Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-02-16, 23:37   #1141
Ingran
Blessed be the fruit

Wiadomo¶ci: 9 232
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII

Cytat:
Napisane przez animale Poka¿ wiadomo¶æ

akurat do tego potrzebne s± tylko chêci z twojej strony, od¿ywkê w ³azience, wodê w kranie i olej w kuchni z pewno masz, wiêc ¿adnych kosztów ten sposób nie wymaga

Rzepakowy na w³osy?
Stary 2015-02-17, 07:40   #1142
Elle88dw
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

Animale, Eirin - dziêki za wsparcie!
Ogl±da³am zdjêcia Waszych w³osów- kolor farbowañców idealnie stapia siê z naturalnym My¶lê, ¿e u mnie bêdzie podobnie
Ja te¿ przed decyzj± du¿o czyta³am, a moj± g³ówn± motywacj± jest to, ¿e nie chcê dalej niszczyæ w³osów (te¿ wiele przesz³y i ich stan pozostawia wiele do ¿yczenia) no i czujê, ¿e mój kolor naturalny bêdzie mi siê podoba³- a nie widzia³am go ju¿ dobre kilka lat

Ingran - gdybym nie mia³a innego, na próbê na³o¿y³abym i rzepakowy
Elle88dw jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 09:09   #1143
ewciaa82
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 508

Cytat:
u mnie oleje te¿ nigdy siê nie sprawdzi³y, na farbowañcach zero jakiegokolwiek efektu, a na naturalkach wieczne przeci±¿enie - dopóki nie trafi³am na isane kakaow± i kokosa, ale one nie robi± efektu wow, a po prostu nie obci±¿aj± mi w³osów. na farbowañcach jedyne co siê sprawdzi³o to psikad³o z wody, od¿ywki i oleju, wtedy dopiero zrozumia³am o co wszystkim chodzi z tymi olejami . moje naturalki taka mieszanka teraz by z pewno¶ci± zbyt obci±¿y³a, poza tym wypali³ siê mój zapa³ do pielêgnacji w³osów, wiêc u¿ywam kremu lub oleju solo, bo oleje jednak jakie by nie by³y to chroni± w³os, obni¿aj± porowato¶æ i taki w³os wygl±da na ciemniejszy, a do tego bejbiki s± choæ trochê doci±¿one i nie s± a¿ tak wredne jak mog³yby byæ bez olejów .
Te¿ stwierdzam,¿e oleje na moje w³osy nie pomagaj±. U¿ywa³am prawie ka¿dego i chyba najbardziej podzia³a³ Dabur kokosowy ale wtedy i w³osy mia³am generalnie w lepszym stanie.
ewciaa82 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 09:42   #1144
201604291140
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 444

Cytat:
Napisane przez Ingran Poka¿ wiadomo¶æ
Rzepakowy na w³osy?
olej jak ka¿dy inny . na w³osy nie patyczkujê siê, drogiego czy zimnot³oczonego nie na³o¿ê, wolê takowy dodaæ do k±pieli lub koktajlu

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ewciaa82 Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ stwierdzam,¿e oleje na moje w³osy nie pomagaj±. U¿ywa³am prawie ka¿dego i chyba najbardziej podzia³a³ Dabur kokosowy ale wtedy i w³osy mia³am generalnie w lepszym stanie.
vatika kokosowa to by³ mój pierwszy olej kupiony typowo pod w³osy. wielkie rozczarowanie, smrodu nie mog³am znie¶æ, a efektów brak. jeszcze posk±pi³am i w ramach ,,oszczêdno¶ci na przesy³ce" kupi³am 2 opakowania po 300ml . ojjj, to by³a katorga, szczególnie ¿e nie mam w zwyczaju wyrzucaæ kosmetyków
201604291140 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 09:53   #1145
ewciaa82
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 508

Cytat:
olej jak ka¿dy inny . na w³osy nie patyczkujê siê, drogiego czy zimnot³oczonego nie na³o¿ê, wolê takowy dodaæ do k±pieli lub koktajlu

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

vatika kokosowa to by³ mój pierwszy olej kupiony typowo pod w³osy. wielkie rozczarowanie, smrodu nie mog³am znie¶æ, a efektów brak. jeszcze posk±pi³am i w ramach ,,oszczêdno¶ci na przesy³ce" kupi³am 2 opakowania po 300ml . ojjj, to by³a katorga, szczególnie ¿e nie mam w zwyczaju wyrzucaæ kosmetyków
W³a¶nie Vatika mi chyba przypad³a do gustu choæ wtedy czystego kokosowego u¿ywa³am jednocze¶nie...i oliwy...i rycynowego :P Teraz u¿ywam na zmianê mieszanki z oliwy+rycynowy+resztki khadi oraz olej z korzenia ³opianu z zio³ami i niestety stwierdzam,¿e nijak to dzia³a na moje w³osy Mam zamiar skoñczyæ to co mam i skupiæ siê tylko na nak³adaniu serum na koñcówki i maski pod czepek. Kupiê chyba ponowni Khadi, bo naprawdê widzia³am delikatn± poprawê w trakcie jego stosowania,
Czasami mam wra¿enie,¿e nic tym farbowañcom ju¿ nie pomaga. Obawiam siê,¿e czeka je ju¿ tylko ¶ciêcie

Edytowane przez ewciaa82
Czas edycji: 2015-02-17 o 09:57
ewciaa82 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 09:54   #1146
Elle88dw
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

Cytat:
Vatike kokosow± i ja kupi³am jako pierwszy olej- na³o¿y³am pó³ butli ³±cznie z wtarciem w skalp i dziwi³am siê, czemu ich domyæ nie mogê
Elle88dw jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 11:36   #1147
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

Przyznajê siê, ¿e ja nie olejujê

Moja "aureola" wygl±da tak --> 1
A zdjêcie numer 2 to próba uchwycenia koloru w ¶wietle dziennym, prawie na dworze, stara³am siê, ¿e s³oñce nie przek³ama³o kolorów, ale chyba nie wysz³o. Zwykle na zdjêciach z lamp± s± srebrne, a tutaj nie mam pojêcia, sk±d ten fioletowy odcieñ, pewnie mam per³owe naturalki:brzyda l:

Proszê, nie zwracajcie uwagi na zniszczone koñce, na razie nie mam jak ich ¶ci±æ, bo i tak fryzura nie ma formy.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 20150217_120757888.jpg (41,6 KB, 49 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg do.jpg (40,1 KB, 54 za³adowañ)
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2015-02-17, 11:52   #1148
Ingran
Blessed be the fruit

Cytat:
A opisa³abys, jak robisz i stosujesz tak± mieszankê?

Wys³ano z
Stary 2015-02-17, 15:51   #1149
Patisha87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 329

Cytat:
Napisane przez kaguya Poka¿ wiadomo¶æ

A zdjêcie numer 2 to próba uchwycenia koloru w ¶wietle dziennym, prawie na dworze, stara³am siê, ¿e s³oñce nie przek³ama³o kolorów, ale chyba nie wysz³o. Zwykle na zdjêciach z lamp± s± srebrne, a tutaj nie mam pojêcia, sk±d ten fioletowy odcieñ, pewnie mam per³owe naturalki:brzyda l:

Proszê, nie zwracajcie uwagi na zniszczone koñce, na razie nie mam jak ich ¶ci±æ, bo i tak fryzura nie ma formy.
wydaje mi siê,¿e masz bardzo podobny kolor w³osów do mojego
Patisha87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 16:11   #1150
Chardon
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 441

kaguya z aureoli siê ciesz Jak podro¶nie to zagê¶ci "kucyk"! W ogóle z tego co widzê to mamy podobny kolor i strukturê w³osów

A¿ siê bojê Wam to napisaæ, ale moje w³osy mnie dobijaj± i dra¿ni± i tak bardzo chcê wróciæ do henny... Zastanawiam siê czy jest sens siê zapuszczaæ w naturalnym kolorze skoro ¶rednio co dwa tygodnie dopada mnie têsknota za rudym. Tylko kurcze, rok ju¿ nie farbujê i taki d³ugi odrost mam i trochê serce boli na my¶l ¿eby to zepsuæ.
Stary 2015-02-17, 16:16   #1151
201604251028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 726

Wow kaguya ale ju¿ masz d³ugie naturalki
Ja dzi¶ "wyczai³am" ¿e mam mini odro¶cik Jutro postaram siê go sfotografowaæ bo ró¿nica jest tak ma³a ¿e w tym ¶wietle mo¿e nie byæ za bardzo widoczny
201604251028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-17, 16:19   #1152
I ona
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 490

Cytat:

Powiedz czy ta aureolka nie dorpowadza Ciê do sza³u? Pytam, bo mam to samo i jestem po prostu ju¿ taka na nie w¶ciek³a, ¿e szok! Wstaje rano do pracy i one jak na z³o¶æ wszystkie dêba stoj±, no wygl±dam jak g³upia. Niczym nie mogê ich uklepaæ. Czasami popo³udniami jak myje w³osy i do wieczora ju¿ wyschn± to je prostuje i ogólnie przyklapiam to s± ok, ca³y wieczór w³oski zar±biste, a wstaje nastêpnego dnia rano i jakby piorun urzerzy³ w kalafior!
I ona jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 16:53   #1153
Ingran
Blessed be the fruit

Chyba co¶ z³ego siê dzieje w³a¶nie umy³am w³osy i dos³ownie lecia³y mi gar¶ciami, co przesunê rêk± to wyjmujê ca³± kitê nie mam pojêcia, co zrobi³am ¼le, ju¿ od jakiego¶ czasu zauwa¿am wzmo¿one wypadanie ale dzi¶ to ju¿ masakra na godzinê przed myciem na³o¿y³am rycynê na skalp a na d³ugo¶æ mieszankê wody, rzepaku i od¿ywki. Potem umy³am, u¿y³am Nizoralu i od¿ywkê na koniec. To mo¿liwe, ¿e rycyna lub Nizoral tak negatywnie wp³ywa? :/ kucyk mam coraz cieñszy, jestem przera¿ona.

Wys³ano z
Stary 2015-02-17, 17:15   #1154
Chardon
Zadomowienie

Ingran ostaw rycynowy i obserwuj, bo ja bym w³a¶nie jego obwinia³a. Chocia¿ w sumie Nizoral te¿ mocny, móg³ daæ skalpowi popaliæ. A jak bardzo lec± to spróbuj olej lniany zjadaæ, bardzo ogranicza wypadanie i stymuluje babyhair, serio.
Stary 2015-02-17, 17:15   #1155
LoveMessages
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 309

Cytat:
Chyba co¶ z³ego siê dzieje w³a¶nie umy³am w³osy i dos³ownie lecia³y mi gar¶ciami, co przesunê rêk± to wyjmujê ca³± kitê nie mam pojêcia, co zrobi³am ¼le, ju¿ od jakiego¶ czasu zauwa¿am wzmo¿one wypadanie ale dzi¶ to ju¿ masakra na godzinê przed myciem na³o¿y³am rycynê na skalp a na d³ugo¶æ mieszankê wody, rzepaku i od¿ywki. Potem umy³am, u¿y³am Nizoralu i od¿ywkê na koniec. To mo¿liwe, ¿e rycyna lub Nizoral tak negatywnie wp³ywa? :/ kucyk mam coraz cieñszy, jestem przera¿ona.

