Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-08, 16:32   #1141
lexie42
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
To i ja Wam pokażę zdjęcie mojej uśmiechniętej Księżniczki
Badania prenatalne miałam robione na NFZ i proszę jakie piękne foteczki dostałam
Jaki piękny uśmiech ja miałam się wczoraj pytać na prenatalnych czy może mi na chwilę przełączyć na 3D, ale jak na początku usłyszałam, że mam dziewczynkę to normalnie zapomniałam o całym świecie

Cytat:
Napisane przez KarGS Pokaż wiadomość

Dziś jedziemy po odbiór wózka Zdecydowaliśmy się na TAKO Dagla
http://tako.net.pl/index.php?option=...category_id=35

Klasyczny, ponieważ koło nas trudny teren

Aaa i dziś zaszalałam w Smyku i kupiłam 3 ubranka z Kubusiem Puchatkiem - jak odbiorę zrobię zdjęcia

Miłego dnia Wam życzę
Ładny wózek który kolor wybraliście?

Ja się dzisiaj wybrałam do pepco, kupiłam dla małej bodziaki z napisem "Córeczka tatusia" i półśpiochy, które chyba widziałam u jednej z Was
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 16:54   #1142
wonderka
Zadomowienie

Czy ja kopniaki maleństwa mogę odczuwać jak lekkie ukłucia?

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Takie małe, zawziete i lekko klejące przez sekundę dosłownie?

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Bardzo retro tak wózek Tako. Uroczo wygląda
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 17:03   #1143
Soul89
Zadomowienie

Piękne brzuszki 😍 mi się wydaje, że mam taki mały.. Niby wszystko ok z małym, no ale zawsze wynajdę sobie powód do zmartwień te wszystkie zdjęcia usg są tak słodkie, że nie mogę się doczekać kiedy ujrzę swojego maluszka 😘 jeszcze tydzień 😁

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 17:17   #1144
wonderka
Zadomowienie

Zapisałam się do bebiprogram i dziś dostałam taka teczkę na dokumenty ciążowe

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Jak tutaj dodać zdjęcie?w środku jest płytka z kołysankami.
Stary 2015-07-08, 17:46   #1145
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Zapisałam się do bebiprogram i dziś dostałam taka teczkę na dokumenty ciążowe

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Jak tutaj dodać zdjęcie?w środku jest płytka z kołysankami.
A gdzie się można zarejestrować? Jestem na stronie bebiprogram i nie widzę...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 17:48   #1146
wonderka
Zadomowienie

Nie mam laptopa bo mąż mi zabrał na kilka dni i nie pamiętam jak się rejestrowalam bo to dawno było.
Stary 2015-07-08, 18:01   #1147
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam laptopa bo mąż mi zabrał na kilka dni i nie pamiętam jak się rejestrowalam bo to dawno było.
Już znalazłam. Ale poczekam jeszcze tydzień, aż płeć poznam i wtedy zaznaczę (bo chyba potem tego nie można edytować?).

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-08, 18:37   #1148
cornflower_girl
Zakorzenienie

poznanianka Pięknie wyglądasz

czeko A ile magnezu zażywasz? Może tu jest problem

Kasiula Za dużo tych wydarzeń na raz

Gaabbi Ale piękne zdjęcie

KarGS Widziałam ten wózek na żywo - podoba mi się takie nowoczesne retro

Fasterka Macie psa- marzenie Co do obaw o poczucie odrzucenia - dobrze będzie zadbać o zabawy, czas spędzony z psiakiem powinien być stałym punktem programu.

Cytat:
Czy ja kopniaki maleństwa mogę odczuwać jak lekkie ukłucia?
A to nie kłucie w macicy? Miałam często.
Chyba, ze maluch uciska Ci na narządy i to powoduje kłucie.

Dziś pobieranie krwi, pielęgniarka zrobiła mi z żyły jesień średniowiecza (a to nie pierwsze pobranie krwi u mnie)...
W dodatku się stresuję, bo w moczu wyszły mi b. liczne bakterie. Miesiąc wcześniej były, ale w mniejszej ilości, ale gin prowadząca stwierdziła, że to nic takiego. No to wyniki się pogarszają, ja nie mam objawów. Zrobiłam posiew na życzenie, mam czekać na wyniki.
No i bardzo puchnę - ciężkie łydki, opuchniete ręce z rana, spuchnięte stopy. Nie wiem, czy jest się czym martwić

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 19:46   #1149
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
poznanianka Pięknie wyglądasz
Dziękuję

Dziewczyny, ile kosztuje to badanie obciążenia glukozą? Tak w ogóle to ja myślałam, że tylko trzeba kupić glukozę...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-08, 19:48   #1150
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
A jak wygląda kierowanie porodów z pakietów medycznych?
Muszę się dowiedzieć, jak jest w Medi...

Znajomi wzięli kotkę, jak koleżanka była w ciąży. Po pojawieniu się dziecka kotka raczej sceptycznie odnosiła się do niemowlaka - choć uwielbiała wylegiwać się w łóżeczku w nogach dziecka, w wózku. Obawaiałabym się raczej przywłaszczenia dziecięcych akcesoriów przez kota
właśnie jeszcze do końca nie wiem, spytam na następnej wizycie za tydzień w piątek to dam znać

zobaczymy jak to będzie z naszym pupilkiem, bo odkąd jest z nami to był rozpieszczany na max, po prostu nasze oczko w głowie, lubi na przykład przyjść do męża na kolana, oprzeć mu głowę na ramieniu i stać tak przytulony naprawdę długo, więc może trochę pozazdrościć jak nagle kto inny będzie tulony na rękach.
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Agusiek89, śliczne zdjęcia

Połowa ciąży za mną, dziś rozpoczynam 21 tydzień Pochwalę się więc brzuszkiem Przepraszam za mój niewyjściowy wygląd
zgrabniutki
Cytat:
U Was też taka beznadziejna pogoda? U mnie po chwilę pada... A w nocy była straszna ulewa (ulewa to nawet mało powiedziane...) i burza, chyba też coś zerwało, bo do 6 rano prądu nie było. Mam nadzieję, że jutro będzie ładnie i nie będzie padać, bo wybieram się na warsztaty Świadoma Mama i nie chcę przemoknąć...
u nas w nocy też przeszła burza z ulewą (obudziłam się wtedy żeby zamknąć okna i aż mi dziecko zaczęło w brzuchu kopać ), ale ja się cieszę, bo upał zelżał i jest czym oddychać
Cytat:
Dziś pobieranie krwi, pielęgniarka zrobiła mi z żyły jesień średniowiecza (a to nie pierwsze pobranie krwi u mnie)...
W dodatku się stresuję, bo w moczu wyszły mi b. liczne bakterie. Miesiąc wcześniej były, ale w mniejszej ilości, ale gin prowadząca stwierdziła, że to nic takiego. No to wyniki się pogarszają, ja nie mam objawów. Zrobiłam posiew na życzenie, mam czekać na wyniki.
No i bardzo puchnę - ciężkie łydki, opuchniete ręce z rana, spuchnięte stopy. Nie wiem, czy jest się czym martwić
może spróbuj pobrać mocz jeszcze raz? Czasami jak się źle pobierze to wyniki są zniekształcone...

Dziewczyny a robiłyście badanie czystości pochwy? Ja muszę w tym tygodniu zrobić.
Stary 2015-07-08, 19:56   #1151
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes
zgrabniutki
Dziękuję

Ja badania czystości pochwy nie miałam robionego. A na czym ono w ogóle polega? Pobiera się wymaz, tak?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-08, 20:13   #1152
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Ja badania czystości pochwy nie miałam robionego. A na czym ono w ogóle polega? Pobiera się wymaz, tak?
z tego co czytałam to tak, to taki rozmaz. Pójdę jutro zrobić razem z cytologią, bo tej też jeszcze nie zrobiłam

Byłam dzisiaj w Rossmannie i kupiłam tabletki omegamed pregna (myślałam że w korzystnej cenie 48 zł ale w sumie teraz sprawdziłam, że na necie można kupić taniej) i dostałam gratis chusteczki nawilżane z karty Rossnę
Stary 2015-07-08, 20:19   #1153
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny no weźcie przestańcie z ta glukoza. Badanie jak badanie i tak trzeba je przejść. A połowa sukcesu to nastawienie. Niektórzy to taki banał rozdmuchają do niewiadomo czego, nie słuchajcie tych głupot!
Ja przy pierwszej ciąży glukozę przeszłam strasznie, zwróciłam po 3 minutach, pół drogi do domu jeszcze miałam w aucie odruch wymiotny, no koszmar, traumatyczne wspomnienie. Przy drugiej poszło bezproblemowo, także ani nie straszę, ani nie wspieram, dużo zależy nie tylko od podejścia ale i jaki się ma dzień po prostu

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Aaa! I witam w 6miesiącu bylam w lumpku i byl wysyp na polśpiochy. Akurat tego najbardziej potrzebuje! Kupiłam 7ciuszkow za 14zl tak mnie frustruje niewiedza o płci jeszcze dwa dni! Obym sie dowiedziała bo nie wytrzymam juz dłużej
Uniwersalne kolory udało Ci się złapać? Ale fajnie, u mnie najniżej do 4 złotych zjeżdża cena

Cytat:
Wiecie, że jedna z lipcowych mam do dziś nie zna płci? Podziwiam, bo ja bym chyba zwariowała
Wiecie co, ja szłam w zaparte, że nie chcę teraz znać płci, w końcu mam już i chłopca i dziewczynkę, no tak mi to było obojętne, ale ale.... No nie dałabym rady może gdyby Mąż mnie wspierał i też nie chciał wiedzieć to bym wytrzymała, ale im bliżej połowy tym bardziej ciekawość brała górę, nie wiem czy bym wytrzymała, chyba też nie jednak

Cytat:
Ojeje, ale się sypnęło z tymi bakteriami to nic strasznego z reguły, może dostaniesz jakiś urosept czy coś podobnego na oczyszczenie dróg moczowych i tyle A te opuchnięcia to dopiero teraz przy tych upałach czy już wcześniej się zaczęło?
Stary 2015-07-08, 20:22   #1154
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja cytologii w ciąży jeszcze nie robiłam. Ale w zeszłym roku miałam robioną w lipcu i wyszedł I stopień. Muszę w sierpniu na wizycie poprosić lekarkę o cytologię.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-08, 20:25   #1155
tylkokasia
Moderator

Cytat:
A może mocz źle pobrany? z pierwszego strumienia zawsze źle wychodzi.
Opuchnięcia pewnie od gorąca. Ja zawsze puchłam od duchoty (nawet w ciąży nie będąc)
No i woda już będzie coraz częściej się zatrzymywała w organizmie. Ja po porodzie w szpitalu miałam tak opuchnięte nogi że ani śladu po kostkach nie było znać.
Moja szwagierka baaaardzo puchła w ciąży - palce, nogi - wszystko.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 20:27   #1156
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Amelia takie macie ceny w lumpkach? U nas na wagę a te body itp to prawie nic nie waża nawet w najdroższy dzień. Dzis byla cena 3dnia i straszne pustki. Za to w pon lecę z samego rana juz mam nadzieję z wiadomością jaka płeć lepiej mi pójdzie bo kupowanie bezplciowych to mniejsza frajda. Fajne były bluzeczki ale wszystkie albo chłopskie albo babskie a u mnie na wsi to dziecięce rzeczy sa w takich skrzyniach i sa po 1zl

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 20:35   #1157
wonderka
Zadomowienie

Ja lumpki sobie daruje, nie mam zamiaru bić się o ciuszki. U nas to zawsze masakra jest.

Ja nie wiem jak wytrzymam do wtorku, za długie te przerwy między wizytami. Ruchów nie Czuje i popadam w paranoję jakoś. Wogole tego nie kontroluje, wieczorami to jest masakra.

Dziś jestem sama, chłopa nie ma, płakać aż mi się chce. :-(
Stary 2015-07-08, 20:39   #1158
Amelia16
Zadomowienie

Ja też już cyto miałam, wszystko w porządku na szczęście
Tak jak Kasia napisała, moja sąsiadka super zgrabna laseczka a w ciąży, jeden wielki balon oczywiście nie obrażając nikogo! tak biedna puchła i to wcale upałów nie było, ledwo wiosna...
Poziomkowa Noo, niestety w tych moich tu najbliższych to najniżej w ostatni dzień promocji jest wszystko po 4 złote i już nie taniej Na wagę już nie ma, bo ogromne wzięcie mają i widocznie wyczaili interes Jeszcze dwa dni i dopiero będziesz brała
Stary 2015-07-08, 20:40   #1159
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny a robiłyście badanie czystości pochwy? Ja muszę w tym tygodniu zrobić.
Ja miałam robione to badanie na samym początku ciąży i z tego co wiem to robi się też jakoś po 30 albo 35 tygodniu.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 20:41   #1160
Robusta
Wtajemniczenie

Ja badanie czystości pochwy robiłam już 2 razy (mam po poprostu w karcie) ale jeszcze nie odebrałam drugiego wyniku
Pani pobiera takim patyczkiem śluz z pochwy nic strasznego

co do glukozy to nie wiem bo u LM jest bezpłatna więc ciężko powiedzieć no chyba, że o czymś nie wiem

co do moczu to jest duże prawdopodobieństwo, że źle pobrana próbka też tak miałam. Trzeba się rano podmyć, dobrze osuszyć i dopiero łapać próbkę pod koniec sikania :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 20:43   #1161
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Jestem wściekła Nachodziłam się jak idiotka po silesii i nic nie kupiłam bo w nic się nie mieszczę Żenada

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 20:44   #1162
wonderka
Zadomowienie

Łącze się w bólu srebrna_smuga. Miałam to w zeszły czwartek.
Stary 2015-07-08, 20:45   #1163
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Ja lumpki sobie daruje, nie mam zamiaru bić się o ciuszki. U nas to zawsze masakra jest.

Ja nie wiem jak wytrzymam do wtorku, za długie te przerwy między wizytami. Ruchów nie Czuje i popadam w paranoję jakoś. Wogole tego nie kontroluje, wieczorami to jest masakra.

Dziś jestem sama, chłopa nie ma, płakać aż mi się chce. :-(
U nas raczej na dziecięce takiego rzutu nie ma, tak to też bym się pewnie nie biła

A co ile chodzisz? Nie martw się Kochana, spokojnie na początku z tymi ruchami to jest bardzo nieregularna sprawa, maluszek ma dużo miejsca i wystarczy, że się obróci i nic nie czujesz przez pół dnia chociaż urządza sobie wariacje Ja dopiero od wczoraj czuję w ciągu dnia kopniaczki, tak to tylko delikatnie wieczorem i to nie zawsze!
Stary 2015-07-08, 20:46   #1164
Robusta
Wtajemniczenie

Srebrna
miałam to samo w zeszłym tyg, wróciłam załamana a takie piękne ciuchy były no i przeceny ... tu dupa

Stary 2015-07-08, 20:47   #1165
wonderka
Zadomowienie

We wtorek będzie miesiąc Amelia. Ja może nie umiem ich rozpoznać, ciemna masa jestem w tym temacie. Mam takie rzeczowe podejście do życia i może oczekuje, że ktoś mi od środka tak zastuka ze aż zapytam "Kto tam?".
Stary 2015-07-08, 20:50   #1166
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Łącze się w bólu srebrna_smuga. Miałam to w zeszły czwartek.
To jest straszne

Do tego przez chodzenie bardzo rozbolał mnie krzyż i brzuch...teraz leżę po nospie i modlę się żeby puściło

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Srebrna
miałam to samo w zeszłym tyg, wróciłam załamana a takie piękne ciuchy były no i przeceny ... tu dupa
Chyba trzeba przechodzić ten czas "w byle czym" Pocieszam się, że jeszcze 3,5 miesiąca...

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 20:53   #1167
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
We wtorek będzie miesiąc Amelia. Ja może nie umiem ich rozpoznać, ciemna masa jestem w tym temacie. Mam takie rzeczowe podejście do życia i może oczekuje, że ktoś mi od środka tak zastuka ze aż zapytam "Kto tam?".
A kiedy chcesz ruszyć na zwolnienie? Może wtedy bierz na 3 tygodnie i siłą rzeczy będziesz musiała mieć wizyty co 3 tygodnie a nie miesiąc już
Hehehe

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
To jest straszne

Do tego przez chodzenie bardzo rozbolał mnie krzyż i brzuch...teraz leżę po nospie i modlę się żeby puściło

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Chyba trzeba przechodzić ten czas "w byle czym" Pocieszam się, że jeszcze 3,5 miesiąca...
Stary 2015-07-08, 20:54   #1168
wonderka
Zadomowienie

Nie wiem jeszcze. Będę w domu, tyle wolnego, to mi wogole padnie na głowę.
Stary 2015-07-08, 20:56   #1169
Robusta
Wtajemniczenie

Srebrna

Pocieszam się, że kasę zaoszczędzę a po ciąży chcę kupić orbitreka więc jest na co bo to jakieś 5 stów :P

Stary 2015-07-08, 20:57   #1170
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja mam standardowo wizyty co 4 tygodnie. Ale teraz mam połówkowe u innego lekarza (16.07.), a moja lekarka początkowo chciała mnie umówić na 15.07., ale jak się dowiedziała o połówkowym to stwierdziła, że w sierpniu się zobaczymy. Jak dzwoniłam na początku lipca to celowo umówiłam się na 5.08., czyli po 3 tygodniach od połówkowego Potem to nie przejdzie, bo lekarka mówi dokładnie kiedy następna wizyta...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości