|
|
#1141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tendencja, tendencją ale jeśli jest to dlugotrwałe to nie jest normalne ![]() Nie mialam prądu 15min, w całym bloku nie było prądu. Dziwnie się czułam
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super.Kciuki za wizytę ![]() Też nie lubię jak prądu nie ma ale tylko jak jestem sama w domu. |
|
|
|
|
#1143 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oczywiście bylam sama w mieszkaniu :/
Zmykam ogarnąć jedzenie do pracy i zbieram się do spania. Nagle senność mnie dopadła, jutro muszę być w pracy na 8 sama jestem w biurze z mojego działu :/
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1146 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A dzieci są niesamowite. Czy infekcja czy nie ochota na harce jest zawsze ![]() Może lepiej nie posyłaj jej od razu do przedszkola po tym antybiotyku, bo osłabiony lekiem organizm pewnie znowu coś złapie... Cytat:
U mnie na wsi stosunkowo często się zdarza, że prądu nie ma. Ostatnim razem po wichurze nie mieliśmy prawie 3 doby. Masakra, ciężko bardzo bez prądu tym bardziej, że ja w kuchni nic nie mogłam zrobić. |
|||
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nadrobiłam w końcu pędzicie jak szalone nie nadążam. Ja ostatnie dni miałam pełne wrażeń. Znowu nawrót tych samych dolegliwości kłucie i bóle w nadbrzuszu duszności zalewające mnie poty oraz szybki i płytki oddech. Szybko do mojego gina i tak pod względem ginekologicznym wszytsko ok kazał mi udać się do internisty a jak oleję sprawę to wrócić do niego i mnie położy na oddział i zrobimy od nowa badania. Poszłam do mojej doktor obadała mnie przeprowadziła wywiad i dała skierowanie do szpitala - podejrzenie zatorowość płucna. Rano na SOR ale nie wzięli mnie na oddział tylko porobili wszystkie badania pod kątem tej zatorowości, ale na szczęście została ona wykluczona. Ale za to okazało się że mam kamienie na woreczku żółciowym, i nadaje się to już na operację ale ze względu na ciąże nie mogą wiadomo. Mam być na diecie zero smażonego, tłustego i unikać a w szczególności żółtek. Jak objawy będą się powtarzać to do szpitala i tylko leczenie zachowawcze. To tyle u mnie. Widzę że chłopaki nam się ujawniają na wątku i super Trzymam kciuki oczywiście za następnę ![]() Dziewczyny śliczne macie brzuszki u mnie też już powoli coś widać ![]() U nas też imiona już wybrane dziewczynka będzie Zosia a chłopiec Antoś
|
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
śliweczka ja też w kuchni płytę i piekarnik mam na prąd, czajnik też oczywiście elektryczny :P
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Oby dieta i leczenie zachowawcze pomogło Zresztą musi tak być.
|
|
#1149 |
|
Konto usunięte
|
monini ale się u Ciebie porobiło
![]() Zdrówka życzę ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Madzia, ja to samo plus jeszcze ogrzewacz wody, zmywarkę i mikrofalówkę. Nawet się herbaty nie dało zrobić i pozmywać...Mieliśmy wymówkę żeby stołować się na mieście
|
|
|
|
#1150 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ja dziś cały dzień poza domem. Mąż miał wolne, więc został z Zuzią a ja musiałam pozałatwiać trochę spraw. Przy okazji wreszcie ogarnęłam prezenty na święta ![]() Myślałam, że już mogę zapomnieć o mdłościach, ale nie,nie, tym razem nie ma lekko. Jadąc samochodem nagle oblał mnie zimny pot i zrobiło mi się tak strasznie niedobrze. Wjechałam w jakąś boczną uliczkę i zatrzymałam się... ledwo zdążyłam otworzyć drzwi i... Nagle wszystkie dolegliwości przeszły i pojechałam dalej ![]() Także dziewczyny z mdłościami, które są już w tych starszych tygodniach łączę się w bólu!!! Mam nadzieję, że po porodzie nam przejdzie Aniu bardzo mi przykro z powodu kotka ![]() Jutro widzę znowu niezły wysyp wizytujących! Ja rano jadę na badania. Mam nadzieję, że to moje TSH wzrośnie
|
#1151 | |
|
Ania
|
Cytat:
no to nieciekawie:/ oby wszystko bylo w porzadku
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1152 |
|
Zadomowienie
|
monini zdrówka kochana
|
#1153 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evelinke super , że z maluszkiem ok ania230 fajnie, że randka się udała Jak swędzi sam brzuch to spokojnie, skóra się rozciąga. Jak wszystko inne będzie swędzieć to koniecznie badania na AST i ALT, mówię z doświadczenia Cytat:
Cytat:
przytulam Cytat:
![]() Cytat:
kciuki za badania ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- mi dziś ulżyło, udało mi się pogadać z nową gin, wiem czego oczekiwała, dogadałam się udało mi się również zapisać na usg prenatalne na jutro , wszystko zaczęło się układać powoli
|
|||||
|
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1155 | ||||
|
Zakorzenienie
|
zjadłam kanapkę z makrelą, wypiję herbatę i idę spać.
Wysmaruje się olejkiem ![]() Dziewczyny a jak to jest z tymi rozstępami jak już się ma to pewnie się pojawią dodatkowe. Tż jutro jedzie ze mną na wizytę i się zastanawiam czy nie zjeść czegoś słodkiego żeby tak szalała ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
Jak kupisz raz to będzie Cię ciągało żeby znowu kupić ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Dziewczyny jeszcze raz Wam dziękuje wszystkich z osobna Dobrze że w domu są jeszcze inne koty, więc miłość przeleje się na nie ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- te ubraneczka są takie malusie ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- u mnie w domu właśnie taka się robi i cebulka jeszcze obowiązkowo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() ![]() ![]() Moja o 18.00
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2015-12-17 o 23:25 |
||||
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest coś takiego jak cholestaza. Pojawia sie najczęściej po ok 30tc. Swędzi całe ciało i objawia się głównie w nocy. Ja to miałam. Straszna przypadłość. Wtedy w pierwszej kolejności sprawdza sie enzymy wątrobowe o których pisalam choć wiekszość lekarzy uważa że wystarczy sama bilirubina, ale to jest błąd. Bilirubina może byc w normie a enzymy podwyższone. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- I ja trzymam kciuki za wizyty, moja o 16:40 |
|
|
|
|
#1157 |
|
Rozeznanie
|
Witam się oficjalnie w drugim trymestrze
czujemy się fantastycznie!wczoraj kupowałam już ryby na święta i kupiłam przy okazji matiasy i zrobiłam na dziś sledzie w smietanie i ziemniaczki w mundurkach mmmmmm kupiłam też wędzonego morszczuka, fantastyczny taki mokry, mmmMmmMmmMM i zjadlam wieczorem buleczki z rybką Mam nadzieję, że doczytam to co naskrobałyście, bo mignęło mi,że jakieś chłopaki się ujawniły na usg!!!!! gratuluję udanych wizyt. Wczoraj odebrałam wyniki PAPPA. Wszystko ok niskie ryzyko czegokolwiek..
|
#1158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rany, Ty to się najeździsz po szpitalach... Ale dobrze, że najgorsze się nie sprawdziło! Trzymaj się! ![]() Cytat:
E, to słabo z tymi mdłościami Mi na szczęście przeszło (odpukać! )Trzymam kciuki za TSH ![]() Cytat:
![]() Narobiłyście mi smaka na wędzoną rybę! Dopisałam sobie do dzisiejszej listy zakupów ![]() Powodzenia na wizytach!
|
|||
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
helooo
wczoraj te wyssały ze mnie całą energię i przed 22 ja już spałam ![]() MONINI współczuje Ty to się nachodzisz po tych szpitalach ale najważniejsze że z dzidzią ok. reszta tez się na pewno ułoży ![]() ANUSZKA - ah te mdłości łącze się z Tobą w bólu!! kciuki za TSHLALA gartuluje II trymestru ![]() kciuki za wizytujące dziś niech się Wam dzieciaczki ujawnią
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Zadomowienie
|
Monini strasznie ci współczuję!
|
|
|
|
#1162 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tak się ostatnio zastanawiałam jak to u mnie będzie... Mam dwa koty niewychodzące. Kuwetę ze żwirkiem w łazience. Koty lubią włazić w nocy do łóżka. No i w ogóle te włosy wszędzie... Troszkę mi do tego wszystkiego wizja noworodka czy raczkującego niemowlaka nie pasuje (oczami wyobraźni już widzę zabawy w kuwecie ). Dodam, że to ogromne i włochate kociska (maine coony), samiec waży ponad 8 kg , więc taki malutki, 3 kg. człowieczek to będzie przy nim kruszynka, jakby tak kot chciał się na nim położyć to...Cytat:
*** Olinka, jak Ty się dzisiaj czujesz? Przechodzi coś? |
||
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przy starszych dzieciach, jak były malutkie, nie miałaś kota? Może jakoś inaczej się zachowują przy płaczącym małym człowieku, ale nie wiem, nie mam doświadczenia w tym zakresie Ja strasznie żałuję, że odkładałam decyzję o psie, planowałam mieć psa przed dzieckiem... Chociaż nie powiem, jeszcze mi się gdzieś w głowie kołacze myśl o przygarnięciu jakiegoś kilkuletniego ze schroniska
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zaczynam się poddawać wcale nie jest lepiej glowa mi pęka nie czuje smaku ani zapachu!
|
|
|
|
#1165 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Gratuluje ujawnionych chlopaczkow ![]() Ja wlasnie czekam na wizyte w szpitalu (irlandzkim) - taki wywiad srodowiskowy bo wizyty odbywaja sie raz w szpitalu raz w u lekarza pierwszego kontaktu, tzn w wiekszosci z polozna jak ciaza przebiega prawidlowo. Ciekawe ile bede czekac, podobno z rana idzie szybko, a popoludniu czeka sie min 3 h :/ Dzis nie zobacze maluszka bo tutaj rzadko robia usg :/ boje sie tylko zeby sie dogadac, bo wiadomo mam angielski komunikatywny, ale nie wszystko moge zrozumiec, szczegolnie jakis medycznych zwrotow. Eh... Ciezkie zycie na emigracji
|
#1166 | |
|
Konto usunięte
|
Kilkuletniego ze schroniska bym raczej nie polecała. To są psy w większości z przejściami.
Moja mama wzięła 3-letniego kundelka ze schronu i powiem Ci że ciężko z nim było na początku. Miał wielką awersję do mężczyzn, a do wszystkich wielki brak zaufania. Wg. mnie był bity. Opatrzył sobie moją mamę i chodził za nią krok w krok, gdy szła do pracy dostawał szału. Jakikolwiek mężczyzna- nawet mój tata- nie mógł go przez rok nawet dotknąć, bo by ugryzł ze strachu. Jak się zbliżał to zdarzało się że pies sikał ze strachu. Do moich dzieci nigdy nic niepokojącego nie przejawiał ale wolałam żeby go omijały. Teraz już jest ok., piesek się oswoił i chyba w końcu nam zaufał. Zachowuje się normalnie i cieszy się na widok wszystkich domowników i rodziny. Dzieci mogą go nawet nosić. Jednak ze 3 miesiące temu mój tata wyjął przy nim pasek ze spodni i pies zaczął warczeć i szczekać... Nie wiadomo co w życiu przeszedł i co może wywołać u niego strach lub agresję... A koty mam odkąd dzieci już były starsze, doświadczenia w kwestii noworodek/niemowlę <-> kot domowy, niestety nie mam... ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2015-12-18 o 09:25 |
|
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle nie mam temp. Juz robię wszystko. Boje się ze to zapalenie bakteryjne i zaszkodzi dziecku
|
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a szczeniak w tym momencie odpada, ech.
|
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Jestem już po wizycie Wzięłam ze sobą męża, aby mógł zobaczyć naszego szkraba na "żywo", a nie tylko na zdjęciach Wszystkie pomiary usg pierwszego trymestru są ok, zostały wykluczone jakiekolwiek wady genetyczne Ma niecałe 8 cm i nawet nam pomachał
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIA a które to wasze dziecko? U nas drugie wiec też inaczej
![]() KANWA po kilka sztuk 56, a więcej 62. Sporo jest unisexu szczególnie w tych początkowych rozmiarach. KOCURO przytulam KASKa u mnie podobnie z ciuszkami. jak bedzie dziewczynka to dokupie. MONINI ale przejscia. dbaj o siebie! LALA witamy ))brawo za wyniki!Ja o 13.30 endo mam. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

A dzieci są niesamowite. Czy infekcja czy nie ochota na harce jest zawsze 

Oby dieta i leczenie zachowawcze pomogło
Nagle wszystkie dolegliwości przeszły i pojechałam dalej 

). Dodam, że to ogromne i włochate kociska (maine coony), samiec waży ponad 8 kg