Mamusie lutowe 2015 - cz. 8 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-30, 09:00   #1141
wegielek
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8

I cześć Ewciu - brakowało nam Ciebie tutaj ciesze się, że Agatka daje Ci trochę oddechu w ogóle jakieś grzeczne dzieciaczki nam się tu rodzą...ja też poproszę
wegielek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:02   #1142
nicki86
Zadomowienie

Wegielek, wspolczuje straty psa skoro piszesz ze to nieuniknione.. Tez kiedyś usypialam swoją chora sunie i wiem jak to boli. Teraz tez mam problem z psem ale innej natury...
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:14   #1143
lui_89
Zadomowienie

ewa ja też poproszę o taki egzemplarz.

Gratuluję
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:15   #1144
Alunia79
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek
Logoasia, gratulacje córuni po drugiej stronie i cudownego porodu!

Przeklęte, współczuję pękniętej szyjki. To podobno uciążliwe. Oby się szybko goiła. W sumie to można było się spodziewać skoro całą ciążę byłaś taka ciasna

Aniu,witam Cię 3 córa,nie lada wyzwanie. Mam nadzieję,że najstarsza ma choć w miarę dobre podejście do drugiej siostrzyczki. Bo to taki dziwny wiek...

Ewek, super,że znalazłaś chwilę żeby tu zaglądnąć i skrobnąć cos dn nas.

Zielona,kciuki żeby to nie była ta cholestaza.

Buu,pal licho takie koleżanki. Same jeszcze w łaskę przyjdą.
A jak tam młoda złośnica?

Mlebi,pięknie wygląda Wasz kącik. Też myślałam nad tym organizerem. Ale zdecydowałam się na półeczki nad komodą,na której będzie przewijak.

Moja córa, właśnie pojechała na egzamin na prawko. Kciukasy poproszę.

A ja wczoraj miałam spacerek prawie 2 godzinny,na którym niestety zmarzłam i dziś już kaszlę
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:15   #1145
Kasiulka22
Zakorzenienie

Nicki a nie ma sprawy. Podeśle Ci pizze. Ja robię dwie duże to podzielimy

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:16   #1146
biala17a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kano1003 Pokaż wiadomość
Jak patrze na to jakie mamy tempo to się boję, że zostanę tu sama i do marca będę w ciąży Ja byłam 10 dni po terminie urodzona, a mój TŻ 5
Mój TŻ też grubo po terminie, jeśli przenoszę to przez niego

anus1980; - witamy

Ilonka, Amarantas, Logoasia gratuluję
Trójka dzieci w jeden dzień to niezły wynik

Cytat:
Napisane przez wegielek Pokaż wiadomość
A w ogóle kiepski dziś dzień...Moja mama idzie uśpić naszego staruszkatj. 16 letniego psiaka, którego przywiozłam z wakacji u koleżanki...Najgorsze, że czuję się "winna" przyspieszenia tego, bo po prostu mama żeby przyjechać nie ma co z nim zrobić...I tak pewnie w najbliższym czasie byłoby to pewnie nieuniknione, ale jednak...Już biedaczek ślepy, głuchy, stawy odmawiają posłuszeństwa i przewraca się na drodze albo spada ze schodów (a nie chce dać się wnosić), do tego od jakiegoś czasu popuszcza pod siebie i to nie że raz dziennie tylko praktycznie ciągle...wiem, że mu to zaoszczędzi cierpień, ale dla mnie to tak jak z eutanazją u człowieka...wzięłabym go nawet do siebie, ale to umrze z tęsknoty za mamą...Chciałam żeby tz po nią pojechał i przywiózł razem z nim, ale mama sama mówi, że i tak to będzie musiała zrobić, a teraz przyjedzie przynajmniej do nas, zajmie się wnuczkiem, zobaczy pierwszą wnusię to jakoś jej lżej będzie...Wczoraj pół wieczoru przeryczałam
Węgielek, współczuję i przytulam
Dwa lata temu odszedł mój pies, odchowany przeze mnie od szczeniaka, wiem co to znaczy
biala17a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:17   #1147
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ewcia witaj, naprawde dobrze Cię widzieć. I wlewasz nadzieje na przeżycie cc, mówiąc ze u Ciebie juz lepsze samopoczucie po tygodniu . Cudnie, ze masz juz córeczkę ze sobą.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-30, 09:24   #1148
Alunia79
Wtajemniczenie

Biała,super że siostra już w domu i że dochodzi do siebie.

Kasia,te różowe chusteczki rossmanowe,są bardziej mokre od tych niebieskich. Te ja też zużyłam.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:29   #1149
ewek000
Zadomowienie

Mój opis porodu
No więc miałam mieć zrobioną cc w piątek o 8 rano, ale okazało się że nie maja dla mnie grupy krwi, karetka pojechała rano o 6 do wawy ale nie wiadomo było o której będą z powrotem. Więc odłożono mi cc z dużym znakiem zapytania czy odbędzie się jeszcze tego dnia czy następnego. Ja zła bo już wiedziałam że nie będzie mnie operował mój gin tylko dyżurujący, ale mój gin powiedział żebym się nie martwiła bo dyżur miał akurat ordynator ginekologii i że zostawia mnie w bardzo dobrych rękach. Ja na czczo od czwartku, moje cukry makabrycznie niskie od 9 leżałam podłączona pod ktg , podano mi glukozę bo źle się czułam, miałam za niski cukier. Po glukozie zaczęły mi się regularne skurcze co 3 minuty, rozwarcie na 5 cm, zrobił się popłoch, dostała kroplówkę na powstrzymanie skurczy. Gin zaczął wydzwaniać do wawy i popędzać ich o krew i tak wszystko trwało do 14.40, ja regularne skurcze jak do porodu sn, na salę operacyjną trafiłam z 8 cm rozwarciem i pełną akacją porodową. Anestezjolog miał problem zrobić wkłucie, tak mnie tarmosiły skurcze, dopiero za 3 razem udało mu się, później wszystko poszło ekspresem. O 15 rozcięli mi brzuch Agata na świat przyszła 15.05, lekarz się śmiał że córa urodziła się z szelkami z pępowiny, położyli mi ja na chwilę na piersi i zabrali do mierzenia i ważenia i do tatusia który czekał pod blokiem operacyjnym. Wyciąganie Agaty z brzuchu dziwne uczucie, tarmosili mną naciskali i nagle trach moda na zewnątrz, później już około 25 minut trwało wyciąganie łożyska i zszywanie. Najgorszy moment jak dla mnie to było leżenie dwóch godzin na sali pooperacyjnej, podczas których tak naprawdę chciałam mieć córę już koło siebie, pocieszała mnie tylko myśl że mąż jest z mała cały czas.
Jak tylko wróciłam na oddział położniczy, przyszła do mnie położna cudowna kobieta i spytała czy jestem na siłach aby przystawić młodą do piersi, pomogła udało się młoda dorwała się do cyca i to był super pomysł, bo Agata już w nocy jak ja chcieli dokarmić to miała ich w nosie i nie zaakceptowała sztucznego smoka więc chcąc nie chcąc przynosili mi ja do karmienia co chwilę.
Najgorszy moment po cc kryzysu , bólu miałam w drugiej dobie, miałam wrażenie że nie czułam nic innego jak ból, bo bolał mnie brzuch, miałam naciągnięty mięsień w łopatce podczas przenoszenia z łózek, więc bolało mnie połowę pleców plus klujący ból w klatce piersiowej, żaden lek na to nie pomagał, dodatkowo w drugiej dobie pionizacja- matko myślałam że te szwy mi się rozejdą, że mi to popęka, ciągnęło okropnie.. 3 dnia przyszedł do mnie fizjoterapeuta który mi rozmasował łopatkę ( załatwił mi to ordynator) i dopiero mogłam zacząć powrót do normalności, już poprosiłam o odstawienie leków przeciwbólowych, na 4 dobę lekarz stwierdził że wszystko pięknie cudnie się goi, że ja biegam już jak łania więc puszcza mnie do domu, pediatra też się zgodził więc jesteśmy już od wtorku w domku.
Odnośnie pielęgnacji noworodka, to to co mi powiedziała położna, najlepiej do pielęgnacji pupci na co dzień stosować krem linomag, a na stan zapalny sudocrem. Agata do domu wyszła już z kikutem pępuszka, kazano mi go pielęgnować na sucho, czyli nic nie stosować , tylko po kąpieli osuszyć. dopiero jak zauważę że coś się tam paprze to mam stosować ocnisept.
Co do porodu , to podkładów na łóżko zużyłam około 6 szt, podpasek tych dużych dwie paczki, później używałam tych z seni, a teraz już mam zwykłe podpaski. Lekarze zadowoleni że majtki jednorazowe z siatki, w pierwsze 3 doby zużywałam po dwie sztuki na dobę, nawet jak mnie wypisywali do domu to gin powiedział że dobrze by było abym jeszcze przez tydzień korzystała z tych majtek z siateczki, bo rana nie jest zakrywana i oddycha i nie jest podrażniona szorstkimi majtkami ja on to nazwał
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:31   #1150
nicki86
Zadomowienie

Kasiulka pewnie ze przezyjesz. Pojdziesz do szpitala jak na wczasy z torba, znieczula, pokroja, wyciagna dzidziulka, później dostaniesz dawkę leków przeciwbólowych jak dla konia to bólu tragedii nie będzie i wrocisz do domu z kamilkiem bez traumy
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:35   #1151
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Logoasia, gratulacje!! ach..i bez nacięć Niech dziewczynka zdrowo rośnie

Agata, super,z e masz zgodę na CC

Ilonka, szybkiego powrotu sił Ci życzę. Super, ze miałaś cudowną położną

Węgielek, brawo dla Twojego synka. Dzielny chłopiec
Smutno z powodu psiaka Trzymaj sie.

Lui, Ania, zdrowia życzę

Aga, ale fajnie masz wolne z mężem

Zielona, następny mąż nie chce współpracować

Dziewczyny, współczuję ciężkich nocy...

Ewa, super, ze już tak dobrze się czujesz Ale jeszcze uważaj na siebie. Całusy dla Agatki!

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty

O Ewa opis porodu masz...zaraz na spokojnie sobie przeczytam

Ewa, dodałam link do zdjęcia Twojej Agatki na pierwszą stronę. Zgadzasz się? Bo jeżeli nie to zaraz usunę

Edytowane przez Ollllciaaa
Czas edycji: 2015-01-30 o 09:36
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-30, 09:39   #1152
wegielek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Logoasia, gratulacje!! ach..i bez nacięć Niech dziewczynka zdrowo rośnie

Agata, super,z e masz zgodę na CC

Ilonka, szybkiego powrotu sił Ci życzę. Super, ze miałaś cudowną położną

Węgielek, brawo dla Twojego synka. Dzielny chłopiec
Smutno z powodu psiaka Trzymaj sie.

Lui, Ania, zdrowia życzę

Aga, ale fajnie masz wolne z mężem

Zielona, następny mąż nie chce współpracować

Dziewczyny, współczuję ciężkich nocy...

Ewa, super, ze już tak dobrze się czujesz Ale jeszcze uważaj na siebie. Całusy dla Agatki!

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty

O Ewa opis porodu masz...zaraz na spokojnie sobie przeczytam

Ewa, dodałam link do zdjęcia Twojej Agatki na pierwszą stronę. Zgadzasz się? Bo jeżeli nie to zaraz usunę
Aga namówiła męża na wolne, żeby nie siedzieć na wizażu Chyba statystyka utkwiła jej w pamięci

Dziewczynki dzięki za słowa otuchy...
Stary 2015-01-30, 09:39   #1153
ewek000
Zadomowienie

wiecie co jestem uzależniona od was, brakowało mi internetu w szpitalu, zła byłam że nie mogę czytać co tam u was się dzieje.
Aga dla ciebie wielkie buziaki, za wszystkie wieści , jesteś wielka
Ja też za wami tęskniłam , a teraz spróbuję was nadrobić w miarę moich możliwości
Stary 2015-01-30, 09:41   #1154
wegielek
Rozeznanie

Tylko Aga...my kochamy Twoje gadulstwo

Idę się zająć jakąś robotą
Stary 2015-01-30, 09:41   #1155
ewek000
Zadomowienie

Olcia nie ma problemu ze zdjęciem może być, pozostałe pokaż wam już w klubie
Stary 2015-01-30, 09:50   #1156
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Ewa, już wszystko u Ciebie uzupełniłam

Iskra! Kciuki!! Pewnie już jesteś po

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Ewa, ale miałaś przezycia z CC...kurcze jeszcze te skurcze, ale dobrze, ze wszystko dobrze się skończyło Ordynator okazał się świetnym człowiekiem I dzięki za rady!
Stary 2015-01-30, 09:54   #1157
Asia1105
Wtajemniczenie

Ewa to się nacierpiałaś i nastresowałaś...
Ważne, że z Agatką wszystko ok
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 09:58   #1158
1141655
Zakorzenienie

Wegielek współczuję sytuacji z pieskiem :-(

Ewek nie ma za co. Ja z czystą przyjemnością przekazuje dobre nowiny
Opis cc szczegółowy o fajny gdyby nie ta akcja porodowa w pełni.. I ból po.n ale najważniejsze że już w domku

Aga właśnie się obudziła mąż jeszcze nie hihi a co tam. Gorzej ze jeszcze nie jadłam hehe

Młody dzis kokosi się bardzo wysoko.. Prawie pod cyckiem. Chyba mnie budzi na śniadanie i zaraz wyjdzie gardłem hehehe

Asia ja codziennie sama wstaje z wyra i w nocy tez.. Trzeba się turlac. Najpierw nogi potem pionizacja heh
Uciążliwe ale wykonalne.. Grr

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:05   #1159
buu007
Zakorzenienie

Ewa witamy z powrotem
Agatka mowisz kochane dziecko daje mamie odpoczac?
no i dobrze
a jak tam w domu,podbila serca rodzenstwa?
ojj no to mialas stresu troche z tym cc,dobrze ze sie wszystko udalo
i my za Toba teksnilysmy

noo Aga jest niezawodn,analezy jej sie pochwala za to laczenie wszystkich rodzacych z wizazem i na odwrot

wegielku dzielny synek,dentysta zawsze stresuje,moja mala juz jedna wizyte zaliczyla,troche sie wystraszyla i plakala a przeciez mniejsza jest
dentystka jest pewna,ze do nastepnej wizycie mala zapomni,a mala przy kazdym myciu zebow sie pyta gdzie miala robaczka prochniaczka,gdzie ma plombe wiec taa,zapomni na pewno
a strasznie wspolczuje ze psinke trzeba uspic,wiem co przezywalam jak naszego psa usypialismy a ona juz byla taka chora ze lezala i wyla biedna z bolu,a mimo to uryczalam sie ze jej nie ma

Alunia za corke
niech zda i pokaze jak sie jezdzi
a mala zlosnica-wiesz co zmienilisy z mezem troche taktyke,i jest poprawa,nie chce zapeszac,moze ja mam mniej sily i tez sie dziecka czepiam niepotrzebnie,ale jej ewidentnie brakowalo chwil razem z mama i tata,wiec jak maz wraca to razem z nia sie bawimy
kosztem pisania mojej pracy,robie to po nocy,dlatego czasem o 12 albo 1 w nocy jestem na wizazu rowniez,co by mozg przewietrzyc od pisania

mlebi za ktg ale w sumie male skurcze moglyby sie pisac,bo nawet do cc ponoc dobrze jak sie troche akcja zacznie

martula za wizyte

i kto wizytuje dzis jeszcze? za wszystkie trzymam kciuki

aggo daj znac jak po wizycie

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-30, 10:06   #1160
martu_la
Rozeznanie

ewek fajnie ze jesteś i ze Agatka tak sobie super radzi

Ja tylko na szybko... Jestem zawiedziona bo na usg nie mierzyli dziecka tylko ilośc wód płodowych... Eh w każdym razie wody w normie a dziecko dobrze rośnie wiec teraz czekać tylko na poród. Ale widziałam jej buzinke z profilu i zjuz sie tak nie mogę doczekać
Stary 2015-01-30, 10:10   #1161
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Tak , Aga zasługuje na pochwałę

Cytat:
Napisane przez martu_la Pokaż wiadomość

Ja tylko na szybko... Jestem zawiedziona bo na usg nie mierzyli dziecka tylko ilośc wód płodowych... Eh w każdym razie wody w normie a dziecko dobrze rośnie wiec teraz czekać tylko na poród. Ale widziałam jej buzinke z profilu i zjuz sie tak nie mogę doczekać
szkoda, ze nie wiesz ile waży dziecko, ale już niedługo się dowiesz Super, ze jest wszystko w porządku
Stary 2015-01-30, 10:11   #1162
buu007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martu_la Pokaż wiadomość

ojj szkoda

dobrze ze chociaz zobaczylas mala

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:14   #1163
Tutti1234
Zadomowienie

Ewa troszke sie pewnie nastresowalaś ale dobrze że wszystko potem dobrze poszło.

Węgielek masz dzielnego synka. Ale chyba fajny dentysta musiał być, z dobrym podejściem do dzieci, a to niestety różnie bywa z tego co wiem z opowiadań koleżanek. Ja już dentyste dla córci mam wybranego chociaż sie jeszcze nie urodziła

Dziewczyny wy macie apke na telefon mierzącą skurcze? Wiem że jest coś takiego ale nie moge znaleźć.
Tutti1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:17   #1164
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Tutti, ja mam contration timer
Stary 2015-01-30, 10:17   #1165
201704210903
Konto usunięte

ewa dobrze że już po wszystkim i jesteś w domu
marta cieszę się że ilość wód w normie
u mnie był 1 skurcz i tyle. następne ktg w niedzielę w szpitalu

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:20   #1166
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Melbi, jeszcze trzy dni
Stary 2015-01-30, 10:21   #1167
Tutti1234
Zadomowienie

Mlebi no to na pewno na spokojnie dotrwasz do cc

Olcia dzieki
Tutti1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:37   #1168
lui_89
Zadomowienie

ciekawe jak iskra

kurczę, czyli nie wiadomo jak jutro, ale w niedzielę będzie dzieciaczek Kasiulki a w poniedziałek Melbi

Mala
jedź jutro rodzić bo nam się luka robi

mi katar trochę przeszedł, wogóle tu jest strasznie suche powietrze, musimy o nawilżaczu pomyśleć, póki co powiesiłam takie kamienne nawilżacze z wodą i olejkiem sosnowym, mam nadzieję, że chociaż trochę pomoże.

moje ciśnienie rano 165/90, po dopegycie spadło, ale czułam się rano tragicznie, echhh nie mogę rodzić do 11.02 bo mojego gina nie ma bo jeździ sobie gdzieś na nartach teraz zresztą mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia...

Ala kciuki z córke Ty myslałaś o tych nawilżaczach powietrza? Kupiliście jakiś?

Węgielek przykro mi z powodu psa, trzymaj się

wpadają zaraz do mnie koleżanki na kawę, muszę się ogarnąć.

Aga
też będę do Ciebie pisać relacja na bieżąco z porodu
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:40   #1169
anus1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek
Logoasia, gratulacje córuni po drugiej stronie i cudownego porodu!

Przeklęte, współczuję pękniętej szyjki. To podobno uciążliwe. Oby się szybko goiła. W sumie to można było się spodziewać skoro całą ciążę byłaś taka ciasna

Aniu,witam Cię 3 córa,nie lada wyzwanie. Mam nadzieję,że najstarsza ma choć w miarę dobre podejście do drugiej siostrzyczki. Bo to taki dziwny wiek...

Ewek, super,że znalazłaś chwilę żeby tu zaglądnąć i skrobnąć cos dn nas.

Zielona,kciuki żeby to nie była ta cholestaza.

Buu,pal licho takie koleżanki. Same jeszcze w łaskę przyjdą.
A jak tam młoda złośnica?

Mlebi,pięknie wygląda Wasz kącik. Też myślałam nad tym organizerem. Ale zdecydowałam się na półeczki nad komodą,na której będzie przewijak.

Moja córa, właśnie pojechała na egzamin na prawko. Kciukasy poproszę.

A ja wczoraj miałam spacerek prawie 2 godzinny,na którym niestety zmarzłam i dziś już kaszlę
Witaj!
Starsza córka rzeczywiście bardzo mi pomaga. Jak na razie nie odczuwam tego okresu dojrzewania, no może czasami się fochuje ale to nawet nie tak do mnie
Lui, Ania, zdrowia życzę

Dzięki Ollllciaaa

Ja po drugim spanku Czas na drugie śniadanko. Potem muszę zacząć się ogarniać do gin...ciekawe co mi dziś powie ???

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez biala17a Pokaż wiadomość
Mój TŻ też grubo po terminie, jeśli przenoszę to przez niego

anus1980; - witamy

Ilonka, Amarantas, Logoasia gratuluję
Trójka dzieci w jeden dzień to niezły wynik

Węgielek, współczuję i przytulam
Dwa lata temu odszedł mój pies, odchowany przeze mnie od szczeniaka, wiem co to znaczy

Wtam i ja
anus1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 10:45   #1170
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Alunia, zapomniałam! Kciuki

A ja dzisiaj idę na wieczór panieński mojej przyszłej bratowej. Jej siostra w dzień zabiera ją do SPA, później domówka, a po domówce heja do klubu.
Ale ja już do klubu nie idę, zostaje mi tylko domówka.

Muszę zacząć już powoli torbę pakować. Na razie wyparze laktator i butelki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości