|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1141 | |
|
Blessed be the fruit
Wiadomo¶ci: 9 232
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII
Cytat:
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Animale, Eirin - dziêki za wsparcie!
![]() Ogl±da³am zdjêcia Waszych w³osów- kolor farbowañców idealnie stapia siê z naturalnym My¶lê, ¿e u mnie bêdzie podobnie ![]() Ja te¿ przed decyzj± du¿o czyta³am, a moj± g³ówn± motywacj± jest to, ¿e nie chcê dalej niszczyæ w³osów (te¿ wiele przesz³y i ich stan pozostawia wiele do ¿yczenia) no i czujê, ¿e mój kolor naturalny bêdzie mi siê podoba³- a nie widzia³am go ju¿ dobre kilka lat ![]() Ingran - gdybym nie mia³a innego, na próbê na³o¿y³abym i rzepakowy
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 508
|
Cytat:
|
|
#1144 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 444
|
olej jak ka¿dy inny
. na w³osy nie patyczkujê siê, drogiego czy zimnot³oczonego nie na³o¿ê, wolê takowy dodaæ do k±pieli lub koktajlu ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
. ojjj, to by³a katorga, szczególnie ¿e nie mam w zwyczaju wyrzucaæ kosmetyków
|
|
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 508
|
Cytat:
Czasami mam wra¿enie,¿e nic tym farbowañcom ju¿ nie pomaga. Obawiam siê,¿e czeka je ju¿ tylko ¶ciêcie
Max Models W katalogu wiza¿ystek ![]() Szybka wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=833238 Edytowane przez ewciaa82 Czas edycji: 2015-02-17 o 09:57 |
|
|
|
|
#1146 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Cytat:
i dziwi³am siê, czemu ich domyæ nie mogê |
|
|
|
|
#1147 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Przyznajê siê, ¿e ja nie olejujê
Moja "aureola" wygl±da tak A zdjêcie numer 2 to próba uchwycenia koloru w ¶wietle dziennym, prawie na dworze, stara³am siê, ¿e s³oñce nie przek³ama³o kolorów, ale chyba nie wysz³o. Zwykle na zdjêciach z lamp± s± srebrne, a tutaj nie mam pojêcia, sk±d ten fioletowy odcieñ, pewnie mam per³owe naturalki :brzyda l:Proszê, nie zwracajcie uwagi na zniszczone koñce, na razie nie mam jak ich ¶ci±æ, bo i tak fryzura nie ma formy. |
|
|
|
#1148 | |
|
Blessed be the fruit
|
Cytat:
Wys³ano z
|
|
#1149 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 329
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 441
|
kaguya z aureoli siê ciesz
Jak podro¶nie to zagê¶ci "kucyk"! W ogóle z tego co widzê to mamy podobny kolor i strukturê w³osów ![]() A¿ siê bojê Wam to napisaæ, ale moje w³osy mnie dobijaj± i dra¿ni± i tak bardzo chcê wróciæ do henny... Zastanawiam siê czy jest sens siê zapuszczaæ w naturalnym kolorze skoro ¶rednio co dwa tygodnie dopada mnie têsknota za rudym. Tylko kurcze, rok ju¿ nie farbujê i taki d³ugi odrost mam i trochê serce boli na my¶l ¿eby to zepsuæ.
|
#1151 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 726
|
Wow kaguya ale ju¿ masz d³ugie naturalki
Ja dzi¶ "wyczai³am" ¿e mam mini odro¶cik Jutro postaram siê go sfotografowaæ bo ró¿nica jest tak ma³a ¿e w tym ¶wietle mo¿e nie byæ za bardzo widoczny |
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 490
|
Cytat:
Pytam, bo mam to samo i jestem po prostu ju¿ taka na nie w¶ciek³a, ¿e szok! Wstaje rano do pracy i one jak na z³o¶æ wszystkie dêba stoj±, no wygl±dam jak g³upia. Niczym nie mogê ich uklepaæ. Czasami popo³udniami jak myje w³osy i do wieczora ju¿ wyschn± to je prostuje i ogólnie przyklapiam to s± ok, ca³y wieczór w³oski zar±biste, a wstaje nastêpnego dnia rano i jakby piorun urzerzy³ w kalafior!
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Blessed be the fruit
|
Chyba co¶ z³ego siê dzieje
w³a¶nie umy³am w³osy i dos³ownie lecia³y mi gar¶ciami, co przesunê rêk± to wyjmujê ca³± kitê nie mam pojêcia, co zrobi³am ¼le, ju¿ od jakiego¶ czasu zauwa¿am wzmo¿one wypadanie ale dzi¶ to ju¿ masakraWys³ano z
|
#1154 |
|
Zadomowienie
|
Ingran ostaw rycynowy i obserwuj, bo ja bym w³a¶nie jego obwinia³a. Chocia¿ w sumie Nizoral te¿ mocny, móg³ daæ skalpowi popaliæ. A jak bardzo lec± to spróbuj olej lniany zjadaæ, bardzo ogranicza wypadanie i stymuluje babyhair, serio.
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 309
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1156 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Cytat:
kaguya jaki d³ugi masz ju¿ odrost! gratki a kolor super i wed³ug mnie bejbiki s± piêkne! osobi¶cie nic a nic mnie nie irytuj± i nie rozumiem jak mo¿na ich nie lubiæ. tzn okej, rozumiem, ale co tam to w koñcu nowe, malutkie w³oskiIngran o kurczê, mo¿liwe ¿e rycynowy :/ sam w sobie jest niestety bardzo ciê¿kim olejem i mo¿liwe, ¿e siê cebulki zbuntowa³y.. ale kto wie, mo¿esz mieæ te¿ uczulenie na jaki¶ sk³adnik nizoralu. odstaw na razie koniecznie i jedno i drugie :<
|
|
#1157 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
. to by³o lata przed manii na olejowanie, na³o¿y³am na noc na skórê g³owy i w³osy 3/4 opakowania 100ml xd. rano przed szko³± mia³am plan umyæ w³osy i podziwiaæ moje nowe cudowne pukle, a po kilkunastu myciach g³owy nadal mia³am pozlepiany smalec . pamiêtam, ¿e w akcie desperacji my³am równie¿ w³osy od¿ywk±, co nic nie da³o . nastêpnym razem gdy zabra³a siê za olejowanie rycynowym to u¿ywa³am go tylko jako dodatek w mieszankach.
|
||
|
|
|
#1158 | |||
|
Blessed be the fruit
|
Cytat:
Kupiê przy najbli¿szej okazji, trzeba zacz±æ w koñcu co¶ dzia³aæ ![]() Na razie siê powstrzymam, za cienki mam portfel na specjalistyczne specyfiki Cytat:
póki co odstawiê obie te rzeczy, mo¿e kupiê kozieradkê do wcierania i Doppel Herz, no tragedia ![]() Cytat:
ani trochê Twoje bejbiki nie wal± po oczach ale rozumiem, ¿e Ciebie mog± wkurzaæ
|
|
#1159 | |
|
Konto usuniête
|
kaguya, kawa³ masz ju¿ odrostu
![]() na oko do pustego opakowania z atomizerem wlewa³am wodê, olej i od¿ywkê. lepiej daæ wiêcej wody, bo s³aby atomizer mo¿e siê zaci±æ przy zbyt gêstej konsystencji. powiedzmy 1/2 wody, 1/4 oleju i 1/4 od¿ywki, jak dasz po 1/3 ka¿dego te¿ powinno byæ dobrze - ale to zale¿y od konsystencji od¿ywki. przed ka¿dym u¿yciem wstrz±sa³am by ewentualne fazy siê po³±czy³y, potem opsikiwa³am ka¿de pasmo a¿ by³o mokre, rozczesywa³am i albo zwi±zywa³am w³osy i chodzi³am tak choæby 30 min, albo nak³ada³am foliê i rêcznik. nie musia³am przy moich ówczesnych wymagaj±cych w³osach przy tym sposobie nak³adaæ pó¼niej maski, wystarczy³a od¿ywka do rozczesania . w³osy po prostu by³y napêcznia³e od nawil¿enia po takim maratonie, a jak jeszcze ufundowa³am im du¿± ilo¶æ gluta lnianego po myciu bez sp³ukiwania to ju¿ w ogóle och i ach ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam bzika na punkcie d³ugo¶ci moich w³osów. Chcia³abym dodaæ co¶ nowego do mojej pielêgnacjii co bym mog³a zapu¶ciæ w³osy do pasa i podcinaæ reguralnie. Ju¿ prawie osi±gnê³am cel.
My¶la³am o piciu siemie lniane ponoæ pomaga Chocia¿ nie wiem jak dawkowaæ itd Muszê poczytaæ co¶ wiêcej o tym.Te¿ macie dziewczyny suche koñcówki? Ja mogê podcinaæ co mc nawet a one i tak w ci±gu tygodnia siê wysusz± :/ Co na nie k³a¶æ? U¿ywam olej arganowy na koñcówki. Dodam, ¿e nie prostuje/krêce w³osów jedynie od czasu do czasu wysuszê. |
|
|
|
#1161 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 156
|
Dzisiaj ciêcie!
![]() Na razie muszê czekaæ, a¿ mama wróci do domu, a teraz siedzê z oliw± z oliwek na w³osach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1162 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
. uwa¿am ¿e najlepsze na zapuszczenie w³osów s± zdrowa dieta, zaprzestanie farbowania i odstawienie no¿yczek na rzecz nawil¿ania koñcówek glutem lnianym i zabezpieczania serum silikonowym - oczywi¶cie o ile nie s± rozdwojone. moje siê od miesi±ca ju¿ nie najlepiej prezentuj±, zarzuci³am na krótki czas nawil¿anie i zabezpieczanie i od razu rozdwojenia .olej nie nawil¿y ci koñców, musisz je potraktowaæ humektantami. u mnie najlepiej siê sprawdza wspomniany glut lniany. |
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1164 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Oj, nawet naturalne, niefarbowae koncówki mog± byæ niezdrowe
![]() Dziêki, dziewczyny, zapuszczam, jak mogê z t± aureol± to wiecie, naczyta³am siê, ¿e jak w³osy proste, to nie powinny siê puszyæ ani sterczeæ
|
|
|
|
#1165 | |||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Cytat:
mo¿e akurat u Ciebie te¿ siê sprawdzi, a ¿e przy okazji rozmaryn fajnie wzmacnia w³osy to szkoda nie spróbowaæ. zapach ma zdecydowanie lepszy od kurczakowej kozieradki ![]() Cytat:
widzê to po sobie- koñcówki które mam obecnie maj± za sob± dok³adnie jedno farbowanie na bardzo ciemny br±z i jedn± seriê z rozja¶niaczem, resztê tych co prze¿y³y najgorsze ju¿ obciê³am i s± w ca³kiem dobrym stanie. w³osów nie podcina³am ju¿ pó³ roku a dopiero kilka dni temu wy³apa³am kilka rozdwojonych koñcówek. trochê suche s±, ale wydaje mi siê ¿e to przez mróz i wiatr bardziej :/ tak¿e na prawdê, nie farbowanie wyjdzie w³osom bardzo na dobre Cytat:
|
|
#1166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1167 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 174
|
Cytat:
odstaw rycynê i bêdzie dobrze
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj moja szopa
Lubiê ogl±daæ fotki w³osów daje mi to jaki¶ cel
|
|
|
|
#1169 |
|
Blessed be the fruit
|
Dziêkujê wam, dziewczyny, za rady i animale za przepis
Trzeba byæ dobrej my¶li Wys³ano z
|
#1170 |
|
Blessed be the fruit
|
Ale d³ugie
i ty ju¿ bêdziesz mia³a za pas
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

My¶lê, ¿e u mnie bêdzie podobnie 
. ojjj, to by³a katorga, szczególnie ¿e nie mam w zwyczaju wyrzucaæ kosmetyków 

w³a¶nie umy³am w³osy i dos³ownie lecia³y mi gar¶ciami, co przesunê rêk± to wyjmujê ca³± kitê
a kolor super i wed³ug mnie bejbiki s± piêkne! osobi¶cie nic a nic mnie nie irytuj± i nie rozumiem jak mo¿na ich nie lubiæ. tzn okej, rozumiem, ale co tam