Mamy marzec 2016 - cz. 10 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-11, 19:31   #1141
201704101323
Konto usunięte

Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10

polly- ja nie pakuje słodyczy ani wody mąż mi przyniesie, wcisnęłam wyprawkę do tej torby co teściowa naprawiła i już tam nawet igła sie nie zmieśći , a on będzie ze mną zanim urodzę. Sklepik w szpitalu jest czynny non-stop.

Dorka__00;- ja zrobiłam foto- sesję bardzo sexy w łóżku(pościel walentynkowa, strój też i nawet pozycję ze brzucha nie widac mi wyszły) zrobie mu taką niespodziankę wysyłając życzenia+najlepszą fotkę na śniadanie . Kino chciałam, ale małego nie mamy gdzie.Więc mąż zaoferował się zrobić kolacje, ciekawe co ona potrafi? bo za 8 lat przekonałam się że wodę na twardo zagotowac to on potrafi
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 19:32   #1142
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Może też chciała sobie pryknąć, a dupa ją oszukała i wyszedł kleks.
hahaha Polly jesteś mistrzynia uwielbiam Twoje szczere teksty hahaha
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 19:32   #1143
moooniaaaa
Zakorzenienie

Stworzyciel padłam
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 19:33   #1144
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
ja też myślę że anestezjologa zobaczę jak sobie zażyczę znieczulenie i nie wcześniej
przy czym ja raczej chciałabym bez znieczulenia rodzic - pójdę na żywioł
U nas przed podaniem zzo - musisz miec konsultacje. Tak sobie zycza jak nie masz ze soba karty konsultacji anastazjolngicznej to nie ma zzo

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
twardzielka! u nas nie ma zzo, jakby było to brałabym z pocałowaniem ręki, ba... nawet bym zapłaciła!!
Ja chce bez ale wole miec furtke gdybym miala dosc to bede wolac o zzo

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 19:36   #1145
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
polly- ja nie pakuje słodyczy ani wody mąż mi przyniesie, wcisnęłam wyprawkę do tej torby co teściowa naprawiła i już tam nawet igła sie nie zmieśći , a on będzie ze mną zanim urodzę. Sklepik w szpitalu jest czynny non-stop.
Ja akurat miałam jeszcze trochę miejsca, to wrzuciłam. A niech TŻ dźwiga.
Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
hahaha Polly jesteś mistrzynia uwielbiam Twoje szczere teksty hahaha

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Stworzyciel padłam
Został już przechrzczony.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 19:37   #1146
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle, mój tż mnie ostatnio rozwalił na łopatki. Leżymy sobie w łóżku i mówię do niego "kochamy Cię", a on "My Ciebie też" Ja WTF, "jakie my?" TŻ pokazuje na majtki i mówi "no ja i STWORZYCIEL".:coj est:
HAHAHAHAHA!! WEŹ POLLY BŁAGAM CIĘ...bo mi zaraz pessar ze śmiechu wypadnie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
To weź worek foliowy na ten krążek hue hue sorki, nie chcę nic obrzydzać
Eee tam, Jureczek jak zechce się ewakuować to i tak to zrobi z torbą czy bez ale Ty byś pewnie wolała jednak z torbą
Jureczek bez torby to nie byłby Jureczek

Cytat:
nie to nie ja to chyba polly pisała noo ja ostatanio wlasnie jak mialam siadac na fotel to o niej pomyślałam masakra, z ciekawosci kiedyś czytałam na forum o bąkach u gina i tez panienki na forach pisały ze im sie zdarzało masakraaa!!
chyba bym umarła ze wstydu....

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja może jakbym miała opcję to bym myślała inaczej, a tak tylko mogę myśleć, ŻE JEJ NIE MAM!!
Stary 2016-02-11, 19:37   #1147
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
W ogóle, mój tż mnie ostatnio rozwalił na łopatki. Leżymy sobie w łóżku i mówię do niego "kochamy Cię", a on "My Ciebie też" Ja WTF, "jakie my?" TŻ pokazuje na majtki i mówi "no ja i STWORZYCIEL".:coj est:
. Ech są takie chwile, które człowiek później pamięta długo. Myśmy sobie wczoraj wspominali nasze wyprawy po Krakowie (nasze miasto poznania) . Zdecydowanie wolę pamiętać te dobre rzeczy. A te nieprzyjemne rzeczy staram się jak najszybciej wyprzeć ze świadomości.

Polly, Ty mówiłaś o tych nasionach chia. Do czego można porównać ich smak? Dobre to? W lidlowej gazetce widziałam. I do czego Ty tego używasz? Tylko do owsianki?

Inna kwestia- kupowała któraś z Was ręczniki z lidla? Ogólnie jeśli chodzi o pościel i ręczniki to uważam, że nigdy dość. Jednak część z tych co mamy stała się już taka niefajna, ostra. A właśnie na lidlowej reklamie widziałam ręczniki. Może z 1, ze 2 bym wzięła, ale pytanie - jakiej to jest jakości? Nie zeszmaci się to wszystko? Gdzie Wy kupujecie ręczniki?

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 19:38   #1148
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Hahahahahahahahhaha
Stary 2016-02-11, 19:40   #1149
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Moonia Ty juz mialas w tej swojej klinice konsultacje z anastazjologiem? Albo ktoras juz miala?
O co tam bedzie mnie pytala ?
Mialam w zeszlym tygodniu..mialam formularz do wypelnienia o stanie zdrowia, o branych lekach. Zmierzyla mi cisnienie, obejrzala plecy i zeby. I to wszystko. Poniewaz nie cierpie na zadne przewlekle choroby i w sumie bez problemu przechodze ciaze to nie mialam zadnych dodatkowych badan do wykonania.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 19:40   #1150
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Moonia Ty juz mialas w tej swojej klinice konsultacje z anastazjologiem? Albo ktoras juz miala?
O co tam bedzie mnie pytala ?
Ja miałam. Wypełniłam ankietę dotyczącą różnych chorób/operacji itp. Pani pogadała o możliwych powikłaniach i ogólnie jak wygląda znieczulenie. Dostałam dokumenty, które mam mieć przy porodzie.

Cytat:
ja też myślę że anestezjologa zobaczę jak sobie zażyczę znieczulenie i nie wcześniej
przy czym ja raczej chciałabym bez znieczulenia rodzic - pójdę na żywioł
U nas jeżeli ktoś myśli o znieczuleniu to trzeba to od razu przy przyjęciu powiedzieć, ponieważ muszą pobrać krew do jakiegoś badania przed znieczuleniem. Jeżeli ktoś tego nie zaznaczy od razu to potem nie ma szans na zzo.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 19:40   #1151
moooniaaaa
Zakorzenienie

Monikmi
moj brzuch nabiera masy z dnia na dzień, wiec hola hola, do 42tc to ja pęknę

Od 18stego co drugi dzien praktycznie ktos ma urodziny z moich bliskich (torty), pokoj nie gotowy, fryzjer czeka, w moim grafiku nie ma miejsca na poród. Dopiero 29.02 od 17.00 moge jechac na porodowke. Nawet zaczyna mi sie podobac pomysl urodzenia 29

Nadia
A zdjecia robilas samowyzwalaczem? To szacun

Nieznajoma
Ja moge polecic reczniki z home&you, tylko one pieruńsko drogie, więc zawsze czekam na promocje. No i polskie reczniki, patrz na metki, ja wiekszosci nie pamietam skad mam, ale wszystkie fajne to polska produkcja zauwazylam. Tez ciekawa jestem jak te lidlowskie.

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2016-02-11 o 19:44
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 19:42   #1152
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Lewek
Ty juz chociaz wiesz czego się po mezu w kwestii wychowania dzieci spodziewać. A my w większosci jeszcze nie bo teoria swoje, a praktyka swoje i wiekszosc zachowan wyjdzie w praniu. Niby czlowiek ma jakies ogólne spojrzenie na wychowanie dzieci, wie co by chcial, czego nie, ale to taka sucha teoria.
O tak teorie to jest jedna kwestia, zazwyczaj w praktyce to wygląda zupełnie inaczej.

