|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
A ja złapałam doła w związku z tą nietolerancją....
Czy dzieci z tego wyrastają? ![]()
#1142 |
Moderatorka z pazurem
|
A czym inhalujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
Zwykłą solą fizjologiczną w stężeniu 0,9%
Wiem, że dostępna jest też sól o wyższym stężeniu a inne leki do inhalacji to już chyba tylko na receptę są |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mała spi od 16 ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-14 o 17:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie ma się co męczyć, tylko dzwonić po położną. Moja powtarza mi cąły czas, że choć za tydzień będzie ostatnia jej wizyta, to spokojnie możemy do niej dzwonić i pisać, jeśli taka potrzeba będzie później. Zamierzam korzystać. ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Zabcia - i dlaczego za dwa tygodnie? Położna powinna być u Was za tydzień.
![]() |
#1148 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Ja coś na pewno wezmę od doktorka. Tym bardziej że mam już okres. Ale myślałam nad czymś innym niż tabletki. Zobaczę co mi zaproponuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
Ja się raczej zdecyduje na spiralę
#1151 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pocieszaj się nowymi zakupami ;D A rodziną się nie przejmuj, jak czasami ktoś coś palnie to nie pomyśli, że drugiej osobie może być przykro Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczekam, zobacze co przyniesie nowy dzien, najwyzej bede faktycznie dzwonic. Dzieki za rade. ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Cytat:
Tabletek tez juz nie chcialam, ale chyba wyjscia nie ma. Nie chce jednak w ogole wiecej dzieci. Wiemnze to za wczesnie mowic. Ale na ta chwile stanowcze nie,choc marzenia były inne. Dlatego musze cos z anty wymyslec. Choc pewnie dziecko obok bedzie odstraszac ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Ja chyba zostanę przy gumkach, chcemy mieć jeszcze dzieci, więc jak się nawet coś przytrafi szybciej niż planuję, tragedii nie będzie
![]() A tabsów już nie chcę zdecydowanie... Zabcia, ja właśnie jem wszystko, ale położna o tym nie wie, stąd ta rada ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Zabcia, a czemu już zrezygnowałas z planów o duzej rodzinie?
![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-14 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My tez chcemy miec dzieci, ale nie 9 miesiecy po pierwszym :p a z gumkami to zbankrutujemy haha |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Dżizas, my dziś chyba lulanie nocne uskutecznimy około północy, bo Nina jeszcze ciągnie popołudniowa drzemkę
![]()
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie mam - mamusie cukrzycowe - mierzycie cukier? Ja dzisiaj zapodałam kilka pomiarów i sama nie wiem jak to interpretować, bo wyniki dziwnie mi skaczą. I nie wiem czy mam się przejmować, czy jeszcze robić sobie nadzieję, że się unormują... fakt, jakoś regularnie dziś nie jadłam... i przed pomiarami nawtykałam się jak głupia... Mam nadzieję, że to cholerstwo sobie pójdzie... Inne pytanie - jakie normy brać pod uwagę? Do 120, do 140? po godzinie? po dwóch? Help!
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
My jeszcze nawet nie mieliśmy pierwszego razu po porodzie hehe więc anty póki co nie potrzebne
![]() Zabcia będzie opis porodu? |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z was pobolewa jeszcze brzuch w trakcie karmienia? Mnie bolało w pierwszym tygodniu, potem przeszło, a od jakiegoś tygodnia znowu pobolewa. A to już prawie 8 tygodni od porodu.
Co do antykoncepcji - mi na razie gin powiedział ze w tej chwili tylko gumki z uwagi na cholestaze w trakcie ciąży. Za miesiąc jak do niego pójdę to dostanę skierowanie na badania prób watrobowych itp. Jak będzie w porządku to wtedy rozwazymy jakieś hormony. Chociaż sama nie wiem. Kiedyś brałam tabletki i plastry i srednio wspominam. Z drugiej strony do gumek nie mam 100% zaufania, a chwilowo nie chce ryzykować. Potrzebuję psychicznie odpocząć przed kolejną ciaxa, jeśli się na nią zdecyduje. Ale to gdzieś za 2 lata najwcześniej |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
AnneMariie haha szalona! Zapomniałam z kim rozmawiam
![]() No my zdecydowanienie nie zbankrutujemy z moim temperamentem ![]() Też nie planuję kolejnego bobasa za 9 miesięcy, ale przez 10 lat gumki nas nie zawiodły, więc liczę na to, że ten rok też damy radę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
Lambadaa a w temacie jeszcze kamyków to jak Ci blokował to Cię TAM bolało? Czy tylko własnie czułas ze cos tam siedzi w sensie że pewien dyskomfort?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Moderatorka z pazurem
|
Dziecko mi sie popsulo. Plakala przy cycku, zloscila sie, plula mlekiem. Cuda stwarzala. Aktywnie jadla moze 5min a potem cyrki. Pozniej byl ryk ze chce ciumkac. Dalam smoka. Po kilku minutach ryk ze glodna. Dalam cycka. Za chwile ryk i plucie mlekiem. W akcie desperacji zrobilam mieszanke. Zjadla 40ml. Wzielam ja na odbicie. Po kilku minutach znowu ryk. Znowu dostala mieszanke i opitolila drugie 40ml. Tatus wzial ja na odbicie i zasnela po 3.5h aktywnosci. Podlaczylam laktator i z obu piersi uciagnelam tylko 50ml, przy czym z tej z ktorej jadla, tylko 10ml a z drugiej 40ml.
O co kaman? Mam za malo mleka? Czemu nagle zaczela slabo zasysac cycka? To wina smoczka? I czemu pluje mlekiem? Helppppp |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Padla po 3h takich cyrkow. Dzieci nam dorastaja, moze to jakis skok? Odebralam wyniki malej ma e.coli. jak to sie leczy? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Moderatorka z pazurem
|
Teraz doczytalam w internetach ze ma wszystkie symptomy skoku rozwojowego. Wszystkie co do joty. Jedyny przepis to tulic, kochac i byc cierpliwym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
A wasze dzidki nie wchodzą w magiczny piąty tydzień? Moja właśnie zakończyła takie cyrki
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1167 |
Moderatorka z pazurem
|
Dokladnie tak Mona. Piaty tydzien nam leci i sa cyrki. No nic...jakos damy rade. Grunt ze teraz zasnela. Spi juz pol godziny
![]() Hmm...ale jak tu unikac kupsztala, jak czasem trza kupe wygrzebywac niemal spod pachy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | ||
Zakorzenienie
|
Nie daję rady Was czytać, albo ja wiszę na laktatorach albo kociak na mnie i jak mam czas napisać to tu już dawno pozamiatane
![]() Mamy cudownego pana w aptece - nie dość, że stanie na uszach żeby nam humanę w płynie załatwić to jeszcze wszystkie zioła do herbatki laktacyjnej mi wynalazł ![]() Herbata co prawda świństwo, ale czego się dla kociaka nie zrobi ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nocka srednia, bo dzidzius ewidentnie lubi jak sie mu trzyma raczki,spowijac nie umiemy, zawinelam ja wlasnie w rozek, ale co bedzie jak sie w nim ugotuje lub bedzie gorecej?I co robić jak steka bo wiem ze nic jej nie jest chce tylko przelozonych rak do cialka to wstawac? Wstajemy z mezem dzis ale to raczej nie najlepszy pomysl na dluzsza mete. Dziewczyny nie ogarniam piersi. Własnie Pysia zjadła z jednej druga boli, ma grudki,a co najlepsze druga sie tez taka zaraz zrobi. Przykladac ziemne oklady po karmieniu?Nie wyrabiam ,moglabym wykarmic pol wioski. Lezac na boku musze miec poduszke aby nie zwisaly bo bola jeszcze gorzej. Nie chce nabawic sie w nich czegos, bo co Mała bedzie jadła?help ---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 02:16 ---------- Aaa mąż ma po sesji,nie dał rady zrobic projektu, nie da rady sie uczyc. Ja nie umiem sama zajac sie dzieckiem bez podaj przyniesc choc probowalam... ![]() ---------- Dopisano o 02:26 ---------- Poprzedni post napisano o 02:18 ---------- Odpadnieeee mi ta pierś!!! Musze odciagnac. ---------- Dopisano o 02:38 ---------- Poprzedni post napisano o 02:26 ---------- Zgrubienia zostały:/ Boje sie odciagnac za duzo i sie mecze. Musze jakiegos numeru poszukac i zadzwonic albo tego doradcy poszukac z wizyta domowa.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-15 o 01:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Wtajemniczenie
|
Manu ja robiłam prywatnie, bez skierowania...18 zł
Spać nie mogę przez tą nietolerancje... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.