![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tatuaż - wątek zbiorczy - część IV
kraina chichow. news z fb caffeine tattoo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Konto usunięte
|
A jak to jest z tatuowaniem opalonej skóry? Bo zanim mi opalenizna po lecie zejdzie to już będzie nowy rok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak widzisz, nie dałam się , mam teraz piękny tatuaz który od dawna chcialam, niedługo idę kolejne robić. I nie żałuję bo wygladam z nim slicznie pomimo tego że lekko niedopracowany. Bo wyraża on mnie , a teraz każdy się przyzwyczaja i nawet chwala moj malunek na ciele. A tym co się nie podoba lub nie rozumieją fenomenu tatuaży poprostu do mnie nie pasują ![]() I znam masę około 40 stki i ponad którzy mają ich naprawdę dużo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- [1=134ee42273c188326c7d135 a8ec6bae158ae6ed6_65555cb 7a917c;56085281]A jak to jest z tatuowaniem opalonej skóry? Bo zanim mi opalenizna po lecie zejdzie to już będzie nowy rok ![]() No tak średnio chyba... tzn smaruj miejsce w którym chcesz tatuaz blokerem z 50 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Jakich tatuatorów polecacie z Trójmiasta? To ważne bo na kolejny tatuaz chce iść do naprawdę kogoś fajnego , proszę pomóżcie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Konto usunięte
|
[1=134ee42273c188326c7d135 a8ec6bae158ae6ed6_65555cb 7a917c;56085281]A jak to jest z tatuowaniem opalonej skóry? Bo zanim mi opalenizna po lecie zejdzie to już będzie nowy rok
![]() Z tatuowaniem normalnie opalonej skory (tzn nie łuszczacej sie, przesuszonej z jakims przebarwieniami itp) nie ma problemu. Robilam dwa tatuaze na poludniu Tajlandii po miesiecznych pobytach-mimo uzywania blokera skora byla lekko opalona (ale i tak tatuazysta byl zachwycony bo tak jasnej skory to on u turystow nie spotyka ![]() Z kolei moj facet jest latynosem opala sie nie ciemnobrazowo, nie uzywa filtrow tez sie tatuowal ze mna i tez bez problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wieku - sama jestem bliżej niż dalej czterdziestki i myślę, że wiek jest tu akurat najmniej istotną sprawą, ważne jest na ile lat się człowiek czuje ![]() Z Gdańska podobno dobre jest Stoneheads (polecało mi to studio dwoje znajomych którym akurat wierzę i właśnie tam się wybieram), Bloody Art i Pandemonium. Ale sama chętnie się dowiem które polecacie bo mam w planach jeszcze cover. W sumie obejrzałam galerię Pandemonium i nie podobają mi się te prace, może jedynie Siacha?
22.06.09 - start: zapuszczam i dbam o włosy Co było, a nie jest, nie pisze się w rejestr Edytowane przez Doris Day Czas edycji: 2016-02-21 o 18:18 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Konto usunięte
|
Dobre sa Cykada i Dwa Śledzie
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 |
nibyżona
|
Pandemonium dla mnie od dawna nie jest juz dobrym studiem szczerze mowiac.
Ja moge polecic White Rabbit z Gdyni, Saveetat z Sopotu i Heretic Tattoo z Gdanska ![]()
#1149 |
Zadomowienie
|
Tym bardziej cieszę się, że nie uległam namowom "kolegów" TŻ i nie zdecydowałam się na to studio.
#1150 |
Raczkowanie
|
Po raz pierwszy żałuję, że tak późno zaczęłam się tatuować. Bo nagle przyszło mi do głowy, żeby wyjść poza realizm...
Może to przychodzi z czasem? a ja taka stara już... Podpowiedzcie mi jak mozna fajnie zrobić kota nie w realiźmie. Mój ukochany kot ma raka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez polecam ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
Mozliwosci jest sporo. Cartoon jak meff, szoszon czy malin oldschool/newschool jak Julia Szewczykowska, Panas, Wąs, Dagna Wrazen, Hornypony Dotwork/surowe linie: łukasz zglenicki, mopik, zmierzloki, Asia Akvark0, kamil czapiga Cos odjechanego: marcin surowiec, gepas. Ja bym chyba postawila na surowe linie/dotwork |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
nibyżona
|
EmCa no co Ty! nie ma czegos takiego jak za stara
![]() ![]() ja też jakoś "wyrosłam" z realizmu. podobają mi się portrety zwierząt w bardziej neotradycyjnym stylu ![]() też muszę pomyśleć nad czymś dla moich rudzielców.
#1153 |
Raczkowanie
|
Dzięki za polecenie z Trójmiasta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
Widziałam już parę razy "efekt" nieprawidłowej pielęgnacji. Dziewczyna wyszła ze studia z pięknymi kwiatami na stopie, po 2 tyg wysłała fotkę bo "chyba jej się tatuaż zepsuł" - to co zobaczyłam poraziło mnie. Miała może z 1/4 tatuażu. Po rozmowie okazało się, że " no bo pan mówił żeby cieniutko tym alantanem ale ja myślałam że jak dam więcej to szybciej się zagoi" taaaa... dziewczyna "rozmiękczyła" sobie tatuaż i niestety ale to tylko i wyłącznie jej wina. Jedna napisała po 4 dniach czy ona już może umyć nogę, bo jej nie wygodnie się kąpać z nogą poza brodzikiem - ja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1155 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Podobny przypadek - 4 dni przy tatuazu na klatce piersiowej i temperaturach +25 stopni. Inny znany mi przypadek: tatuaz zrobiony w Tajlandii a potem przez tydzien codzienne wielokrotne kąpanie sie w morzu i basenie. Byl tez kilka lat temu glosny przypadek kolesia, ktory polewal swiezy tatuaz domestosem czy innym zracym srodkiem i potem szantazowal tatuazystow probujac wyludzic kase. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Konto usunięte
|
Ja się noszę z zamiarem zrobienia lisa na drugim udzie (teraz mam wilka na prawym i jaskółki na brzuchu) ale nie mogę znaleźć TAKIEGO wzoru. Wiecie, takiego, że pomyślałabym " o boże boże boże chcę go teraz już". Większość jest ładna, ok, fajna, ale to nie to. Chciałam zrobić go w tym roku, jak będzie ciepło (czerwiec albo sierpień) ale nie mam takiego mega dopracowanego wzoru.
Sprawdziłam grafikę google, pinteresta, stylowych itd. To ma być sam pysk lisa. mój aktualny Jerzy wygląda tak |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Raczkowanie
|
Ja mam wrażenie ze jestem uczulona na alantan
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Minęło 3 tygodnie od kolejnej poprawki i błyszczy mi się pod światło cały czas. Czyli jeszcze nie wygojony ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
mOLDerator
|
Dołączam
![]() To, że uwielbiam tatuaże to nie muszę chyba pisać, natomiast uważam, że muszą być spełnione dwa warunki- tatuaż musi być dobrze przemyślany i dobrze wykonany. Swój pierwszy zrobiłam 16 lat temu i był zrobiony bardzo spontanicznie, na prawym ramieniu, a motywem był ... króliczek Playboya ![]() Inny tatuaż, jaki mam to dość kontrowersyjny napis na szyi O.Wilde. Bardzo ciężko było go równo ustawić i wykonać, są to dwie linijki, a szyja- wiadomo jest ruchoma, więc samo przygotowanie zajęło około 2 godzin. Bardzo lubię ten tatuaż, chociaż przy rozpuszczonych włosach go nie widać. Napisy podobają mi się najbardziej, teraz planuję napis na nadgarstku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Raczkowanie
|
Mam do Was pytanko, w czwartek bede robiła tatuaż na podbrzuszu, a w sobote mam wyjazd podczas którego troche bede wędrowała,
jak myslicie to zabezpieczyc, folia ? jeszcze nie rozmawiałam na ten temat z tatuażystą, moze macie jakies sprawdzone pomysły ? Bo tatuaz bedzie niestety na wysokości paska do spodni i chyba mi zostają dresy na sobote :p |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | ||
nibyżona
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tinkerbell, ja bym Ci radzila to co stupid - znalezc artyste ktorego prace Ci sie podobaja, a on narysuje Ci to co bedziesz chciala ![]() ![]()
![]() |
#1163 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
ja bym na pewno zabezpieczyła folią - nie wiem jak będzie duży, ale weź cienką folię (polecam oddychającą z Jana Niezbędnego) i elastyczne plastry do jej mocowania (moim zdaniem najlepsze są te do mocowania wenflonów (taka elastyczna siateczka) albo fizjotape (te kolorowe taśmy dla sportowcow) No i luzne dresy albo legginsy ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
pamietam, że na pewno polował na Myśkowa i Kosę - na kogo jeszcze już nie pamiętam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Raczkowanie
|
Kurde wciągnęłam się w tatuaże ale pomimo to zrobię znowu za jakieś 2-3 miesiące gdyż wole być pewna tego ze chce i co chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
nibyżona
|
ja bym sie na fizjotape nie zdecydowala one bardzo mocno trzymaja, a folie jednak sie zmienia co jakis czas
![]() ![]() stupid - na Kose na pewno się nastawiał. pamietam, ze gazety sobie jechaly na tej historii ostro i znow, ze tatuaze to takie zło! oczywiscie potem niewiele sprostowan widzialam.
"...to był maj." 18.05.2011r. ♥ 23.05.2015r. ∞ 16.10.2017r. T ♥ ![]() Edytowane przez Cherry_Muffin Czas edycji: 2016-02-22 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Raczkowanie
|
Gdzie polecacie szukać inspiracji na tatuaże ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
nibyżona
|
google i instagram chyba najlepiej u mnie sie sprawdza
![]()
#1169 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
zwykłe plastry czasami odrywałam z naskórkiem. ten do kroplówek jest super - u mnie się nie sprawdził tylko dlatego, że był za miękki i nie mogłam go sobie sama przykleić na plecach ![]() słuszna uwaga ja widzialam ten tatuaż w wykonaniu Kosy (śnieżynka na szyi) i wiem, że to już było jak afera wybuchła. wiem, że Kazik konsultował się z prawnikami, miał milion zdjęć tatuażu po wykonaniu, w trakcie (stan sprzętu itp) . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
nibyżona
|
damn, na mnie fizjotape trzyma sie tak, ze po zalozeniu tydzien nie odejdzie mimo mycia, a jak sciagalam to i tak byl ból
![]() no kurcze, jednak ludzie sa rozni i czasem, ktory wpadnie na genialna mysl wyludzenia odszkodowania ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.