|
|
#1141 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
Spójrz na statystykę
postów, statystyka nie kłamie![]() Nie umiem jej porzadnie wstawić, ale widać Kto nadał wiadomość? Ilość wiadomości: 1 140 Nazwa użytkownika Wiadomości Kamlisa 169 Beata2906 167 gosia261282 152 aussiewoman 128 Eva ID 120 Wonder Woman 85 caffeine 76 Michell72 72 Anyzkowa 56 dircikowa 27 konspiracja 20 uklika 18 fuertavertura 18 samartali 15 Soso 5 m@skotka 5 johambina 4 EmCa 2 AngeliqDKNY 1 ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Aussie, który zestaw ciuchowy zwyciężył? Ochłodzenie na dś nadeszło, jakaś paskuda w przyszłym tygodniu się szykuje.... Kawa. I francuz z jabłkiem. Przy naukowym sf - Greg Bear - Radio Darwina. Zacięłam się przy czytaniu, za mało ostatnio, z biblioteki przynoszę mało ciekawe , wiec wzięłam się za własną półkę. Przy okazji - będzie ewentualna selekcja, jak uznam,że nudna rzecz...Sorry, nie selekcja. Audyt |
|
|
|
#1142 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dostalam nowy, ukrecony krem na noc
Zawartosc: Cocoa Butter, Coconut Oil, Olive Oil, Vit. E Oil, Beeswax, Dam El Ghazal (Krew Gazeli ) Almond Oil, Grape seed Oil, Jojoba Oil, White Wheat Oil, Rose Water.Dam El Ghazal brzmi najbardziej tajemniczo inna nazwa po arabsku to Aker Fassi Krew Gazeli (Antylopy), wystepuje w proszku lub jako olej I jest barwnikiem uzyskiwanym z maku I granatu przez kobiety Berberyjskie (Maroko) do naturalnego czerwienienia ust I rumiencow na twarzy. Dodany troszeczke do kremu ma lagodnie rozowic ale nie czerwienic, przynajmniej mam nadzieje, ze nie bede wygladac jak Indianka ![]() Poza tym ma wiele innych bogactw mineralnych, ktora maja dzialac na moja starcza, pomarszczona jak sucha sliwka twarz Czysty proszek gram kosztuje ok. 6 Euro. http://hammamsecretsarganoil.blogspo...-for-skin.html
|
|
#1143 |
|
Gang Iren
|
Eva, sytuacja w windzie mało miła dla tej osoby. Nie chciałabym być na jej miejscu. Z mojego punktu widzenia, uwaga odnośnie twojej fryzury była sympatyczna.
|
#1144 |
|
|
Gosia, teoretyczne tak ale pracujac tutaj jest inaczej, wszelkie spoufalanie sie z ewentualna akceptacja komplementu w publicznym miejscu dzialalaby na moja niekorzysc, zarowno tutaj jak I w Stanach moglabym ta osobe zgloscic w korporacji za molestowanie I zapewniam, ze zostalby pouczony bo to byl mezczyzna.
Europa jest bardziej liberalna.
|
|
#1145 |
|
Gang Iren
|
Eva, nie neguję tego. Nie żyję tam gdzie ty, więc nie wiem jak to jest. Napisałam tylko o swoich odczuciach. Dla mnie, gdy usłyszę od innej osoby "masz ładną fryzurę/dobrze wyglądasz" itd, to coś miłego
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
,Jak upływa Wam weekend? U mnie wyjątkowo leniwie z książką. Wciągnęlam się w "Białe kłamstewka" Lesley Lokko. Pogoda nie nastraja do działania. Dziewczyny, odnośnie komplementów, to każdy reaguje inaczej. Niektórzy cieszą się jak usłyszą coś miłego ( i ja należę do tych osób ).Kiedyś usłyszałam, że komplement od drugiej kobiety liczy się podwójnie
|
|
|
|
#1147 |
|
|
Gosia
ale jest roznica gdy uslyszysz to od kogos, kogo znasz blisko, czlonka rodziny, przyjaciela, nawet dobrego kolegi z pracy po cichu, no I jest roznica gdy slyszysz to od kogos, kto wprawdzie pracuje z Toba ale nie ma prawa sie spoufalac I komentowac Twojego wygladu publicznie bo WIE, ze to jest harassment - dyskryminujace nekanie bo jestem kobieta. Nie jego sprawa jak wygladam. Ma szczescie, ze nie zglosilam tego.
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
Eva, rzeczywiście ujawniają się tu chyba głębokie różnice kulturowe. Bo i dla mnie komplement był po prostu komplementem, no, może lekko graniczącym z nadmiernym spoufalaniem się, jeśli to ktoś kogo się dobrze nie zna. Bez dodatkowych danych - ton głosu, spojrzenie itp. pewnie nie odczytałabym tego jako molestowanie, ewentualnie próbę zwrócenia na siebie uwagi. Wystarczy zignorować, jeśli sygnał ma być negatywny. Za to odpowiedź z gruntu takich, żeby poszło w pięty, bardzo niesympatycznych. Jak widać - co kraj to obyczaj.
A na marginesie - nie wydaje się Wam, że fakt, żeby facet bał się powiedzieć zwykłego komplementu z obawy o oskarżenie o molestowanie to już przesada w drugą stronę? Kojarzy mi się to z obawami normalnych ojców (np. w USA), że jak wykąpią czy zmienią córce pieluchę narażają się na podejrzenie o pedofilię. Przesada w żadną stronę zdrowa nie jest ... |
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajszy wieczór był cudowny
![]() ![]() klask i: 2 fantastyczne koncerty Dzisiaj zielone świątki, więc skoro zielone to przesadziłam kilka kwiatów ![]() Wyrażnie się ochłodziło. Pada od czasu do czasu i wieje naprawdę zimny wiatr. Współczuję wszystkim dzisiejszym komunistom, a tydzień temu było tak ięknie i wrećz gorąco ![]() Beata- wygrał zestaw nr 3 Tż był zachwycony i ja też ![]() Rozejrzawszy się po sali naliczyłam 3 panów w koszuli w kratkę, jednego w paski i jedną kobietę w seledynowej sukience ![]() Eva - mówiąc szczerze ja też wyraźnie wyznaczam granice w kontaktach z obcymi. |
|
|
|
#1150 |
|
Zadomowienie
|
Monisia - wystarczy poprosić raz a dobrze
nie trzeba trzykrotnie ![]() Drugi link zadziałał i wypełniłam |
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przeczytałam Szpak na 8 miejscu w Eurowizji. Nie jest źle, ale.... dlaczego Australia nie wygrała?????
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Pytanie- we wtorek młody jedzie na netto 3 i pół dnia wycieczkę do Wrocławia, ile kieszonkowego powinien zabrać ?
|
|
|
|
#1152 |
|
Gang Iren
|
Aussie, daj mu kartę, bo walizki z pieniędzmi może nie udźwignąć
Wyszłam już z obiegu co i ile w Pl, ale chyba dałabym max 150 zł, jeśli to ma być tylko na kaprysy, pamiątki itd...
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Dircik te oskarżenia o molestowanie są grubą przesadą.
Jednak kulturowo jest przyzwolenie, że facet może więcej,może komentować wygląd. Wkurza mnie to strasznie. Widzę to wśród moich znajomych. Zmieniłam fryzurę i koleżanki mąż w towarzystwie ocenia moje włosy. Kim on jest i jakim prawem? Jego zdanie mnie kompletnie nie interesuje i nie życzę sobie jego komentarzy. Mówiąc to wprost mu w twarz (również na forum) on nazywa mnie wojującą feministką Ja nie oceniam jego wyglądu, wystającego brzucha, niedobranego obuwia do reszty odzienia czy słabej higieny jamy ustanej ![]() Aussi Tak jak Gosia napisała, 150- 200 pln. Na bibeloty w zupełności wystarczy. U mnie pada. Cały czas. I jest zimno. |
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Mask@tka
Dircik -schładzał mi toffi blond,colorance Goldwell ,ale co w domu uzywać Zapomniał am spytać![]() Może ten colorance sprawdziłby się tez i u Ciebie? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,42988,colorance.html NA wizażu chwalą jeszcze https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lor-touch.html Aussie mojemu dałam 150zł w papierkach i 20zł w bilonie .Wycieczka 4 dniowa |
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Zimno brrr...kropi od czasu do czasu i wieje. Gdy wychodziłam rano z domu na termometrze było 7C
![]() Dobrze, że Wrocław cieplejszy Tylko jak ja wstanę jutro o 4 rano? ja to jeszcze jakoś pewnie dam radę, ale młody będzie ciężko. Ustaliliśmy wczoraj rodzinnie, że młody dostanie 150zl. Sam zaproponował 120 ![]() Gosia kartę dostanie latem. Wtedy kończy 13 lat i będzie miał własne konto i własną kartę płatniczą
|
|
|
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
Anyżkowa - jednak ocena i komplement nieco się zazębiają ale mają też wiele elementów poza częścią wspólną zbioru
Ocena na zasadzie otwartej krytyki (niekonstruktywnej i przy świadkach) jest po prostu niegrzeczna i dla mnie nie ma płci, jest po prostu wyrazem nietaktu danej osoby. I akurat ja tego też nie łączyłabym ze stwierdzeniem "facet może więcej", w moim otoczeniu chyba nie spotykam takich facetów. Jak się dobrze zastanowić to w ogóle niemal nie spotykam przejawów dyskryminacji w swoim codziennym życiu. Wręcz przeciwnie - w pewnym sensie często to mój wybór, czy chcę być traktowana totalnie równorzędnie (mam dość zmaskulinizowaną profesję), czy jako bonus traktowana lepiej jako kobieta - np. mam "prawo" wcześniej być zmęczona, moje obowiązki rodzinne są często traktowane jako ważniejsze niż w przypadku panów, ktoś zaproponuje (nienachalnie) poniesienie ciężkiej torby... Generalnie - w moim środowisku chyba lepiej być kobietą Co do budżetu na wycieczkę - najlepiej sprawdza się, moim zdaniem, szczególnie dla młodszych dzieci, gdy jest "odgórnie" określona, przyjęta przez wychowawcę i rodziców, niezbyt wysoka kwota maksymalna. Gdy jej nie ma - kieruję się zasadą, że w zależności od agendy wycieczki oceniam na ile dziecko będzie się musiało dożywiać we własnym zakresie, bo np. w ostatnim dniu nie ma obiadu, są tylko 3 posiłki itp. i na to kasa musi być ode mnie. Na pamiątki i inne zbytki - dobrze, żeby trzeba było naruszyć własne zasoby, wtedy włącza się młodzieży myślenie bardziej ekonomiczne
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam sie na zabieg I-PRF.To nowa generacja osocza http://www.dermamed.com.pl/i-prf-nowa-generacja-osocza/
Aussie w razie wu ciotka Miszka doskoczy do młodego i wesprze ![]() Mój był w Krakowie. |
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Dircikowa- Sugestii odgórnych co do kieszonkowego nie było
![]() Miszka- zabieg brzmi ciekawie, ale samo słowo osocze mnie paraliżuje jakoś Kiedy masz zabieg? daj znać o rezultatach |
|
|
|
#1159 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
,W Wawie też się ochłodziło, czasami przebija się słoneczko. Aussiewoman, współczuję porannej pobudki jutro. Michell72, ja używałam tego kremu tonującego welli w kolorze ciemny blond albo jasny brąz i byłam bardzo zadowolona. Włosy wyglądały bardzo naturalnie. Niestety w moim przypadku nie pokrywał siwych włosów. |
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka zdaj relację z zabiegu. Na kiedy go zaplanowałaś ?
|
|
|
|
#1161 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Wonder Woman;60269926]Fuerta, dałabyś linka do tego produktu Lancôme ? Szczególnie zachęciło mnie to, ze nie smierdziuch
a delikatny w jakim sensie ? Lekko barwi ? Jak za lekko to nie do końca dla mnie, bo z natury dosyć ciemna jestem (ciemna - dziwnie brzmi ). Ale moze jest tez wersja dla ciemnej karnacji.---------------------------------------------------- Hello ![]() Wonder, ten http://www.lancome-usa.com/Flash-Bro...efault,pd.html delikatny w sensie takim, że można go stopniować, nie daje pomarańczowej, sztucznej opalenizny, to bardziej brzoskwiniowo - cynamonowy efekt muśnięcia jednak jeśli masz oliwkową skórę, to myślę, że dla Ciebie lepsze będą krople collistara - mocniejszy efekt zostaję jednak bladą twarzą, evą mendes nie będę jednak ![]() Anyżku, będę wdzięczna za serum nie jest to moja cnota...ale cierpliwie poczekam jak córka kupi to będzie fajnie, może kiedyś przy okazji![]() Barcelonę planuje ponownie - chcę tam spędzić swoje urodziny, żeby przetrwać... ![]() hotel już mam, teraz poluję na dobrą cenę biletu w LOT, Anyż & Aussie, sugeruję popatrzeć na hotele już teraz, BCN,jest dosyć droga, a lipiec - sierpień to największe obłożenie, ceny roznął nawet o 40% w stosunku do innych miesięcy
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam collistar kropelki w dużej pojemności 50 ml <3
Smaruję paszczu,o efektach napiszę<3 Ilana ile Ty tych kropelek na twarz kładziesz? Zabieg z osoczem mam na 6 .czerwca.To nowość więc będe króliczkiem Mam nadzieję(o ja głupia ),że moja rzadka krew 0rh- ,cofnie mi pesel do powijakówMask@otka Welli nie znam,z golldwel korzystałam juz nie raz.Włos miękki,zadbany,z połyskiem.. ![]() Burberry tylko w Wawie ![]() Tak mi we Wrocku powiedzieli ![]() Ilanka przyjrzysz się mu z bliska i dasz znać jaki Ci on |
|
|
|
#1163 |
|
Gang Iren
|
Aussie, moja córa z wycieczek przywozi różności, jakieś łańcuszki, figurki, magnesy, notesiki
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Ilana- ty nie znasz mojego Tż
Wakacje mamy szczegółowo zaplanowane, hotele zarezerwowane już od dawna...hmmm z tego co pamiętam od grudnia. Mój Tż nie lubi tak na ostatnią chwilę Miszka i inne kusicie mnie kobiety tymi kropelkami Collistara ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Gosia- ostatni raz tego typu rzeczy młodu kupił w pierwszej klasie. Ufff...tyle, że były to miecze z Biskupina i wisior prawie "Wikinga" |
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Aussi tym wisiorem wikinga przypomniałaś mi, jak moja córa z wycieczki przywiozła mi wisioreczek z.... kłów słonia. Oczywiście był to ordynarny plastik, w kolorze wściekłej żółci a poszczególne paciorki miały wielkość od szyi do pępka
|
|
|
|
#1166 |
|
Rozeznanie
|
Aussie, to Twój Tż jest moim przeciwieństwem, ja jestem mistrzem spontanu
![]() rozumiem, że BCN to zaledwie część planu urlopowego, co poza tym? ja natomiast ostatnio marzę o bliskim i nieco dalszym wschodzie jak już wspominałam Bejrut ale przede wszystkim bardzo marzy mi się Iran i Armenia![]() w ogóle fascynuje mnie ta kultura, ostatnio dużo czytam literatury podróżniczej i z każdym zdaniem jestem co raz bardziej zafascynowana Miszu, widziałam te podkłady B. - jakoś obojętnie przeszłam, lubię nowości jednak ciągła gonitwa za owymi nowościami, które różnią się jedynie oprawą marketingową, opakowaniem i nazwą, znudziła mnie w ciemno nie kupię podkładu za ponad 200zł a żebranie - bo tak to niemalże wygląda...o próbkę w perfumerii wydaje mi się niedorzeczne![]() krople aplikowałam w ilości sztuk 3 ![]() może chce któraś z Was odkupić (niższa cena niż w douglas ) - zużyłam przysłowione 3 krople![]() jakiś czas temu poruszałyście temat tuszy do rzęs ja od jakiegoś już czasu, jestem wierna tuszom Eveline - nie ma lepszych natomiast tusze tzw.marek selektywnych - próbowałam wielu Guerlain, Chanel, Armani, Dior, wypadają bardzo słabo... a już tusz eveline plus primer Dior daje efekt super fajny |
|
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
fuertavertura, ciekawe kierunki podróży
. Zaciekawiłaś mnie tuszami Eveline. Ja teraz używam Maybelline Lash Sensational i Bourjois Twist Up The Volume Mascara i jestem w miarę zadowolona. Anyzkowa, poprawiłaś mi humor tym wisiorkiem . Michell72, odważna jesteś z tym osoczem . A Golldwela nie znam.
|
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Ilana- ja jestem chętna na kropelki. I tak miałam zamiar kupić
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Wakacje szczegółowo zaplanowane. Pierwszy nocleg w Fussen, a główna atrakcja zamek Neuschwanstein, znany z logo disneya https://pl.tripadvisor.com/ShowUserR...a_Bavaria.html Potem Francja i Besancon. Następnie Orange, Nimes, Avignion i wreszcie Hiszpania- Tossa del Maar i Barcelona. W drodze powrotnej Sant Etienne i Rottenburg ob der Tauber w Niemczech
|
|
|
|
#1169 |
|
Zadomowienie
|
Aussie - super plany na wakacje
Niemcy musimy jeszcze zaliczyć, trasę we Francji, podobną, bardzo miło wspominamy. Jeśli plany mogą ulegać drobnym modyfikacjom to na podstawie swoich i znajomych relacji polecam jeszcze dość oczywiste Carcasonne i mniej oczywiste, romatyczne Collioure, do którego można się udać malowniczym pieszym szlakiem wzdłuż klifu z Ageles sur mer, a wrócić np. morzem, podziwiając linię cynobrowego wybrzeża.Za to od kilku osób słyszałam, że Avignon, znane głównie z mostu, można sobie podarować. Na granicy fancusko-hiszpańskiej jest całe miasteczko wolnocłowe (selektywne kosmetyki duuużo taniej). No i jeśli jeszcze nie byliście - w Figueres - muzeum Salvadora Dali. Miszka - dzięki za sugestie, tym razem kolor zdecydowanie lepiej trzyma mi się w ryzach. Może to być zasługa tego, że trochę więcej chłodnych nut miałam dodanych i/lub delikatnych szamponów, które używam. Aczkolwiek latem wiem, że to będzie większe wyzwanie. |
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Dircik- dzięki za podpowiedzi
Młody wyjechał, a ja od godziny w pracy. Zapowiada się dłuuugi dzień Kawa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

postów, statystyka nie kłamie

) Almond Oil, Grape seed Oil, Jojoba Oil, White Wheat Oil, Rose Water.

klask i: 2 fantastyczne koncerty 

Zapomniał am spytać
hotel już mam, teraz poluję na dobrą cenę biletu w LOT, Anyż & Aussie, sugeruję popatrzeć na hotele już teraz, BCN,jest dosyć droga, a lipiec - sierpień to największe obłożenie, ceny roznął nawet o 40% w stosunku do innych miesięcy