albo po mamie Twojego tzta

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Ale namieszalam Ewcia chodzilo mi babcie nie mame
Stary 2014-10-27, 08:10   #1146
Meliska86
Wtajemniczenie

Patrycja ja miałam mieć na imię
długo była walka bo mama chciała Patrycja tata Karolina, no i ustalili że będzie Patrycja - tata pojechał zarejestrować i zarejestrował Karolinę

Ja popołudniu dodam focie brzuszka

Koliberek toż to na dniach powitamy pierwszego bobasa
Córcia
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:13   #1147
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewcia, a jakbys dała po swojej mamie, tzn takie jakie Ty masz na drugie to też jakieś rozwiązanie ja mam po prababci Weronika

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Po babciach mam do wyboru Agnieszka albo Barbara moim zdaniem oba za długie jak na drugie imię tym bardziej ze Patrycja tez jest dość długie.
Nie wiem za bardzo...
Moglibyśmy dać Karolina (od Karola (tż))ale tez jest długie... No i szwagierka jest Karolina to mojej siostrze bedzie przykro.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
Patrycja ja miałam mieć na imię
długo była walka bo mama chciała Patrycja tata Karolina, no i ustalili że będzie Patrycja - tata pojechał zarejestrować i zarejestrował Karolinę

Ja popołudniu dodam focie brzuszka

Koliberek toż to na dniach powitamy pierwszego bobasa
Mój ojciec tez tak zrobił z siostrą hahaha miala być Paulina, a ma tak na drugie.

No jeszcze moze moglibyśmy dać drugie imię po Starszej siostrze...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 08:14   #1148
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Kordelka,mojego chrzesnica robi dokładnie tak samo,z tym że ona ma same szczebelki...Więc wydaje mi się że prędzej czy później by to nastąpiło
:
A w jakim jest wieku?Zastanawiam sie ile mam jeszcze czasu zanim bede musiala ukrasc z zoo klatke na tygrysa

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2014-10-27 o 08:16
Stary 2014-10-27, 08:14   #1149
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Ale namieszalam Ewcia chodzilo mi babcie nie mame
Albo damy po mojej babci też jest Ewa
Stary 2014-10-27, 08:15   #1150
Guerka
Wtajemniczenie

Ewcia to moze calkiem inne imię, żeby nikomu przykro nie bylo takie żeby pasowało do Patrycji (moja siostra to Patrycja-Jadwiga) ale to po babci
Stary 2014-10-27, 08:18   #1151
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość
Albo damy po mojej babci też jest Ewa
Ja sie calkiem powaznie zastanawiam nad Ewa i coraz bardziej sie przekonuje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 08:23   #1152
kocuro88
Zakorzenienie

hej dziewczyny ja dopiero przyszłam do pracy bo dziś mam dyżur do 18
ale nie wiadomo czy nas znowu nie będa ewakuowac bo znowu dostalismy meila z groxbą o bombie z ebola
Nudzi sie ludziom!!!!!

Guerka co do sluzu to ja nie pomoge bo wiesz jaki ja mam mętlik. Nie wolisz iść na monitoring? W sumie chyba już za późno

a co do prezentu - my też idziemy w maju na komunie gdzie TŻ jest chrzestnym i kupujemy jej rower - sama sobie wybierze - i do tego tą bransoletke co mojej siostrze kupowałam na 30-te urodziny niestety na złoto jest uczulona więc bedzie srebro

Witam nową koleżankę
szkoda że @ przyszła.
Następnym razem musi się udać!!!!

Koliberku

Ja na drugie mam Paulina - kiedyś Wam pisałam że mama chciała Paulina a tata Żaneta - tatuś poszedł rejestrować i wyszło Żaneta Paulina
Stary 2014-10-27, 08:30   #1153
7koliberek7
Zadomowienie

Ja mam na 2 malgorzata bo moja mama tak miala miec na imie... siostra ma po mamie... my mielismy dawac na 2 zupelnie inne imiona albo nasze zeby nikomu przykro nie bylo ale z racji tego ze tesciowa i moj tata niedawno zmarli to stwierdzilismy ze pasuje a naawet wypada dac 2 imie po zmarlych dziadkach i jakby byla dziewczynka bbyla by ola urszula a tak bedzie pawel jan
nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki.
To ich krew, życie, to ich własne dziecię,
co im nad wszystko droższe jest na świecie...

SZYMONEK 09.12.2014
7koliberek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:39   #1154
MilkaJestem
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o imiona akurat traf chciał, że ani mama ani tata nie mieli drugich imion, i ja i moje rodzeństwo też nie mamy i szczerze, dobrze mi z tym, wygodne to

BBG: R1 Week 2

MilkaJestem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:41   #1155
larara123
Wtajemniczenie

ja jestem Justyna Urszula

07.11.2010 jesteśmy razem
14.08.2013 zaręczyny
07.06.2014 ślub
12.10.2014 II kreseczki
19.06.2015 urodził się mój skarb Michaś
larara123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 08:42   #1156
Meliska86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez larara123 Pokaż wiadomość
ja jestem Justyna Urszula
ja też mam na drugie Urszula
Córcia
Stary 2014-10-27, 08:44   #1157
kordelka85
BAN stały

Ja mam na drugie wlasnie Ewa
Stary 2014-10-27, 08:49   #1158
larara123
Wtajemniczenie

A my z imionami drugimi nie będziemy mieć problemu. Jak syn po zmarłym ojcu męża a jak córka to po mojej mamie. Żeby było po równo. A że ojciec męża nie żyje to miał pierwszeństwo i z mojej strony będzie po mamusi

07.11.2010 jesteśmy razem
14.08.2013 zaręczyny
07.06.2014 ślub
12.10.2014 II kreseczki
19.06.2015 urodził się mój skarb Michaś
larara123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:51   #1159
kordelka85
BAN stały

To na drugie bedzie poi tesciowe tylko zhiszpanszczone, bo Henryka to dla mnie nie do przyjecia, ale Henrietta to juz spoko.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-27, 09:11   #1160
dorotape1987
Wtajemniczenie

Dzien dobry
dzisiaj pozniej bo bylam na bezrobociu mieli nawet pare ofert na co pokazalam dyskretnie moj brzuch jakby nie bylo go widac i powiedzialam ze chyba nie bardzo teraz dostalam kolejny termin na 23go grudnia wiec licze ze juz sie rozpakuje i bedzie po wszystkim jak cos to doniesc zaswiadczenie ze szpitala i gites
CO do imion to ja mam po babci maria a mojemu damy po tatusiu wiec bedzie calkowicie nie po naszemu no ale trudno
moj mial dzwon jakis debil wjechal mu w dupke ehhhhh potrzeba nam teraz problemow jak niewiem co

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

koliberek nono juz tuz tuz ciekawe kiedy
ehhh foto dodam pozniej bo mam na tablecie a siedzie na laptopie
udalo mi sie dostac szpinak zrobie sobie mialam ochote na truskawki no ale niema juz
Stary 2014-10-27, 09:14   #1161
mikusha
Raczkowanie

Witajcie po weekendzie!u mnie starania pelna para. jak samopoczucie?
Witam nowa kolezanke!
Stary 2014-10-27, 09:24   #1162
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
dzisiaj pozniej bo bylam na bezrobociu mieli nawet pare ofert na co pokazalam dyskretnie moj brzuch jakby nie bylo go widac i powiedzialam ze chyba nie bardzo teraz dostalam kolejny termin na 23go grudnia wiec licze ze juz sie rozpakuje i bedzie po wszystkim jak cos to doniesc zaswiadczenie ze szpitala i gites
CO do imion to ja mam po babci maria a mojemu damy po tatusiu wiec bedzie calkowicie nie po naszemu no ale trudno
moj mial dzwon jakis debil wjechal mu w dupke ehhhhh potrzeba nam teraz problemow jak niewiem co

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

udalo mi sie dostac szpinak zrobie sobie mialam ochote na truskawki no ale niema juz
Nawet mi nie mów truskawki
Tak mi smutno ze juz nie ma, a jak były to uszami mi wychodziły i juz pod koniec w ogóle nie jadłam
Stary 2014-10-27, 09:30   #1163
malinOla1
Wtajemniczenie

cześć
mam nadzieję, że u mandy wszystko ok i beta ładnie przyrasta

Guerka teraz to z prezentami kosmos, nam się szykują za dwa lata dwie, na szczęście nie chrzestni. A potem mojego brata 18 i później tż chrześnicy 18 ja nie wiem ile to się da bo pewnie teściowa swoje 5gr wciśnie że conajmniej ileś teraz moda na tablety i laptopy komórki, ale ja bym wolala dostać coś co będę pamiętać a sama dostałam na komunię złoty łancuszek od chrzestnej i do dziś mam. Albo pogadaj z chrzestnym co ma w planach, albo na coś się zrzućcie

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja dopiero przyszłam do pracy bo dziś mam dyżur do 18
ale nie wiadomo czy nas znowu nie będa ewakuowac bo znowu dostalismy meila z groxbą o bombie z ebola
Nudzi sie ludziom!!!!!
a to gdzie Ty pracujesz że dyżury i ebola?

Cytat:
Dzien dobry
dzisiaj pozniej bo bylam na bezrobociu mieli nawet pare ofert na co pokazalam dyskretnie moj brzuch jakby nie bylo go widac
no jak tak mogłaś odmówić
a jadłaś ciasto ze szpinakiem i granatem?

a my dziś wyjazd do endo po pracy także pewnie wpadnę na wieczór zależy jak wrócimy bo to prawie 100km w jedna stronę

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 09:36   #1164
ANNASAR
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Witam sie po weekendzie

Przez tą zmianę czasu jeszcze szybciej będę padać wieczorem a wcześniej wstawać
U mnie dziewczynki ten chłopiec to było na 1 prenatalnych w 11t6d i gin powiedział ze cos tam niby jest ale ciezko powiedziec, poza tym przyznał ze to mogłaby być lechtaczka bo to strasznie szybko
Na następnym usg juz mówił ze chyba dziewczynka i teraz jest pewny
Uwierzę na 100% po potwierdzeniu na polowkowym
Wstępnie bedzie Patrycja Hania tez odpadła bo średnio pasuje do naszych imion. Kornelia ma nie fajne znaczenie wiec szkoda. A jednak sprawdzając znaczenie Starszej wszystko sie zgadza i juz wykazuje takie cechy jak opisane w znaczeniu jej imienia u nas tez sie sprawdza
Mandy czekamy na wieści musi być dobrze!!!

Kocurku trzymam kciuki za Ciebie! Dzialajcie!

Indian współczuje wyjazdu męża

Ksuwcia a Ty sie szykuj na powrót za ile dni?

Meliska wiem co czujesz z tym kręgosłupem bo mnie czasem boli ze sie ruszyć nie moge a jeszcze małą muszę nosić na szczęście pociesze Cię ze bedzie zaraz lepiej jak macica pójdzie troche wyżej, u mnie duzo lepiej od kilku dni. A z tymi ruchami na tym etapie tak moze byc, ja tez kilka dni nic nie czułam bo sie małe obróciło a właściwie mała sie obróciła ale tez sie martwiłam moją starsza budzilam pukaniem jak za długo była cisza
Justyna mnie tez piersi za bardzo nie bolały chociaż to melony a nie rodzynki
Annasar jak noc?
Witam nowa koleżankę
Dla reszty
Patrycja piękne imię

U mnie nocki lepsze.Chyba ten nowy magnez pomaga,oby nie zapeszyc

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez larara123 Pokaż wiadomość
Witam się i ja. Miałam podobny problem co wy ze spaniem.... Ale za to tylko raz siku wstawalam... To nie wiem co ja mam za cycory że bola tak że czasem się nie da dotknąć wogole
Ja w ciąży z synem miałam strasznie bolące piersi przez cała ciąże nie mogłam ich dotknąć ...

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez shanonnowa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
nawet rano nie startowałam z testem, bo w nocy obudził mnie okresowy ból brzucha i okres
wstałam, wzielam 3 ibupromy i po godzinie zasnęłam, także z dzidzi nici tym razem
a jeszcze wczoraj mąż zastanawiał się, że chyba naprawdę żonę mu podmienili, bo wczoraj znowu posżłam spać przed 21, a przed zaśnięciem czułam znowu ten dyskomfort.
chociaz tak dziwnie bo nigyd przed okresem nie mialam takiego plamienia, tylko od razu bach okres
no trudno, za kilkanaście dni znowu próbujemy

jadę z mężem w teren do pracy, a potem lecimy na cmentarz sprzątać groby, a mamy ich aż 4, więc pewnie zejdzie nam cały dzień

dobrego i słonecznego dnia dziewczyny!
przykro mi ,następnym razem się uda

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 09:38   #1165
dorotape1987
Wtajemniczenie

kurde nie probowalam
o jaaa granat tez by dobry byl ehhh moglam kupic i papaja ale czytalam ze dziala poronnie na poczatku to nie jadlam a teraz to tutaj ciezko dostac jutro zrobie sobie cieciorke wogole mam jakies zachcianki na jedzenie ktorego dawno nie mialam
Ewcia Patrycja bardzo ladnie
Stary 2014-10-27, 09:39   #1166
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie polowkowe bo mój gin woli robic po 22 tc, poza tym dziecko było za małe, a tak jak poprzednio na prenatalnym powinno mieć odpowiednią wielkość moja młodsza nie ma jeszcze 300g. I idziemy za 3 tyg.
To ogólnie jest takie badanie gdzie wiadomo, bada się przepływy, wielkość dziecka, czy w mózgu wszystko sie dobrze rozwija, ale przede wszystkim serduszko, zastawki, czy wszystko jest prawidłowo itd. U mnie teraz jeszcze nie było tego widać ze względu na wielkość dziecka. Serduszko na pewno jest całe ale czy jakies wady to zobaczymy za te 3 tyg dokładnie.
Teraz mi sprawdził przepływy i wszystko poza tym sie dało poza serduszkiem

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

My mamy w przyszłym roku chrześnicę siostrzenicę męża wiec też bedziemy musieli troche sie wykosztować teraz sie tyle daje na komunie że to kosmos. Pewnie damy kasę i kupimy coś drobniejszego, jakąś biżuterię czy coś w tym stylu.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Dziewczyny wlasnie a propo drugiego imienia.... to u nas w rodzinach daje sie drugie imię po rodzicach... Starsza ma na drugie Ewa, myślicie ze bedzie głupio jak Młodsza też bedzie miała tak na drugie imię?
Bo tak nie bardzo wiem jak to rozwiązać. Moja młodsza siostra ma inne drugie imię po prostu, ja jako ze starsza mam po mamie.
myśle ,że śmiesznie tak obie córki takie samo imię ,ale nie wiem...
Ja synowi dałam po tacie Mirosław,jeszcze wtedy tato żył i śmiesznie to brzmi Tigran Mirosław,ale teraz jak go już z nami nie ma to jestem szczęśliwa,że dałam to imię .

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Dzien dobry

Dobrze ,że nic się nie stało i nie z wny twojego męża...

LIA
18.12.2014
Stary 2014-10-27, 09:45   #1167
dorotape1987
Wtajemniczenie

no dokladnie ania naprawia wyklepia i bedzie dobrze
guercia ja mam komunie za 2 lata chrzesnika i albo mu kupie laptopa albo jakis aparat na wypasie albo dam kase juz mi cos wspominal o laptopie ale dostal po uszach od mamy ze jeszcze kupa czasu i jak tak moze pytac
Stary 2014-10-27, 09:45   #1168
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
kurde nie probowalam
o jaaa granat tez by dobry byl ehhh moglam kupic i papaja ale czytalam ze dziala poronnie na poczatku to nie jadlam a teraz to tutaj ciezko dostac jutro zrobie sobie cieciorke wogole mam jakies zachcianki na jedzenie ktorego dawno nie mialam
Ewcia Patrycja bardzo ladnie
Mam granata robicie ochotę bo ja mam owocowe zachcianki
Stary 2014-10-27, 09:48   #1169
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
no dokladnie ania naprawia wyklepia i bedzie dobrze
guercia ja mam komunie za 2 lata chrzesnika i albo mu kupie laptopa albo jakis aparat na wypasie albo dam kase juz mi cos wspominal o laptopie ale dostal po uszach od mamy ze jeszcze kupa czasu i jak tak moze pytac
ja też mam komunię chrześnicy ,ale w 2016 ,więc troche jeszcze mam czasu

LIA
18.12.2014
Stary 2014-10-27, 09:50   #1170
Meliska86
Wtajemniczenie

a ja nie mam chrześniaków mąż ma jednego ale już po komunii więc na razie spokój
Córcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości