Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-03, 09:18   #1141
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez Lille89 Pokaż wiadomość
Ja przyniosłam od koleżanki ostatnio krzesełko do karmienia.Generalnie jest drewniane, obszyte materacykiem, na wysokich nogach. Fajne jest w nim to, że później można go złożyć i z krzesła do karmienia można zrobić stolik i małe krzesełko, a to już na pewno się przyda np żeby rysować przy nim

poza tym wybieram się dzisiaj na "lumpy" w soboty mają -50% na wszystko,może uda mi się jakąś sukieneczkę dla młodej upolować? Albo jakieś większe ciuchy dla mnie, zakładam, że jednak kiedyś będzie widać po mnie tą ciążę
Ale nie chodziło o krzesełkowy dziecięce do karmiebia tylko dla mamy do karmienia dziecka

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 09:21   #1142
Lille89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
To jest pasztet normalny do jedzenia,ale on tak dziala poprawia prace jelit doslownie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to ja poproszę przepis, doraźnie może mi pomoże, a wolę to niż jednak jakąś chemię z apteki
Lille89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 09:22   #1143
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
to ja poproszę przepis, doraźnie może mi pomoże, a wolę to niż jednak jakąś chemię z apteki
Jak tylko siade do kompa to podam

Stary 2015-01-03, 09:24   #1144
Lille89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ale nie chodziło o krzesełkowy dziecięce do karmiebia tylko dla mamy do karmienia dziecka
ooookej, to źle doczytałam pewnie dlatego, że nawet nie słyszałam, żeby ktoś robił takie specjalne zakupy, hehe

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Jak tylko siade do kompa to podam

byłabym wdzięczna jutro wpada do nas na obiad teściowa, jak mnie znowu zdenerwuje, to wiem co jej podam do jedzenia
Stary 2015-01-03, 09:28   #1145
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
ooookej, to źle doczytałam pewnie dlatego, że nawet nie słyszałam, żeby ktoś robił takie specjalne zakupy, hehe

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

byłabym wdzięczna jutro wpada do nas na obiad teściowa, jak mnie znowu zdenerwuje, to wiem co jej podam do jedzenia
hahahahaha

Stary 2015-01-03, 09:35   #1146
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Hej Dziękuje, odpukać już dobrze A Ty jak znosisz ciąże?
U mnie tez już w miarę lepiej
Miałam przygody ze szpitalem, migrenami, etc. Wszystkie złe objawy w ciąży mam
Teraz jest delikatnie lepiej-głowa niestety boli praktycznie codziennie, wymiotuję nadal co dwa dni praktycznie, boli mnie już krzyż, brzuch ciągnie, mdli mnie ale ogólnie jest ok

A wiesz już co Ci siedzi w brzuszku?
Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie!

Byłam dzisiaj u dentystki... jechałam specjalnie do miasta, spieszyłam się, żeby wyrobić się z pracą, a ona mi mówi że ma chore gardło i czuje się niekomfortowo, musiałaby mi robić zabieg w maseczce, więc nie zrobi mi tych zębów... Myślałam, że mnie trafi szlag!!!!!!!! Muszę teraz jechać w poniedziałek, bo ząb trzeba zrobić w trybie PILNYM, żeby nic gorszego się nie stało...
No kurde, pilnie trzeba go zrobić, ale przyjedź babo w poniedziałek. Ja pierd***, myślałam że jej tam ☠☠☠**!!!!!!!
Co?? Bez jaj.. Nigdy nie spotkałam się z dentystą który robiłby zęby bez maseczki. A przeszłam już paru. Co jej to przeszkadza-zakłada i po problemie. Dla mnie to standard i nie tylko lepiej dla niej ale i dla pacjenta. Chyba lepiej jak ona też nie chucha Ci w twarz jakimiś śniadaniowymi oparami...
Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Już po wizycie- póki co wszystko ok, uff. Szyjka zamknięta. Nie robił usg bo miałam 2 tyg temu. Wiec w sumie nic ciekawego.

Idę coś zjeść...
To dobrze że dobrze

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Coś zawsze się znajdzie
Kurde coś mnie pobolewa podbrzusze i tak ciągnie. Twardy mam brzuch..
Mnie też ostatnio coraz częściej..
Wczoraj wieczorem i w nocy myślałam, że się rozpłaczę z takiej bezsilności-ciężko było się obrócić, poruszyć. Nie wiem czemu tak się dzieje
Cytat:

Mam przepis na pasztet ktory dobrze czysci jelita

Daaj, daj, daj proszę

Lille89 dobry patent

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 09:37   #1147
Lille89
Raczkowanie

To dobra kobieta, ale czasami przesadza. Jej dwie pozostałe synowe urodziły już po jednej wnuczce i każda tak naprawdę tak samo zaczynała i kończyła- lekko przy kości były przed ciążą, w ciąży dużo i szybko tyły i choć jedna rodziła 6 lat temu, a druga 4 lata wstecz to żadna jakoś nie wróciła nawet do tej lekko przy kości formy sprzed ciąży. to teraz ja jestem zła, bo jestem szczupła, nic nie tyje, ciąży nie widać i generalnie "co to za chucherko urodzisz jak sama na ledwo żywą wyglądasz"...

Tylko jakby nie patrzeć to ani jej dwóch synów ani synowe ani nawet te wnuczki wcale jakoś dobrze nie wyglądają będąc tak jednak mocno zaokrągleni.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 10:15   #1148
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
a ten rogal jest jakiś niezbędny?
ja nie używałam ale podobno wygodnie się karmi dziecko. jako rogal świetnie służy też poduszka cebuszka którą teraz można używać do spania.

Cytat:
Justi wlasniee też mam tak pod pępkiem. Już w nocy poczułam skalę taką. Wzielam nospe i leze.
leż i odpoczywaj mnie o dziwo dziś brzuch nie boli więc zaraz jedziemy na zakupy

Cytat:

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Mnie też ostatnio coraz częściej..
Wczoraj wieczorem i w nocy myślałam, że się rozpłaczę z takiej bezsilności-ciężko było się obrócić, poruszyć. Nie wiem czemu tak się dzieje
mnie też w nocy jak się przebudzę, boli brzuch szczególnie jak się przekręcam na boki- tłumaczę sobie, że to może z bezruchu po kilku godzinach taki zastany jest?
w ogóle czytałam, ze najlepiej jest leżeć na lewym boku ale mnie na boku zawsze brzuch tak ciągnie , że najlepiej mi teraz na wznak

Fotela do karmienia nie będę miała gdzieś wstawić do naszej małej sypialenki. W nocy to pewnie na leżąco będę karmić ale przecież nie będę ciągle na leżąco karmiła- a na siedząco nie będę się miała o co się oprzeć i będą plecy bolały. będę musiała wtedy w salonie na kanapie karmić a wolałabym w sypialni- bardziej intymnie wyjdzie w praniu pewnie.
My do sypialni zmieścimy tylko łóżeczko+ przewijak, półkę nad łóżeczko i malutką komodę a jak bobas skończy ok. rok to przeprowadzi się do pokoju brata
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 10:40   #1149
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć
To zdecydowanie nie jest mój dzień Nic mi się nie chce.

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
ja jem codziennie dwa jabłka ze skórą i nie mam żadnych problemów, ale jeśli przestanę na dzień dwa to problem wraca.
Siostra w ciąży stosowała Colon C i bardzo sobie chwaliła.
Ja też jem jabłka i jest ok A Colon C to można w ciąży? Czytałam kiedyś ulotkę i było napisane, że nie wolno. Ten do picia jest okropny i nie przechodzi mi przez gardło. Mam cofkę.

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
a ten rogal jest jakiś niezbędny?
E tam niezbędny. Zajmuje sporo miejsca, a poduszka też da radę. Kiedyś nie było takich wynalazków. Chociaż nie powiem, śpi się ekstra na takiej poduszce.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 10:51   #1150
ultraviolwt188
Raczkowanie

O kuchni nie pomyslałam a i tak ona juz zagracona jest, narazie oglądam meble i inne rzeczy, nie wiem czy nie czeka mnie przeprowadzka do większego mieszkania wiec musze sie jeszcze wstrzymać, a juz bym chciała kupować meble codziennie oglądam cos w necie tyle tego, a to co najpiękniejsze na niebotyczne ceny
ultraviolwt188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 11:03   #1151
Domincia_1987
Zadomowienie

Dzien dobry
Witam was wszystkie cieplutko po dlugiej nieobecnosci, niestety mialam sporo problemow w rodzinie ale powoli wszystkowraca do normy

Kochane Szczesliwego Nowego Roku

Powoli wracam na forum i czas nadrobic zaleglosci
Witam nowe mamusie bo po nickach widze ze sie pojawily

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 11:05   #1152
ultraviolwt188
Raczkowanie

Mi na problemy z trawieniem pomaga siemię lnu dodaje je do sałatek czy do płatków, bo w innej formie mi nie wchodzą
ultraviolwt188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 11:49   #1153
pszczoua
Zakorzenienie

Ja sie musze wybrac na jakies zakupy ciazowe bo jak bedzie mnie w tami tempie wybrzuszac to niedlugo nie bede miala w czym chodzic

Musze sie pochwalic ze udalo mi sie nagrac kopniaczki malenstwa
Stary 2015-01-03, 11:53   #1154
Marei
Zakorzenienie

Charlotta ja raz czuje raz nie, zazwyczaj wieczorem się rusza. W nowy rok chyba karate cwiczyl wieczorem a wczoraj tylko raz wieczorem poczulam.

Moja gin powiedziała, że jedna kawa dziennie jest ok, w internecie się naczytałam i zdania są podzielone. Ja też czasami piję słabą z mlekiem.

Rybka moja siostra czuła od 20tyg, więc nie martw się na zapas

Cos_ ja też tak miałam z bejbi blues.

Dentoseptu używałam lata temu jak zrobiłam sobie kolczyk w języku. Działał super, ale smak faktycznie okropny.

My jeszcze żadnych ubranek nie kupujemy. Muszę najpierw zobaczyć co szef chce mi odsprzedać, co siostra ma po małym. Nie mam żadnych oporów co do używanych ubranek.

Marta1881 witaj. Super, mamy ten sam termin porodu

Łóżeczko bedziemy najpóźniej w lutym kupować, ponieważ chcemy kota oswoić z nową sytuacją i nauczyć, żeby do łóżeczka nie wchodził.

Kaja zaczipowana

A propos pisania w trakcie porodu. Widziałam na jednym forum pytanie z porodowki jak jest w obcym języku cesarskie cięcie, bo ona nie ma już siły. Biedna.

Witaj mehja

Country straszny ten lekarz, zboczuch no...

Fartuch takie krwawienie możliwe i to mogą być hemoroidy. Albo papier podrażnił.

U nas była wczoraj osiemnastka brata... jej jak ten czas leci. Teraz jestesmy juz w drodze do jeleniej góry, do rodziny tz. Milego weekendu!

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-01-03 o 12:07
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 11:59   #1155
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja sie musze wybrac na jakies zakupy ciazowe bo jak bedzie mnie w tami tempie wybrzuszac to niedlugo nie bede miala w czym chodzic

Pszczoua ty mialas migreny w ciąży?
Ja mam od 3 dni i zaraz po ścianie znaczne chodzić. Przechodzi mi tylko po kawei.
Myślisz ,e mogę wtedy więcej ty h KAW wypić?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 12:00   #1156
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Ale Tobie to tylko w brzuszek idzie

super

A ja dopiero teraz jestem w stanie zjeść śniadanie...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 12:07   #1157
pszczoua
Zakorzenienie

Tassia, mnie czasem tylko troche glowa pobolewala. Mam dosc niskie cisnienie i staram sie pic jedna dziennie. Czasem sie zdazy druga slaba...

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Boje sie ze mnie przeora... W ciazy z Julkiem mialam maly brzuszek i nie bylo rozstepow. Teraz mam taki jak miesiac pozniej z Julkiem
Stary 2015-01-03, 12:10   #1158
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Ale mam dziś nerwa... Generalnie nia ma konkretnego powodu, ale taka nabuzowana jestem, że aż synek oberwał już 2 razy w tyłek
Chyba muszę pomyśleć trochę o sobie (fryzjer, kosmetyczka), bo sfrustrowana jestem tymi ciągłymi obowiązkami domowymi... Musze trochę odsapnąć i poczuć się lepiej sama ze sobą

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak u Was z przygotowywaniem pokoju albo kącika dla dziecka, jakie rzeczy uważacie za niezbędne, co polecacie? firmy, produkty? proszę o opinie i rady w organizacji przestrzeni mojej i dzidziusia. to moja pierwsza ciąża
na razie nic nie may. Będzie lóżeczko i komoda na pewno. Nie wiem jak rozwiązać kwestię przewijaka właśnie.. Bo jakoś boję się tego przewijaka na łóżeczku. Synek miał taki osobny mebel-przewijak i jest bardzo stabilny, do tej pory go tam ubieramy czy zakłądamy pieluchę. Ale raz, ze to osobny mebel, a nie chcę i nie mogę mieć już nic więcej w sypialni, gdzie będzie drugi bobas, a poza tym jest biały i nie pasowałby mi

Cytat:
Co do pokoju dziecka. Ja biorę lozeczko, komode i jakieś półki obok lozeczka i przewijak na lozeczko i koszyki na jakieś duperelki Więcej nie potrzebuje
W kuchni będzie gorzej muszę chyba dokupić jedną taka szafke mniejsza, nadokapowa i bedzie ok.

.
No właśnie, jak się tak bliżej przyrzeć to sporo różnych akcesoriów używa się przy niemowlęciu (kremiki, płyny do kąpieli, pieluchy, jakieś leki, butelki, szczoteczki, laktator i sporo więcej

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
i teraz też urodzinki będą pewnie grillowe na podwórku

.?
no u nas też są przyjęcia urodzinowe-ogrodowe. I drugiego malucha też będą

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
U mnie to musiałam zrobić miejsce w zamrażalce, bo miałam tam zapasy mleka
a ja tylko raz zamroziłam mleko- bo jak je małemu podałam to bolał go brzuszek potem. Dlatego niestety wszelki nadmiar mleka musiałąm wylewać.

Cytat:
A fotel do karmienia to dla mnie w ogóle zbędny wydatek.
Często karmilam syna na lezaco w sypialni i czytalam sobie książkę albo ogladalam serial a tak to normalnie na sofie z rogalem.
Naprawdę nie umiem sobie wyobrazić po co kupować specjalny fotel do karmienia. A wiem ze niektórzy kupują choć nie spotkała nigdy na żywo takiej osoby.
no właśnie ja też głównie na leżąco karmiłam. Ale drugie chciałabym jednak badziej na siedząco. Rogal miałaś taki "cebuszkę" czy ten malutki taki dla bobasa tylko? Bo zastanawiam się, który kupić

Cytat:
Justi wlasniee też mam tak pod pępkiem. Już w nocy poczułam skalę taką. Wzielam nospe i leze.

.
współczuję... Mnie też brzuch boli... Dziś z nerwów, które sama sobie niestety wkręcam...

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie spotkałam kogoś kto kupił fotel do karmienia.
a ja niemal w każdym pokoku dla dziecka widze taki fotel
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 12:17   #1159
justi699
Zakorzenienie

Cytat:

Mi też wydaje się zbędny fotel do karmienia..
Byłam na IP bo akurat mój gin miał dyżur. Mam jakieś rozwarcie nie duże, dostałam luteine i mam leżeć

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 12:22   #1160
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć

Ale mam dziś nerwa... Generalnie nia ma konkretnego powodu, ale taka nabuzowana jestem, że aż synek oberwał już 2 razy w tyłek
Chyba muszę pomyśleć trochę o sobie (fryzjer, kosmetyczka), bo sfrustrowana jestem tymi ciągłymi obowiązkami domowymi... Musze trochę odsapnąć i poczuć się lepiej sama ze sobą

pewnie, że tak! należy Ci się trochę przyjemności

Jestem w szoku
Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość

Byłam na IP bo akurat mój gin miał dyżur. Mam jakieś rozwarcie nie duże, dostałam luteine i mam leżeć
to do łóżka!
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 12:22   #1161
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

o kurcze, rozwarcie??? To leż kochana plackiem A co lekarz na to? Nie zatrzymał Cię na odziale? Jesli nie to pewnie źle nie jest Uważaj na siebie

Ja też z jednej strony myślę czy by nie zadzwonić do mojej gin, żeby mnie na odziale zbadała, a z drugiej nie chcę panikować. Wizyta 15-go... I tak wiem co powie- leżeć, odpoczywać, nospę/buscopan brać w maksymalnej dawce... Przerabiałam to w pierwszej ciąży. Tylko o szyjkę się boję właśnie...

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2015-01-03 o 12:25
Stary 2015-01-03, 12:26   #1162
justi699
Zakorzenienie

Niee, powiedział,że jak przez tydz się mi nie poprawi to mam sie zgłosić po skierowanie na szpital

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2015-01-03, 12:34   #1163
Princesika
Zakorzenienie

Heeeeej, widzę, że część z nas bolą podbrzusza. Ja też mam twardawe, i pobolewa jakby pęcherz, sama nie wiem.
A zakupów dla malucha nie mamy na razie żadnych. Wybraliśmy wózek ale jeszcze nie kupujemy.
Może w w drugiej połowie lutego zaczniemy myśleć o zakupach...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-03, 12:44   #1164
country111
Zakorzenienie

Mnie tz dzisiaj zapytal kiedy sie farbuje to znaczy ze juz chyba najwyzszy czas bo to juz 2 miesiace minely i tak sie zastanawiam czy nie zaszaleje i pojde do fryzjera. Ostatnie domowe farbowanie skonczylo sie tym ze mam sporo kolorow na glowie
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 12:45   #1165
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć

na razie nic nie may. Będzie lóżeczko i komoda na pewno. Nie wiem jak rozwiązać kwestię przewijaka właśnie.. Bo jakoś boję się tego przewijaka na łóżeczku. Synek miał taki osobny mebel-przewijak i jest bardzo stabilny, do tej pory go tam ubieramy czy zakłądamy pieluchę. Ale raz, ze to osobny mebel, a nie chcę i nie mogę mieć już nic więcej w sypialni, gdzie będzie drugi bobas, a poza tym jest biały i nie pasowałby mi

No właśnie, jak się tak bliżej przyrzeć to sporo różnych akcesoriów używa się przy niemowlęciu (kremiki, płyny do kąpieli, pieluchy, jakieś leki, butelki, szczoteczki, laktator i sporo więcej

no u nas też są przyjęcia urodzinowe-ogrodowe. I drugiego malucha też będą

a ja tylko raz zamroziłam mleko- bo jak je małemu podałam to bolał go brzuszek potem. Dlatego niestety wszelki nadmiar mleka musiałąm wylewać.

no właśnie ja też głównie na leżąco karmiłam. Ale drugie chciałabym jednak badziej na siedząco. Rogal miałaś taki "cebuszkę" czy ten malutki taki dla bobasa tylko? Bo zastanawiam się, który kupić

współczuję... Mnie też brzuch boli... Dziś z nerwów, które sama sobie niestety wkręcam...

Ja też nie raz taka nerwowa jestem, aż sama siebie mam dość
u mnie mrożone mleko się przydawało na wszelkie wyjścia

Justi to wypoczywaj! oby nic się nie zmieniło i nie był konieczny krążek.

Maleństwo już puka do mnie codziennie, fajne uczucie zapomniałam już jak to jest

Tak się gdzieś naczytałam o gofrach, że jak ujrzałam w Biedronce gofrownicę to długo się nie zastanawiałam wzięłam też bitą śmietanę i owoce muszę teraz tylko poczytać, czy jakiś specjalny przepis do tego, czy po prostu naleśnikowe ciasto i już

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 12:45   #1166
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
mnie też w nocy jak się przebudzę, boli brzuch szczególnie jak się przekręcam na boki- tłumaczę sobie, że to może z bezruchu po kilku godzinach taki zastany jest?
w ogóle czytałam, ze najlepiej jest leżeć na lewym boku ale mnie na boku zawsze brzuch tak ciągnie , że najlepiej mi teraz na wznak
Też nie lubię na lewym leżeć.

Wiesz co sama nie wiem czy to od zależenia.
Wczoraj miałam tak cały wieczór i w nocy jeszcze się pogorszyło. Ale rano już było ok. Teraz również. Chociaż położyłam się bo znowu zaczynam czuć ciągnięcie-za bardzo chyba poszalałam dzisiaj przy sprzątaniu.
Cytat:
Pszczoua ty mialas migreny w ciąży?
Ja mam od 3 dni i zaraz po ścianie znaczne chodzić. Przechodzi mi tylko po kawei.
Myślisz ,e mogę wtedy więcej ty h KAW wypić?
Ja miałam. Pani neurolog mówiła mi, że mogę zażyć do 4 tabl. paracetamolu na dzień przy mocnych bólach głowy.
Kawy więcej bym nie piła. Niby można 1-2 dziennie (nie jakieś mocne) ale coś kiedyś słyszałam od doktora, żeby nie szaleć i dodatkowo nie wypłukiwać sobie z org. witamin.

Cytat:

O rany, ale oprócz tego wszystko w porządku?

Ja sprzątałam łazienkę i tak uderzyłam o szkło w lustrze, że aż rękę rozcięłam do białego mięsa Ale w ogóle nie bolało
Tylko lało się jak ze świnki

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 12:46   #1167
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tez już w miarę lepiej
Miałam przygody ze szpitalem, migrenami, etc. Wszystkie złe objawy w ciąży mam
Teraz jest delikatnie lepiej-głowa niestety boli praktycznie codziennie, wymiotuję nadal co dwa dni praktycznie, boli mnie już krzyż, brzuch ciągnie, mdli mnie ale ogólnie jest ok

A wiesz już co Ci siedzi w brzuszku?
Jak sobie radzisz z migernami? mnie niestety też męczą, a ponad to, mam nadciśnienie:/ Współczuję wymiotów!

U nas na 90% Synek
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-03, 12:54   #1168
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie lubię na lewym leżeć.

Wiesz co sama nie wiem czy to od zależenia.
Wczoraj miałam tak cały wieczór i w nocy jeszcze się pogorszyło. Ale rano już było ok. Teraz również. Chociaż położyłam się bo znowu zaczynam czuć ciągnięcie-za bardzo chyba poszalałam dzisiaj przy sprzątaniu.

Ja miałam. Pani neurolog mówiła mi, że mogę zażyć do 4 tabl. paracetamolu na dzień przy mocnych bólach głowy.
Kawy więcej bym nie piła. Niby można 1-2 dziennie (nie jakieś mocne) ale coś kiedyś słyszałam od doktora, żeby nie szaleć i dodatkowo nie wypłukiwać sobie z org. witamin.

O rany, ale oprócz tego wszystko w porządku?

Ja sprzątałam łazienkę i tak uderzyłam o szkło w lustrze, że aż rękę rozcięłam do białego mięsa Ale w ogóle nie bolało

Stary 2015-01-03, 12:56   #1169
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Mnie tz dzisiaj zapytal kiedy sie farbuje to znaczy ze juz chyba najwyzszy czas bo to juz 2 miesiace minely i tak sie zastanawiam czy nie zaszaleje i pojde do fryzjera. Ostatnie domowe farbowanie skonczylo sie tym ze mam sporo kolorow na glowie
Ja mam fabowanie+ strzyżenie w środę o 17-tej

Cytat:
Niee, powiedział,że jak przez tydz się mi nie poprawi to mam sie zgłosić po skierowanie na szpital
oby się poprawiło By z szyjką nic złego się nie działo

Cytat:
O jej! Biedna Chyba bym zemdlała widząc to.. Ja taki słabeusz jestem
Stary 2015-01-03, 12:59   #1170
justi699
Zakorzenienie

Masija nie w'idziałam dzidzi ale wiem, że tętni ok.

Strasznie się boje

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości