|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
witam się i ja z rana
pogoda do kitu a do tego też pół nocy nie spałam ból pleców daje mi popalić Zbieram się do lumpka może coś upoluje ![]() miłego dnia wszystkim |
|
|
|
#1142 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś zaczynam 20 tydzień 😍 ale leci ten czas 😁
Narobiłyście mi smaka na te sałatkę jarzynową! A co najlepsze ja jej wcale nie lubię, a mam ochotę 😁 jestem ze śląska i w rodzinie robią ją na jakieś imprezy typu urodziny 😜 ja rzadko robię sałatki z majonezem bo mój tż go nie jada, ani w ogóle żadnych sosów 😒
|
#1143 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana
Dzisiaj czeka mnie dzień jeżdżenia samochodem, ale się cieszę ![]() Dwa dni leżałam plackiem i wstawałam tylko do wc i się umyć, no i jakiś obiad zrobić to już mi tyłek przyrósł do łóżka ![]() Dzisiaj jadę do taty do pracy odebrać paczkę, potem śmigam do pepco może coś zakupie dla Adaśka A ciśnienie u mnie takie sobie raz jest niskie, raz wysokie, ale zobaczymy, poczekamy do wizyty w pon u gina i we wtorek u kardiologa boszzz znowu się zacznie A w ogóle waga mi znowu zleciała do 61, ale myślę, że przyczyna jest w biegunce, która mnie wczoraj złapała, już wiem, że mleka, jogurtów nie moge jeść w ciąży bo potem taka niespodzianka...
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
Rekinek rewelacyjny, chyba przydałby się mojej dwulatce.
Ja właśnie wcinam kalarepę, ostatnio bardzo mi podeszła, tak fajnie chrupie. Muszę się dzisiaj zebrać w sobie i zrobić naleśniki, postarać się choć trochę ogarnąć dom, choć szczerze kompletnie nie mam siły. |
|
|
|
#1145 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny robicie smaka na te wszystkie pyszności
sałatkę ostatnio robiłam więc jutro plan na naleśniczki oczywiście jak mąż zrobi są pyszniejsze![]() Stwierdzam że z zakupem ciuszków nie będę zwlekała długo,poczekam do 30 listopada może dzidzia pokaże co tam ma i ruszam na sklepy bo jak teraz mam wypoczywać i najlepiej dużo nie chodzić to co będzie potem.
|
|
|
|
#1151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
do tego ciagle chlustające ulewania az do 6 miesiąca. masakra jak sobie przypomnę ale mimo tego ze teraz pewnie tez będzie ciężko cieszę się okropnie na tego dzidziusia i już się kwietnia nie mogę doczekać ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- sałatka co do tego to sałatkę jarzynowa robię rzadko ale za to różne inne często. u nas prawie co tydzień jest sałatka a czasem i w tyg. tydz temu robiłam śledziową i drugą z selerem na ten weekend planuje z wedzonym kurczakiem ogolnie uwielbiam sałatki za to ciasto jest u nas od świeta nie pieke bo nie lubie. nie kupuje tez bo dla mnie ciasto może nie istnieć zjem raz na jakiś czas kawałek
|
||
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przeciwnie, uwielbiam robić ciasta. Co chwilę robię jakieś nowe
|
|
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja jutro zaczynam 20 tydzień... Matko jak to leci okropnie... <3 Dzisiaj zawału prawie dostałam rano, standardowo po obudzeniu ręce na brzuch a tam mega twarde, wyczuwalny kształt nieregularny bardzo twardy... Myślę sobie matko znowu? Juz mam dość szpitali... Ale dotykam to dotykam i nagle bach, zniknęło. Chyba mały się wypiął do mnie nie wiedziałam, że tak szybko można czuć jak się maleństwo wypycha. No ale gdzieś się musi mieścić, a ja jak leżę to jestem wręcz wklesla, brzucha totalnie u mnie brak.---Jedzenie--- Ja mam problem spory z jedzeniem... Na nic nie mam ochoty, do wszystkiego się zmuszam.. Jem bo wiem, że muszę. ![]() ---Zakupy--- Nadal nic nie mam dla synka. Tylko jedne spodenki i bodziaki, jakoś chodzę po tych sklepach i nic szczególnie nie wpada mi w oko. Nawet czytając Wasze wpisy weszłam do dwóch lupków ale nic nie znalazłam. Dobrze, że mam jeszcze drugie 20 tygodni do porodu :p |
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ona aktualnie przebywa znów w polsce. Dalej ma zamiar szyć na rynek szwedzki, bo tam tego bardzo brakuje, ale chyba obczaja aktualnie wysyłki, bo niekoniecznie tanio to wychodzi ale ja tam jej kibicuję. Aa, oryginalne minky kosztują. .. I jak patrzyłam na ceny materiałów i gotowych kocyków "minky" np na allegro, to wychodziłoby, że szyjąca dokłada do interesu, albo jednak szyje z podróbek. .. gramatura oryginalnych to 400g/m. Materiały są głównie z craftoholicshop.com - może cię tam co nieco zainspiruje i stworzysz połączenie idealne
|
|
#1155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A wierci się jak nie wiem ![]() Dobrze, że ja z jedzeniem nie mam większego problemu. Jedynie po mleku mnie dopada zgaga, chociaż wcześniej właśnie mleko przy rzyganku mi bardzo pomagało Dzisiaj mam dzień dla siebie. Najpierw pedi, a potem z małżem na zakupy. Liczę na jakieś super dzieciowe promocje
|
|
#1156 |
|
Winter is coming
|
U mnie dzisiaj nudy w pracy więc siedzę i oglądam wózki
wpadł mi w oko baby design lupo comfort, muszę pomacać jak wygląda na żywo
|
#1157 | |||
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Cytat:
Sałatkę jarzynową dostałam od mamy w poniedziałek i zjadłam ze smakiem, uwielbiam ten smak ![]() Cytat:
![]() A ja mam odwrotnie Chciałabym by ten piękny okres w moim życiu trwał i trwał... drugi trymestr jest najlepszy, bo ustąpiły niezbyt miłe dolegliwości (czyt. mdłości, wymioty, zgaga, zaparcia), a i brzuszek jeszcze nie urósł na tyle by przeszkadzać. Jest super Cytat:
Zakupy Ja tez nie mam nic dla maleństwa. Kompletnie NIC. Ale ja się wstrzymuję z zakupami do usg połówkowego, gdy będę na 100% pewna płci. Pewnie kupię małe co nieco w grudniu. |
|||
|
|
|
#1158 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie tez dzisiaj naleśniki ze szpinakiem ale kilka dorobię z dżemem bo mam chęć straszną ![]() Cytat:
u mnie pochmurno
|
||
|
|
|
#1159 |
|
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zadomowienie
|
U nas nie było problemu z kolkami, chociaż przy kp jadłam chyba wszystko oprocz kapusty kiszonej
za to ząbkowanie koszmarne trwało rok, dobrze, że jeszcze tylko za jakiś czas piątki.Moje przeziębienie przybrało znowu na sile, idę w środę zrobić porządne badania krwi do rodzinnego a w czwartek do gina. ja jeszcze zamawiałam kocyki dla Emilki i dla chrześniaczki w firmie, co sie bellepetite nazywa ( dokladnego linka nie mam), ale z tego co pamietam, to mieli mniejszy wybor bawelny, za to minky przyjemne w dotyku, a po praniu dalej w pozradku. U mnie dopiero końcówka 16. tygodnia, ale stwierdzam, ze ta ciąża mija dużo szybciej niż pierwsza. Drugie dziecko pewnie będzie też szybciej rosło... Miłego weekendu!
|
#1161 |
|
Raczkowanie
|
oj racja, ja wogóle nie wiem, co gdzie kiedy, za 3 dni 20 tc zaczynam
a naprawde jakoś to do mnie nie dociera że już pół ciąży
|
|
|
|
#1162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie tez sie wydawalo ze nie moge mleka i jogurtow w ciazy, ale okazalo sie ze tak dziala tylko na pusty zoladek czyli nie moge rano ![]() Wrocilam bez bolu glowy!!! pysznosci...
|
|
#1163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba, ze mi podpowiecie, czy mieta (raczej ciemniejsza w sumie, taki turkus) plus chmurki czern i biel bedzie pasowac do takiego lozeczka?http://www.ebay.co.uk/itm/2217118784...%3AMEBIDX%3AIT Sciany mamy kremowe a wykladzina brazowa... Niestety jakiekolwiek zmiany nie wchodza w gre, bo mieszkanie wynajmowane. Mimo to chcialabym zeby to mialo rece i nogi
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1164 |
|
Raczkowanie
|
Neocleo ja w pierwszej ciąży byłam wniebowzięta swoim stanem,ale ta jest zupełnie inna i może dlatego tak wyczekuje końca
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
My chyba z naszym przednim łożyskiem nie wyczujemy tak dobrze kształtu dziecka
![]() tż mówi, że z jednej strony to dobrze, bo nie będę się tak zamartwiała tym, że go nie czuję, bo mam powód
|
|
|
|
#1166 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Witam w prawie zimowy dzień ☺
Nie lubię takiej pogody, wyszłam tylko do biblioteki i po drobne zakupy. Mam zupe wiec nie musze robić obiadu. Wreszcie wezmę się za sałatkę warzywna. Weekend tez podobno brzydki wiec coś czuje ze spędzę go w domu. Dziś u mnie 18 tydzień 1 dzień. Ruchów nadal nie czuję. Gin nic nie mówił d gdzie mam łożysko wiec chyba nie jest na przedniej ścianie. Młody mógłby juz dać o sobie znać. Ja sama też jeszcze nic dla młodego nie kupiłam. Teraz juz się nie opłaca i warto jeszcze ten miesiąc poczekać do czasu wyprzedaży. Może w grudniu jakąś pościel i kocyk zamówię. Tez myślę nad minki. Zastanawiam się tylko czy brać z wypełnieniem czy bez. W ogóle planuje większość gadżetów typu wózek pościel wziąć w szarości i zastanawiam się jakim kolorem ja ożywić. Waham się między miętowym a żółtym. Oba neutralne wiec jeżeli następna bedzie dziewczynka to tez będą ok. Musze wreszcie wózki na zywo obejrzeć. Chyba jednak padnie na bebetto torino 2w1. Gondola spełnia moje kryteria zastanawiam się tylko czy spacerówka tez będzie ok, bo nie chciałabym później dodatkowo kupować. |
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. Ja dzis zawitalam do pracy pozalatwiac i pozamykac wszystkie sprawy
|
#1169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1170 |
|
Winter is coming
|
kajaja zrobione
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

ja mam na 8 kwietnia a ty?

A w dodatku juz drugi weekend z kolei spedze na uczelni bo mam dlugie eksperymenty i wchodzi mi robota na weekendy 

pysznosci...