|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam taki plan a teraz kurde nie wiem 😔 boję się mówić reszcie bo niewiadomo jak to będzie jeszcze tak wcześnie..
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Ja się poratuje chyba bananem Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja poród wspominam bardzo dobrze...jak tylko weszłam na trakt porodowy to od razu zaznaczyłam że koniecznie chce znieczulenie bo mam niski próg bólowy (aczkolwiek wtedy jeszcze mimo 5 cm rozwarcia nic kompletnie jeszcze nie bolało - ot czułam takie smeranie w podbrzuszu). Położne stwierdziły że nie ma problemu ale teraz mają zmianę i po niej przyjdą i porozmawiamy. Ta zmiana trwała z pół godziny podczas której ja od zerowego bólu przeszłam do jego apogeum (naprawdę nawet najbardziej boląca miesiączka to nawet nie było 1/100 tego bólu) i jak położna w końcu przyszła to okazało się że jest już 9 cm i na znieczulenie o zgrozo za późno..no i za jakiś czas przyszły lajcikowe parte ze 3 i synek był na świecie... Bolało strasznie ale tego naprawdę już 5 minut później nie pamiętałam i co lepsze teraz świadomie chcę to przeżyć bez znieczulenia, które też nie jest obojętne ani dla nas ani dla dzieciaczków... |
|
|
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
Trusia mi o tyle łatwiej ze naprawdę zapominam, nic mi nie dolega, wieczorami jedynie chyba ze zmęczenia brzuch ciągnie.
|
|
|
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
Heeej!
Co do porodow to kolezanki wspominaja roznie znam tylko z opowiesci. Zastanawia mnie tarczyca w ciazy jak nie chorowalam to czy moze sie odezwac. Ostatnio powiedzialam znajomej o ciazy to uslyszalam, ze slub mam wymuszony! ( zareczyny dwa lata temu byly) i po co mi dziecko!? Ludzie to jednak swinie, przykro mi bylo.
|
|
#1147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mieszkamy razem tyle samo... A tylko czekam na komentarze ze wpadka i ślub z przymusu Ludzie są okropni... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1148 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piję tylko takie co sama zrobię.
Witam się ja i mdłości.. Bleee |
|
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
No my również nie tyle planowane,co dzielnie walczyliśmy o bobo.. mieszkamy razem 4 lata, zareczeni od prawie 3.. na slub czasu brakowalo, wiekszych spotkan rodzinnych, a tym bardziej wesel nie lubimy..wiec nie wiem jak rodziny przyjma informacje o szybkim slubie i obiedzie po 😉
|
|
|
|
#1151 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A gadaniem,że slub szybko, bo dziecko się nie przejmujcie. Ja ślub miałam planowany 1,5 roku wcześniej a i tak było gadanie,że bierzemy "bo pewnie w ciąży". Choć osobiście wychodzę z założenia, że jak się zaręcza,to po to,żeby wziąć ślub,a nie zaręczyć się i chodzić nie wiadomo ile. Ale to już kwestia indywidualna. Edytowane przez retro_migotka Czas edycji: 2015-12-04 o 10:44 |
|
|
|
|
#1152 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale mieszkając razem, pracując, studiując nigdy jakoś nie było "okazji" ani tak na prawde potrzeby ślubu. Teraz stwierdzilismy, ze ślub musimy wziąć, a wesele fajnie by było mieć. Kochamy sie, zyjemy jak malzenstwo takze podchodzimy do tego na zasadzie "a zróbmy też wesele, ogarniemy" ![]() Ale gdzies mam co ludzie myślą ważne że my jesteśmy szczęśliwi ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
maluch to przyspiesza i jesteśmy mu wdzięczni, bo znowu by namm kolejny rok zlecial pewnie
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też mogą pojawiać się głosy, że wpadka, ale mam to gdzieś
Dziecko jest chciane i będzie bardzo kochane, a co myślą inni jakoś mnie nigdy nie obchodziło i nie obchodzi. ![]() StayStylish, kiedy robicie wesele, jeszcze w ciąży czy po narodzinach maluszka?
|
|
#1154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W styczniu (koniec stycznia )Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdążycie wszystko pozałatwiać, żeby się powyrabiać ze wszystkim (zapowiedzi itd to wszystko trwa)?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
o zapowiedzi się nie martwcie, niby jedne muszą być miesiąc przed ślubem,a drugie z tydzień przed,ale moja znajoma zapomniała zapowiedziach w ogóle i o spowiedzi (też powinny być 2 przed ślubem),ale za ekstra opłatę ksiądz przymknął oko na wszystko... Teraz jest poza tym poza sezonem ślubnym, także z niczym ni powinno być problemu (poza pogodą). U mnie przed ślubem i weselem najbardziej teściowie byli spanikowani, cieszę się,że mam to za sobą, bo przy moim obecnym samopoczuciu nawet sobie sylwestra musiałam odpuścić ;/owocnych przygotowań.
|
|
|
|
#1157 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny! ludzie zawsze beda gadac. My braliśmy slub w 2012, tez wszyscy gadali ze dlatego że ciąża, ba nawet urodziłam 4miesiace po slubie, tylko nie wiem co dalej z "tamtym dzieckiem". Potem znowu gadali, ze pewnie nie mozemy miec dzieci, bo Filip urodził sie ponad 2lata po slubie. A prawda jest taka, ze to wszystko jest zaplanowane, zarówno pierwsza jak i druga ciąża. A teraz tez pewnie beda gadac, ze wpadliśmy bo TAKA MAŁA roznica wieku. Ja mam to głęboko w mojej szanownej .... Nie interesuje mnie co ludzie powiedza, nie dbam o to, ale mieszkam na wsi wiec od urodzenia zdazylam sie chyba przyzwyczaić, ze ludzie nie potrafią żyć swoim życiem, tylko dla rozrywki włażą z butami w zycie innych...
Nie wiem, ktora z Was mowila ze nie chce duzo przytyć tak jak jej siostra. Ja przytyłam 20kg, nie planowałam tego, potem sie okazało ze 17kg to były wody płodowe i dziecko itp, bo jak sie zdazylam po ok 1tygodniu to zostało mi 3kg, ale nadwagę miałam juz przed ciaza.
|
|
#1158 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas w miescie problemy z ksiezmi.. nie dają zgody, rozgrzeszenia..komedia.. wsrod rodziny i znajomych z tego roku mam 4 sytuacje.. dwa tygodnie temu w 7 kosciolach znajoma rozgrzeszenia i kartki po spowiedzi nie dostala, i nie zostala chrzestna..😂
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba zależy na jakiego księdza się trafi, jeden nie zrobi problemu, drugi ślubu nie udzieli, bo ma swoje zasady i koniec. Wiem, że u mnie często są problemu z ochrzczeniem dziecka jeśli rodzice nie mają ślubu kościelnego.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1160 |
|
Rozeznanie
|
Ech ludzie gadali, gadają i będą gadać.. nie ma się co tym przejmować.. przeważnie jest tak, że jak ktoś ma sam nude życie to "wchodzi z buciorami" w czyjeś, najlepiej jest stać z boku i komentować, szukać na siłę tematów do plotek.. niektórzy ludzie są beznadziejni :/
Edytowane przez silver89 Czas edycji: 2015-12-04 o 11:31 |
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też gadali, mimo że wesele planowaliśmy 2 lata (a ze szczęścia klepałam o tym na prawo i lewo
) znaliśmy się w dniu ślubu już 5 lat, to w dniu ślubu miałam tylko 21 wiosen. W ciąże zaszłam 7 miesięcy3cy po slubie, w 1 cyklu starań i poroniłam w 11 tygodniu. Drugi raz udało się rok i 2 miesiące po ślubie. Pewnie też będą gadać że wpadliśmy😹
|
|
|
|
#1162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ksiadz super podejscie... u nas zapowiedzi musza byc 3mce przed, ale wytlumaczylismy mu ze albo w styczniu przed postem, albo bierzemy cywilny, bo po wielkanocy bede w 25tc a nie chce isc z wielkim brzuchem do ołtarza... a ten ze super, ze da sie zrobic Sala, orkiestra... bylismy kilka sal ogladac, nigdzie problemu z terminem nie ma, bo to nie jest w sezonie ![]() Jedyne o co sie martwie to suknia slubna, bo nie mam zielonego pojecia ile przytyje, wiec nie wiem jak sie za to zabrac a na ostatni tydzien tez nie zostawię tak ważnej kwestii ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w razie czego mamy znajomego księdza, także liczylibyśmy na ewentualną pomoc jeśli nie dałoby się inaczej A co do sukni, to szukaj takiej, która Ci się podoba, pod koniec stycznia nie będziesz jeszcze miała pokaźnego brzuszka, tylko zaznacz w salonie, że ostatnia przymiarka będzie krótko przed ślubem, bo będzie trzeba wtedy dopasować, żeby miały to na uwadze
|
|
|
#1164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sklepach raczej robią problemy...
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę już oficjalnie dołączyć. Wizyta ok. Jest obywatel i serduszko bije. Wg usg 6t4d i termin na 25 lipca
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was dziewczyny bo gadacie jak najęte, a u mnie chwilowo w pracy młyn a i po południami jak wracam do domu to ciągle jest coś do zrobienia. Dziś idę na 20 do tego szpitala i mam nadzieję, ze jutro będę mieć dobre wieści, że torbiel się zmniejsza a fasolka rośnie w siłę.
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- CRL 6,5mm a GS 24,5 mm. Jakie maleństwo
|
|
|
|
|
#1169 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z drugiej strony, nawet jeśli nie, to i tak nic nie można już zrobić, szczepionka odpada, a z małymi dziećmi nie mam specjalnie kontaktu - znajomi, z którymi się spotykam albo nie mają dzieci, albo mają zupełnego malucha. O toksoplazmozę pytałam w sumie trzech lekarzy i weterynarza wszyscy byli jednogłośni - trudno się nią zarazić od zwierzęcia (mam niewychodzącego kota, teraz nawet dwa), ale dla pewności w ciąży lepiej sprzątać kuwetę mężem, ewentualnie w rękawiczkach, koniecznie myjąc potem ręce. Łatwiej zarazić się jedząc nieumyte warzywa i owoce lub surowe mięso.Tyle teorii, a w praktyce od małego dziecka miałam kontakt z dużą ilością zwierząt (babcia na wsi potrafiła mieć do 10 dochodzących kotów, które przygotowaną dla mnie i innych wnucząt piaskownicę uważały za własną kuwetę), ze smakiem zajadałam truskawki prosto z krzaczka i jabłka z drzewa przetarte tylko o koszulkę, a tatara i metki mogłabym codziennie - i kilka dni temu okazało się, że po tym wszystkim w życiu na toxo nie chorowałam. Możliwe, że mam wyjątkowe szczęście, chociaż z reguły mam zupełnie odwrotnie co oczywiście nie znaczy, że nie będę teraz uważać ![]() Jakie duże! Bomba ![]() Cytat:
Cytat:
na początku od samego zapachu mnie odrzucało, teraz już w sumie nie, ale jak w sobotę sobie zrobiłam, to plułam. Jak ja ją mogłam wcześniej pić, przecież jest strasznie niedobra ![]() Cytat:
|
|
#1170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego wszystkiego jak dojechałam miałam 8 cm rozwarcia i nawet lewatywy nie zdążyły mi zrobić w nocy śniło mi się, że boli mnie brzuch, ok. 6 jak się obudziłam to nic nie czułam, więc małż poszedł normalnie do pracy a o 9 zaczęły się takie konkretne skurcze, które już czułam, ale wciąż myślałam, że skoro lekarz powiedział, że u pierworódki pierwsza faza trwa ok. 10h to się nie spieszyłam małżowi zadzwoniłam, że chyba się zaczęło i dojechał do domu na 11, kiedy skurcze już miałam co 7 min. i coraz mocniejsze dojechaliśmy zaraz po 12 do szpitala, już miałam co 3-4 min. skurcze położne jak usłyszały, że pierwsze dziecko to nawet do zbadania się nie spieszyły, bo myślały, że schizuję Myślałam przed porodem o znieczuleniu, ale cóż i tak nie zdążyliby mi podać ![]() Badania na toxo mam zrobić teraz, bo wiem, że nie miałam i przynajmniej 3 razy w ciąży trzeba badać Na różyczkę chorowałam i jeszcze mnie zaszczepili, ale i tak sprawdzę na wszelki wypadek no i obowiązkowo antygen HBS, bo mój tata i brat mają, więc zarazić się mogę---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
wprawdzie mała nie jest na nic uczulona, ale na początku brzuszek jest tak wrażliwy, że byle co i boli i nie może kupy zrobić i gazy :/ cokolwiek innego zjadłam był problem, więc wolałam uniknąć jej męki a moich nerwów
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

aaa wyglądałam już mamie i siostrze o ciąży
za tydzień roczek młodego i nie wiem czy mówić reszcie rodziny czy poczekać może moi nie wyglądają rodzinie Tz?

znam tylko z opowiesci. 

a na ostatni tydzien tez nie zostawię tak ważnej kwestii 
z drugiej strony, nawet jeśli nie, to i tak nic nie można już zrobić, szczepionka odpada, a z małymi dziećmi nie mam specjalnie kontaktu - znajomi, z którymi się spotykam albo nie mają dzieci, albo mają zupełnego malucha.
bo wszędzie toksoplazmoza albo inne ustrojstwa...
w nocy śniło mi się, że boli mnie brzuch, ok. 6 jak się obudziłam to nic nie czułam, więc małż poszedł normalnie do pracy