![]() |
#1141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
Cześć Dziewczyny, na dzień dobry bardzo Wam dziękuję za życzenia urodinowe, miło bardzo, że apmiętałyscie! Kostka, nie było mnie tu długo, dlatego nie udalo mi sie tego zrobić na czas...Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, obyś miała łatwy poród, była szczęsliwa i zdrowa a wraz z toba twoje Maleństwo! chciałam Ci posłać sms-a, ale nie mam twojego numeru...
A ja urodziny spędziłam u moich rodziców, tak jak pisałam wam wcześniej u nas rozbijali piony. i dobrze ze sie ewakuowałam z filipkem, bo ekipa siedziała od 9 rano do 14, oczywiscie brak wody itp. Dobzre ,ze TŻ siez nimi meczył. No i musze mu zwrócić honor - tapeta porzykloejona jeszcze następnego dnia ![]() Widze, że tu u was takie niespecjalne humory spowodowane "stosunkami międzyludzkimi", ja co prawda nie z tego powodu, ale też czuję się kijowo, ale z powodu fizycznego. Głupio o tym mówić, ale jesteście juz prawie jak rodzina, więc....Hmmm...przez całą ciażę, nie miałam najmniejszego problemu z ustrojstwem jakimi są hemoroidy, czytałam wszystkie porady dla ciężąrnch w tej kwestii i zastanawiałam się co to są te hemoroidy, nie zrobiły mi sie nawet podczas porodu, ani po nim. Lekarka i połóżna stweirzdiły, że "mam piekne krocze(cokolwiek to znaczy w terminologi położniczej) i żadnych żylaków, iwęc rana slicznie i szybko sie wygoi". I faktycznie tak było. Niestety jest prawe 6 tyg po porodzie a mi jakieś dziadostwo na tyłku wyrosło!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() A zmieniajac temat na bardziej przyjazny, umieszczam aktualne zdjęcia mojego Hamsterka Kluseczki! Rosnie w oczach i waży juz prawie 5 kg (4,8 kg - dane z piątku)
#1142 |
Zadomowienie
|
Hey Meme!
Ślicznie wyglądacie Ty i Filipek! Jeżeli chodzi o hemoroidy to nie wiem dlaczego to Ci się zrobiło dopiero teraz. ![]() ![]() Pozdrawiam Cię i Twojego Kluseczka ![]()
#1143 |
Zakorzenienie
|
Meme, ja tak mialm po porodach, tez mialam hemoroidy. Balam sie cokolwiek stosowac a bolalo jak nie wiem! Moja mama powiedzial mi o takim sposobie domowym: smarowac te hemoroidy prawdziwym miodem. Robilam to i po krotkim czasie minelo. To moze glupio brzmi, smarowac sie w tylku miodem
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Przyczajenie
|
Witam!
Dzisiaj zalogowalam się na forum wizaż'u, ponieważ dużo ciekawych spraw można na nim wyczytać. Zupełnie przez przypadek. Znam juz te ból h...ów ![]() Pozdrawiam gorąco Nata. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzieki za wszelkie rady! Czyli, że to jednak jest "to"? Ueh! Szlag mnie trafi, jak nie urok, to sraczka!
![]()
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meme. bidulko, znam ten bol. Mnie po porodzie takie cus wyskoczyło ze .... ![]() http://www.onclinic.pl/pl/proktologia_hemoroidy.php |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
witajcie
meme piękne zdjątka ![]() ![]() ![]() dzisiaj ma byc u nas cieplutko ok 17 stopni mam nadzieje ze tak będzie bo chce wziąc moją kruszynke na spacerek wiecie co jestem troche przerazona mooj robaczek zwykle budzil sie w nocy 2 razy na jedzonko i zaraz szedł spac ale od 3dni budzi sie o 4 nad ranem i....chce sie bawic! próbuje gaworzyc smieje sie chce sie nosić ogladac mieszkanie słuchac grzechotki i zasypia dopiero o 6 rano mam nadzieje ze to przejsciowe bo jakby nie było to jest troszke męczące zwłaszcza ze robie to z zamkniętymi oczami bo jestem taka senna ide na śniadanko zajze poozniej
#1148 |
Zakorzenienie
|
a tak w ogole to Meme super wyglądasz
![]() ![]() Super ze synus tak Ci fajnie rosnie, moja malutka nie osiągnela nawet jeszcze wagi urodzeniowej a ma juz 2 tygodnie, serce mi sie kraje jk patrze ba tą chudzinke ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulko, według mnie 60 do 90 ml 6 razy na dobę, biorąc pod uwagę niską masę ciała, wygłodzenie / tak, ja bym dokarmiła, zresztą syna dokarmiałam na polecenie lekarza właśnie z tego powodu, może zacząć od Alprem, mleka dla wcześniaków..my tak zaczęliśmy, bo Łukasz też nie mógł osiagnąć wagi ur./.
Z czasem powinnaś zauważyć wzrost apetutu malutkiej ![]() ![]()
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
Mariqo dzieki
![]() Ja juz sie pare razy złamałam i podałam jej mleko NAN HA, takie juz gotowe w malych buteleczkach, tylko w zasadzie to nie wiem czy to mleczko jest dla niej odpowiednie i najlepsze, mam nadzieje ze lekarz cos podpowie bo nie chce eksperymentowac na małej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu, a ile ona jednorazowo zjadła tego mleka? i jak się po nim zachowywała, tak mniej więcej po półgodzinie- 45 minutach? nie płakała?
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Oj różnie, raz wypila 90 ml, a raz tylko 30.... nie płakała po nim wiecej niz normalnie, jedyna róznice zauważylam w kolorze i zapachu kupek. Tym mleczkiem byly dokarmiane dzieci w szpitalu bo ponoc jest dobre, dlatego jej go podałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Wtajemniczenie
|
W ilości jednorazowo widać, niunia zjada normalnie, raz ma chęć na więcej, raz na mniej- jak każdy
![]() Piszesz, że zmieniły się kupki, niepokojąca zmiana to obserwowany kolor podchodzący pod zgniłozielony, ale oleista, rzadka konsystencja, ze śluzem, zapach ostry, drażniący- jeśli mała ma takie kupki, to mamy przyczynę płaczu. Prawdopodobnie to alergia, bądź też nietolerancja pokarmowa i towarzyszący jej ból brzuszka, być może też i słabe przybieranie na wadze jest tego wynikiem. Natomiast jeśli kupka, jak kupka ![]() ![]() ![]() Napisz nam, co poradził pediatra
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meme śliczny Filipek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Wtajemniczenie
|
Ja w przelocie pisze bo mam urwanie głowy: kredyt, bo kupujemy nowy samochód, konsultacje w szkole i inne ******ły.
Meme sliczna z ciebie mamusia z równie uroczym synkiem. U mnie nawet nieźle. Koleja burza ucichła. Julka śpi w nocy po 5 h z czego sie strasznie ciesze. Nadal ma kolki ale jakos dajemy rade. W dzień nie spi ale taka juz chyba jej uroda. Kostka gdzie jesteś? Urodziłaś? Kurcze tylko jeszcze jedno? Krwawicie jeszcze dziewczyny? Za mnie ciągle się leje. Mój gin mówi że musi być przerwa miedzy krwawieniem po porodzie a miesiaczką. Nie miałam przerwy a wydaje mi się że teraz to mam okres bo krew troche inna i w większej ilości. Już sama nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Joasiu jestem cały czas niezmiennie, nadal z brzuchem ![]() Czytam Wasze posty ale się nie odzywam, bo nawijacie o maluszkach, a ja jeszcze nie mam w tej sprawie nic do powiedzenia. Meme, dziękuję. W tamtym tygodniu wysłałam Ci sms-a, więc powinnaś mieć mój numer. A Ty i Filipek.....cudo ![]() Kasiulka jak poczytasz książeczkę i zastosujesz to daj znać czy Ci się powiodło ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Wtajemniczenie
|
kostko to ze jestes jeszcze tak niecalkiem mamusia to nie znaczy ze nie mozesz nam pisac i przypominac jak to bylo w tym stanie gdy dzieciatko jeszcze spokojnie siedzi sobie w brzusiu. pewnie daje ci popalic. jak sobie przypomne ten bol kiedy Wiktoria wbijala mi nozki w zebra lub wciskala je gdzies tak pod zebra to az mnie skreca. przez otatnie dwa miesiace ciazy nie moglam za dlugo siedziec. wolalam pozycje stojaca lub lezaca. do samego konca nogi mi nie puchly. dziekuje za to bogu bo nie chcialam kupowac butow koszmarnej wielkosci i to w zimie. moj gin kazal mi jeszcze wiecej chodzic a ja smigalam po bazarkach jak nakrecona.
a jak tam u ciebie? czy dzieciatko jest spokojne czy tez daje znac bolesniej o sobie
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zadomowienie
|
CZeść Dziewczyny, jak sie dzis macie? Mam nadzieje że u wszystkich w miare dobrze. Wiecei może co sie dzieje z Kostką? Kto, wie, moze juz "powinęła"?
Malina, dzięki za porady w sprawie avataru! Kasiulka, co do naszych pięknych tyłeczków, to powiedz, pomogły ci te czopki? Ja juz dzis czuje sie duzo lepiej, właściwie, to bez porównania z wczoraj, i zastanawiam się czy te moje bolączki, to faktycznie przedstawiciel rodziny "hemoroidus upierdliwus" czy tylko jakieś chwilowe niedyspozycje spowodowane "przytkaniem się". A Malina! Mój filipek budzi sie dokładnie jak twój Tomcoi, z tym samym zamiarem: zabawa!!! dokładnie o 4 rano jest pobódka, karmienie, odkładanie do łóżeczka z nadzieją ,ze mały zasnie. Nie zasypia - zaczyna kwękać i mekać, wiec karmimy się drugi raz i znów odkładamy do łózeczka, co po raz kolejny okazuje się nieskuteczne, bo Filipek jest już rozespany i gotowy do życia. Dziś, po kilkurazowych odkładaniach do łóżeczka wzięłam go w końcu do nas do łóżka, zgasiłam lampke nocną i wtedy - płacz.Niuniek nie pomagał, głaskanie tez nie. Zapaliłam lampkę- w momencie spokój i uśmiech na ustach, zadowolona znów zgasiłam lampkę i znów bek. Znów zapaliłam i znów maly zadowolony wpatrujesie w kolorowa poszewkę poduszki. Zostawiłam zapalona lampkę i zasnęłam, Fifek też ale nie wiem kiedy, bo przecież wzór poduszki jest niebanalnie interesujący... ![]() W ogóle, diewczyny, ja nie wiem czy też nie bede muiała dokarmiać Fifka butlą, on ma taki spust, że moje biedne piersi nie nadążąją w produkcji! Zwłaszcza, kiedy nie śpi domoga sie cyca co 10-15 min.!!!!Piję hektolitry bawarki, mineralnej, nie głodze się, zeby tym to było spowodowane, a temu wciaż mało! Boje sie gdzieś wyjsć, bo nie wiem czy starczy mi pokarmu na odciagnięcie, a jak odciągnę, to nie bede miała czego mu dać. Myślałam, że może z moim pokarmem jest cos nie tak, ze za malo tresciwy, ale jak dziecko po 5,5 tyg wazy prawie 2 kg wiecej od porodu, to chyba nie jest to objawiem niedożywienia!Ze szpitala wychodził z wagą 3080kg, dziś wazył 4,8 kg,no to raczej przybiera na wadze! Ide za tydzień na szczepienie , to sie dowiem czy go dokarmiać. Z jedej strony bym chciała, ale z drugiej troche sie boję, że całkiem przestanę karmic piersią. Kasiulka a Ty karmisz piersia prawda? Małą dokarmiasz wg wskazań lekarza, czy sama wzięłaś sprawy w swoje rece, bo doszłaś downiosku, że mała jest głodna? A jak juz jesteśmy przy jedzeniu i kupkach (hahaha! dziewczyny stało się! kupki naszych dzieci, stały się tematem przewodnim naszego życia!!!), Mariqa, jak wygląda taka niepokojaca kupka? U Fifka pare razy zaobserwowałam takie jakieś włókna w kupce(jakby przeżuta trawa),albo właśnie olesitą zółtą kupeczkę, ale zapach byl jak najbardziej ok(o ile kupka mozem ieć zapach ok...),to jakaś alergia? Aż sie boję! Na dodatek cały czas ma na buzi takie krosteczki jakby potówka,albo kaszka (ja też mialam cos takiego jak byłam mała), myślałam ,ze to skaza białkowa, ale ta objawia sie szorstkimi policzkami i w o góle sucha skóra, Mały tego nie ma. ![]() ![]() Joasiu, powiem Ci szczerze, ze u mnie juz dawno skończyło sie krwawienie, tak ok.3 tyg,zresztą ja w ogóle niem iałam takiego typowiego krwawienia ( no tylko przez pierwsze 3-5 dni po porodzie), potem juz chodziłam tylko z wkładką. Nakupowałam tysiace podspasek , kiosk moge z tym otworzyć a zużyłam moze jedna niecałą paczkę...teraz juz nic ze mnie nie płynie, no moze tylko taka woda, przeżroczyto żółta. Ciezko mi powiedzieć, cz w twoim przypadku to juz okres, ale wydaje mi sie, że ty wiesz najlepej, jeśli widzisz i czujesz różnicę, to w koncu twój lekarz moze nie mieć racji, i moze faktycznie u ciebie to juz okres? A jak rana po operacji, zagoiło sie już? Lepiej już od tego czasu co pisałaś? Ja idę do gina w środę, z jedej strony sie cieszę ,ale z drugiej boję. Już drug raz próbowlismy z mężem "pospółkować"( w piatek była w mieście, kupiłam dwa komplety zabiście super bielizny - ecru i czarnej i rewelacyjne sweterki fanatastycznie podkresljace moje dojne cyce!!!), ale nic z tego nie wyszło, nie wiem czy to bariera psych, czy coś faktycznie, mam wrazenie, jakby mnie zaszyli całkowice w srodku.... ech te nasze babskie bolączki, a faceta, jak głowa boli, to tragedia naradowa, bo o n cierpi! ![]()
#1159 |
Wtajemniczenie
|
meme nie obraz sie ale z twoimi ozkami cos chyba nie tak
![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Rzabbocop
|
Meme jeśli mały jest w 6 tygodniu i je co chwilę, to znaczy, ze ma tzw skok wzrostu i zamawia sobie amciu z piersi na przyszłość za kilka dni to się unormuje jak piersi dostosują podaż do popytu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zadomowienie
|
Tiaro, czuję się bardzo dobrze. Ostatnio nogi zaczęły mi puchnąć, ale tylko trochę no i prawa ręka często mi drętwieje. Brzuch nadal wysoko, jeszcze się nie obniżył
![]() Malutka śmiga nogami ile wlezie, czasami tak je rozstawi, że brzuch robi się dosłownie kwadratowy i widać tylko wystające stópki za które można ją łapać ![]() Ogólnie wszystko przygotowane, tylko czekam, ale staram się o tym nie myśleć ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kostka, sorki , ale nie dostałam od ciebie żadnego sms-a, własnie sprawdzałam jeszcze raz, no chyba, ze ze mna coś jest bardzo nie tak! ![]()
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
Kostko, melduj na bieżąco jak sie czujesz, bo to ze jeszcze jestes 2 w1 to nie znaczy ze nie jestes mamusia
![]() Joasiu ja krwawie cały czas i to od kilku dni coraz mocniej, w dodatku boli mnie w dole brzucha i przy siusianiu, zastanawiam sie nawet czy nie zgłosic sie do mojej ginki ![]() Meme czopki pomagają doraźnie, w zależnosci od stopnia zaawansowania tego cholerstwa, a co do diagnozy to jesli w tyłeczku masz taki łatwo wymacalny guzek to niestety najprawdopodobniej jest "to". ![]() A jeszcze jedno, odnosnie wypryskow na skórce. Moja mała miała taką suchą łuszczaca sie skórke, szczegolnie na raczkach i nóżkach. Bylismy u pediatry i powiedziała zeby absolutnie nie oliwkowac ani nie kremowac dziecka, a do mycia nie używac żadnych mydeł tylko hipoalergicznego żelu Vitella i wiecie co - wszystkie te suchosci znikły (tfu tfu) i Oliwka ma śliczną skórke. Czasem jej sie pojawia jakies drobne krosteczki na pupci, ale traktuje je Bepanthenem albo Sudocremem i znikają. I to są jedyne kosmetyki mojej corki - zel do mycia i krem do pupy, nic wiecej nie używam i jest super. |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zadomowienie
|
Meme, sprawdzałam raport i dostałaś sms-a 22 marca o 10:50. Jakby co to puszczę Ci sygnał i będziesz mieć mój numer.
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmmm...ale ja naprawde nie dostałam tego sms-a ![]() ![]() Caluski! ![]() Ps od Mariqi- Meme, wyslij nr w PW do Kostki ![]()
Kategorycznie odmawiam dalszego rozmnażania ![]() FILIPEK http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png MADZIA http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2006-03-27 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Wtajemniczenie
|
wież mi ze warto ten czas poswiecic na spokojne ogladanie filmow na dvd, relaks i ksiazke. bo potem juz lekkie urwanie glowki. jeszcze tylko kilka dni i skonczy sie laba. twoje dzieciatko chyba szykuje ci niespodzianke na ostatnie dni marca. jak dobrze pojdzie to na pierwzy spacer pojdziesz z malenstwem jajka poswiecic w kosciele. a przy okazji pierwsze chrzciny odbebnisz
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Wtajemniczenie
|
kasiulku proponuje abys jednak zglosila sie do ginki. kiedy zaczynaja sie problemy przy siusianiu to juz mozemy mowic o zakarzeniu. prawdopodobnie nie bedzie to nic strasznego i wielkiego. skonczy sie na tabletkach i przemywaniu tantum rosa. u mnie powracaly te problemy z pieczeniem podczas siusiania jeszcze ze dwa razy ale wystarczyl dobry plyn do mycia i po klopocie.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Zadomowienie
|
witajcie
meme moze te nasze lutowe chłopy to wszystkie takie imprezowe ![]() joasiu ja tez nie krwawie juz od tygodnia i tez ciezko nazwac to było krwawieniem tak jak meme krwawilam tak przez 7 dni potem juz lekko plamiłam na twoim miejscu poszłabym do gina bo krwawisz juz bardzo długo i tracisz przy tym sporo krwi co nie jest zdrowe dla organizmu lepiej miec pewnosc ze wszystko jest ok,niechce cie straszyc ale tak długie krwawienie moze byc oznaka rozkurczającej sie macicy chociaz mam szczerą nadzieje ze w twoim przypadku tak nie jest . Kostko jeszcze kilka dni a napewno dołączyc do naszego grona juz rozdzielonych puki co ciesz sie spokojem i przespanymi nocami ![]() ![]() Jutro ide z moim bąbelkiem na pierwsza wizyte do lekarza bedzie go wazyc mierzyc i takie tam pewnie wazy sporo bo jak trzymam go 1h na rekach to okładam je poozniej lodem ![]() no ide spac bo robaczek obudzi mnie o 3-4 i juz pewnie nie da spac dalej papapap ![]()
#1169 |
Zakorzenienie
|
Kostko odpoczywaj póki jeszcze możesz
![]() ![]() Jeżeli chodzi o krwawienie to jeszcze ze mnie leci, ale jestem dopiero 9 dni po porodzie. Kasiulko może położna Ci coś poradzi, napewno Cię oglądała przy wizycie. Ja już moge siedzieć i dość dużo chodzić, codziennie lepiej czuje się fizycznie. Kostko co mówi Twój lekarz? Jak się czujecie z maleństwem? Czasami łapie się na tym, że chcę coś powiedzieć do brzuszka, pogłaskać go, a tu został mi tylko flak. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Platku a po czym poznajesz ze małego brzuszek boli? Bo ja nie umiem kompletnie odróżniac po płaczu o co chodzi Oliwce, przed chwilką udalo mi sie ją uspic, walczyłam od 11:00, non stop noszenie na rękach, cycek, a co ją tylko próbuje odlozyc do łóżeczka od razu jest ryk ![]() Dzis rano byłam na pierwszym spacerku po porodzie, ale sama bez malej (tesciowa przyjechała na chwile popilnowac) i powiem Wam ze czułam sie jak stara babcia - 15 minut spacerowania dało mi tak w kosc ze ledwo sie dowlokłam do domu, spocona jak mysz ![]() ![]() Płatku moj brzuchol tez byl flak ale używam takiego pasa sciągającego jak po operacjach i z dnia na dzien jest coraz lepszy. Za to waga od paru dni stoi w miejscu, mimo ze jem w sumie niewiele i same lekkostrawne rzeczy. Musze zrzucic jeszcze 12 kilo zeby wrócic do starej wagi.... tylko jak to zrobić? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.