|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów Cz. VIII
Cytat:
No ale otoczenie siłą rzeczy zwraca na to uwagę i nie oszukujmy się, ale pewna długość już naprawdę prezentuje się smętnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Co do takiej długości i zapuszczania na siłę i niepotrzebnie - spotkałam ostatnio dziewczynę, która ma bardzo długie i chyba też bardzo zdrowe włosy. Widziałam ją tylko w warkoczu, ale tak zaplecione kończyły jej się za biodrami, więc zakładam, że po rozpleceniu są jeszcze dłuższe. Warkocz był na całej długości gruby, włosy bardzo ciemne, a na końcówkach nie widać żadnych rozdwojeń. Niby wszystko fajnie. Szkopuł w tym, że jak ją dwa razy widziałam, to za każdym razem te włosy były tłuste u nasady. Jestem w stanie zrozumieć, że mycie i suszenie takich włosów trwa wieczność, ale wychodzę z założenia, że jeśli nie ma się czasu bądź chęci, żeby o tak długie włosy zadbać, żeby wyglądały świeżo i ładnie, to się takich nie zapuszcza.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Właśnie tego nie lubię w blogosferze, tych słodkopierdzących kółeczek wzajemnej adoracji, które nie przyjmuje nawet konstruktywnej, kulturalnej krytyki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5320276 2]Jakiś czas temu pisałam tu o dziewczynie, która również ma dość długie i grube włosy, cały czas związane w warkocz. I to wg mnie nie wyglądało imponująco tylko "wiejsko"
![]() Właśnie tego nie lubię w blogosferze, tych słodkopierdzących kółeczek wzajemnej adoracji, które nie przyjmuje nawet konstruktywnej, kulturalnej krytyki.[/QUOTE] No wyglądało to wiejsko, ale to już kwestia gustu i osobny temat. Ona cała wyglądała wiejsko i okropnie, więc ten warkocz był już i tak elementem neutralnym jej całego imidżu. ![]() A na blogosferę rada jest prosta - nie odwiedzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2. ---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- [1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5319324 3]mi się parę dni temu śniły farby do włosów ![]() z moimi farbowanymi jest coś nie tak. niektóre pasma są w rudej tonacji, a niektóre są nawet zielonkawe ![]() ![]() ![]() Ehe... Mnie jak się nie śni że sobie zrobię na maksa nierówny bob plus schody to że mam piękna platyne i kładę czarna farbę na pół głowy... Nagle przychodzi rozum i myje włosy-ta cześć jest zielona :-D Wysłane poprzez Sony Xperia Z2. ---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ---------- Ps póki co zrobiłam tylko 4 mycia temu pasemko od spodu gencjana żeby zobaczyć jak schodzi. Póki co, ładnie. Jak zejdzie całkowicie- być może zrobię dół ombre ta metoda. Marzy mi się fiolet, właśnie taki, jak nie wiem. Wysłane poprzez Sony Xperia Z2. ---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ---------- Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2. ---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie to półdługie włosy są do ramion, a za ramiona to już są włosy długie. Ale wiadomo, że każdy ma inną perspektywę i dla kogoś, kto ma włosy do tyłka fryzura do łopatek może się wydawać krótka ![]() Cytat:
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5320276 2]Jakiś czas temu pisałam tu o dziewczynie, która również ma dość długie i grube włosy, cały czas związane w warkocz. I to wg mnie nie wyglądało imponująco tylko "wiejsko" ![]() Właśnie tego nie lubię w blogosferze, tych słodkopierdzących kółeczek wzajemnej adoracji, które nie przyjmuje nawet konstruktywnej, kulturalnej krytyki.[/QUOTE] A mnie się podoba taki rustykalny wygląd ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Konto usunięte
|
To ja jestem ze starej generacji, bo wyglądam za młodo, dlatego się postarzam. Choć na starość moje rysy stają się coraz ostrzejsze.
Bez makijażu mogłabym udawać chłopa (potrafię ukryć krągłości), ale młodego. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Długie macie te włosy, ja po szaleństwach z nożyczkami mam kilka cm za ucho i dalej myśle żeby skrócić
![]() ![]()
![]() |
#1149 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
Konto usunięte
|
U mnie kombinowanie się nie sprawdza. Wystarczy szampon i odżywka i włosy są piękne.
Bo olejowanie, maski, wcierki przeciazaja. Ostatnio nawet po siemieniu mialam siano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Ceny ok 40-50 pln za litrowe szampony i odzywki, sporo ale składy są fajne i kuszą. Normalnie boję się ta m wracać bo zaraz wykupić wszystko xD
animale niezle zbiory! to twierdzisz że jak mam tak mało to mogę zaszaleć?? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1153 |
Konto usunięte
|
U mnie prawie to samo. Mam 5 szamponów, z czego 2 zużyję jako płyn do naczyń, bo do niczego innego się nie nadają. Do tego również 5 odżywek. Nie wiem, na cholerę mi tyle tego. Redukuje ilość kosmetyków do 2 odżywek i 2 szamponów. Tylko w tych kategoriach mam nadmiar, więc tragedii jeszcze nie ma. Ten nadmiar mnie wkurza, ale mam nauczkę, ze nie warto robić zapasów
![]() Amla jest ostatnią rzeczą, jaką kupiłam na porost włosów. Do mojego celu zostało już niewiele, wyhodowalam dużo baby hair, do szczęścia mi już tylko potrzebny powrót do naturalnych włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() z tkmaxx taki jest problem, że te kosmetyki znikają i możesz tylko mieć wątpliwą nadzieje, że się pojawią. pluję sobie w brodę, bo zastanawiając się tak przegapiłam zestaw pędzli z real techniques za 79zł, a potem zestaw mini pędzli ecotools za 49. eh, eh. te pierwsze i tak kupię, różnica będzie taka, że zapłacę 2x więcej teraz -.- ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- [1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5320957 2]U mnie prawie to samo. Mam 5 szamponów, z czego 2 zużyję jako płyn do naczyń, bo do niczego innego się nie nadają. Do tego również 5 odżywek. Nie wiem, na cholerę mi tyle tego. Redukuje ilość kosmetyków do 2 odżywek i 2 szamponów. Tylko w tych kategoriach mam nadmiar, więc tragedii jeszcze nie ma. Ten nadmiar mnie wkurza, ale mam nauczkę, ze nie warto robić zapasów ![]() Amla jest ostatnią rzeczą, jaką kupiłam na porost włosów. Do mojego celu zostało już niewiele, wyhodowalam dużo baby hair, do szczęścia mi już tylko potrzebny powrót do naturalnych włosów ![]() ja szampony kupuję rypiące i jak potrzebuję łagodniejszego myjadła to dodaję do nich oleju lub przez jakiś czas myję włosy odżywką - na mocnego rypacza zawsze przyjdzie u mnie czas, bo łatwo moje włosy obciążyć. nielubiane maski i odżywki używam po myciu na końce na kilka sekund, tak by wygładziły i zmiękczyły, więcej nic nie muszą robić bo nie ma takiej potrzeby; ewentualnie są u mnie bazą pod domowe proteiny, których moje włosy bardzo się ostatnio domagają. nietrafione oleje zużywam do ciała - i tak wszystkiego bezboleśnie się pozbywam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Nad pędzlami tez się zastanawiam
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja nie mam ani pyzatej buzi, ani baby face, ale mam cos takiego jak Ingenue (jeśli wiesz, co to kibbe itp, choć to nie klasyfikacja Kibbe), to mnie odmładza, mimo że mam (bardzo) ostre rysy twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;53214056]O matko
![]() ![]() Ja właśnie zdenowałam maskę altery i teraz została mi tylko isana do kręconych i bingo spa. ![]()
![]() |
#1160 |
Konto usunięte
|
Gratuluję denek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
Ja się nawet za denkowanie nie biorę, bo nigdy mi ta akcja nie wychodzi. Tutaj kończe a w między czasie kupuje
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- A tak w ogóle to włosy mi wylatują masowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Raczkowanie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5321489 0]Gratuluję denek
![]() ![]() Sama podcinalas maszynka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() kocham tkmaxx, zawsze kupuję tam rewelacyjne buty i bluzki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Rozeznanie
|
U mnie również długość docelową to do zapięcia stanika. Albo trochę za ale na pewno nie do talii ani do pasa...chyba bym się wściekła z takimi włosami ;-P
Myślę, że na wakacje 2016 będę miała już swoją długość i zacznę je podcinac co trzy miesiące żeby już nie rosły dłuższe ![]()
![]() |
#1165 |
Konto usunięte
|
animale
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Rozeznanie
|
Animale, wygrałaś ;-D Hahaha
![]() |
#1167 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 |
Rozeznanie
|
Tez bym chciała wiedzieć jak wygląda kibbe. Może Wstawisz kaguya jakieś zdjęcia poglądowe??? Hmmmmm?
![]() |
#1169 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Konto usunięte
|
On chyba ma na imię David. Taki pan z lat 80-tych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.