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Poki co na poczatek dzien dobry i do widzenia, dziekuje prosze i przepraszam bo szlag mnie trafia jak dzieci nie znaja podstawowych slow. Tzn znaja ale kto by im kazal ich uzywac... A jeszcze bardziej kiedy dajesz cos dzieciakowi a ten sie obraca na piecie i ani be ani me a mamusia albo tatus wtedy pytaja takiego 7 latka: co sie mowi kochanie? A kochanie ma w dupie i udaje ze nie slyszy albo burka jakies dzkuje. A rodzice speszeni no bo przeciez ich dziecko wie co sie mowi..a nie mowi czemu? Bo nikt w domu tych slow nie uzywa wiec mu dziwne ze nagle ktos od niego wymaga!
Mam taką koleżankę do której kiedyś często jeździłam a która teraz tez na trzech synków ale wtedy miała jednego. Zawsze coś jemu przywiozilam w prezencie. Nigdy nie usłyszałam od niego słowa dziękuję, ani zresztą dzień dobry czy do widzenia. Byłam tym wielce oburzona tym bardziej ze mama go nie poprawiala... Teraz mam swoich synków i spojrzenie trochę inne. Mój starszy tez niestety nigdy nikomu dziękuję nie powiedział ani dzień dobry ani do widzenia. Jest bardzo nieśmiały wręcz bojacy. Z tym ze w domu często używamy tych zwrotów, co więcej on w stosunku do nas tez ich używa. Zawsze jak coś dostaje to mówię w jego imieniu dziękuję z nadzieją że weźmie kiedyś ze mnie przykład. Ostatnio zrobił postęp bo powiedział w przedszkolu do widzenia. Ja mu często tłumaczę ze tak trzeba ale bez nacisku ze musi.

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
wow, chciałabym tak się wziąć rosi: a przy dwójce dzieci to już w ogóle szacun

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Dokładnie tego boję się najbardziej.
Miałam taki schemat dnia: jeździłam przed południem do rodziców, wracałam po 2-3h kładłam chłopaków spać a sama się brałam za ćwiczenia. Dopiero potem obiad. Sama się sobie dziwię ze miałam takie zacięcie.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 19:43   #1153
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
HAHAHAHAHA!! WEŹ POLLY BŁAGAM CIĘ...bo mi zaraz pessar ze śmiechu wypadnie
Ale to nie ja, to mój TŻ.

Moja koleżanka raz dostała okres podczas badania na samolocie. Ale pierd jest bardziej żenujący. Jeszcze jak jadowity, to już w ogóle.
Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
.
Polly, Ty mówiłaś o tych nasionach chia. Do czego można porównać ich smak? Dobre to? W lidlowej gazetce widziałam. I do czego Ty tego używasz? Tylko do owsianki?
One praktycznie smaku nie mają. To zależy od tego co do nich dodasz. Ale są zdrowe.
I do owsianki i czasami sobie robię pudding z mlekiem np. ryżowym, syropem z agawy i np musem truskawkowym dla smaku.
Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Hahahahahahahahhaha

Stary 2016-02-11, 19:44   #1154
eweokr
Raczkowanie

Cytat:
Oooo, zjadłabym sushi

Ja chciałam TŻ do kina zabrać na walentynki, ale on mówi, że ja nie wytrzymam.
Co do kina odradzam - byłam tydzień temu i z ledwością usiedziałam. Dupa bolała, nóg nie ma jak wyprostować no i głośno i mała była mega aktywna nawet nie mogłam się skupić na tym co oglądam
Stary 2016-02-11, 19:45   #1155
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
"bo jak będzie dorosła to będą do niej mówić pani julio, no jak to brzmi"
Do mnie nikt tak w życiu nie powiedział. Wręcz przeciwnie, ciągle jestem "Juleczka" i okropnie mnie to drażni.

Cytat:

Inna kwestia- kupowała któraś z Was ręczniki z lidla? Ogólnie jeśli chodzi o pościel i ręczniki to uważam, że nigdy dość. Jednak część z tych co mamy stała się już taka niefajna, ostra. A właśnie na lidlowej reklamie widziałam ręczniki. Może z 1, ze 2 bym wzięła, ale pytanie - jakiej to jest jakości? Nie zeszmaci się to wszystko? Gdzie Wy kupujecie ręczniki?
Podobno są świetne, grube i porządne. Moja mama ma kilka i są miękkie i ta frota jest taka "gęsta".
Nie wiem jak to nazwać :-P
W każdym razie prane były już xxx razy i nic się nie dzieje. To samo z pościelą, nie jest najtańsza ale bardzo solidna
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 19:47   #1156
eweokr
Raczkowanie

Cytat:
mnie się podoba Julka i Natalia - ale sama nie mam wybranego imienia dla pszczoły i już w sumie się poddałam - wybierzemy jak się urodzi
Natalia jest super
Stary 2016-02-11, 19:48   #1157
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze jak jadowity, to już w ogóle.
Polly, widzę macie podobne poczucie humoru z tz

Ja to mam zawsze schiza ze mi stopy śmierdzą (zdejmuje buty i jestem w skarpetkach)
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 19:48   #1158
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Moja koleżanka raz dostała okres podczas badania na samolocie. Ale pierd jest bardziej żenujący. Jeszcze jak jadowity, to już w ogóle.

One praktycznie smaku nie mają. To zależy od tego co do nich dodasz. Ale są zdrowe.
I do owsianki i czasami sobie robię pudding z mlekiem np. ryżowym, syropem z agawy i np musem truskawkowym dla smaku.
jadowity .
Poproszę tz o te nasionka

+ =
Stary 2016-02-11, 19:48   #1159
misia880
Zakorzenienie

Ja mam tylko reczniki z lidla. Mam juz dlugo i sa super!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 19:50   #1160
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweokr Pokaż wiadomość
Co do kina odradzam - byłam tydzień temu i z ledwością usiedziałam. Dupa bolała, nóg nie ma jak wyprostować no i głośno i mała była mega aktywna nawet nie mogłam się skupić na tym co oglądam
Ech, szkoda. Tak bardzo chciałam iść z TŻ na Deadpoola.:<
Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Do mnie nikt tak w życiu nie powiedział. Wręcz przeciwnie, ciągle jestem "Juleczka" i okropnie mnie to drażni.

Podobno są świetne, grube i porządne. Moja mama ma kilka i są miękkie i ta frota jest taka "gęsta".
W każdym razie prane były już xxx razy i nic się nie dzieje. To samo z pościelą, nie jest najtańsza ale bardzo solidna
Lepsza Juleczka niż Padlina.

Co do pościeli, to się zgodzę. Ta z lidla jest bardzo fajna.
Chyba musiałabym kupić kilka ręczników, bo większość już takie mało reprezentatywne.

Stary 2016-02-11, 19:51   #1161
eweokr
Raczkowanie

Cytat:

Ja mam ręczniki z lidla i jestem mega zadowolona. Teraz widziałam, że chyba 20 lutego mają być i też planuję dokupić ze 2,3
Stary 2016-02-11, 19:51   #1162
mira81
Zadomowienie

Cytat:
U nas przed podaniem zzo - musisz miec konsultacje. Tak sobie zycza jak nie masz ze soba karty konsultacji anastazjolngicznej to nie ma zzo

We Francji wizyta u anestezjologa jest obowiazkowa. Czy chcesz znieczulenie czy nie. A to po to zeby w razie koniecznosci podania znieczulenia nie bylo "niespodzianek".

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 19:53   #1163
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
nie no okres to okres... jaki masz na to wpływ? I nie masz wiedzy takiej w dodatku, że akurat wtedy się pojawi... ja pamiętam jak na początku ciąży mi było z plamieniem wstyd wejść na fotel, ale co ja mogę na to poradzić? W dodatku gin specjalnie kazał przyjechać, żeby zobaczyć co się dzieje a pierd to jednak pierd...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 19:53   #1164
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Mnie się podoba julcia, juleczka . Kojarzy mi się z takim małym diabełkiem , który mimo że napsoci to uśmiechem wynagradza wszystko
To ze 2 moje ręczniki niby też porządne, a to włosie im klapło :/. A pozostałe (może to i wina twardej wody?) się w ogóle takie ostre zrobiły. No wiadomo, nie aż tak, że skórę zdziera, ale jednak tak niefajnie

+ =
Stary 2016-02-11, 19:57   #1165
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Polly, widzę macie podobne poczucie humoru z tz

Ja to mam zawsze schiza ze mi stopy śmierdzą (zdejmuje buty i jestem w skarpetkach)
No akurat jeśli chodzi o poczucie humoru, to się dobraliśmy. Jest trochę specyficzne, ale ważne, że nam jest wesoło.

Ja ostatnio myślałam, że Andrzejowi niespodziankę zostawię, bo mnie tak boleśnie zbadał.
Cytat:
jadowity .
Poproszę tz o te nasionka
Oby zasmakowało.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
nie no okres to okres... jaki masz na to wpływ? I nie masz wiedzy takiej w dodatku, że akurat wtedy się pojawi... ja pamiętam jak na początku ciąży mi było z plamieniem wstyd wejść na fotel, ale co ja mogę na to poradzić? W dodatku gin specjalnie kazał przyjechać, żeby zobaczyć co się dzieje a pierd to jednak pierd...
Ale pierda też czasami nie utrzymasz.
Znam to niestety z autopsji. Jak na spacerze z "kolegą" mi się zachciało i myślałam, że wybuchnę. Długo walczyłam, ale przegrałam z kretesem... i hukiem. Już więcej się do niego nie odezwałam

Stary 2016-02-11, 19:58   #1166
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Ja mam tylko reczniki z lidla. Mam juz dlugo i sa super!
Cytat:
Co do pościeli, to się zgodzę. Ta z lidla jest bardzo fajna.
Chyba musiałabym kupić kilka ręczników, bo większość już takie mało reprezentatywne.
Cytat:
Ja mam ręczniki z lidla i jestem mega zadowolona. Teraz widziałam, że chyba 20 lutego mają być i też planuję dokupić ze 2,3
Dziękuję Dziewczyny! Jesteście nieocenione! W takim razie zamówienie na lidla mam prawie kompletne - nasionka chia, ręczniki , kruasant . Teraz tylko sobie musze zapisać od kiedy te ręczniki i ustawić przypomnienie, bo zapomnę .
A z biedronki chcę koszyczki 2 szt za 10 zł. Nie wiem jeszcze gdzie je postawie, ale ładne są

+ =
Stary 2016-02-11, 20:02   #1167
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pierda też czasami nie utrzymasz.
Znam to niestety z autopsji. Jak na spacerze z "kolegą" mi się zachciało i myślałam, że wybuchnę. Długo walczyłam, ale przegrałam z kretesem... i hukiem. Już więcej się do niego nie odezwałam
no racja... trzeba opanować sztukę puszczania cichaczy do perfekcji
Stary 2016-02-11, 20:02   #1168
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:

eee nieee ja byłam tydzien temu na pit bulu miałam 36tydzien i wysiedziałam bez problemu a w domu jak siedzicie?
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 20:03   #1169
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
eee nieee ja byłam tydzien temu na pit bulu miałam 36tydzien i wysiedziałam bez problemu a w domu jak siedzicie?
Ja bylam na planecie singlia dalam rade ale bylo mi niewygodnie

Stary 2016-02-11, 20:04   #1170
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
no racja... trzeba opanować sztukę puszczania cichaczy do perfekcji
To jest bardzo trudna sztuka.
Cytat:
Hmm... może zaryzykujemy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości