![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz.IV
Pospalysmy z corka od 16-18 I teraz od 30min juz spi
![]() Corka befzie chodzic do przedszkola w jakim wieku niewiem
#1142 |
Zakorzenienie
|
Ewka najwczesniej to chyba od 3lat mozna posłać do przedszkola
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
#1144 |
Zakorzenienie
|
Można do przedszkola posłać 2,5latka jeśli jest odpieluchowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
ja będe probowac w lecie odpieluchowac
![]() zobaczymy co mi z tego wyjdzie ![]() pewnie jeszcze bedzie za mała
19.12.2014 ![]() Edytowane przez ewka1368 Czas edycji: 2015-11-20 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
Ja będę chciała juz niedługo sądząc na nocnik a na wiosnę i lato juz calkiem odpieluchowac (ew tylko na noc pampersa) ..
ewka1368 szansa jest zawsze ale czy dziecko będzie gotowe ![]() U nas jest 2 latka, bardziej samodzielna od niejednego 4latka ![]() ![]()
#1147 |
Zakorzenienie
|
Kolezanka próbowała córę odpieluchowac jak miała półtorej roku jednak nic z tego dopiero jak miała przeszło 2 latka to wszystko potoczyło sie w pare dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Dusiolka wszystko zalezy od dziecka, jesli jest gotowe to spokojnie 1,5 roczne można odpieluchowac bo znam takie przypadki ale tez takie gdzie właśnie do 2 roku zycia bylo ciężko ale jak nadejdzie ta chwila to w ciagu paru dni sie da
![]() A w przedszkolu i 3 latkom sie zdarzy zapomnieć pójść do wc a tej malutkiej kruszynce ani razu na przykład, a mama właśnie mowila ze ja i siostrę oduczyla w wieku 1,5 roku ![]()
#1149 |
Rozeznanie
|
Hej weekendowo
![]() Młoda walczy z mega katarem od wczoraj, albo to przez te wichury z ostatnich dni, albo zęby. Ostatnio dwa m-ce temu jak przebijały się jedynki też mega katar był. U nas nocnik juz stoi, nie męczę królewny, ale po spaniu to zawsze siku zrobi, a zdarza się i dwójeczka ![]() Pisałyście nt.zabezpieczeń do szuflad. U nas też te z baby ono się kompletnie nie sprawdziły i kupiłam trochę droższe i jest spokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
Aśka - konkretnie jakie masz te zabezpieczenia ?
Dziewczyny kp- od 3 dni karmię mlodego tylko o 8 rano i później do snu, koło 19. ![]() ![]() Piersi mam jak kamienie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zadomowienie
|
Aczka, ale fajnie, Jas nie domaga sie wiecej? Ja dalej duzo karmie, ze 3, 4 razy w ciagu dnia i w nocy, przed drzemka obowiazkowo, bo inaczej nie zasnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Właśnie o dziwo nie domaga się.
Chyba dla swojej wygody podawałam mu pierś przed drzemka. A okazuje się, ze Kiedy przychodzi pora drzemki, wystarczy go tylko (albo aż ) chwilkę ponosic. Wieczorem to aż mi się płakać chce jak widzę z jaką radością i tęsknotą Jasiek pije mleko. W nocy nadrabia bo pobudki co 5 minut :p i już wtedy sentymentu nie ma :p |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zadomowienie
|
Ja też dużo karmie a w nocy to młody bije rekordy spożycia mleka.
Mamy kp dużo innych płynów piją wasze dzieci ? Mam wrażenie , że młody czasem gasi pragnienie cycen, chociaż staram się często podawać mu wodę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Paulina jeszcze trzy dni temu Jaś gasil pragnienie tylko piersią. Wodę popijal ale max 50 ml dziennie wypijal.
Teraz wypija 300 ml. Mam 2 bidony - jeden w torebce i jeden w domu, bo nie mam nawyku podawania napoju. Muszę się nieźle pilnować. |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
U nas w zasadzie są tylko 2-3 karmienia w dzień i nadrabianie w nocy. Ostatnio wróciłam późno do domu i odmówiła cyca, dopiero w nocy łaskawie pociągnęła, a ja chodziłam jak Sabrina.
Wody pije różnie, ale w granicach 200-300 ml. Teraz interesuje ją tylko normalne jedzenie. Jak my jemy swój obiad i nie bardzo Mysza może go zjeść, to na swój talerz obok kładę jakąś przekąskę dla niej i udaję, że to moje jedzenie. Raz mi pulpeta buchnęła, ledwo co odzyskałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zadomowienie
|
Anieka pije niewiele wody, bo nic innego jej na razie nie podaje. Pije z tego doidy cup, podaje jej kilka razy dziennie, ale wypija tylko po kilka lykow. Tez musze sie pilnowac, zeby jej proponowac wode, bo zapominam.
Aczka, Jas pije przez rurke? Musze kupic taki kubek z rurka. ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Jelonek, u nas tez tylko dorosle jedzenie, jak widzi, ze ktos je to zaraz jest kolo nogi i krzyczy da, da, daaaaa haha dlatego zawsze jak gotuje to odkladam dla niej przed przyprawieniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Rany czasami wyjmuje Ninie z dzioba takie smieci ze az mi s dzwiga ble,Skad ona to wynajduje :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zadomowienie
|
Moja pije niewiele wody w ciagu dnia, max 100 ml, pilnuje sie mocno zeby jej podawac i kubek jest zawsze gdzies w poblizu ale ona zrobi dwa lyki i ma dosc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Tak mmgi, kubek ze słomka się u nas sprawdził. Także szczerze polecam dla dzieci antysmoczkowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Raczkowanie
|
U mnie mlody wypija max 150 ml wody, a tak to tylko piers, karmie kilka razy dziennie, nadal woli mleko od normalnego jedzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() kurcze ciągle w radiu reklamy, że tu i tam zniżki na zabawki, i chętnie by mnie tam poniosło, ale uzgodniliśmy z mężem, że stop zabawkom, w końcu zbliża się wiele okazji i powinno dużo zabawek wpaść ![]() mój mały najchętniej pije ze zwykłego kubka, podkładam pieluchę pod brodę i pijemy ![]() ![]()
08.05.2014 ![]() Jaś, Nasz Bączek ![]() ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2015-11-21 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
u nas corka baardzop malo pije
co podam wode to lyka i tyle...
#1164 |
Zakorzenienie
|
Ja klade Werce butle w zasięgu jej rak i jak tylko chce pic to sama bierze, ale j nas jeszcze czasami butla ze smokiem (z woda) idzie w ruch a chce ja juz odstawić calkiem i zostawić szklankę i kubek ze słomką
![]()
#1165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas jak woda jak podgrzana to potrafi trochę dziobnąć - nawet 100ml na raz. No i wiadomo jak tatuś przygotuje slodki sok to ciągnie z butli az jej tchu brak. Będę musiała aię rozejrzeć za tymi butelkami ze słomką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Aska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zadomowienie
|
Ja już podjęłam decyzję, że zostawiamy tylko kp w nocy (bo nie chce mi się podawać butelki) a tak to oswajam się z mm, chociaż jest to ciężkie bo dużo wygodniej mi było dawać cyca. A tu wodę w odpowiedniej temperaturze przygotować, butelkę umyć... Strasznie dużo roboty
![]() Ostatni tydzień mocno chorowałam, gorączka ponad 39 stopni, trudna do zbicia i łykałam na przemian ibuprom i paracetamol. Lekarka powiedziała, że skoro karmię piersią to nic więcej mi nie może dać. Nie jadłam przez dwa dni, nie mogłam spać. Starszą córkę odstawiłam do babci na kilka dni, Natalkę zabierali w ciągu dnia żebym mogła odpocząć, chociaż i tak była bardzo wyrozumiała i nie sprawiała problemów. Na szczęście już jest lepiej. W międzyczasie byliśmy w szpitalu na badaniach z Natalką. Właściwie to nic nowego się nie dowiedziałam - nadal tylko obserwujemy. W sumie to dobra wiadomość. Ale żeby nie było zbyt pięknie to zauważyłam u Natalki guzek w piersi i za 2 tygodnie mamy usg. Natalka teraz najchętniej bawi się klockami duplo, różnymi piłeczkami, miseczkami (wkłada różne przedmioty do miseczek, ja jej coś chowam pod miseczkami itp.). Mamy stoliczek edukacyjny fisher price, też się nim chwilę pobawi. Mamy słonia fontannę z piłek, ale jest bez baterii więc tylko wrzuca piłeczki do brzuszka albo do trąby. Lubi wyciągać chusteczki z pudełka, więc włożyłam do pudełka suche chusteczki tami (bawełniane, mocne) i sobie wyciąga ile chce a ja je później wsadzam znowu do pudełka. Lubi zrzucać wszystko z kanapy, wyciągać z szaf i szuflad. Ale największy szał to jest telefon. Pokazałam jej grę dla dzieci, w której paluszkiem się rysuje na ekranie i jakieś dźwięki przy tym są to miała taką mega radochę że szok. No i teraz nie mogę w spokoju skorzystać z telefonu bo zaraz chce żebym jej dała i wyje, że jej nie chcę dać. Więc po jednym razie już jest na odwyku i nie daję jej już wcale telefonu. I też teraz szukamy pomysłów na prezenty. Dla Natalki ciężko bo wszystko ma, a dla starszej ciężko bo wszystko by chciała mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Rozeznanie
|
Alb, dużo zdrowia życzę!
Moja poza kp nic innego nie chce, kubek jest do zabawy ![]() W dzień karmię co 2 godziny, Młoda wisiałaby na mnie praktycznie non-stop. W nocy mamy na szczęście 6-7godzinną przerwę na sen. Katerina, no u nas tak samo, Anka poluje na brudy - kłaczki, okruszki, kamyczki - wszystko ląduje w buzi. Ostatnio nawrzeszczała na odkurzacz, bo powiedziałam, że on wciąga brudy więc uznała go za wroga i konkurencję. Potem obrażona poszła posprawdzać czy aby nic nie zostało na podłodze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zadomowienie
|
Popłakałam się ze śmiechu
![]() ![]() https://m.youtube.com/watch?v=fbnmvS-lRAk |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zadomowienie
|
Alb duzo zdrowka i trzymam kciuki za usg cory
![]() Moja tez na mnie krzyczy jak tylko wezme telefon do reki a jak gdzies dzwonie to juz jest awantura, chce mi go wyrwac i krzyczy, nie moge sobie pogadac no... ![]() Zniszczyla juz mi telefon, rzuca nim, szura po podlodze, gryzie, na szczescie byl do wymiany a jak teraz jest juz tylko jej to stracila zainteresowanie i chce moj nowy ![]() Ostatnio moja cora w poludnie byla spiaca a nie zasnie bez swojej mini pieluszki. Nie mogla nigdzie znalezc jej w salonie wiec poszla sobie do swojego pokoju, otworzyla szuflade, wziela sobie nowa pieluszke, polozyla sie na dywanie przytulona do pieluszki i chciala spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.