Wys³ano z
mo¿e idz do dermatologa?
LoveMessages jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 18:04   #1156
Dboom_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Cytat:
Napisane przez Elle88dw Poka¿ wiadomo¶æ
Vatike kokosow± i ja kupi³am jako pierwszy olej- na³o¿y³am pó³ butli ³±cznie z wtarciem w skalp i dziwi³am siê, czemu ich domyæ nie mogê
haha, mia³am tak z rycynowym w³a¶nie, na³o¿y³am kilka ³y¿ek na skórê g³owy i w³osy, nie mog³am tego domyæ, w³osy zbi³y siê w oble¶ne str±ki i nie mog³am zrozumieæ jak to siê wszyscy nim zachwycaj±.. ale w ma³ej ilo¶ci jest ¶wietny i kokosowy i rycynowy, a najlepiej razem

kaguya jaki d³ugi masz ju¿ odrost! gratki a kolor super i wed³ug mnie bejbiki s± piêkne! osobi¶cie nic a nic mnie nie irytuj± i nie rozumiem jak mo¿na ich nie lubiæ. tzn okej, rozumiem, ale co tam to w koñcu nowe, malutkie w³oski

Ingran o kurczê, mo¿liwe ¿e rycynowy :/ sam w sobie jest niestety bardzo ciê¿kim olejem i mo¿liwe, ¿e siê cebulki zbuntowa³y.. ale kto wie, mo¿esz mieæ te¿ uczulenie na jaki¶ sk³adnik nizoralu. odstaw na razie koniecznie i jedno i drugie :<
Stary 2015-02-17, 18:08   #1157
201604291140
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez ewciaa82 Poka¿ wiadomo¶æ
W³a¶nie Vatika mi chyba przypad³a do gustu choæ wtedy czystego kokosowego u¿ywa³am jednocze¶nie...i oliwy...i rycynowego :P Teraz u¿ywam na zmianê mieszanki z oliwy+rycynowy+resztki khadi oraz olej z korzenia ³opianu z zio³ami i niestety stwierdzam,¿e nijak to dzia³a na moje w³osy Mam zamiar skoñczyæ to co mam i skupiæ siê tylko na nak³adaniu serum na koñcówki i maski pod czepek. Kupiê chyba ponowni Khadi, bo naprawdê widzia³am delikatn± poprawê w trakcie jego stosowania,
Czasami mam wra¿enie,¿e nic tym farbowañcom ju¿ nie pomaga. Obawiam siê,¿e czeka je ju¿ tylko ¶ciêcie
ja siê zastanawia³am nad kupnem innych olejów indyjskich by olejowaæ skalp, ale w³a¶nie sobie przypomnia³am dziêki twojemu komentarzowi, ¿e na maceraty diy te¿ mia³am ochotê .

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Elle88dw Poka¿ wiadomo¶æ
hahaha, ja tak mia³am z olejem rycynowym . to by³o lata przed manii na olejowanie, na³o¿y³am na noc na skórê g³owy i w³osy 3/4 opakowania 100ml xd. rano przed szko³± mia³am plan umyæ w³osy i podziwiaæ moje nowe cudowne pukle, a po kilkunastu myciach g³owy nadal mia³am pozlepiany smalec . pamiêtam, ¿e w akcie desperacji my³am równie¿ w³osy od¿ywk±, co nic nie da³o . nastêpnym razem gdy zabra³a siê za olejowanie rycynowym to u¿ywa³am go tylko jako dodatek w mieszankach.
Stary 2015-02-17, 18:17   #1158
Ingran
Blessed be the fruit

Cytat:
Napisane przez Chardon Poka¿ wiadomo¶æ
Ingran ostaw rycynowy i obserwuj, bo ja bym w³a¶nie jego obwinia³a. Chocia¿ w sumie Nizoral te¿ mocny, móg³ daæ skalpowi popaliæ. A jak bardzo lec± to spróbuj olej lniany zjadaæ, bardzo ogranicza wypadanie i stymuluje babyhair, serio.
A rycyna niby taka pomocna, masakra.
Kupiê przy najbli¿szej okazji, trzeba zacz±æ w koñcu co¶ dzia³aæ
Cytat:
Napisane przez LoveMessages Poka¿ wiadomo¶æ
mo¿e idz do dermatologa?
Na razie siê powstrzymam, za cienki mam portfel na specjalistyczne specyfiki
Cytat:
Napisane przez Dboom_ Poka¿ wiadomo¶æ

Ingran o kurczê, mo¿liwe ¿e rycynowy :/ sam w sobie jest niestety bardzo ciê¿kim olejem i mo¿liwe, ¿e siê cebulki zbuntowa³y.. ale kto wie, mo¿esz mieæ te¿ uczulenie na jaki¶ sk³adnik nizoralu. odstaw na razie koniecznie i jedno i drugie :<
Sama nie wiem, Nizoralu u¿ywa³am sporo razy, mam nawracaj±cy ³upie¿ i mi bardzo pomaga póki co odstawiê obie te rzeczy, mo¿e kupiê kozieradkê do wcierania i Doppel Herz, no tragedia
Cytat:

Super w³osy moim skromnym zdaniem trochê siê czepiasz tej aureoli bo po Twoich opisach wyobra¿a³am j± sobie znacznie wiêksz± ani trochê Twoje bejbiki nie wal± po oczach ale rozumiem, ¿e Ciebie mog± wkurzaæ
Stary 2015-02-17, 18:24   #1159
201604291140
Konto usuniête

kaguya, kawa³ masz ju¿ odrostu

Cytat:
A opisa³abys, jak robisz i stosujesz tak± mieszankê?

Wys³ano z
na oko do pustego opakowania z atomizerem wlewa³am wodê, olej i od¿ywkê. lepiej daæ wiêcej wody, bo s³aby atomizer mo¿e siê zaci±æ przy zbyt gêstej konsystencji. powiedzmy 1/2 wody, 1/4 oleju i 1/4 od¿ywki, jak dasz po 1/3 ka¿dego te¿ powinno byæ dobrze - ale to zale¿y od konsystencji od¿ywki. przed ka¿dym u¿yciem wstrz±sa³am by ewentualne fazy siê po³±czy³y, potem opsikiwa³am ka¿de pasmo a¿ by³o mokre, rozczesywa³am i albo zwi±zywa³am w³osy i chodzi³am tak choæby 30 min, albo nak³ada³am foliê i rêcznik. nie musia³am przy moich ówczesnych wymagaj±cych w³osach przy tym sposobie nak³adaæ pó¼niej maski, wystarczy³a od¿ywka do rozczesania . w³osy po prostu by³y napêcznia³e od nawil¿enia po takim maratonie, a jak jeszcze ufundowa³am im du¿± ilo¶æ gluta lnianego po myciu bez sp³ukiwania to ju¿ w ogóle och i ach . metoda ³atwa i tania, wiêc jak siê nie sprawdzi to nie bêdzie ¿alu

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:

Wys³ano z
to mo¿e byæ olej. u mnie ka¿dorazowe d³u¿sze trzymanie oleju na skalpie ni¿ 15-20min powodowa³o masakryczne wypadanie. mi te¿ bardzo przerzedzi³y siê w³osy, martwiê siê, bo gdy zaczê³y wypadaæ po znieczuleniu chirurgicznym w wakacje tak nadal nie przesta³y. by³a krótka przerwa w trakcie stosowania kozieradki. do tego nie odrasta mi na tyle bejbików, by zagê¶ciæ to co wypad³o
Stary 2015-02-17, 18:24   #1160
LoveMessages
Zakorzenienie

Ja mam bzika na punkcie d³ugo¶ci moich w³osów. Chcia³abym dodaæ co¶ nowego do mojej pielêgnacjii co bym mog³a zapu¶ciæ w³osy do pasa i podcinaæ reguralnie. Ju¿ prawie osi±gnê³am cel.
My¶la³am o piciu siemie lniane ponoæ pomaga Chocia¿ nie wiem jak dawkowaæ itd Muszê poczytaæ co¶ wiêcej o tym.

Te¿ macie dziewczyny suche koñcówki? Ja mogê podcinaæ co mc nawet a one i tak w ci±gu tygodnia siê wysusz± :/ Co na nie k³a¶æ? U¿ywam olej arganowy na koñcówki. Dodam, ¿e nie prostuje/krêce w³osów jedynie od czasu do czasu wysuszê.
Stary 2015-02-17, 18:29   #1161
swan999
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 156

Dzisiaj ciêcie!
Na razie muszê czekaæ, a¿ mama wróci do domu, a teraz siedzê z oliw± z oliwek na w³osach

Cytat:

Piêkne w³oski, i odrost ju¿ ca³kiem dorodny

Cytat:

Wys³ano z
Jak radz± dziewczyny, odstaw obie rzeczy i obserwuj co siê dzieje.

http://DKMS.pl
swan999 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 18:39   #1162
201604291140
Konto usuniête

Cytat:
Ja mam bzika na punkcie d³ugo¶ci moich w³osów. Chcia³abym dodaæ co¶ nowego do mojej pielêgnacjii co bym mog³a zapu¶ciæ w³osy do pasa i podcinaæ reguralnie. Ju¿ prawie osi±gnê³am cel.
My¶la³am o piciu siemie lniane ponoæ pomaga Chocia¿ nie wiem jak dawkowaæ itd Muszê poczytaæ co¶ wiêcej o tym.

Te¿ macie dziewczyny suche koñcówki? Ja mogê podcinaæ co mc nawet a one i tak w ci±gu tygodnia siê wysusz± :/ Co na nie k³a¶æ? U¿ywam olej arganowy na koñcówki. Dodam, ¿e nie prostuje/krêce w³osów jedynie od czasu do czasu wysuszê.
ja te¿ zapuszczam . uwa¿am ¿e najlepsze na zapuszczenie w³osów s± zdrowa dieta, zaprzestanie farbowania i odstawienie no¿yczek na rzecz nawil¿ania koñcówek glutem lnianym i zabezpieczania serum silikonowym - oczywi¶cie o ile nie s± rozdwojone. moje siê od miesi±ca ju¿ nie najlepiej prezentuj±, zarzuci³am na krótki czas nawil¿anie i zabezpieczanie i od razu rozdwojenia . zosta³o mi jeszcze jakie¶ 11cm farbowañców na wierzchniej warstwie w³osów i w sumie to tylko ona jest taka wra¿liwa. moje naturalne koñcówki na grzywce i ze spodniej warstwy w³osów s± za to elastyczne, nawil¿one i zdrowe .

olej nie nawil¿y ci koñców, musisz je potraktowaæ humektantami. u mnie najlepiej siê sprawdza wspomniany glut lniany.
Stary 2015-02-17, 18:47   #1163
LoveMessages
Zakorzenienie

Cytat:
ja te¿ zapuszczam . uwa¿am ¿e najlepsze na zapuszczenie w³osów s± zdrowa dieta, zaprzestanie farbowania i odstawienie no¿yczek na rzecz nawil¿ania koñcówek glutem lnianym i zabezpieczania serum silikonowym - oczywi¶cie o ile nie s± rozdwojone. moje siê od miesi±ca ju¿ nie najlepiej prezentuj±, zarzuci³am na krótki czas nawil¿anie i zabezpieczanie i od razu rozdwojenia . zosta³o mi jeszcze jakie¶ 11cm farbowañców na wierzchniej warstwie w³osów i w sumie to tylko ona jest taka wra¿liwa. moje naturalne koñcówki na grzywce i ze spodniej warstwy w³osów s± za to elastyczne, nawil¿one i zdrowe .

olej nie nawil¿y ci koñców, musisz je potraktowaæ humektantami. u mnie najlepiej siê sprawdza wspomniany glut lniany.
Nie wiem czy ja znajdê taki specyfik tutaj gdzie mieszkam :P Poszukam. Jeden z moich powodów dla których nie chce farbowaæ to zdrowe koñcówki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-17, 18:59   #1164
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

Oj, nawet naturalne, niefarbowae koncówki mog± byæ niezdrowe

Dziêki, dziewczyny, zapuszczam, jak mogê z t± aureol± to wiecie, naczyta³am siê, ¿e jak w³osy proste, to nie powinny siê puszyæ ani sterczeæ
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 19:20   #1165
Dboom_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Cytat:
Sama nie wiem, Nizoralu u¿ywa³am sporo razy, mam nawracaj±cy ³upie¿ i mi bardzo pomaga póki co odstawiê obie te rzeczy, mo¿e kupiê kozieradkê do wcierania i Doppel Herz, no tragedia
oo to spróbuj koniecznie jak bêdziesz mieæ chwilê wetrzeæ we w³osy napar z rozmarynu, zwyk³ego z dzia³u z przyprawami. i tak przez jaki¶ czas przed ka¿dym myciem. a z tego co zostanie zrób p³ukankê i polej ni± skórê g³owy po myciu. ja tak wyleczy³am ³upie¿ mojej siostrze i tacie, jak co¶ zacznie siê pojawiaæ wystarczy jeden seans z rozmarynem i ani ¶ladu mo¿e akurat u Ciebie te¿ siê sprawdzi, a ¿e przy okazji rozmaryn fajnie wzmacnia w³osy to szkoda nie spróbowaæ. zapach ma zdecydowanie lepszy od kurczakowej kozieradki
Cytat:

no to powód bardzo dobry, bo duu¿o ³atwiej bêdzie je utrzymaæ zdrowe bez farbowania widzê to po sobie- koñcówki które mam obecnie maj± za sob± dok³adnie jedno farbowanie na bardzo ciemny br±z i jedn± seriê z rozja¶niaczem, resztê tych co prze¿y³y najgorsze ju¿ obciê³am i s± w ca³kiem dobrym stanie. w³osów nie podcina³am ju¿ pó³ roku a dopiero kilka dni temu wy³apa³am kilka rozdwojonych koñcówek. trochê suche s±, ale wydaje mi siê ¿e to przez mróz i wiatr bardziej :/ tak¿e na prawdê, nie farbowanie wyjdzie w³osom bardzo na dobre
Cytat:
Napisane przez swan999 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiaj ciêcie!
Na razie muszê czekaæ, a¿ mama wróci do domu, a teraz siedzê z oliw± z oliwek na w³osach
wstaw nam zdjêcie prooszê potem!
Stary 2015-02-17, 19:42   #1166
Chardon
Zadomowienie

Cytat:
Dziêki, dziewczyny, zapuszczam, jak mogê z t± aureol± to wiecie, naczyta³am siê, ¿e jak w³osy proste, to nie powinny siê puszyæ ani sterczeæ
No bo siê nie pusz± Ale za to w³a¶nie sterczeniem nadrabiaj±! Wiem po moich.
Stary 2015-02-17, 19:45   #1167
nysiak1910
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 174

Cytat:

Wys³ano z
Mia³am to samo po rycynie odstaw rycynê i bêdzie dobrze

https://www.facebook.com/stylizacjaBlueDreams
Blogowanie: http://szafeczkazielonookiej.blo gspot.com/
nysiak1910 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 20:01   #1168
LoveMessages
Zakorzenienie

Tutaj moja szopa Lubiê ogl±daæ fotki w³osów daje mi to jaki¶ cel
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 10984932_875378765846279_1744704904_n.jpg (58,2 KB, 46 za³adowañ)
Stary 2015-02-17, 20:07   #1169
Ingran
Blessed be the fruit

Dziêkujê wam, dziewczyny, za rady i animale za przepis bêdê próbowaæ
Trzeba byæ dobrej my¶li

Wys³ano z
Stary 2015-02-17, 22:23   #1170
Ingran
Blessed be the fruit

Cytat:
Tutaj moja szopa Lubiê ogl±daæ fotki w³osów daje mi to jaki¶ cel
Ale d³ugie i ty ju¿ bêdziesz mia³a za pas
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-09-01 14:28:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.