|
|
#1141 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!! cz. II
Ja dopiero dzisiaj skusilam sie i obejrzalam Babadook. Wczesniej jakos tytul mnie zniechecal, sadzilam ze to bedzie jakas bajka z latajacym potworkiem, ale milo sie zaskoczylam, film bardzo ciekawy, taki psychologiczny, nie bardzo to horror, ale podobal mi sie. Przypomnial mi moje strachy z dziecinstwa, jak sie balam baba jagi, ktora snila mi sie po nocach
![]() Wysłane z jeżynki |
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyłam "Strangerland" i trochę go nie rozumiem :P
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
^^^Chyba nie ma czego rozumieć. Taki ot filmik - twórcy mieli chyba jakieś ambicje, ale wyszło pretensjonalnie
|
|
#1144 |
|
Buc
|
Miałam duźe nadzieje do Daru, a to takie sobie oglądadło - dało radę ale nic nie urwało.
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w końcu gdzie ta córka i ojciec ją zabił czy jak ?
|
|
|
#1146 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Film ma otwarte zakończenie, możesz dowolnie zinterpretować końcówkę.
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
To, że zakończenie nie jest podane na tacy i wyyłumaczone jasno i klarownie, nie znaczy, że nie ma czego rozumieć. Wiele może być interpretacji, a i problemów kilka w filmie jest poruszonych. Nie musiał się podobać, ale to nie znaczy, że o nic w nim nie chodziło.
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Reżyser jakąś wizję pewnie miał, ale nie umiał jej przekazać widzom. Otwarte zakończenia mi nie przeszkadzają, o ile mają jakiś sens i pasują do całości.
Wezmę się dziś chyba za "Dom diabła"
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Strangerland Podobał mi się. Niepokojący, dobrze zagrany. Jeden z lepszych filmów jakie widziałam.
W weekend obejrzeliśmy http://www.filmweb.pl/film/Extinction-2015-708926 Przeciętny. Na plus zimowa sceneria, która uwielbiam, i urocza młoda aktorka. |
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Dar - troszkę nudnawy. Nie należy do najgorszych, ale momentami się nudziłam
![]() 6* Mroczny zakątek - fajny i ciekawe zakończenie 7*
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jaki był tytuł tego hiszpańskiego filmu, gdzie były dwie siostry i starsza bała się wychodzić z domu i potem zajmowała się sąsiadem, który spadł ze schodów?
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
Dar też oglądałam jakiś czas temu i się zawiodłam niestety. Pamiętam samo uczucie zawodu, bo o czym był film już nie
A tak długo czekałam ![]() Dziewczyny rzućcie jakimś tytułem z nowszych horrorów/thrillerów, który warto zobaczyć (tylko nie hiszpański ), bo wypadłam kompletnie z tematu.
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj włączyłam sobie Stygmaty i nie wiem, co myśleć o tym filmie Średnia bardzo wysoka (jak na horror), ale wytrzymałam tylko do 40 minuty, bo gra jakaś taka plastikowa i momentami byłam zażenowana. Któraś z Was widziała i wie, czy warto wytrzymać do końca ?
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam Hidden. Oglądałam dzisiaj i bardzo mi się podobał,ale to raczej z tych wolnych i klimatycznych.
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z jeżynki |
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Obejrzałam ten Hidden, zmęczył mnie, znudził po godzinie. Końcówka końcówki przesłodzona po amerykańsku. Całość na 5/10
|
|
#1161 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Obejrzałam Air, podobał mi się, ale też był podobny problem z zakończeniem
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nie mam nic przeciwko filmom powolnym i dusznym. Natomiast ten nie był szczególnie wciągający. Taki średni wg mnie, plus totalnie skopane zakończenie.
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej. wczoraj oglądalismy same nowości:
Everest - bardzo dobry film. Trwa az 2h ale w ogóle się nie ciągnie 8*Więzień labiryntu: próby ognia - taki sobie, Pierwsza część bardzo mi się podobała, natomiast 2... średniaczek. Dałam tylko 5* Egzorcyzmy Molly Hartley - powiem szczerze że spodziewałam się totalnego niewypału, ostatnimi czasy horrory pozostawiają wiele do życzenia, ale byłam miło zaskoczona Podobał mi się. 6*Exeter - porażka. Nie mam nic do powiedzenia, bo zasnęłam, był taki fajny 2*
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Pani Mizantrop
|
Ja w ten weekend obejrzałam 3 thrillery - Hidden, Visions i Air. Jedynie Visions ma dobre zakończenie, dwa pozostałe filmy są naprawdę niezłe, ale zakończenia bym w nich zmieniła.
|
|
#1166 | |
|
Buc
|
Cytat:
a gdzie oglądałaś?
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Na kinomanie tez jest
![]() http://www.kinoman.tv/film/everest Wanna i oglądam
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
"Visions" (2015) - jeżeli chodzi o fabułę, to nie jest nic nowego, takie już były, ale czy wykonanie jest dobre? Moim zdaniem tak, ale czegoś tu brakuje, więcej mrocznych czy trzymających w napięciu scen, bo jednak dłuższą część filmu nie tak dużo się dzieje jak chodzi o te wizje, jest to taki dla mnie delikatny thriller. Niemniej ogląda się dobrze, Isla Fisher - nie znałam jej, ale wygląda młodo, nie sądziłam, że ma 39 lat i nie spodziewałabym się, wygląda dużo młodziej, do tego prosta, ale w miarę ciekawa fabuła, aktorstwo właśnie niezłe. Pod koniec więcej napięcia, dlatego daję 6, bo tak to może byłoby 5, ale jednak 6, jest nieźle, nie ma wielkich zaskoczeń jak dla mnie, ale jak pisałam dobrze się ogląda.
"Everest" też oglądałam, w sumie nie chciałam go tu wpisywać, wiadomo jest walka o przetrwanie, ale ogólnie to dramat, więc myślałam, że nie do tego wątku, ale jak wpisujecie, to też wpiszę. W sumie jako thriller też można i tak podać, właśnie dlatego, że walczą o życie. Ja się tu trochę rozpisałam Historia poruszająca, choć wiadomo nie od dzisiaj wiadomo, że na Mount Everest zginęło dużo ludzi, ale pokazane na filmie robi jeszcze większe wrażenie i robi się smutno. Wiadomo, ludzie sami podejmują decyzję, by tam iść, ale i tak smutno jak widzi się ich zmagania z żywiołem, które często nie kończą się dobrze. Pogoda tak wysoko jak można się domyślić jest bardzo kiepska i nieprzewidywalna, wchodząc tam trzeba liczyć się z tym, że jest to walka na śmierć i życie. Do tego jak widzimy w filmie nie szli tam wtedy jedynie himalaiści, ale też np nauczyciel, który chciał udowodnić swoim uczniom, że można osiągnąć naprawdę wiele. Z tym, że wybrał bardzo ryzykowny sposób na pokazanie tego, nie da się ukryć. W filmie widzimy piękno, majestat gór, klimat jest świetny, czułam się jakbym sama tam była i robiło mi się zimniej, tak jakbym i ja czuło to zimno. Dobrze pokazany wiatr, przenikliwe zimno właśnie, ich zmagania z tym. Tylko czegoś brakuje ostatecznie bym mimo wartej ukazania historii uznała film za bardzo dobry. Chyba wprowadzenie do całej historii jednak trochę za długie itp. Film wywołuje emocje, smutek, a także liczne przemyślenia. Jestem pełna podziwu dla woli walki Becka. Do przeżycia ważna jest też wola walki. Jest to dobrze pokazane. Film dobry, ale nie więcej, bo czegoś zabrakło, dlatego 7/10. Jednak na pewno przeczytam też książki, które są na podstawie tych wydarzeń, bo sama historia warta uwagi. Daje do myślenia gdzie jest granica, według mnie takie ryzyko zwłaszcza w przypadku osób niedoświadczonych jest zbyt duże i ludzie są czasem próżni, czasem chcą się dowartościować wejściem na szczyt, a warto jednak pomyśleć, że są na to też inne dobre sposoby i mniej ryzykowne. Film polecam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.

tp

Średnia bardzo wysoka (jak na horror), ale wytrzymałam tylko do 40 minuty, bo gra jakaś taka plastikowa i momentami byłam zażenowana. Któraś z Was widziała i wie, czy warto wytrzymać do końca 

2*