30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-05, 18:26   #1141
Kamlisa
Zakorzenienie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

Uklika, w takim razie musisz testować, może 03?
W piątek była Paula 1% retinolu, wczoraj powtórzyłam. Sensacji żadnych, zaczerwienienia zadnego. Dzis się umalowałam - ok. W pracy duże lustro, podświetlone mocno, patrzę...czy mi się wydawało, ze podkład lezy idealnie...?! Może i tak, ale nie wtedy, gdy się łuszczę na całość Nos, broda...Przy makijażu oczywiście kazda skóreczka widoczna, przynajmniej z bliska...No ale to znacie...
Czyli Paula to jaki środek przeczyszczający z tej reklamy: czyści łagodnie, nie budząc ze snu
Niepokorna, a tu wyszukujesz, co Paula pisze o kosmetykach innych firm
http://www.paulaschoice.com/beautype...best-products/
wystarczy, by wyleczyć z wysokopólkowych kosmetyków drogeryjnych

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-02-05 o 18:35
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 18:53   #1142
fuertavertura
Rozeznanie

Hello

łącze się w bólu ze wszystkimi chorymi, nie wiem co jest, że ludzie tacy słabi, czarnobyl
mnie najpierw zaatakował ból w pachwinie mocny, przeszywający, do tego stopnia, że wchodzenie po schodach to wyzwanie i tak od 3 dni dr google jako główne przyczyny podaje problem z kręgosłupem bądź jajnikami a od wczoraj oczy...myślałam, że mi wypłynął, załazawione, czerwone, piekące, itp. dziś sięgnęło to apogeum, do tego stopnia, że z własnej nieprzymuszonej woli poszłam do lekarza, w dodatku w godzinach pracy (wizytę rzecz jasna wymusiłam wręcz, niemalże kłótnią, bo skoro oka nie trzymam w ręku...to znaczy, że nie jestem nagłym przypadkiem - wg Medicover) okazuje się, że mam jakieś dziwne plamy na rogówce Pani doktor zdziwiona, pytała czy miałam kontakt z laserem bądź ultrafioletem

Kamila, masz ten podkład z zakraplaczem? testowałam go i jeszcze któraś z Pań, Juka, Uklika kilka miesięcy temu, u mnie wprost znika z twarzy, po 3-4h...jest lekki to fakt, aksamitny ale na buzi nie ma efektu, ściera się ekstremalnie

Dostałam info z obsługi Pauli, że magazyn został uzupełniony więc zadowolona podeszłam do długo planowanych zakupów i psikus ponownie okazuje się, że produkty które mnie interesują nie są dostępne...ponownie więc piszę do kobiety, o co chodzi a ona na to, że uzupełnili ale ponownie są puste, po 1h na co Pani, że centralny magazyn w europie jest pusty niedługo na kartki tylko będzie można dostać kosmetyki pauli

a jeśli chodzi o mammografię, to z kolei mój lekarz twierdzi, że takie "grzebanie" też nie jet dobre..i jak nie ma uzasadnienia, po badaniu ugs, nie ma sensu robić mammografii zbyt częste badanie wyłącznie w celach profilaktycznych może mieć negatywne skutki i bądź tu babo mądra

Edytowane przez fuertavertura
Czas edycji: 2015-02-05 o 18:58
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 19:10   #1143
Kamlisa
Zakorzenienie

Ilana, tak, mam z zakraplaczem, kiepski pomysł, bo na ogół wylewa się za dużo, a ja i tak na ogół biore mało. dziś znowu kapnęłam za dużo, to nałożyłam druga warstwę, w moim domowym lustrze było ok, bez maski czy tapety. No ale w pracy popatrzyłam...i odsunęłam się od lustra Z daleka nie widać, z bliska...cóz, retinolowy makijaż U mnie nie znika z twarzy, jak go zmywałam - zabarwienie było Ale jutro pewnie nałoże bardziej tłusty krem tylko, albo może bb decleora Jasne, dobrze, ze nie podraznia, ale od złuszczania się już odzwyczaiłam
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 22:16   #1144
Michell72
Zakorzenienie

Ilka Ty stanowczo jesteś za młoda na mamografię.Ok 50 wykonuje sie badanie,lub gdy w usg coś niepokojącego wyjdzie..
Kama BB declor?Fajny?
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 07:35   #1145
gucia6
Zakorzenienie

Chorowitkom zycze zdrowia i wspolczuje
a tak swoja droga, moze wasze problemy wynikaja ze zlego odzywiania (albo przynajmniej sa przez nie potegowane)
Stary 2015-02-06, 08:14   #1146
aussiewoman
Zakorzenienie

Złe info dotarło do mie z Down Under dzisiejszego poranka. Mąż przyjaciółki Tż z lat dziecięco- młodzieńczych na nawrót guza mózgu. Po 2 latach spokoju w ciągu jednego tygodnia 2 ataki padaczkowe. Szybki rezonans pokazał wyglądającego tym razem jak meduza guza usytuowanego dokładnie w tym samym miejscu, ale witkami sięgający głęboko..
Nie pomogło specjalne eco-, bio-, super zdrowe odżywianie, zdrowy styl życia utd...

Gucia- tak sobie myślę, że wśród nas ciężko będzie ci znaleźć źle odżywiającą się osobę A nie oszukujmy się środowisko w jakim żyjemy robi swoje. No i geny
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 09:30   #1147
gosia261282
Gang Iren

Aussie straszne. Rany skąd się biorą te choróbska!

Co do odżywiania to moim grzechem są słodycze. Chociaż ostatnio mniej mnie ciągnie do nich z czego bardzo się cieszę

Ja mam problem z najmłodszym. Od kilku dni nie może zrobić kupy. A wcześniej jak robił to strasznie się męczył.
Stary 2015-02-06, 09:47   #1148
dircikowa
Zadomowienie

Gosia - młodemu trzeba pomóc. Jakby był starszy to można zadziałać i dietą, i lekami na własną rękę (laktuloza), a jak takie maleństwo to pewnie trzeba się skontaktować z lekarzem, przynajmniej telefonicznie. Pamiętam, że chyba jakiś czopek kiedyś podawałam w podobnej sytuacji.

Aussie - bardzo złe wieści, rzeczywiście... I rzeczywiście - często jest jakaś przyczyna w nawracających infekcjach i innych przypadłościach - żywienie, tryb życia albo np. przewlekły stres. Ale niestety nie mamy w 100% kontroli nad naszym zdrowiem. Ech...
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 10:19   #1149
gosia261282
Gang Iren

Dircikowa no właśnie w tej chwili zrobił! Robiłam mu dietę: owsianka, śliwki, jabłka tarte, ciepła przegotowana woda (chociaż tego niewiele, bo nie bardzo chce pić), soki, jogurty. Dałam mu czopek glicerynowy, ale ten czopek też mu nie pomógł. Pytałam lekarza, bo bylam ze sobą to od razu o te kupy młodego, to lekarz powiedział mi, że ma jeść owoce i warzywa. A on i tak dużo jadł zawsze, bo moje dzieciaki zdrowo się odżywiają. Młodszy i starszy w sumie jedzą to samo teraz (jeden ma rok, drugi niecałe 3) i jeden robi kilka razy dziennie kupę, a drugi ma problemy.
Stary 2015-02-06, 10:45   #1150
aussiewoman
Zakorzenienie

Gosiu- każdy z nas ma różny organizm. Jeden ma dobrą i szybką przemianę materii, a drugi zupełnie na odwrót. Ja niestety mam problemy.. wiele "sprawdzonych" sposobów na mnie nie działa.. Musisz się nauczyć organizmu małego. Picie jest nieodzowne, szczególnie w przypadku problemów. Może ciepła woda z cukrem rano?
Gdy byłam w ciąży pomagało mi zjedzenie codziennie rano na czczo kiwi. Może spróbuj ? zrób małemu masaż brzuszka... pomaga też wysiłek fizyczny, więc może małe bieganie? skakanie? bieganie na mnie zawsze działa..
tęsknię do biegania...
Stary 2015-02-06, 10:56   #1151
gosia261282
Gang Iren

Aussie ja małego odstawiłam od cycka. To też może być przyczyną. Nie wiem czy ten cukier to by było dobre, bo ponoć słodyczy nie powinno się dawać, bo zatwardzają. Więc nie wiem czy cukier to by było dobre. Ale może chociaż rozcienczony sok będę mu dawać.
Stary 2015-02-06, 10:58   #1152
Niepokorna
Rozeznanie

Dzien dobry
Dzisiaj przyszla do mnie paka z MANGO....zamowilam M-ki bo po ciazy kg zostaly i wg.tabeli rozmiarow i co???M-ki za duze...no coz bede nosic jako oversize :/ nie chce mi sie bawic w zwroty...

Co do problemow z kupka...moze warto podawac priobiotyki...
Stary 2015-02-06, 11:01   #1153
aussiewoman
Zakorzenienie

Gosia- co ma mówię głupoty jakieś SKS miałam na myśli wodę z cytryną, a właściwie sokiem z cytryny Masz rację odstawienie piersi ma tu duże znaczenie. To w końcu zmiana radykalna diety. Musi dużo pić tak czy siak

Jeśli musisz coś posłodzić małemu to używaj tylko i wyłącznie glukozy

Edytowane przez aussiewoman
Czas edycji: 2015-02-06 o 11:12
Stary 2015-02-06, 11:04   #1154
Anyzkowa
Zakorzenienie

Miszka fajne to serum Oilay. Po kilku dniach mam lekko zaczerwienione okolice nosa ale za to buzia gładka. Dobry kosmetyk. Polecam za Miszką.

U mnie zimy ciąg dalszy Jeszcze chwilka, momencik i będzie przedwiośnie To trzyma mnie w pionie.

Naprawdę chorowalnia się tu robi Niedobrze. Życzę mało bólu i szybkiego powrotu do zdrowia.

Dla poszukiwaczek idealnego tuszu polecam ten: http://beautystarlet.blogspot.com/20...c-mascara.html. Jest jednym z niewielu, który mi służy. Pomalowane jeden raz rzęsy są idealne- makijaż dzienny. Dwa razy- ooooo robi się efekt sztucznych rzęs. Tusz dostałam od córki, jako maniaczki tuszy. Spośród kilkunastu, które ostatnio odziedziczyłam ten wybija się na prowadzenie.
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 11:27   #1155
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość

Gucia- tak sobie myślę, że wśród nas ciężko będzie ci znaleźć źle odżywiającą się osobę A nie oszukujmy się środowisko w jakim żyjemy robi swoje. No i geny
i cała reszta chemii wsadzanej do jedzenia tez swoje robi.....

Gosia każdy inny, na mnie na "te" problemy działa idealnie kawa rozpuszczalna z mlekiem.... po normalnej mielonej nie mam atrakcji tylko po rozpuszczalnej....

zła jestem bo miałam pracować i mi samochód odmówił współpracy.... hamulec padł... no to jak tak to ja uprawiam leżing...
no trudno....bywa i tak...

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 11:31   #1156
dircikowa
Zadomowienie

Gosia - ja nieprzytomna i zeszłoroczna byłam chyba, bo policzyłam, że najmłodszy to noworodek stąd tekst o lekarzu. Owsianka, którą zjadł najpierw mnie zdumiała, a potem ... obudziła
Tak radykalna zmiana diety (odstawienie od piersi) często właśnie powoduje przejściowe zaparcia, ważne, żeby nie przeszły w nawykowe.
Jeśli nie jest alergikiem może pomóc woda z miodem na czczo. W ogóle bym przyzwyczajała do picia wody - właśnie może coraz bardziej rozcieńczając soki, bo za mało płynów to może być podstawowa przyczyna. A z bardzo skutecznych i łagodnych sposobów, gdyby to nie dawało rady jest laktuloza (np. duphalac), dostępna bez recepty.
Stary 2015-02-06, 12:35   #1157
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Niepokorna Pokaż wiadomość
Co do problemow z kupka...moze warto podawac priobiotyki...
U nas jak pytałam(i u lekarza i w aptece) to powiedzieli, że nie daje się, że wystarczy podawanie jogurtu. W Polsce zakupię

Cytat:
Gosia- co ma mówię głupoty jakieś SKS miałam na myśli wodę z cytryną, a właściwie sokiem z cytryny Masz rację odstawienie piersi ma tu duże znaczenie. To w końcu zmiana radykalna diety. Musi dużo pić tak czy siak

Jeśli musisz coś posłodzić małemu to używaj tylko i wyłącznie glukozy
Dziękuję za rady

Cytat:
Napisane przez Anyzkowa Pokaż wiadomość
Dla poszukiwaczek idealnego tuszu polecam ten: http://beautystarlet.blogspot.com/20...c-mascara.html. Jest jednym z niewielu, który mi służy. Pomalowane jeden raz rzęsy są idealne- makijaż dzienny. Dwa razy- ooooo robi się efekt sztucznych rzęs. Tusz dostałam od córki, jako maniaczki tuszy. Spośród kilkunastu, które ostatnio odziedziczyłam ten wybija się na prowadzenie.

O! Nie widziałam jeszcze tego tuszu. Zapisałam sobie na "zaś" do kupienia, bo na razie mam dwa zaczęte. A ja jestem zadowolona z MF masterpiece co ostatnio kupiłam

Cytat:
Napisane przez dircikowa Pokaż wiadomość
Gosia - ja nieprzytomna i zeszłoroczna byłam chyba, bo policzyłam, że najmłodszy to noworodek stąd tekst o lekarzu. Owsianka, którą zjadł najpierw mnie zdumiała, a potem ... obudziła
Tak radykalna zmiana diety (odstawienie od piersi) często właśnie powoduje przejściowe zaparcia, ważne, żeby nie przeszły w nawykowe.
Jeśli nie jest alergikiem może pomóc woda z miodem na czczo. W ogóle bym przyzwyczajała do picia wody - właśnie może coraz bardziej rozcieńczając soki, bo za mało płynów to może być podstawowa przyczyna. A z bardzo skutecznych i łagodnych sposobów, gdyby to nie dawało rady jest laktuloza (np. duphalac), dostępna bez recepty.
Najmłodszy rok skończył w styczniu

Odstawiałam go stopniowo, aż zostało tylko jedno karmienie. No ale widać, że jednak ma to znaczenie. Od początku przyzwyczajałam do picia wody. Tzn starałam się. Na początku nie chciał wcale pić, ale dużo mleka pił z piersi, później trochę zaczął, ale nie były to duże ilości. Ponoć właśnie dobra jest ciepła, przegotowana woda, ale o ile chłodną wodę jeszcze jakoś wypije, to ciepłej już nie chce. Laktulozę zapisałam sobie i też właśnie w Polsce się w nią zaopatrzę.
Dzięki
Stary 2015-02-06, 12:57   #1158
aussiewoman
Zakorzenienie

Gosia- A ja ponownie zamówiłam tusz oriflame. Za cenę ok 18zł z wysyłką to dla mnie najlepszy wybór.

Obawiam się Anyżkowa, że ten twój na moich rzęsach z tą szczoteczka nie sprawdziłby się.
Stary 2015-02-06, 13:01   #1159
gosia261282
Gang Iren

Aussie a z oriflame który tusz?
Stary 2015-02-06, 13:14   #1160
Niepokorna
Rozeznanie

Gosiu a w jakim kraju jestes??
Stary 2015-02-06, 13:17   #1161
aussiewoman
Zakorzenienie

Ten Gosiu- wiele z nas go chwali
http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=30719
Stary 2015-02-06, 13:35   #1162
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Niepokorna Pokaż wiadomość
Gosiu a w jakim kraju jestes??
W Anglii.

Cytat:

O dzięki, też chętnie wypróbuję kiedyś
Stary 2015-02-06, 14:44   #1163
Anyzkowa
Zakorzenienie

Gosia- MF master też jest w mojej kosmetyczce. Dobry tusz. Klasyka gatunku.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Gosia- A ja ponownie zamówiłam tusz oriflame. Za cenę ok 18zł z wysyłką to dla mnie najlepszy wybór.

Obawiam się Anyżkowa, że ten twój na moich rzęsach z tą szczoteczka nie sprawdziłby się.
Aussi ten z oriflame jest moim ulubieńcem. Kupiłam raz i nie mam okazji go kupić, ponieważ córka zostawia mi średnio co 2 m-ce pięć, sześć praktycznie nowych maskar. Używam te co mam, część (te które są zdecydowanie nie moim typem) oddaje po koleżankach.
Aussi a nie lubisz tradycyjnych szczoteczek ?
Stary 2015-02-06, 14:54   #1164
Niepokorna
Rozeznanie

Gosia- co kraj to obyczaj ja mojego szkraba urodzilam w Irlandii i zalecili priobiotyki gdyby byly problemy z kupka...
Stary 2015-02-06, 15:52   #1165
dircikowa
Zadomowienie

Dziś udało mi się dodzwonić do Pauli PL

Część próbek, na które poluję już się pojawiła, ale tych 15 ml preparatów nawilżających jeszcze nie ma, więc chciałam podjąć świadomą decyzję dotyczącą zamówienia - czekać, czy łapać co jest

No i w środę, najdalej w czwartek w przyszłym tygodniu jest planowana wielka dostawa - na stanie powinno być 90% asortymentu, w tym preparaty, które polecała mi Miszka. Mam nadzieję, że będą dostępne dłużej niż godzinę
Stary 2015-02-06, 16:37   #1166
aussiewoman
Zakorzenienie

Anyżkowa- przy moich rzęsach najlepiej sprawdzają się szczoteczki silikonowe one dokładniej rozdzielają rzęsy. Te zwykłe sklejają je. Za każdym razem muszę chwilę po rozczesywać bo inaczej wszystko pozlepiane
Stary 2015-02-06, 16:45   #1167
gosia261282
Gang Iren

Mi w tuszach odpowiadają różne szczoteczki
Stary 2015-02-06, 17:54   #1168
Anyzkowa
Zakorzenienie

Ja długo nie mogłam przekonać się do silikonowych szczoteczek. Jak mam wybór nadal wybiorę zwykłą, tradycyjną. Silikonowa nie jest już problemem, ale zwyklak to zwyklak

Jestem na siebie zła. Rozmawiając z kolegą, nie wiem dlaczego, nie wiem po co, ot tak po prostu powiedziałam, że jego przyjaciel mówi nieprawdę o ich wspólnych interesach Dalszego ciągu nie będzie, nie dojdzie do jakiś konfrontacji czy czegoś podobnego. Koledze zrobiło się przykro a ja.... a do mnie dopiero dotarło co zrobiłam. Sprawiłam mu przykrość, całkowicie niepotrzebnie, bez sensu, bez zastanowienia. Tak chlapnąć bez przyczyny, no nie mogę tego przeżyć
Stary 2015-02-06, 19:41   #1169
uklika
Zadomowienie

Tez mam ten tusz Oriflame i jak dla mnie zly nie jest, ale szczegolnie dobry tez nie
uklika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-06, 20:11   #1170
Michell72
Zakorzenienie

Anyżku chorowalnia ha haAno ..ten wiek czy coPrzepraszam za moje wywody o szkieletorze,ale zawsze mam nadzieję,że ktoś -coś podpowie i mnie tym samym ulży -bo zadziała....

Gosia popatrz na to http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-dla-niemowlat i w ogóle na tej stronie możesz poczytać co mamy chwalą..Ten windi znajoma uzywa na kolki i jak mała właśnie nie może się wypróżnić...

Jesteś tym co jesz..Możecie mi mówić kus kus

Nienawidzę obłażenie,łuszczenia i wszelkich stanów zapalnych..Ta pięknotanas tyle kosztuje hi hi..

Kupiłam serum do rzęs.W sumie dwa kupiłam.Jedno chwalili w urodzie,a drugie to nowość.Tanie,więc tym chętniej się przetestuje EVELINE Lash Therapy serum do rzęs 8w1 EVELINE LASH BOOSTER ODŻYWKA DO RZĘS

Jeżeli do tej pory nie byłam siwa.To wczoraj napewno doszło do spopielenia mojego czerepu..Syn z takim wrzaskiem i płaczem wpadł do sypialni,że ...Znacie to uczucie..Serce staje ze strachu..Pytam co sie stało..Piłka mu pękła !!!! Kot mu skoczył i trach..Wyobrażacie sobie?Tak wyć za piłką do skakaniaRyczeć, że matka siwieje..Wrrr...Dobrze ,że nic się nie stało i że nie strzeliła pod jego ciężarem Przez godzinę jeszcze miałam trzęsawkę i kazałam zejść z oczu futrzastym i małoletnim..
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości