|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze frustracje seksualne, czyli zrzędzenie i gawędziarstwo level hard.
Atakujesz mojego Misiaczka, licz się z tym, że tylko czekam na moment, żeby przegryźć Ci aortę.
Chociaż Zev, zbliżający się do taktyki "ooo, laska, może być ![]() Cytat:
Prawie taki. Chodziło zdaje się o to, że gość nie wysyłał ich w ogóle, więc uznała, że nie ma poczucia humoru i mu nie zależy i go olała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz na myśli ten z horoskopem? tamten był dobry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 | |
Konto usunięte
|
Piękny ![]() ![]() ![]() Też bym go sobie wrzuciała do podpisu, ale połowa wizażu automatycznie by mnie dodała do ignorów. Cytat:
Lepszym byłaby strona rajstopowych fetyszystów, ci najbardziej wkręceni w klimat piszą wprost, że gołe damskie nogi są obrzydliwe. Ale jakoś nie rezygnuję z seksu, przynajmniej nie z powodu obaw, że przypadkiem na takiego trafię i on w dobrze wierze będzie swoje zażenowanie latami ukrywał. Na początku zawsze jest skryta. Zaczyna się od poetyckich opisów i gorącego uwielbiania, z czasem wychodzi, że te &@%* nie doceniają wrażliwych chłopców. Gdzie? Gdzie? Gdzie??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
o ten chodzi? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=840712
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 | |||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Damn... trzeba było dodać muzyczkę. E, nie. Cytat:
Cytat:
Chociaż w sumie to miałam taki etap. Ból dupy, że żaden chłopak, bujający się z chłopakami podwalającymi do moich koleżanek nigdy nawet na mnie nie spojrzał. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
& obrazki w podpisie nie zadziałają, wizaż przebiegle to uknuł. Cytat:
Cytat:
Założę się, że nigdy wcześniej nie przyszło Ci to do głowy. Daj tej myśli zakiełkować... Cytat:
Nie mam pojęcia. W otchłani wizażu. Jeśli sobie przypomnę, kto tam pisał, to może wyśledzę. Acz obawiam się, że zerknęłam i poszłam w cholerę. To było przed wykładami jakie dostałam na wątku o randkach internetowych "ja lecę na chude, więc brałbym tylko chudą, a Ty się ogarnij z tym fetyszem na języki, bo facet może za 20 lat alzheimera dostać i zostaniesz sama", to chyba było zbyt dawno, żebym pamiętała ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
męski biust. to bym doszła tak mocno, że by mnie do szpitala zawieźli. to, że tyjąc, przyjęłam kształt niemalże identyczny do jego znienawidzonej babci i jak raz to zobaczył, gdy stałam tyłem, to biedak nie może tego odzobaczyć. a mi odchudzać się nie wolno, bo ana. więc tylko po ciemku, z zamkniętymi oczami, a i to nie zawsze działa. jestem w pracy i nie mogę tu wstawić żadnego gifa, bo mnie za wyszukiwanie HR ścignie ![]() Cytat:
ale to też jest pyszne, trzeba tylko przeczytać dokładnie dalsze wpisy. on jest niepozorny, ten wątek, przez pierwszą wiadomość - ale im dalej w las, tym pyszniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 | ||||
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i przed bólem dupy nie zastanawiałam się nad tym, czy bym któregoś chciała, czy nie. Tamte chłopy jako dawcy atencji beznadziejni byli anyłej, miałam znacznie efektywniejszych, dziwniejszych i fajnych mi w ogóle. Gorsze chyba niż attentionwhoryzm, raczej chęć mienia wszystkiego, bo mnie nikt nie odprowadzał, kwiatka mi nigdy nie dał, na kawę nie zaprosił i takie tam a je tak, więc zazdro & żal & buu. Cytat:
Chyba jakieś malutkie, mniej niż 80x80px Już nie będę. Przy odrobinie szczęścia może mnie nawet zwyzywa... ![]() Eee tam, toż to klasyka, wszędzie takie cuda można znaleźć. Edytowane przez 201607040950 Czas edycji: 2016-03-02 o 18:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 | |||
Konto usunięte
|
Nie mogę pozwolić, żeby penisy TŻtów były górą...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dokładnie. Cierpliwości, dziewczyny. Idę przeglądac inne wątki, ileż można pisać o rozmiarach... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 | ||
Zakorzenienie
|
to jest porządna, męska pierś, a nie jakieś tam męskie cycki
![]() to poczekaj, aż będę w pracy, za rogiem mam St George's Hospital ![]() Ty się śmiejesz, a tak się może zdarzyć! ![]() ogólnie to wczoraj odzyskał zainteresowanie, ale akurat biedak trafił na moment, gdy w ramach pmsu postanowiłam urżnąć się piwem ![]() chodziło mi o tagi wyszukiwania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jak wrażenia? stawiasz już kabałę? skompresujemy! ![]() tak, ale mi chodziło o to zdanie z językami i Alzheimerem. masz niezłą misję życiową! ![]() Cytat:
biorąc pod uwagę działalność Zeva - w nieskończoność! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 | |||
Konto usunięte
|
Też jak zobaczyłam, to pomyślałam, że to bolesne...
Cytat:
Cytat:
Łatwo Ci mówić. Pozostali kwitną jak szaleni, a Zev tylko tak nieśmiało... Patrząc po innych wątkach to nic tylko tęsknota za penisem mnie napada. Twoim zdaniem nie. Za duże, zbyt sterczące i skłaniające do refleksji, czy przypadkiem nie są większe od Twoich. Jakoś tak... Cytat:
![]() A co ma piwo do rzeczy? Ależ zrozumiałam. Nie, ale niech będzie, że tak. Zazdrość o atencję i to, że byłam chora z braku to swoją drogą i istniało sobie niezależnie. Nie, tarota. Uwielbiam tarota. Domki sobie ustawiam i takie tam... A to tylko tam, gdzie moje niedorzeczne i niebotyczne oczekiwania wypływały. A Ty masz jakąś inną?! ![]() Wytrzymasz tyle? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 | |||||
Zakorzenienie
|
czego się nie robi...
![]() w sumie dobre pytanie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie było tak źle. tarot ładnie wygląda ![]() ![]() Cytat:
zjeść wszystkie czipsy. jak nie ja, to kto? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 | |||||||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W lustrze. ![]() Widzisz jak dobrze się ukrywam? Niestety, żartuję. Taka ze mnie ciapa że was szanuję. ![]() O kurde! Kolejny w pewnym stopniu komplemet! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jakby coś wyszło to oczywiście że bym się cieszył. Cieszyłem się jak głupi gdy doprowadziłem swoją dziewczynę do orgazmu (wewnątrz, z zewnątrz tylko byłem zadowolony z siebie). Ale fakt, z tym drugim częściej... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spojrzałbym, a co mi bozia dała wykorzystałbym by uszczęśliwiać. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkie są niestety moje, uprzedzam. W sumie mój byłby ok. Tylko go wydłużyć o 5-7cm, zwiększyć obwód o 2-3 i troszkę naprostować ale to już niekoniecznie. Cytat:
Nie użyłem takich słów a Ty ubierając w nie moją wypowiedź zrobiłaś ze mnie kogoś, kto chce Bóg wie czego. "Ma kompleksy a jeszcze śmie wybrzydzać, gamoń". |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Może jak będzie dłużej dojrzewał, to coś ciekawszego się urodzi. Nie zhańbiłby się tak. On jest lepszy niż alkohol. Odmienne stany świadomości zupełnie za darmo. Myślałam, że wyhaczenie gościa, który zupełnie serio strzelił mi wykład o wysokiej szkodliwości społecznej działalności wiedźm i konieczności ich tropienia oraz ścinania to szczyt i wyżej już nic nie ma, a jednak. Egzotyczny inkwizytor jest bardziej liberalny w kwestiach damsko-męskich od wizażanków. ![]() Cytat:
Cytat:
Zapewne nie uważa Cię za łatwą. Bo wiadomo (od przedwczoraj), że gwałcenie nieprzytomnej kobiety = dawanie przez nią dupy. Cytat:
Wszystkie wielkie arkana są pikne. Ale te takie naprawdę-naprawdę-naprawdę pikne to drogie cholery niemożebnie... ![]() Był, był. Ale sprowadzał się do tego, że płytka jestem. Nieodkrywcze. Trzymamy kciuki za powodzenie misji! Ja ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo pierś Khala, jako pierś, nie jest idealna. jednak Khal jest tak za*ebisty, że za*ebistość owa spływa i na te piersi i mikro-defekty ukrywa przed moimi oczyma. Cytat:
biorąc pod uwagę historię powstania naszego związku, to chyba każdy mnie miał za łatwą. każdy, za wyjątkiem jego - takie mamy awangardowe podejścia. no bo wiesz, jakby chciała strzec kwiatu swego i jedynej cenności, to by się obudziła, c'nie? albo wyprodukowała naprędce vagina dentata... Cytat:
![]() robię obecnie szal koledze i kupiłam na przecenie giga motek włóczki - fajnie, tanio, kremowy kolor. on chciał inne, ale wymyśliłam sobie, że zrobię chustę i pofarbuję. no więc zrobiłam i się ☠☠☠☠a okazało, że ta włóczka to 100% akryl i tego nie pomalujesz. no chyba, że chcesz zatruć siebie i okolicę w promieniu kilometra, bo barwniki do tkanin akrylowych są rakotwórcze i mutagenne. no dobra, przebolałam - chustę spruję, zrobię sweter, a jemu kupię inną włóczkę i zrobię kolory szalik. spojrzałam ino na brytyjskie sklepy internetowe, po czym zapłakałam. rzewnie. przekaz nieodkrywczy, ale forma zapadła w pamięć. zakończona sukcesem. nawpierdalałam się tak, że mi niedobrze - to chyba kolejny etap procesu. no tak, ale Ty będziesz pewnie niedoceniona w swej wierności. ja mam renomę do podtrzymania, wiernych antyfanów - nie mogę ich zawieść i po prostu odpuścić tematu fiutowego. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 | |||||||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wcale. Przecież my tu czekamy na wiosnę. Skoro żałujesz to znaczy, że jest nadzieja - i że ta kwestia pozostaje otwarta. Może dopiero pąki puszczasz pąklu. Cytat:
Cytat:
![]() A potem zdejmie Ci spodnie, zobaczy, że ją okłamałeś i tyle ją będziesz widział. Cytat:
Femdom czeka na Ciebie. Będziesz idealny ![]() Różnie może być. Czasem jednak opowiadam. Cytat:
Też to traktujesz jako źródło wiedzy? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mając do wyboru tyle kolorów wybrałeś holiłódzki róż? ![]() Cytat:
Cytat:
Każdy dojrzewa w swoim tempie... Cytat:
Dodaj do tego jeszcze wersję podwójną. Nie rozumiem, czemu tak skromnie, tylko jednego chcesz mieć. Cytat:
![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rozwiązywanie kobiecych problemów > orgazmy wielokrotne. Cytat:
A ręką jeszcze łatwiej. Może być. ![]() Jakby jeszcze brunetem był, to by wyglądał jak rasowy Gruzin... ![]() Cytat:
Tęsknię też za ekspertem od teogonii btw. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe czy udałoby mi się wyhodować jeszcze jakieś podobnie rozbestwione i przekonane o swojej wszechwładności stworzenie. Jak się dorobię, to wyzbieram wszystkie postróżujące suki cane corso z wyrokami śmierci, zamieszkam na zadupiu jak Ramsay Bolton, rozpuszczę ploty, że mam miliony pod podłogą i będę czekać na włamywaczy. ![]() Masz rozbestwione, czy nudne? Przebijam. Mój ex, na którego leciałam po dwóch minutach rozmowy wydedukował sobie później na podstawie zestawu poszlak, że jestem prostytutką, odp*erdolił cierpienia niemłodego Wertera, przełknął tę tragedię i zaczął się zastanawiać, czy go stać na 24/7 (i to wszystko jeszcze zanim zapytał, czy to prawda). Od tamtej pory wychodzę z założenia, że jak facet jest gotów na mniej, to znaczy, że mu nie zależy. Cytat:
Wstydziłabyś się. To po tym jak wygląda nie rozpoznajesz co to? Ja tylko w lumpach włóczki kupuję. Poyebauo ich na max z cenami sklepowymi. To jest absurd, żeby byle sznurek, marny do tego kosztował połowę tego, co jedwab. Nie licząc jednego odcieniu melanżowej himalayi. Ani to ładne jakoś specjalnie, ani jakość nie jakaś nieziemska, ale tak mi się to cholerstwo podoba, że kupiłam 30 motków ![]() Moja wierność nigdy nie zostaje doceniona. Sztuka dla sztuki jak mawia mesjasz. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie. Stwierdzenie że ktoś posiada kompleks nie jest obraźliwe więc ogólnie wypowiedź to komplement pełną gębą. ![]() Cytat:
![]() Miłe było to że "dobrze mi idzie". Cytat:
Eeeeee. To do dzieła! Rwę z pożądania. ![]() Cytat:
![]() Zawsze Cię będę ładnie nazywał. ![]() Taka kolorystyka miała być ale bałem się że znów zostanę posądzony o bycie zbyt bezpośrednim. Cytat:
Krótkonogie, szczupłe, o pełnych kształtach, długonogie, piersiaste, z małym biustem itd. itp. koleżanki/nieznajome/studentki/panie z okienka w banku. Jak mi całość odpowiada to jest git. Cytat:
![]() To rozżalone pitolenie. Zresztą zauważyłem już że małe doświadczenie wcale nie oznacza małych wymagań. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 | ||||||||
Zakorzenienie
|
według niego to to samo.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wpiszę sobie działalność na wizażu w doświadczenie w CV. Cytat:
![]() Cytat:
jak wyżej, ale haszczaki, mamuty i samki ![]() Cytat:
no to masz: poznaliśmy się, jak mieliśmy 13 lat, w gimnazjum. nie znosiliśmy się, of kors. jak miałam 15 lat, to zmieniłam miasto i więcej tych ludzi nie widziałam. jak miałam 19, to mnie naszło, żeby tam pojechać, odkopać znajomości (nie z nim!) i zobaczyć, co słychać. stary przyjaciel zaprosił kilka innych osób na piwo - jak mój-Ci-on wszedł do baru, to miałam slow motion (długie włosy, skórzany płaszcz, podarte dżinsy, fajka w zębach i gitara na plecach) i czerwony slogan w głowie - muszę go przelecieć! niestety wyjeżdżałam zaraz po spotkaniu, więc uknułam plan i dwa miesiące później przyjechałam i bezczelnie go uwiodłam i przeleciałam, a następnie olałam (w końcu miał dziewczynę, a mnie chodziło tylko o seks). miesiąc później zadzwonił, zapytać co tam słychać, prawie go spławiłam, bo nie przedstawił się i myślałam, że to mój stalker. zaczęliśmy być w stałym kontakcie, a po kolejnych dwóch miesiącach zawitałam u niego w mieście, gdzie razem byliśmy na sporej domówce - przyjechała ze mną moja psiapsióła. ponieważ mnie znało bardzo wąskie grono, a jej praktycznie nikt, poszła fama, że mój boski załatwił sobie dwie dz*wki na imprezę i kumple go nachodzili i wypytywali, czy dobre, za ile i czy poleci (to były czasy, gdy już odbiłam się od any, ale jeszcze byłam szczuplutka szprycha). następnie wyznał mi miłość, ja z☠☠☠ałam sprawę, były ups and downs, no i jesteśmy razem 6 i pół roku, tadam. Cytat:
![]() oczywiście, że rozpoznaję, celowo ten akryl kupiłam, bo uwielbiam na akrylu pracować, wełna jest upierdliwa. ale nie miałam pojęcia, że nie da się tego pofarbować. ceny są zabójcze, ale chyba z PL sobie sprowadzę, bo za paczkę mniej zapłacę, niż za prowizję tutaj... Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Acz oddając mu sprawiedliwość - ma być jeszcze wierna, cicha i ma nie gnoić kurdupli. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zev, masz +100 do perwersyjności. I -300 do nadziei, że może jednak nie jesteś złamas. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Konto usunięte
|
Nie zapomniałam. Był przesłuchiwany w tej sprawie, gdzieś w odmętach tego tematu. W drodze wyjątku ewentualnie byłby skłonny do zaakceptowania takiego tyłka. Bo ma dobre serce i wyrozumiały jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 | |||||
Konto usunięte
|
Nie.
Cytat:
Cytat:
Zobacz kiedy to było. Byłem głupszy jeśli chodzi o kobiety o związek, kilka sytuacji i dwa lata na wizażu. Aha, czyli po lekturze tamtego tematu wychodzę Ci na złamasa. Może nawet straciłaś resztki sympatii do mnie jeśli jakieś były. Spoko, mam nadzieję że choć trochę zmieniłem się na lepsze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
O, też masz problemy z samooceną? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 | |||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
+100 do perwersyjności to nie w kij dmuchał. Ale nie mogę nie być pod wrażeniem składu Twojego kółka dyskusyjnego. Cytat:
Jednak nie masz dobrego serca? A cóż ma samoocena do czytania ze zrozumieniem? ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Nie widzisz, boś się zafiksował. Gawędziarz ![]() Cytat:
Cytat:
Czy w domyśle "każda godna" to bezpośredniość? ![]() Cytat:
Cytat:
4ever trwało trzy godziny. łał. Cytat:
Nie, nie to samo. To było zestawienie Krewet vs. Zev. Cytat:
Wie, przecież pytałam, czemu nie może ręką dobzykać, to powiedział, że jak lasce penis nie wystarcza, to niech się wypcha. Tak jakoś. Nieentuzjastycznie w każdym razie. Ja się nie nadaję do brania ze schroniska, jestem romantyczką, to przeznaczenie ma nas połączyć, a nie że ja gdzieś idę i bierę. A to ulga. ![]() A to chyba sobie specjalnie takie wybierasz. Już jestem sfrustrowana. A kwitnąca jestem od dawna, to się tak nie rzuca w oczy. Bzdury, bzdury. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 | |||
Zakorzenienie
|
czyli można w pełni przyczynić się to katharsis kobiety, nie mając ugandy?
nawet nie może! ona ma wrzeszczeć z zachwytu na widok jego pytonga! ![]() Cytat:
z której strony? nigdy nie miał, to były puste frazesy na wyrywanie lasek. to trudne zestawienie. Cytat:
Cytat:
tytuł księżniczki zobowiązuje. mi chodzi o level wizaż. Ty tak ciągle trochę incognito. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Co w tym perwersyjnego? Where Nierealna sytuacja. Cytat:
Piękny wałęsak. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też mam kryształową kulę. Może dziś sobie zawyrokuję że swoje życie erotyczne wymyślasz na bieżąco na potrzeby wizażu? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozrywka na chłodne-wciąż-zimowe-wieczory. To na takie frazesy można laskę wyrwać? Które powinnaś rozpoznawać momentalnie :nonono: Cytat:
To też mi przypomina historię, której nie opowiem ![]() Och tam lvl wizaż to dużoo... za dużo. No i nie wiem na czym polega ta incognitość, wywnętrzyłam się na max, tyle że długości pochwy nie podawałam. Jeszcze. Chyba, że to na tym polega... ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- A gdzież tam, na pewno uraziłam Twój majestat. To samo, co i w zapisaniu się do Kuk Klux Klanu w moim przypadku. Gdzieś. Pewnie, że nierealna, bo byś ją zlinczował za kłamstwo i uznał, że rozczarowała się brakiem 30-centymetrowej pały. Cytat:
Tentacle to nie, ale znalazłam inny obrazek, not ejcz restriktyd. ![]() Cytat:
Bez złości i bez wynagradzania można tej ręki użyć. Cytat:
W zestawieniu z Twoim wczorajszym wyczynem to nie. Cytat:
I to ugand, nie TŻ-tów. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.