|
|
#1141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
![]() Cytat:
który kolor wybraliście?Ja się dzisiaj wybrałam do pepco, kupiłam dla małej bodziaki z napisem "Córeczka tatusia" i półśpiochy, które chyba widziałam u jednej z Was
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Czy ja kopniaki maleństwa mogę odczuwać jak lekkie ukłucia?
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Takie małe, zawziete i lekko klejące przez sekundę dosłownie? ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Bardzo retro tak wózek Tako. Uroczo wygląda
|
|
|
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
Piękne brzuszki 😍 mi się wydaje, że mam taki mały.. Niby wszystko ok z małym, no ale zawsze wynajdę sobie powód do zmartwień
te wszystkie zdjęcia usg są tak słodkie, że nie mogę się doczekać kiedy ujrzę swojego maluszka 😘 jeszcze tydzień 😁Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
Zapisałam się do bebiprogram i dziś dostałam taka teczkę na dokumenty ciążowe
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Jak tutaj dodać zdjęcie?w środku jest płytka z kołysankami. |
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie się można zarejestrować? Jestem na stronie bebiprogram i nie widzę...
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam laptopa bo mąż mi zabrał na kilka dni i nie pamiętam jak się rejestrowalam bo to dawno było.
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Już znalazłam. Ale poczekam jeszcze tydzień, aż płeć poznam i wtedy zaznaczę (bo chyba potem tego nie można edytować?).
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
poznanianka Pięknie wyglądasz
czeko A ile magnezu zażywasz? Może tu jest problem ![]() Kasiula Za dużo tych wydarzeń na raz Gaabbi Ale piękne zdjęcie ![]() KarGS Widziałam ten wózek na żywo - podoba mi się takie nowoczesne retro ![]() Fasterka Macie psa- marzenie Co do obaw o poczucie odrzucenia - dobrze będzie zadbać o zabawy, czas spędzony z psiakiem powinien być stałym punktem programu.A to nie kłucie w macicy? Miałam często. Chyba, ze maluch uciska Ci na narządy i to powoduje kłucie. Dziś pobieranie krwi, pielęgniarka zrobiła mi z żyły jesień średniowiecza (a to nie pierwsze pobranie krwi u mnie)... W dodatku się stresuję, bo w moczu wyszły mi b. liczne bakterie. Miesiąc wcześniej były, ale w mniejszej ilości, ale gin prowadząca stwierdziła, że to nic takiego. No to wyniki się pogarszają, ja nie mam objawów. Zrobiłam posiew na życzenie, mam czekać na wyniki. No i bardzo puchnę - ciężkie łydki, opuchniete ręce z rana, spuchnięte stopy. Nie wiem, czy jest się czym martwić
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Dziewczyny, ile kosztuje to badanie obciążenia glukozą? Tak w ogóle to ja myślałam, że tylko trzeba kupić glukozę...
|
#1150 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczymy jak to będzie z naszym pupilkiem, bo odkąd jest z nami to był rozpieszczany na max, po prostu nasze oczko w głowie, lubi na przykład przyjść do męża na kolana, oprzeć mu głowę na ramieniu i stać tak przytulony naprawdę długo, więc może trochę pozazdrościć jak nagle kto inny będzie tulony na rękach. Cytat:
Cytat:
), ale ja się cieszę, bo upał zelżał i jest czym oddychać![]() Cytat:
Dziewczyny a robiłyście badanie czystości pochwy? Ja muszę w tym tygodniu zrobić.
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja badania czystości pochwy nie miałam robionego. A na czym ono w ogóle polega? Pobiera się wymaz, tak?
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj w Rossmannie i kupiłam tabletki omegamed pregna (myślałam że w korzystnej cenie 48 zł ale w sumie teraz sprawdziłam, że na necie można kupić taniej) i dostałam gratis chusteczki nawilżane z karty Rossnę
|
|
|
#1153 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
może gdyby Mąż mnie wspierał i też nie chciał wiedzieć to bym wytrzymała, ale im bliżej połowy tym bardziej ciekawość brała górę, nie wiem czy bym wytrzymała, chyba też nie jednak ![]() Cytat:
z tymi bakteriami to nic strasznego z reguły, może dostaniesz jakiś urosept czy coś podobnego na oczyszczenie dróg moczowych i tyle A te opuchnięcia to dopiero teraz przy tych upałach czy już wcześniej się zaczęło?
|
||||
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cytologii w ciąży jeszcze nie robiłam. Ale w zeszłym roku miałam robioną w lipcu i wyszedł I stopień. Muszę w sierpniu na wizycie poprosić lekarkę o cytologię.
|
#1155 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Opuchnięcia pewnie od gorąca. Ja zawsze puchłam od duchoty (nawet w ciąży nie będąc) No i woda już będzie coraz częściej się zatrzymywała w organizmie. Ja po porodzie w szpitalu miałam tak opuchnięte nogi że ani śladu po kostkach nie było znać. Moja szwagierka baaaardzo puchła w ciąży - palce, nogi - wszystko.
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia takie macie ceny w lumpkach? U nas na wagę a te body itp to prawie nic nie waża nawet w najdroższy dzień. Dzis byla cena 3dnia i straszne pustki. Za to w pon lecę z samego rana juz mam nadzieję z wiadomością jaka płeć lepiej mi pójdzie bo kupowanie bezplciowych to mniejsza frajda. Fajne były bluzeczki ale wszystkie albo chłopskie albo babskie
a u mnie na wsi to dziecięce rzeczy sa w takich skrzyniach i sa po 1zl
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
Ja lumpki sobie daruje, nie mam zamiaru bić się o ciuszki. U nas to zawsze masakra jest.
Ja nie wiem jak wytrzymam do wtorku, za długie te przerwy między wizytami. Ruchów nie Czuje i popadam w paranoję jakoś. Wogole tego nie kontroluje, wieczorami to jest masakra. Dziś jestem sama, chłopa nie ma, płakać aż mi się chce. :-( |
|
|
|
#1158 |
|
Zadomowienie
|
Ja też już cyto miałam, wszystko w porządku na szczęście
![]() Tak jak Kasia napisała, moja sąsiadka super zgrabna laseczka a w ciąży, jeden wielki balon oczywiście nie obrażając nikogo! tak biedna puchła i to wcale upałów nie było, ledwo wiosna...Poziomkowa Noo, niestety w tych moich tu najbliższych to najniżej w ostatni dzień promocji jest wszystko po 4 złote i już nie taniej Na wagę już nie ma, bo ogromne wzięcie mają i widocznie wyczaili interes Jeszcze dwa dni i dopiero będziesz brała
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam robione to badanie na samym początku ciąży i z tego co wiem to robi się też jakoś po 30 albo 35 tygodniu.
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja badanie czystości pochwy robiłam już 2 razy (mam po poprostu w karcie) ale jeszcze nie odebrałam drugiego wyniku
![]() Pani pobiera takim patyczkiem śluz z pochwy nic strasznego ![]() co do glukozy to nie wiem bo u LM jest bezpłatna więc ciężko powiedzieć no chyba, że o czymś nie wiem ![]() co do moczu to jest duże prawdopodobieństwo, że źle pobrana próbka też tak miałam. Trzeba się rano podmyć, dobrze osuszyć i dopiero łapać próbkę pod koniec sikania :P
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem wściekła
Nachodziłam się jak idiotka po silesii i nic nie kupiłam bo w nic się nie mieszczę
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
Łącze się w bólu srebrna_smuga. Miałam to w zeszły czwartek.
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co ile chodzisz? Nie martw się Kochana, spokojnie na początku z tymi ruchami to jest bardzo nieregularna sprawa, maluszek ma dużo miejsca i wystarczy, że się obróci i nic nie czujesz przez pół dnia chociaż urządza sobie wariacje Ja dopiero od wczoraj czuję w ciągu dnia kopniaczki, tak to tylko delikatnie wieczorem i to nie zawsze!
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Wtajemniczenie
|
Srebrna
miałam to samo w zeszłym tyg, wróciłam załamana a takie piękne ciuchy były no i przeceny ... tu dupa
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
We wtorek będzie miesiąc Amelia. Ja może nie umiem ich rozpoznać, ciemna masa jestem w tym temacie. Mam takie rzeczowe podejście do życia i może oczekuje, że ktoś mi od środka tak zastuka ze aż zapytam "Kto tam?".
|
|
|
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
To jest straszne
![]() Do tego przez chodzenie bardzo rozbolał mnie krzyż i brzuch...teraz leżę po nospie i modlę się żeby puściło ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() Pocieszam się, że jeszcze 3,5 miesiąca...
|
|
#1167 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hehehe ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jeszcze. Będę w domu, tyle wolnego, to mi wogole padnie na głowę.
|
|
|
|
#1169 |
|
Wtajemniczenie
|
Srebrna
Pocieszam się, że kasę zaoszczędzę
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam standardowo wizyty co 4 tygodnie. Ale teraz mam połówkowe u innego lekarza (16.07.), a moja lekarka początkowo chciała mnie umówić na 15.07., ale jak się dowiedziała o połówkowym to stwierdziła, że w sierpniu się zobaczymy. Jak dzwoniłam na początku lipca to celowo umówiłam się na 5.08., czyli po 3 tygodniach od połówkowego
Potem to nie przejdzie, bo lekarka mówi dokładnie kiedy następna wizyta...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.

tak mnie frustruje niewiedza o płci
z tymi bakteriami to nic strasznego z reguły, może dostaniesz jakiś urosept czy coś podobnego na oczyszczenie dróg moczowych i tyle
Na wagę już nie ma, bo ogromne wzięcie mają i widocznie wyczaili interes
Nachodziłam się jak idiotka po silesii i nic nie kupiłam bo w nic się nie mieszczę