Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-27, 20:28   #1141
Arya90
Zakorzenienie

Dot.: Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33

My właśnie wypatrzyliśmy żubrówkę za 17,70 w hurtowni i chyba taniej już nie znajdziemy.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 20:28   #1142
lolusl
Japońska rzepa

Garbuski są cudne

Mi sie nie podobają te tablice z napisem "młoda para"
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 20:30   #1143
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez sylwia9d Pokaż wiadomość
Nie, na lokalnej hurtowni Wszędzie były ceny po 23 albo nawet 24, a daleko nie opłacało się nam jechać za tańszy alkohol o parę groszy
no my tez bralismy z lokalnej hurtowni
Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
My właśnie wypatrzyliśmy żubrówkę za 17,70 w hurtowni i chyba taniej już nie znajdziemy.
no raczej nie, jesli chcecie miec zubrowke to lepiej od razu kupic i bedzie z glowy
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 20:32   #1144
visionAM
Zakorzenienie

Moja ex miłość brała w tym roku ślub i jechali białym garbusem, sama o czymś takim myslałam, ale nie powielę pomysłu mimo że bardzo mi się podobają te autka
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 20:33   #1145
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
no my tez bralismy z lokalnej hurtowni

no raczej nie, jesli chcecie miec zubrowke to lepiej od razu kupic i bedzie z glowy
wiem, ale na razie nie kupimy, bo póki sprawa z moim dofinansowaniem nie jest rozstrzygnięta, póty nic nie kupujemy. na razie zachowujemy się jakby wesele miało być normalnie, ale nic nie klepiemy i nie dokupujemy, bo jeśli sprawa się nie rozwiąże po naszej myśli, to wesela nie będzie. Będzie tylko ślub

6cs
Stary 2015-07-27, 20:38   #1146
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Garbuski są cudne

Mi sie nie podobają te tablice z napisem "młoda para"
Albo "Nowożeńcy"

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 20:47   #1147
klakla91
Zakorzenienie

Młoda Para mi się nie podoba. Nowożeńcy już tak, ładnie brzmi Najgorsze dla mnie są te tablice z napisem koniec wolności
Ale np takie: wzór nr 5, czy wzór nr 22 mi się widzą

W ogóle to ten kumpel co P. był z nim na wakacjach w tym roku wyczaił tanie loty na przyszły czerwiec i próbował go namówić, na co P. że nie może a tamten drąży i drąży, w końcu P. mówi "chłopie, ja się żenię!" Nie będzie wycieczki
Od razu zapowiedziałam, że nie zgadzam się na kawalerski za granicą

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 21:02   #1148
lolusl
Japońska rzepa

Oj nie, te "wesołe" totalnie do mnie nie przemawiają. Już sto razy bardziej wolę takie zwykłe,numerkowe.

Kawalerski za granicą, dobre
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 21:09   #1149
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
ja powiedziałam "byle nie czarny"
A Ja "byle nie biały", "nie BMW" i "nie mercedes" reszta juz byle jaka moze być - no i byle nie retro jakieś

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Albo "Nowożeńcy"

Mi tam nie przeszkadza młoda para czy nowożeńcy jednak nowożeńcy jakoś tak ładniej z dwojga złego
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 21:21   #1150
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
w Makro niedawno była jeszcze tańsza chyba

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 21:26   #1151
candy111
Zakorzenienie

U nas na dzień dzisiejszy tym, a znając mnie to 10 razy będę się jeszcze wahała między trampkiem, a cadillackiem

Tu jest świadomość, że sam go Tż zrobił.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1431.JPG (126,5 KB, 11 załadowań)
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-27, 21:32   #1152
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Po tygodniu spędzonym u moich rodziców robił protest wobec suchej karmy ale co się dziwić jak moja mama po kryjomu podtykała mu kiełbaski, parówki, zupki... No ale trochę się ogarnął ostatnio kupiliśmy na promocji purine jakąs tam za 43 zł/12 kg starczy na około 2 tygodnie więc cena spoko. Czasem mu psie puszki kupuję. Z nami tez mu się zdarzy zjeść zwłaszcza jak jakąś zupę gotuję np. Jemu nic specjalnie nie gotuje. Ogólnie Melon jest wszystkożerny Z chęcią zje cebule, pomidora, ogórka.. no wszystko

A co do lodówki - to może być dobry pomysł. Podsuniemy właścicielowi
Eeee, to mało wymagający pies, tylko nasz taki wybredny:P Nasz suchej karmy nie wciągnie, chyba że już umiera z głodu (opakowanie chyba 500g starcza nam na kilka miesięcy):P Mokra karma to tylko niektóre a domowe jedzenie to zapomnij:P Jedynie jakieś mięsko ale makaron czy coś to zostawi:P Warzywa tym bardziej, owoce też:P Pytałam weta to powiedziała, że po prostu mamy wybredny egzemplarz i tyle:P Ale za ser dałby się pociąć:P Nie dostaje często bo nie może ale jak czuje ser to by stratował wszystko byleby dostać

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
pewnie masz rację, ja się też czasem obawiam, że jakiś upadek był tym ostatnim

polecam telefony Sony, warto zakupić są porządnie wykonane i bateria trzyma długo dzięki temu ich systemowi Stamina
Mam Sony i od początku kłopotu. Straszny głośnik ma, nie słyszę za wiele a jak zalałam go zmywaczem no to już w ogóle tragedia:P No ale ja to mam raczej pecha do telefonów więc to nic dziwnego:P

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jest sprawa w związku z tym panieńskim, który organizuję

1. Czy to będzie faux pas jeśli nie wykupimy loży tylko samo wejście do klubu? Waham się, bo dobrze byłoby posiedzieć, ale z drugiej strony strasznie drogo jest
2. Czy mogłybyście mi podpowiedzieć jakie zabawy się najlepiej sprawdzały na panieńskich, na których byłyście?

Będę wdzięczna za wszelkie inspiracje
Nie zamawiałabym loży. My miałyśmy ale nie siedziałyśmy zbyt wiele, przydała się tylko na miss mokrego podkoszulka (obleśny moment imprezy). Warto się zorientować czy jakieś głupie baby nie będą się rozbierać...
A co do zabaw - my miałyśmy karty zadań, z allegro - świetnie się bawiłyśmy przy tym, zrobiło nam to całą część domówki

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Mi większość osób odradzało, tutaj też, długi rękaw na moim letnim ślubie. Jeszcze się zastanawiam, aczkolwiek to może być męczarnia :P
Też się zastanawiam. Patrząc na obecną pogodę to długi rękaw nie byłby tragiczny a nawet pożądany. Może jak się uda to suknia będzie taka, że bluzeczka na długi będzie możliwa do założenia

O 22 byłam w domu Zeszłyśmy się jak nie wiem co a butów nie było. Masakra. Jednak dobrze mieć stopę w standardowym rozmiarze.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 21:54   #1153
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
My jeszcze do klamek dodamy tablice i starczy

Ja bym loży nie brała
A zabawa, która była hitem na panieńskim to taka wspominkowa. Wszystkie dziewczyny miały napisać słowo, z który kojarzy im się PM, związane z jakąś wspólnie przeżytą sytuacją. Każda z nas po trzy takie słowa. Potem PM losowała karteczki z tymi słowami i miała zgadnąć która to napisała i opowiedzieć dlaczego akurat to słowo. Za niepoprawną odpowiedź karniak Śmiechu mnóstwo, a PM tak się spodobało, że powtarzałyśmy jeszcze dwa razy

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Eeee, to mało wymagający pies, tylko nasz taki wybredny:P Nasz suchej karmy nie wciągnie, chyba że już umiera z głodu (opakowanie chyba 500g starcza nam na kilka miesięcy):P Mokra karma to tylko niektóre a domowe jedzenie to zapomnij:P Jedynie jakieś mięsko ale makaron czy coś to zostawi:P Warzywa tym bardziej, owoce też:P Pytałam weta to powiedziała, że po prostu mamy wybredny egzemplarz i tyle:P Ale za ser dałby się pociąć:P Nie dostaje często bo nie może ale jak czuje ser to by stratował wszystko byleby dostać

Nie zamawiałabym loży. My miałyśmy ale nie siedziałyśmy zbyt wiele, przydała się tylko na miss mokrego podkoszulka (obleśny moment imprezy). Warto się zorientować czy jakieś głupie baby nie będą się rozbierać...
A co do zabaw - my miałyśmy karty zadań, z allegro - świetnie się bawiłyśmy przy tym, zrobiło nam to całą część domówki
Dzięki dziewczyny, zainspirowalyscie mnie Na lożę może rzeczywiście nie będę się upierac, szkoda kasy, a przecież jak będzie trzeba to miejsce się znajdzie.

Co do psa - mój zjada dosłownie wszystko. Tylko jak dostaje tabletkę, nawet pokruszona to zostawia. Nie wiem jak on to robi
Stary 2015-07-27, 21:55   #1154
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Co do psa - mój zjada dosłownie wszystko. Tylko jak dostaje tabletkę, nawet pokruszona to zostawia. Nie wiem jak on to robi
mój kot to samo...
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 22:10   #1155
xXBlankaXx
Zakorzenienie

A mój kot tak na dobranoc wybił sobie ząb na szklanym stole.. Gorzej niż z dzieckiem... Dobranoc dziewczyny
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-27, 22:48   #1156
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, zainspirowalyscie mnie Na lożę może rzeczywiście nie będę się upierac, szkoda kasy, a przecież jak będzie trzeba to miejsce się znajdzie.

Tu akurat mam wypracowane. Wyciągam wędlinę, dzielę na mniejsze kawałki i między nimi wsadzam tabletkę. Daję najpierw bez tabletki posmakować co tam mam a potem przy którymś kawałku jest z tabletką. No i daje się nabrać A w karmie jak wrzucę to też zawsze zostawi. Owijałam w różne rzeczy to nie, musi dostać z ręki:P

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
A mój kot tak na dobranoc wybił sobie ząb na szklanym stole.. Gorzej niż z dzieckiem... Dobranoc dziewczyny
Biedny no ale pewnie wariował i jest.

M. się skapnął, że zgubił dowód rejestracyjny a był już wykąpany. Poszłam przejrzeć samochód - nie ma. Wsiedliśmy w samochód i dawaj na miasto, okazało się, że na stacji benzynowej wypadł i go znaleźli. Ufff... Kasa to kasa za wyrobienie nowego ale mogła by być od razu afera, że ma samochód firmowy, że skąd, po co itd. To wszystko tak na gębę jest więc mógłby ktoś problemy zrobić. Strachu się biedak najadł. Ale zmęczenie robi swoje. 13h w pracy to można paść. A jutro od 6 do 20-21 Wykończą mi go nim w ogóle ślub zaplanujemy

Idę spać. Wykończyły mnie te zakupy:P
Aaa, w KFC jest tortilla wegetariańska, z plackiem ziemniaczanym Dziewczyna (chyba zupełnie nowa) spojrzała na nas jak na ufo gdy to zamówiłyśmy, poszła dopytać No ale dostałyśmy i był pycha
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-28, 05:45   #1157
klakla91
Zakorzenienie

Loluś ja nie wiem co jego kumpel wymyśli wiec kawalerski za granicą by mnie nie zdziwił Zresztą jeden znajomy juz miał. Pojechali w ttrójkę do Lwowa. W tamtym roku, jak jeszcze nie było bezpiecznie

Witam się z nad śniadania

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-28, 06:01   #1158
morsmordre
sajkolidżist

Hej właśnie w tytułowych spodniach śmigam do Kato załatwić co nieco miałam ślubny koszmar - kupiłam przeokropnie brzydką sukienkę i w dzień ślubu biegałam za nową

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-28, 06:20   #1159
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
O boze wyobrazilam sobie wlasnie kota bez zeba
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-28, 06:25   #1160
aguleekk
Zakorzenienie

Dzień dobry

Miłego dnia życzę

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-28, 06:29   #1161
fioleciasto
Zakorzenienie

Dzień dobry

tż wyszedł do pracy, a ja mam dzisiaj wolne
Trochę rzeczy do zrobienia, ale zawsze wolne

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-28, 06:33   #1162
BielinkaO
Zakorzenienie

Dzien dobry ☺ witam sie po weselu i poprawinach 😀
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-28, 06:36   #1163
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Po tygodniu spędzonym u moich rodziców robił protest wobec suchej karmy ale co się dziwić jak moja mama po kryjomu podtykała mu kiełbaski, parówki, zupki... No ale trochę się ogarnął ostatnio kupiliśmy na promocji purine jakąs tam za 43 zł/12 kg starczy na około 2 tygodnie więc cena spoko. Czasem mu psie puszki kupuję. Z nami tez mu się zdarzy zjeść zwłaszcza jak jakąś zupę gotuję np. Jemu nic specjalnie nie gotuje. Ogólnie Melon jest wszystkożerny Z chęcią zje cebule, pomidora, ogórka.. no wszystko

A co do lodówki - to może być dobry pomysł. Podsuniemy właścicielowi
Ja bym nie radziła dawać psu wszystkiego Pies ma zupełnie inne trawienie i jak go przyzwyczaisz do jedzenia takich rzeczy to potem będzie chciał je ciągle.. Mojego Tż psa teściowa też tak rozpieszczała tylko, że to jest ze szkodą dla psa. Potem miał marskość wątroby, jakieś inne rzeczy i do końca życia jest na tabletkach. Właśnie przez jedzenie co popadnie
Cytat:
Napisane przez ann2016 Pokaż wiadomość
taedio Ja myślę że to nie jest dużo no ale może dlatego że to auto co my chcemy ksztuje dużo więcej i nie na cały dzień więc w porównaniu z naszym to spoko cena
Cytat:
Napisane przez Fragaria_ Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie

Taedio Też myślimy jechać do ślubu Mustangiem ale jakimś nowszym albo Camaro Z tym, że chcemy kierowcę. Ciekawe czy uda nam się coś znaleźć, bo za dużo ofert nie widziałam, a jeżeli już to z 600 km od nas No chyba, że jeszcze wymyślimy jakieś inne autko
Dzwoniłam wczoraj do tego kolesia, miał do godziny wysłać umowę na meila i nie ma poczekam jeszcze do 9-10 i będę dzwonić.

Hej Będzie mnie teraz mnie wieczorami bo spędzamy je z Tż w końcu wczoraj przez 15 min była opcja, że znowu jedzie na 2 tyg do Niemiec ale na szczęście zostaje i do tego mamy wolną chatę..

W czwartek zabieramy rodziców na obiad do naszej restauracji weselnej, czas pogadać więcej o weselu

I zdecydowaliśmy z Tż, ze weźmiemy to mniejsze mieszkanie jednak Zaoszczędzimy kilka stówek miesięcznie a dla nas jak narazie to dużo na początek nam wystarczy a jak pojawi się dzecko to sprzedamy to i dołożymy na większe

Kupiłam sobie taki wynalazek jak Mojito slim, miała któraś z Was?

Miłego dnia

Edytowane przez taedio
Czas edycji: 2015-07-28 o 06:37
taedio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-28, 06:38   #1164
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BielinkaO Pokaż wiadomość
Dzien dobry ☺ witam sie po weselu i poprawinach 😀
jak było? ja się wybawiłam nieźle w weekend

Stary 2015-07-28, 06:43   #1165
aguleekk
Zakorzenienie

taedio, Melon normalnie je chrupki i puszki, a to że )z kilka razy zdarzyło mu się zjeść plasterek ogórka to jeszcze nie zabójstwo. Z naszego żarcia czasem je głównie zupę, ale to też czasem bo rzadko gotuję zupę

A co do tego koktajlu - ile za to dałaś? I ciekawe czy to dobre

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-28, 06:44   #1166
BielinkaO
Zakorzenienie

Bylo super! Wybawilismy sie ☺ jedne z najlepszych wesel na jakim bylam.
Stary 2015-07-28, 06:44   #1167
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja bym nie radziła dawać psu wszystkiego Pies ma zupełnie inne trawienie i jak go przyzwyczaisz do jedzenia takich rzeczy to potem będzie chciał je ciągle.. Mojego Tż psa teściowa też tak rozpieszczała tylko, że to jest ze szkodą dla psa. Potem miał marskość wątroby, jakieś inne rzeczy i do końca życia jest na tabletkach. Właśnie przez jedzenie co popadnie

Dzwoniłam wczoraj do tego kolesia, miał do godziny wysłać umowę na meila i nie ma poczekam jeszcze do 9-10 i będę dzwonić.

Hej Będzie mnie teraz mnie wieczorami bo spędzamy je z Tż w końcu wczoraj przez 15 min była opcja, że znowu jedzie na 2 tyg do Niemiec ale na szczęście zostaje i do tego mamy wolną chatę..

W czwartek zabieramy rodziców na obiad do naszej restauracji weselnej, czas pogadać więcej o weselu

I zdecydowaliśmy z Tż, ze weźmiemy to mniejsze mieszkanie jednak Zaoszczędzimy kilka stówek miesięcznie a dla nas jak narazie to dużo na początek nam wystarczy a jak pojawi się dzecko to sprzedamy to i dołożymy na większe

Kupiłam sobie taki wynalazek jak Mojito slim, miała któraś z Was?

Miłego dnia
Daj znać jak to Mohito będzie się sprawdzać. Ja próbowałam pić młody jęczmień, ale nie dałam rady
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-28, 06:48   #1168
Arya90
Zakorzenienie

Hej laski

6cs
Stary 2015-07-28, 06:50   #1169
fioleciasto
Zakorzenienie

Ja jeszcze w łóżku

Stary 2015-07-28, 06:51   #1170
BielinkaO
Zakorzenienie

Ja juz w pracy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości