|
|
#1141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W oczekiwaniu na dwie kreski cz.4
Nie wymiotuje na codzień. Bardziej od tych upałów jak juz mi za gorąco to nad sedesem ląduje :-(
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku to kibelkowanie to jakas zmora..
Nie chwalac się mam tak dlugie rzęsy że mało kto wierzy że to naturalne :p jakbym doczepila wyglądałabym jak klaun. Także tylko henna
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Podczytuję, ale nie mam weny do pisania. U mnie zawirowania w pracy i niepewność zawodowa, ale nie chciałabym tu opisywać. Mam nadzieję, że wszystko się poukłada w pracy.
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2015-08-12 o 10:46 |
|
|
|
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
A słyszalyscie może o tym ze w Wawce przez te upały tyle porodów się odbyło ze szpitale pękają w szwach
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Zanetka nie przejmuj się takimi kluciami mnie też coś zakluje co jakiś czas. Mi lekarz powiedział że to jest normalne, wszystko pracuje na wysokich obrotach więc spokojnie
teraz znaczne się martwić dopiero jakby wystąpiły plemienia tfu tfu!Jeśli chodzi o termin porodu to mi marzec bardzo się podoba. Wolalabym chodzić z brzuchem w zimę niż w 38 stopniowy upał od 2 tygodni gdzie bez brzucha się topie. W ogóle marzec fajny miesiąc w dodatku 1 Jestem zmuszona wyjść na ten upał... Lece do zusu oddać l4, pozew do sądu (tak sobie ZUS zażyczył) i informacje że przez tydzień bede przebywać pod innym adresem mam nadzieję się nie zdziwia jak zobaczą że to na Mazurach w leśniczówce ![]() Monia wrzuce fote jak pozalatwiam wszystko na mieście. Dziś czeka mnie wielkie sprzątanie... Rzęs bym nie przedłużyła nigdy... Swoje mam cholernie długie i czarne. Ale za to na pazury się chce zapisać dziś.
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta nie slyszalam ale koleżanka miala rodzic 24 sierpnia, a juz jest w szpitalu i najpewniej urodzi na dniach. Te upaly sa masakryczne :-/ przed chwila poczulam ze odjeżdżam, jakbym miala zemdlec, szybko pobiegłam pod kran, oblalam glowe zimną woda i jest lepiej.
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Ja tam nie wiem co to są mdłości i wymioty ciazowe
|
|
|
#1148 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia dzięki za radę, wypróbuję wodę z cytryną. Słyszałam tez o piciu mleka.Jak nie pomoże to będę musiała poszukać czegoś w aptece dla kobiet w ciąży.
Żaneta współczuję kibelkowania. Mam nadzieje, że w końcu pogoda będzie dla nas brzuchatek łaskawsza. Marta zazdroszczę długich rzęsek. Moje może nie są bardzo krótkie, ale za to brakuje im gęstości więc na co dzień maskara pogrubiająca to mus ![]() W Trójmieście tez na porodówkach miejsc brakuje.
Edytowane przez Gosiaro Czas edycji: 2015-08-12 o 10:53 |
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje natomiast rzęsy i brwi są jasne dlatego zamiast henny na którą mam uczulenie co jakiś czas traktuje je zwykłym.olejem roślinnym codziennie przez tydzień na zwykłe patyczki do uszu nakładam sobie troszkę oleju i smaruje . Olej przyciemnia włoski. Robie tak od lat i nigdy się nie zawiodłam ;-) rzęsy i brwi czarne :-D
Kontroluj swoje przeznaczenie Edytowane przez Feelings Czas edycji: 2015-08-12 o 10:57 |
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak. Ja tez jak gdzies wychodze to z butelka wody sie nie rozstaje.
Karola, Marta ja tez mam naturalnie długie rzesy co zawsze bylo tematem sporow, czy sa prawdziwe czy nie haha
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Martus, jak masz henne to wtedy ich nie malujesz tuszem? Współczuję wam tych upałów laski naprawdę, u nas jest znosnie do 25 st no było kilka dni po 30 ale to pryszcz w porównaniu z tym co u was się dzieje
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta ciekawy pomysł, musze wypróbować zamiast henny
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rzęsy mam dosyć długie, ale niezbyt ciemne jako posiadaczka jasnej karnacji i włosów ciemny blond. Z tuszem się nie rozstaję. Jedynie na ślub pozwoliłam doczepić kępki rzęs.
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
Naprawdę działa :-D tylko musisz uważać by innych włosków tym nie potraktować.
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Jak rodzilam Sebastiana 4 lata temu w sierpniu to tez takie upały były, mimo to przenosilam go o 10 dni, takze na mnie to nie zadzialalo
co najlepsze w trakcie porodu trzeslam się jak galareta, wcale mi ciepło nie bylo, a na dworze ponad 30 st![]() Karola, ok czekam na fotke ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Żaneta, fajny sposób ja uzywalam kiedys olejku rycynowego na rzęsy jako kuracje po sztucznych i efekt był taki ze urosly szybciutko, byly dłuższe i gesciejsze
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
witam się, hello
![]() pewnie nikogo nie zdziwię ale powiem .. ma sa kraa!! przez ten upała spac nie mogę, w nocy było fajnie chłodno to spałam jak dziecko, tylko co godzinę na siusiu i to ledwo sie zwlekałam z łózka i na pół przytomna do łazienki, za to rano jak buchnęło gorącem, koniec spania... a ja tak lubię sie wyspac ;/
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie budze 6-7 i koniec spania.
|
|
#1159 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się udaje do 8 pospać ale za to w nocy usunąć nie mogę bo za gorąco
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie w nocy często budze, a to siku, pić, mały się budzi, teraz jak chory to w ogóle, przyzwyczajam się do nocnych maratonów
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak normalnie bardzo lubie upalne dni i cieplo ale w ciąży zdecydowanie mi to nie służy.
|
|
#1162 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja niestety nie :-( ja wolę śnieg i zimę ;-) za upalami nigdy nie przepadalam.
Monia masz już te skurcze nie groźne przepowiadajace? Bo chyba właśnie teraz miałam pierwszy. Takie twardnieje brzucha dziwne uczucie aż po pupę. Ale nie bolesne
|
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam też długie i gęste rzęsy ale dosyć jasne. Miałam właśnie iść zrobić sobie henne na próbę ale się jeszcze nie zebrałam. Wyprobuje ten olej.
Pokusilam się na przedłużanie rzęs 3 razy. Miesiąc przed ślubem żeby wypróbować, dzień przed ślubem i potem jeszcze uzupełniła na sesje. Nie powiem efekt był epoki było to wygodne np na wakacjach. Ale potem jak je ściągnęła to masakra. Naturalne takie krótkie że az się wystraszylam. Od razu pobiegła po odzywke i z działała cuda. Drugi raz bym nie zrobiła. |
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie sama nieraz kępki doklejam, i się trzymają do tygodnia mniej więcej
ale ja uwielbiam takie sprawy, hybryde na pazurkach tez sama robie Żaneta, ostatnio miałam je az sie przestraszylam bo nospy nie mam (tutaj nie ma w aptekach) tz polecial po magnez wzielam 3 tabletki i przeszlo, to było aż chwilami bolesne / sprawiające ze czulam dyskomfort az siedziec się nie dało
|
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja narazie jeden miałam. A nospe i magnez biorę po 1 tab 3 ✖ dziennie. Co ile one mogą występować? do ilu jest niby to normalne?
|
|
#1166 |
|
Konto usunięte
|
Helołł, ja to mogłabym urodzić latem, zimną, wiosną czy jesienią byle urodzić i być szczęśliwą ale to szczęście nie chce zostać ze mną na dłużej
![]() Karolina super, że z dzidziulkiem wszystko dobrze. |
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm tak dokładnie Ci nie powiem bo niewiem ale napewno nie mogą byc za często i nie mogą być bolesne, ja nie biorę nic oprócz witamin, ten magnez tylko w pogotowiu mam, ale od tamtego czasu nic się nie dzieje. W ogole wkrecilam sobie ze przez duże dawki magnezu i nospy w pierwszej ciąży przenosiłam malego, bo od 20 któregoś tyg zaczęła skracac się szyjka i mialam zagrożenie porodem przedwczesnym, bylam wręcz futrowana tymi lekami dlatego teraz ograniczam to poki nic mi nie grozi
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- * jeszcze żelazo biorę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
A z ta szyjka lekarz ci powiedział czy czulas może jakieś objawy ze coś jest nie tak?
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu wierzę ci, myślę że i Tobie kiedyś będzie dane. A to prawda, pora roku nie ma znaczenia byle by tylko bylo i urodziło się zdrowe. Reszta mało ważna.
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam krwawic
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:18.