Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d. - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-15, 10:54   #1141
201608151053
Konto usunięte

Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.

Cytat:
Napisane przez dircikowa Pokaż wiadomość
Ojej, ależ wczoraj zapadła cisza od południa.
Spójrz na statystykę postów, statystyka nie kłamie

Nie umiem jej porzadnie wstawić, ale widać

Kto nadał wiadomość? Ilość wiadomości: 1 140
Nazwa użytkownika Wiadomości Kamlisa 169 Beata2906 167 gosia261282 152 aussiewoman 128 Eva ID 120 Wonder Woman 85 caffeine 76 Michell72 72 Anyzkowa 56 dircikowa 27 konspiracja 20 uklika 18 fuertavertura 18 samartali 15 Soso 5 m@skotka 5 johambina 4 EmCa 2 AngeliqDKNY 1

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Aussie, który zestaw ciuchowy zwyciężył?

Ochłodzenie na dś nadeszło, jakaś paskuda w przyszłym tygodniu się szykuje....

Kawa. I francuz z jabłkiem. Przy naukowym sf - Greg Bear - Radio Darwina.
Zacięłam się przy czytaniu, za mało ostatnio, z biblioteki przynoszę mało ciekawe , wiec wzięłam się za własną półkę. Przy okazji - będzie ewentualna selekcja, jak uznam,że nudna rzecz...Sorry, nie selekcja.
Audyt:hah aha:
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 11:08   #1142
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Dostalam nowy, ukrecony krem na noc calkiem spora buteleczka.

Zawartosc:

Cocoa Butter, Coconut Oil, Olive Oil, Vit. E Oil, Beeswax, Dam El Ghazal (Krew Gazeli ) Almond Oil, Grape seed Oil, Jojoba Oil, White Wheat Oil, Rose Water.

Dam El Ghazal brzmi najbardziej tajemniczo inna nazwa po arabsku to Aker Fassi Krew Gazeli (Antylopy), wystepuje w proszku lub jako olej I jest barwnikiem uzyskiwanym z maku I granatu przez kobiety Berberyjskie (Maroko) do naturalnego czerwienienia ust I rumiencow na twarzy. Dodany troszeczke do kremu ma lagodnie rozowic ale nie czerwienic, przynajmniej mam nadzieje, ze nie bede wygladac jak Indianka
Poza tym ma wiele innych bogactw mineralnych, ktora maja dzialac na moja starcza, pomarszczona jak sucha sliwka twarz
Czysty proszek gram kosztuje ok. 6 Euro.
http://hammamsecretsarganoil.blogspo...-for-skin.html

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 13:26   #1143
gosia261282
Gang Iren

Eva, sytuacja w windzie mało miła dla tej osoby. Nie chciałabym być na jej miejscu. Z mojego punktu widzenia, uwaga odnośnie twojej fryzury była sympatyczna.
Stary 2016-05-15, 14:05   #1144
Eva ID

GG do Eva ID

Gosia, teoretyczne tak ale pracujac tutaj jest inaczej, wszelkie spoufalanie sie z ewentualna akceptacja komplementu w publicznym miejscu dzialalaby na moja niekorzysc, zarowno tutaj jak I w Stanach moglabym ta osobe zgloscic w korporacji za molestowanie I zapewniam, ze zostalby pouczony bo to byl mezczyzna.
Europa jest bardziej liberalna.

55 kg
Stary 2016-05-15, 14:19   #1145
gosia261282
Gang Iren

Eva, nie neguję tego. Nie żyję tam gdzie ty, więc nie wiem jak to jest. Napisałam tylko o swoich odczuciach. Dla mnie, gdy usłyszę od innej osoby "masz ładną fryzurę/dobrze wyglądasz" itd, to coś miłego
Stary 2016-05-15, 14:23   #1146
m@skotka
Raczkowanie

Witajcie ,

Jak upływa Wam weekend? U mnie wyjątkowo leniwie z książką. Wciągnęlam się w "Białe kłamstewka" Lesley Lokko. Pogoda nie nastraja do działania.

Dziewczyny, odnośnie komplementów, to każdy reaguje inaczej. Niektórzy cieszą się jak usłyszą coś miłego ( i ja należę do tych osób ).
Kiedyś usłyszałam, że komplement od drugiej kobiety liczy się podwójnie
m@skotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 14:30   #1147
Eva ID

GG do Eva ID

Gosia

ale jest roznica gdy uslyszysz to od kogos, kogo znasz blisko, czlonka rodziny, przyjaciela, nawet dobrego kolegi z pracy po cichu, no I jest roznica gdy slyszysz to od kogos, kto wprawdzie pracuje z Toba ale nie ma prawa sie spoufalac I komentowac Twojego wygladu publicznie bo WIE, ze to jest harassment - dyskryminujace nekanie bo jestem kobieta.
Nie jego sprawa jak wygladam. Ma szczescie, ze nie zglosilam tego.

55 kg
Stary 2016-05-15, 15:04   #1148
dircikowa
Zadomowienie

Eva, rzeczywiście ujawniają się tu chyba głębokie różnice kulturowe. Bo i dla mnie komplement był po prostu komplementem, no, może lekko graniczącym z nadmiernym spoufalaniem się, jeśli to ktoś kogo się dobrze nie zna. Bez dodatkowych danych - ton głosu, spojrzenie itp. pewnie nie odczytałabym tego jako molestowanie, ewentualnie próbę zwrócenia na siebie uwagi. Wystarczy zignorować, jeśli sygnał ma być negatywny. Za to odpowiedź z gruntu takich, żeby poszło w pięty, bardzo niesympatycznych. Jak widać - co kraj to obyczaj.

A na marginesie - nie wydaje się Wam, że fakt, żeby facet bał się powiedzieć zwykłego komplementu z obawy o oskarżenie o molestowanie to już przesada w drugą stronę? Kojarzy mi się to z obawami normalnych ojców (np. w USA), że jak wykąpią czy zmienią córce pieluchę narażają się na podejrzenie o pedofilię. Przesada w żadną stronę zdrowa nie jest ...
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 15:28   #1149
aussiewoman
Zakorzenienie

Wczorajszy wieczór był cudowny piękna i nowoczesna mamy filharmonię...no i wielkie brawa dla muzykujących kobiet klask i: 2 fantastyczne koncerty

Dzisiaj zielone świątki, więc skoro zielone to przesadziłam kilka kwiatów

Wyrażnie się ochłodziło. Pada od czasu do czasu i wieje naprawdę zimny wiatr. Współczuję wszystkim dzisiejszym komunistom, a tydzień temu było tak ięknie i wrećz gorąco

Beata- wygrał zestaw nr 3 spodnie i marynarka, a pod spodem tylko koronkowy top Tż był zachwycony i ja też
Rozejrzawszy się po sali naliczyłam 3 panów w koszuli w kratkę, jednego w paski i jedną kobietę w seledynowej sukience

Eva - mówiąc szczerze ja też wyraźnie wyznaczam granice w kontaktach z obcymi.
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-15, 20:32   #1150
dircikowa
Zadomowienie

Monisia - wystarczy poprosić raz a dobrze nie trzeba trzykrotnie
Drugi link zadziałał i wypełniłam
Stary 2016-05-15, 21:26   #1151
aussiewoman
Zakorzenienie

Właśnie przeczytałam Szpak na 8 miejscu w Eurowizji. Nie jest źle, ale.... dlaczego Australia nie wygrała?????

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Pytanie- we wtorek młody jedzie na netto 3 i pół dnia wycieczkę do Wrocławia, ile kieszonkowego powinien zabrać ?
Stary 2016-05-15, 21:36   #1152
gosia261282
Gang Iren

Aussie, daj mu kartę, bo walizki z pieniędzmi może nie udźwignąć

Wyszłam już z obiegu co i ile w Pl, ale chyba dałabym max 150 zł, jeśli to ma być tylko na kaprysy, pamiątki itd...
Stary 2016-05-16, 09:30   #1153
Anyzkowa
Zakorzenienie

Dircik te oskarżenia o molestowanie są grubą przesadą.
Jednak kulturowo jest przyzwolenie, że facet może więcej,może komentować wygląd. Wkurza mnie to strasznie. Widzę to wśród moich znajomych. Zmieniłam fryzurę i koleżanki mąż w towarzystwie ocenia moje włosy. Kim on jest i jakim prawem?
Jego zdanie mnie kompletnie nie interesuje i nie życzę sobie jego komentarzy. Mówiąc to wprost mu w twarz (również na forum) on nazywa mnie wojującą feministką
Ja nie oceniam jego wyglądu, wystającego brzucha, niedobranego obuwia do reszty odzienia czy słabej higieny jamy ustanej

Aussi Tak jak Gosia napisała, 150- 200 pln. Na bibeloty w zupełności wystarczy.

U mnie pada. Cały czas. I jest zimno.
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 09:35   #1154
Michell72
Zakorzenienie

Witaj Mask@tka

Dircik
-schładzał mi toffi blond,colorance Goldwell ,ale co w domu uzywaćZapomniał am spytać
Może ten colorance sprawdziłby się tez i u Ciebie? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,42988,colorance.html
NA wizażu chwalą jeszcze https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lor-touch.html

Aussie mojemu dałam 150zł w papierkach i 20zł w bilonie .Wycieczka 4 dniowa
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 09:45   #1155
aussiewoman
Zakorzenienie

Zimno brrr...kropi od czasu do czasu i wieje. Gdy wychodziłam rano z domu na termometrze było 7C
Dobrze, że Wrocław cieplejszy Tylko jak ja wstanę jutro o 4 rano? ja to jeszcze jakoś pewnie dam radę, ale młody będzie ciężko. Ustaliliśmy wczoraj rodzinnie, że młody dostanie 150zl. Sam zaproponował 120

Gosia kartę dostanie latem. Wtedy kończy 13 lat i będzie miał własne konto i własną kartę płatniczą
Stary 2016-05-16, 09:48   #1156
dircikowa
Zadomowienie

Anyżkowa - jednak ocena i komplement nieco się zazębiają ale mają też wiele elementów poza częścią wspólną zbioru Ocena na zasadzie otwartej krytyki (niekonstruktywnej i przy świadkach) jest po prostu niegrzeczna i dla mnie nie ma płci, jest po prostu wyrazem nietaktu danej osoby.
I akurat ja tego też nie łączyłabym ze stwierdzeniem "facet może więcej", w moim otoczeniu chyba nie spotykam takich facetów. Jak się dobrze zastanowić to w ogóle niemal nie spotykam przejawów dyskryminacji w swoim codziennym życiu. Wręcz przeciwnie - w pewnym sensie często to mój wybór, czy chcę być traktowana totalnie równorzędnie (mam dość zmaskulinizowaną profesję), czy jako bonus traktowana lepiej jako kobieta - np. mam "prawo" wcześniej być zmęczona, moje obowiązki rodzinne są często traktowane jako ważniejsze niż w przypadku panów, ktoś zaproponuje (nienachalnie) poniesienie ciężkiej torby...
Generalnie - w moim środowisku chyba lepiej być kobietą

Co do budżetu na wycieczkę - najlepiej sprawdza się, moim zdaniem, szczególnie dla młodszych dzieci, gdy jest "odgórnie" określona, przyjęta przez wychowawcę i rodziców, niezbyt wysoka kwota maksymalna. Gdy jej nie ma - kieruję się zasadą, że w zależności od agendy wycieczki oceniam na ile dziecko będzie się musiało dożywiać we własnym zakresie, bo np. w ostatnim dniu nie ma obiadu, są tylko 3 posiłki itp. i na to kasa musi być ode mnie. Na pamiątki i inne zbytki - dobrze, żeby trzeba było naruszyć własne zasoby, wtedy włącza się młodzieży myślenie bardziej ekonomiczne
Stary 2016-05-16, 09:53   #1157
Michell72
Zakorzenienie

Zapisałam sie na zabieg I-PRF.To nowa generacja osocza http://www.dermamed.com.pl/i-prf-nowa-generacja-osocza/

Aussie w razie wu ciotka Miszka doskoczy do młodego i wesprze
Mój był w Krakowie.
Stary 2016-05-16, 10:49   #1158
aussiewoman
Zakorzenienie

Dircikowa- Sugestii odgórnych co do kieszonkowego nie było W klasie są tacy co wezmą na wycieczkę 300 a nawet 500zł, ale sa tez tacy, którzy będą mieli 100zł. Znając młodego wyda połowę a druga połowę kasy przywiezie do domu. W sumie kieszonkowe potrzebne mu tylko na przysłowiowego loda, gofra, hotdoga i napoje

Miszka- zabieg brzmi ciekawie, ale samo słowo osocze mnie paraliżuje jakoś Kiedy masz zabieg? daj znać o rezultatach
Stary 2016-05-16, 11:01   #1159
m@skotka
Raczkowanie

Witajcie ,
W Wawie też się ochłodziło, czasami przebija się słoneczko.
Aussiewoman, współczuję porannej pobudki jutro.
Michell72, ja używałam tego kremu tonującego welli w kolorze ciemny blond albo jasny brąz i byłam bardzo zadowolona. Włosy wyglądały bardzo naturalnie. Niestety w moim przypadku nie pokrywał siwych włosów.
Stary 2016-05-16, 11:53   #1160
Anyzkowa
Zakorzenienie

Miszka zdaj relację z zabiegu. Na kiedy go zaplanowałaś ?
Stary 2016-05-16, 12:17   #1161
fuertavertura
Rozeznanie

[QUOTE=Wonder Woman;60269926]Fuerta, dałabyś linka do tego produktu Lancôme ? Szczególnie zachęciło mnie to, ze nie smierdziuch a delikatny w jakim sensie ? Lekko barwi ? Jak za lekko to nie do końca dla mnie, bo z natury dosyć ciemna jestem (ciemna - dziwnie brzmi ). Ale moze jest tez wersja dla ciemnej karnacji.
----------------------------------------------------
Hello

Wonder, ten http://www.lancome-usa.com/Flash-Bro...efault,pd.html delikatny w sensie takim, że można go stopniować, nie daje pomarańczowej, sztucznej opalenizny, to bardziej brzoskwiniowo - cynamonowy efekt muśnięcia jednak jeśli masz oliwkową skórę, to myślę, że dla Ciebie lepsze będą krople collistara - mocniejszy efekt ja jestem jasna, nie blada ale mam zdecydowanie jasną skórę i chyba tak się do niej przyzwyczaiłam, że patrzeć na siebie nie mogę po 2-krotnej aplikacji kropli collistara zostaję jednak bladą twarzą, evą mendes nie będę jednak

Anyżku, będę wdzięczna za serum nie jest to moja cnota...ale cierpliwie poczekam jak córka kupi to będzie fajnie, może kiedyś przy okazji

Barcelonę planuje ponownie - chcę tam spędzić swoje urodziny, żeby przetrwać... hotel już mam, teraz poluję na dobrą cenę biletu w LOT, Anyż & Aussie, sugeruję popatrzeć na hotele już teraz, BCN,jest dosyć droga, a lipiec - sierpień to największe obłożenie, ceny roznął nawet o 40% w stosunku do innych miesięcy
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 12:25   #1162
Michell72
Zakorzenienie

Kupiłam collistar kropelki w dużej pojemności 50 ml <3
Smaruję paszczu,o efektach napiszę<3
Ilana ile Ty tych kropelek na twarz kładziesz?

Zabieg z osoczem mam na 6 .czerwca.To nowość więc będe króliczkiemMam nadzieję(o ja głupia),że moja rzadka krew 0rh- ,cofnie mi pesel do powijaków

Mask@otka Welli nie znam,z golldwel korzystałam juz nie raz.Włos miękki,zadbany,z połyskiem..

Burberry tylko w Wawie
Tak mi we Wrocku powiedzieli
Ilanka przyjrzysz się mu z bliska i dasz znać jaki Ci onWyłacznośc Sephora..Fresh glow fluid http://www.sephora.pl/Makijaz/Cera/P...dklad/P2261020
Stary 2016-05-16, 12:31   #1163
gosia261282
Gang Iren

Aussie, moja córa z wycieczek przywozi różności, jakieś łańcuszki, figurki, magnesy, notesiki
Stary 2016-05-16, 12:44   #1164
aussiewoman
Zakorzenienie

Ilana- ty nie znasz mojego Tż Wakacje mamy szczegółowo zaplanowane, hotele zarezerwowane już od dawna...hmmm z tego co pamiętam od grudnia. Mój Tż nie lubi tak na ostatnią chwilę

Miszka i inne kusicie mnie kobiety tymi kropelkami Collistara

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Gosia- ostatni raz tego typu rzeczy młodu kupił w pierwszej klasie. Ufff...tyle, że były to miecze z Biskupina i wisior prawie "Wikinga"
Stary 2016-05-16, 13:48   #1165
Anyzkowa
Zakorzenienie

Aussi tym wisiorem wikinga przypomniałaś mi, jak moja córa z wycieczki przywiozła mi wisioreczek z.... kłów słonia. Oczywiście był to ordynarny plastik, w kolorze wściekłej żółci a poszczególne paciorki miały wielkość od szyi do pępka
Stary 2016-05-16, 15:17   #1166
fuertavertura
Rozeznanie

Aussie, to Twój Tż jest moim przeciwieństwem, ja jestem mistrzem spontanu
rozumiem, że BCN to zaledwie część planu urlopowego, co poza tym?
ja natomiast ostatnio marzę o bliskim i nieco dalszym wschodzie jak już wspominałam Bejrut ale przede wszystkim bardzo marzy mi się Iran i Armenia tak wychodząc poza standardowe myślenie o kierunkach podróży, tylko chętnych towarzyszy nie mogę naleźć
w ogóle fascynuje mnie ta kultura, ostatnio dużo czytam literatury podróżniczej i z każdym zdaniem jestem co raz bardziej zafascynowana

Miszu, widziałam te podkłady B. - jakoś obojętnie przeszłam, lubię nowości jednak ciągła gonitwa za owymi nowościami, które różnią się jedynie oprawą marketingową, opakowaniem i nazwą, znudziła mnie w ciemno nie kupię podkładu za ponad 200zł a żebranie - bo tak to niemalże wygląda...o próbkę w perfumerii wydaje mi się niedorzeczne

krople aplikowałam w ilości sztuk 3 ale taka opalenizna do mojej gęby nie pasuje
może chce któraś z Was odkupić (niższa cena niż w douglas) - zużyłam przysłowione 3 krople

jakiś czas temu poruszałyście temat tuszy do rzęs ja od jakiegoś już czasu, jestem wierna tuszom Eveline - nie ma lepszych super atrakcyjna cena 11- 16 zł, dobre szczoteczki, na których nie ma typowych grudek, nie osypują się, dobrze zmywają, ładny efekt, naprawdę polecam, wypróbowałam już chyba wszystkie natomiast tusze tzw.marek selektywnych - próbowałam wielu Guerlain, Chanel, Armani, Dior, wypadają bardzo słabo... a już tusz eveline plus primer Dior daje efekt super fajny
fuertavertura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 15:48   #1167
m@skotka
Raczkowanie

fuertavertura, ciekawe kierunki podróży .
Zaciekawiłaś mnie tuszami Eveline. Ja teraz używam Maybelline Lash Sensational i Bourjois Twist Up The Volume Mascara i jestem w miarę zadowolona.

Anyzkowa, poprawiłaś mi humor tym wisiorkiem .

Michell72, odważna jesteś z tym osoczem . A Golldwela nie znam.
Stary 2016-05-16, 17:04   #1168
aussiewoman
Zakorzenienie

Ilana- ja jestem chętna na kropelki. I tak miałam zamiar kupić

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Wakacje szczegółowo zaplanowane. Pierwszy nocleg w Fussen, a główna atrakcja zamek Neuschwanstein, znany z logo disneya
https://pl.tripadvisor.com/ShowUserR...a_Bavaria.html

Potem Francja i Besancon. Następnie Orange, Nimes, Avignion i wreszcie Hiszpania- Tossa del Maar i Barcelona. W drodze powrotnej Sant Etienne i Rottenburg ob der Tauber w Niemczech
Stary 2016-05-16, 19:43   #1169
dircikowa
Zadomowienie

Aussie - super plany na wakacje
Niemcy musimy jeszcze zaliczyć, trasę we Francji, podobną, bardzo miło wspominamy.
Jeśli plany mogą ulegać drobnym modyfikacjom to na podstawie swoich i znajomych relacji polecam jeszcze dość oczywiste Carcasonne i mniej oczywiste, romatyczne Collioure, do którego można się udać malowniczym pieszym szlakiem wzdłuż klifu z Ageles sur mer, a wrócić np. morzem, podziwiając linię cynobrowego wybrzeża.
Za to od kilku osób słyszałam, że Avignon, znane głównie z mostu, można sobie podarować.
Na granicy fancusko-hiszpańskiej jest całe miasteczko wolnocłowe (selektywne kosmetyki duuużo taniej).
No i jeśli jeszcze nie byliście - w Figueres - muzeum Salvadora Dali.

Miszka - dzięki za sugestie, tym razem kolor zdecydowanie lepiej trzyma mi się w ryzach. Może to być zasługa tego, że trochę więcej chłodnych nut miałam dodanych i/lub delikatnych szamponów, które używam. Aczkolwiek latem wiem, że to będzie większe wyzwanie.
Stary 2016-05-17, 06:58   #1170
aussiewoman
Zakorzenienie

Dircik- dzięki za podpowiedzi

Młody wyjechał, a ja od godziny w pracy. Zapowiada się dłuuugi dzień Kawa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości