![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Torebki Chanel
Wspaniały zakup! Gratuluje
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się nad sprzedażą mojej reissue. Czy któraś z Was ma praktyczne doświadczenie z platformami typu VC, jak wyglądają prowizje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
zielony stworek
|
Gdzieś czytałam ( a moż to yt był ), że sięga 20 % kwoty.
edit zależy od kwoty https://faq.vestiairecollective.com/...Our-commission Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2019-03-09 o 15:28 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
zielony stworek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
Mozesz zrobic symulacje. Ja tam sprzedalam pare rzeczy ![]() W Polsce masz np. Pyskaty zamsz albo Chosenby ale zawsze beda prowizje. Mysle ze niezaleznie od serwisu. Z VC jest ten problem ze musisz potem sama zaplacic za wysylke do nich. Ale generalnie ka jestem zadowolona Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim, zorientuję się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 |
Raczkowanie
|
<ciach>
Problem z reissue jest taki, ze duzo traci na wartosci choc jest to wlasciwie najdrozsza klasyczna torebka. Nie polecam sprzedawac w Polsce, bo jednak u nas ciagle wieksza popularnoscia ciesza sie torebki z wyraznym logo (wiem, bo troche sprzedawalam w jednym z warszawskich butikow tego typu - nowe Celine, Balenciaga City po okazyjnej cenie nie zeszly, a Chanel z 'CC' poszla w dzien, obserwuje tez np. Keep the Label i pare innych miejsc). Na VC jest duzo osob obeznanych z marka i latwiej bedzie sprzedac. Na VC uwazaj na oferty - ludzie wysylaja idiotyczne propozycje (np. 30% ceny, ktora zaplacilas od czego jeszcze wezma 25%+ prowizji). Wysylka (DHL) jest w prowizji (z tym, ze ja wysylam z UK do Francji wiec moze w Polsce jest inaczej?) Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2019-03-15 o 09:06 Powód: Link reklamowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
zielony stworek
|
Nowa kolekcja akcesoriów
https://www.youtube.com/watch?v=xvhYMjc7GsE Torebki na pasek nadal w modzie. Modne kolory zieleń i fiolet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Ile teraz kosztuje card holder?
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
zielony stworek
|
https://www.chanel.com/en_GB/fashion...tal-beige.html
285 funtów taki prosty https://www.chanel.com/en_GB/fashion...metal-red.html 255 funtów https://www.chanel.com/en_GB/fashion...kin-black.html 420 funtów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję, straszne ceny.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
Przyczajenie
|
hej kochane, poradzicie mi, ktora i gdzie kupic? to moj pierwszy zakup torebki drozszej niz 3 tysiace, wiec rozumiecie..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Kici kici miau miau
|
jako osoba ktora kupuje używane torebki proponuje wybrać taka opcje , jako ze torebka Chanel to dosc drogi wydatek, co za tym idzie sklepy internetowe - second hand'y sprzedadzą troche taniej a wciąż dobrej jakości.
Oczywiscie wiaze sie to z czasem szukania, zdjecia, zdjecia,opinie itd. ale chyba warto. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Przyczajenie
|
a czy jest jakis klasyk, ktory mozna kupic w przyzwoitym stanie w miare ludzkich cenach? potrzebuje klasycznej torebki, mysle dokladnie jak duzej.. Czy moge zejsc z tematu, wszystkie zaczynalyscie od Chanel czy najpierw zapoznawalyscie sie z Balenciaga i innymi?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Balenciaga to zależy od modelu, bo są modele, których jakość skór podobno nie zachwyca. Nie napisałabym nigdy, że inni producenci z górnej półki mają produkty gorzej wykonane. Jaki masz budżet ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1159 |
Przyczajenie
|
Wlasnie budzet do ok. 14 tys (zl, nie euro), wiec nie zaszaleje. Szukam jakiegos klasycznego modelu, z nutka nowoczesnosci, tak jak podobaja mi sie metalowe zlote czesci u Chloe. Dobrac rozmiar kolejny problem, ale wiem mniej wiecej.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Do medium nic nie zmieścisz, używaną Chanel w dobrym stanie kupisz w tej kwocie. Osobiście ja bym drugi raz Chanel nie kupiła, dla mnie to strata kasy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 |
Raczkowanie
|
Masz kilka opcji.
1. Kupic uzywana. Sa dobre miejsca, nawet w Polsce. Ja chyba bede nowiutkiego boya sprzedawac, ale nie oferuje sie tutaj, bedzie na platformie. Kupilam sobie raz np. pieknego czerwonego flapa za dokladnie 14 tys. u nas w Warszawie (z rachunkiem i karta) 2. Kupic mini albo WOC. Sa rozne opinie, ale ja np. bardzo cenie WOC. Dyskretny, nadaje sie na imprezy, wyjscia bez dobytku, koncerty, nawet mozna w nim tanczyc. Z drugiej strony drogi, jak na to co oferuje 3. Doloz troche, zaczekaj i kup np. Lady Dior (z tym, ze ja jej nie mam i nie pomoge). Slyszalam, ze Dior ma o wiele lepsza jakosc niz Chanel - kupilam niedawno Diorame i naprawde pieknie wykonana. 4. Doloz i kup klasyk chanel, ale zgadzam sie - nie sa do konca warte tych pieniedzy 5. Kup cos fajnego w stylu Chloe (np. Tess) 6. Kup Fendi Peekaboo ;-) Balenciaga...niee, no ja uwielbiam model City, ale to juz piesn przeszlosci...(prosze nie krzyczec) ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Popieram, mozna dostac w Warszawie uzywana Chanel w bardzo dobrym stanie miedzy 10-15 tys. Oczywiscie trzeba sprawdzic oryginalnosc, ale na pewno tu dziewczyny pomoga (zapraszam do mnie na priv, znam adresy zagranicznych firm oferujacych potwierdzenie autentycznosci za 10-20 dolarow lub Purse Forum za darmo) Edytowane przez emilymoo007 Czas edycji: 2019-09-29 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 | |
zielony stworek
|
Cytat:
2.950 € https://www.chanel.com/de_DE/mode/p/...all-beige.html 2.800 € https://www.chanel.com/de_DE/mode/p/...etall-rot.html 3.200 € https://www.chanel.com/de_DE/mode/p/...arineblau.html 2.500 € https://www.chanel.com/de_DE/mode/p/...tall-grau.html 2.850 € https://www.chanel.com/de_DE/mode/p/...l-schwarz.html 2.500 € https://www.chanel.com/de_DE/mode/p/...l-schwarz.html W sklepach jest więcej kolorów niż na zdjęciach w necie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Raczkowanie
|
Fajnie by bylo, gdybys sprecyzowala jaki jest cel torebki. Pisalas o Chloe.
Czy chodzi o super jakosc, logo, jakis fajny projekt (design?). Jak bedziesz uzywac torebki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Nie rozpatruję jej w kategoriach ile zmieszczę, bo takiej torebki nie noszę na co dzień. To dla mnie torebka na większe wyjście. Mam taką o szerokości 20 cm i mieści tyle samo co moja saszetka Gucci ( którego noszę jednak częściej niż Chanel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
Wbrew pozorom rozmiar jest najwazniejszy, szczegolnie w kwestii rozlozenia kosztu w czasie (czy jak tam zwal, cost per wear).
Ja np. spedzam swoje zycie glownie w pracy i w drodze do pracy ![]() ![]() Jak zainteresowalam sie torebkami to najpierw obkupilam sie w boye, flapy i inne male torebki, a teraz jak wyjde gdzies to swieto i naprawde by starczyla jedna. Na wyjazdy mam plecaczek lub Evelyne Hermesa i tyle mam z tych klasykow ![]() Te torebki (jesli nietrafione) to trudno potem sprzedac, bo samemu to stres i dramaty, na platofrmach czy lux second handach duzo sie traci, wiec przy tak duzym zakupie warto dlugo i namietnie rozmyslac. Edytowane przez emilymoo007 Czas edycji: 2019-09-29 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Raczkowanie
|
No i podstawowa zasada - kupic placac przez TYLKO Paypal lub karta kredytowa (czytaj nie pozyczac, tylko po prostu przeprowadzic transakcje). Wtedy kazdy z powyzszych oferuje ochrone (na karcie jest to chargeback) i nie trzeba od razu uderzac do prokuratury i policje, gdyby torba okazala sie nie taka jak w opisie lub po prostu podrabiana.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, jestescie przekochane.
Czyli radosc trwa relatywnie krotko, jak z wiekszoscia? Bardzo dziekuje za szczerosc - od przereklamowania po nie tak cudowna jak sie wydaje jakosc itd. Latwo "wymarzyc sobie" ale - tu mysle, ze nikt sie nie obrazi - niektore te klasyki wygladaja wcale nie tak piekne i trwale, czesto bardziej podobaja mi sie "tanie" torebki, bo sa oryginalniejsze, no ale ja chce "klasyka" (snobizm chyba czysty) Mam wlasnie taki problem, ze rzadko nosze kopertowke, mam malo okazji jak jedna z Was lubie biegac z torebka caly dzien i potrzebuje zmiescic tam wiele rzeczy. Z drugiej strony moglabym sie bac chodzic z taka, ale i tak czuje, ze wiele osob pomysli, ze podrobka. Chyba zeby faktycznie na wyjscia miec taka, a na co dzien.. Co nosicie? emilymoo007 mam tak samo z silownia, lubie ladna torebke, pojemna. Dlatego wiem, ze jesli wydam duza sume na mala (bo tansza), ale klasyczna torebke to bede sie meczyc co zrobic z niepotrzebnymi moze i rzeczami, ale ktore zawsze wkladam i jestem przygotowana prawie na apokalipse.. I nie wiem jak to okreslic, by nie obrazic torebek (na pewno to przeczytaja i sie obraza, wiem), ale ja lubie nutke nowoczesnosci, pazura, dlatego tak wlasnie wspomnialam, ze metalowe zlote elementy Chloe mi sie podobaja. Absolutnie nie wyobrazajcie sobie, ze chce, by wszystko sie blyszczalo, byly tygrysy i krysztalki brr. cos z pazurem, dla kobiety, ale nowoczesnej. Jakis ciekawy akcent. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak drogie torebki powoduja u niektorych nerw - mowila o tym Shiny Syl na Youtube: ona ma flapa i modli sie do niego ;-), ale generalnie boi sie uzywac. Co moge polecic z torebek z pazurem, jednoczesnie luksusowych (przeglad subiektywny, na pewno dziewczyny dorzuca): - Chloe Tess (ale bedzie sie rysowac, mam i wiem, do tego nie pojemna) - Chloe Faye Day (small, czarna albo burgund) - Chanel Gabrielle - Chanel Boy (nie polecam, niszcza sie rogi) - YSL Loulou albo Niki (ewentualnie rowniez College) - LV Twist - stare Celine (od Phoebe): Nano Luggage, Trapeze (dorwalam nowy ostatnio w outlecie) - Balenciaga City, a co tam ;-) - Diorama, np. z czarnymi okuciami - Dior Saddle - Gucci Dionysus I pewnie jeszcze ze 100. Jak kupisz Chanel flap, a sie rozmyslisz to duzo nie stracisz, zawsze sa chetni na odkupienie. Co innego kazda z powyzszych torebek (w ogole o Chloe i Celine to nie mysle, zrujnowaly mnie). To wazne, bo potem sie z taka torebka siedzi i zaluje. teraz mi do glowy jeszcze przyszlo: np. Chanel Trendy CC. Edytowane przez emilymoo007 Czas edycji: 2019-09-29 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.