|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
http://www.mojewypieki.com/post/racuchy-drozdzowe
Łap. A olutka pytalas o truskawki. Nie wrzucam do ciasta tylko ukladam juz na placku na patelni i lekko widelcem przykrywam ciastem i przewracam. Truskawki kroilam na plastry lub mniejsze na polowki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Rozeznanie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Dzień dobry
![]() Arida czemu do szpitala masz iść? Ja dzisiaj miałam taką dziwną noc. W pewnym momencie zawartość żołądka wypłynęła mi do ust. Jeszcze nigdy nic takiego mi się nie stało wcześniej. Może mała kopnęła w żołądek? Wyleciałam jak oparzona z łóżka, mąż cały przestraszony co się dzieje. Okropne to było :/ ale przynajmniej okazało się, że jeszcze jestem w stanie się szybko poruszać. Wierzę, że jeszcze kiedyś dane będzie mi pobiec. Staram się uczyć do obrony, ale moje myśli ciągle uciekają do czekania na małą, taki odruch antystresowy. Jeszcze tylko 3 dni i będzie po wszystkim, mogę rodzić i mam wszystko gdzieś. Najbardziej to mnie martwi co ja takiego mam powiesić nad łóżeczkiem? Nigdzie nie mogę znaleźć karuzelki z balonikami w kolorach, które by mi się podobały i która by nie kosztowała kroci. Pomyślałam, że ukulam coś sama z pomponikami z tiulu. Ale jak to zawiesić nad tym łóżkiem, do czego przyczepić...? Poza tym ciągle nie mam pieluszek wielorazowych, nie wiem gdzie je kupić, które się bardziej opłacają. Zgubiłam kartę gwarancyjną z bazy isofix, a się okazało, że dostaliśmy uszkodzoną, coś tam się zacięło i dlatego mąż nie mógł jej długo zainstalować...sklep powiedział, że prześlą do naprawy...a ja mam tylko skany tej gwarancji zrobione (na szczęście!). Nie wiem, czy to uwzględnią. I jak tu się uczyć :/ O torbie dalej też tylko gadam, a ubranek nawet nie wyprasowałam. Wszystkie leżą wyprane w szufladach od paru tygodni i nie umiem się za to zabrać :/ Nie umiem się skupiać na paru rzeczach naraz, tylko mi się napis "error, error" wyświetla w głowie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć, Laseczki
Melduję się w dwupaku ![]() Noc minęła spokojnie, wstałam parę razy do toalety, ale generalnie się wyspałam ![]() eskav, śliczne trampeczki i różyczki ![]() Cytat:
![]() To na porodówkę na brudasa pojedziesz? ![]() Ty uważaj z tą chałką. Ja w 1. ciąży upiekłam chałkę dzień przed porodem, także ten.... Gdzieś mam przepis, ale musiałabym przepisać. Jak chcesz już urodzić, to Ci podam ![]() Zapisz
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
Zrobie chalke z kwestii smaku. Tylko wieczorej bo ciasto musi odlezec troche
![]() http://www.kwestiasmaku.com/domowa_p...a/przepis.html Takze jutro u mnie chałka z kakaukiem 😍 |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wierze w takie zabobony 😂 ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
Tak lubie ta strone. Przepisy nie sa udziwnione i zawsze mozna cos zmienic i wychodzi 😃 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
Wczoraj kuzynka miala takie turbulencje,ze zgaslo swiatlo w samolocie,pół samolotu krzyczało w panice,ona sama też była cała przerażona
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
O matko. A gdzie leciala?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() <3 Cytat:
Aridzie zdiagnozowano malowodzie i chyba ktg nie było jakieś wzorowe. Ale ona już rodzic może ![]() A co do rozkojarzenia, to tak jak kattoo pisze: będziesz miała obronę za sobą to zobaczysz jakiego powera dostaniesz! ![]() A z tym "cofnieciem" to może mała coś kopnela albo po prostu zwieracze same z siebie słabo trzymają. Ja tak miałam często przed ciaza, u mnie się na to mówiło, że gorzkie przyszło... nie wiem co jest powodem ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Nie mogę edytować posta :/ Daj znać kattoo jak Ci chalka wyszła ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1150 |
Zadomowienie
|
Witam sie i ide ukladac rzeczy Tymka w szafkach i torbe pakowac
![]() Nie szamajcie tyle bo żołądek dziecko wypchnie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zadomowienie
|
Z Norwegii do Wrocławia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się czujesz szalona kobieto??
![]() |
#1153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poleciałabym gdzieś 😢 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Dopiero wstałam. Słabo mi dzisiaj kobiety..
Co by tu na śniadanie? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#1155 |
Zakorzenienie
|
Ja zjadłam zdrowe kanapki z netella i masłem orzechowym.
Teraz myślę co słonego zjeść.
#1156 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju... Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę!!! Cytat:
Ze skanem nie powinno być problemu. Co do tego na co przyczepić pomponiki - obręcz do haftowania/tamborek i to albo na haczyk od sufitu puszczony albo ozdobny hak z boku łóżeczka. Cytat:
Pokoik ready??? Za godzinę Mlekoteka a ja jeszcze w łóżku. Kopnijcie mnie w zad... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Wtajemniczenie
|
U mnie zytni z salata, serem i szynka i ogorkiem i wypilabym herbate przy tej pogodzie, ale len mnie hamuje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Rozeznanie
|
OOo, wesoło
![]() Poleciałabym gdzieś 😢[/QUOTE] Ja w ubiegłym roku miałam fatalne lądowanie w poznaniu jak wracaliśmy z Turcji. W burzy, deszczu i mega wietrze. Taka lipcowa trąba powietrzna. Masakra wszyscy ledwo żyli ze strachu, dzieci plakaly. Tez bym gdzieś poleciała. Pomarzyć. ... za rok planujemy. Jak widzę z tarasu jak lądują samoloty to mówię do męża tesknym glosem ze pewnie z wakacji na Rodos albo Chorwacji wracają, on do mnie z pocieszeniem: Nieeeeeeee to Ryanair pewnie z Anglii z roboty 😀 od razu mi lepiej 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Siedze i rycze... mam dosyć uchodźców ale patrząc na te biedne dzieci w pontonach mi się serce kraje.
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Ja nigdy nie leciałam samolotem ![]()
#1161 |
Zadomowienie
|
Hej.
My też jeszcze nie rodzimy. Ja juz po targu. Na obiad bedzie fasolka z buleczka jajo i ziemniaczki dla Męża. Targ zaliczyłam i sa truskaweczki na lunch. I cola ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nic nie tracisz. Ja nie lubię, bo to nie normalne jak dla mnie. Ale czasem trzeba, chyba 5czy 6 razy leciałam na wakacje i za każdym ten sam stres i żegnanie ze światem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zadomowienie
|
Dobrze, dzięki
![]() ![]() A Ty jak się czujesz? ![]() No tak 98,8 %. ![]() A ja Twojego kącika chyba nie widziałam, pokazywałaś? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak ja się czuję to lepiej nie pytać bo pójdzie cała litania ![]() ![]() Ja chyba dziś się pochyle nad torba znowu.
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
Hello
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super, że już na finiszu! Ja jeszcze nie pokazywałam, bo dopiero w końcówce przyszłego tygodnia będziemy go kończyć ![]() ![]() Nutik, inspiracja especially 4U: ImageUploadedByWizaz Forum1466148152.133217.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Raczkowanie
|
Cześć, a Ja czekam na tramwaj, bo mi jeden uciekł przed nosa i jadę do endokrynolog na wizytę. Już bym chciała też te chałki i bułeczki z masłem orzechowy jeść, a tu mi wczoraj po bigosie że świeżej kapusty i ziemniakami co robiłam na obiad cukier wyszedł 131,no załamka. Jeszcze do 15nastego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1170 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapisz ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() Zapisz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.